Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Egyébként találtam egy gitárt, amirõl szeretném kikérni a véleményetek.
Squier Fender Affinity Tele MN Black
Ez 43 e Ft.
Csak ráraktak egy akkora kék ledet, hogy kiveri az ember szemét. Úgy látszik ez újabban mánia, a kis piros már senkit sem hat meg. Nemsokára százaségõ lesz a bekapcsolásjelzõ.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Van is egy ilyen kísérlet valahol a neten, hallással foglalkozik, van benne egy feladat, amiben zongorabillentyûket kell nyomogatni sorban. "Növekvõ" frekvenciájú négyszögjelet adnak ki, csak az elsõ és utolsó hang ugyanaz, pedig te azt hiszed hogy van köztük egy oktáv. Nem vagyok keudõ, és tudok hangvillával is hangolni, de én sem vettem észre hogy ugyanaz a hang volt.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Ez tuti amplitube-al van, ahogy hallgatom, a közepeket kivágtam belõle erõsen, szal valószínûleg fõleg az eq-val van kihozva ez a hangzás.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
teljesen felspanolt
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
egyébként sztem: samick, johnson, squier, stb... gitárok kezdésnek jók (20-30ezer), plusz valami olcsó marshall erõsítõ (20-30ezer). szettet azért nem érdemes venni mert általában gyenge minõségû cuccokat tartalmaznak, sokszor olyanokat, amik önmagukban eladhatatlanok.
ja és a tartalék húrkészletrõl se feledkezz meg. kezdõk gyakran szakítják el a húrokat hangolás és egyebek közben.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Tegyük fel, hogy csak elektromos gitárt veszek pengetõvel és hangolóval.
De milyet?
30 e körül lehet jót venni.
Ha kicsit visszaolvasol, több helyen is megtalálod, hogy nem ajánlatos szettet venni, ha komolyak a szándékaid, inkább elõször vegyél olyan gitárt, ami kitart középhaladó szintig kb., aztán erõsítõt ráérsz akkor venni, ha majd tényleg szükséged lesz rá. Ha inkább csak azért szeretnél gitározni, hogy megtanulj egy-két számot, ami tetszik, akkor jöhet a szett. Döntsd el, mennyire szeretnéd komolyan :-))
Hello!
Kuss!-magyarázta.
Harley Benton HBST-Szett 2:
- gitár: Harley Benton MS-11 BK
- erõsítõ: Harley Benton M-15
+ pengetõ, tok, heveder, hangológép
Harley Benton
Van egy használt is 15 e-ért.:
GoldenTon
Melyik a jobb választás?
Vagy van jobb szett is ennyi pénzért?
Azóta volt vagy háromszor rendszer újratelepítésem, amibõl az egyik azért, mert elszállt a winchesterem és azzal együtt az összes cuccom köztük a régi felvételek és beállítások is. Szóval sajna már nem nagyon tudom megmondani, hogy milyen plugineket használtam az amplitube mellett, és hogy azzok hogyan voltak belõve.
Ha már Tenacious D akkor sztem még ezt is érdemes meglesni (még rímel is😄)klikk
Már várom hogy jöjjön a filmjük szinkronosba😄
Az a legnagyob bajom, hogy a Wine Red-be Custom mini humbucik vannak amik kisebbek mit a standard ...
Mindenesetre nagyon tetszik ... már csak idõ kérdése 😊
Akkor a Hobbigitárosoknak 😊 Találtam pár presetet torrenten Guitar Rig 2-höz, ha nem gond megosztom veletek 😊
Benne van az összes GR1 és 2-es preset is + egy rakat másik +amik fent vannak a NI oldalán.
Rapidshare - Guitar Rig Presets
Egy dolgot még hozzátennék, mert nagyon soknak tûnik ez így egyszerre, és elriaszthatja a kezdõket a dologtól amit nem szeretnék 😉 Szal ezeket a pénzeket nem egyszerre kell beletenni a zenélésbe szerenécsére, hanem az évek alatt szépen összegyûlik a felszerelés.
Azért is írtam régebben, hogy ha valaki tényleg komolyan gondolja, kerülje el az "olcsónak" tûnõ ajánlatokat (tipikus példa: a gitáros kezdõ szettek ilyen kis erõsítõkkel), mert hosszú távon az ilyen cuccoknak nagyon rossz az ár/érték aránya. Inkább kezdjen az ember otthon erõsítõ nélkül tanulni, mint hogy vesz valami 15-20W-os kombót amit aztán 1 év múlva csak bukóval tud eladni, mert a zenekarban nem szólal meg a dob mellett és kell a nagyobb. Inkább várjon 1-2 hónapot és ne 20-30e Ft-os gitárral kezdjen amit aztán fél év múlva "kinõl", hanem vegyen kicsivel jobb minõségû gitárt amin megtanul gitározni, és aztán egy zenekarban a kezdeti idõkben is megállja a helyét, szal 2-3 évig megmarad. Ne vegyen tranyós kombót újonnan, ha tudja, hogy a végcél fej-láda összeállítás lenne, és még lehetne sorolni 😊
Mondjuk írom mégegyszer: amit most írtam azt tényleg csak azoknak érdemes megfogadni, akik valóban komlyan gondolják a dolgot és hosszú távra terveznek. Akik csak kipróbálás/otthoni hobbi szinten akarják nyúzni a gitárt, azoknak nem kell ezeket figyelembe venni.
Ez így összetéve nem egy hiper-minõségi cucc, mert mindenbõl a közepes van megvéve, ráadásul használtan.
Kicsit jobb neveknél már ott kezdõdne, hogy gitár 250-300, fej 170-180 (ilyen jcm-900 kategória kb.), láda 150-200, az effekt pedálok ugyanannyiba lennének szal olyan 30-50.
De így még mindig csak a közép vagy felsõ-közép kategóriát kapirgáljuk, szó sincs még Gibson/Fender/ESP/PRS szintû gityókról, Mesa/Engl/Orange kaliberû erõsítõkrõl és ládákról és a régi analóg "neves" pedálokról (pl. a régi Ibanez pedáloknak darabja 50 körül van).
Mondom, mi is meglepõdtünk...
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
amúgy ha belegondolok, ebben a pénzben még nincs is benne a terem (amit vagy bérelni kell, vagy vmilyen módon helyrehozni), meg a mindenféle szállítgatás/utazás
picsába, drága hobbi ez... :-D
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
és ebben az évben lesz 20 éve, hogy elhunyt 😞
nekem személy szerint õ a legnagyobb kedvencem 😊 a bandánkkal játszuk néhány szerzeményét, remélem egyszer majd sikerül összehoznom egy komplett emlékzenekart, ahol csak Bencsiket játszanánk.
Kuss!-magyarázta.
ja és én a starto formájára gonoltam bocs
Mér, van más strato is? <#wink>#wink>