Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balidani
ja bocs 😄 nem akartam belepofázni. helyette akkor mi lesz? 😊

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

mumpic
szegény srácnak most mondták hogy ne vegyen erõsítõt 😄

Bangyee
A Squierek jók, bár azért megérné aza +7000 Ft, hogy standard legyen és ne affinity 😉

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

DummyBoy
Miert nem az 5-öt töltöd??? Azt torrenten mindenhol megtalálod ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

roberto
valaki küggyön már egy linket amivel le tudom tölteni a guitar pro 4-ET.!KÖSZI

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Balidani
Nekem Affinity Fat Startom van és fasza. Nem tudom a telecasteres milyen. Hozzá valami erõsítést nem akarsz? 😊

Most akkor mit tegyek, hangvilla vagy hangológép?
Egyébként találtam egy gitárt, amirõl szeretném kikérni a véleményetek.

Squier Fender Affinity Tele MN Black

Ez 43 e Ft.
Megjött végre a dunlop dc brick, amit három hónapja rendeltem. Tuti minõségi kivitel, semmi búgás. Viszont a multieffektet nem viszi el, mert 55mA egy kimenet rajta. Pedálhoz van.

Csak ráraktak egy akkora kék ledet, hogy kiveri az ember szemét. Úgy látszik ez újabban mánia, a kis piros már senkit sem hat meg. Nemsokára százaségõ lesz a bekapcsolásjelzõ.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

mumpic
Szerintem amíg nem áll rá a füled a jó hangolásra, addig igenis nehéz hangvillával hangolni. Egy tök kezdõ nem fogja tudni hogy akkor az most nagyon mély lett, vagy nagyon túlhúzta, csak azt érzi hogy nem lebeg, mert a freki sokszorosát vagy épp törtrészét találta el.

Van is egy ilyen kísérlet valahol a neten, hallással foglalkozik, van benne egy feladat, amiben zongorabillentyûket kell nyomogatni sorban. "Növekvõ" frekvenciájú négyszögjelet adnak ki, csak az elsõ és utolsó hang ugyanaz, pedig te azt hiszed hogy van köztük egy oktáv. Nem vagyok keudõ, és tudok hangvillával is hangolni, de én sem vettem észre hogy ugyanaz a hang volt.

bens
úgy gondolom hogy a gitározás alapjai közül nem a hangvillával való hangolás okozza a legnagyobb szenvedést. kb fél nap alatt magától is rájön az ember hogyan mûködik. de ha már ez elveszi valakinek a kedvét, azt mondom el se kezdjen skálázni.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Hellhammer
Uhh megvolt még neked? Király, én már totál elfelejtettem ezt, mert nem lett semmi belõle zenekari szinten. Köszi a feltöltést! 😊
Ez tuti amplitube-al van, ahogy hallgatom, a közepeket kivágtam belõle erõsen, szal valószínûleg fõleg az eq-val van kihozva ez a hangzás.

a hangvillával az a baj, h aki életében nem használta még, az sehogyan se fogja tudni behangolni vele a gitárját. vagy ha mégis, rengeteget fog vele szenvedni, és csak elveszi a kedvét a játéktól.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

roberto
kurva jó az a video amiben jack blackvan
teljesen felspanolt

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Hell boy
Kár 😞 pedig sztem nagyon jó ez a mélyre torzított hangja. Ha elveszett winyószálláskor akkor felrakom hátha jó lesz még nosztalgiázni rajta. dec2(nem 22 😊)

bens
ha javasolhatom ne vegyél hangolót, mert soha nem fogod megtanulni behangolni a gitárt magadtól. kezdésnek vegyél egy hangvillát, és hangolj ahhoz.
egyébként sztem: samick, johnson, squier, stb... gitárok kezdésnek jók (20-30ezer), plusz valami olcsó marshall erõsítõ (20-30ezer). szettet azért nem érdemes venni mert általában gyenge minõségû cuccokat tartalmaznak, sokszor olyanokat, amik önmagukban eladhatatlanok.
ja és a tartalék húrkészletrõl se feledkezz meg. kezdõk gyakran szakítják el a húrokat hangolás és egyebek közben.

Count Adyn
#18361 es hozzászólást olvasd el😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Oké.
Tegyük fel, hogy csak elektromos gitárt veszek pengetõvel és hangolóval.
De milyet?
30 e körül lehet jót venni.
McGrady
Szia!
Ha kicsit visszaolvasol, több helyen is megtalálod, hogy nem ajánlatos szettet venni, ha komolyak a szándékaid, inkább elõször vegyél olyan gitárt, ami kitart középhaladó szintig kb., aztán erõsítõt ráérsz akkor venni, ha majd tényleg szükséged lesz rá. Ha inkább csak azért szeretnél gitározni, hogy megtanulj egy-két számot, ami tetszik, akkor jöhet a szett. Döntsd el, mennyire szeretnéd komolyan :-))
Hello!

Kuss!-magyarázta.

Helló. Teljesen kezdõ vagyok. Szeretnék segítséget kérni. Szeretném megvásárolni életem elsõ gitárját. Kinéztem egy szettet 35 e Ft-ért, csak nem tudom, hogy jó választás lenne e. Kb. 35 e körül szeretnék a cuccokra költeni.

Harley Benton HBST-Szett 2:
- gitár: Harley Benton MS-11 BK
- erõsítõ: Harley Benton M-15
+ pengetõ, tok, heveder, hangológép

Harley Benton

Van egy használt is 15 e-ért.:

GoldenTon

Melyik a jobb választás?
Vagy van jobb szett is ennyi pénzért?
bens
MagicCarpet by mr. Fastfinger 😊

Hellhammer
Hát ha tényleg az volt a neve, akkor azt már több mint 1 éve csináltam, mert most decemberben nem nagyon tudtam foglalkozni ilyesmivel sajna. Akkoriban még tutira amplitube-ot használtam, de hogy milyen beállításokkal azt már nagyon nemtom 😞
Azóta volt vagy háromszor rendszer újratelepítésem, amibõl az egyik azért, mert elszállt a winchesterem és azzal együtt az összes cuccom köztük a régi felvételek és beállítások is. Szóval sajna már nem nagyon tudom megmondani, hogy milyen plugineket használtam az amplitube mellett, és hogy azzok hogyan voltak belõve.

Hell boy
na meg is találtam: itten van

Hell boy
Ez a szám benne is van a filmbe asszem. csávó játsza a tengerparton gitárral a Jack Black meg odamegy és elkezdi ezt énekelni.
Ha már Tenacious D akkor sztem még ezt is érdemes meglesni (még rímel is😄)klikk
Már várom hogy jöjjön a filmjük szinkronosba😄

Hell boy
Helhammer: van egy dec22 nevezetû szám amit egyszer még anno felraktál asszem D-re hangolva játszod. Ott milyen plugint használtál torzításhoz? én úgy emléxem hogy amplitubot bár nem biztos ha azt akkor milyen beállítással?

Balidani
Tenacious D - Classico

Próbáltam anno a borvöröset is. Szerintem rettenetesen agresszív hangja volt, az is inkább a magasabb tartományokban. Nagyot ütött, de a tb-nek viszont bársonyosabb, kiegyensúlyozottabb hangja volt, hát ez lett a kedvenc. Azért bevállanék még egyet. Szerencse, hogy a feleségem, no meg a fiaim nem olvassák. 😊)
Köszi! Ez jól jön!
No, meg néha mellényúltam. 😊)
Hellhammer
Egy kis segítség ilyen esetekre: www.2big.hu vagy www.yousendit.com 😉

Sajna a hangmintákkal gondom volt, mert a freemail, csak 5Mb-ot hajlandó kezelni, ezek meg zippelve nyomtak 15-öt. Így is volt ami lemaradt. 😞
DummyBoy
Eddig is tetszett, de ezekután ... wow 😊

Az a legnagyob bajom, hogy a Wine Red-be Custom mini humbucik vannak amik kisebbek mit a standard ...

Mindenesetre nagyon tetszik ... már csak idõ kérdése 😊

A Vintage egy kis angol cég márkajelzése. Alapvetõen kópiákat gyárt, ami a legfõbb jellemzõjük, hogy minden cuccukat Wilkinson hardwareval szerelik, és minden egyes darabot "MEO"-znak, amirõl aláírt passzust is kapsz.
Hello! Nos hogy tetszett a Vintage?
DummyBoy
😊

Akkor a Hobbigitárosoknak 😊 Találtam pár presetet torrenten Guitar Rig 2-höz, ha nem gond megosztom veletek 😊

Benne van az összes GR1 és 2-es preset is + egy rakat másik +amik fent vannak a NI oldalán.

Rapidshare - Guitar Rig Presets

Hellhammer
Azért írtam oda, hogy kb. ez az a szint amivel már ki lehet állni színpadra úgy, hogy nem kell cuccokat kölcsönkérni. Jobb esetben Kis Pista a haverjaival gyüjtögeti a lóvét, az elsõ pár fellépésüket lenyomják kölcsönkért cuccokkal, aztán mikor már jobban megérett a zenekar, akkor szépen fejlesztgetnek a cuccaikon.
Egy dolgot még hozzátennék, mert nagyon soknak tûnik ez így egyszerre, és elriaszthatja a kezdõket a dologtól amit nem szeretnék 😉 Szal ezeket a pénzeket nem egyszerre kell beletenni a zenélésbe szerenécsére, hanem az évek alatt szépen összegyûlik a felszerelés.
Azért is írtam régebben, hogy ha valaki tényleg komolyan gondolja, kerülje el az "olcsónak" tûnõ ajánlatokat (tipikus példa: a gitáros kezdõ szettek ilyen kis erõsítõkkel), mert hosszú távon az ilyen cuccoknak nagyon rossz az ár/érték aránya. Inkább kezdjen az ember otthon erõsítõ nélkül tanulni, mint hogy vesz valami 15-20W-os kombót amit aztán 1 év múlva csak bukóval tud eladni, mert a zenekarban nem szólal meg a dob mellett és kell a nagyobb. Inkább várjon 1-2 hónapot és ne 20-30e Ft-os gitárral kezdjen amit aztán fél év múlva "kinõl", hanem vegyen kicsivel jobb minõségû gitárt amin megtanul gitározni, és aztán egy zenekarban a kezdeti idõkben is megállja a helyét, szal 2-3 évig megmarad. Ne vegyen tranyós kombót újonnan, ha tudja, hogy a végcél fej-láda összeállítás lenne, és még lehetne sorolni 😊
Mondjuk írom mégegyszer: amit most írtam azt tényleg csak azoknak érdemes megfogadni, akik valóban komlyan gondolják a dolgot és hosszú távra terveznek. Akik csak kipróbálás/otthoni hobbi szinten akarják nyúzni a gitárt, azoknak nem kell ezeket figyelembe venni.

Hellhammer
A 300e-es gitárcucc, sztem pont az alsó-közép kategória. Veszel egy gitárt újonnan 120 körül, ahhoz egy használt 50-100W (kinek mire van ingere) csöves fej kb. 80-100, egy használt kicsit jobbféle 4x12 láda is kb. 80 (nem Behringer meg Marshall mg vagy valvestate), jön 1-2 pedál mert sosem árt, ezek is használtan vannak 15 körül/db.
Ez így összetéve nem egy hiper-minõségi cucc, mert mindenbõl a közepes van megvéve, ráadásul használtan.

Kicsit jobb neveknél már ott kezdõdne, hogy gitár 250-300, fej 170-180 (ilyen jcm-900 kategória kb.), láda 150-200, az effekt pedálok ugyanannyiba lennének szal olyan 30-50.
De így még mindig csak a közép vagy felsõ-közép kategóriát kapirgáljuk, szó sincs még Gibson/Fender/ESP/PRS szintû gityókról, Mesa/Engl/Orange kaliberû erõsítõkrõl és ládákról és a régi analóg "neves" pedálokról (pl. a régi Ibanez pedáloknak darabja 50 körül van).

Match
Én nem tudom pontosan mire mennyit számoltunk, de nem egy gitárosra mondtam hoyg 1 milla, hanem gitárosra, basszerre, énekesre, dobosra. Ami kb benne van az mindenkinek egy kb 100-120 ezres gitár, + valami olcsóbb 100-as combo, 1-2 kispedál (vagy ugyan ennyiért multi), nem 500 ft-os számítógép mikrofonok, egy korrektebb dobszerkó (tehát nem egy ütött kopott amati).
Mondom, mi is meglepõdtünk...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

jó, de azt vegyük hozzá, h ekkora összeg max annak kell, aki már valamilyen szintet elért. ahhoz, h Kis Pista a haverjaival ALvin és a Mókusokat játszon a garázsban, ahhoz értelemszerûen nem kell ekkora befektetés...

amúgy ha belegondolok, ebben a pénzben még nincs is benne a terem (amit vagy bérelni kell, vagy vmilyen módon helyrehozni), meg a mindenféle szállítgatás/utazás

picsába, drága hobbi ez... :-D

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hell boy
épp ezért mondom hogy ez azér má nem alsó középkategória sztem. legalábbis nekem nem. 300ezer.. örülnék ha annyiér lenne gitárcuccom 😄

Hellhammer
Mondjuk annyit hozzátéve, hogy így nagyjából már megvan az a szint amivel színpadra ki lehet állni. Lehet fele ennyibõl is okoskodni, de az olyan is lesz sajna.

Hellhammer
1 millió semmise 1 zenekarnak. Ha veszünk egy alap felállást, mint pl. 2 gitár, basszus, dob, ének, akkor átlagban 200e jön ki fejenként. De lehet fordítva nézni is: 1 gitáros cucca középszinten 300e Ft kb. 2 gitár már 600, jön a basszusra is vagy annyi és ekkor már ott vagy, hogy 900 és még dob + ének sehol. Dob mondjuk indul 60-tól + 40-50 a cinek, 20-30 az állványok, 20-as egy lábgép szal legyen 150. Énekre egy normálisabb mikrofon 30e, hozzá egy miksi elõfok 20-as körül, végfok 60-70, hangfalak szintén. Szal így már inkább 1,2-1,3 millió...

McGrady
jah :-((
és ebben az évben lesz 20 éve, hogy elhunyt 😞
nekem személy szerint õ a legnagyobb kedvencem 😊 a bandánkkal játszuk néhány szerzeményét, remélem egyszer majd sikerül összehoznom egy komplett emlékzenekart, ahol csak Bencsiket játszanánk.

Kuss!-magyarázta.

Barátom - ne is mond a Bencsiket, mert rosszul leszek. Na ná - az a hang is, de ahogy gitározott ? És még kurva rendes ember is volt - mindenki szerette.
Csak annyit az 1 millióhoz - hogy az nagyon kevés : nem sok. Nekem a mezei hi-fi annyi cca. itthon, hiszen csak nagy orsós gépbõl mindjárt kettõvel indítok mert barom vagyok. S ezzel a kis hi-fivel nem vagyok nem tom ki. Alap cucc, a 80-as évekbõl és semmi maira nem cserélném le. Az 1 millióhoz még annyit, hogy egy 24 éves kollégám horgászik : minden féle vízre és halra van speckó botja, mindegyiken orsó, egyéb szerkók, szék, tasi, göncök = 1 millió (õ mondta) és ül a parton szépen csendben : NO ZENE. Hát akkor már inkább 1 millióért egy kisebb cucc a BANDÁNAK !
Hell boy
1 millió? az azért má erõsen középkategóriás mint alsó-közép nem? persze ha van 4 gitáros 2 énekes meg dobos meg szintis meg basszeres meg trombitás meg hegedûs akkor már oké 😄 akkor má kevés is az 1milla 😊

Balidani
van egy rakat másolat. ezekre gondoltam. bocs ha nem vagyok gitárszakértõ 😊

ja és én a starto formájára gonoltam bocs

akkor még se strato

superstrato (jackson)
"gondolok pl. a fenderekre"

Mér, van más strato is? <#wink>

McGrady
Radics? Ha már itt tartunk, Bencsik Sándort(P.Mobil, P.Box) nem ismered? Neki is volt SG-je, veszettül szólt 😊

Kuss!-magyarázta.