Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balidani

megkérdezném hogy erre itt volt aki nem jött rá magától??http://www.ultimate-guitar.com/lessons/guitar_techniques/economy_picking.html

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

McGrady
de akkor viszont olyan hogy moll suspended akkord olyan nincs, mivel a tercet helyettesítik, ami eldönti hogy az adott harmónia moll vagy dúr-e, igaz?

Kuss!-magyarázta.

McGrady
köszi szépen a segítséget mindenkinek! 😊

Kuss!-magyarázta.

DummyBoy
Suspended akkord, ahol a hármashangzat nem az 1-3-5-ös hangokból áll hanem sus4 esetén 1-4-5, sus2 esetén pedig 1-2-5-ös hangja az adott skálának ...

(Hozzéteszem, nem magamtól vagyok ilyen okos, sajnos gitározni nincs annyi idõm amennyit szeretnék, de elméletet azt tudok olvasgatni melóban 😞 )

Aki tud angolul, ITT - www.ultimate_guitar.hu/lessons nézelõdhet 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Christiansen
áz.
(nagy szekund)

McGrady
ahh, én is valami ilyesmire gondoltam :-) Akkor a sus2-ben pl. a szekundot hozzák be?

Kuss!-magyarázta.

Balidani
javítson ki aki ért hozzá nekem ez sajnos érthetetlen 😞

ha jól emlékszem a sus4 egy olyan hármashangzat, amiben nem terc van, hanem kvart. szal prím-kvart-kvint. a szám mindig azt jelenti, mivel helyettesítik a tercet, pl a sus6-ban szext van

javítsatok ki, ha rosszul tudom..

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Sajna a zeneelméleti ismereteim nagyon hiányosak. 😞(
McGrady
hello
tudna valaki mondani pár szót a sus4-es akkordokról? mibõl származnak, milyen harmoniáknál használják, ilyesmik 😊 köszi!

Kuss!-magyarázta.

Meg még egy kis Pink Floyd is került bele...
Volt még benne egy kis Scorpions, meg Metallica, meg magam után szabadon, meg egy kis mellényúlás itt-ott. 😊) Örülök, hogy tetszik. A Road Trippin' a www.farhat.name oldalon egész jól van fent. Én is onnan gyakoroltam.
DummyBoy
Jaja ... teccik is nagyon ... nem volt netem otthon, nem tudtam válaszolni ... (Hazamentem és én is elkezdtem a Road Trippin'-t gyakorolni 😊

Ki kell vernem valamelyik proggimból egy jó akkusztikus szimulátort ... 😊

Nincs valakinek Amplitube2-höz vagy Guitar Rig 2-höz jó akusztikus presetje? 😊

Match
bejön a hybrid?

Mert ha igen akkor ajánlok egy készletet ami az ernieballnál is jobb, meg a hybridnél is 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Beast Machine
Használ itt valaki itt Ernie Balls Hybrid Slinky-t? tapasztalatok? Eddig Regular Slinkyt használtam, deszeretnék mást is kipróbálni.

...vágod?

Bangyee
Hát legtöbbször egy hanggal lehangolva. De van pár szám ahol megint más.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hello Dummyboy! Meghallgattad a hangmintákat?
Hello Dummyboy! Meghallgattad a hangmintákat?
Hali lenne egy kérdésem ha valaki szereti a Children of Bodomot nem tudja valaki hogy van a hangolása? mert a barátom csinálta meg de nem figyletem meg nem tudja valaki hogy kell? nagy segítség lenne
jó, a gyakorló kombókra gondoltam, nem egy fullcsöves VOX-ra :-D

Christiansen
Fender mi..?
mert pl. a Frontman 15G csak 21.900 és 15W.

Balidani
nem tudja valaki milyen a fender 30kért? a 10W-os.

Christiansen
<#eljen>

egy valamire valóbbon meg nincsen 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Üdv mindenkinek!
Szökõéve nem jártam erre. De azért idõnként elolvasom a hozzászólásokat. Tanácsot szeretnék kérni Tõletek. Tervezem egy új gitár vásárlását. A régi (egy alap Ibanez - grx széria) még teljesen jó állapotban van, de már jó lenne egy kicsivel komolyabb. A következõ gitárokat néztem ki: Epiphone Gothic LP Studio; ESP/LTD EC-100QM, MH-100QM; illetve Ibanez RG350. A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata valamelyikkel kapcsolatban. A szívem az Ibanezhez húz, mert nagyon megszoktam a nyakát. De nem vagyok még biztos benne, hogy melyikkel járnék legjobban. Az is fontos, hogy nem szeretnék rögtön vásárlás után pickupot cserélni. Az ibanezben lévõkrõl sok jót olvastam. Persze tudom, hogy nem dimarzio, vagy seymour-duncan, de pozitív kritikákat találtam róla, és komolyabb a mostani Ibanezemben lévõknél. Az Epiphon-ban és az LTD-kben lévõkrõl nem igazán tudok semmit. Ja, és az Edge III tremolóról tud valaki valamit? Ezt az árkategóriát néztem most ki, többet nem szeretnék költeni egyelõre. Leginkább Metallica-t és hasonlókat játszom, de fontos, hogy jó legyen a Satriani stílusú dallamosabb szóló-orientált zenékhez.

Bocs a kisregényért! Tud valaki segíteni?

Akkor humbucker nélkül nem tudok ilyesmi zenét játszani?
egy valamire való kombón ugyanúgy van fejhallgató.
szgéppel az a probléma, h nem tudsz másokkal gyakorolni (persze dob nélkül)

Christiansen
Hm ha ilyesmi britpop zenéket szeretsz akkor szerintem
egy Squier Fat Strat-ot vegyél,jól fog jönni az a humbucker
a hídnál,ha meg bluesozni akarsz mehet neki a nyaki pickup.
Megnéztem a dalt élõben,ott egy strato-val tolja emberünk.

Hell boy
ha ilyesmit akarsz játszani akkor nem árt ha humbucker a bridge pickup-od

A single coil-ra a gyártó azt írta: minden stílusra ajánlott, kezdõknek.
Háát, jó lenne valami hasonlót játszani. Persze, tudom nem ilyen minõségben.

http://www.youtube.com/watch?v=5etnQe_5TVw
Christiansen
Nem jobb egyik típus se a másiknál, csak más.

Akkor válaszd a single coilt ha:
-blues
-classic rock,pop
-jazz,fusion
-funk,soul,r&b stb.
zenéket szeretnél játszani majd,
és humbuckert ha inkább:
-modern rock,pop
-metal,nu metal
-rock-fusion
-dirty blues,bluesrock stb. zenéket.

Na, humbucker nincs a Fender Bullet-ban.😞
A squier oldalán a humbucker-es és a single coil-os gitár egy áron van. Na ezt nem értem.
Hell boy
a single coil az egytekercses hangszedõ a humbucker a kéttekercses. ha olyan zenét szeretnél játszani amiben nagy szerepet kap a torzított hang akkor érdemes olyan gitárt venni amin a hídnál lévõ hangszedõ humbucker. persze ezt a kezdeteknél úgyse veszed nagyon észre de ha van rá mód akkor olyat keress.

A single coil és humbucker kifejezések mit takarnak?

Ja,amúgy nem tetszik a metál.Én.......Ne röhögjetek!! Simple Plan-t hallgatok mostanában. Nekem nagyon bejön ez a stílus.
Balidani
ja és a fendert 30k ért lehet kapni ugyan itt, nemtudom megéri e bár nekem már van egy peavey 15 wattosom ami elég fasza

Balidani
a motoros példához egy hasonló, schumi is gokarton kezdte 😉
Ha érted mire gondolok, szerintem jó dolog az akusztikus én is a fater akusztikusán kezdtem és még ma is szeretek rajta játszani, nem kell szarakodni kezedbeveszed és játszol. pengetni se kell mer klasszikus azzal is baszakodni kell az elektromoson hogy megtanuld meg fur érzés eleinte, az ujjaidat nem vágja szét teljesen a nylon húr és könnyû dolgokat lehet vele játszani.

persze ha elektromost akarsz venni akkor ez a te döntésed, de készülj fel a pengetés nehézségeire, az ujjad fájni fog akkor is ha épp nem gitározol... ha elég eltökélt vagy ezek nem problémák
sok sikert

Christiansen
Nagyon jó kis szett ez,a Fender erõsítõ tényleg sokat javít a hangképen!
De várj, ugye nem metálkodni szeretnél ezzel?
Mert lehet csalódni fogsz.

Köszönöm, hogy valaki mellém áll. Bár minden velem vagytok, csak az akusztikus gitár nem jön be nekem (már csak azért sem mert azzal kellene kezdeni). Úgy érzem, megtanulok én elektromos gitáron is.
Sokat fogok gyakorolni (az már biztos). Ezért inkább egy olyan gitáron gyakorlok, amilyenen mindig is szerettem volna. Rossz érzés lenne, ha egy akusztikuson kellene napi több órát gyakorolnom, holott egy elektromosra vágyom. (Motorozni is meg lehet tanulni egy 1000 cm3-es suzukin, embere válogatja. Ha valaki már az elsõ kanyart 150-el akarja bevenni, akkor tuti elesik.)
Akkor azt mondod, hogy ez a szett megfelelõ lesz egy ideig?
DummyBoy
És mit szóltok az elektromos gitár + PC variációhoz?

Én legalábbis így kezdtem ... Revalver, Guitar Rig, Amplitube ... fejhallgatón a családot sem zavarja a gyakorlás + a sok TAb meg minden miatt úgyis a PC elõtt gitározok ... + több pénz maradt gitárra, és majd késõbb veszek erõlködõt, mikor már létezik repertoárom 😊

Apropó ... szerintetek mit érdemesebb? (Halkan, de lehet hogy fõleg fülessel ...) multieffektet vagy kisebb kombót effektekkel ...

Vagyis amit otthoni gyakorlásra érdemesnek tartanék az egy Roland MicroCube szintû cucc ... (Nemtom másból van-e ilyen ...) vagy Korg AX5G, Zoom G2.1, Digitech RP250, (Behringer Vamp 2) ?

Jelenleg tökéletesen megfelel a RIG, de ha ki kellene váltanom a PC-t, akkor mit lenne érdemesebb elõször beszerezni?

Hell boy
Engem is mindenki ezzel az akusztikus dologgal traktált amikor el akartam kezdeni gitározni és én jusztis inkább egy elektromost vettem és így utólag is mondhatom hogy egyátalán nem bántam meg. Viszont egy fém húros akusztikussal is jól lehet tanulgatni (nylon húrost nem ajánlom mert nekem a hangja se tetszik meg a böszme nyaka, húrjai sem és megvan a veszélye hogy nehezebben szoksz majd át az elektromos vékonyabb nyakára) Mondjuk attól is függ hogy milyen zenét akarsz majd játszani.

Hell boy
Sztem ki. Azért többet mint 1 év. Bár ha napi 25 órát gitározol akkor 1 év után már biztos le akarod majd cserélni. az a 15ös kis Fender erõlködõ is egészen tûrhetõ már próbáltam és szobába nagyon jól el lehet vele gyakorolgatni.

Bangyee
Támogatom. Akkusztikust kezdéshez, hogy ne kelljen arra figyelni, hogy most jaj hogy szól az erõsítõ, jaj gerjed a pickup, jaj elhangol a tremoló... Egy szem gityó, szól, jó kemény húrok, megerõsödik az ujj, így aztán annál nagyobb öröm lesz áttérni elektronyosra.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Mit mondtok, ez a szett kiszolgál az elsõ évemben?
Squier Fender Bullet
Hellhammer
Sztem ha úgyis fejleszteni fogsz, akkor most akusztikus gitár 15-20 körül, aztán jön a nyári gyüjtögetés + a karácsony és akkor valami komolyabbat, ha még mindig úgy érzed, hogy akarod csinálni.

Balidani
szerintem gyûjts még és sokkal jobban jársz, vehetsz használt gitárt és erõsítõt is, persze használtal meg lehet szívni de ha ügyes az ember szerintem nem lehet gond. nekem nagy élmény volt erõsítõre "dugva" játszani életemben elõször.

Christiansen
Ha már tudod,hogy egy év múlva veszel egy jobb gitárt,
akkor most egyáltalán ne fektess be nagy összeget,vegyél valami
használt Squier-t olcsón(15e) vagy valami alap tanulószettet,
vagy keress körbe hátha valaki pont eladja az õ tanulószettjét gombokért.
(pl.egy éves Harley Benton strato-t láttam erõsítõvel 20ért,15ért megleszel alkuval)
egy másik Squier szett ha az tetszik

Huh. Teljesen kezdtek összezavarni.😞
Most már fogalmam sincs milyen gitárt vegyek kezdésnek.
Pillanatnyilag 35 e hungarian forinttal rendelkezem.
De inkább gyûjtök hozzá (max 55 e Ft-ig), és annyiból veszek valami normálisabbat.
Nekem kinézetre a Fender Squier simán bejön. Jókat hallok róla.
És igen. Lehet, hogy egy év után veszek egy jobbat.
Nyáron jó kis lóvét tudok gyûjteni egy új gitárhoz, és karácsonykor meglepem magam valami széppel. 😊
Nekem a szettek azért jobbak, mert így a kezdéshez minden rendelkezésemre áll. Tegyük fel elmegyek különórára és nincs gitártokom.
Akkor még azt is vegyek? Meg ha hallani akarom a hangját, (amit nagyon szeretnék) vegyek egy erõsítõt!

Ez így külön-külön jó kis lóvé. 100 e Ft- ból ki is jönne.
Na, ennyim nincs(most).
Ajánljatok egy jó szettet és nem nyaggatok mindenkit a "kezdõ" kérdéseimmel.

Ui.: Ez a csemete 18 éves.
Christiansen
Nem értem miért beszélitek le a kezdõket erõsítõ ill. effektvásárlásról,
szerintem nem az a vágyuk hogy évekig egy halkan cincogó hangot hallgassanak,és hamar elmenjen a kedvük az egésztõl vagy emiatt kevesebbet és kevésbé jókedvvel gyakoroljanak.

Szóval szerintem vagy akusztikus gitár kezdésnek,
vagy gityó+kiskombó(akár szettben!)
vagy gityó+olcsó multi(így fülessel tud gyakorolni,hangoló,dobgép stb.)

A szettek meg teljesen jó dolgok szerintem,
például ez már elég frankó de vannak sokkal olcsóbbak is.

Ha késõbb megbánja, eladja azt annyi.
Kidobott pénz?? Egy év után is kb.15ezerrel olcsóbban el tudja adni az egészet, hát istenem, minden hobbi költségekkel jár.
Olcsóbb mintha a csemete mondjuk repülõgépmodellezne vagy mittomén..
ha meg nem csemete akkor már megkeresi magának a pénzt.

Ja és igen, a hangoló:
igenis kell az a fránya hangoló,mert az elsõ pár(vagy még több)hónapban
hamisra hangolná a gitárt és nem gyakorolna vele mert nem úgy szól.
És hangolóra elõbb utóbb úgyis szükség lesz,ha meg tanárnál tanul az mellette úgyis rákényszeríti a hangolás megtanulására.

mumpic
Egyébként én ebben a kérdésben nem tudok dönteni, mondhatni tanácstalan vagyok. Egész máshogy viselkedik egy elektromos gitár erõsítõ nélkül mint vele. Igaz, ha kuss van, akkor hallani. De szerintem rossz hatással van a technikára, legalábbis ezt magamon figyeltem meg, mióta egyre kevesebbet tudok úgy leülni gitározni, hogy bekapcsoljam az erõsítõt. Ami unplugged csak kis zörgésnek tûnik, az kierõsítve komoly zaj, ami sajnos be is tud rögzülni.
Szóval nemtom.