Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

forza milan
Ohh kösszi!😊😊😊XD😄

Van ott egy mûanyag fehér bigyó, ami alá bemegy a húr. Óvatosan húzd ki, az egy mûanyag stift. Ha nem jön könnyen, valamivel nyúlj a szegélye alá és úgy emeld ki. Ha nincs ilyen a gitárodon, akkor simán kitudod húzni hátrafele. Egyébként ha van "kurblid", annak a végén van egy vályat, ami a stift kiemelésére szolgál.
forza milan
Heelp!van egy igen nagy gondom!Kezdö vok..és E1-en szakadtam,nem nylonosom,hanem fémhurosom van,a hurtarton levö hurláb utáni "pontból" hogy vegyem ki és tegyek be uj hurt...elöre is kössz😊...HELP!

DummyBoy
Hmmm ... Arra kerestél hogy Flamenco? Mert én találtam a saját letöltött cuccaim között egy keveset ... Tabokat meg talán pdf is volt köztük ...

Hazamegyek, lecsekkolom ... közben megy a privát 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hellhammer
Csak a gitárt próbálod magában? Mert azon a felvételen van 2 gitár és 1 basszusgitár is még mellette.

Sajnos néztem már kb 40 torrent oldalon. Tényleg rengeteg gitáros cucc van,de flamencos bármilyen hihetetlen egy db sem. 1db sem és ezt komolyan mondom. Nem tud valaki legalább egyet?

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Bangyee
Tisztára, mint a nintendo wii, csak gitárosoknak.. 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

DummyBoy
Szerintem nézz szét a torrent oldalakon ezügyben ...

demonoid.com pl.: tele van gitáros cuccokkal 😊

Sziasztok! Tud valaki Magyarországon kaphato Flamenco gitáros könyvet akár magyar akár angol nyelven? Tudom hogy külföldrõl lehet rendelni de speciel nincs rá 50euróm másrészt pedig abban még a postaköltség sincs benne😊

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Balidani
seggedbe 😄
bocs

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Nemtom, de szerintem egy crybaby sokkal jobban szól, és még legyezni sem kell hozzá. Ha jól értem viszont, akkor ez csak egy expression pedálnak felel meg, és abba dugod, amibe akarod.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

ilyen hot hand cumót lehet itthon kapni?

Hell boy
Hát nem értem má azóta próbálgatom az amplitube-ot de csak nem akaródzik ez a hangzás összejönni. Ha esetleg rájössz hogy hogy sikerült ezt anno kikeverni szólj lécci.

Kuldtem mailben vegul a kepeket es koszi a tapasztalatokat a bezorgesrol . Megnyugtattal 😊
DummyBoy
Huhh ... na most aztán abszolut nem tudok dönteni 😊

Ez is qrva szép 😊 Na mindegy! Uraim, köszönöm a segítséget és a képeket!!!

Ha vasarolhat maganszemely mindenkepp ott vedd meg 😊
Na a szinekkel pont en is ugy voltam mint te. Mindig is egy feketere vagytam. Aztan olvasgattam a forumokon hogy azon nem annyira vagy nem olyan szepen latszik a fa erezete es elkezdtem nezegetni mas szineket, es mikor mar tudtam hogy Vintage 100-at akarok venni akkor miutan vegigneztem az osszes modellt a legjobban a WR tetszett meg keprol. Csak nem ertettem hogy mitol dragabb 400Ft-al mert allitolag a nem egyszinu lakkozas meg dragabb kene legyen, de szerintem a pickup miatt. Mikor elmentem a boltba hogy fizessem ki az eloleget a TBS-re akkor meglattam a WR-t de nem tudtam hogy az (mert valamiert egi arcedulat hagyott rajta es meg olcsobb volt minta TS😎 Mondta a srac hogy vegyem meg en meg megvettem 😊
Na ide raktam a kepeket a galeriaba, de nezd meg eloben is mindenkepp !
Igen vásárolhat. Én is ott vettem az enyémet. Süketszoba, kipróbálás és mehet a biznic. 😊)
DummyBoy
Hmmm ... Az IFK-nál vásárolhat magánszemély?

DummyBoy
Köszi!

Ez a színkérdés elég érdekes ... nekem (Aszittem eddig ...) hogy a fekete tetszik a legjobban ... de utánna kaptam geldof-tól is képeket, megnéztem élõben, azóta nem vagyok benne olyan biztos 😊

De most nem esek majd abba a hibába, hogy elsietem a dolgot ... szépen felmegyek Pestre majd, megnézem mind a 4-et, és majd ami akkor a legjoban tetszik azt veszem meg ... vagy alszom majd rá párat és megrendeltetem itthon ...

De köszi, várom a képeket 😊

Húrmagasságra pedig asszem minden cégnek más a standardja ... az Ibanez és a Fender olyan 2mm környéki húrmagaságot ajánl asszem (Vagy a nyak és test találkozásnál szokták, vagy 12-ik bund ... majd elõkeresem a leírásokat, ott bennevan ...), de sokmindentõl függ ...

Aquir
Aki megy holnap vagy holnapután a hazai Tomy Emmanuel koncertekre felvehetné videóra majd aztán odaadhatná, köszi <#buck> Sajna nem érek rája

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Igen, igazad lehet mert az a 64.600 Ft-os ar is arra utal 😊
www.IFK.hu a nagykereskedõ. A Musicshopron egy hangszerbolt, ami tõlük is vásárol.
Igaz, Sopronban van, valami musicshop-ron volt a webcimukben (amit en neztem decemberben 😊
De igen, állítottam a gitáron. Nyakat és húrláb magasságot is, no, meg kicseréltem a húrokat. A gyári húrok általában gyenge minõségûek, nem tartják a hangolást, könnyen rozsdásodnak, lepattog róla a króm, már ha van rajta. Én a Yamahát azért használtam, mert a Light húrok közül ez volt a legkényelmesebb, viszont használat közben és álltó helyben is hajlamos rozsdásodni. (megfeketedni) Az Elixír húr nem rozsdásodik, és mikor csúsztatod a húron az ujjaid, kisebb a hangja. Igaz, drágább is.
Nálam a húrok beállítása valamilyen mértékben közelít a standardhoz, persze, néhány tized eltérés lehet gitáronként.
A pickupon látható 6 db csavarral valóban lehet állítani, de nem ajánlom, hogy azokat tekergesd, mert el lehet vele rontani a hangképet végképp. Ha úgy érzed, hogy kevés a mélyhang és már mindent kipróbáltál otthon, elõször próbálkozz egy másik erõsítõvel,aztán lehet állítani a pickup magasságon, de ehhez a pickup két oldalán középen egy-egy csavar szolgál. Ahol beállítatod a gitárod, ott ezt is beállítják ha kell.
A Vintage nagyker Sopronban van, elérhetõ itt. Nagyon rendes srácok. A Gyõriek is tõlük veszik...
Az a Vintage nagyker ceg ott GYorben 😊 Majdnem azoktol rendeltem en is postan mert itt Pesten elfogyott Karacsony elott ott ahol mar honapok ota nezegettem, de aztan sikerult talaljak egy masik helyen 😊
A CS jobban tetszik mint a TBS ?
HAt nezd meg majd eloben, ez a WR egy nagyon elegancsos lakkozas a TBS meg egy erdekes, egzotikus szerintem. Eleg ha ranezek aztan mar megjon a kedvem hogy jatszak rajta 😊
Kuldok majd kepeket, persze !
ja, ez neked ment volna geldof 😊
Jo, koszi !
Elviszem valakihez, mar beszeltem is egy sraccal, de te amugy nem ismersz valakit vagy te nem is allitattal rajta semmit miutan megvetted?
Azok a magassagok amiket irtal, az a te gitoradra vonatkoznak igaz, vagyis azt nem ugy irtad hogy az egy szabaly hogy annyi kell legyen ?
A gyari hurt amugy miert kell kidobni a kukaba ? Maskulonben ezt mondta az elado srac is meg mielott megvettem volna a gitart. Mitol jo vagy rossz egy hur. Pl te miert tertel at Elixirre ? Olvastam hogy van amelyik konnyen rozsdazik de nalam szerencsere nem all fenn mert szaraz a tenyerem..
Megprobalod majd azt hogy nalad azert bezorog az E6 meg A, csak kivancsisagbol erdekelne 😊

Meg meg egy kerdes: van a pickupokon a 6 kis csavar a hurok alatt. Azoknak van beallitasi szerepuk ? Pl. olyasmire gondolok hogy kijebb csavarom kozelebb a hurokhoz hogy az a hur erosebben szoljon.
Nekem egy kicsitt ugy tunik hogy az also 3 mely hur szolhatna eroteljesebben, de lehet csak az erositom szar.
Match
akár melyik boltba megrendelik neked sztem.
Raktáron ne várd hogy legyen valahol...ha mégis van az kurva nagy szerencse.

Amúgy fasza kis gitárnak néz ki...ESP copy 😄
Egy ilyen gitárhoz illik már egy floyd 😄
200ft/dolcsi árral kb 280 ezer..még korrekt ár is lenne, de sztem a boltba lesz rajta még 100 haszon...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

mumpic
hé!!!! te!!!! az ékezetbillentyûk nálad ragadnak???????

1300-1400 dollár körül van mindkettõ.

hellosztok vki próbálkozott már fender flat head telecasterrel??? mert én arra szeretnék beruházni😄 ja és még vmi nem tudjátok hol lehet kapni és mennyiért??? meg a showmaster flat head stratocaster-t?? mert egy olyat kaptam kölcsönbe az egyik koncertünkön és sztem kurva jó. elõre is köszi!!!

Én 9-es húrral használom, mint szinte minden gitárom, kivéve a Yamahát, azt 8-sal. Az ujjad dönti el milyen húrt bírsz. Eddig Yamaha húrokat használtam, de most átálltam az Elixirre.Amúgy a macskám nem érdekli ki mit mond, nekem ez jött be és kész.😊) Ha az erõsítõben nem hallatszik a zörgés, ne foglalkozz vele. Lehet, hogy nyakat is kéne állítani, de ha még nem csináltad keress olyat aki beállítja, nehogy eltörd benne a pálcát, vagy lenyalja a csavar a menetet. A hidat egy kicsit ferdére kell beállítani, a mély húrok fele magasabb, a vékony fele alacsonyabb. Kérdés, milyen lágy húrokat használsz, a rezgés útja annak függvényében változik. A pengetés erõssége szintén lényeges. Ne feledd, ezek a gitárok erõsítõre készültek, ahol a hangerõ miatt kisebb erõvel történõ pengetés is megrázza az ablakokat. 😊) Az E6 húr magassága az elsõ bundnál 1 mm az E1-é 0,5-0,6mm. A 12. bundnál az E6 1,65mm, az E1 1mm. Ha a 2. és a 16. bundnál lenyomod az E6 húrt, a bundok és a húr között egy papírlapnyi távolság van. Ennyi a nyak íve. Ha belenézel, tök egyenesnek látszik. Még valami, a gyári húrokat ki kel dobni a kukába.
DummyBoy
Én ma voltam Gyõrben megskubizni élõben is a drágaságokat ...

Kedvenceim a Fekete, a WR és talán Cherry Sunburst ... Fekete és WR nem volt, a Cherry Sunburst felsõ része pedig érdekes volt ... valahogy a 2 rész erezete nagyon elütött ... viszont gyönyörû hangszer volt (Bár ott lógott mellette egy Epi Custom és egy Zakk Wylde Signature is ... szóval csorgattam a nyálam rendesen ..)

WoodooChild ... tudnál pár képet küldeni a WR-rõl? Megköszönném 😊

"Szerencse, hogy a feleségem, no meg a fiaim nem olvassák. 😊) "
- ez jo, hasonlo cipoben jarunk ugy latom 😊

Na, en a Vintage 100 WR-et vettem meg most Karacsonykor es pont ugyanugy voltam mint ahogy DummyBoy irta mar honapok ota nezegettem mar.

Egy valami idegesit: az hogy naturba (erosito nelkul) ha megpengetem a hurokat erosebben akkor bizony bezorog a mely E es A hur. Meg gyari van rajta. Feljebb mar nem szeretnem allitani a hurmagassagot inkabb lejjebb es azt kerdeznem hogy megengedheto e egy ilyen gitarnal hogy erosebb pengetesnel bezorogjon az also ket hur ? Erositon keresztul nem hallom tehat amugy nem zavar csak mar maga a teny hogy uj gityo...

Egy masik kerdes tud valaki esetleg ajanlani egy megbizhato , jo hangszereszt aki esetleg ranezne es beallitana ha kell ? Mert a boltos gyerek mikor visszavittem csak a hurmagassagon varialt de lehet mast is kene vele csinalni.

Apropo: Geldof, neked nem zorog be egyaltalan a ket mely hur ha eroteljesebben pengeted ? Igaz attol is fugg milyen magasan vannak a hurjaid 😊

Es meg egy 3. kerdes: asszem a gyari hur 10-es de en jobban szerettem a vekonyabbakat. Mondtam is az eladonak es akkor mondta hogy talan egy 9-est kene majd ratenni bar a Les Paulokra nem az a jellemzo. Tenyleg igy van es miert marmint hog yinkab a vastagabb hurokat nyomjak Les Palikra ?
Hali.
Megtudná mondani valaki hogy mi annak a mûfajnak a neve, amit pl. justin king is játszik?
pl: http://www.youtube.com/watch?v=xncz6Tnr5lw

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

DummyBoy
Hmmm .... köszi ... lehet kipróbálom 😊

McGrady
értem, köszike elõre is! :-)

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
www.extra.hu 1 gb szabad helyet adnak

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

DummyBoy
Én meg az Alapi videó után nyugodtam meg 😊 Ugyanis nekem abszolut nem akart összejönni a folyamatos Alternate ... mindig átmentem Sweepbe ... utánna derült ki hogy ez nem is olyan nagy baj 😊

DummyBoy
Ha meglenne, már küldtem volna ... priviben megy a többi infó 😊

Vagy végülis talán ide jobb ... megkaptam, ezúton is köszi a Srácnak aki megcsinálta nekem, de sajna hazaút közben megsérült a CD (gondolom én ...) és igy nem olvashato (masolhato 😞 ) az egész file csak egy része ...

Nincs valakinek véletlenül valahol 800MB-nyi tárhelye amit mondjuk 1 hétig nélkülözni tudna? Mert akkor megkérném a srácot hogy töltse fel oda (Most ugyanis ilyet vadászunk ...) Ha nem lesz akkor legközelebbi pesti utamon megpróbálok megint találkozni vele és megiratom még egyszer ... akkor elküldöm ...

Balidani
van aki mutatóval, vani aki köépsõvel van aki mind2vel fogja. (+hüvelyk)
olyat még nem láttam hogy hüvelyk nélkül 😄😄

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Bangyee
Hát ez nálam is magától jött... csak aszittem, hogy ez helytelen meghogy merénylet az alternate picking ellen... amit mellesleg Petruccibá is egyfolytában ostoroz az oktató vidijén.
"Ic veri importünt, to kíp dö áp end dán mósün trúáut disz ekszöszájz"<#idiota>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
télleg, megvan már az alapi oktatóvideó? 😊 ha igen, nem tudnád átmásolni nekem? természetesen küldök mindent, ami kell 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
senki nem mondta hogy ez helytelen.
Az én gitártanáromnak nincs középsõ ujja, és néha hüvelyk+mutató+gyûrûssel fogott.

sz4bolcs
Most szedtem le egy knockin on heavens door unplugged slash szolot Szerintem tök jó téma, csak béna vagyok lejátszani. 😞
Majd gyakás gyakás.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Basic
tegnap láttam az egyik haveromat elõször gitározni, és mondtam neki, hogy sztem nem jól fogja a pengettyût, ugyanis õ a hüvelyk, mutató, és középsõ ujjával fogta egyszerre, és úgy vettem észre, hogy néha véletlenül hozzáér a középsõ ujja az egyik húrhoz. Az a baj, hogy már kb. egy éve gitározik. Szerintetek át tud majd szokni a helyes tartásra?

DummyBoy
Asszem ez azoknak szól akikbe beleverik hogy mindig Alternate picking kell (Föl-le-föl-le) ... Az Alapi oktatóvideón is van rólla szó, hogy teljesen logikus, hogy néha sokkal eccerûbb Sweep pickingelni mint Alternate-el ... De van akikbe "beleverik" az alternate-et ...

Ez is tanáron múlik szvsz ... (Majd kiderül, sikerült ugyanis találnom Tanárt a környéken, ahogy meglesz az új gitár, valszeg meg is kérdezem, foglalkozna-e velem 😊

McGrady
hát igen, végülis ha valamit ki akarsz gyakorolni jól, elõbb-utóbb magadtól ráállsz a helyes módszerre, csak nyüstölni kell :-))

Kuss!-magyarázta.