Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bangyee
Nekem a különálló hangok lefülelése már nagíjából megy, de az akkordokat lehallgatni már sokkal nehezebb :S

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
tudom, hogy ezzel nem tudok segíteni, de próbáld meg lefülelni 😊 késõbb nagy szerepe lesz abban, hogy jó-e a hallásod, mert a zenéhez igazából csak fül kell 😊 az se baj, ha elõször csak egy-két hangot találsz meg, a lényeg hogy legyen olyan támpontod, ami biztos, aztán majd szépen-lassan sikerül egyre többet megtalálni 😊

Kuss!-magyarázta.

Froopy
Tudna valaki segíteni? Junkies "Könnyû dal" és "Alkohol" TAB kellene. Kerestem több helyen, de nem találtam ezeket...

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Borgi
valaki segite nekem ojan hangzavart elõállitani mint ami ennek a video elején a basszus? 😮 (kb 8-9mp-ig)
http://www.youtube.com/watch?v=H7hEXyz2lxU
ileltve fölvilágositanátok ez mijen skála? vagy miez? ^^^^
mer ugy hangzik mintha fél hangonként lépkedve föl le, de valamiér nem sikerál 😮

porki fagyok fállalon

Balidani
és egy squier affinity fat strat? annak milyen a nyaka? mert nem volt szerencsém összehasonlitani

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Match
nem azt írtam hogy le fog törni a nyaka...
Csak olyan papírvékony nyakkal én nem mernék ilyeneket játszogatni.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Ron Ragm
Midenhol vannak selejtebb gitárok... csak az olcsók közt gyakoribbak.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Hell boy
Nekem egy ibanezem van 9es volt rajta a gyári húr azóta már volt rajta ernie ball hybrid 10-es, d'addario 10es amit hamar lecseréltem mert túl vastag volt és most van rajta egy 10es PRS készlet. A nyaknak pedig az égvilágon semmi baja. Pedig nem is egy 200ezres ibanez hanem egy GRX22es...

roberto
egy DC-s hub csak biztos van honlapja is.

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

mi a szar az a WanaDoo hub ?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

mumpic
Ez mekkora egy gyopár eke dolog volt. Dugja fel magának a hub a támogatást.

én sokszor keresek http://wanadoo-hub.atw.hu/m-donate.php itt kottákat <#vigyor2>
Match
Én 8-assal kezdtem...nagyon sokáig.
Aztán ahogy megjött a strato, azon 9-es volt...és jobban tetszett.
Ezután gondoltam a még vastagabb (meg az akkori példakép (kirk hammett) is olyat használt), még jobban fog tetszeni, így lett 10-es, amit hamar lecseréltem 11-esre, és azzal játszottam nagyon sokáig.
Utána kaptam ajándékba egy GHS Zakk Wylde set-et, ami baszott kényelmetlen volt, de a hangja valami brutális, ezért kipróbáltam a GHS TNT-t, és azóta azt használom.

Márkák szerint eleinte ernie ball szinte mindig (néha azért egy daddario becsúszott), majd össze vissza minden féle, végül amikor a 10-es készlethez eljutottam akkor kipróbáltam egy GHS-t Slamó hatására, és rögtön beleszerettem. Azóta nekem a húr a GHS-nél kezdõdik, és ott is van vége 😄

Balidani
én is erre gondoltam, hogy nem piskóta...
én is 10essel játszok de 13ason nem mernék elkezdeni egybõl. gondolom mások se nagyon, akik megszokták a 9-10est.

Hát valóban nem. Érzem is, fõleg mikor jön a szar idõ...
mumpic
ja, meg a "kapsz egy kis ínhüvelygyulladás" dolgot nem szabad ilyen lazán venni, szerencsére nekem még nem volt, de azt mondják hogy nem piskóta, és egy életen keresztül lehet tõle szenvedni!

mumpic
Szerintem a gitárnak kell csak tûrésben profibbnak lennie 😊
Amúgy amikor vettem a gitáromat (használtan) akkor is 10-es húrok voltak rajta, és egy évig azt sem tudtam hogy van a húrok vastagságában eltérés. A 10-est szoktam meg, a kilences meg annyira vékony nekem, meg nemistudom... puha... hogy azon nem is tudok játszani 😊 Nyújtásnál is túl nagyot tolok rajta, mert én keményebbhez szoktam 😊

Match
miért kéne profibbnak lenni egy vastagabb húrhoz?
Ok, az ember ne 13-ason kezdjen, de egy 11-es pl simán belefér.
Van olyan kezdõ haverom aki 11-essel tolta.

Balidani
a lényeg, hogy minél vastagabb a húr annál profibbnak kell lenni, meghát ha nagyon vastagon probálkozol eleinte kapsz kis inyhuvelygyulladast

Match
0.010 inch ha jól emléxem.
10-es készletnél emlékeim szerint van olyan amelyik 42-re végzõdik, van amelyik 46-ra, van amelyik 52-re, de a legáltalánosabb a 10-46-os.
non tremolos gitárnál 1 készlet váltás azért még belefér.
Tremolosnál is (nem floyd), csak be kell állítani a rugókat.
Tehát ha pl 9-es a gyári, akkor azért még egy 10-est rá lehet aggatni (mondjuk ha ibanez akkor nem merném 😄).

Match
Inkább mondjuk úgy hogy van olyan amelyikbe nincs.
De pl a gt6-omban is van hátul egy kimenet szabályzó ami analóg...
Tudom nem túl lényeges, csak azért annyira ne élezzük ki a témát hogy a multieffektekben nincs potméter...

mumpic
Nem metrikus mértékegység, talán az inch-nek valahanyad része, talán század.
Egyébként mindig a legvékonyabb húr vastagságát jelöli, szóval nem túl pontos, mert van hogy pl a 10-es készlet legvastagabb húrja 46-os, de van hogy 52-es. Meg ilyenek 😊.

És az mit jelent hoyg 9-es meg 12-es?(hur)
mumpic
Egy multieffektnek is lehet elõ- és végfokozata az A/D és D/A átalakítók elõtt és után, aminek analóg kapcsolása van.
Szerintem csak szemlélet kérdése hogy pl a bemeneten felerõsített jelet még analóg módon, potméterrel lehessen szabályozni, vagy már digitálisan programozva. És ugyanez a kimeneten. Effektje válogatja.

-ja, szintén nem kötözködés 😊

Nem akarok kötözködni, de a multieffektekben nincsen már potméter, optikai vackokkal (mint a golyós egérben) meg digitális vezérléssel megy minden.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

McGrady
tühhh 😄

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Haverom gitárjának ragasztott nyaka akkor fordult ki a helyébõl, amikor 12-es húrokat rakott fel standard tuninggal...<#idiota>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
hát, végülis márkailag én a d'addariot ajánlom meg az ernie ballt, arra figyelj hogy ha most veszel egy 9est, akkor legközelebb is 9est vegyél, különben képes elgörbíteni a nyakat.

Kuss!-magyarázta.

Hali!
Ha húrt szeretnék venni elekt. gitárra (squier) akkor milyen hurt ajánlotok?
ez mekkora!
a "tekerõke" rendes neve potméter, a kupakját meg elvben csak le kell húzni. ha nem megy, próbáld meg úgy, h egy lapos csavarhúzóval alányúlsz, és felnyomod.

a porolást meg egy kontaktsprével simán meg lehet oldani, nem kell ahhoz atomjaira szedni a cuccot.

nagyfater gitározik
http://www.gatveder.hu/adatlap.php?id=1002060

Borgi
valaki segitene digitech pr200-as szétszedésében?
leszedtem az alját, kicsavaroztam a csavarokat, de aza 3, "tekeröke" miatt nemtudom kiszedni azta zöld izét belõle. 😛
csak porolni akarok.

porki fagyok fállalon

Eszméletlen király ez a videó és a második része is, bár abban azért jobban ismert emberkék is játszanak 😊
Az elsõ részen néha tátva maradt a szám, pedig már sokat láttam azért.
Bangyee
Fain eza VG! Javítsatok ki, de a Variax pl nem tudott ilyen hangolás váltást =e tudott x másik gitársoundot hozni)... elég cool.

Ez meg egy elég király válogatás, ha van felesleges 20 perc, érdemes végignézni, vagy berakni háttérzenének, vannak benne durca dolgok 😊

Balidani
jaja 12húrosra átrakja egy tekerintéssel 😄 és tényleg szép. a sunburstos jobban bejön

Meg meg gitárt váltasz egy tekeréssel... 😊 kb mint a Variax gityók, csak ez még jól is néz ki... 😉

sza.sa

Balidani
jaja én is ma láttam az oldalon.
méghogy a fender nem fejleszt
a lényege amúgy, hogy egy potival hangolást válthatsz a gitin :o

Ez valami új??? Fender VG Stratocaster

Még nem hallottam róla...

sza.sa

na hát az lehet😊
amúgy külön szerintetek lehet hozzá kapni a pedált amit gyárilag adnak és ha igen mi péz lehet?

Bangyee
Lehet, hogy nem némítottad el a mikrofon bemenetet a hangerõszabályozásnál?

szasztok!
Guitar Rig 2-ben hogy lehet azt megoldani hogy csak az effekthang szóljon a hangszóróból,a tiszta hangja pedig ne?
Nekem most valahogy keveredik a kettõ😞

forza milan
Kössz!😊

Kurva jo ez a beszolas 😊
Majdnem elpusztultam a rohogestol 😊)
Hell boy
stift-tõl

forza milan
Nahh lenne még egy beteg kérdésem...az uj hur(ok) befüzését a stift-töl ekzdjem,vagy a fejen a gombba való betekeréstöl?😄

felteszem ugyanarra gondoltunk.. :-)

És valami jó gitártanárt haladóknak (rock, blues stilus)? 😄 ha már a kecskeméti gitároktatásnál tartunk..
mumpic
privi ment!

McGrady
hello
nem tud valaki Kecskeméten basszusgitár tanárt? kellene havernak
köszi

Kuss!-magyarázta.