Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem teljesen Fender, de pl nekem inkább kéne egy ilyen Charvel és ebbõl lehet kihozni elég jó metal hangzásokat is, igaz ezek már 200 körül mozognak.
nem is kell.. egyetlen egy marshall is képes olyan vastagon megszólalni, hogy lefújja a vigyort a pofidról
amúgy ez egy promo anyag marshalléknál
csak érzékeltetni akartam, milyen egy Marshall + Lp összeállítás
amúgy ez egy promo anyag marshalléknál
csak érzékeltetni akartam, milyen egy Marshall + Lp összeállítás
egy igazi lp bõl sem fogsz durva hangzást kihozni..
az alnico 2 mágnes miatt fõleg.
A mély hangok nagyon szivacsosak.. nehéz elmagyarázni.. de a palm muted meg drop dolgok egyáltalán nem ütnek egy igazi lp-n.
Viszont cserébe jó ragacsos, lusta hangzást ad.. ami viszont jó solo hangzás.. blues meg soul féle témákhoz.
De ha beraksz egy kerámia, vagy aktív emg szedõt, akkor minden megváltozik, és metálra is alkalmassá válik az lp..
de én ezt nem ajánlom, mert maga a gitár nem erre lett építve
az alnico 2 mágnes miatt fõleg.
A mély hangok nagyon szivacsosak.. nehéz elmagyarázni.. de a palm muted meg drop dolgok egyáltalán nem ütnek egy igazi lp-n.
Viszont cserébe jó ragacsos, lusta hangzást ad.. ami viszont jó solo hangzás.. blues meg soul féle témákhoz.
De ha beraksz egy kerámia, vagy aktív emg szedõt, akkor minden megváltozik, és metálra is alkalmassá válik az lp..
de én ezt nem ajánlom, mert maga a gitár nem erre lett építve
LP nyaka az már meg van szokva nekem egy ibanez vagy jackson már eltûnik a kezembe (nekem nagy kezem van) viszont 1-2 óra feletti játékidõnél nekem elkezd fájni az alkarom mert vágja az éle + a hátam mert ugye kurvanehéz 😄
Nem ragaszkodom az LP vonalhoz, egy Fender is jó lenne csak abból meg az életbe nem csiholok ki durvább metal hangzást. Pedig iszonyat kényelmes az a gitár.
Cort-ok nem olyan jók?
Cort-ok nem olyan jók?
De amúgy tényleg a legjobb az lenne ha ki tudnád õket próbálni, szánd rá azt az egy napot és menj be valamelyik nagyobb hangszerboltba pesten.
LP messze van a kényelmestõl, én is LPt akartam SG után amíg ki nem próbáltam egyet😄, SG szerintem nagyon kényelmes és az is full mahagóni, lecseréltem a gyári hangszedõket Dimarziora és így a hangja is nagyon jó, sustain van itt is bõven, tévhit hogy a testmérettõl függ, max akusztikusan... SG még új hangszedõkkel is nagyon jó árban lenne.(bár szerintem az alap sem szar és ez még felezhetõ is amit linkeltem)
dehogy kényelmetlen..
ha kicsi a kezed, még jobb is mert közelebb vannak a bundok is egymáshoz.
Tapasztalatból mondom, hogy könnyebben játszom rajta a nehezebb gyorsabb ugrálós dallamokat.. mert közelebb vannak a bundok.
A legfelsõ két bund olyan hogy egy kicsit be kell nyúlnod, de azokat szinte nem is használod, és igazából nem nagy hátrány, lényegtelen.
a vastag nyak meg megszokás kérdése, amúgy is, a vastag nyak, jót tesz a telt hangzásnak.
Az Lp az egy különleges gitár, a soundra, tónusra van kihegyezve.
Nagy sustain, fátyolos, organikus öblös hangzás..
Az igazi lp-k nek igazi Fa hangjuk van, organikus a hangja, szinte él a hangszer.
Ha egy ilyen LP-t bedugsz egy igazi Marshall-ba, aminek szintén organikus alaphangzása van, és vastag, dús, igazi csöves hangja..
Akkor az eredmény eszméletlen vastag, szép gyönyörû szolo hangot kapsz, amelynek lelke van.
ha kicsi a kezed, még jobb is mert közelebb vannak a bundok is egymáshoz.
Tapasztalatból mondom, hogy könnyebben játszom rajta a nehezebb gyorsabb ugrálós dallamokat.. mert közelebb vannak a bundok.
A legfelsõ két bund olyan hogy egy kicsit be kell nyúlnod, de azokat szinte nem is használod, és igazából nem nagy hátrány, lényegtelen.
a vastag nyak meg megszokás kérdése, amúgy is, a vastag nyak, jót tesz a telt hangzásnak.
Az Lp az egy különleges gitár, a soundra, tónusra van kihegyezve.
Nagy sustain, fátyolos, organikus öblös hangzás..
Az igazi lp-k nek igazi Fa hangjuk van, organikus a hangja, szinte él a hangszer.
Ha egy ilyen LP-t bedugsz egy igazi Marshall-ba, aminek szintén organikus alaphangzása van, és vastag, dús, igazi csöves hangja..
Akkor az eredmény eszméletlen vastag, szép gyönyörû szolo hangot kapsz, amelynek lelke van.
+36 46 / 508-742
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
hívd fel a réfót, nincs-e balkezes lespaul náluk, szokott lenni, csak sajnos elég rég jártam arra
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
még nem reszeltem be..
tökéletesen akarom csinálni, és fret crowning file helyett megrendeltem tajwanból egy spéci forgó körömreszelõ gépet.
amúgy szerintem tök mindegy hogy epi vagy vintage.. mind a kettõ szar abból a szempontból, hogy nincsenek gyárilag szintbe reszelve a bundok.. és alacsony húrmagasságnál, mind a kettõnél zörögnek a húrok.
Még a spéci forrasztó pákám sem jött meg, az meg azért kell, hogy azzal melegítem fel a bundokat, így kiold a ragasztó, meglágyul, és simán ki lehet emelni egy spéci szerszámmal a bundokat a fából.
Enélkül sem tudok neki állni a munkának. =(
Már csak egy pár dolog hiányzik.
tökéletesen akarom csinálni, és fret crowning file helyett megrendeltem tajwanból egy spéci forgó körömreszelõ gépet.
amúgy szerintem tök mindegy hogy epi vagy vintage.. mind a kettõ szar abból a szempontból, hogy nincsenek gyárilag szintbe reszelve a bundok.. és alacsony húrmagasságnál, mind a kettõnél zörögnek a húrok.
Még a spéci forrasztó pákám sem jött meg, az meg azért kell, hogy azzal melegítem fel a bundokat, így kiold a ragasztó, meglágyul, és simán ki lehet emelni egy spéci szerszámmal a bundokat a fából.
Enélkül sem tudok neki állni a munkának. =(
Már csak egy pár dolog hiányzik.
Jó, hogy elõkerült ez a kényelem téma. Mindenképpen kényelmes gitárt akarok venni mert elég kis kézmérettel áldott meg a teremtõ és nekem már egy normál Ibanez nyak is széles kicsit.
Tudjátok min volt nekem álom játszani? Van itt egy hangszerbolt és lehetõségem volt kipróbálni egy Mexikói Fender Stratocastert.
Na az kényelmes volt és közelebb vannak a húrok egymáshoz.
De talonban tartom még a Cort KX1Q gitárt is, mert az is ragasztott nyakú és mahagóni a test és a nyak is. Formára is tetszik, kicsi a teste viszonylag.
Tudjátok min volt nekem álom játszani? Van itt egy hangszerbolt és lehetõségem volt kipróbálni egy Mexikói Fender Stratocastert.
Na az kényelmes volt és közelebb vannak a húrok egymáshoz.
De talonban tartom még a Cort KX1Q gitárt is, mert az is ragasztott nyakú és mahagóni a test és a nyak is. Formára is tetszik, kicsi a teste viszonylag.
LP tetszik, sajnos nem volt még alkalmam kipróbálni milyen egy balkezesen játszani.
Az SG nem tetszik sajnos, pedig jó árban van. Tényleg kényelmetlen egy LP?
Az SG nem tetszik sajnos, pedig jó árban van. Tényleg kényelmetlen egy LP?
Vintage-bõl V100-at vagy fölöttit érdemes venni, azok elég jók, de persze elõbb érdemes kipróbálni, nyakukra vigyázni kell állítólag elég könnyen hajlik, de ugyanez mondják a Custom Pro-ról is ha jól emlékszem.
Mindenképp LP-t szeretnél?
Nem a legkényelmesebb gitárok, vastag a nyakuk, magasabb bundokat nem a legkönnyebb rajta elérni stb. Ha esetleg a forma miatt akarsz LP-t akkor nézd meg sztem a Chapman ML-2 LP forma, de vékonyabb, gyorsabb nyaka van, és jobban el lehet rajta érni a felsõ bundokat. Magyarországon nem tudom hogy lehet-e kapni, de Andertones-ból tuti lehet rendelni vám nélkül mivel angol termék.
Mindenképp LP-t szeretnél?
Nem a legkényelmesebb gitárok, vastag a nyakuk, magasabb bundokat nem a legkönnyebb rajta elérni stb. Ha esetleg a forma miatt akarsz LP-t akkor nézd meg sztem a Chapman ML-2 LP forma, de vékonyabb, gyorsabb nyaka van, és jobban el lehet rajta érni a felsõ bundokat. Magyarországon nem tudom hogy lehet-e kapni, de Andertones-ból tuti lehet rendelni vám nélkül mivel angol termék.
Egyébként biztos hogy LP-t akarsz? Nem csak azért mert mindenki mondja hogy milyen jó? LP kényelmetlen és magas bundokat nehéz/nehezebb elérni rajta.
Az nem jó nem fedlapos=/ Kidolgozottság, hát nem tudom nekem mindig Epim volt, azzal nem volt gond, de ezért kell használtan vásárolni vagy az újat személyesen megvenni.
Vintage LV-100TSB és Vintage LV-100CS elérhetõ most balkezesben.
FCs. olvastam amiket írtál de sok olyan véleményt is olvastam, hogy a Vintage gitárok kidolgozottsága, minõsége elmarad az Epiphone-tól.
Valóban így van? Balkezesben elérhetõ a Vintage AFD?
Valóban így van? Balkezesben elérhetõ a Vintage AFD?
Ez igaz.. vintage afd megéri.
Nekem is olyan van.
Van egy epi standard, full mahagóni, alnico 2 szedõkkel..stb stb
Majdnem igazi les paul, csak éppen hiányzik róla a vastag jávor fedlap.. és mindig is hiányzott valami a hangjából, nincs benne elég élet.. túl tompa a hangja.
Aztán megvettem ezt az AFD-t ennek valódi vastag jávor fedlapja van.
Széles tartományban szól a hangja.. nem tompa hanem igazi les paul hangja van. A sustain meg elképzelhetetlenül végtelen.
Mahagóni + jávor, a két legnagyobb sustainû fa ami létezik.. külön külüön is.
Igazi lp hangzás mahagóni + jávor top nélkül nem érhetõ el.
Nekem is olyan van.
Van egy epi standard, full mahagóni, alnico 2 szedõkkel..stb stb
Majdnem igazi les paul, csak éppen hiányzik róla a vastag jávor fedlap.. és mindig is hiányzott valami a hangjából, nincs benne elég élet.. túl tompa a hangja.
Aztán megvettem ezt az AFD-t ennek valódi vastag jávor fedlapja van.
Széles tartományban szól a hangja.. nem tompa hanem igazi les paul hangja van. A sustain meg elképzelhetetlenül végtelen.
Mahagóni + jávor, a két legnagyobb sustainû fa ami létezik.. külön külüön is.
Igazi lp hangzás mahagóni + jávor top nélkül nem érhetõ el.
Már írtam egyszer de úgy tûnik nem törõdtél vele, PlusTop ÁTBASZÁS, csak egy matrica az egész, nem igazi jávor top! Custom Pro pedig nem éri meg, a szedõket úgyis érdemes lecserélni, és ilyen fából kapsz olcsóbban is gitárt!(egyébként szerintem ez is csak átbaszás és nem igazi jávor fedlap, de nem tudom biztosan) Vintage V100 AFD éri meg legjobban, az igazi LP.
Megfogadom a tanácsotokat, eléggé kezd beérni a dolog, hogy egy Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro lesz:
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=28593
Vagy egy Epiphone Les Paul Custom Pro balkezes, Ebony
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=27417
No kettõ közül melyik jobb szerintetek?
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=28593
Vagy egy Epiphone Les Paul Custom Pro balkezes, Ebony
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=27417
No kettõ közül melyik jobb szerintetek?
Igen csak minimum 45k-t rá kell költened ha akarsz hozzá egy expression pedált...(ha feltételezzük hogy nem akarod a 25ks vox multieffektet megvenni, mivel az ugyanaz kb. mint az erõsítõ csak csõ nélkül)
Még ennek ellenére is megéri szerintem az árát. Nagyon szép, karakteres hangja van.
Az egyetlen rohadt nagy szopatás az, hogy nem lehet hozzá analóg pedált venni, pedig jó lenne ha a wah effektet lehetne irányítani vele, vagy a pitch shiftet... Vypyr 30hoz legalább lehet venni elég drágán...(igaz ennyibõl kijönne külön a voxhoz egy vox effektpedál amiben ugyanezek az effektek vannak😄)
Jaja, nagyon élethû csöves hangja van köszönhetõen ugye az elõfokcsöveknek. Engem meg nem zavar, hogy digitális modellezõs kütyü. Otthonra vagy próbákra tökéletes lesz.
Vox Valvetronix-VT40+ erõsítõm lesz, már le van foglalózva 😊

Meghát az erõsítõ is nagyon sokat számít, szóval hacsak nem ugyanilyen marshallod van nálad nem így szólna.
Igen de nem 180ks hangja😊 LP Tribute Plusnak jobb a hangzása és olcsóbb. Azért gondolja bele, hogy 180k-ból mennyi pénz a Gibson logo😊
Írtam nekik, meglátjuk mit írnak. Abban igazad van, hogy ha már rászánom a pénzt akkor legyen normális anyagból (mahagóni) a gitár.
Egyébként állati dögös hangja van ám ennek az LPJ-nek:
http://www.youtube.com/watch?v=PDz8PptZLUY
Egyébként állati dögös hangja van ám ennek az LPJ-nek:
http://www.youtube.com/watch?v=PDz8PptZLUY
Nekem ez negyedik gitárom lenne. Ez a Epiphone Les Paul Tribute Plus nem hangzik rosszul viszont kérdés, hogy kishazánkban elérhetõ-e balkezes változatban?
Neked ez hányadik gitárod lenne? Leírás alapján nem tûnik amúgy rossznak, de kérdés hogy a jávor top milyen vastag és hát a nyaka jávor és mahagóninak kéne lennie, szóval ez nem nevezhetõ sajnos Les Paulnak, hiába Gibson. Amúgy ha LPt akarsz ennyiért sokkal de sokkal jobb hangzásút is kaphatsz, keress rá az Epiphone Les Paul Tribute Plus-ra.(ez garantáltan rendes vastagságú fedlap plusz '57 Classic hangszedõk, felezhetõek is) És ez csak 140k.
Ihun van e:

Most látom csak, Gvik-nek különösen köszönöm a felajánlást, lehet, hogy élni fogok vele. 😊
Más: Gibson LPJ-rõl mi a véleményetek? Mezzoforte-nál van balkezes is. Azért az csak egy Gibson... Youtube-on van egy jó hangminõségû teszt is vele, nagyon állat hangja van!
Más: Gibson LPJ-rõl mi a véleményetek? Mezzoforte-nál van balkezes is. Azért az csak egy Gibson... Youtube-on van egy jó hangminõségû teszt is vele, nagyon állat hangja van!
kurva jó ez a gitáros topik hálózat