Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DummyBoy
Együtt vannak vagy külön? Tabot tudsz linkelni?

Mert külön-külön lehet pl: Hammer on és Pull off ... ami ugye kalapács és Lepengetés vagy mi magyarul ...

Együtt meg talán Pinch Harmonics ... a pengetõvel megszólaltatott harmonikus ... (Az egykezes ...)

Majd az okosabban többet mondanak errõl ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

a P.H mit jelent tabokban??? vki segítsen és hogy hogy kell csinálni?? <#help> vki próbálta már a Takamine akusztikus gitárt??? Én megvagyok vele elégedve sztem álom

DummyBoy
Hmmm ... irhatnál rólla ... Én a Vintage LP mellett egyre jobban szemezek egy G260-as Cort-al 😊

Bár 2 különbözõ világ a 2, valahogy nem tok választani... majd élõben talán menni fog 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Balidani
lassan már fejbõl tudom ezt a kódot: y6j3Fu9DES8
csak a linkbe kell néznem és a röntgen szemeim kiszûrik a sok canon rockot

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Froopy
Megvan a Cort G200-am oh yeah<#taps> A Roland Cube-15 még nincs meg, és a géppel nem sikerált "összelõni" elõerõsítõ hiányában😄 Így még csak úgy unplugged játszogattam rajta, de így is megszerettem😛 (Ha valakinek rossz véleménye/élménye van a gitárról, ne írjon, mert vagy 2-3 gitárról beszéltetek le, míg ehhez a végsõ csodához eljutottam😄)

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

üdv,hozzátok lenne 1 kérdésem,ti milyen technikával csináljátok a következöt;1 adott hang olybeli megszólaltatása amely úgy hangzik mintha "sikítana" a hang,nagyon élesen szól.
pl.:pantera flood solo-ja is így van fûszerezve
??

Hellhammer
<#eplus2>

Aquir
? =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hellhammer
Vagy pedig itt van ez a jól ismert nóta.
Az hogy ez melyik kategória azt rátok bízom.
<#idiota><#banplz><#idiota>

McGrady
szerintem a második videó kurvajó, számomra nem vesztette el az eredeti dal stílusát, a srác inkább belevitte a saját tudását a dalba, nekem nagyon bejön 😊
én is szeretem ha valaki technikás, csak ne menjen a frazírozás rovására 😊 és nem lehetetlen megcsinálni, nézzétek meg a Toto zenekar gitárosát, Steve Lukathert. 😉 Ebben a videóban egy Beatles számot játszanak, Lukather bele tette a saját stílusát a szólóba, technikás is, de meg is van csinálva normálisan, érzed benne a nóta ízét, pedig igencsak odabasz egy-két futam 😊

Kuss!-magyarázta.

😄 szerintem erre egy jó példa! Led Zeppelin - Stairway to Heavenegy kis Final Fantasy beutéssel 😄 ez az igazi ...de ha megnézed szerintem ez jol példázza azt amit McGardy-tStairway...ezt egy gitáros elõadásában ...szó félre ne essék nem akarom be állítani ezt a srácot hogy orsszul nyomja .. és hogy "felszínes" de ugy gondoltam ez jol tukrozi azt amit mondtatok!
Bangyee
Jó a szó, tezsvér!<#taps>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
hát, nem a világ legtechnikásabb gitárosa(bár sok szaratós futama van), az igaz, de visszaadni a Blackmore-ízt szerintem sokkal nehezebb, mint tekergetni a malmsteen nótákat 😊
a nagyon tekerõs szólókat azért nemszeretem, mert sokhelyen öncélúak és felszínesek, egyedüli élményt az nyújt bennük hogy látványosak.
Itt, Kecskeméten is van egy gitáros, aki, télleg le a kalappal elõtte, nagyon technikás srác, de ha feldolgoznak egy számot, azt iszonyú felszínesen játsza, pedig azt hinné az ember, kisujjból kijátsza, de nem, majdnem hogy fülsértõ.Gondolom azt hitte hogy õ már tudja a számot(mert technikailag megtanulta), de nem gyakorolta ki rendesen a frazírozást, ezért az egész szólóból lett egy nagy egyveleg...ezt szeretném én elkerülni 😊
sry az ömlengésért

Kuss!-magyarázta.

Match
McGardy: A blackmore's night sztem kurvajó...nem arról szól, hogy próbál virgázni (ami szvsz nem megy/nem áll jól neki), hanem inkább a zenére van kiélezve. Azt elismerem hogy jó zeneszerzõ.

PARTYBOY: hagy ne példálózzak 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

ez a solo nem nagy cucc?😮😄😄😄 akkor hooo mi????😄😄😄😄 bocs😄
McGrady
akkor sry 😊)
Nem szereted Blackmore-t, Match? 😊
Bár ez a szóló tényleg nem nagy cucc, az eredeti sokkal jobban bejön 😊

Kuss!-magyarázta.

Match
Itt csak a hang csúszik...vagy a kép, attól függ honnan nézzük 😊

Ilyen szar szólót nem lehet playbackelni 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Bangyee
És nem csak a hang mászott el a videohoz képest? Mert az gyakrann elõfordul youtubeon... minnegy a lényeg nem ez persze 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
van 1 rész, ahol amikor a keze mozog, egy hang van kitartva. meg amúgy is gyanús volt kicsit 😊 van egy Rainbow koncertem, ott viszont full élõ, eszméletlent ken rajta 😊)

Kuss!-magyarázta.

😄
Bangyee
Mibõl veszed, hogy playback?<#miaz>

McGrady
Blackmore nekem is nagy kedvencem, de azon a felvételen meg van fésülve a videó, vagy playbackrõl játszik Ritchie.
De rohadtul tud 😊

Kuss!-magyarázta.

HAZIBA VAGYOK!😄
huhh ezt látnotok kell ...a minap segítenem kellett egy kis srácnak behangolni élete elsõ gitárját angyon oda van a Srác a cuccért egy aranyos kis Stagg Akuszikust kapott!😊 egy gyerek méretût ...az apuka lévén horászként a nylon húr t azonnal a damillal azonosította😊 vettek mindent hangoló sípot lábtartót s miegymást 😊 bár pár dolgot szerintem feleslegesen 😮 nem is ez a léyneg ..utánna mivel hogy az apuka ..és a saját Apám 1korabeliek ..nosztalgiáztak mondtak nagy gitárosokat számokat ...közéjük tartozik :Led Zeppelin - Stairway to Heaven,Ritchie Blackmore,(itt rövidített gitárt használ 😊,no és David Gilmour Sorrow (koncert) hmmm így elgondolkodva ezen a "..mour" dolgon 😄 lehet öröklõdik a gitár iránti tudás 😄 ... háth gondolkodom hogy átkereszteljem magamat haziba (mour) nak 😄 ami a Stairway To Heaven-t illeti azt éppen most töltöttem le és tanulhatom! Haziba(bátyám regizésében :S)
Borgi
<#worship> köszönöm

porki fagyok fállalon

Christiansen
Keress jazz-standard kottákat,
"walking bass" v. swing kulcsszavakkal

Borgi
sánki?
bocsha zavarok 😮

porki fagyok fállalon

Aquir
nem zavart, nem is foglalkoztam nagyon ezzel 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

forza milan
Ohh sorry,hogy itt megzavarom az gitárok kapcsán az "értelmiségi társalgást..."Kössz az eddigi segitséget is,éshogy eddig is kibirtatok,de mi értelme van a capónak,(mire jó)?😄

roberto
inkább kihagynám?de azért kösz

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Balidani
aquir téged nem zavar kicsit a gitárod fejének a nehézsége? mert azt tapasztaltam hogy ha leteszed vizszintese az asztalra a feje kissé elõre dõl.

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Bangyee
Az nincs. De van cukorspárga eladó. Métere 10Ft. Ha jól öszefonod, kész is a heveder.<#idiota>

mumpic
2500Ft? én a régi hevederemet egy guinness-re cseréltem el 😄

roberto
eladó hevedered 2500Ft értékben nincs?
<#vigyor3>

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Bangyee
Tényleg, az ittenieket még meg sem kérdeztem (legalábbis aszem):
Nem érdekelne valakit egy Bartolini hídba való humbucker? Jazz, blues, rock, hardrock mûfajba való kiváló, egyedi hangú darab. Sg fórumosoknak most 1% kedvezményt adok! 😄 Irányár: 15000 pénz, esetleg alkuképes.

ez nagyon istenkirály<#gonosz1><#gonosz1><#gonosz1><#wink>^^ hops Haziba vagyok csak tesóm regisztrált címén 😞
enis vmi iesmit tervezek mostanaban. Szep darab<#eljen>
Aquir
épp 50ezer volt (49500 ft). meg vettem hozzá capót meg gyorstekerõt is =) (nameg tokot)

roberto
Mennyibe fáj egy ilyen szépség?

Aquir
htx. Egyébként a gitár, hogyismondjam, olyan letisztult. semmi zavaró tényezõ, minden olyan kényelmesen helyezkedik el rajta, a színe is tökjó, és alul van egy hangszedõje ami csak úgy elbújva ott van 😊 Meg ugye cutaway.. nem hiszem hogy többet akarnék egy gitártól 😊

Bangyee
Jajdeszééép 😊

Ichi san
Aki szereti a bluest és a gyönyörû gitárszólókat annak meg kell õt halgatnia.Luther Allison

hellosztok kéne egy segítség az A.H és a P.H mit jelent a tabokban??? azt hogy kell (csinálni) vagy lefogni elõre is kösz!! megadom priviben az msn címem ha vki segít majd nekem. elõre is kösz!!

grat a GItárhoz szép darab
Huhh szervusztok hosszú idõ után ujra itt bocsássatok meg csak kicsit el havaztam magam ^^" de ujra itt .... nos !😊 az elektromos gitár ügy csúszódik ='( ..és sajnálattal tapasztaltam a gitárom nem ugy szól ahogy kellene szal Húr csere is várható 😊
Aquir
hi
Na, ma lettem boldog tulajdonosa egy Fender CD-60CENAT-nak 😊

erre majd rálesek ha megjelenik!
lehet hogy jó lesz

Sziasztok! Van valakinek közvetlen tapasztalata Fender Stratacoustic vagy Teleacoustic gitárral? Plusz érdekelne, kb. mennyit érhet most egy ilyen szerkezet. A neten már szétnéztem, személyes tapasztalatokra lenne szükségem. Köszi.
Froopy
azért kössz😛 ha minden igaz, próba szerencse!😛

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?