Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
erre szolgál a slow gear nevû effekt is, de véleményem szerint a legjobb hangja annak van, amikor buzerálod a potit 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Christiansen
A drágább megoldás pedig a hangerõpedál,
ill. több multieffektben van a volume-swell effekt.

Match
minden pengetés letekert hangerõvel van pengetve, és közbe tekered fel a hangerõt.
Magyarul rángatod a potit mint állat 😊

Sephirot T
Bsz Praksi

McGrady
Boldog szülinapot, praksi! 😊

Kuss!-magyarázta.

Halihó!guitar
Van ez a zene és valami ilyesmi zenéhez szeretnék valahonnan tabot leszedni lehetõleg guitar pro-sat. Nem tudtok véletlenül?
Bangyee
Na azt mondjátok meg, hogy miért lesz ilyen vonós hangja a gitárnak. Azis delay?

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Gitárt csak úgy vegyél, ha elõtte a kezedbe fogtad és csak azt amit kipróbáltál. Az ilyen távrendeléseknek sok hátulütõje lehet. Nehéz érvényesíteni az igazad ha hibát találsz, vagy nem is lehet. Gondold végig, átjön a szerkezet egész Európán... Washburn Made by China szériákat volt módom látni, kipróbálni. Alapból csak nyak problémájuk volt. (enyhén csavarodott) No meg a többi.
Lacee
köszi a választ, most úgy néz ki hogy egy Washburn HB32 lesz a befutó, külföldrõl rendelve egész jó áron hozzá lehet jutni (itthon 110, Angliában kb 60)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

A Johnsonnal elég sok negatív tapasztalatom volt, bár kezdõ gitárnak jó, igaz, ahhoz meg drága.
Match
Én a johnsonra szavazok elvbõl 😊

De tényleg ki kell próbálni õket.

Lacee
jazzgitár az oké, de hollow-body is 😊)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Ezek jazz gitárok. 😊) Kb hasonló kategória mindkettõ. A Stagg szerintem precízebb, de meg kell nézni és össze kell hasonlítani a kettõt egymással.
Lacee
sziasztok!
most tervezek venni egy félakusztikus gitárt, tanulási célzattal: eddig klasszikus gitárom volt, de pár éve abbahagytam a dolgot és most szeretném feleleveníteni az emlékeket 😊
két szóba jöhetõ darabot néztem ki:
Stagg A300 - Jazz link
Johnson JEG-1060 link2

szerintetek a kettõ közül melyiket érdemes választani? árban ugyanott vannak, mindkettõrõl olvastam már hideget-meleget külföldni oldalakon.

Match

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

cr3ativ3

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Bangyee
Hát én meg amúgy télleg szó nélkül el hittem volna, hogy volt már g3 idén, szal jó, hogy így sült el a dolog 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Üdv 😊
Betetted a bogarat a fülembe és tényleg hülyeséget kértem 😄
Eröltettem ezt a G3 2007-et a keresõvel és lám - Joe Satriani (2006) Satriani Live! címen megtaláltam amit kerestem.
1000 Köszönet.

Bangyee
Lol, már volt idén G3? Az istókját, hogy szalad a idõ.

Üdv mindenkinek 😊
Ha valaki összefut a G3 2007 DVD letölthetõ változatával, kérem jelezze. Köszönettel 😊

Match
van latency ezerrel 😊

Hello mindenkinek!Én 1 STAGG X300GBK-t szeretnék venni.A véleményetekre lennék kíváncsi.Vagy milyen márkát ajálanátok kb.45000Ft-ig.
Froopy
Egész jól tartja sztem... a búgást eltekintve csoda😛😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

DummyBoy
Üdv!

Mennyire tartja a hangolást ha megtépkeded a tremolót? 😊

Meg milyenek azt elsõ benyomások? (Búgástól eltekintve...)

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Froopy
Nem találtam meg a titokzatos hang forrását😄😄 De az erõstõben nem hallatszik, innentõl kezdve sztem nem lehet óriási probléma... Vagy tényleg csak a feszítõ rugók zörögnek, csak én vagyok siket/hülye a beazonostásához<#zavart2>

roberto
Ismerek a kedvenc jimi Hendrix számom!!

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Nézegettem a vidiket yúútubon😄 erre akadtam😊
Jimi Hendrix
dunga
Sziasztok! Sürgõsen eladó az alábbi gitár. (Karcmentes, kifogástalan állapotban!! )

http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=apro_hirdetesek_rapattanok&erdekel=4603

infamfreemail.hu

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Ron Ragm
Azt írja alapvetõen ugyanaz, de máshogy szólaltaják meg. A.H.-nál a lefogott bundtól számított húr felénél érsz hozzá a jobbkezeddel mutatóujjával, míg egy másik ujjával megpengeted, A.H-nál pedig pengetõvel a pengetés után némítod le az alaphangot hogy csak a felharmonikusok maradjanak meg.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

DummyBoy
Igen, bocsesz, tudom ...

Azért kérdeztem, mert én keresgettem és nekem a Guitar Pro nem is ajánlotta fel a P.H.-t csak az A.H.-t (Kipróbáltam angol és magyar nyelven is ...)

Tudom, hogy ugyanaz, csak nem értem nállam miért jelöli másképp ... 😊

Én asszem itt olvagattam rólla elõször, itt is írja hogy "same" 😊

Ultimate Guitar - Harmonics for Beginners

Froopy
köszi, majd megnézem😉

Ez tuti valami elektromos hiba. De nem feltétlenül a gitárral van baj, az erõsítõ is lehet az oka vagy a kábel. Szerintem csak véletlen, hogy a csavart kell huzogatni, biztos olyankor is leföldeled. De az is lehet, hogy a csavar meghúzásakor jön létre a kontaktus.

Amúgy ha mégis a rugók, akkor tömjél mögé szivacsot.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Christiansen
Lehet hogy a feszítõ rugók zörögnek a gitártesben,
szedd le a hátlapot.

Froopy
Hozzátenném, hogy nem volt erõsítve😊 Pontosan nem emlékszem, asszem pengetés után... De nem rég kaptam elõ, és most nem volt semmi:|

mumpic
fogadjunk akkor 'búgott' amikor nem is pengettél, és semmilyen fém alkatrészhez nem értél hozzá

Froopy
Tegnap vettem egy Cort G200-at, tegnap meg is írtam😛 Õ az elsõ elektromos gitárom és ötletem nincs, hogy mitõl lehet a probléma, egyáltalán rendellenes-e a dolog:
Otthon a tremolóval játszogattam... Késõbb mély hangok pengetésénél (inkább) zörögni kezdett valami, de eszméletlenül érdekes hangon. Nézegettem, mi lehetett a zaj forrása, mikor a "búgás" közben megérintettem a húrlábat, abbahagyta... Elengedtem, újra "búgott". Adtak a hozzá kulcsokat, meghúztam a csavarokat, és nem hallottam többet, viszont ma tremolózgatés után ismét elõjött... Tehát az egész lényege:
Ezzel menjek vissza a boltba, vagy a Nagy Könyvben így van megírva, és ilyenkor húzogassam a csavart? Kösz elõre is!

kösz!!!
én máshogy csinálom dde így is fasza,,én a gitár végén a bunduk föllöt vísítok😉)

Match
guitar one zakk wylde leckéket vadásszál valahol (a lapjukon ha jól tudom már nincsennek fent.
De lehet guitar world...

Továbbá a www.metallica-tabs.com -on (vagy .net 😄) is van egy egész korrekt magyarázás.

igen köszi ez az amit kerestem már csak megkéne tanulnom XD<#worship>

igen P.H van írva megnéztem nekem guitar proba van meg de asszem más számba is P.H van

Match
leírtam már hogy PH=AH...

Bangyee
A Takamine elvileg jó márka. Pl Opeth frontembere is használja egy tizenkét húros verzióját stúdiófelvételhez.

Bangyee
TUDTAMBASSZAMEG!<#duma><#vigyor>

DummyBoy
Tuti hogy P.H. volt?

Mert megnéztem a Guitar Proban A.H. (Artificial Harmonic) - mesterséges felhang (harmonikus ...), van a Duality tabjában (Pár helyen a nyújtásoknál ...)

Gondolom ez kell ... na ezt nem tom hogy magyarázzam el, mert én még nagyon newbie vagyok a gitározáshoz, pengetsz majd kapásból a pengetõtartó kéz mutatóujjával képzel egy üveghangot - felharmonikust ...

Valahogy így kell, de inkább valaki olyan magyaráza el aki jobban tudja és jobban ért hozzá ...

én slipknot tabba láttam a duality számban nem tom de ilyen (vinnyógás szerû) 😊

Match
pitch vagy pinch harmonic vagy miafene...
Tul képp megegyezik az artiffical harmonic-al.
A neten ha rákeresel simán lehet hozzá leckéket találni.
A guitar one zakk wylde leckéit különösen tudom ajánlani.

Hell boy
itt találsz egy videót amibe benne van: itt az oldal
a videó közvetlen linkjeegyébként érdemes nézegetni az oldalt mert vannak rajta jó dolgok

Hell boy
asszem artifical harmonic vagy vmi ilyesmi a neve mesterséges harmónia magyarul és úgy kell hogy a pengetõnek épp hogy csak a végét fogod és amikor pengeted egy kicsit hozzáér az ujjad is a húrhoz ott ahol pengetsz. elsõ neki futásra kicsit hülyén hangzik... asszem van egy videó amibe bemutatják utánanézek hogy melyik az.

talán PM , ami palm muting