Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Borgi
nem tru bájpassz az nekem jo vagy rossz? vagy attolfügg?!

porki fagyok fállalon

Match
Mellesleg szvsz egy mediamarktban is megtalálod.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
jack szûkítõt kérj, aztán csak tudni fogják...

roberto
elektronikai boltokban;-)

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Aha köszi,és milyen boltokban lehet olyan 6,3-3,5 átalakítót venni?

Match
igyekszik az ember 😊

bazzeg, azért szerda reggel erre ébredni... :-))

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

forralsz egy fazékban némi vizet, húrokat bele, meg egy kis mosószert, ecetet öntesz hozzá, aztán csak kavargatod, h kijöjjön a húrokból a piszok.

Match-nek meg igaza van, csak basszusgitár húrokat szokás kifõzni, gitárnál nem halsz bele 2 ezer forintba

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Christiansen
A Boss pedálok nem true bypass-osak, és elemmel is lehet õket tolni,
vagy akár egy adapter is elég meg egy polipkábel.

McGrady
sajna nem tom, én csak egy konfiggal próbáltam, mert nem volt idõ pöcsölésre, de azzal nagyon szólt.
biztos többe kerülne ha külön-külön vennéd meg a pedálokat, ráadásul true bypass, tartóláda, mindegyikhez adapter kéne, úgyhogy több lenne a macera, mint a multival...a kisvasúttal nehezebb összerakni ütõs szandot, de sokkal egyénibbet lehet, és ha sikerül tényleg dögöset összedobni, akkor nagyot szólhat, de szerintem a me-50-el is meg lehet csinálni egy karakteres setupot 😊

Kuss!-magyarázta.

Borgi
de nem jobb a hangzás ha megveszem küön külön a picur pedálokat?

porki fagyok fállalon

McGrady
én egyszer koncerten játszottam egy olyanon, hát szerintem eszméletlen :-) a torzító nagyon jól szólt, szólózásra is tökéletes, az expression pedalt meg nagyon egyszerû kezelni, úgyhogy azóta is egy ilyenre gyûjtök :-)) már 20 rugó megvan a 69bõl 😄DD

Kuss!-magyarázta.

Borgi
fiuk lányok, itt nézegetekegy ijen boss me50-est, és olvasom hoegyijen kisvasutas féle, meg sikerült fölfogni miben másabb mint a többi. valakinek valamijen tapasztalata? a hangja is kisvasutas? nem boss-ba hasonlo termékek?

választ köszi

porki fagyok fállalon

Van a Guitar Rig 2 és az Amplitube 2. Én sima jack-jack kábellel dugtam a hangkártyám mikrofon bemenetére, nekem úgy mûködött. Persze a gitárba 6,3-3,5 átalakítóval.

sza.sa

Nem az érdekel hogy mibõl van,egyébként van(lesz a gitárhoz) erõsítõm,csak hallottam hogy van valami progi,amivel rohadt jól lehet torzítani a gitár hangját.

Match
Réz!

Match
Forrásban lévõ vízbe beteszed a húrokat, majd lassú kevergetés mellett öntesz mellé egy kis paprikát, majd mehet a levespor, csipetnyi só, esetleg a magyaros ízek kedvelõinek pár szalonnadarabka vagy kolbászkarika.
Ha kevés húrral rendelkezünk, egészítsük ki némi spagettitésztával, a legvégén pedig adjunk hozzá paradicsomot.

Komolyabban: fõzni a basszusgitárhúrokat szokták, szólóra vegyél másik készletet 😊

vki le tudná írni hogy, hogy kell húrt "fõzni" XD ????

Milyen kábel az,amivel a PC hangszórójára lehet kötni az elektromos gitárt?Hol lehet venni(Kecskeméten)?

McGrady

Kuss!-magyarázta.

Érdemes rendelés után, mondjuk másnap felhivni õket, hogy megkapták-e a rendelést, meg esetleg megbeszélni a részleteket... Bármikor elõfordulhat, hogy elkavarodik egy email.

sza.sa

Még a visszaigazoló e-mail sem jött meg...

Ok,nem baj,csak jöjjön már meg,nagyon várom!

Huu bocsde elég rosz a memom nem non emléxek.
De amiko én rendeltem volt 1 kis gond is mivel n megrendeltem neten keresztül és pont akko történt valami hiba a rendszerben és akik nem tom miko rendeltek azoknak ujra kellett mert elveszett hogy ki mit rendelt.
Bocs ha kevésbé érthetõ a válasz😄
Aha,az sok,és mennyi idõ után kaptál visszaigazoló e-mailt a pontos árral,meg azzal hogy majd küldik?

Lacee
meg ha felvételt akarsz csinálni, akkor átalakítóval rákötheted a hangkártyára is.

egyébként a klasszikus gitárt elég régen és zeneiskolában tanultam (ami azt jelenti hogy heti egy szolfézs + kétszer 35 perc gitár, meg annyi gyakorlás amennyit nem sajnálsz 😊), nem nagyon tudom összehasonlítani bármi mással.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Vagy 1 hét alatt ide ért.
Ezt írják: "A megrendelt csomagot legkésõbb 10 munkanaponbelül küldjük, általában a visszaigazolás megérkezését követõ 3. nap. Ha valami nincs raktáron, azt jelezzük."
Az erõsítõm van rákötve a gépre. Nem a gitár a pc-s hangfalra😄
Mennyi idõ után hozták a codától?Tényleg rá lehet kötni a gitárt hangfalra(pc-s hangfal)?Hogy?

Én a codától rendeltem a gitáromat.
Az erõsítõmet pedig innenhangmester
Én a Cube 15X-et vettem volna csak akko még enm lehetett kapni M.o-n ugyh a microcube lett😊
De nem bántam meg. Meg mivel a monitoromhoz tartozõ hangfalam elromlott az erõsítõmön halgatok zenét is.
Tanárral vagy nélküle tanultál?Hogy a jobb tanulni?Ha gyorsan akarok tanulni?

Lacee
igazából még semmi komolyat 😄
klasszikus gitároztam 4-5 évig (meg persze az itthoni szöszölés Manu Chao, Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd és hasonló bandák könnyebb dalaival), elektromossal még nincs tapasztalatom... szóval egyelõre mindenféle és -fajta zene érdekel 😊
elsõsorban a blues/jazz vonal (pl Tom Waits), no meg az említett bandák az irány. csak jönne már meg a szajré 😊

teljes amatõrként még van rá esély hogy okosabbnál okosabb kérdésekkel fogom bombázni a fórumot, elõre is elnézést...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

McGrady
szép gitár :-) Mit szoktál játszani?

Kuss!-magyarázta.

Lacee
én egy Washburn HB32 gitárt rendeltem az Imusotól, tokkal együtt. Nem tudtam ellenállni annak hogy 40 ezret spórolhatok rajta, és a cégnek elég jó híre van ahhoz hogy ne izguljak az átverés (mondjuk hamis/gagyi cucc) miatt. aztán majd meglátjuk 😊 mindenesetre a különféle fórumokon õket ajánlották.

Mit rendeltél?Én Baltimore Szett II.Azért azt,mert van hozzá hangológép.

Lacee
egy cipõben járunk, én is a futárt lesem majd a jövõ héten 😊

Ok,csak már nagyon várom hogy megjöjjön a gitárom,igaz csak tegnap rendeltem meg,és majd holnap küldenek csak visszaigazolást.De lehet itthon sem leszek(suliban) amikor megjön.

Lacee
lövésem sincs, nem rendeltem még tõlük semmit... egyszer voltam ott, de akkor a helyszínen vettünk a haveromnak egy basszgitárt.

Mennyi idõ után hozzák ki a megrendelt cuccokat a codából?

Lacee
vissza az egész, megtaláltam más lapokon, 25-26 körüli ára van. végülis 2000 forintot megér, ha tényleg jobb! a tulajdonságai szimpatikusak, hivatalos leírás alapján.

és persze bocs a spamért...

Lacee
úgy tûnik lehet kapni: codánál legalábbis

kb mennyi lehet? most nyilván nem hívnám fel õket 😊

Lacee
köszi az infot, akkor valószínûleg maradok a 158 mellett.. hacsak a gitár megérkezéséig nem járok Bécs körül 😊

Mr_no_NaMe
Ezt írni is akartam. Haveromnak Micro Cubeja van. Mikor megvette eléggé leültem a hangja hallatán 😊
Amilyen pici úgy üvölt és milyen szépen!
Amúgy meg nemsok különbség van árban a két cucc között. Mivel a peavey nagyobb is meg nekem jobban bejött ezért ajánlottam azt 😊
De olyan mindegy mit veszel kezdõcuccnak csak szóljon 😊
Én méég a Roland MicroCubet is ajánlom vagy a Cube 15-öt.
Én a Microt hazsnálom és nagyon bejöm😉
de ha már lehet kapni a Cube 15X-et M.o-m akkor azt!!
mumpic
Nem szokták megadni a legtöbbször, de a hangszórókat jellemzi az érzékenységük is. watt/méter/decibel a mértékegysége, azt jelenti hogy egy watt teljesítményen egy méter távolságról mekkora hangerõt produkál. Általában 90 körül szokott lenni ez az érték, és sokat számít.

mumpic
Nincs nagy különbség a 15 és 25 wattos erõlködõ között. 3 decibel hangerõkülönbséget tud az ember észrevenni, ehhez viszont a teljesítményt meg kell duplázni. Magyarán ha csutkára kitekersz egy 15wattos és egy 30 wattos erõsítõt, akkor is csak kicsit fogod hangosabbnak érezni.

Mr_no_NaMe
Szerintem simán nagyon jó cucc kezdésnek. Ha kell reverb (térhatás keltõ bizbasz) akkor vedd a Blazert ha meg nem akkor meg a Raget.
Bár szerintem nem ér meg ez a reverb 5-6 ezer forintot úgyhogy a Rage-t ajánlom.
Lacee
a peavey 158-ról mi a véleményed? én is arra gondoltam, mint kezdõ (és nem utolsó sorban olcsó) cucc. a Musik Produktiv oldalán van ugyanaz 25 wattosban (tehát 258 rage) kb ugyanannyiért (99 euro), mint a Coda lapján a 15-ös, lehet hogy az jobban megérné egy bécsi kiruccanással.

Aha,és rendelt már valaki a Coda Hangszerboltból,mennyi idõ alatt hozták?Én onnan rendeltem meg,és hétfõn fognak elvileg visszaigazolást küldeni,és kb mikorra kapom meg?A honlapon 3 nap van írva de akár 10 nap is lehet.

cr3ativ3

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Mr_no_NaMe
Attól függ min próbálod...szerintem telljesen mind1, hogy egy Baltimore cuccal vagy egy Epiphone cuccal kezded mint ami nekem van. Szerintem 100 alatt egy pickupelrendezésben lévõ gitárok hangja nem igazán különböztethetõ meg (mondjuk a baltimore strat az épp SSS az én epiphonom meg HH elrendezésû mind1)
Nekem egy Peavey Blazer 158 erölködõm van. Mindkét gitárt próbálgattuk haverral és alig volt valami különbség.