Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre válaszolna valaki?#19232

Match
Azért annyira nem vagyok single párti 😊 A dimarzio X2N hangja nagyonis tetszett 😊

A jelszint a jel/zaj arány miatt tényleg fontos.
Ebbe a test mennyire szól bele a hangba meg mondtam hogy nem értek egyet...
Valamennyire biztos számít, de ne mondják nekem hogy ha 2ezer watton gyilkolom a közönség hallójáratait akkor valamelyik csóka azt fogja nekem gondolni hogy "hallod, ennek éger teste van".

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hellhammer
Hát mondjuk az EMG-ben sztem annyi az egyediség, hogy "metál" 😊
Az, hogy alapvetõen single párti vagy, az meg akkor tutira benne volt a pakliban 😉
Tudom, hogy nem minden a jelszint, de azért sokat jelent az is, pláne ha jó a jel/zaj arány. Azt, hogy mennyire szól bele a gitár teste a hangzásba nemtom, de ki lehetne próbálni. Az EMG-81-ben szinte nincs mély, viszont kurva sok magas (álítólag ettõl lesz metálos hangja).
Na, ha ki lehetne próbálni azt, hogy mondjuk egy Fender Strato jellegû gitárba - éger test és nyak, csont nut, magasabbakat jobban erõsítõ fogólap, azaz olyan gitáranyagok amikre inkább a magasabb hagszín a jellemzõ - beledobni egy EMG-81-et (látom ahogy a hajad égnek áll 😊) és sipítozósan szólna, akkor beleszól a dologba a gitár is. Nekem mahagóni test és nyak van ében fogólappal és grafit nut-al (azaz a tipikus dörmögõsen szóló setup) és nem vinnyog a 81-es hanem szép erõteljesen szól (mondhatni megdörren rendesen torzított palm mute témáknál).
Szal egy ilyen összehasonlítása után kiderülne egybõl, hogy beleszól-e a gitár anyaga és egyéb jellemzõje a sound-ba vagy nem.

Match
Mondjuk lehet azért nem szeretem az emg-ket mert csalódtam bennük egy nagyot...
Haverom megvette a 81 85-öt, én szereltem be a gitárjába, aztán rákötöttük egy félcsöves 100-as marshall combo-ra...
És úgy semmi egyediség nem volt benne...szólni szólt, de semmi olyan amire azt tudtam volna mondani hogy "igen, ez EMG".
Pedig kurvára imádtam a pickupöt amíg nem találkoztam vele...

Alapvetõen mondjuk single párti vagyok, tehát lehet ez is beleszólt.
Mondjuk jelszintje az volt rendesen. Csak szvsz a gitárból kijövõ jelszint nem minden. A nagyokosok szerint a nagy jelszint elnyomja a gitár természetes hangját (nem szól bele a hangba a test rezgése stb stb).
Ezzel mondjuk nem értek egyet.
Elvagyok én a kis 93 mV-os kimenõ jelemmel 😄

Nekem Baltimore Stratocasterem(fekete),a fekete részt simán tudom tisztítani,de a fehér rész már nem,mindig ilyen kis elszínezõdések vannak rajta(fehér szín,csak jobban látszik) meg néha barna kosz,ezeket hogyan tüntethetem el?

Hellhammer
Jaj még azt akartam írni, hogy az aktív/passzív cucc jelszintjének különbségérõl talán az annyit elmond, hogy mikor a számítógépbe dugom a gitárt, a passzív cuccal a windows hangkezelõben a mikrofon bemenetet maxra fel kellett húzni, és emellett még a Microphone +20dB Boost-ot is rá kellet nyomni, hogy normálisan hallható legyen.
A mostani aktív gitárommal ilyenkor annyira túlvezérelt, hogy jajj. Szal a 20dB Boost-ot ki kell kapcsolni és még a csúszkát is vissza kellett vennem 3/4-re. Haversrác Ibanez FM520-asa ugyanezzel a beállítással nem produkált felvehetõ hangot (fullra felhúzás és boost bekapcs kellett megint).

Hellhammer
Nekem jelenleg aktív hangszedõs gitárom van, EMG-81 és EMG-60. A steril résszel én nem értek egyet 😊
Elõtte volt passzív gitárom is, és én meg vissza nem cserélném passzívra. Mondjuk az is lehet, hogy azért nem érzem sterilnek, mert egy 35 éves csöves fejen használom és az színezi kellõképpen. Lehet, hogy egy mai modernebb tranyós erõsítõn már valóban steril lenne. Mindenesetre az énekesünk múltkor meglepõdött, mert a másik gitárosunk nem volt épp próbán, és addig azt hitte, hogy azért szólnak olyan telten a gitár témák mert 2 gitár van, de rájött, hogy nem azért és dícsérte a cuccot (mondjuk ezt nem reklámoztam a másik gitárosunknak) 😊

Az elem pakolászás meg abszolút nem para, a gyári adat szerint 6-800 órát simán el kell mennie. Én 7 hónapja nyúzom ezt a gitárt rendesen, de az elemnek még semmi baja (a pedálomban már 2-szer kellett elemet cserélni közben). Ja ez is olyan, hogy ha nincs bele vezeték dugva, akkor nem fogyaszt semmit az elemrõl, szal nem árt kihúzni a vezetéket belõle, ha épp használaton kívül van a gityó lerakva.

Még egy 1-2 dolog az aktív elektronika mellett: nulla zaj, nincs gerjedés, emelett a húrokhoz sokkal közelebb lehet rakni a hangszedõt, mert sokkal kisebb a mágneses tere (azaz nem fogja meg a húr rezgését még ott sem, ahol már egy passzív hangzsedõ már elég erõsen beleszólna a dolgoba).

Borgi
lol delámi vagyok.. bypass akart lenni ^^^

porki fagyok fállalon

Match
Hát...érdekes magyarázat...

A steril résszel egyetértek...ez a bajom az emg-el is.

mumpic
jav:
Persze, a hangszedõtõl is függ, meg a fától, meg mittomén, de ezek is pont a rájuk jellemzõ fizikai és kialakítási adottságok miatt lesznek egyediek.

mumpic
A jeltovábbításért felelõs részek önmagukban hibákat okoznak, mert befolyásolják a továbbítandó jel alakját és nagyságát. Az aktív elektronika rendelkezik erõsítõ résszel, ami igyekszik az eredeti nagyságot helyreállítani, a diszkrét elemeket meg úgy próbálják megválasztani, hogy a jel fázisa is az eredetihez hasonló legyen.

Gitár esetében annyit kell tudni, hogy majd pakolhatsz bele elemet, ha aktív elektronikát használsz, viszont (jóesetben) pont annyi jelbõl fog az erõsítõ dolgozni, amit te (meg a hangszedõ) a pengetéssel elõállítassz.

Más kérdés hogy egyesek szerint így túl 'steril' lesz a gitár hangja. Az egyes neves márkák a rájuk jellemzõ hangkaraktert pont a passzív áramkörök hibáinak köszönhetik, így a legtöbben le sem cserélnék semmi pénzért. 😊

A Vintage gitárokról lentebb volt már szó. A Les Pauljaik nagyon jók. A galériámban láthatsz egy-két képet.
mi a különbség az aktív meg a a passzív elektronika között?? mért jobb vagy rosszab az egyik mint a másik? ja és tud valaki mondani valamit a Vintage márkájú gitárokról hm?
kösz
meg ha nem haragszotok meg a Cort gityókról is....
Match
Olyan van fémbe is 😄
Egyszer vettem...kézzel elszakítottam az E húrt úgy, hogy a gitárt mégcsak nem is látta 😄

mumpic
Én láttam egyszer nejlonhúr készletet, magyar gyártmány, az volt a neve hogy Zsiráf 😊 Azon nem volt rajta hogy a legjobb 😊

Hellhammer
Mondjuk tök jó érzés tudni, hogy akármilyen húrt rakok a gitárra, az mindig az éppen a világon kapható húrok közül a legjobb minõség a csomagoláson olvasható ismertetõ szerint <#idiota><#banplz>

Hellhammer
Mé, nem mindegyik gitárhúrnak hatszögletû a magja?
Amúgy én meg pont ellenkezõje vagyok 😊 Nekem a Daddario nem jött be és az Ernie Ball tetszik. Mondjuk jelenleg PRS húrok vannak, mert legutóbb nem lehetett csak ilyet kapni nikkelezettben. Nagyjából most érett meg cserére nálam a dolog, kb. 2,5-3 hónapot bírt.

A PRS húrok csomagolásán ez a marketingduma van:
"PRS XTS Series Strings are the most consistent and highest quality strings made in the world today. The plain strings are drawn through the highest quality dies and the bass strings are computer wound on hex core for tone."

Nd
100

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Morgoth
lol asszem fáradt vok....

valaki megtudná mondani, hogy mi a különbség az Epiphone LP Standard és az Epiphone LP Classic között?
elõre is köszi

\"A jövő nem megjósolható, de feltalálható\"

Morgoth
szijasztok!

valaki meg tudná mi a különbség az Epiphone LP Standard és azEpiphone LP Classic között?
elõre is köszi

\"A jövő nem megjósolható, de feltalálható\"

mii?? hangja van a kábelnek?? :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
bazz...3x olvastam el mire leesett 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Lacee
😄D

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

DummyBoy
No meg így elsõ olvasatra az amikor igazán tiéd a bõgõ <#wave>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Match
Már le lett írva: #19196

Borgi
na valaki segicsen léci ^^

miaza true mybass?

porki fagyok fállalon

Match
a hangjával, fogásával meg vagyok elégedve.
Viszont a tartóssága a 0-hoz konvergál.
Majdnem hogy a fender húrokkal egyszinten van (ami már nagyonrossz).

Persze a nagy nevekkel reklámozzák...majd ha én is naponta tudom cserélni akkor használni fogom 😊

Viszont akusztikusra csak ernie-t használok..szép hangja van.
Daddario is volt az akusztikusomon, annak mégszebb hangja volt, csak az E húrja kb 1-2 órát bírt 😄 (szerenád elõtt pont jól jött..nembaj, közepe felá már az 5 húrból is 10-et láttam 😄)

McGrady
hogyhogy nem szereted az earniet?
én d'addariot használok, 9es nikkelest, szerintem jól szólnak meg kényelmesek is

Kuss!-magyarázta.

AtomHeart
Mennyi?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Elmentem venni,1600 Ft-ért kaptam 3M-t,és a "jó" minõségûbõl.Tök jó a hangja.Nagyon tetszik.

2 nap alatt hozták is,de nincs hozzá kábel,ami a gitárt az erõsítõvel köti összes,mennyibe kerül egy ilyen?Pontos árat plz.

Match
Mellette lakok 😊

Christiansen
Az Aro is hasonló tulajdonságokkal bír..hát igen,
az üveg és a címke többe kerül mint a benne poshadó lötty.

Hm,a lock twist szerintem a húr (beakasztós) végénél levõ kis csavart hurok fedõneve akar lenni.
De van ám ilyen szöveg is:
" Nickel wrapped on a core with a hexagonal section and round wound
for those looking for a full-bodied sound, smooth fingerboard and
long lasting sound. A sure choice for the demanding guitar player! "

a ludovika felé van egy kocsma, ott asszem 99 Ft a korsó Budai Ászok :-))))

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
huhh...egyszer akciós volt a tescoba a viking....tényleg 49 ft volt.
Kitettek egy teljes sornyit...vagy ezer üveg volt...
Na az a sör nem semmi. Üvegen keresztül büdös volt 😄

Húrok: A sokak által áhított ernie-ballt utálom, amit már soxor kifejtettem itt. A daddario-k sztem jók ha nincs más, én spec GHS-t használok (medgyesi, 1600 ft....vót...valamikó).

A lock twist az mi?

A nikkelezett húrokat szeretem...a full acélnak se a fogása, se a hangja nem jön be.

Nd
Hmm, akkor így a kép:
Epiphone LP Standard

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nd
Srácok,
Érdekel esetleg valakit egy gyönyörõ állapotban lévõ fekete Epiphone LP Standard? Alig használt, tán még karc sincs rajta, ugyanilyen állapotú gyári Epiphone keménytokkal.

Christiansen
Megkérdeztem..hát sajnos nem, de örömmel lesz a barátod<#banplz>

50 Ft-ért amúgy lehet jobbfajta Aro,Viking,Müllerschloss stb.
söröket kapni😛

Húrok: Én 9-es Galli Rockstar-t vagy JazzRock-ot használok,kb 5-6 hetente cserélek.
Nickel round wound ill. lock twist plain steel
marketing szövegek lapulnak a papírtokokon..valamint nem hand-made,
de azér rá kellett írni hogy "digitally controlled winding process" 😊)

Match
a google tulaját? Megkérdezed hogy nem e akar örökbefogadni?

Lacee
ha már a gitárhúrok szóba kerültek, ti milyet használtok? érdemes tisztán nikkelbevonatút venni, vagy annyit nem számít?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Christiansen
Az ér,ha ismerem a tulajt?..<#bee1>

Borgi: a true bypass pedálok kikapcsolt állapotban
nem változatnak semmit a rajtuk átmenõ jelen.

Match
nevelni kell a fiatalságot mer' má' nagyon elkanászosodtak 😄

Lacee
látod olyannal még nem találkoztam 😄

micsoda tanácsok <#bee1>

Match
Amúgy 😊

Google 😊

2. találat 😄

Kemény 50 ft...
Kicsit rosszul emlékeztem...
De ha valaki tud mondani egy kocsmát ahol egy "jobbfajta" sör 50 ft akkor szóljon 😄

Lacee
mondjuk ennyi idõ alatt amíg a válaszra vártál már ötször megjártad volna a boltot 😄

Match
járj többet kocsmába...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
elég 😊

500FT elég rá?

Match
- Kb 1 üveg jobbfajta sör a tesco-ba.
- Kb 1 pohár jobbfajta sör egy nem-talponálló kocsmába.

És mennyibe kerül egy ilyen jack szûkítõ?