Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kuss!-magyarázta.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
a skálázós dolog nagyon fontos igen :-))
Kuss!-magyarázta.
Tudnátok adni olyan internetcímet (dalcímet) ahol egyszerû tabok (akkordok)vannak?
Vagy ha van neted akkor:
http://www.gitarozz.hu/
http://www.gitartanfolyam.hu/
Ha ráadásul tudsz angolul akkor a google és a youtube a barátod lehet ...
keress rá: guitar lesson, guitar lesson beginner ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
A segítséget elõre is köszönöm!
Pls mongyátok el hogy mijet mennyiért vegyek, meg ilyeneket!
Elõre is THX
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
alkeszgityós:
Sztem ha LP hang kell, ahhoz közelebb lehet a Cort mint a Vintage. Vagy esetleg nézz szét az Epiphone-ok között. Mahagóni test és nyak legyen fedlap nélkül, 4 potméter, 2 humbucker, meg fix húrláb.
Amúgy érdekes lesz a dolog, még nemtom hogy mi lesz a vége, tekintve hogy egy lány az énekesünk, akinek elég magas hangfekvése van, szal érdekes feldolgozás lesz 😊
Match: Mivel vetted fel? egyébként állat<#eljen>#eljen>fõleg a népmesés motívum a végén<#bee1>#bee1>
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
(jah blúzforevör!)
nekem nagyon tetszenek a Cort gitárok, hát az a strato forma, uh baromi jól néznek ki, viszont az lp-ket nem csak a formája miatt szeretem,igen nekem az eredeti lp hang kéne vagy ahhoz hasonló, a vintage sztem jó üzlet lesz, sajna csak a csavarozott nyakasra lesz pénzem tovább meg nem tudok várni hogy többet gyûjtsek mer már egy jóideje szenvedek itt gitár nélkül, szóval körülnéztem és egy helyen találtam neten vintage v99-et: sopronban, valmai hangszernagyker, közelebb (pesthez) nem tudsz valahol ilyet???
Mondjuk most elbizonytalanítottál, reggel én is benézek a gép hátuljához, hogy tényleg csak 1 bemenete van-e. Nekem valamiért nagyon az van a fejemben, hogy nincs külön line és mic bemenet. Majd holnap kiderül az igazság 😊
Nekem is Audigy 2-esem van ... 😊 A tied nem ZS (7.1) véletlnül vagy ilyesmi?
Nnnna, reggel ha hazamegyek, télleg megnézem ...
Mellesleg nem kötekedni akartam, biztos vagyok benne (és olvastam is ...) hogy az aktiv eletronikájú pickup-ök nagyobb jelszintel dolgoznak ... Csak arra akartam utalni, hogy passziv elektronika is meg tud szólalni pc-n ...
Nem tudom ki csinálta meg mivel 😊
A backing track mivel készült? Nagyon jól szól így egyben, a zongorának meg különösen jó hangja van. 1:32 és 1:43 között odabaszós a téma, az tetszik a legjobban 😊
Itt van: klikk
Sok hiba, szar hangzás, mellényúlások, ritmikai kiesés, minden bejátszik 😊
Nembaj, ráfogom hogy este van 😊
Gondoltam megosztom veletek 😊
(4mb)
Bangyee: milyen erõsítõn próbáltátok? Nekem nem vezérli túl a cuccot, szal abszolút nincs semmi karc az EMG-ben. Az én erõsítõm egy Laney Klipp, ez egy 35 éves 60W-os csöves cucc, és konkrétan beszartam mikor elõször meghallottam, és nem volt kérdés, hogy megveszem-e 😊 Mondjuk mivel elég régi cucc, így nem annyira variálható, mint egy mai erõsítõ, 1 csatija van, szal kell hozzá pedál (a Klipp csatorna nem igazán passzol a zenéhe amit nyomok, meg nem is kapcsolható külön, szal vagy tiszta, vagy Klipp csatorna van).
Ja EMG pickupot sztem minden nagyobb hangszerboltban lehet kapni, én a hangszeraruhaz.hu egyik itteni üzletében kérdeztem, és azt mondták, hogy tudnak hozni.
Ez a faanyagkérdés meg nagy kérdés. Én már olyat is hallottam, hogy egyesek még arra is háklisak, hogy a gitár fája ne gyors-szárított (géppel kifacsart-kiszárított), hanem hagyományosan, szépen módjával tárolással szikkasztott legyen... fenese tuggya már mennyit számít az ilyesmi. De ha azt veszzük, hogy az EMG elvileg kevésbé színezi a hangot, akkor valszeg EMG-n jobban kijön a fa karaktere. Elvileg.
Lehet hangkártyafüggõ is a dolog, mert mondjuk haver AC97-esén azért messze halkabb mint nekem az Audigy-n, de ott is szól ... csak nemtom melyik bemeneten.
Cort és Vintage ... Olvastam, hogy a Les Paulok tetszenek ...
Akkor gondolom Vintage V100, V100 Icon vagy V99 (Elsõ ragasztott nyakú, olyan 75k körül, második ugyanez csak koptatva, igényesebben 100k, harmadik csavarozott nyak 55k körül ...)
Cortból LP forma a Zenox széria Z42, Z44, vagy EVL Z4 és Z6 ...
Igy megy fentebb árban is Z42 55k, z44x, EVL Z4 80k, de passziv EMG-HZ pickupok vannak benne, Z6-ban meg aktiv EMG-k és ragasztott nyak 160k-ért ...
Ha metált akarsz, akkor tény hogy a Cort EVL-el nagyon b9szmén néznek ki, de sokan szidják pl. a passziv EMG-k hangját ...
Én 2 gitár között tépelõdtem, Cort G260 (ez egy Strato forma, H-S-S pcikup elrendezéssel ...) és egy Vintage V100 BB Les Paul között ... Inkább blues-os - blues-rock-os dolgokra (Mondom itt nagyképûen ... a lényeg hogy MAJD blues-ra ... 😊 )
Kipróbáltam mindkettõt ... És itt leszögezném hogy amatõrként annyit tudtam megnézni, hogy kényelmesek-e, meddig zengenek a húrok, gyári setuppal mekkora a húrmagasság, "zeng"-e a gitár ...
Végülis azért lett a Cort, mert valahogy nekem kényelmesebbnek tûnt, arról nem beszélve hogy fele olyan nehéz sem volt 😊
Viccet félretéve a Vintage-rõl annyit hogy következõ gitárom valszeg õ lesz (Ha a párom nem evett volna meg akkor mind a kettõt hazaviszem ...)
1: Kidolgozottságában csillagos ötös volt, nagyon szép gitár volt, volt belõlle minden szinben, nehéz lett volna a választás.
2: Kényelmes volt bár qrva nehéz ... meg is lepõdtem ... + Nekem felsõbb fekvésben ülve kicsit nehézkes volt a játék ...
3: Nem volt behangolva, én meg nam álltam neki, de a gitár belezengett a pengetésbe, éreztem ha pengettem ...
Mindent összevetve nagyon szép volt.
A Cortok meg megleptek ... Amit próbálgattam és megvettem az ugyan nem LP, de egy ilyen árú gitárhoz képest meglepõen szépen kidolgozott, minden klappol rajta, csillogtak a bundok, fullosan be volt lõve rajta húrmagasság, tremoló, minden ...
2 esztétikai hiba volt rajta ... otthon vettem észre 😊 2 csavar fejérõl lepattant a fekete festék 😊
Nos ennyi lenne... szvsz próbáld ki mindkettõt ... ha Original Les Paul filinget szeretnél elérhetõ áron és jó minõségben, akkor Vintage, ha brutál metál LP akkor meg Cort is lehet ...
Ennyit tudok, kezdõ szemmel 😊
egyébként sok sikert kolléga!
Ne olyan rongyal töröld át amibõl folyik a víz...csak picit megnedvesíted.
Nem tom hány éves vagy úgyhogy most nem hozok példákat 😄
ja és zstem a fehér rész a koptatólap, és sztem húzd le a nylonréteget ha rajta van még..az talán segít
Fogsz egy nedves rongyot, áttörölgeted.
Ami lejön az lejön, ami nem az nem.
http://kepfeltoltes.hu /view/070223/baltistrat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg