Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Miért pont tabról tanuljon? Fülre leszedni meg kottából tanulni tilos?

McGrady
vagy hangoljatok le 😉

Kuss!-magyarázta.

McGrady
Csak figyeljetek rá hogy normál hangolásosat keressetek, mert Daron nem E-re hangol abban a dalban, ha jól tudom. 😊

Kuss!-magyarázta.

Lacee
hátigen, a toxicity egy jó kis dal

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Vagy System of a Downtól a Toxicity elejét próbálgasd,én is most kezdtem,és az könnyû,megtanulható dolog.Ja és Tabról tanulj.

Lacee
mondjuk a house of the rising sun? 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Egyszerû dalcímet vagy akkordot tudnátok adni? (csak azért, hogy ne unjam halálra magam a skálázásban).
McGrady
hát, szerintem a legmegfelelõbb megoldás, ha elmész tanárhoz, vagy keresel valakit aki közvetlen meg tudja tanítani neked az alapokat, mert késõbb azokra épül minden, azt nagyon fontos rendesen megtanulni.
a skálázós dolog nagyon fontos igen :-))

Kuss!-magyarázta.

Van netem. A gitartanfolyam.hu-t már nézegetem. Bár nekem akusztikusom van, épp ezért jó lenne olyan leckéket tanulgatni, melyek akusztikusra lettek kitalálva. Ja, igen ez a skálázós dolog nagyon fontos?
Tudnátok adni olyan internetcímet (dalcímet) ahol egyszerû tabok (akkordok)vannak?
DummyBoy
Vagy a Gitáriskola cimû könxvet, abban is hasonló dolgok vannak csak modernebb 😊

Vagy ha van neted akkor:

http://www.gitarozz.hu/

http://www.gitartanfolyam.hu/

Ha ráadásul tudsz angolul akkor a google és a youtube a barátod lehet ...

keress rá: guitar lesson, guitar lesson beginner ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Megveszed a Muszty-Dobay gitársulit.
Egy hete kezdtem gitározni, és nem tudom, hogy milyen gyakorlatokkal érdemes elkezdeni az egészet. Ebben szeretném kérni segítségeteket.
A segítséget elõre is köszönöm!
A valami hangszer nagyker az IFK Hungária Kft. Õk forgalmazzák a Vintage gitárokat. Klikk ide Meg még sok minden márkának õk a magyarországi forgalmazói (Kustom, Hughs and Kettner, BC Rich, stb). Hívd fel õket telefonon. Amúgy BP-n a Vintage 52-vel vannak direkt kapcsolatban, de valamelyik gyõri hangszer bolt is tõlük viszi a cuccost. Ha személyesen lejössz, sztem még lehet, hogy kedvezményt is kapsz. Beszélj velük.
Eggen, ennek pont megfelel a Vintage. Mahagóni test fedlap nélkül, mahagóni nyak, rózsafa fogólap, 4 poti, 3 állású kapcsoló, 2 zárt (LP) Humbucker pickup, Tune-O-Matic fix húrláb és bõven 100 alatt van. Ja, és nem fejnehez. 😊)
Döntsd el hogy elektromosat vagy akusztikusat akarsz,aztán valami olcsót.

xy21
Csá! Most kezdenék el gitározni de lövésem sincs mi hogy merre!
Pls mongyátok el hogy mijet mennyiért vegyek, meg ilyeneket!
Elõre is THX

cr3ativ3
<#felkialtas>

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Match
sorry, 2.0 a cool edit.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Cool edit 2.1, gt6 gyári beállítás (fat strat) meg a gitár 😊

Hellhammer
Na megnéztem a hangkártyám, és valóban 2 bemenete van. Szal mea culpa, hamu fejemre 😊 De legalább már nem kell mindig buherkodnom, mikor a gitár vagy a webcam mikijét akarom cserélgetni 😊

alkeszgityós:
Sztem ha LP hang kell, ahhoz közelebb lehet a Cort mint a Vintage. Vagy esetleg nézz szét az Epiphone-ok között. Mahagóni test és nyak legyen fedlap nélkül, 4 potméter, 2 humbucker, meg fix húrláb.

Hellhammer
Ez az egy szám van amit feldolgoztunk az In Flames-tõl, de ezt is csak azért mert megdumáltam a többieket, hogy ezt KELL játszanunk, mert bnõm egyik kedvenc száma, és muszáj valamit letenni az asztalra neki is, hogy tudja miért tûnök el hetente kétszer 3-4-5 órákra 😄
Amúgy érdekes lesz a dolog, még nemtom hogy mi lesz a vége, tekintve hogy egy lány az énekesünk, akinek elég magas hangfekvése van, szal érdekes feldolgozás lesz 😊

Hellhammer
Nemtom mitõl karcosodhatott be a hangja clean-en, az 5150 már nem egy kezdõ kategóriás erõsítõ (sõõõt 😊) szal passzolom. Ha megnézed a kis videót amit a 19255-ben linkeltem, ott a tiszta nekem nem crunchos. Esetleg az lehet még, hogy általában van az erõsítõkön alacsony és magas impedanciájú bemenet is, az aktív gityókat a magas impedanciájúba kell dugni, és akkor tuti nem vezérli túl az elõerõsítõt.

Hell boy
Bullet ride!!<#eljen><#wink>Játszotok még vmit In Flames-tõl?

Match: Mivel vetted fel? egyébként állat<#eljen>fõleg a népmesés motívum a végén<#bee1>

Bangyee
Haver próbálta már kis kombón, próbálta Peavey 5150-en, próbáltuk a kis 15ös Vox-omon és tényleg kicsit becruncholt. Lehet, úgy volt beállítva az elõerõsítõ?

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
Hát ez... nagyon DÖG!<#wilting><#taps>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

wow kösz az ismertetõt!
(jah blúzforevör!)
nekem nagyon tetszenek a Cort gitárok, hát az a strato forma, uh baromi jól néznek ki, viszont az lp-ket nem csak a formája miatt szeretem,igen nekem az eredeti lp hang kéne vagy ahhoz hasonló, a vintage sztem jó üzlet lesz, sajna csak a csavarozott nyakasra lesz pénzem tovább meg nem tudok várni hogy többet gyûjtsek mer már egy jóideje szenvedek itt gitár nélkül, szóval körülnéztem és egy helyen találtam neten vintage v99-et: sopronban, valmai hangszernagyker, közelebb (pesthez) nem tudsz valahol ilyet???
<#eljen><#wink>

Hellhammer
A franc tudja milyen. Igazából eredetileg a firewire port miatt vettem, de most már jól jön az is, hogy van digitális kimenet raja.
Mondjuk most elbizonytalanítottál, reggel én is benézek a gép hátuljához, hogy tényleg csak 1 bemenete van-e. Nekem valamiért nagyon az van a fejemben, hogy nincs külön line és mic bemenet. Majd holnap kiderül az igazság 😊

DummyBoy
Öööööö ... o.O ...

Nekem is Audigy 2-esem van ... 😊 A tied nem ZS (7.1) véletlnül vagy ilyesmi?

Nnnna, reggel ha hazamegyek, télleg megnézem ...

Mellesleg nem kötekedni akartam, biztos vagyok benne (és olvastam is ...) hogy az aktiv eletronikájú pickup-ök nagyobb jelszintel dolgoznak ... Csak arra akartam utalni, hogy passziv elektronika is meg tud szólalni pc-n ...

Match
Neten találtam valahol....
Nem tudom ki csinálta meg mivel 😊

Hellhammer
<#eljen>
A backing track mivel készült? Nagyon jól szól így egyben, a zongorának meg különösen jó hangja van. 1:32 és 1:43 között odabaszós a téma, az tetszik a legjobban 😊

Hellhammer
Váá megtaláltam egy videót amit csináltam még valamikor fényképezõvel. Nagyjából hallani, hogy hogy szól torzítva meg tisztán is, bár elég tré minõség, mert a fényképezõ mikrofonja nem igazán ekkora hangnyomásra van tervezve, meg nem igazán tudták a többiek hogy akkor mi is van épp és kicsit szét van csúszva az egész 😊
Itt van: klikk

Match
Egy kis péntek esti impro.

Sok hiba, szar hangzás, mellényúlások, ritmikai kiesés, minden bejátszik 😊
Nembaj, ráfogom hogy este van 😊
Gondoltam megosztom veletek 😊

(4mb)

Hellhammer
Nekem Audigy 2 hangkártyám van. Azon csak 1 bemenet van, nincs külön mic meg line. Én csak leírtam a tapasztalatomat, lehet hogy nálad nem úgy van, de azért az tuti, hogy egy aktív gityó jóval nagyobb jelet ad le, mint egy passzív 😉

Bangyee: milyen erõsítõn próbáltátok? Nekem nem vezérli túl a cuccot, szal abszolút nincs semmi karc az EMG-ben. Az én erõsítõm egy Laney Klipp, ez egy 35 éves 60W-os csöves cucc, és konkrétan beszartam mikor elõször meghallottam, és nem volt kérdés, hogy megveszem-e 😊 Mondjuk mivel elég régi cucc, így nem annyira variálható, mint egy mai erõsítõ, 1 csatija van, szal kell hozzá pedál (a Klipp csatorna nem igazán passzol a zenéhe amit nyomok, meg nem is kapcsolható külön, szal vagy tiszta, vagy Klipp csatorna van).

Ja EMG pickupot sztem minden nagyobb hangszerboltban lehet kapni, én a hangszeraruhaz.hu egyik itteni üzletében kérdeztem, és azt mondták, hogy tudnak hozni.

Bangyee
Havernak az EMG-je egyszerûen enm volt képes rendes cleant nyomatni. Akkora jele van, hogy kicsit mindig karcolt torzízás nélkül is...

Hell boy
Sztem bármelyik hangszerboltba kapsz EMG-t nekem egy 81es van amit a codába vettem és nem bántam meg mert én nagy kedvelõje vagyok az erõsen torzított hangnak. Ugyanakkor sztem tisztán is szépen szól.

Bangyee
Énis ódzkodom kicsit az EMG-ktõl teszem mindezt úgy hogy személyesen nem próbáltam még õket... szal ehet megalapozatlan az ódzkodás, de én kissé konzervatív vagyok e téren. Bár tom hogy sok nagy név esküszik rá... Kirk Hammettõl David Glimourig. Mindenesetre én most jól vagyok a soundommal, bár jó lenne belhallgatni a dolgokba egy komoly erõsítõn is.
Ez a faanyagkérdés meg nagy kérdés. Én már olyat is hallottam, hogy egyesek még arra is háklisak, hogy a gitár fája ne gyors-szárított (géppel kifacsart-kiszárított), hanem hagyományosan, szépen módjával tárolással szikkasztott legyen... fenese tuggya már mennyit számít az ilyesmi. De ha azt veszzük, hogy az EMG elvileg kevésbé színezi a hangot, akkor valszeg EMG-n jobban kijön a fa karaktere. Elvileg.

Bangyee
Ezen besírtam...<#wow2><#idiota><#nyes>

DummyBoy
Ehh ... ez érdekes: Hazamegyek és leellenõõrzöm, dá nállam Squire Bullet Strato, Epiphone SG Special és Cort G260 is szólt Line in-re kötve (Nem is MIC-re!!!) tisztességesen ... bár hangerõben ebben a sorrendben 😊

Lehet hangkártyafüggõ is a dolog, mert mondjuk haver AC97-esén azért messze halkabb mint nekem az Audigy-n, de ott is szól ... csak nemtom melyik bemeneten.

DummyBoy
Aktiv-passziv cuccról hallhattál eleget ...

Cort és Vintage ... Olvastam, hogy a Les Paulok tetszenek ...

Akkor gondolom Vintage V100, V100 Icon vagy V99 (Elsõ ragasztott nyakú, olyan 75k körül, második ugyanez csak koptatva, igényesebben 100k, harmadik csavarozott nyak 55k körül ...)

Cortból LP forma a Zenox széria Z42, Z44, vagy EVL Z4 és Z6 ...
Igy megy fentebb árban is Z42 55k, z44x, EVL Z4 80k, de passziv EMG-HZ pickupok vannak benne, Z6-ban meg aktiv EMG-k és ragasztott nyak 160k-ért ...

Ha metált akarsz, akkor tény hogy a Cort EVL-el nagyon b9szmén néznek ki, de sokan szidják pl. a passziv EMG-k hangját ...

Én 2 gitár között tépelõdtem, Cort G260 (ez egy Strato forma, H-S-S pcikup elrendezéssel ...) és egy Vintage V100 BB Les Paul között ... Inkább blues-os - blues-rock-os dolgokra (Mondom itt nagyképûen ... a lényeg hogy MAJD blues-ra ... 😊 )

Kipróbáltam mindkettõt ... És itt leszögezném hogy amatõrként annyit tudtam megnézni, hogy kényelmesek-e, meddig zengenek a húrok, gyári setuppal mekkora a húrmagasság, "zeng"-e a gitár ...

Végülis azért lett a Cort, mert valahogy nekem kényelmesebbnek tûnt, arról nem beszélve hogy fele olyan nehéz sem volt 😊

Viccet félretéve a Vintage-rõl annyit hogy következõ gitárom valszeg õ lesz (Ha a párom nem evett volna meg akkor mind a kettõt hazaviszem ...)

1: Kidolgozottságában csillagos ötös volt, nagyon szép gitár volt, volt belõlle minden szinben, nehéz lett volna a választás.

2: Kényelmes volt bár qrva nehéz ... meg is lepõdtem ... + Nekem felsõbb fekvésben ülve kicsit nehézkes volt a játék ...

3: Nem volt behangolva, én meg nam álltam neki, de a gitár belezengett a pengetésbe, éreztem ha pengettem ...

Mindent összevetve nagyon szép volt.

A Cortok meg megleptek ... Amit próbálgattam és megvettem az ugyan nem LP, de egy ilyen árú gitárhoz képest meglepõen szépen kidolgozott, minden klappol rajta, csillogtak a bundok, fullosan be volt lõve rajta húrmagasság, tremoló, minden ...

2 esztétikai hiba volt rajta ... otthon vettem észre 😊 2 csavar fejérõl lepattant a fekete festék 😊

Nos ennyi lenne... szvsz próbáld ki mindkettõt ... ha Original Les Paul filinget szeretnél elérhetõ áron és jó minõségben, akkor Vintage, ha brutál metál LP akkor meg Cort is lehet ...

Ennyit tudok, kezdõ szemmel 😊

Match
Hát az én gityómon a vértõl kezdve a sörön keresztül az exbarátnõm nedves bugyijáig már minden volt, úgyhogy nem árt néha áttakarítgatni 😄

de most hogy jön a gitárhoz a víz?? én elhiszem hogy szereted ha szép tiszta, de azér annyira nem szokat azok koszosak lenni csak úgy.. mármint a gitárok 😊
egyébként sok sikert kolléga!
látom szó volt az EMG-krõl nem tudjátok honnan szerezhetnék egy emg 81 és egy emg 60-st??? Nekem egyik kölcsön kapott koncertes B.C rich-embe voltak ezek a pick upok és sztem brutális hangjuk van elõre is kösz a választ

15,de ez az elsõ gitárom,de amúgy is sokszor kérdezek hülyeséget,meg nem úgy értettem hogy annyi víz,csak vigyázni kell-e hogy melyik részéhez ér a víz.

Match
hát ha belebaszod a dunába az valszeg nem fog használni neki...
Ne olyan rongyal töröld át amibõl folyik a víz...csak picit megnedvesíted.

Nem tom hány éves vagy úgyhogy most nem hozok példákat 😄

Ok,én is gondoltam rá,de ugye a víz nem árt neki?

wow kösz srácok az "eligazítást" az aktív ill. passzív elektronika világában.. nemtom én egyedül annyit tudok hogy azokba a gitárokba amikbe szerelmes vagyok : LP, a humbucker pickup mivel dupla tekercses ezért nem annyira kényes zajok szempontjából, mint a single.. (persze nem ezért szeretem az LPket)de asszem maradko a hagyományos módszernél, egyenlõre....
ja és zstem a fehér rész a koptatólap, és sztem húzd le a nylonréteget ha rajta van még..az talán segít
Match
jah, hogy a koptatóra gondolsz...

Fogsz egy nedves rongyot, áttörölgeted.
Ami lejön az lejön, ami nem az nem.

Itt a gitár,az egész fekete,de van egy fehér rész a testén.
http://kepfeltoltes.hu /view/070223/baltistrat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Match
elõször is magyarázd el mi az a fehér rész...