Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bangyee
Hát nemtom mikori modelleken játszottatok, de azis lehet, azért voltak olyanok amilyenek, mert kezdeti darabok voltak. Amúgy meg folyamatosan fejlesztenek a srácok... Én még egészen zsenge kezdõ koromban egy haverom 7húrosát tapogattam körbe és hallhattam is akció közben, de nem emlékszem semmi negatívumra.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hell boy
Én ACID pro-t használok erre a célra nekem bevált.

McGrady
audacity a legegyszerûbb, de nero waves editorral is meg lehet oldani a több sávot talán

Kuss!-magyarázta.

Hello!
Én egy olyan programot keresnék ami segítségével több sávot tudok feljátszani a gépre és hab lenne a tortán ha még effektezni is lehetne!
Segítségetek elõre is köszönöm!
Match
én hasonlón játszottam csak azt 400-ért osztogatták használtan :/
Egyedi darab volt az tuti...
A hangja kb olyan mint amit leírtál, megtoldva azzal hogy ezen kívül még minden egyéb is szar volt...
nyak, súlyelosztás, beállítás, fogás...minden.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

mondjuk úgy, h a Fibenare a "borzalmasan szar hang" és a "pofátlanul magas ár" 1:1 arányú keveréke...

komolyra fordítva: játszottam egyedileg készített Fibenare hangszeren, ha jól emlékszem használtan kértek érte cirka 250 ezret (megjegyzem ennyibõl igencsak jó hangszert lehet már kapni); és valami iszonyatos hang jött belõle (negatív értelemben). egy zajos, gerjedõs mûanyag valami. egy feleannyiba kerülõ, szériagyártott Washburn ezerszer jobban szólt.

magyarul: nem minden arany, ami fénylik.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bangyee
Talán nem szereted a Fibenarékat?

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
Énis elsõre a tremolókarra gondoltam, de jogos volt a pálcaállítás is... 😄

Lacee
😄DDDDDD

jóvanna, "a vékony fém biszbasz a húroknál" nálam a gitár másik végén vizualizálódott 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

DummyBoy
"Tremolókar" 😊 😊

A "tremoló" (pontosabban inkább Vibrato, de nem akarlak megkeverni 😊 ) tipusától függõen tudsz vele játszani a hangmagassággal ...

Olvasnivaló

@Crazy Mate:

Ha nem vagy tisztában vele, akkor egyelõre ne "szereld" fel, csak zavarni fog ... késõbb meg ha akarod akkor meg tudod tanulni a használatát ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Lacee
pedig szerintem az merevítõpálca lesz, max nem olyan formájú mint a linkelt képen. vagy valamit nagyon félreértek. 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Itt nincs olyan amirõl én beszélek.

Lacee

Van a gitáromhoz egy ilyen kis izéke,hosszú fém vékény valami,amit oda lehet becsavarni ahol a húrok kijönnen a gitár testébõl.Ez mire jó?

a Fibenare gyártja a világ legdrágább evezõlapátjait.. :-)

Bangyee
Nemazért, hogy felbasszalak agyilag, de az Eldorádóban a legdrágáb kb az Elixir... A Codában 3300 Ft. De amúgy bírom az Eldorádót is, fasza hely. Vannak jókis millás Fibenare gityók...<#love11>

Hell boy
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy kis ismertetõ kelle a tremoló rendszerekrõl milyen fajtái vannak melyik miért jó miért nem ilyesmi.

Hellhammer
Én 4000-ért vettem az Eldorádóban. Neten a Medgyessi-nél láttam még 3500-ért, nemtom annyiba kerül-e még náluk. Ja az enyém is nanoweb-es, van még a polyweb verzió, nemtom pontosan miben tér el, az elixir honlapján az van, hgy más érzésre és hangra is a kettõ.

Hell boy
"hogy ha mondjuk egy Ernie Ball húrkészlet hangja újonan olyan zúzda közben, mintha egy kalapáccsal ütnék az arcod, akkor ez olyan, mintha egy fal jönne neked" <#eljen><#vigyor>

Következõ húrcserekor asszem én is kipróbálom😊

Én 3500-ért veszem az Elixirt. 09-es Nanoweb-et.
Bangyee
20ezer?<#guluszem1> Bááááááááááááááázzzzz!
Mindegy megjött a kedvem az Elixirhez, legközelebb aszem kipróbálom.

McGrady
egyik kedvenc szólógitárosomnak a basszgitárján(az is van neki😊 másfél évig volt egy Elixir húrkészlet, asszem 20000-ért vette, és azt mondta hogy másfél év után se volt fáradt. bár az basszus, de gondolom szólónál is meglesz a minõség 😊

Kuss!-magyarázta.

Több mint két hónapja van az eakusztikusomon Elixir húr. A hangja nem változott, csak a dzsuvát kellett róla letörölnöm. Azóta sem rozsdásodik. Annyi változás történt, hogy még finomabb lett a fogása. Az enyémen 09-es húr van. Elõtte Yamahát használtam vagy Erniet. Maximálisan megéri a plusz költséget.
Hellhammer
Na megvolt a próba. Elsõre kicsit paráztam, mert régebben bár 10-es készletet használtam, de most 3 hónapja 9-es volt felrakva így kicsit durvának tûnt a dolog, mikor húroztam át. Aztán játék közben szinte fel sem tünt a különbség, nem lett nagyobb a húrok ellenállása. Érzésre nagyon csúszós a húr, olyasmi, mint amikor kicsit izzadt vagy zsíros kézzel játszottam "hagyományos" húron. Szal faszán lehet mászkálni, nem tapad rá az ujjad a húrra, meg a fekvésváltásból adódó zaj is eltünt (ahogy húzod az ujjad a húron).

A hangja kicsit furcsa volt elsõre, mert azt vártam hogy majd visít mint az állat ahogy az új húrok szoktak, de ez nem. Valóban nincs meg az a fémes presence-s hang, viszont ettõl függetlenül nagyon testesen szól, igazából nem is hiányzik belõle az a magas csilingelés. Az üveghangokat is adja szépen, szal ezzel sincs gond 😊

Ha hasonlítani kellene valahogy, akkor talán azt mondanám, hogy ha mondjuk egy Ernie Ball húrkészlet hangja újonan olyan zúzda közben, mintha egy kalapáccsal ütnék az arcod, akkor ez olyan, mintha egy fal jönne neked. Szal nem egy kis helyen zúzza be az arcod, hanem az egész fejednek neki megy 😊

Arra leszek még kíváncsi, hogy a tartósság terén hogy szerepel majd. Ha hinni lehet a beszámolóknak, akkor 1-2 hónapig hoznia kell ezt a sound-ot, nem fog hamar elfáradni.

Összefoglalva: egyelõre nem bántam meg, hogy egy normál húrkészlet árának a dupláját adtam ki érte.

Froopy
Thxthx😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Match
legegyszerûbb: behangolod E-re úgy hogy minden húrt lefogsz a 2. bundnál.

Froopy
Valaki tudna segíteni? Hangológéppel szeretnék E-rõl D-re hangolni... Meg is volt már, de nem az igazi. Frekvenciának mit kell beállítani?😄 (A doboza hátulján mindent leírnak, de ilyenrõl nem esik szó)

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Kevesen írnak ide,pl. ma is csak 5-en(ez a 6.).Pedig sokan gitároznak.

Bangyee
Na kíváncsi leszek a hangja bejön -e neked. Mer aztmondják, hogy nincs meg az az erõs fémes csengése mint a többi új húrnak, de nem is veszít a hangjából jó sokáig. Nameg milyen lehet a tapintása... na majd mesélj.

Hála az égnek, nem marketing duma. Télleg naon profi. Egy baj van, 08-as nincs, csak 09 és attól fölfele.
Hellhammer
Aham. Én úgy tudom mindegyik Elixir húr olyan bevonatos. Mondjuk érdekes, mert semmi nem látszik a húron, szal az ember azt is gondolhatná, hogy kamu marketing duma ez a bevonat 😊

Bangyee
Melyik fajtát vetted? Azta a mûanyagbevonatosat, vagy vmi mást?
Nálam is lesz húrozás a hétvégén - kölcsönadtam a gityóm havernak, szakadt az A húr. Lehet hogy ezért nem szeretnek az emberek hangszert kölcsön adni? 😄 Mert ha gikszer van az mindenkinek kínos, de leginkább a kölcsönkérõnek...

Hellhammer
Az.
Egyébként vettem Elixir húrokat, ma este megyünk próbálni a zenkarral, kiváncsi vagyok milyen lesz, és tényleg annyira jó-e mint amennyire mondják (mondjuk igazából hosszútávon derül ki a dolog majd).

Nagy a pangás!! 😞(
A galériámban találsz néhány képet a Tobacco Sunburst verzióról.
Bocs, igazad van !
Nem vettem eszre, na akkor meg egy kellemes meglepetes 😊
forza milan
én 2 hónapja kezdtem ezt az egész gitározás témát....akusztikuson...elötte kb fél évig lesegettem az elméletet meg miegymás,szla nem álltam neki hülyén de gyakorlatba mégis full más...énis a Gitársuli cimü könyvre szavazok!Rohadt jó belöle tanulni...!

A V100 CS valóban, a többi mahagóni di completto, semmi update. 😊)
Match
Jöjjön egy kis képkavalkád (izzadjanak a modemek):

A dissection új gitárosa:

Félelmet nem ismer, és balkezes:

Az igazi gitárpárbaj:

És megint:

Tiszta Dixiland band:

Jim Carrey is vágja a témát:

ZZ Top!!! Rock N Roll!

Ki szereti a Scorpions-t?

Jesus Christ Superstar:

Családi vacsora höhöhöhöh 😄DDDDDDDd

McGrady
Hallani kell a zenét elsõsorban, nem látni :-) Egyszer úgyis sikerül leszedni, csak sokáig kell nyüstölni. A legtöbben tabbal kezdik, ami nem is gond, HA késõbb szánnak elég idõt arra hogy megtanuljanak fülrõl leszedni egy számot. Máskülönben hogy akarnak zenészek lenni? 😊

Kuss!-magyarázta.

Match
Persze ez nem azt jelenti hogy egy öntöttvas gityó elit minõség 😄

Match
Najah, jó gitárnak súlya van 😄
De azért korábban gibsonék is néha elszálltak...nem hiába lett olyan les paul aminek lyukak voltak fúrva a testébe (aztán ebbõl lett a semi-hollow).
A mahagóni alapból egy nehéz dög fafajta...abból csinálni egy egész gitárt, hát az nem lesz pehely könnyû. Képzelj el egy stratot mahagóniból...na azzal végigállsz egy koncertet és meghalnál 😄

Amikor meglett a stratom tök furcsa volt a legend után. 1 centivel vastagabb a teste, a nyaka is valamennyivel vastagabb, meg fából van és nem rétegelt lemezbõl...azóta már hozzászoktam, msot a másik furcsán könnyû.
De a legend az egy isten hangszer 😊

Hat a GitarCentrum Pesten akik forgalmaznak Vintage-t, meg a Margit koruton a Music Minutes.
A Vintage V100 az javor fedlappal van, a gyarto szerint legalabbis:
Vintage V100 Series
Body: Mahogany
Top: V100CS Flame Maple
Neck: Mahogany – Set Neck
Fingerboard: Rosewood

Az meg hogy nehez, miert lenne baj ? Epp az a lenyeg, van benne anyag 😊 Multkor mikor kezbe vettem egy igazi Gibsont a Vintage utan, na az volt nehez 😊
roberto
sztem nincs sok különbség de annál inkább van 40 és 400 között<#bee1>

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

"például mi a különbség egy 20-40-80 ezer forintos gitár között"

ugyanaz mint egy Jaguar és egy lovaskocsi között.

Hellhammer
Sztem nem kell nagyon kigyúrtnak lenni zeneelméletbõl ahhoz, hogy fülre leszedjen valamit az ember. Elég "csak" jó hallás hozzá meg kitartás. Hangról hangra kell megkeresni a nyakon a jót, nem kell felttlenül hozzá tudni azt, hogy az most éppen egy F# vagy egy D hang. Persze idõvel megtanulja azt is az ember, hogy melyik hang hol van a gitáron, meg hogy milyen hangnemek/skálák/módok vannak, de ez inkább csak kis segítség ahhoz, hogy ha nem biztos egy hangban az illetõ, akkor kitalálja, hogy mi lehet az a hang.
És nem DT-vel meg Meshuggah-val kell kezdeni, hanem egyszerûbb zenékkel. Sztem erre a célra tanulásnak teljesen jók a Nirvana, Tankcsapda és hasonló "3 akkordos" zenekarok számai.

Bangyee
Amikor Mozart zongorázni tanult biztos sikerült leszednie fülre a Meshuggah-t meg a Dream Theatert, de õ csodagyerek volt. <#rolleyes> Ahhoz hogy valamit fülre leszedj, vagy sztolfézsból, vagy "gitárnyakismeretbõl" elég pengének kell lenned. Legalábbis én így tapasztaltam.

Garcia
szevasztok... én is most szeretnék gitárt venni... akusztikusra gondoltam azon kéne elkezdeni a tanulást... de mindenek elött szeretnék pár dolgot megtudni... például mi a különbség egy 20-40-80 ezer forintos gitár között, milyet érdemes venni? és lehet kapni gitárpakkot, amiben vannak hozzá cuucok pl. hangoló stb... azok milyen gitárt tartalmaznak?

A gravitáció nem létezik. Csak a Föld szivat. Hala Madrid! || Hajrá Magyarország!