37982
  • bcrics
    A nyári sláger,
  • bcrics
    Köszi, majd megnézem:)
  • Gvik
    Tudsz felvenni elvileg, mivel az usb alkalmas adat közvetítésére.

Én Nuendo 4-t használok, szóval abban tudok nagyjából tájékozódni (a cubase kezelőfelülete majdnem ugyanaz).

Először le kell töltened a fender oldaláról az erősítőhöz való ASIO drivert. Röviden megfogalmazva ez egy olyan cucc ami jelentősen lecsökkenti a hang késését (normál esetben ugye a gitárból erősítőn, kábeleken, megy a jel, amit a gép feldolgoz, majd visszaad a kábeleken és a hangszórón keresztül, ez időbe telik, és ezt a folyamatot gyorsítja fel az ASIO driver). Ha ez megvan, kösd össze az erősítőt és a gépet az usb kábellel, majd nyisd meg a zeneszerkesztő progit – esetünkben Nuendo/Cubase – Majd a „Project” menüpont alatt „Add track” és „Audio” pontokat válaszd ki, ekkor megjelenik egy audio sáv felvételhez. Elvileg az erősítő kezelőprogramját ha megyitod, a bal also sarokban zölden kell világítani egy pöttynek ami jelzi a gép és az erősítő sikeres kapcsolódását. Ezután vissza a Nuendo-ba és a „Devices” menüpontban nyisd meg a „Device setup” alpontot. A megjelenő ablakban baloldalt a könyvtárfa elrendezésben kattints a „VTS audio system” menüpontra és válaszd ki a Fender ASIO driver-jét (elvileg „Fender audio ASIO driver” lesz a neve). Ezután bal oldalt a könyvtárfában a „VTS audio system” menüpont alatt megjelenik egy almenü pont a kiválasztott ASIO driver nevével. Katt a „Control Panel” nevű gombra és a felugró ablakban Látni fogod a számítógép hangkártyájának be és kimenetét, valamint az USB port bemenetét. A hangártyánál kapcsold ki a bemenetet (különben a program a hangkártya mikrofon bemenetéből akarna felvenni), az usb-n a bemenetet pedig kapcsold be (ezen jön majd az erősítőből a jel ugye). Zárd be az ablakot és a baloldali könyvtáfában kattints az „VTS systeem link” menüpontra, majd az „ASIO input”-nál válaszd ki az USB-bemenetet (elvileg valami „USB audio device” lesz a neve), az „ASIO output”-nál pedig egy tetszőlegeset (általában az egyes és a kettes a sztereó hang bal-job párja szaokot lenni alapból, de ezt nem biztos hogy beállítja maától a program, szóval ha beállítja akkor 3-tól felfele valamit). Ezután Zárd be az ablakot, majd ujra „Devices” menüpont, csak most a „VST connections” menüpontra kattints. Válaszd ki az „Output” fület itt elvileg meg kell jelennie egy sztereó kimenetnek (ha nem akkor „Ad Buss” -> „Stereo”) és állítsd be a bal-jobb stereo kimenetet: valmi „audio input left” illetve „audio input right” lesz a nevük elvileg. Ha ez megvan, akkor menj át az „Input” fülre, itt szintén kell lennie egy Stereo bal-jobb párnak (ha nem, hasonló módon, meg tudod csinálni, mint az output fülnél), Left-re állítsd be az USB audio device 1-et, right-ra, meg az USB audio device 2-t, ha nem csinálja meg magától a program. Zárd be a „VTS connections” ablakot, majd jelöld ki az audio sávot, amit a folyamat elején készítettél. A projekt ablak bal oldalán egy oszlopban megjelenik a kiválasztott audio sáv kezelőfelülete, itt az „In”-menüpontban válaszd ki a megfelelő usb bemenetet, az „Out”-nál a kimenetet (utóbbit általában megcsinálja magától a program). Ezután aktiváld az audio sáv „Rec” gombját – egy kör alakú gomb középen fekete pöttyel és ha fölé viszed az egeret akkor a „Record Enable” felirat jelenik meg. Ezután a kezelőablakban (ahol jelzi a metronómot, meg minden ilyen fura adatot, ott van egy Record gomb, ami pirossá válik ha megnyomod, azzal indul a felvétel.
  • Killer Panda
    Heló, Van egy Fender Mustang Guitarkombóm, adott hozzá egy fender Fuse program (usb-n keresztül kapcsolódik) amivel hangszíneket lehet keverni, preseteket összerakni stb.

Felvételhez pedig az Amplitube programot ajánlja a Company.
    De nem sok sikerrel vesz fel, Nuendó, Cubase-el is próbáltam de semmi.

Most akkor a Guitar kombón keresztül nem is tudok felvenni?

• csokalaci
    Ha fél kezű is meg béna is akkor nehezen. Amúgy szerintem tök poén a videó, csak azért linkeltem...
  • Slinky Cyle
    ezt egy félkezű béna is meg tudja csinálni
  • csokalaci
    "Frets are for pussies" :D
  • Hecker007
    Ez a legjobb megoldás amúgy, meg a szomszédok is ezt szeretik a legjobban :D
  • Fehercsoki
    És mi lenne ha vennél egy nyitott fejhallgatót? Azon menne a zene amit tökéletesen hallanál és mellé még hallható lenne a gitár is.
  • ddany7
    Lehet,hogy szarul fogalmaztam, de látjátok lehet normálisan is válaszolni... Köszi Hecker.
  • Hecker007
    Attól is függ hogy mekkora az erősítőd. Nekem a 30W elnyomja a kis 2.1-es Creativeot viszont a SAL-al már nem bír, igaz az 120/80 meg méretileg is nagyobb. Ezeket a logitech cuccokat inkább játékra tervezik, persze kisebb hangerőn gyakorolni éppen jó.
  • Slinky Cyle
    izé..
    már ott tartok, hogy kéne építeni egy csöves erősítőt..
    viszont kéne valami alapáramkör..amit át tudok alakítani, gondoltam veszek egy régi csöves rádiót, hogy azzal kísérletezhessek.
  • Slinky Cyle
    ez nekem is nagyon zavaros..
    még egy ilyen beírás és jöhetnek, vihetnek a zubonnyal az elmeosztályra
  • sz4bolcs
    mindfuck. :D Kíváncsi vagyok, hány embernek esett le, mit akarsz.
  • ddany7
    én azt csak arra értettem,hogy hangfal legyen elég hangos ahhoz,hogy az erősítőn normálisan szóló gitárt mellett lehessen hallani a zenét
    alapvetően gép mellé kell a hangfal, mert régi tönkrement.
  • bcrics
    ezt csak úgy,
  • Fehercsoki
    Azt a részét nem olvastam:D De erősítő mellé miért akar hangszórót venni?:O
  • Slinky Cyle
    Nem azt írta hogy erősítőre rákötött elektromoshoz??

Ha egy gitár erősítőre, vagy akár milyen erősítőre rákötsz közvetlen egy gitárt..és ahhoz egy hifi hangfalat kötsz..elvileg úgy fog sisteregni, mint állat. Túlságosan sok lesz benne a magas hang.. meg az egész szar lesz ahogy van.

A gitár link az jó dolog, mert ahhoz eleve vannak szimulációs cuccok.. erősítő, hangfal
  • Fehercsoki
    Pont nem rég írtad hogy hi-fi cucc kell meg egy guitar link, gyorsan változik a véleményed:D
  • Slinky Cyle
    egyiket se vazme..

Celestion Vintage 30, vagy T75
    Gitárhangszoró kell neked vazz, nem pedig hifi cucc
  • ddany7
    sziasztok
    gitár mellé melyik hangszórót vennétek? Erősítőre rákötött elektromos mellé
    Logitech Z313, 323,523?
  • sz4bolcs
    xD

• sz4bolcs
    Jézus :D Buckethead megirigyelné...
  • Slinky Cyle
    Nem tud valaki neodímium mágnes alapú hangszedőt..
    Állítólag annak feszesebb a hangja és mélyebbre is megy mint a kerámia mágnes szedőké.

• Slinky Cyle
    vettem egy hamburgert.. a szemetek meg raktak bele majonézt is és meg se kérdeztek..és én azt utálom de nagyon.. most nem ehetem meg =(
  • Slinky Cyle
    ez nem vicces..vazz, így megerőszakolni szegény gitárt
  • commissioner
    Szerintetek jól nyomja?
  • MaRee
    Ugyan ennyiért veszel egy vadonatúj Cortot, ami tuti jó, nem ilyen izé.
  • AtomHeart
    Akusztikusnal kritikus a faanyag minosege es a konstrukcio. Ha ennyire lapos, es meg olcso is, sok jot nem varnek tole, de ki kell probalni...
  • Fehercsoki
    Amúgy ilyen piezzo hangszedő kb. 2k ft külön és bármilyen gitárra rá tudod tenni.
  • Fehercsoki
    Próbáld ki előtte, amúgy szerintem az ár nagy része a kinézetre ment el, 5k-t meg ha le tudsz belőle alkudni akkor ne vedd meg mert ha ennyit enged belőle akkor biztos nagyon olcsón szerezte.(szóval megint csak nem jó a gitár) Szerintem keress rendes akusztikus gitárt mert ennyiért már kaphatsz jót.
  • Fidolorous
    jaja, nem is értem minek van hangszedő benne ilyen áron, de a lényeg az akusztikus része.. szóval mondjuk ha lealkudom 20-ra akkor vállalható a dolog, csak akusztikus banzájra ?
  • Fehercsoki
    Hangszedő biztos használhatatlan, szóval ha így nézzük 25k-ért már rendes akusztikus gitárt kapsz.
  • Fidolorous
    A másik...

ebben a gitárban érdemes gondolkodni, kedves hozzáértők ? Elég noname és olcsó, viszont baromi jól néz ki, érdemes belevágni a fejszét ?
  • Fidolorous
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=ihenYCUhf5M&NR=1

Erre nincs kedve valakinek összehozni egy lesson videót ?
  • Fehercsoki
    De nem éri meg az árát, jobb gitárt olcsóbban lehet szerezni és aztán egyedivé alakítani.
  • AtomHeart
    Ez meg olcsonak is tunik ahhoz kepest, hogy egyedi keszitesu. A multkor kertem arajanlatot egy PRS Santana masolatra egy magyar mesternel, 500-600k-ba fajt volna...
  • Fehercsoki
    Pedig kicsit úgy jött le mintha magadat promoznád.
  • Froopy
    Nem az enyém a hirdetés.:O Megtaláltam, nekem tetszett a gitár, az ára kevésbé, oszt' betettem ide.
  • Fehercsoki
    Érdekelne, hogy hogy találtad ki ezt az árat:O