Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Miert is kellett volna pont ugy jatszania?
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
de a gitáros nagyon zavart hogy szinte tök mást játszott.
akkor nem csak én vagyok akit zavar
semmi élet nincs a hangban, erõtlen kopott mûanyag fos.
Ha már Hendrixet akarnánk imitálni nem árt
egy vintage Strat,csöves Marshall fej,
(+ arbiter fuzz face,roger mayer octavia,vox wah stb.)
Ezt a DigiTech sajnos eljátszotta Clapton-nel is, nem is értem ki vesz meg ilyeneket..
A gitárosról: A srác amúgy pontatlan és néhol nem úgy játssza a "lick"-eket ahogy vannak, de szerintem ez egy ilyen sebtében forgatott promó,valószínû nem vállalta semmilyen képzett zenész a demót, mert azért egy zenész Hendrixet nem fog megszégyeniteni.
Lehet pár év múlva jön a Steve Vai pedál meg ilyenek..
pl. egy Metallica multi-pedálból nagyon sok fogyna.
Lényegében egy jimi hendrix hangját (gitárhangját, höhöhö) utánzó pedált mutat be a srác. Szerintetek jól gitározik a csávó?
Nekem nagyon nem tetszik a stílus ahogy játszik. Nem úgy tûnik mintha kezdõ lenne mégis amit játszik azt valahogy nem jó érzés hallgatni.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
a szám pedig Freestyler (Boomfunk MC'S) ráadásul valami kazah feldolgozásban ...
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Most elõször is 1 hónap próbaidõre elõveszek 1 30 éves akusztikus hitárt 😄 (Ha még megszólal) Aztán ha kicsit belejövök akkor tuti beruházok egyre max bukok rajta... De eszméletlenül érdekel, és már talán változtam is kicsit ahogy magamra nézek 😊 Majd meglátom mi lesz belõle. De amúgy valszeg a Squier Bullet Stratocaster marad. Így is túl sok a szabadidõm hátha leköt majd 😊
[O_O] (.)(.)
Ez a squier egyébként nagyon (nagyonnagyon) korrekt kezdõgitár.
Mivel nem gondolod komolyan, pláne, amúgy inkább egy squier standard-ot ajánlanék (55 ezer).
Vedd figyelembe, hogy rengeteg embert érdekel a zene, rengeteg ember kezd el tanulni hangszeren, és kevés jó zenész lesz (SÕT, még kevés a tábortûzgitáros is).
Továbbá, a gitározás nem tehetség függvénye (továbbá a zenészség se).
Ma beszéltük egy kollegámmal:
Lehet, hogy valaki tehetséges, és 2 óra alatt megtanul valamit, illetve lehet hogy valaki tehetségtelen, és 8 órát kell gyakorolnia ugyanezt.
Viszont ha a tehetségtelen lusta gyakorolni 2 órát, a tehetségtelen pedig "márcsakazértis" kigyakorolja a 8 órát, akkor nagyon hamar le lesz alázva a tehetséges.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Kuss!-magyarázta.
Squier Bullet Stratocaster-t néztem ki 28.500ért. Vélemény?
30-40e körül nézz szét. Squier pl. ideális kezdõhangszernek. Erõsítõt kapsz 20-30 körül. www.eldoradomusic.hu; http://www.codahangszer.hu/ itt keresgélhetsz is.
Kuss!-magyarázta.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
amúgy hülyeséget írtam, a kompresszor pedált lehet sustain-ként használni, a gain-t meg az output-ot kell jó nagyra kicsavarni, ezáltal hosszabban marad a hang.
Amúgy ahogy elnézem sztem egy normál földi halandó csak a patch kábelek árából vehetne magának egy hangszert vagy egy erõsítõt 😄 (vagy 40 helyre kell neki, darabja kb 1500-200-tõl indul alsóhangon...)
Csak így elképzeltem, hogy milyen lenne, ha valami elektronikai anomália vagy napfolttevékenység vagy ufók miatt egyszerre bekapcsolna neki az összes cucc egy koncerten 😄
Kép
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady: azért kenõdik el a hang, mert nincs meg benne az a dinamika, amit a jelszint-változáskor érzékelni lehet. ha nagyon nyújtani akarod, használj egy reverb-et vagy egy sustainer-t.
Van gitárom de viszont nincs erõsítõm nincs valami program ami tudná helyettesíteni az erõsítõt fontos lenne. Ja meg valami használati utasítás. Elõre is köszi
ezeket hivjak jumbonak, vagy ez még a jumbonal is nagyobb? mert tényleg nagyon batárak voltak majd megprobalok képet szerezni
Froopy: amit játszottam, az a Metallica - Unforgiven címû számából egy részlet volt.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Kuss!-magyarázta.
Szal itt van az eredeti módosítatlan felvétel wav-ban: klikk.
Itt van elég extrém kompresszor értékekkel beállítva, de úgy, hogy nincs a gain felhúzva hogy kiegyenlítse az "elveszett" hangerõt: klikk. Itt egy screenshot a kompresszor beállításairól: klikk.
Itt a kompresszor kimenetén annyira felhúztam a gain-t, hogy kb. ugyanaz a hangerõ legyen, mint az eredeti felvételnél: klikk. Errõl screenshot (a gaint felnyomtam 26-ra): klikk.
Ennél az utolsónál lehet hallani, hogy megy a kompresszor rendesen (fõleg 2 mp környékén van egy pengetés ami kiugró hangerõben kompresszor nélkül, a screenshoton is látszik sztem) és a végén ahogy halkul a gitár, úgy csökken a kompresszor hatása és megy fel a hangerõ és faszául bejön a zaj is, mert +26 dB-es gain-t nyomtam rá, ezért a kis zaj is marha hangos már (eléggé alacsony treshold-ot állítottam be).
Végül itt van még egy screenshot az eredeti és a kompresszoros hang hullámformájáról: klikk.
Itt látszik rendesen, hogy mennyire egyenletes lett a hullámforma, totál eltüntek a csúcsok belõle.
Mondjuk lehet úgy is nézni, hogy a halkakat is hangosítja, hiszen ha visszaveszed a hangos csúcsokat, akkor az egész jel hangerejét meg lehet emelni, azaz a halk részeket is hangosítod.
A kompresszor azt csinálja hogy ha hangos a jel, akkor lejjebb veszi, ha halk, akkor meg ad rá (nem a júzer csavargatja a levelt).
Amúgy a 160e Ft-os kategóriában azért szép számmal lehet jó gitárokat találni. Itt már atlán igaz az, hogy attól függ, hogy mit veszel, hogy milyen hangzást szeretnél 😉
mit gondoltok a fender custom telecaster fmt hh gitárrol? (http://www.fender.com/products/search.php?partno=0262000520) érdemes ilyent venni, mármint megéri a kb 160e ftos árat? vagy milyen más gitár van még hasonló árkategóriában? mert ebay-en nézte még használt gibsont (les paul studio, sg special), valamivel drágábban. elöre is köszi
Amúgy tényleg lehet olyan, hogy alig pengetve is fejletépõs hangot ad, viszont ilyen beállításnál minden kis kosz a játékban is felerõsödik, ami nem mindig jó (pláne ha az ember pár sört betankolt már zenélés elõtt 😊)
Most nézegettem ilyen gitárhoz való kompresszor pedálokat, és totál máshogy vannak elnevezve a dolgok, szó sincs treshold-ról meg ratio-ról. Gondolom össze vannak kombinálva a dolgok 1-1 potira és ilyen kvázi "preset" dolgokat állít (pl. a Boss CS3-nál a Sustain a treshold és ratio értékek kombinálásával mûködik, az attack meg az attack és release idõket buzerálja - sõt láttam 2 potméteres kompresszort is susitain és level potikkal, ez az igazi júzer-barát megoldás 😊).