Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balidani
szerintem azért mert nem elég híres ahhoz, hogy megtehesse, hogy nem úgy játsza. aki ezt érti az érti, aki nem az így járt

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

AtomHeart
"gitárosról: A srác amúgy pontatlan és néhol nem úgy játssza a "lick"-eket ahogy vannak,"

Miert is kellett volna pont ugy jatszania?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Balidani
igazából a pedál nekem sem tetszett,sõt...
de a gitáros nagyon zavart hogy szinte tök mást játszott.
akkor nem csak én vagyok akit zavar

Christiansen
Ez a pedál egy rakás szar,
semmi élet nincs a hangban, erõtlen kopott mûanyag fos.

Ha már Hendrixet akarnánk imitálni nem árt
egy vintage Strat,csöves Marshall fej,
(+ arbiter fuzz face,roger mayer octavia,vox wah stb.)

Ezt a DigiTech sajnos eljátszotta Clapton-nel is, nem is értem ki vesz meg ilyeneket..

A gitárosról: A srác amúgy pontatlan és néhol nem úgy játssza a "lick"-eket ahogy vannak, de szerintem ez egy ilyen sebtében forgatott promó,valószínû nem vállalta semmilyen képzett zenész a demót, mert azért egy zenész Hendrixet nem fog megszégyeniteni.

Lehet pár év múlva jön a Steve Vai pedál meg ilyenek..
pl. egy Metallica multi-pedálból nagyon sok fogyna.

Hellhammer
Ha közvetlen a hangkártyába dugod a gitárt mindenféle illesztés nélkül, akkor a szar jelminõség miatt recseg. Az optimális megoldás az lenne, hogy vagy egy elõfokon keresztül vagy egy DI box-on keresztül kellene csatlakoztatni a gityót, és akkor rendben van az impedancia illesztés meg a jelszint is. Ezek a modellezõs progik (Guitar Rig, Warp, Revalver stb.)sajna nagyon érzékenyek a jelminõségre és ha valami nem jó, akkor recsegéssel és nagy zajjal "jutalmazzák" a júzert.

kössz a tanácsot leszedtem a progit csak annyi a gond vele hogy kiba**ottul recseg az egész amúgy jó kis cucc
Balidani
Õszinte véleményt kérnék errõl a gitárosról itt.
Lényegében egy jimi hendrix hangját (gitárhangját, höhöhö) utánzó pedált mutat be a srác. Szerintetek jól gitározik a csávó?

Nekem nagyon nem tetszik a stílus ahogy játszik. Nem úgy tûnik mintha kezdõ lenne mégis amit játszik azt valahogy nem jó érzés hallgatni.

Aquir
csak elveszett a vonója 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balidani
elb*szott hegedû

Aquir
megnyúlt lant 😛 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balidani
egyébként azt hiszem az nem banjo hanem valami kazah népi hangszer legalábbis valahol ezt olvastam. (elég ismert a videó 😊)
a szám pedig Freestyler (Boomfunk MC'S) ráadásul valami kazah feldolgozásban ...

Balidani
ABC-ben lehet kapni 7 darabos kiszerelésben 😊 kicsit drágábbér kapsz hozzá félhangokat is.

vafeN
c,d,e,f,g,a,h. ezekre gondoltam

[O_O] (.)(.)

mijaza "ABC-s hang" ???

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Ramox
Hát nem tudom, azt mondják nagyon jó kezem van a gitározáshoz mert erõs ujjaim vannak és eszméletlen gyorsa kés hajlékoynak 😄😄😄😄😄:😄
Most elõször is 1 hónap próbaidõre elõveszek 1 30 éves akusztikus hitárt 😄 (Ha még megszólal) Aztán ha kicsit belejövök akkor tuti beruházok egyre max bukok rajta... De eszméletlenül érdekel, és már talán változtam is kicsit ahogy magamra nézek 😊 Majd meglátom mi lesz belõle. De amúgy valszeg a Squier Bullet Stratocaster marad. Így is túl sok a szabadidõm hátha leköt majd 😊

vafeN
Sziasztok, valaki tudna segíteni? Ami ezen az oldalon megy szám, azt valaki véletlen nem bírná leírni ABC-s hangokkal?😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD (tudom hogy ez benjo vagy mi, de nem sok eltérés van a benjo és a gitár hangjai között tudtomal )

[O_O] (.)(.)

McGrady
így van, 99%-ban gyakorlás kérdése.

Kuss!-magyarázta.

ha nem vagy kitartó akkor jól gondold meg mennyit költesz rá. Szerintem mindenképpen használt cuccot vegyél, így nem vagy alig fogsz rajta bukni ha megunod. Annó én is azt hittem, hogy majd milyen fasza lesz és rögtön beleugrottam egy drága(tényleg) cuccba, aztán persze ráunram és egy évet porosodott mrie újra elõvettem.

Match
egy darab deszkára szerelt bundokkal is el lehet kezdeni...
Ez a squier egyébként nagyon (nagyonnagyon) korrekt kezdõgitár.
Mivel nem gondolod komolyan, pláne, amúgy inkább egy squier standard-ot ajánlanék (55 ezer).

Vedd figyelembe, hogy rengeteg embert érdekel a zene, rengeteg ember kezd el tanulni hangszeren, és kevés jó zenész lesz (SÕT, még kevés a tábortûzgitáros is).

Továbbá, a gitározás nem tehetség függvénye (továbbá a zenészség se).

Ma beszéltük egy kollegámmal:
Lehet, hogy valaki tehetséges, és 2 óra alatt megtanul valamit, illetve lehet hogy valaki tehetségtelen, és 8 órát kell gyakorolnia ugyanezt.
Viszont ha a tehetségtelen lusta gyakorolni 2 órát, a tehetségtelen pedig "márcsakazértis" kigyakorolja a 8 órát, akkor nagyon hamar le lesz alázva a tehetséges.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

McGrady
gitártanár vett egyet a 30 éves Fendere mellé, szerintem pofás hangszer, amit õ vett az jól szól.

Kuss!-magyarázta.

Ramox
Hát én tuti megpróbálom mert nagyon érdekel mondom a téma és nagyon akarom, ha felakarom adni majd jól fejberugom magam h észhez térjek 😊

Squier Bullet Stratocaster-t néztem ki 28.500ért. Vélemény?

Hell boy
de ha nem vagy kitartó típus akkor nem biztos hogy érdemes elkezdeni..

McGrady
szia!
30-40e körül nézz szét. Squier pl. ideális kezdõhangszernek. Erõsítõt kapsz 20-30 körül. www.eldoradomusic.hu; http://www.codahangszer.hu/ itt keresgélhetsz is.

Kuss!-magyarázta.

Ramox
Sziasztok. Egyik ismerõsöm elkezdett 2-3 hete gitározni. Nagyon tetszik a dolog, ráadásul énekes osztályba jártam és msot is heti 3ban tnaulok éneket tehát a dolog nem is áll olyan messze tõlem. Nagyon rákattantam a témára de nem vagyok egy kitartó típus és sajnos ezt elsajátítani nem 1-2 óra. Ezért is kérnék tanácsot. Szerintetek miylen elektromos gitárt érdemes venni így kezdõ gitárnak? Sok pénzem nincs rá... De tényleg full kezdõben gondolkodjatok. Elõre is köszi a tanácsokat.

Lacee
kövezzetek meg, de én ezen a rajzon elvesztem a fonalat 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

szedd le az Amplitube-ot torrentrõl. Csak az Asio4all-t kell felraknod és megy is.

sustain annyit tesz angolul, h fentartani, kitartani, stb...

amúgy hülyeséget írtam, a kompresszor pedált lehet sustain-ként használni, a gain-t meg az output-ot kell jó nagyra kicsavarni, ezáltal hosszabban marad a hang.

McGrady
a sustainernek mi a lényege?

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Az se szar 😄
Amúgy ahogy elnézem sztem egy normál földi halandó csak a patch kábelek árából vehetne magának egy hangszert vagy egy erõsítõt 😄 (vagy 40 helyre kell neki, darabja kb 1500-200-tõl indul alsóhangon...)

Match
vagy valahol egy kábel kontaktos...keresd meg 😄

Hellhammer
Érdekes rajz. Az a csoda, hogy ennyi effekt meg kütyü után még élõ gitárhoz hasonlító hang jön ki a hangszórókból 😊
Csak így elképzeltem, hogy milyen lenne, ha valami elektronikai anomália vagy napfolttevékenység vagy ufók miatt egyszerre bekapcsolna neki az összes cucc egy koncerten 😄

Bangyee
Én csak azt tudom, hogy ingwinek mélyített fogólapja van vagyis a bundok között "hullámvölgyek" vannak befaragva.
Kép

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
És ezek a cuccok hány rackbe férnek be? 😄 Na meg a dolog pikantériája, hogy a stratojában EMG singlecoilok vannak... érdekes ember 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

megtaláltam Gilmour effektjeinek a leírását, még 94-bõl. durva??

annyit hozzátennék, h minél nagyobb a kompresszálás (pl. az emlegetett 10:1 aránynál), annál "laposabb" lesz a jel, magyarul torzítani fog a pedál, nemkicsit...

McGrady: azért kenõdik el a hang, mert nincs meg benne az a dinamika, amit a jelszint-változáskor érzékelni lehet. ha nagyon nyújtani akarod, használj egy reverb-et vagy egy sustainer-t.

Hali

Van gitárom de viszont nincs erõsítõm nincs valami program ami tudná helyettesíteni az erõsítõt fontos lenne. Ja meg valami használati utasítás. Elõre is köszi
Balidani
egy kérdés: Yngwienek láttam a gitárját egy G3 felvételen és igen baszott nagynak tûntek a bundok <#wow1>
ezeket hivjak jumbonak, vagy ez még a jumbonal is nagyobb? mert tényleg nagyon batárak voltak majd megprobalok képet szerezni

Froopy
Thx😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hellhammer
Az a normális, hogy tök halk lett mert olyan alacsonyra vettem a treshold-ot és nagyra a ratio-t, hogy ennyire levette a hangerõt. Ezért kell utána a gain-el visszaerõsíteni a kívánt szintre. Ez a nagy utólagos erõsítés miatt van az, hogy ha nagyon extrém értékek vannak használva a kompresszornál, akkor a zajt is felerõsíti rendesen, hisz az alapzaj jó esetben elég halk, de nagyon gain-nél az is erõsödik mindennel együtt (az utolsó wav-nál lehet hallani a végén, hogy bár a gitáron kitartott hang hangereje egyenletes, viszont mellette az alapzaj elég faszául felerõsödik ahogy megy fel a hangerõ azért, hogy a gitár hangerejének a szintje megmaradjon).

Froopy: amit játszottam, az a Metallica - Unforgiven címû számából egy részlet volt.

Froopy
Ez miez, amit játszottál? Faszályos, szvsz tök szép😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

McGrady
érdekes, ha én a multimon adok rá kompresszort a cuccra, akkor folyósabb lesz a hangszín, sokkal könnyebben tudok tekerni. elõször azt hittem ez a kompresszor (alap)rendeltetése, aztán elolvastam valahol, hogy valójában mi, akkor meg is lepõdtem 😄

Kuss!-magyarázta.

Balidani
a 2. felvétel nekem nagyon halk volt, de tényleg jól látszik a gainos és a natur között a külömbség.

Hellhammer
Na csináltam egy felvételt és kompresszorral baszkódtam rajta.

Szal itt van az eredeti módosítatlan felvétel wav-ban: klikk.

Itt van elég extrém kompresszor értékekkel beállítva, de úgy, hogy nincs a gain felhúzva hogy kiegyenlítse az "elveszett" hangerõt: klikk. Itt egy screenshot a kompresszor beállításairól: klikk.

Itt a kompresszor kimenetén annyira felhúztam a gain-t, hogy kb. ugyanaz a hangerõ legyen, mint az eredeti felvételnél: klikk. Errõl screenshot (a gaint felnyomtam 26-ra): klikk.

Ennél az utolsónál lehet hallani, hogy megy a kompresszor rendesen (fõleg 2 mp környékén van egy pengetés ami kiugró hangerõben kompresszor nélkül, a screenshoton is látszik sztem) és a végén ahogy halkul a gitár, úgy csökken a kompresszor hatása és megy fel a hangerõ és faszául bejön a zaj is, mert +26 dB-es gain-t nyomtam rá, ezért a kis zaj is marha hangos már (eléggé alacsony treshold-ot állítottam be).

Végül itt van még egy screenshot az eredeti és a kompresszoros hang hullámformájáról: klikk.
Itt látszik rendesen, hogy mennyire egyenletes lett a hullámforma, totál eltüntek a csúcsok belõle.

Hellhammer
Ha a kompresszoron a ratio-t nagyra veszed (olyan 10:1 felett) akkor gyakorlatilag limiter lesz belõle. A halk hangra nem ad hangerõt, csak a hangosból vesz vissza. Az más dolog, hogy az egészet tudja egyben hangosítani, de attól a halkakat nem piszkálja a kompresszor része az effektnek.
Mondjuk lehet úgy is nézni, hogy a halkakat is hangosítja, hiszen ha visszaveszed a hangos csúcsokat, akkor az egész jel hangerejét meg lehet emelni, azaz a halk részeket is hangosítod.

Match
Szvsz te a limiterrõl beszélsz.

A kompresszor azt csinálja hogy ha hangos a jel, akkor lejjebb veszi, ha halk, akkor meg ad rá (nem a júzer csavargatja a levelt).

Hellhammer
Szólni biztos jól szól, de sztem ez a gitár a totális megerõszakolása a Telecaster-nek. 2 humbucker pickup, meg a klasszikus húrláb és bridge pickup tartó mellõzése sztem megöli azt, amitõl egy Telecaster Telecaster lesz.
Amúgy a 160e Ft-os kategóriában azért szép számmal lehet jó gitárokat találni. Itt már atlán igaz az, hogy attól függ, hogy mit veszel, hogy milyen hangzást szeretnél 😉

üdv.
mit gondoltok a fender custom telecaster fmt hh gitárrol? (http://www.fender.com/products/search.php?partno=0262000520) érdemes ilyent venni, mármint megéri a kb 160e ftos árat? vagy milyen más gitár van még hasonló árkategóriában? mert ebay-en nézte még használt gibsont (les paul studio, sg special), valamivel drágábban. elöre is köszi
Hellhammer
Jaja hangosítani lehet vele, hisz ott van mindegyiken egy "Level" poti, amivel a kimenõ jel erõsségét lehet állítani. Szal be lehet úgy is állítani, hogy abszolút nem nyúl hozzá a hanghoz csak megemeli a hangerõt.
Amúgy tényleg lehet olyan, hogy alig pengetve is fejletépõs hangot ad, viszont ilyen beállításnál minden kis kosz a játékban is felerõsödik, ami nem mindig jó (pláne ha az ember pár sört betankolt már zenélés elõtt 😊)
Most nézegettem ilyen gitárhoz való kompresszor pedálokat, és totál máshogy vannak elnevezve a dolgok, szó sincs treshold-ról meg ratio-ról. Gondolom össze vannak kombinálva a dolgok 1-1 potira és ilyen kvázi "preset" dolgokat állít (pl. a Boss CS3-nál a Sustain a treshold és ratio értékek kombinálásával mûködik, az attack meg az attack és release idõket buzerálja - sõt láttam 2 potméteres kompresszort is susitain és level potikkal, ez az igazi júzer-barát megoldás 😊).

Match
"rosszúl" ... néha magam is meglepõdök mennyire paraszt tudok lenni 😄