Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyébként érdekes,mintha kicsit megilletõdve játszaná,lehet hogy zavarja a kamera😊pedig biztos végigprüttyögte már párszor
itt is látszik hogy elég szerény,nem a magamutogatós fajtából való,de piszkosul érzi amit csinál.látszik hogy szívbõl játszik nálam ez számít

lehet

Aquir
hali. azt szeretném megkérdezni hogy lehet e olyat csinálni hogy egybõl visszahalljam a gitár hangját a számítógépen mint egy erõsítõnél 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balidani
tényleg nagyon jo, de ha egyszer tehetséges vagy nem sokat számít hogy 18 vagy vagy 70 szerintem, de tényleg imádom az under the bridget.

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

itt van egy kis akkordgyakorlás kezdõknek? egyenesen a mestertõl😛
nem egy tanár alkat,kicsit mintha unná😊
érdekes hogy ezt a számot egyszer(kérésemre)átnéztük egykori tanárommal de így akkor sem tudom eljátszani,a sok kisújjas hammer meg az ilyen apróságok tették ezt a számot szerintem kultikussá és nem egyértelmûen könnyûvé.
18-19 évesen írni egy ilyen dallamos gitárkíséretet az sem pite
under the bridge
akit érdekel annak jó gyakorlást<#eljen>

uhh most nézem, hogy elírtam! 2-4, 2-4-re gondoltam

de legalább már ezt a nagyszekundos dolgot is tudom

Christiansen
Szerintem ez ugyanúgy van, sima 2 hang/húr
fekvéseknél nagyszekundot nem fogunk szomszédos ujjakkal(2-3,2-3)

csak félek, hogy a helytelen kombináció majd megbosszúlja magát. Azt hiszem Pénzes írta, hogy mennyire megszívta a szarúl tanult ujjrendekkel.

Bangyee
Szerintem az van, hogy csináld úgy, ahogy neked kényelmes 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Itt megint máshogy van

ez példáúl úgy írja ahogy én szoktam. Most akkor mi van?😊

Christiansen
Rosszul tanultad meg
(moll ill. dúrpentaton ujjrendek,ez épp mollost mutat)

ez is fura

Szerintetek is hibás itt az újrend vagy én tanúltam meg annó rosszúl(1-3, 1-3 helyett a 2-3,2-3-as újrend lenne a logikus és kényelmes)?

hátööö, például egy Makita ütvefúróval :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hell boy
Gitár-->torzító pedál-->multieffekt-->fast track guitar/line out-->szgép usb 2.0
Közben a sietés úgylátszik megoldódott az acid pro 6al az acid 3mnál viszont ugyanúgy siet. ez a monos dolog viszont még megvan de az az igazság hogy annyira nem zavar mert általába úgyis 2x veszek fel egy adott részt a stereo miatt és kirakom jobb meg bal oldalra.

Hellhammer
Közben megnéztem a fasttrack manual-ját, és abban az van, hogy default értékben az asio buffer mérete 256-ra van állítva, nem tudom milyen a drivere a cuccnak, de régebben én az asio4all driver-t 100-128 körüli buffer értékkel tudtam gond nélkül használni. Próbáld meg, hogy csökkented a buffer méretét, és amikor el kezd recsegni a hangja, akkor kicsit feljebb veszed, amíg meg nem szûnik a recsegés.

A mono-stereo gondot meg valószínûleg a rögzítõ progiban lehet megoldani. Nézd meg, hogy a felvétel beállításoknál lehet-e mono-ra állítani. Sztem most úgy veszi fel, hogy sztereóra van állítva és mivel a gitár mono cucc, ezért a két sávból az egyiken vesz csak fel jelet, a másik üres, visszajátszáskor értelemszerûen ugyanígy küldi vissza. Ha felvételkor monóban rögzítesz, akkor sztereo visszahallgatáskor a mono jelet elküldi mindkét oldalra.

Ui: eszembe jutott errõl egy vicc:
- Hogy hívják, az egy fülû manót?
- Monó. <#idiota>

Hellhammer
Milyen progit használsz? A dobot mivel rakod alá?
Az lehet gond, hogy nincs összeszinkronizálva a fasttrack mintavételezési frekije a program által használttal (szal mittomén egyik 44,1-en megy a másik 48-on vagy hasonló). Az is lehet, hogy mondjuk a fasttrack használja a belsõ órajel generátorát, a progi meg a számítógép órajel generátorát használja és a kettõ nincs szinkronban. Ami még eszembe jutott, hogy ha asio módban használod, akkor leterheltségtõl függõen is lehetnek csúszások, ezen a buffer beállításokkal lehet orvosolni.
Mondjuk 1000 dologtól függ ez a csúszás téma, segítene ha kicsit részletesebben leírnád, hogy mit használsz. Milyen rögzítõ progi, a fasttrack-ról milyen módban veszed fel a jelet (asio, wdm, mme), milyenek a felvételi beállítások stb.
Sztem a sztereo-mono gond is simán kiküszöbölhetõ, csk tudni kellene bõvebben a konfigod (hardveres és szoftveres oldalról is).

Hell boy
vki segítsen ha tud nekem is pls #19703

1.lehet,bár egy szar vezetéken is el tud bukni a dolog.nemtom milyen hankarid van...én audigy2 nyomom de nekem is néha szarakodik,egy idõ után berecseg,ilyenkor váltok szoftveres meghajtót és megint jó egy darabig.lehet hogy az a baj hogy a fruity-cooledit-ampli-néhány szoftszinti egyszerre fut és erre realtime pengetek:/
2.igen😛

McGrady
lehetséges, de a hangkártyám nem bírja el :-)
te is kecskeméti vagy igaz?

Kuss!-magyarázta.

Aquir
thx

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

én kérek elnézést😊
pedig elég jó hangszíneket lehet kevergetni az ampli2-vel!
mondjuk én is jobban szeretem a gt8-at😛

McGrady
akarom mondani xvamp output

Kuss!-magyarázta.

McGrady
nem használok guitar riget meg amplitube-ot, a hangszínt az x-vampommal állítom elõ, utána xvamp line out - gép line in, aztán audacityvel felveszek. 😊

Kuss!-magyarázta.

igen ezért kérdeztem mert én is elég zajosnak hallodtam,viszont szintén vonalból veszek fel de talán nem szokott ennyire szemetes lenni.mikrofon vagy line in-be bugod?
ha line in akkor próbáld feltolni a federét csutkára a volumet háromnegyedig és a programba amit használsz(guitar rig,amplitube stb)a master és az input potikat próbáld úgy belõni hogy minél kevesebb legyen a zaj.így nagyjából elérhetõ a dinamikus hangzás és a kitartott hang is.
nem akartam senkit okosítani csak a saját kis amatõr tapasztalataimat megosztani zenész embertársaimmal<#wave>

Ron Ragm

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

McGrady
vonalból felvettem, sajna a minõség nem a legjobb, meg néhol behallatszik a zaj.

Kuss!-magyarázta.

bocs vissza kellett volna egy picit olvasni😮

ügyes,pár dolgot köré pakolsz és kész a múzsik😛
megtudhatom milyen módon készült a felvétel?
én is szoktam felvenni,csak az összehasonlítás miatt

McGrady
Hello!
Van egy fél perces saját szóló, amirõl érdekelne hogy mit gondoltok, hallgassátok meg :-)
Marci

Kuss!-magyarázta.

Balidani
én nagyon hülye vagyok, de a nagy-kis jacken kívül még hogy lehet? 😊
mert én ezt használom és nem tudom elképzelni hogy hogyan lehet kikerülni azt hogy a nagy jacket át kelljen alakitani kicsivé.

McGrady
én audacityvel csinálom, beállítod a felvételt vonalra, aztán megnyomod a piros gombot és már megy is :-))

Kuss!-magyarázta.

Aquir
ahha thx. és így rögtön visszahallom a gitárt? meg mivel tudnám esetleg rögzíteni a hangot?

Hell boy
6,3 Jack - 3,5 Jack átalakító ha így jobban tetszik more information

Hell boy
Beszereztem egy Fast track usb audio interface-t és nagyon jó kis cucc mer végre azt veszi fel amit az erõsítõbõl is hallok csak ez a baj vele hogy mintha sietne a hang vagy dob a fülem nem tom... A másik meg ami lehet hogy csak nekem nem természetes hogy nem sztereóban vesz fel hanem monoban szal csak az egyik hangfalon hallom vissza ha lejátszom a felvételt. ez normális dolog?

Aquir
nagy jack kis jack átalakító? 😊

Hell boy
úgy hogy nagy jack kis jack átalakító a kábel végére és bedugod a mikrofon bemenetre másik vége meg a gitárba

Aquir
öö... hogyan lehet közvetlenül hangkártyára dugni a gitárt? 😊

Hell boy
Van egy érdekes kérdésem. Ugye ha késik a hang felvételkor arra általában megoldás az ASIO driver de mi van olyankor ha siet? :S
Létezik egyátalán ilyen vagy csak én vok ilyen szerencsétlen és nekem még ez is összejött? 😄

Christiansen
Double Magic Tom

Balidani
ez a vintagetom vágja a jimis dolgokat ahogy látom 😊
amugy milyen koncert?

Mr_no_NaMe
Basszus...vesztek egy Roland kis cubeot 15ér vagy mennyiér van rajta kb 4-5 hangzás. Rátekertek az óckul hangzásra és higgyétel el nekem, hogy az összes szaros Jimi Hendrix pedált lenyomja olyan szinten fasza.
Rettenet jó.
Christiansen
Sokszor van így..ha pl. egy RHCP bejátszik egy ismert témát két szám között a koncerten,mindenki megõrül..
ám ha a "feldolgozó" nagyon olyan akar lenni mint az eredeti, és mégsem megy az gáz.

Ez sokban eltér az eredetitõl de mégis kegyetlen jó
remélem nemsoká láthatom élõben is.

McGrady
a May pedál egész pofásan szólt(sebtében megnéztem közbe youtubeon), a Hendrixben viszont nincs sok fantazsi.

Kuss!-magyarázta.

McGrady
én azt se szeretem ha a "híres" ember nem bírja kijátszani a szólót hangról-hangra. fõleg ha az eredeti egy nagy ötlet, akkor ne töketlenkedjen a saját marhaságaival, hanem játsza ki egy az egyben, vagy ne is próbálja.
Kedvenc példám erre a sok szerencsétlen, akik Bencsik Samut játszanának...Nem tudom eldönteni néha, hogy röhögjek-e vagy sírjak rajtuk. Sok mai ember szidja a P.Mobilt, ahhoz képest eddig max 1-2 embert láttam akik ki bírták játszani a régi témákat. A többi valamit csehszlovákoskodott.

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Asszem rájöttem hogy van ez:
Ilyen motyót normális zenész az életbe nem venne, még
poénból sem, az ilyesmi kb. álmodozó tiniknek készül,
-> egy kispedál és õ lehet Jimi Hendrix/Eric Clapton/Brian May stb..valószínû ezért egy ilyen fiatal srác mutatja be,
így lejön hogy "úú ha neki így szól akkor nekem is biztos"..

Balidani
csak arra gondoltam, hogy a híresebbek ha feldolgoznak valamit akkor mindenki csodálkozik, hogy milyen jó. de ha valaki feltesz egy videót a youtubere amin máshogy játszik mint az eredeti elõadó akkor egyszerûen kicikizik. asszem.

Christiansen
Ritmikában is pontatlan.
Ha az egész dalt feldolgozná, minden gond nélkül belevihetné a saját egyéniségét, de ezek egy-két ütemes témák, amiket illene egy az egyben megtanulni, pláne promo esetén..

AtomHeart
Igy jartam. <#vigyor5>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

McGrady
van Brian May pedál is, arra kiváncsi vagyok hogy szólhat.

Kuss!-magyarázta.