Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Meg. Nem drága, és ha esetleg mégsem jön be a gitározás, akkor max néhány pizza árát bukod 😉

Stagg C-530 PACK 3/4-es gitárral

Stagg C-530 PACK

A C530 PACK tartalma:
1 db C530 típusú, 3/4-es klasszikus gitár
1 db “A” hangolósíp
1 db gitártok
1 db extra nylon húrkészlet
Szín: natural
Ár: 12.700 Ft

akkor egy ilyen megfelelne tanulógitárnak? 😊

... got nothin to share with you...

Hellhammer
Csináltam én is most egy felvételt abból az apropóból, hogy hamarosan haveromék zenekarjának próbálunk majd egy demót összehozni és az a házi feladatom, hogy ilyen Machine Head jellegû hangzást szeretnének majd. Szal reszelgettem egy kicsit itt a gépen a dolgokat és ez lett belõle: klikk.
Vélemények? Elmegy ez ilyen metálkóros/nyumetálos hangzásnak majd?

Nyugodtan kezdd azzal.Én is úgy csináltam és tényleg hamar átáll majd a kezed másik fajtára...

köszi a választ 😊
akkor asszem meg veszem azt a 3/4 gitárt, amit kinéztem, aztán majd lesz valahogy 😊

sztem nem zavaró, én is 3/4-es gitáron kezdtem még anno, nem volt gáz átállni a 4/4-re. nyak ugye gyakorlatilag u.a., csak a test kb 2 cm rövidebb/vékonyabb
az arányok persze mások lesznek váltásnál, de ez igaz akár egy szólógitárra is, mind más-más nyak, menzúra, különbözõ testtel, stb.

az jelent valami gondot a játékban? 😮
bebaszna, ha azon tanulnék meg, aztán kezembe nyomnának egy 4/4-est és tök mások lennének az arányok

3/4-es a 4/4-es kistestvére, vmivel kisebb a teste

Hellhammer
Felraktam a 2 plugint (Steinberg Mastering Edition és iZotope Ozone) ide: klikk.

helló!
kezdõ vagyok és szeretnék venni egy klasszikus gitárt tanulás céljából. a kérdés az, hogy mi a különbség a 3/4-es és a 4/4 között?

Balidani
Na a berezgõs problémámat sikerült megoldanom.

Most azon gondolkozom érdemes e új pickupokra gyûjteni a gitáromba, mert eyg ismerõsnek is egy squier van és új pickupokkal faszán szól...

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Balidani
Sziasztok van egy Peavey 15 wattos kombóm itthon és mostanában azt veszem észre, hogy már kis hangerõkön is berezonál amikor mély hangokat játszok. Próbáltam levenni a mély-kiemelésbõl de szinte minimumon is ezt csinálja. Ez a kombó hibája? Vissza kéne vinni szervizbe?

Hellhammer
Majd felpakolom õket valami tárhelyre délután (most már túl késõ van hozzá, hogy összeszedegessem és feltöltsem). Itt van pár link az EQ-ról és a különbözõ frekikrõl:
Link 1
Link 2
Link 3
Link 4

Ha vizuális típus vagy, ebben a cikkben tök jól el van magyarázva ábrákkal, hogy hogyan mennek egymásra a hangszerek (azaz hogyan lehet helyet csinálni eq-val úgy, hogy ne fedjék el egymást): klikk.

Nekem RP-50 van, de valahogy nem tetszik az erõsítõ modellezése, olyan mûanyag hangja van. Szal én csak arra használom, hogy minden effektet kikapcsolva és az eq-ján a 3 sávot középre állítva csak a preset és a master hangerõt felhúzva megemeljem vele a gitár jelét, hogy jó legyen a hangkártyának. Még így is belenyúl úgy a hangba, hogy nem teljesen tetszik :/
Kinéztem már egy cuccot amit meg szeretnék venni majd következõ fizetéskor: Behringer Mic 100 vagy 200. Ez egy csöves mikrofon elõfok amit lehet gitárhoz is használni, a 200-as annyival tud többet, hogy van benne elõfok "modellezés" ami valójában annyi, hogy van néhány eq és limiter preset benne ami között lehet váltogatni. Olvasgattam róla értékeléseket a harmony-central-on és dícsérik, hogy jól szól, megszínezi egy kicsit a digitális multieffektek hangját ilyen csöves módon, és nem is drága, mert a 100-as olyan 12-15e Ft körül van a 200-as meg 18-20e Ft körül. Amúgy én most akarom majd kipróbálni, hogy torzítót kötve a hangkártya bemenet elé milyen lesz majd a felvétel, mert eddig csak számítógépes modellezést használtam natúr gitár hanggal (ja meg tegnap jött meg a Crybaby amit 1,5 hónapja rendeltem, és azt is ki szeretném próbálni, szal összedugtostam a pedálokat itt a szobában 😊).

Hell boy
igen miután felraktam én is észrevettem hogy túl sok a basszus és kevés a közép gondoltam majd ma este szórakozok vele hátha tudok javítani rajta. de ahogy hallgatom ezt amit felraktál már nem bántom 😊 jó lett sztem majd a következõnél végig próbálgatom ezeket a plugineket meg eq beállításokat amit írtál. fel tudnád esetleg rakni netre õket? akkor nem kell keresgélni. (bár az audionewson fenn vannak az ilyen dolgok de ott meg nem akarom elrontani az így is szar arányomat)

a gitár úgy van felvéve hogy MT-2es torzító onnan egy RP-80as multi az erõsítõ modellezés miatt onnan Fast Track usb line-in és onnan a gépbe.

Hellhammer
Azt megkérdezhetném, hogy hogyan van felvéve a gitár? Szal multieffektbõl jön ez a hangzás, vagy valamilyen számítógépes plugin?

Hellhammer
Jó lett a cucc, gratula <#eljen>
Annyi az észrevételem, hogy sok a mély benne és nagyon ki vannak vágva a közepek a gitárból. Hangfalon hallgatva annyira nem jött ki, de fülhallgatóval nagyon észre lehetett venni. Próbálkoztam vele kicsit eq-val és azt csináltam elõször, hogy 80 Hz-nél beraktam egy felül-áteresztõ szûrõt, 1300-nál emeltem rajta olyan 5 dB-t 0.7-es sávszélességben, 8000Hz-tõl fölfelé is emeltem rajta olyan 3 dB-t shelving szûrõvel. Így valamivel jobb lett számomra 😊 Mondjuk lehetne még tovább gyúrni pl. egy multiband compressorral a középtartományt felhúzni egy kicsit, meg még biztos ezernyi módja van még ennek.

Aztán gondoltam kipróbálok egy okosságot: van olyan plugin ami azt tudja, hogy betolsz neki egy referencia zenét, "megtanítod" neki a hangját, aztán megmutatod neki a saját cuccot, és ráhúz olyan eq görbét, hogy nagyjából hasonlítson a referenciához. Na beraktam az eredeti In Flames felvételt meg a tiedet, beraktam utána egy limitert, hogy ne legyen túlvezérelve a cucc. Itt az eredménye (útólagos engedelmeddel a feltöltést 😊): klikk.
Ha esetleg érdekelnek ezek a cuccok, akkor az egyik ilyen lehetõség a Waves Mastering Edition-ban a FreeFilter nevû plugin, a másik pedig az iZotope Ozone nevû mastering plugin újabb verziójában van (ez egy ilyen többfunkciós cucc, az eq részén lehet megtalálni).
Mondjuk sztem nem érdemes ezekre a hangzás másolós cuccokra alapozni a mix-et, mert sokszor nagyon szar eredményt hoz a dolog, arra viszont jó, hogy egy "már majdnem jó" mix-et javítsunk vele.

Hell boy
huh köszi szépen a segítséget ez a sonic maximizer és har-bal is nagyon hasznos kis progi hasznukat is vettem és hát ég és föld ami eddig volt hangzásom és ami most lett belõle.

Fel is raktam kíváncsi vagyok hogy mi a véleményed/véleményetek róla: In Flames-nek a My sweet shadow címû száma saját feldolgozásba:
Klikk
(rapidshare letöltés: katt a Free gombra alul majd kód beír és Download)

Hellhammer
A dobozhang megszüntetéséhez próbáld meg azt, hogy 1200 Hz-nél közepes szélességel megvágod EQ-val. 100Hz környékén és 3-4000 Hz-nél emelj rajta kicsit (itt a 3-4kHz körül emelhetsz shelf eq-val ami az adott freki felett mindent emel). Azért, hogy ne nagyon legyen az alja kása, 40 vagy 60Hz-nél rakj rá egy felül áteresztõ szûrõt (az ami levágja az összes alatta lévõ frekit). Ha kicsit kása még, akkor 250Hz környékén is lehet még okoskodni. Tudom még ajánlani a BBE Sonic Maximizer nevû plugint, eléggé szépen meg tudja színezni a hangot.

Nekem is volt amúgy ilyen érdekes dolog. A kész felvételen (dob, basszus, gitárok 4 sávon) olyan volt, mintha 500 és 700Hz között totál kivágtam volna mindent. Megnéztem az összes sáv és a master csati eq-ját, és az a vicc, hogy sehol nem vágtam meg azt a freki tartományt, sõt 2 gitár sávon meg volt emelve. Lehet, hogy a sok hangszer valami akusztikai dolog miatt abban a frekisávban kioltotta egymást. Sokat baszkódtam vele, hogy kijavítsam, de aztán az lett a vége, hogy hagytam úgy, lemixeltem wav-ba és aztán a Har-Bal nevû progival kijavítottam. Amúgy ez a Har-Bal tuti kis program, rendeltetésszerû használtam mellett nem lehet észrevenni a hatását, "csak" annyit tesz, hogy kiegyenlíti a frekimenetet (az is a neve: harmonic balancer), hogy mindenféle hangcuccon opmtimálisan szólaljon meg - pl. egy házimozirendszernél túlzó lehet egy mély frekis csúcs, amit esetleg egy sima hifi cuccon nem vesz észre az ember.

Ja még így olvasva a hsz-od, nemtom panorámázod-e a gitárokat, de az nagyon sokat segít abban, hogy elkülönüljenek a hangszerek. Egy ökölszabály van rá: a lábdob, pergõ, basszusgitár mindig középen legyen. Az segíthet még, hogy mondjuk az egyik gityón megdobot eq-val 2,5 kHz körül a másikat meg 4 kHz körül emellett középtartományban 300-1000Hz között más-más helyen kivágsz belõlük kicsit.

Hell boy
lenne egy kérdésem amit fõleg azokhoz intéznek akik jártasak a felvétel készítésben. észrevettem hogy ha felveszek számot és lejátszom pl winampba akkor van ugye az a visualization ahol ilyen pálcikák ugrálnak fel meg le (elég hülyén sikerült megfogalmazni..) szal ha egy akármilyen számot lejátszok akkor elég széles tartományba "ugrálnak a pálcikák" viszont ha saját számot rakok be akkor kb a balról nézve 3. és 4. van csak mindig felül. ez gondolom valami olyasmi miatt van hogy csak egy bizonyos frekvencián van a hang vagy nem tom de ezt érzem akkor is ha visszahallgatom hogy pl. ha van egy ritmus része a gitárnak meg egy szóló akkor egybe olvadnak és nem különül el a kettõ egymástól érezhetõen és ilyen kicsit dobozhang feeling keletkezik. a kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne ezt kiküszöbölni ill megcsinálni azt hogy telten jól elkülöníthetõen és ne dobozhangúan szóljon a gitár a felvételen.

McGrady
annyire azért nem jók ezek az árak, hogy teleszpemmeld vele a fórumot. A musicianson 1200 dolcsi a American Deluxe Strato.

Szia! Megoldható lenne, hogy ne vágd tele az oldalt apróhirdetéssel? Már aki akarta, elolvasta elõzõleg. Köszi! Ajánlhatom a Vaterát.
Kérem.

Match
Mondd: kérem.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Kezdõ vagyok,adjatok egy olyan linket ahol kezdõ tabok vannak.

Hellhammer
Nem teljesen értem, hogy mit értesz az alatt, hogy ki kell termelni az árát. Sajna ma itt Magyarországon az a helyzet, hogy zenébõl megélni nem nagyon lehet, és ha valaki csak a pénz miatt vág bele a dologba, akkor nem azok lesznek az elsõdleges szempontok amikrõl mi itt dumálunk.

Sztem ilyen amatõr zenélésre egy stabil PC-t lényegesen kevesebbõl ki lehet hozni, mint amennyibe egy Mac kerül. Eleve ott kezd a dolog, hogy gyakorlatilag mindenkinek van otthon egy pc-je. Mivel a gyártóknak hála folyamatosan bõvítgetni kell a gépet, hogy kövesse az ember a trendeket (fõleg ha játszani is akar azzal a pc-vel) sokan elég gyakran cserélgetnek, alaplapot, procit, ramot stb. Csak annyit kell megtenni, hogy ha az ember tudja, hogy zenélésre is használná a pc-t akkor a következõ upgrade-kor olyan alaplapot vesz ami mondjuk nem szarja össze magát ha egy-két usb 2.0 porton fullos sávszélességgel kell adatot fogadnia-küldenie, esetleg van firewire port, vagy mondjuk a pci slotokat normálisan be tudja konfigolni. Mondjuk AMD proci helyett Intel-re vált és megfelel neki a 32 bites architektúra, nem kell a 7.1-es alaplara integrált hangcucc, nem kell a dx10 támogatás stb.

És ez nem jelenti azt, hogy többe is fog kerülni a cucc, csak mondjuk nem az lesz az elsõdleges szempont, hogy ezzel a chipsettel, kártyával, akármivel "x" konfig 3 ponttal többet tud a 3dmark-ban mint az a másik "y" konfig.
Emelett azt is simán meg lehet csinálni, hogy vesz az ember egy mobilracket és abba tesz egy olyan vinyót, amire aztán úgy installálja fel a windows-t hogy azt csak erre fogja használni, semmi internetezés, filmnézés, játék nem megy róla, nem kellenek a windows "javítások" rá, viszont normálisan belövi a futó szolgáltatásokat és letiltja azokat a dolgokat amiket úgysem fog használni. Aztán ha zenélni akar akkor errõl a vinyóról bootol be, ha meg csak úgy szórakozni a géppel, akkor arra ott egy másik oprendszer.
Na abbahagyom tényleg, mert sztem ez a topic nem a számítógépes mizériáról szól 😊

Jól érzem a különbséget, hisz mindkettõt használom. 😊) Valóban közelíthet a Macihoz egy PC ha ugyanabban az árfekvésben van. Akkor meg inkább Maci. Így viszont bármelyikrõl legyen szó ki kell termelni az árát. Mivel erre kevés embernek van lehetõsége, marad a dzsunka winfossal...
Hellhammer
Sztem fölösleges mac vs pc vitát kezdeni (mondjuk ezt azért érdemes elolvasni). Egy pc is tud megbízható lenni, csak érteni kell hozzá kicsit, nem hármasdzsunkabalra típusú hardwaret kell venni meg nem minden baromságot feltelepíteni rá. Az xp egy eléggé kiforott oprendszer lett így 2006-2007-re, mondjuk más dolog, hogy mikor megjelent mennyire gáz volt.
Az hogy a hardware gyártók bénasága miatt milyen szar drivert írnak windows alá, az miatt ne a windows legyen már a hibás, meg kell nézni mit vesz az ember, mennyire támogatott a cucc és akkor nem lesz gond (egyébként ha nagyon belemegyünk a profi hardware kérdésbe, akkor sok audio interface csontra ugyanaz mac-re mint pc-re, hisz mindkettõ platformmal használható).

Sztem nem gagyi winfossal futnak a koncerteken használt számítógépek. Az Apple-t meg ne hasonlítsuk egy szabvány PC-hez, ha más miatt, hát az oprendszer miatt ne. Profi számítógpek, profi módon tervezett hardwareval és nem félig kész softwareval. Még szerencse, hogy az autók fedélzeti számítógépe nem Vistával megy. Ciki lenne mondjuk elõzés közben újraindítani a rendszert. 😊)
Hellhammer
Jaja az elektroncsövek érdekes "állatok" 😊 A sok felharmonikus miatt, amit a hangba tesznek, a kimenõ jelük sokkal teltebb, melegebb karakterû és nagyobb a dinamika tartománya, mint a tranzisztoros erõsítõknek. Ezért van az, hogy ajánlatos egy csöves erõsítõnél a hangszóró/hangfal teljesítményének legalább a 1,5-2-szeresének lenni, hogy a jelben néha megjelenõ csúcsok ne basszák agyon. Viszont azt is érdemes hozzávenni, hogy normális csöves cuccoknak csillagászati áruk van, amit sajna nem mindenki engedhet meg magának (most így hirtelen fejben összeszámolva a városunkban az általam ismert zenekarokat kb. 9 zenekarból 3-ban van csöves cucc összeségében - szal van ahol 2 gitárra jut 1 csöves erõsítõ, nagyjából az általam ismert náluk lévõ erõsítõket számolva 16 erõsítõbõl 5 vagy 6 csöves van).
Ha meg már tranyós cuccot használ egy gitáros, akkor oly mindegy, hogy az erõsítõbe épített effektproci modellezi a különféle hangzásokat vagy pedig egy pc. Sõt pc-vel még azt is meg lehet csinálni, hogy a pc-t és a hangkártyát elõfoknak használva a kimenõ jelet egy csöves végfokon keresztül küldeni a hangfalra és akkor még kicsit tudnak a hangon színezni a végfokcsövek.
Amúgy sztem ami miatt még igazából steril lófasz lehet a natúr pc-s programon keresztüli hangzás az a hangfal modellezés miatt lehet. Én még nem hallottam sem pc-n, sem multieffekten lévõ hangfal szimulációt ami megközelítené egy igazi 4x12-es láda hangját.
Amúgy ki fogom próbálni majd a közeljövõben valamikor, hogy a pc-vel meghajtom az erõsítõmet, hogy mit fog szólni hozzá 😊 Sajna elég régi az erõsítõ fejem, így nincs rajta effect loop, szal azt nemtom kipróbálni, hogy csak végfokot használva mit mutatna.

Christiansen
Syncopa gitárovi oldalról:

K: Miért nem jó egy bármilyen otthoni hifi, vagy számítógépes multimédia hangszóró?

V: Sok esetben a gitár hangszedõjének jele nem, vagy nem megfelelõen vezérli ki ezeket a berendezéseket. Ha pedig mégis jó az illeszkedés, akkor is furcsán szól a gitár, mivel az ilyen erõsítõk szélessávú hifi átvitelre vannak kitalálva, a gitár jelét pedig formálni kell, melynek eszköze a gitárerõsítõkbe épített speciális hangszóró is. A gitárerõsítõn általában nem túl jól szólnak a hifi anyagok, pl. CD, de ez nem az õ baja, hiszen gitárhoz tervezték. Ugyanígy a hifi rendszereken is döglötten szól a gitár. A másik probléma, hogy a hifi, illetve multimédia hangszórók azon kívül, hogy nem speciális gitár hangszórók, az élõ zene dinamikáját sem szokták sokáig bírni. A gitározás, pláne basszusgitározás nagyobb hangerõvel sokkal jobban igénybeveszi a hagyományos hifi falakat, mint a konzerv zene. Vagyis hamarabb fognak tönkremenni.

Christiansen
Egy túlhajtott csöves erõsítõ enyhén karmolós csilingelõs
dinamikus hangját egy szoftver sosem fogja tudni leutánozni.
Steril lófasz lenne az egész, egyesek meg nullák vonatoznak..
(ez a mondat olyan költõi lett😛)

Hellhammer
Nyilván nem olyan pc-t viszek koncertre, amit öcsike televágott mindenféle idiot codec pack-al, toolbar-al, meg egyéb hülye programmal és 2-szeres órajelen hajtja a procit meg a memóriát mert az a tuning.
Erre egy csak zenére használt, válogatott cuccokból összerakott gépet kell használni, és csak azokat a programokat plugin-eket feltelepíteni amik elõtte ki lettek próbálva egy másik rendszeren és stabilan mûködnek. Kis odafigyeléssel és ésszel csinálva nem fog senki kékhalált látni szóló közben 😉

Ui: de ha ennyire paranoid vagy, akkor attól is folyton lehet parázni, hogy mikor pukkan el egy csõ vagy ic az erõsítõben kb. hasonló esély van rá 😊

Hellhammer
Hát ha elektronikus zenészek megoldják a pc koncerten használatát, akkor egy gitáros is meg tudja valahogy oldani. Annyi az egész, hogy nem úgy lesz, hogy gitáralap bemikrofonozva és az kiküldve a PA cuccra, hanem a gitár egy PC-n keresztül megy a PA cuccra. Mondjuk sztem nem véletlenül csinálták mondjuk az Amplitube-ból a live verziót, vagy a Guitar Rig 2-höz a kontrollert (ami úgy néz ki mint egy multieffekt pedál).
Ha meg már akkora sztár az ember, hogy megengedheti magának, akkor meg a hangmérnök csinálja neki a keverõpult mögött, az ad egy vezetéket a gitáros bedugja osztjónapot 😊
Haverom mesélte hogy Fear Factory koncerten a dobosnak volt szarráküldve elektrotechnikával a dobcucc. Pl. a pergõ hangja egyszer normálisan szólt, aztán a kórus résznél mintha egy üllõt vertek volna kalapáccsal, aztán megint pergõ hang, azt mondta a dob mellett volt egy külön keverõ lerakva és néha ott állítgatott is valamit egy faszi. Ilyen hangcseréket dobnál mondjuk drumagog-al lehet csinálni és az meg pc-n vagy mac-en fut. Szal sztem 5-10 év (de lehet, hogy 2-3) múlva alap dolog lesz, hogy egy zenekar mellett ott figyel a pc a színpad valamelyik sarkában eldugva.

Még cipelni is lehet, de csúcs lehet mikor billi átka kiírja egy jó szóló közben, hogy a Winfos ismeretlen hibát észlelt, indítsa újra... 😊)
McGrady
az egy dolog hogy PCn ki tudsz keverni egy jó hangzást, de semmire se mész vele mondjuk koncerten. furán jönne ki ha gépet kéne cipelni minden koncertre 😄

Kuss!-magyarázta.

Hát... azért engem nem ragad magával a PC-n gitározás.
Hellhammer
Sztem esélytelen, hogy egy gitár elrontson egy hangcuccot úgy, hogy a bemeneten impediancia eltérés van.
Amúgy minél többet baszkódok a gépen ezekkel a gitáros progikkal, egyre inkább úgy vagyok, hogy inkább pc-n menjenek az effektek mint digitális multieffekten, eddig ilyen modellezõs digit pedálokban nem hallottam igazán jót a pc-n meg azért van pár elég frankó modellezés (ami azért lefogja a 2-3 GHz-es procikat is keményen). Ideális az lenne, hogy egy jóféle csöves gitármotyón effekt loop-ba kötni a gépet ilyen 4 vezetékes megoldással és akkor a káposzta is megmaradna meg a kecske is jóllakna 😄
Nekem a számítógépen gitározással az a legnagyobb gondom, hogy nem akarom hangfalra kinyomni, mert nem akarok a bnõmmel is meg a szomszédokkal is vitába keveredni. Szal fülhallgatón nyomom és nagyon hiányzik az az érzés amikor a mellkasomban/gyomromban érzem a hangokat. Emiatt valahogy itthon ilyen pörgõs, zúzós témák annyira nem is jönnek belõlem, de amikor kimegyünk a próbaterembe, akkor a dobossal meg egyfolytában csak zúzdát nyomnánk 😄

Balidani
jó persze az is igaz, hogy most nincs bekötve az igazi hangcucc a számítógéphez, igy amikor fel akarok venni valamit gépre akkor a monitor beépített 2 wattos hangszoroján hallgatom meg <#idiota>

tényleg el tudja rontani a gitár a hangrendszert? Azt hogy?

McGrady
<#eljen>
meg egy gitárcucc azé ne számítógéprõl szóljon már 😊

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Másik, hogy az impedanciakülönbség(ugye jól mondom?..) miatt
tönkremegy a pécés hangrendszer nemsoká.

Balidani
én jobban szeretek erõsítõnél gitérozni, szerintem jobban szól, nameg 10 percet baszakodok mire beállitom a gépnél és ide oda kell hurcibálni a gitárt... meg a hangulata sem ugyan az 😊

Mr_no_NaMe
Van erõsítõm és effektem is kb fél éve...csak a guitar rig 2õn azé van 1-2 állítható dolog. hmm..lehet kéne már venni egy új alaplapot vmi hangkártyával :S
5.1 is kéne már
Aquir
azonkívül 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

egy 3k-s audigy 1 beszerzésével meg ki van lõve ez is

annyira azért nem rosszak ezek a számítógépes cuccok. Egy kezdõnek szerintem lényegtelen, hogy egy kicsit zajos.

Christiansen
Szerintem nem.
Integrált hangkártyánál biztos van késés,
de az 100% hogy zajos lesz mint állat, mert hát ugye az alaplapon van
a kártya..

nem erõsítõt kéne venni srácok?..10-20e Ft!

Mr_no_NaMe
Nekem vmi integrált 5-6 éves hangkártyám van az alaplapban. Megoldható ezzel, hogy a Guitar Rig 2 NORMÁLISAN késés nélkül szóljon?
Balidani
vegyél egy kis-nagy jack átalakítót meg egy hosszabbito kábelt

Aquir
namá

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n