Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
torzító, wah, reverb, delay, kompresszor, volume, phaser, flanger, noise gate
nemtom milyen sorrendbe kéne összekötni, én kb. ilyet használnék :-)

Hellhammer, köszönöm szépen!

Kuss!-magyarázta.

he?? 😄

... got nothin to share with you...

Sziasztok! Tud valaki nekem mondani egy ideális kisvasút összeállítást? A lánc elejétõl a végéig... Köszi. Gilmourét ne mondjátok, nem fér el a lakásban. 😊)
Hellhammer
Hát 100%-os megoldás tuti nem lesz rá, de lehet próbálkozni 😊
Van egy raklapnyi vst effect ilyen vokál eltávolításra, én még egyet sem próbáltam. Itt van pár link ahol találsz pár ilyen plugint (google a barátod 😊):
egyik
másik
harmadik

Itt van két cikk:
The Truth About Vocal Eliminators
How can I remove vocals?

Ha leszedtél pár ilyen vst plugint, akkor miután feltelepítetted õket, betöltöd a számot amit akarsz, aztán mondjuk a cubase-nél maradva a tarck inspectorban az inserts-nél a kis jelre kattintva bejön a lista, ahol az effekteket lehet berakni. Ebben a listában a fekete részre kattintva lehet kiválasztani az effektet, keresd meg a listában amit letöltöttél (remélhetõleg jól telepíti fel a vst cuccot és a cbase megtalálja).
Ezen felül lehet még az eq-val baszkódni, ilyen nagyon keskeny sávú szûrõkkel megvagdosni, bár a vokálnak elég nagy a frekitartománya, de 2,5 kHz környékén van a legtöbb belõle.
Mondjuk ami Laliking is írt arra is figyelj, hogy ha ilyennel akarsz próbálkozni, akkor érdemes minél jobb minõségû nyersanyagból dolgozni, szal mondjuk egy 128 kbit-es mp3 nem a legjobb kiinduló anyag.

mp3-ból nem, vagy nem tökéletesen, mert az már túlságosan lebutított fájl fajta. magyarul egy sávon van rajta a vokál, a gitár etc., ezért nem lehet csak úgy kivenni belõle valamit a többi romlása nélkül.

McGrady
köszi! :-))
és ha mondjuk egy számból ki akarom vágni az éneksávot, azt valahogy meg lehet csinálni ezekkel?

Kuss!-magyarázta.

na all visszatértem 😊 az érdekelni ki mit gondol az Squier Bulllet ... vagy pedig az affinity Stratocaster rõl?
Hellhammer
Huhh hát az elég hosszadalmas lenne 😊
Itt egy Cubase doksi, ha tudsz angolul és ráérsz olvasd el: Cubase getting started.
Mondjuk én a Samplitude-ot használom inkább, nekem valahogy az átláthatóbb, de a Cubase is teljesen jó. Ha nagyjából kiismered magad a Cubase-ben, akkor a Nuendo az majdnem ugyanaz és más szerkesztõ progiban sem fogsz elveszni teljesen 😊

De így hirtelen annyit tudok mondani, hogy ha feltetted a Cubase-t és be van állítva jól a hangkártya meg ilyenek (szal szól a cucc), akkor csinálsz egy új üres project-et, aztán ott a nagy fehér ablak melett nyomsz jobbklikk és add audio track (normál hangszereknél elég mono, ha cd-rõl vagy szintirõl akarsz felvenni akkor kell sztereo). Lett egy audio sávod amire tudsz felvenni. Ha a kis piros gomb világít a sávnál akkor ha a transport panel-en megnyomod a rec gombot akkor vesz fel a sávra. Ha a kis piros gombot kinyomod akkor nem vesz fel a sávra (szal ha több sávod van, tudod választani, hogy melyikre akarsz rögzíteni). A transport panelen (amin a lejátszás kezelõgombok meg mindenféle egyéb van) a tempo gombra kattintva állítsd át fixed-re ha végig egy tempót használsz (ha track-en van akkor egy un. tempo sávot használ majd, onnan szedi a tempó értékeket) és akkor ott alatta 4/4 alá kattintva tudod megadni a tempót bpm-ben. Felette a click gombbal tudod ki-be kapcsolni a metronómot a ||* jel pedig a precount bekapcsolás, azaz "beszámol" a kezdés elõtt.
Ha akarsz dobot is, akkor asszem van alapból a cubase-hez ilyen alap dob sampler vagy az lm-7 vagy az lm-9. Ezt úgy tudod használni, hogy F11-el megnyitod a VST Instrument ablakot ott a kis fekete rubrikára kattintasz ahol a no isntrument felirat van és a listából megkeresed az lm-7-et vagy lm-9-et. Ezután készítesz egy midi sávot és az inspectorban - ami jobboldalon van (ha nincs akkor a menüsor alatt a jobb felsõ részen tudod láthatóvá tenni) - a midi sáv out-jára kell kattintani és az elõugró menüben ott lesz az lm-7 vagy az lm-9 és azt kell kiválasztani. Ezután a ceruza eszközzel rajzolj egy objektumot a midi sávra, azt kijelölöd és a midi menüben válaszd a drum editort - itt tudod majd szerkeszteni a dobot.
Na dióhéjban ennyi, nemtom mennyire volt érthetõ, de olvasd el azt amit linkeltem az elején abban azért részletesebben van leírva meg screenshotok meg ilyesmik vannak.

McGrady
el tudod magyarázni, hogy körülbelül hogyan kell?

Kuss!-magyarázta.

kicsit pontosítsunk: ti mindent ugyanarról a végfokról akartok hajtani? megoldható, a ládák méretétõl, típusától függõen lesz vagy nagyon suta, vagy kurvajó hangja.
a másik: ez a 2*200 W hány Ohm-on történik? 2-4 Ohm esetén felejtõs a dolog.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Borgi
rossz nézni D=
hát én rá nem tenném a lábamat a gitáromra 😛

porki fagyok fállalon

lenne 1 kérdésem..
szóval kezdõ (de lelkes 😄DD) zenekar tagjaként gondolkodunk azon, hogy egy kisebb hangosítást (keverõ-végfok-ládák) összehoznánk a nyár folyamán..csak semmi tapasztalatom nincs ilyen téren, és érdekelne, hogy egy 2×200 wattos végfokkal meg tudna e szólalni 2 gitár, egy basszer, meg 2 mikrofon?!
bármilyen segítséget elõre is köszönök!!!

Hellhammer
Nemtom mire gondolsz pontosan, de ha ilyen karaoke jellegû dologra, akkor gitározáshoz innen le lehet szedni pár backing track-et: klikk.
Ha olyanra gondoltál, hogy saját zenét felvenni ének nélkül akkor ahhoz ilyen multitrack-es daw progik kellenek, mint pl. Cubase, Samplitude, Nuendo, Adobe Audition, Sonar, Pro Tools, Logic, Ableton - lehet válogatni 😊 Valamelyik egyszerûbb, valamelyik bonyolultabb, az alapja nagyjából hasonló mindegyiknek.

Bangyee

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
hello
nem tudja valaki, milyen programmal lehet szõnyeget csinálni?
(szõnyeg: dal ének nélkül)

Kuss!-magyarázta.

akkor megnyugodtam 😄

Borgi
szvsz ez ijen otthon gyártott örültség 😊

porki fagyok fállalon

Bangyee
Kiváló nyaktechnika<#vigyor>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Sephirot T
<#ticking><#wow3>

steven perkings dobszóló
bocsi ez nem teljesen ide tartozik de ezt látni kell hátha inspiráló lehet
dodosnak felfogadnám,csak nem biztos hogy tudnám tartani az ütemet😛
amúgy ilyenkor olyan fórumviták jutnak eszembe hogy ki is az igazi zenész,a DJdeminek vagy mondjuk egy ilyen zseni.
az biztos hogy egy "picivel" több munka,kitartás és átélés van egy ilyenben mint mások zenéit lenyúlni és potikat tekerészni

ez tuti fake!
ilyen nincs :'(

Ron Ragm

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Borgi
NES PAUL (18+)<#wilting><#zavart2><#zavart1><#idiota>

porki fagyok fállalon

bocs:
szarul törte be!

vagy így:
e 5
h 8 5 8 6 5 3 5 3 5 6/8^8 8
g 5 5
d 5 5
a
E

lezárás:
e
h 3 5 6 5 3
g 3/5 5
d
a 3
E

Froopy
Tud a srác😄 Ha rendeltetés szerûen használná, lehet, hogy könnyebb lenne😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Üdv! Elektroakuszituks hangszerre adom fejem, csak azt nemtudom hogy milyet, adjon valaki tippet, hogy milyen nézzek..

egy akusztikus dean playmate pce, az jódolog? 😊

Hellhammer
Thx 😊
Nem ismretem a God Forbid-et, de nem rossz. Megpróbálom beszerezni ami fellelhetõ tõlük és meghallgatom majd az egészet. Amúgy annyi ilyen metalcore/numetal banda van manapság, hogy nehéz az igazán jókat kiszûrni 😊

Balidani
______________________________________5___
__8_5_8_6_5___5______________5_6_8_8_____8
____________7___5__7____5__7______________
______________________5___________________

most csináltam,
sajnos nincs hang a gépen nem tudom milyen hanggal kezdõdik,
ugyhogy csak a hangtávok jók ha minden igaz.
ja és kötõjelekkel szétcsuszott azért ilyen fura

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Bangyee

Bangyee
Höhh... elmegy, elmegy.. KURVAJÓ 😄 teccet mint nóta is!
Bár nálam az ilyen hangzásból az etalon a legutóbbi Godforbid album EMG-s MesaBoogies vaskohója... 😊

Aquir
ok😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

yútubon már kértem tabot, eddig nem sok sikerrel 😊

ha meghallgatom, akkor sem tom eljátszani (még) 😊

Hellhammer
A hangzást másolást a te felvételednél a freefilter-el csináltam. Az enyémre is rányomtam kicsit masínhedet, mert ha már azt kopizom akkor legyen az 😊 Az enyémet az ozone-al csináltam. A har-bal-ban a referencia betöltés asszem csak arra jó, hogy kirajzolja annak a frekimenetét is, és ahhoz tudod igazítani a másikat manuálisan.
A freefilter sajna nem vst plugin hanem dx-es, szal ha nem kezel a host progid dx plugineket akkor nem fogod látni :/
Próbáld meg az izotope ozone-t, a helpjében van teljesen jó leírás, hogy hogyan kell ezt a másolós eq-zást megcsinálni (annyi hogy én elsõre összekevertem a target és source dolgot és csodálkoztam, hogy miért nem állít semmit, szal a target az a zene amit másolni akarsz, a source pedig a saját).

A miksi elõfokot meg max a májusi fizu osztás után, vagy lehet, hogy csak júniusban veszem majd meg, szal még várat magára a dolog. Köszi a dicsértetet, remélem haveréknak is bejön majd. Még nemtom mikor lesz a felvétel, de elõre látom, hogy mit meg fogunk szopni a vokállal 😊 Majd ha megengedik, linkelem az eredményt.

Aquir
van a hegedû, meg nagybõgõ is nyomja 😊

egyébként miért is nem hallgatod meg? 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

jah, az elejét az tudom. akkor egyel lejebb megy megint? 😮 de rég néztem már a népmeséket a tv-ben 😄

Aquir
dúdold és utána gitározd le 😊 van az egyszerû dallam, és megismétlõdik egy oktávval lejjebb (ha jól emlékszem) 😊

Hell boy
Köszi a plugineket! a matering editionbe annyi problémám van hogy a free filtert meg még egy plugint nem akar felrakni, szal a vst mappába nincs benn viszont ahol a progi van ott igen. nem tod mi lehet a hiba? egy másik kérdés: ezt a hangzás másolást har-ballal csináltad ugye? ott hogyan? mer már megtaláltam hol kell betölteni a ref. számot de ennél többre nem jutottam.

A Machine Head sztem jó lett ha ilyesmit csinálsz a haverodéknak akkor nem fognak rosszul járni 😊 ja és ha megvetted a Behringer Mic 100/200-at akkor majd dobj fel pár hangmintát hogy milyen hangzása van. érdekel hogy mit tud a cucc.

még magyarul beszélj velem pls kb 2 hónapig 😄

Match
moll skála 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

a magyar népmesék tabja megvan valakinek? 😊

azt írja kicsit karcos a fényezése. de hol van ezen fényezés? 😄

forza milan
Ez Vatera😄ezoszt má rélleg farönk😄

😛

forza milan
Hát énmég nemláttam felhurozatlanul árulandó gitárt...szal nagy az esélyed rá hogy igen,egyébkénn' Hellhammer grat. a Machine Heades cuccho'😄!

majdnem elfelejtettem... ha a 4/4 mellett döntök és magában veszem meg, akkor adnak alapból hozzá húrokat is? 😄 lehet hülye kérdés, de láttam már hogy csupaszon árulták a gitárt 😊

szerintem úgy is csak itthon fogok, mert amíg nem tudok valami nagyonjót, addig úgy sem állok publikum elé 😊 húrok.... hát 3 nap alatt még nem sikerült egyet sem elszaggatni(ismerõs kölcsönadta az õ gitárját)

Hellhammer
Nem játszottam nylon húros gitáron, szal nemtom mennyire strapabíróak azok a húrok, de ha könnyû elszaggatni õket, akkor a pack-ban lévõ extra húrkészlet jól jöhet 😊
A tok meg a hangolósíp sztem akkor lényeges, ha nem csak otthon fogsz majd gitározni. Ha fõleg otthon vagy akkor a tok fölösleges, hangoláshoz meg a számítógép segítségével bármikor tudsz olyan 440Hz-es hangot elõállítani amit a síp ad ki.

okés. és mégis még ére meg jobban? 3/4-es packban, vagy 4/4-es magában? mert úgy kb ugyan annyiba kerülnek. bocs, hogy ennyire noob vagyok, de nem akarok valami nagyon gagyit venni 😊