Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balidani
érdekes gitár hangzás az elején...
nekem mondjuk nem annyira tetszik de érdekes 😊

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Match
Én meg nem néztem a nick-et, csak a logot 😊
Jóideje azt hittem hogy idetalált még egy gitáros...😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hellhammer
Pedig már egy ideje megváltoztattam... 😄

Match
Apropo hellhammer menj a picsába az új logoddal...jóideje nem tudom ki a fasz ez az új alak, aki mindenhez hozzá tud szólni 😄

Match
Az affinity az tremolós vagy nem tremolós?

Ha tremolós: elõször a rugókat állítsd be. A híd aljától a testig 1/8-ad inch távolságnak kell lennie ( (1/8)*25.4 mm ).
Ha ez után nem jó akkor a non tremolónál alkalmazott megoldás jön.

Non tremolós: a hídon található húrtartókon kell állítani (shaddle).
Szükséges eszközök: imbuszkulcs.
Ha új húrral próbálkozol, nem baj ha csörög! Arra figyelj hogy ne halljon el a hangja se lefogásnál (már végképp rossz), se nyújtásnál (kicsit rossz 😊).

Ha a nyak ferde akkor szólj és írok arról is.

Hellhammer
Nem hallottam még sajna élõben, de a harmony-central-on van elég sok review róla (Mic100, Mic200)
Többen írnak jó véleményt, mint rosszat, bár valaki azt írta (lehet, hogy máshol), hogy vokálra nem túl ideális, mert könnyen túl lehet vezérelni és akkor crunchosodik ami gitárnál jó, vokálnál nem jó.
Remélem 1-2 héten belül sikerül vennem egyet (Mic200-at tervezek, mert nem sokkal több és van valami elõfok modellezés szerûség benne, bár azok állítólag csak eq meg limiter presetek) és akkor majd csinálok hangmintákat az elõfokkal felvéve, meg elõfok nélkül felvéve.

Balidani
Affinity Strato, aham szoval ahhoz imbusz kulcs kell? Na keresek itthon akkor biztos van valahol a faternak. Kösz

Hell boy
Ezt a Mic 100/200at még nem hallottad élõben szólni? mert kiváncsi lennék rá hogy mennyire lesz jobb a hang tõle. mindig azzal küzködök hogy ha veszek fel valamit akkor soha nem tetszik a gitár hangja. nem tom mér de olyan elég fos többnyire. stúdióm meg sajna nincsen...

Szerintem a húr tartó tömbökön van két csavar a tömb széle felé. Azzal tudsz állítani, ha minden igaz vékony imbusz kulccsal. Ha jól emlékszem, de tudnom kéne, milyen a Squier.
Milyen Squier?
Balidani
Nem tudja valaki a húrokat hogyan tudom lejjebb engedni squier típusu bridgen? Mert csak 2 csavar van az egyik az oktávra hangol a másik meg a híd és a koptató között van, a húrt tartó 'izé't viszont semmivel se lehet lejjebb engedni. Most akkor hogy?

akkor az jó, ha a szomszéd baráti áron be tud nekem szerezni egy ilyet az eredeti 38 ezer helyett 16 ezerér? 😊 az tuti hogy vág át vele, mert ahhoz túl jól ismerjük egymást.

... got nothin to share with you...

Balidani
Ja veszel egy olcsóbb gitárt, megtanulsz rajta játszani (meglehet bármilyen gitáron) aztán ha már érzed hogy a tudásodat nem tükrözi a gitárod veszel egy faszábbat, az se baj ha használtan mert addigra tudni fogod mit kell nézni egy gitáron.

McGrady
ha hangolható, meg tisztán szól, akkor tökéletes tanulásra :-)

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Hát szerinted? x) De ez a rendje a dolgoknak... kezdõ gitár olcsó (de azért megbízható is legyen), a jó gitár meg szépen szól de drága. Nemtudom mennyiért veszed, de 30000Ft-on felül nem szokott gond lenni az ilyen márkásabb gityókkal.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Balidani
na ugy döntöttem nem költök új húrokra, vagy rugóra lehangoltam egy félhanggal azt lehet gyakorolni az SRVket 😊)

és az occsósága nem megy a minõség rovására? 😊

Bangyee
Az neked azért jó, mert occsó!

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Balidani
ha jól értem azokról a rugókról van szó amik hátul feszítenek ellen a tremolonak, vagy tudomisén minek?
és ha veszek erõsebb rugót de legközelebb gyengébb húrt teszek be és a tremolo meg nehezebben mozog akkor megint ki kell majd cserélni õket?

Ron Ragm
Ja igen, a rugókat kifelejtettem. Nem muszály rugót cserélni, lehet variálni és trükközni hogy "ferdén" rakod bele, így hosszabra nyúlik a rúgó és jobban húz.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Kb. ugyanúgy van mint a Floydosnál. Amúgy elõfordulhat, hogy csak a rugók össz ereje gyenge. Megoldás:+rugó vagy erõsebb.
Balidani
sajnos nem floyd rose-os hanem sima és azért furcsa mert eddig nem volt ilyen.

Ron Ragm
Ha Floyd Rose-os, kapd le a hátulját, ott van egy csavar amivel a tremoló alaphelyzetét lehet állítani - engedd le a húrokat hogy ne feszüljenek majd túl, csavard hátrébb a tremolót majd hangold be - ha jól saccoltál eltaláltad és szépen egyenesen áll. Ha sima akkor passz, de lehet ott is így van.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Balidani
Na most lenne még egy kérdésem,
Ma tettem fel vastagabb húrokat az eddigieknél, és a tremoló a húrok feszessége miatt 'elõrébb dõlt' vagy csak akkor áll vissza nyugalni állapotba ha engedek a húrokon, de akkor lehangolódna a gitár.
Ez lehet hogy megoldódik késõbb? Kinyúlhatnak annyira a húrok hogy ne húzzák elõre a tremolót? Valaki aki okos és érti amit leírtam mondja már meg mit lehet csinálni (egyáltalán probléma ez? gondolom igen mer nehéz behangolni) Elõre is Köszi,

és az nekem jó? 😄 bocs, még nagyon noob vagyok 😊

ezen a héten se hagyd ki: www.vitassukmeg.hu
Bangyee
Ahogy nézem a playmate deanéknél a belépõ szintû gityók elõtagjaként szolgál.

Bangyee
Najó, de ahány pickup annyiféle képpen veszi fel a rezgõ húr jelét, szóval nagyon sok múlik rajta. Szerintem belátható, ha ráraknának egy stratora egy EMG81-et, akkor már csak durvább és szembeötlõbb lenne a különbség hangzásban, mintha a strato pickupjait egy másik faanyagú gitárra tennék át és az abból eredõ különbséget figyelnék. Nyilván lenne diferencia a faanyag miatt, de nem mérhetõ a pu miatti differenciához. Legalábbis én így képzelem el.

azt is olvastam ,hogy még a Gibson Custom Shop modelleken is sokszor egy rakás fillert használnak a nyakon. Na ilyet nem fogsz látni egy ötöd annyiba kerülõ japó cuccon sem.

nekem is ez volt az elsõ tippem. de nincsenek a gitáron playboynyuszik 😛

ez így van, nekem is japó cuccosom van és imádom😄

a '80-as években gyártott japán Squier-ek, pl az SQ széria, az lazán üti a mostani mexikói fendereket.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

ez pont nem igaz. csak a hangszedõn nem fog eldõlni, h milyen hangja lesz egy hangszernek. a pickup a húr rezgését alakítja elektronikus jellé, de h HOGYAN rezeg az a húr, az teljes egészében a fától (+ a szerelékek) függ.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

playmate???
...nem tudom ,...szeret vetkõzni a gitár???

egy dean playmate pcpk az jó tanulógitárnak? illetve mit jelent a playmate tag benne? mivel jobb egy olyan gitár? merthogy drágább mint a sima

Szerintem simán ki lehet fogni nagy mákkal (és egy-két átalakítással) egy olyan Squiert, ami pariban van a standard USA stratókkal.

Szerintem sokan vitatkoznának azzal a megállapítással, hogy a fa csak egy nüansz. Nagyon sokat számít a hangzás szempontjából, nem véletlenûl kerül annyiba egy jó gitár amennyibe(többek között tonalitás szerint is válogatják a faanyagot)és az sem véletlen, hogy az öregített fa miatt a vintage cuccok olyan veszettûl jól szólnak.

Bangyee
Én meg aszondom, hogy úgyis a pickup számít a leginkább a hangzásban (80-90%) szóval a fa csak nüansz és sok fontosabb tényezõ is van még mellette: húrok, és maga a gitáros persze. Ja és ez még csak a hangzás ugye, szóval egy "fasza gitárhoz" még dukálna egy megbízható hangolókulcs készlet, egy jó híd/tremoló, pontos nyak, rendezett elektronika.
A lényeg, hogy squiered nyilván jobb lesz, ha minõségi hangszedõk kerülnek belé, de általános minõségben nem lesz ettõl még egy fenderverõ-csodagitár. "Csak" egy remek gitár, ami akár életed végéig elkísér ha máskép nem, mint pótgitár.

fa és fa, sõt még két egymás után gyártott gitár között is kurva nagy különbség van.

Balidani
Sziasztok!
Ha jól tudom a fenderek nagy többsége égerbõl van nem?
Mert az én squierem is abból van és állítólag az új squiereket már másból csinálják...
Szóval szerintetek jó pu-kkal fasza gitár lehetne belõle?

wah, attenuator(hogy a csöves kráncsihoz ne kelljen megsüketülni), fuzz

ebbõl csak a ultimate attenuator lenne 400 dolcsi

Hellhammer
Egy hangoló pedál is jól jöhet a kisvasútba, célszerû az elejére tenni és akkor nem hülyül meg a szarráeffektezett hangtól 😊
Mondjuk ez a kisvasút dolog is egyéni izlés kérdése, mert én pl. soha nem használnék phaser-t a zenénkhez. Szal nekem az ideális cucc ilyesmi lenne, hogy hangoló, volume, wah, overdrive, torzító, chorus, tremolo, delay, reverb. Ezt így kurva sok pénz egyben megvenni, de sztem ebben pont az a jó, hogy darabonként lehet fejlesztgetni. Jelenleg még messzi vagyok ettõl a dologtól, csak hangoló, volume, wah, torzító van még de haladok lassan a vonat vége felé 😊 A következõ fejlesztés valami jóféle chorus lesz majd valamikor.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
jót, jó áron:::COOP

DDDD

áhh de szar ez a ie6,
on:

Bangyee
És ez egy mekkora értelmetlen koment volt 😄

Bangyee
Én 4,5-ös tejet iszok, ahogy jön a bociból! Semmi pasztõrözés vagy homogenizálás, igazi fincsi tõgyváladék, nyami. És kisvasútba jelenállás szerint nekem egy wahon, reverben, delayen, noisegaten, choruson kívül más nem is kéne. 😊 Ennyi pénzbõl meg már egy fullos multi is kijönne,ami megjegyzi a programokat. És szerintem koncertre is bõven jó a multi, stúdióhoz már kérdéses.

hja és csak 2,8% zsírtartalmú tejet igyatok!!!
köszönöm!!!
a bocik nevébe is

vagy torzító,wah meg 1 laney azt helló....ja meg 1 gitár!!!!
....ja meg mellé 1 nõ aki néha megsimongassa a hasadat ....és bont 1 üveg BORSODIT /le az ászokkal pfuj/....!!!!!

meg nem ért mellé dolgozni is hogy fizesd a lakbért meg mondjuk végy még 1 végfokot...meg 1 ps3at....
..meg néha elvidd a nõdet a PLÁZÁBA és eggyütt röhögjétek a kis plazapicsákat..eheh

aztán ha beüt a crack akkor babakocsi ....