Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
Nah topik kitakarítva, a legközelebbi rasszista vitánál meg nem törölni fogok, hanem hívok egy moderátort! Sok mindent lehet egy fórumon, de ezt nem, vitassátok meg privátban az ilyen nézeteiteket, vagy nyissatok topikot neki saját fórumon belül.

Lacee86
Hát Eddie Murphyvel szívesen haverkodnék, de veled szóba sem állnék. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

csokalaci
Õ bizony 😊

http://facebook.com/musicleander

Galy
J. Hendrix? 😊
Hecker007
Hát az elektromos fenderek közt is van ami egy rakás szarra nem való, csak errõl annyira nem beszélnek, volt a kezemben olyan Anniversary kiadású (Amerikai) Fender Strato amit egyszerûen nem tudtak beállítani annyira szar volt a nyaka, és akkoriban nagyon sokat vissza vittek a boltokba ez olyan 2003-2004 körül volt, Fenderbõl meg biztos Gibsonból is vannak olyan szériák amik nem sikerültek éppen a megfelelõ minõségûre, vagy a raktározásnál csesztek el valamit, de attól a logó már rajtuk van és nem nagyon lehet megakadályozni hogy a boltokba kerüljenek.
Nem szidni akarom a Fendert se a Gibsont, sõt én nagyon Fender párti vagyok, de nem szabad csak a márkában bízni, ugyanúgy meg kell nézni azt is.

Akusztikusból pedig én is azt mondom hogy érdemes kipróbálni a Fendert és a Cortot is, sõt én kipróbálnám még mellette az Ovation A127-et is, vagy az ezekkel hasonló árban mozgó Ibanezeket ill. Aria-kat is. Mindegyiknek más a hangja, meg kell találnia a neki leginkább megfelelõt, kényelemben meg kb. hasonlók, bár az Aria gitároknak szerintem kicsit szélesebb a nyak a többiénél.

AtomHeart
>>Ezt probaltad..? <#nezze>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Persze, hogy ezek a nagy és régi cégek nagyon minõségi cuccokat tudnak produkálni. Tradíció meg minden. És ezt aláírom. De az is tény, hogy vannak nagyon komoly és jó gitárok 10-ed annyi pénzbõl.

Látom elolvastad, hogy mirõl van szó. Ne mond nekem, hogy egy 50k gitárba olyan nagy különbségek vannak. Itt nem arról volt szó, hogy a 200+ k Fenderek milyenek meg Cortok. Senki nem mondta, hogy egy komoly fender strat mondjuk nem okés vagy ilyesmi. Bár szerintem meglepõdnél, hogy egy egy régi kópia hogy szól akár egy Fenderhez vagy Gibsonhoz képest. Amúgy meg az egész téma egy nagy hülyeség mert gondolom sejted, hogy egy 20k gitár is baromi jól tud szólni mondjuk Tommy Emmanuel kezében. A tiédben meg az enyémben meg szarul egy 600k komoly hangszer

jó én nem értek az akusztikus gitárokhoz, de az elektromos fenderek, azok minõségi hangszerek.
Akusztikusban nem vagyok otthon.

Apa kezdõdik! Bakker azt mondtam, hogy egy hangyafingnyivel szerintem ebben az árkategóriába jobb a Cort. Azt ugye nem gondolod hogy 50k környékén majd valami baromi extra van egy Fenderben. Elárulom, hogy semmi.

lófasz nehogymá

AtomHeart
A markanev sosem volt garancia a minosegre (leszamitva a luxusmarkakat - mercedesz, rolex, vertu, stb.). Lehet, hogy a custom shop modellekbe beleadnak minden apait-anyait, de ha jol latom, itt 100k alatti akusztikus dolgokrol van szo (lusta vagyok visszaolvasni). Jopar eve jart a kezemben egy olcso Fender, hat annal egy lepkefing is hangosabb volt, a nem sokkal dragabb Epiphone-om kenterbe verte...

Ne akarj egy am std stratot vagy Gibson lp std-t szembeallitani egy corttal, a vegtelensegig lehetne boncolgatni a temat, es itt nem errol volt szo...

nézd..
a fender logó egy fajta minõségre ad garanciát.. ugyan úyg mint a gibson.
Azt azért nem gondolhatjátok komolyan, hogy ezeken a gitárokon csak a logó kerül több száz ezerbe.
Ezek a gitárok maximalista módon vannak megépítve.
fenderék 7 évig szárítják hozzá a fa anyagokat. szelektálják a fákat.. olyan kis dolgokra is oda figyelnek, amelyekre mi nem is gondolnánk.

Ezért van az, hogy hiába van 2-3 száz ezer ft különbség a többi noname gitár közt (cort, squier, stagg, samick, jhonson stb stb..
mégis megveszik a fendert, meg a gibsont is.
Nem csak presztizs miatt..
Hanem mert akkor van egy tényleg fasza gitárod.

AtomHeart
"Óriási tapasztalattal rendelkeznek. Gyakorlatilag nem tudnak szar gitárt csinálni."

Ez sajnos nem igy mukodik. Legyen akarmennyi tapasztalata egy cegnek adott teruleten, meg donthetnek ugy, hogy adott modell koltsegeit X ala kell nyomni, es lehet, hogy az uj darabokat nem a 80 eves jenki Jerry meg 74 eves Mike rakja ossze, hanem Liu meg Chong, akik ket hete foglalkoznak gitar epitessel. (Ujabban ugye Kinaban is gyartatnak...)

Fehercsoki
Na mostmár egyformák? Az elõbb még a cort volt a jobb... Cort ár-érték arány egy nagy hazugság amúgy...

csokalaci
Na ki a baloldali? 😊

http://facebook.com/musicleander

Elektroakusztikus gitárokról volt szó kb 50k-ig. Ott nagyjából mindegy hogy Fender vagy Cort. Kb egyformák

100 ezer alat.. a kort jó ár/érték gitárokat csinál.

De ne fogadj abban, hogy a fender szarabb gitárt csinál mint a cort.
Az elsõ elektromos gitárok fenderek voltak. Óriási tapasztalattal rendelkeznek. Gyakorlatilag nem tudnak szar gitárt csinálni.

Ha megteheted hogy választasz fender és cort közül, akkor egyértelmû hogy melyiket kell.

A fender viszonylag az ilyen vintage dolgokhoz csinál jó gitárokat.
Nem nagyon csinál superstrat, meg metál gitárokat.

Olyan mint a gibson.. inkább a tónus, a sound a lényeg.

Nem fogok veled vitázni. Nem kell elhinned hogy hasonló árkategóriákban nagyon hasonlót kapsz. Ja csak még megfizeted a Fender feliratot. Amúgy meg menjen el hallgassa meg õket aztán eldönti, hogy neki melyik tetszik.

Fehercsoki
Cort jobb mint a Fender😄😄😄

Nézd meg a Cortokat. Szerintem hasonló árkategóriában talán egy picit jobbak mint a Fenderek. De minimális a különbség. De ez nem rossz link
De tényleg érdemes körbenézni a használt cuccok között.

Fehercsoki
Ja nem ez elektroakusztikus változat, akkor viszont megéri!

Fehercsoki
LOL ez újan is ennyibe kerül😄

Galy
Fehercsoki
Használtan gitarshopon nézelõdj.

Lacee86
És még az elektroakusztikusnál maradva azért, használtan esetleg vmi típust tudnál ajánlani, ami 50 körülbe fájna kb.?

Lacee86
Hm. Na jó, nézegetek sima akusztikusak közt is. Köszönöm. Még jövök valszeg. 😄

Fehercsoki
Ha nem fontos az erõsítés akkor vegyél sima akusztikusat szerintem. Késõbb meg tudsz bele venni egy rendes hangszedõt amit csak a hanglyukba kell beletenni.(nem kell semmit fúrni a gitáron)

Lacee86
Ja, és aszimmetrikusat szeretnék. Nem mint ha nagyon szólózni kívánnék rajta, de jobban tetszik. 😄

Lacee86
Tudom, h nem attól lesz, de hát 12-ért vettem újan, úgyhogy... 😄

Lacee86
Nem szeretnék elektromosat, mert mindenképpen azt szeretném, ha csak úgy a kezembe kapva is tudjak rajta játszani, ne legyek erõsítõhöz kötve. Igazából az erõsítés csak opcionális, nem az a lényegi szempont. Maga a gitár milyenségére vagyok inkább kíváncsi.

Galy
Fendert nyugodtan megveheted, jó az a Fishman hangszedõ. Nekem ilyen van, és imádom. Nem hangolódik el, szépen szól, jól néz ki 😊
Fehercsoki
50-ért nem kapsz valami jót, pontosabban a hangszedõ nem lesz jó(nem néztem a linkelt gitárokat), pont elveszti az értelmét az elektroakusztikusság, szóval jobban járnál ha vennél egy sima akusztikus gitárt és aztán mondjuk mikrofonoznád ha fel akarsz vele venni. (amúgy attól hogy nylon húros még nem lesz játékgitár) Meg hát ennyiért már elektromos gitárból is kapnál jót.(pl. egy Epiphone SGt, aminek a legjobb az ár-érték aránya ilyen árkategóriában)

Lacee86
Sziasztok!
Egyelõre még csak nagyon nézegetés szinten, egy kezdõ nylonhúros "játékgitár"-ról szeretnék váltani, egy aránylag jó minõségû, mindenképpen fém húros, lehetõleg erõsíthetõ (tehát elektroakusztikus) gitárra. A jó minõség mellett fontos lenne, h könnyen lehessen fogni rajta a húrokat, pl. a barré se okozzon nehézséget.
Egyelõre új gitárok közül ez a 2 keltette fel az érdeklõdésem:
link1
link2
Ha valakinek van errõl bármiféle véleménye, tapasztalata, vagy tudna ajánlani hasonló árban mást, az legyen szíves ossza meg velem. 😊 Köszi elõre is!

Hecker007
Hát igen így nehéz.
Takacskr, nállad mit takar a keményebb mûfaj? Van akinek már a Black Sabbath is kemény.

Fehercsoki
Hát pedig neki nem jó a hárs. De már nem is érdekel majd megoldja egyedül, azt sem tudja mit akar így hogy segítsünk?

Stílus inkább a keményebb mûfaj, tremolo nem szükséges, sõt nem is szeretem nagyon. Max 140-et szánnék rá a dologra, de ebbõl a pénzbõl szeretnék egy kényelmes és minõségi hangszert.
Hecker007
Nah akkor elõször azt döntsd el hogy mit akarsz rajta játszani, aztán azt hogy kell-e tremoló avagy sem, végül pedig hogy mennyi pénzt szánnál a cuccra, úgy egyszerûbb lesz nekünk is.

Néztem ezt is: Ibanez SA 260FML TLB

balkezes elektromos gitár: balkezes modell, SA széria, mahagóni test, juhar fedlap, SA Prestige juhar nyak, menzúra: 25.5" (648 mm), rózsafa fogólap, 22 Medium érintõ, Humbucker TDB és 2x single AHS1 + AHS2 hangszedõk, SAT Pro II húrláb, króm szerelékek, 5 állású pickup kapcsoló, hangerõ, hangszín, Ibanez hangolókulcsok, Transparent Levander Burst szín

http://www.muziker.hu/gitarok/elektromos-gitarok/balkezes-elektromos-gitarok/p/204749-ibanez-SA-260FML-TLB
Hecker007
Én tennék azért egy próbát az Omen6-al, nem "szar fa" a hárs se, és szerintem a Schecternek jobb a minõsége is.

Köszi! Egyébként ahhoz képest, hogy a KX1Q mahagóniból van elég könnyûnek találtam. A hangjában sem nagyon hallottam a jó faanyagot.
Fehercsoki
Inkább KX1Q-t, ez szar fából van.

egyszer nyitottam egy topikot, ami pár óra alatt az elsõ legnépszerûbb topik lett az sgén, szinte minden 10 másodpercben írtak bele.

Aztán átrakták a saját szobábákba, mert nem bírta elviselni az egyik mod.

Fehercsoki
??

Ja, de azzal meg kínlódni fogok csak mert nem lehet beállítani, hamis, pontatlan.
Hecker007
Naaah ez azért nem így van, ilyen hülyeségeket légyszíves ne irkáljatok hogy aktívhoz mindegy a gitár... rohadtul nem így van, sõt aktív és aktív szedõ közt is sok különbség van és máshogy szólnak egy stratóban meg egy lp-ben mondjuk ugyanúgy megvan a különbség.
De ahhoz a zenéhez amit linkelve volt ESP/LTD vagy Jackson, Seymour Duncan szedõvel (SH6).

Fehercsoki
Ja, ahhoz vegyél 25k-ért valami használt olcsó gitárt.

De pl. aktív EMG81 hangszedõvel már mindegy, hogy milyen gitár nem?
Fehercsoki
Hát az mind1 mert csak a potik vannak máshol.