37982
  • Fehercsoki
    De 40k NAGYON sok érte, Cort drága ahhoz képest hogy mit nyújt(ár-érték arány meg hazugság), mahagóni test jávor nyak és iszonyat gagyi hangszedők, inkább vegyél egy Epiphone Les Paul Special II-t(van SG-be is ha az jobban tetszik, ugyanilyen specifikációkkal), az mahagóni teljesen és bár olcsó de kerámia hangszedő van benne, kezdő gitárnak tökéletes és boltból újan 40k alatt van.
  • MaRee
    Értem. Nos ez nem hangzik túl jól, bár nyilván nem koncertre kell, hanem itthon bohóckodni, de azért nincs kedvem 5 percenként hangolgatni.
  • Gvik
    Hosszabb távon akkor is, ha pontosan beállítod/beállíttatod, akkor valamivel jobb a helyzet. De ha pl elkezdesz intenzívebben nyújtogatni a felső regiszterben (12. bund felett) ott 5-10 perc alatt már komoly hangolódás lesz. Az ilyeneket szoktam "stúdiógitároknak" hívni, arra jó, hogy ha tetszik a hangja, akkor stúdióban egy-egy számot fel tudsz úgy játszani, hogy ne legyen észrevehető hangolódás. De koncertre már nem érdemes vinni...
  • MaRee
    Vadonat új az m200, bolti ára ilyen 55-60 közt van. Utazni nem fogok mert minimum 20ezerbe lenne egy Pesti út sajnos. A Cortról érdekes módon csak jókat olvastam eddig a hangja is tetszik. Ha nem buzerálom a tremolót akkor is fos?
  • Fehercsoki
    Cort M200-ból alkudj minél többet mert 40kt nem ér... Cort X1 jó árban van de tremolós abból is a gagyibb fajta szóval azt semmiképp. Utazz el és nézd meg azt a vintaget...
  • MaRee
    Hát majd beállítom hogy csak egy csatornán jöjjön a cucc, mást most nem tudok kitalálni, a gitár(okat)t meg nem akarom hogy megvegyék előlem.

Lentebb említett cort m200 (40k) / cort x-1 (25k) / az általad linkelt vintage vs-6 (bár ettől ódzkodok, mert nem tudom kézbe venni, zsákbamacskát meg nem akarok venni).
  • Fehercsoki
    5.1 meg házimozi felejtős ilyen dologra... Milyen gitárt veszel végül?
  • MaRee
    No a gitár úgy néz ki meg lesz, úgyhogy tudnátok nekem ilyen amp progit mondani gépre? Mert arra még nincs zseton. 5.1-es 8W-os hangfalszettem van, a semminél csak jobban fog szólni rajta, ha nem, bedugom a házimoziba
  • Gvik
    Otthoni gyakorlásra bőven. Én ms40-et használok a Logic beépített effektjeihez, és semmi gond nincs vele. Viszont egy átlag számítógép hangfalhoz képest fényévekkel jobb rajta zenét hallgatni (de azért ha egyszer rád szakad a bank vegyél egy pár Genelec-et, az legalább akkora ugrás az ilyenekhez, mint ez az átlag pc hangszórókhoz).
  • Fehercsoki
    USB Guitar Link(ez a kínai változat teljesen neve), Behringer UCG-102.(ez pedig a rendes, valamivel jobb, de 2x annyiba kerül)
  • Peti95
    Milyen linketek van?Milyet érdemes venni? Gondolkodom rajta hogy beruházok egy ilyenbe.
  • sz4bolcs
    Én is guitar linkkel játszogatok, eddig csak fejhallgatóval. Még anno egy ilyenen gondolkodtam. Ez sem jó erre a célra?
  • Fehercsoki
    Microt szerintem ne, csak azért drága mert kicsi, a sima Cube viszont jó.(ha jó áron van)
  • Slinky Cyle
    Óvakodj a pengémtől
  • MaRee
    Roland Micro Cube? 15-ben tudok használtan egyet ismerőstől.
  • MaRee
    Aham, értem. Fú bázzeg még az erősítő használatát külön meg kell tanulni, van rajta annyi gomb
  • Slinky Cyle
    ja ez igaz
  • Fehercsoki
    Ha sima PC hangszóród van akkor az nem jó hozzá(nem bírja a hangerőt, torzít és amúgy sem olyan jó a hangja), szerintem egy használt Vypyr 15-el jól járnál.(25k körül van)
  • Slinky Cyle
    vannak bizony
    vegyél egy gitárt, ami rendben van, vegyél hozzá egy guitar linket, amivel össze tudod kötni a géppel, az pár ezer ft ből kijön.
    és ha ezzel megvagy, mondunk majd egy csomó programot, amivel használhatod majd
  • MaRee
    Köszi a válaszokat! Esetleg arra gondoltam, hogy erősítőt nem is vennék most, hanem össze dugom a géppel a gitárt, gondolom vannak hozzá jó programok?
  • Slinky Cyle
    eszembe jutott valami amit megosztanék

A mahagóninak van egy hátránya..
    mivel a mahagóni mélyközép overtónusú fa.. szóval ha egy ilyen fába egy mélyebb tónusú szedőt teszel, akkor kurva szarul fog szólni a gitár..
    a másik meg, hogy ha lehangolsz egy ilyen gitárt drop C, vagy drop B tartományba, akkor kurva szarul szólnak rajta a gyors palm muted metál riffek.. nagyon szivacsos, kásás, és lassú lesz a mélytartomány.. a mély B, vag C húrok meg játszhatatlanok lesznek.

szóval sok minden múlik a szedőn, és a gitár anyagán.
  • Slinky Cyle
    Azoknak az ibanezeknek kurva jó a tremolójuk, amik ZR vagy eredeti floyd rose al vannak szerelve.
    A golyóscsapágyas tremcsik, legalább ugyan olyan jók mint a floydok, csak azzal az előnnyel, hogy soha nem kopnak el a kések.

én is azt mondom, hogy érdemes egy jó alapgitárt venni használtan..tremoló nélkül..érdemes mahagónit, meg égert venni, esetleg hárs is jól szólhat bizonyos esetekben.
    A legberregősebb, legrezonánsabb és a legkiegyensúlyozottabb, és egyben a legszélesebb spektrummal az ÉGER fa rendelkezik.
    Nagyon érdemes olyan gitárt venni aminek égerből van a teste.
  • Fehercsoki
    Használtat vegyél mindenképp, fa mahagóni lenne a legjobb, hangszedő pedig mindenképp humbucker, tremoló ne legyen rajta(mert rossz minőségű és csak a baj van vele ilyen árban). Pár példa:

1(hídnál jó kis hangszedő van!)

2(ebből még alkudj 5 ezret mindenképp)

3(ez szinte új!)

4(ez nagyon jó árban van)

Az ibanezeket is nézegetheted, csak ne legyen tremoló.

• Gvik
    Cort-ból az említett műfajokhoz szerintem leginkább az M-220-ig vagy a KX5-ig érdemes elmenni bár ezek picivel drágábbak mint a keret. KX1q-t ki lehet még fogni használtan hasonló árban néha, de csak azt a sorozatot ajánlanám, amiket még/már nem emg szedőkkel árulnak/árultak.
  • MaRee
    Valaki kicsit felhomályosíthatna elektromos gitár ügyben!

Akarok egyet venni az akusztikus mellé, de nem tudom milyen lenne a jó, az erősítőről nem is beszélve. 30-50 ezer forint körülire gondoltam, a Cort X1 -et néztem elsőnek, de mondom, nem értek hozzá. Rock és metal számokat játszanék.
  • sz4bolcs
    Elég frusztráló látásmód. Gyorsan elmegy ám az élet.

• Hecker007
    ritka hülye csajokat ismerhetsz... de emiatt nem kell általánosítani
  • Slinky Cyle
    pl oldani a szexuális feszültséget, szex időtöltés, kaja csinálás, mosás, háztartás..végülis egy csomó hasznos dologra lehet őket használni. Igaz.

de pl a legtöbb lány nem tud gitározni..
    nem tudok velük quake et játszani hálózatban, mert egyszerűen nem tudnak játszani ilyen játékkal..
    Értelmesebb dolgokról nem tudok velük beszélgetni..
  • sz4bolcs
    Jó dolgokra is lehet használni a női borg kollektívát
  • Slinky Cyle
    Így dugnak a rocksztárok - Történetek groupie-król groupie-knak (18+)

ez azért undorító valamilyen szinten
    még jó hogy nem vagyok rock sztár..
    amúgy is utálom a nők álszentségeskedéseit..

ha kibeszéled egy csaj szexuális szokásait a haveroknak, és ezt a nő megtudja.. általában simán szakít veled miután leordította a fejedet.
    Csak közben meg minden lány kibeszélik egymás között minden fiú szexuális szokásait.. de nem csak azt..gyakorlatilag minden információt megosztanak.

Ha valamit elmondasz egy lánynak.. másnap az egész város tudni fogja..erre fel kell készülni sajnos.

éhes vagyok..
  • joshua
    A lényeg, hogy nem a cuccaikat, hanem őket akarom pakolgatni:D
  • AtomHeart
    "The road crew (or roadies) are the technicians or support personnel who travel with a band on tour, usually in sleeper buses, and handle every part of the concert productions except actually performing the music with the musicians. "

"A groupie is a person who seeks emotional and sexual intimacy with a musician or other celebrity or public figure."
  • Slinky Cyle
    tök mindegy..így is úgy is megdugnának
  • csokalaci
    Nem izgat, hogy nem pont így van leírva a wikin. Lényeg ugyan az... A roadie felelős a banda cuccáért (ők pakolnak fel/le stb.) a groupie meg csak dugni akar.
  • Fehercsoki
    Wikipedia szerint nem pont így van.
  • csokalaci
    A groupie-k fekszenek le a bandával ;)
  • Slinky Cyle
    most már meginnék egy fél liter jóbort
  • Fehercsoki
    Szerintem te a roadie-ra gondoltál.
  • joshua
    Itt elég szívesen lennék groupie

• MaRee
    Nagyon menő lett ez a krákogós visítós női éneklés a ván déj bébi vil bi ód óta, ütni tudnék az ilyenért :D