Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GT-8-hoz lehet letölteni netrõl is patch-eket, próbálj meg rákereseni (pl. itt is van valami). A bossus.com-on is tuti van valami a costumer support részen, most néztem 😊
ilyet használ a RHCP gitárosa is,nagyon érdekes hangzásvilágot lehet vele teremteni,én szeretem ezt a fajta stílust amit ez a cucc hangja képvisel
hasonló mint egy EQ,csak annál azért jóval többet tud.
inkább ilyen szûrõ féleség,megfésüli a jelet😛
hasonló mint egy EQ,csak annál azért jóval többet tud.
inkább ilyen szûrõ féleség,megfésüli a jelet😛
én ilyen hibrid szobagityós-felvevõs-kísérletezõs figura vagyok😊
van egy GT-8,de elég nehéz programozni.mostanában suli meg meló mellett kevés volt rá az idõm ehhez meg az kell nem is kevés!
ez mellett Ampli 2 használom és azt kell hogy mondjam baromi faxa hangzásokat ki lehet vele kavarni,picit gyorsabban mint az elõzõ cuccból bár ugye nem egy kategória.
a Hendrix verzióról már én is olvastam,nem is tudtam hogy már megjelent:-
na azt majd még lecibálom😄
az álmom az alant berakott képen található<#eljen>#eljen>
van egy GT-8,de elég nehéz programozni.mostanában suli meg meló mellett kevés volt rá az idõm ehhez meg az kell nem is kevés!
ez mellett Ampli 2 használom és azt kell hogy mondjam baromi faxa hangzásokat ki lehet vele kavarni,picit gyorsabban mint az elõzõ cuccból bár ugye nem egy kategória.
a Hendrix verzióról már én is olvastam,nem is tudtam hogy már megjelent:-
na azt majd még lecibálom😄
az álmom az alant berakott képen található<#eljen>#eljen>
Ha nagyon nem találsz itthon ilyet, akkor tudom ajánlani a musik-produktiv-ot (itt van a cucc, mondjuk ahogy nézem most épp nincs raktáron). Én többször rendeltem már tõlük ismerõsön keresztül (áfa nélkül tud zenei cuccokat beszerezni, mert olyan vállalkozása van) és minden gond nélkül, hibátlanul megjött a cucc. Fixen 30 euro a szállítási díjuk, szal ha az sok, akkor érdemes úgy rendelni, hogy többen összeállni egy rendelésre, mert akkor szét lehet osztani a postaköltséget. Ha minden megrendelt cucc van raktáron, akkor 1 héten belül megérkezik futárral a csomag.
mondjuk egy ilyen😛
Ööö izé, én a hang tranziensére gondoltam. Szal amikor van egy hanghullám, akkor annak is van tranziens állapota. Csak azt nem tudom hogy ahhoz van-e köze a csöves motyónak, hogy ez a tranziens milyen lesz.
Amúgy így jobban belegondolva, fõsulin tanultunk mi errõl a ki- bekapcsolásos tranziens dolgoról amit mondasz, csak sokra nem emlékszem mert életem legunalmasabb elõadása volt 😊 (és a többiek elmondása szerint az övék is) Olyan 100-an voltunk bent, abból kb. 40-en simán aludtak a végére. Az egyik srác megjegyezte, hogy azért nem semmi teljesítmény 5 századmásodpercrõl 4 órát beszélni 😊
Gabyee: nemtom milyen cuccot használsz, de számítógépen van az IK Multimedia-nak (akik az Amplitube-ot is csinálják) ilyen Jimy Hendrix-es kiadása, abban van többféle fuzz pedál szimuláció is. Meg ezekben a progikban (Amplitube, Guitar Rig) marha sokféle preset van mindenféle stílusból, ha másért nem is, de azokat érdemes átnézni, hogy nagyjából milyen motyókból jön ki a hangzás (az eredeti lemodellezet cuccokat elég könnyen ki lehet találni a neve meg a kinézete alapján - pl. a Cat az a Proco Rat a Skreamer meg az Ibanez Tube Screamer a Guitar Rig 2-ben - , de lehet hogy a doksiban is leírják, hogy mit mi után modelleztek).
Amúgy így jobban belegondolva, fõsulin tanultunk mi errõl a ki- bekapcsolásos tranziens dolgoról amit mondasz, csak sokra nem emlékszem mert életem legunalmasabb elõadása volt 😊 (és a többiek elmondása szerint az övék is) Olyan 100-an voltunk bent, abból kb. 40-en simán aludtak a végére. Az egyik srác megjegyezte, hogy azért nem semmi teljesítmény 5 századmásodpercrõl 4 órát beszélni 😊
Gabyee: nemtom milyen cuccot használsz, de számítógépen van az IK Multimedia-nak (akik az Amplitube-ot is csinálják) ilyen Jimy Hendrix-es kiadása, abban van többféle fuzz pedál szimuláció is. Meg ezekben a progikban (Amplitube, Guitar Rig) marha sokféle preset van mindenféle stílusból, ha másért nem is, de azokat érdemes átnézni, hogy nagyjából milyen motyókból jön ki a hangzás (az eredeti lemodellezet cuccokat elég könnyen ki lehet találni a neve meg a kinézete alapján - pl. a Cat az a Proco Rat a Skreamer meg az Ibanez Tube Screamer a Guitar Rig 2-ben - , de lehet hogy a doksiban is leírják, hogy mit mi után modelleztek).
a tranziens egy átmeneti állapot 2 stabil állapot között, be- meg kikapcsoláskor jelenik meg a kimeneten, szal nem hiszem, h sokat változtatna a hangon :-)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Itt például. Mit keresel pontosan?
kösz
apropó electro harmonix!nem tudja valaki hogy van-e hazai forgalmazója?
én nem nagyon találtam😞
apropó electro harmonix!nem tudja valaki hogy van-e hazai forgalmazója?
én nem nagyon találtam😞
Sziasztok. mennyibe kerül jól beállíttatni egy gitárt? És ez mennyi javulást hozhat a minõségben?
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Jól emlékszel😄 Mondjuk az RHCP-t pont nem szeretem, de nagyon sok
jazz-funk kedvencem van..
Hm, simán lehet hogy Big Muff, elég súlyos mélye van a pedálnak, pár napig volt nálam egy😄
Funky-hangszín: háát ennek nem kéne gondot okozni, mert gityó be az erõsítõbe és kész is, ennyi!
Jó mondjuk szoktak rá kicsi kompresszort v. kórust rakni,de nem olyan jellemzõ.
jazz-funk kedvencem van..
Hm, simán lehet hogy Big Muff, elég súlyos mélye van a pedálnak, pár napig volt nálam egy😄
Funky-hangszín: háát ennek nem kéne gondot okozni, mert gityó be az erõsítõbe és kész is, ennyi!
Jó mondjuk szoktak rá kicsi kompresszort v. kórust rakni,de nem olyan jellemzõ.
ja és ezzel a fuzz pedállal lehet "koszolni" a hangot rendesen,más kérdés hogy mennyire zajos(alapzaj ilyesmi)
úgy tudom hogy Electro Harmonix Big Muff-ot meg OD-1/2 használ torzítónak
úgy tudom hogy Electro Harmonix Big Muff-ot meg OD-1/2 használ torzítónak
Most nézem, hogy a fast track az egy direkt gitárhoz készített interface, szal ahhoz elméletileg nem is szükséges elõfok, mert van magas impedanciájú hangszer meg mikrofon bemenet rajta. Nekem csak alacsony impedanciájú line-in bemenetem van, szal nekem azért kellene elé a multi vagy egy elõfok.
A bitmélységet elméletileg a felvevõ progiban tudod beállítani. Nem ismerem az Acid-ot, de ahogy néztem a leírását, abban valami olyasmi van, hogy amikor új project-et csinálsz, akkor ott van valami Audio fül is, és ott lehet a bit depth-et beállítani. Esetleg még nézd meg az Acid konfigurációs beállításait (bementre mindenféleképp a fast track asio driver-ét add meg, ne a windows-os vagy milyen asio-t), meg a felvételi opciókat, hogy ott lehet-e még külön állítani.
A sample rate-et valószínûleg lehet a fast track-nél is állítani, arra figyelj, hogy az Acid-ban meg a Fast Track-nél ugyanaz legyen beállítva.
A mono dolog nemtom hogyan van nálad, nekem egyértelmû a dolog, mert Emu0404-em van, azon meg ilyen nagy jack-es lengõaljzatok vannak, szal alapból csak az egyikbe tudom bedugni a gitárt 😊 Amúgy az asio driver-en keresztül mindig stereo jelet küld a cucc, ha mono bemenet van, akkor mindkét oldalon ugyanazt küldi elméletileg. Nekem ez úgy néz ki, hogy bemenetnek azt választom, hogy pl. asio 1+2 csati, ha arra van beállítva az emu-m (mondjuk az emu ilyen téren tök más, mert annál van ilyen patchmix nevû beépített mixer cucc, amivel mindenfelé lehet küldözgetni a jelet a hangkártya ki-bemenetei a beépített dsp proci meg a felvevõ programok között), és a sáv amire felveszek az meg mindig mono-ra van állítva (Acid-ban nemtom hogy lehet, de gyanítom, hogy vagy a felvételi opcióknál, vagy a sáv opcióinál lehet állítani).
Amúgy nem ilyen területen dolgozok, csak autodidakta módon tanulgatom ezt a dolgot (bár jó lenne elmenni ilyen jellegû tanfolyamra - a citysound-ban szoktak szervezni ilyet - csak sajna az idõm nem engedi). Olyan 3 éve kezdett érdekelni a dolog, de jobban csak 1-1,5 éve mentem bele, neten olvasgatok mindenfélét meg otthon próbálgatom az olvasottakat. Amit érdemes átolvasni az a tweakheadz.com-on évõ guide nevû tanfolyam, sok okos dolog van írva, bár elsõre itt-ott érthetetlen néha, de késõbb visszaolvasva érthetõ lesz sokminden. Aztán a sound-on-sound magazin-t és érdemes nézegetni a neten, de az új cikkek fizetõsek (az audionews-ra kirakják a full megjelenéseket 😉). Meg van jópár e-book is ebben a témában, meg videók is (szintén audionews-t tudom mondani 😊).
A bitmélységet elméletileg a felvevõ progiban tudod beállítani. Nem ismerem az Acid-ot, de ahogy néztem a leírását, abban valami olyasmi van, hogy amikor új project-et csinálsz, akkor ott van valami Audio fül is, és ott lehet a bit depth-et beállítani. Esetleg még nézd meg az Acid konfigurációs beállításait (bementre mindenféleképp a fast track asio driver-ét add meg, ne a windows-os vagy milyen asio-t), meg a felvételi opciókat, hogy ott lehet-e még külön állítani.
A sample rate-et valószínûleg lehet a fast track-nél is állítani, arra figyelj, hogy az Acid-ban meg a Fast Track-nél ugyanaz legyen beállítva.
A mono dolog nemtom hogyan van nálad, nekem egyértelmû a dolog, mert Emu0404-em van, azon meg ilyen nagy jack-es lengõaljzatok vannak, szal alapból csak az egyikbe tudom bedugni a gitárt 😊 Amúgy az asio driver-en keresztül mindig stereo jelet küld a cucc, ha mono bemenet van, akkor mindkét oldalon ugyanazt küldi elméletileg. Nekem ez úgy néz ki, hogy bemenetnek azt választom, hogy pl. asio 1+2 csati, ha arra van beállítva az emu-m (mondjuk az emu ilyen téren tök más, mert annál van ilyen patchmix nevû beépített mixer cucc, amivel mindenfelé lehet küldözgetni a jelet a hangkártya ki-bemenetei a beépített dsp proci meg a felvevõ programok között), és a sáv amire felveszek az meg mindig mono-ra van állítva (Acid-ban nemtom hogy lehet, de gyanítom, hogy vagy a felvételi opcióknál, vagy a sáv opcióinál lehet állítani).
Amúgy nem ilyen területen dolgozok, csak autodidakta módon tanulgatom ezt a dolgot (bár jó lenne elmenni ilyen jellegû tanfolyamra - a citysound-ban szoktak szervezni ilyet - csak sajna az idõm nem engedi). Olyan 3 éve kezdett érdekelni a dolog, de jobban csak 1-1,5 éve mentem bele, neten olvasgatok mindenfélét meg otthon próbálgatom az olvasottakat. Amit érdemes átolvasni az a tweakheadz.com-on évõ guide nevû tanfolyam, sok okos dolog van írva, bár elsõre itt-ott érthetetlen néha, de késõbb visszaolvasva érthetõ lesz sokminden. Aztán a sound-on-sound magazin-t és érdemes nézegetni a neten, de az új cikkek fizetõsek (az audionews-ra kirakják a full megjelenéseket 😉). Meg van jópár e-book is ebben a témában, meg videók is (szintén audionews-t tudom mondani 😊).
köszi,próbálkozok😛
amúgy a nickedbõl úgy emlékszem mintha szeretnéd az ilyen rock-funkys vonalat(PL:RHCP)
mintha praksi komával"bandáztatok"volna még anno funkys témákat szerkesztve,de lehet hogy nem te voltál😊
érdekelne engem ilyen csilingelõs/csattogós funky ritmushang kikeverése is,próbáltam már de nem az igazi😞
ez a Frusci gyerek olyan érdekes,már szinte túl nyers soundokat tud kikeverni a kütyüivel,nem hiába említi minden interjúban azt a bizonyos Hendrix nevet!nagy példaképe(kinek nem😊
amúgy a nickedbõl úgy emlékszem mintha szeretnéd az ilyen rock-funkys vonalat(PL:RHCP)
mintha praksi komával"bandáztatok"volna még anno funkys témákat szerkesztve,de lehet hogy nem te voltál😊
érdekelne engem ilyen csilingelõs/csattogós funky ritmushang kikeverése is,próbáltam már de nem az igazi😞
ez a Frusci gyerek olyan érdekes,már szinte túl nyers soundokat tud kikeverni a kütyüivel,nem hiába említi minden interjúban azt a bizonyos Hendrix nevet!nagy példaképe(kinek nem😊
Egyre okosabb leszek 😊 Te egyébként önszorgalomból tudsz ennyi mindent vagy vmi ilyen szakterületen dolgozol? A fast track usb-m elvileg tudja a 24 bit-et csak még arra nem sikerült rájönnöm hogy hol tudom ezt beállítani :S meg még van ez a mono-s gondom hogy csak monoban vesz fel amit nem tudom hogy miért csinál.
Ja meg a 24 bites témához annyit, hogy azért is jobb, mert elméletileg így nem kell a hangkártya elé kompresszor, mivel sokkal részletesebben tudja követni a hang dinamikáját, így nem okoznak akkora gondot az esetleges hangerõ-csúcsok amik a 16 bites felvételnél esetleg már túlcsordulást okoznának, azaz simán levágódik a hanghullám teteje és elég tré digitális torzítás lesz az eredménye - ami egyébként McGrady felvételén is hallatszik a kis mikrofon okozta torzításon túl. Azt megnézve jól kinagyítva, látszik, hogy nem nagyon úgy néz ki a formája sem, mint egy "normál" felvételnek.
A digitális multiknál az van ugye, hogy a gitár jelét agy ad konverter átnyomja digitálissá, az effektproci csinál vele amit akar, aztán egy da konverter visszaalakítja analóg jellé, hogy az erõsítõ tudjon vele mit kezdeni. Ha ezt benyomod hangkártyába akkor megint jön egy ad konverter, molyol vele a számítógép aztán visszafelé megint da konverter, hogy halljad is a dolgot (az sztem majdnem mellékes, hogy ez a számítógépbõl vissza da konverter a hangkártyán van-e, vagy mondjuk digitálisan átküldve mondjuk valami házimozi cuccba és ott történik). Szal ez a sok konvertálás azért odatesz a hangminõségnek rendesen (pláne mondjuk nálam, ha a nagyon alap digitech rp50-est nézem, mert annak az ad/da konvertere nem igazán csúcskategória 😊).
Vannak ilyen stúdiós ad/da konverterek amik állítólag nagyon szuperek, de az áruk is többszázezer Ft, szal az ilyen otthoni projectekhez nem túl fasza megoldás. Azt nemtom, hogy van-e olyan multi effekt, amin van digitális kimenet, mert akkor egy oda-vissza konvertálást ki lehetne küszöbölni, ha olyan hangkártyán veszed fel amin van digitális bemenet.
Az elõfok talán annyit javítana a helyzeten, hogy a hangkártya elõtt talán javít annyit a hangon (plána azzal, hogy elektroncsöves erõsítést használ - szal belepakol a hangba mindenféle felharmonikust, meg olyan tranzienseket (remélem jól tudom 😊) amik növelik a dinamikát is), hogy elfogadhatóbb legyen utána a dolog. Az is segít, ha a segítségével olyan szinten tudod beküldeni a hangkártyába a jelet, hogy teljesen kihasználja a dinamikatartományát (bár mondjuk ezt egy multival is meg lehet oldani, hogy erõsítesz annyit a gitár jelén). Az sem árt, ha hangkártya tud 24 biten digizni, mert akkor sokkal részletesebben tudja leképezni a hangot. A bitmélység azt adja meg, hogy az adott hangmintának (sample) hány állapotban tudja tárolni a hangerejét. 16 bitnél ez 65535 különbözõ hangerõszintet jelenthet, 24 bitnél pedig több mint 16 milliót, szal jóval részletesebben tudja leírni a hang dinamikáját (hangerõváltozását), meg nem mellesleg sokkal jobb lesz a jel/zaj arány is.
Kicsit elkanyarodtam a mic100/200-tól, de hátha azért segített egy kicsit ez is abban, hogy javíts a felvétel hangján 😊 Nemtom mennyire számít reklámnak, de én a hangszeraruhaz weblapján néztem az elõfokot (talán a termékeknél nincs kirakva, de a letölthetõ xls árlistában ott van a behringer-nél). Legfõképp azért, mert nekik van a városunkban egyedül hangszerüzlete.
A kiskutya jól szuperál, hangerõ nem nagyon van, de néha azért begerjed és akkor elkezd sipítani. Nem igazán csöves jellegû a hangja, mert igyekszünk azért tisztán tartani 😄
Vannak ilyen stúdiós ad/da konverterek amik állítólag nagyon szuperek, de az áruk is többszázezer Ft, szal az ilyen otthoni projectekhez nem túl fasza megoldás. Azt nemtom, hogy van-e olyan multi effekt, amin van digitális kimenet, mert akkor egy oda-vissza konvertálást ki lehetne küszöbölni, ha olyan hangkártyán veszed fel amin van digitális bemenet.
Az elõfok talán annyit javítana a helyzeten, hogy a hangkártya elõtt talán javít annyit a hangon (plána azzal, hogy elektroncsöves erõsítést használ - szal belepakol a hangba mindenféle felharmonikust, meg olyan tranzienseket (remélem jól tudom 😊) amik növelik a dinamikát is), hogy elfogadhatóbb legyen utána a dolog. Az is segít, ha a segítségével olyan szinten tudod beküldeni a hangkártyába a jelet, hogy teljesen kihasználja a dinamikatartományát (bár mondjuk ezt egy multival is meg lehet oldani, hogy erõsítesz annyit a gitár jelén). Az sem árt, ha hangkártya tud 24 biten digizni, mert akkor sokkal részletesebben tudja leképezni a hangot. A bitmélység azt adja meg, hogy az adott hangmintának (sample) hány állapotban tudja tárolni a hangerejét. 16 bitnél ez 65535 különbözõ hangerõszintet jelenthet, 24 bitnél pedig több mint 16 milliót, szal jóval részletesebben tudja leírni a hang dinamikáját (hangerõváltozását), meg nem mellesleg sokkal jobb lesz a jel/zaj arány is.
Kicsit elkanyarodtam a mic100/200-tól, de hátha azért segített egy kicsit ez is abban, hogy javíts a felvétel hangján 😊 Nemtom mennyire számít reklámnak, de én a hangszeraruhaz weblapján néztem az elõfokot (talán a termékeknél nincs kirakva, de a letölthetõ xls árlistában ott van a behringer-nél). Legfõképp azért, mert nekik van a városunkban egyedül hangszerüzlete.
A kiskutya jól szuperál, hangerõ nem nagyon van, de néha azért begerjed és akkor elkezd sipítani. Nem igazán csöves jellegû a hangja, mert igyekszünk azért tisztán tartani 😄
Szerintem simán torzító + mély húrokon oktáv-csúszkálás,
de majd holnap meghallgatom rendesen,hangerõvel is.
Lehet hogy egy Fuzz pedál játszik a dologban..
Multival: mindenképp vintage amp.sim(pl. régi Marshall)-et állíts,
eq: mélyet-magasat kb. egy szintre fel,közepet jóval lejjebb,
hangyafasznyi reverb aztán már kézben a sound😄
10-11es vastag húr csöves motyón és mehet az oktáv csúszka😄
de majd holnap meghallgatom rendesen,hangerõvel is.
Lehet hogy egy Fuzz pedál játszik a dologban..
Multival: mindenképp vintage amp.sim(pl. régi Marshall)-et állíts,
eq: mélyet-magasat kb. egy szintre fel,közepet jóval lejjebb,
hangyafasznyi reverb aztán már kézben a sound😄
10-11es vastag húr csöves motyón és mehet az oktáv csúszka😄
nem beszólásként, de ez valahol olyan, mintha a gulyáslevesbõl akarnád kiszedni a véletlenül beleszóródott cukrot, mondjuk. :-/
jaja lehet
mondjuk
majd lehet valamikor feltszek arról is egy mintát(max. fépercnyit)...nemtudom hogy megy ez igazából de egy csomó "rárakódás" van, amit még talán ki lehetne venni...csakén lüke vagyok hozzá 😊
mondjuk
majd lehet valamikor feltszek arról is egy mintát(max. fépercnyit)...nemtudom hogy megy ez igazából de egy csomó "rárakódás" van, amit még talán ki lehetne venni...csakén lüke vagyok hozzá 😊
Kuss!-magyarázta.
ebben a chili számban 1:46-tól van ilyen mély "karcolós" riffelgetés.
hasonlót hogyan lehetne egy multival kikeverni illetve szerintetek simán csak tórzító vagy meg van vágva phaserrel,EQ-val esetleg oktávval?
hasonlót hogyan lehetne egy multival kikeverni illetve szerintetek simán csak tórzító vagy meg van vágva phaserrel,EQ-val esetleg oktávval?
jaja
de tökjó egy full koncert megvan úgy 😄
kár hogy ilyen szar az egész, néha mondjuk jól lehet hallani a szólókat :-))
Hellhammer, köszi a felvételt!
Így egész jól szól!
de tökjó egy full koncert megvan úgy 😄
kár hogy ilyen szar az egész, néha mondjuk jól lehet hallani a szólókat :-))
Hellhammer, köszi a felvételt!
Így egész jól szól!
Kuss!-magyarázta.
mp3-al 😄D
én hallom az eredetin is mirõl van szó, de még így is sok a zaj nagyon 😊 a fájlt próbálom tölteni de eddig hibát írt ki 😄
én hallom az eredetin is mirõl van szó, de még így is sok a zaj nagyon 😊 a fájlt próbálom tölteni de eddig hibát írt ki 😄
Kuss!-magyarázta.
alig hallani szinte semmit nem hallottam csak zúgást.
nem fikázni akarok. ezt mivel vetted fel?
nem fikázni akarok. ezt mivel vetted fel?
Feltöltöm ide a felvételt amin próbáltam valmit okozni: klikk (remélem mûködik majd a link).
Sajna nagyon sokat nem tudtam rajta segíteni, mert a zaj nagy része ilyen túlvezérléses torzításból áll, azért remélem, hogy valamivel azért jobb lett 😉
Sajna nagyon sokat nem tudtam rajta segíteni, mert a zaj nagy része ilyen túlvezérléses torzításból áll, azért remélem, hogy valamivel azért jobb lett 😉
ne forgassál ki jó😛
ha az egész albumon mindent õ csinál az nem öncélú? <#beka2>#beka2>
nem akarok beléd kötni csak viccelek.
nem akarok beléd kötni csak viccelek.
igen,én például ezért szeretem a RHCP gitárosát Frusciante-t.
alázattal közeledik a zene mint fogalom felé,aki ismeri a munkásságát az tudja mirõl írok(bár gitáros körben kevesen ismerik itthon)
õt mindig is teljes értékû zenésznek tartom,van olyan albuma ahol mindent maga csinált,dob,szinti,ének és természetesen gityó.
nem szeretem én sem az öncélú zenélést ami úgyis kibukik,lehet azt érezni
alázattal közeledik a zene mint fogalom felé,aki ismeri a munkásságát az tudja mirõl írok(bár gitáros körben kevesen ismerik itthon)
õt mindig is teljes értékû zenésznek tartom,van olyan albuma ahol mindent maga csinált,dob,szinti,ének és természetesen gityó.
nem szeretem én sem az öncélú zenélést ami úgyis kibukik,lehet azt érezni
Köszi a leírást majd ki is prószálom. Rájöttem hogy sokkal jobban járok ha felvételnél nem a multinak az erõsítõmodellezését használom hanem az Amplitube-ot így már jobb hangja van a giátnak nincs annyira mûanyag hangzás. Lehet nekem is be kellen ruháznom egy mic100 vagy 200-ra bár az a bajom hogy nem tudom mennyit javítana a hangon. Úgyhogy lehet megvárom amíg felraksz róla hangmintákat 😊 Egyébként te honnan rendeled/veszed majd? mert én neten asszem csak a zajstúdió honlapján láttam mic200at máshol nem.
A kiskutya hogy szuperál? 😊 jó hangja van vagy ahhoz is kell a csöves elõfok? 😄
A kiskutya hogy szuperál? 😊 jó hangja van vagy ahhoz is kell a csöves elõfok? 😄
Ja meg amit linkeltem videót, abban annyi érdekesség van még, hogy elmondják, hogy az új albumukhoz a Hõsök terén fotóztak sokat (nem mintha sokat számítana, de amikor néztem, akkor meglepõdtem rajta kicsit).
Nálam Zakk bácsinak is bérelt helye van Dimebag és Hendrix mellett a képzeletbeli panteon-ban 😄
Én azért nem szeretem az ilyen szólógitáros fazonokat, mert magukon kívül semmi nem számít (mintha dob, basszus, szinti stb. hangszerek nélkül is olyan sokat jelentene a zenéjük). Az ok, hogy a gitár eléggé univerzális hangszer, szal lehet ritmuskiséret, háttér hangszer illetve szóló is, de azért mindent nem lehet vele megoldani. Ha a zenéhez/zenéléshez való hozzáállás a téma nekem az ilyen bandák sokkal többet jelentenek mint a Neurosis akik ezen a videón nagyjából elmondják az ars poeticájukat.
Szal nekem az ilyen dolgok is nagyon ott vannak abban, hogy kit hallgatok szívesen és kit nem, mert valamiért nekem nem csak az számít, hogy milyen dallamot, milyen gyorsan és milyen hosszan tud valaki játszani, hanem a mögötte lévõ tartalom is (és ez az amit sok gitáros szólózenész mögött abszolút nem érzek).
Szal nekem az ilyen dolgok is nagyon ott vannak abban, hogy kit hallgatok szívesen és kit nem, mert valamiért nekem nem csak az számít, hogy milyen dallamot, milyen gyorsan és milyen hosszan tud valaki játszani, hanem a mögötte lévõ tartalom is (és ez az amit sok gitáros szólózenész mögött abszolút nem érzek).
Sajna még nem volt idõm foglalkozni vele, remélhetõleg ma délután majd egy kicsit próbálkozok vele, de lehet hogy csak holnap este lesz belõle...
az nem számít :-) csak eleget kell gyakorolni :-)
én az übertechnikás zenészek közül Petruccit szeretem legjobban :-) ja meg persze Meolát <#eljen>#eljen> :-)
én az übertechnikás zenészek közül Petruccit szeretem legjobban :-) ja meg persze Meolát <#eljen>#eljen> :-)
Kuss!-magyarázta.
Köszönöm a segítséget, mostmár képbe vagyok! 😄
Satrianinak nincs nagy egoja szerintem szerény.
valahogy õ az egyetlen az ilyen 'übertechnikás' zenészek közül akit szeretek. Õt viszont nagyon.
valahogy õ az egyetlen az ilyen 'übertechnikás' zenészek közül akit szeretek. Õt viszont nagyon.
jaja, Malmsteen, Angelo meg Satriani hozzám sem állnak túl közel :-) Nem csak az egójuk miatt, a zene se nagyon jön be, amit csinálnak.
Más:
Sikerült valamit kezdeni a felvétellel?
Más:
Sikerült valamit kezdeni a felvétellel?
Kuss!-magyarázta.
Dömy: a 22 és 24 bundos gitárok nyaka ugyanolyan hosszú. Annyi a különbség, hogy a 24 bundos gityónál kisebb a táv a húrláb és az utolsó bund között (szal az a rész ahol pengeted meg a hangszedõk vannak). Általában megadják a gitárok mezúrájának a hosszát (ebbõl lehet ténylegesen következtetni a nyak hosszára). Az enyém pl 24,75" de van olyan gityó is ami 25,5" szal majdnem 1" eltérés van köztük. Vannak még a bariton gitárok ezeknek 27-30" a mezúrájuk, de én totál nem vágom, hogy azok hogy vannak, mert máshogy is kell hangolni õket. De ha meg még nagyobb gitár kell akkor tudom ajánlani a basszusgitárt 😊
Én sem szeretem amúgy az ilyen egomániás gitárhõsöket, nekem már az is kicsit túl sok volt pl. amikor az itt nemrég linkelt videóban Steve Ray Vaughan-nak a neve kezdõbetûi rá vannak festve a gitárjaira. A Yngwie Malmsteen, Michael Angelo, Joe Satriani jellegû fazonoktól kiráz a hideg. Egyszerûen képtelen vagyok 10 mp-nél tovább hallgatni a zenéjüket, emellé jön az egó, és kész leütnek engem teljesen 😛
Üssetek 😊
Én sem szeretem amúgy az ilyen egomániás gitárhõsöket, nekem már az is kicsit túl sok volt pl. amikor az itt nemrég linkelt videóban Steve Ray Vaughan-nak a neve kezdõbetûi rá vannak festve a gitárjaira. A Yngwie Malmsteen, Michael Angelo, Joe Satriani jellegû fazonoktól kiráz a hideg. Egyszerûen képtelen vagyok 10 mp-nél tovább hallgatni a zenéjüket, emellé jön az egó, és kész leütnek engem teljesen 😛
Üssetek 😊
Waves L2. Általában úgy szoktam belõni, hogy az out ceiling -0.1-en van aztán a tresholdot annyira veszem le, hogy végighallgatva az egész számot a maximális halkítása (attenuation) -6 dB legyen.
Mondjuk ehhez nem árt egy egyenletes jelszint, amiben nincsenek kiugró csúcsok, mert akkor az a pár csúcs határozza meg az egész számnál a max szintet, erre jó a kompresszor, de kész mixnél azért óvatosan kell vele bánni. Kicsi ratio (2:1 vagy alatta), viszonylag hosszú attack és release.
Mondjuk ehhez nem árt egy egyenletes jelszint, amiben nincsenek kiugró csúcsok, mert akkor az a pár csúcs határozza meg az egész számnál a max szintet, erre jó a kompresszor, de kész mixnél azért óvatosan kell vele bánni. Kicsi ratio (2:1 vagy alatta), viszonylag hosszú attack és release.
Akkor mindketten betegek vagyunk...
az betegség ha a buszkorlátot fogólapnak használom amikor buszon utazok? meg a suliba a jobb kezemet és a ballal játszom rajta órákon. ez beteges?