Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
bazzeg dolgoztam :/
10-tõl 6-ig melózok...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
LSD? Nem LTD-re gondoltál? és azon belül mit akarsz rakni bele? hangszedõt? Az F-400-ba EMG 81 van amit természetesen tudsz rakni bármelyik gitárba amibe van humbuckernek hely így az F-50esbe is csak számolj azzal hogy az plussz 20 ropi hangszedõnként szal ha mind2õt kicseréled akkor az már 40. bár sztem az is elég ha a hídhoz raksz egyet a másikat meg hagyod úgy ahogy van, ill érdemes kikötni a jelszint külömbség miatt.

Hali!
Figyi ha mondjuk vennék 1 LSD F-50-et akko abba lehetne rakni olyat mint pl ami az F-400-asba van például vagy ez miszerint van?
Ezt honnan lehet tudni? (azon kívül h itt valaki megmondja😄)
"nem az a lényeg, hogy megmutasd mit tudsz csinálni egy darab fával, hanem hogy zenét játssz, errõl szól az egész..." J.F
errõl kinek mi a véleménye?
többek közt én is ezért gityózom és ezért szeretem a stílusát annak a gitárosnak akitõl idéztem.
szerintem találó😛

Rockshow
Szia holnap (pénteken) megyek országunk fõvárosába munkaügyben, ha tényleg "rohadtul érdekel" elviszem a gitárt és összefuthatunk, hogy kipróbáld (megvedd, hazavidd, örülj neki)!!! kb. 10 körül érkezem és ott leszek ~16 óráig! Ha tudsz hívj fel ma kb. 22-ig elérhetõ vagyok holnap reggel meg 6-tól! Telefonszámom a gitarshop-on

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Balidani
valaki használ new tone húrokat?

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Match
Engem rohadtul érdekelne a gitár, csak most te vagy az ország másik felén, amikor meg jöttél pestre akkor meg pont nekem kellett az ország másik felébe mennem :/

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Bangyee
Remek gitár lehet, hírdesd aproneten, vaterán, és iwiwen, elõbb utóbb lesz vevõ.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Rockshow
Amúgy nagyon gáz ez az általános bizalmatlanság! Abból indulunk ki, hogy biztosan van valami gubanc a cuccal, valami nem jó, át akarnak ba..ni! Végülis érthetõ, valószínûleg a környezetünk tesz minket ilyenné, és azok akik abból szedik meg magukat hogy mindenkit gátlástalanul átvernek, lehúznak...! Azt mondják, az üzlet akkor jó ha az egyik fél jól jár, a másik meg nagyon nem ("tehát át van ba..va")!
Én bevállalom, ebben a boltban én vagyok átba..va, mert ez a gitár sokkal többet ér, nekem meg sürgõs eladni! Úgyhogy tessék szépen megnézni, kipróbálni, megvásárolni és örülni neki, de nagyon!!! képek&infók_itt!

Rockshow
Csak a tisztánlátás kedvéért: A hangszer nyaka az HOHNER Strato jellegû de vékonyabb, és jobban játszható, gyári, német, pontos, nyílegyenes! Kisebb átalakításon esett át a fejrész a satu beépítése és a fazon megváltoztatása miatt! A testet és az illesztést valamint a nyak átalakítását is hangszerkészítõ mester csinálta, ezért ebben sincs semmi hiba! A nyak spéci matt vizes-lakk konzerválást kapott, nekem ez nagyon bejött olyan mintha a fa natúr lenne, nagyon jól csúszik, nem ragad hozzá az ember keze akkor se ha izzad! Az alkatrészeket gondolom nem kell bemutatni, és még egy infó hogy teljes legyen a kép: a passzív single pickupok nincsenek bekötve a jelkülönbség miatt(aktív-passzív) ezt nem erõltettem, amúgy mûködnek de semmi kiemelkedõt nem tudnak gyári középkategóriás alap-cuccok, ezek helyére EMG S és SA pickup-ket terveztem berakni ez még ~37.000,- pénz, de a végeredmény egy full aktív sokoldalú gitár lenne! Ezt a bõvítést én már nem akarom megtenni, nem azért mert a gitárnak valami baja lenne, csak más jellegû hangszert akarok/rendeltem, amúgy azt már írtam is, hogy csak azért olcsó mert sürgõsen kell a pénz! A színe élõben nagyon szép, de ez gusztus dolga!
Összefoglalva: nem egy garázsban bindzsizett "háztáji" szarról van szó, jó anyagokból, jól összerakott, megbízható hangszer! infók&képek_itt!

Jah kis segítséget adhatnátok arról hogy meik a legjobb multieffect..(kb 30 ezrem lenne rá)....
Sziasztok eladom a gitárcombóm...
További részletek itt😞ajándék torzítópedál jár hozzá😛)Eladó Gitárkombó!

Meg itt van pár kép a mostani gitárjaimról😛

bocs elkevertem valakiével .. GRX 70 a képen meg annyi a külöbség hogy ilyen ezust szinu a hurláb meg a kar..
sry a gitár márka .. Ibanez GRG 270 B Black!
na re allé visszatértem a nagy hír 2 napja vettem egy -et 55 ft ért az érdekelne ti milyen hangcuccot javasoltok ehhez! egyenlõre itthon használnám meg havernál összeülnénk de késõbb bandáznánk! kérlek segítsetek
Rockshow
Hát ez az, nem szinte hanem jóval többet érnek, ha csak az említett alkatrészek használt árát összeadom, akkor az több mint 60ezer, és semmi gáz nincs a gitárral, de ezek szerint "gyanúsan" olcsó! Lehet hogy több pénzt kellene kérnem érte? Igazából rendeltem egy másikat és annak az árából kb. ez az összeg hiányzik! Amikor elkezdtem hirdetni (kb. 3 hónapja) azt hittem gyorsan elmegy ilyen áron, hát én már nem értem mi van! Ugyan sajnálnám, de még boncolásra is kiváló lenne az alkatrészek miatt! Lehet hogy megtartom, csak két hangszer nekem luxus, kicsi a lakás, és morcos az asszony<#circling>!!! Ki kell próbálni és kiderül hogy minden úgy van ahogy a hírdetésben le van írva!!! VEGYÉTEK MÁR MEG <#violent>!!!!!!!VIDD!!!!

Hellhammer
Élõben Marshall Guv'Nor Plus torzítót használok, van amikor felvételhez is használtam már, akkor úgy hogy számítógépen rakok hozzá erõsítõ és láda szimulációt.
Számítógépen meg mindig valami újat állítok be, mert sosem mentem el a preset-eket 😊 (mondjuk néha azt csinálom, hogy már meglévõ project-bõl törlöm a felvételeket és aztán mentem más néven az új cucchoz). Általában a Guitar Rig 2-ben a Cat torzítót használom Gratifier tiszta csatival vagy fullra hajtott Tweedman-el. 2 4x12-es ládával ami vagy vintage (uk 60s) vagy gratifier attól függ melyik illik jobban a hangzáshoz. Aztán általában egy eq van még utána a guitar rig-ben. Zengetést és delay-t nem szoktam a rig-ben berakni azt inkább külön pluginekkel.
Az Amplitube 2-vel még sokat nem próbálkoztam, azt inkább baszzusra használom, bár talán a presetekbõl a Complete Rigs - Lead Hi Gain - Stereo Power Rct és Stereo Power Rct2 preset-et variáltam meg kicsit. Az erõsítõ részen tekergettem kicsit, a rack-es komprwssszort állítottam az én felvételi szintemhez és ott a rackes eq-n csavartam még kicsit. Az ohmforce predatohm-ot még nem nagyon próbálgattam csak a feedback generator részét szal arról még nemtok nyilatkozni 😊
Azt nemtom megoldani, hogy a fasttrack rca kimenetérõl a házimozi valamelyik bemenetére kötni? Nekem itthon ilyen kis hifi toronyra van kötve a gép, azon van hátul stereo rca bemenet, meg a házimozi cuccon is van rca bemenet is, de arra inkább az audigy digitális kimenetét küldöm.

Hell boy
Sikerült. letöröltem meg felraktam még 1x a drivert és most már van olyan a listába hogy M-Audio USB Asio aminél ha kiválasztom a line in 2-õt akkor kapom meg a gitár bemenetet (a line in 1 a mikrofon meg van olyan is hogy Line in 1/2 tehát egy sávon belül veszi fel mind2õt)

viszont annyiba nem túl jó ez a dolog hogy a lejátszást ilyenkor nem engedi állítani, szal csak a fast track kimenetére lehet kötni a hagfalat hogyha akarsz vmit hallani visszajátszásnál. ezt megoldottam úgy hogy kábel bele a fejhallgató kimenetbe másikfele a házimozi erõsítõ/mélyládába és így van sztereó hangzásom. azt is meg lehetne csinálni hogy a sima hangfalakat amik a házimozihoz vannak azokat kötöm rá hátul a stereo RCA kimenetre de úgy szinte semmit nem hallok gondolom azért mert nem erõsíti fel semmi a jelet.

Most már csak azon agyalok hogy mivel tudnék valami jó hangzást elérni. Az a baj hogy az RP80 és az MT-2 nem valami jó szól felvételnél szal lehet hogy szoftware-esen kellene valahogy megoldani az erõsítõ szimulációt meg a torzítást. Erre ha vannak ötleteid akkor mondj párat lécci. Amiket próbáltam eddig: Amplitube + Ohmforce és a guitar rig 2 de valahogy még nem sikerül nekem tetszõ hangzást kikeverni ha esetleg tudsz jó beállításokat ezekhez azokat ha van idõd dobd fel vhova képekben.

Amit akartam még kérdezni hogy te milyen torzítót használsz?

Hellhammer
Ja még 1 screenshot: record options. Igazából itt állítod be, hogy milyen bitmélységgel és mintavételi frekivel menjen a felvétel.

Hellhammer
Hát nem hiszem, hogy nem érne semmit a kütyü. Próbáld meg azt, hogy kiszedni a hangkártyát a gépedbõl és úgy mit csinál.
Nekem így van beállítva a samplitude: playback devices, record devices.
A playback devices-nél ott a legördülõ listában kellene lennie neked is valami maudio-s vagy fast-track-es cuccnak.

Balidani
és szvsz ezzel van a legtöbb probléma is minden gitárnál

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Bangyee
Nem sok háztájit fogtam eddig a kezembe (egyet se), de a legfõbb bizalmatlanságom irányukban a nyakkal kapcsolatos: pontos -e, nem hamis, jól illesztették... nem véletlenül ez a gitárkészítés tán legnehezebb része.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hell boy
sztem nem lehet vele gáz leszámítva hogy teljesen házi készítésû. a srácnak valószínû sürgõsen kell a lóvé. ha lenne feleslegbe ennyi pénzem lehet megvenném egy pótgitárnak az albérletbe bár a színe az nem jön be. de azon még lehet segíteni

Ron Ragm
Gondolom néznének ha beállítana a mûhelybe😊 Amúgy az árához képest elég korrekt, szal nagyon olcsó de ahhoz képest elég jó.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Bangyee
Akkor már lassan vinni kéne szervizbe gyertyát cserélni nem? <#idiota>

Bangyee
És amúgy mi a gáz a gityóval? Az alkaztrészek szinte többet érnek mint az eladási ár...

Ron Ragm
Ja, havernak már lassan három éve ilyenje van 😄

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

tök kezdõ vagyok gitárban, mégis már nagyon rég tudok róla hogy a suzuki gyárt gitárokat 😄

... got nothin to share with you...

McGrady
úriten...hátha olyan lesz mint autóba akkor max tüzifa :S

Kuss!-magyarázta.

celza8807

ez már egy picit sok...
suzuki, a mi gitárunk.. <#idiota>

A#1

R0sc0
köszönöm 😊

DummyBoy
Általában kezdõknek szóló oldalakon le vannak irva a TAB olvasás rejtelmei.

Most éppen nem megy az egyik kedvencem, a gitarozz.hu, de keress ré a TAB olvasásra vagy ha tudsz angolul akkor egyszerûbb 😊

2h3p2 ... a h a Hammer on-t (Kalapács?) P pedig a Pull off-ot (Lehúzás?) jelenti, ezekkel tisztában kell lenni hgogy értsd ...

h - hammer on
p - pull off
b - bend string up
r - release bend
/ - slide up
\ - slide down
v - vibrato (sometimes written as ~)
t - right hand tap
x - play 'note' with heavy damping

http://www.mattsmusicpage.com/readtab.htm

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

itt van ez az oldal:effect
itt nagyon szépen illusztrálva van minden féle beállítás a pedálokra!!!

na ilyesmi kéne nekem is csak ugye egyes dalokra lebontava,,hogy épp ott hogyan van pl a distortion stb..
erre gondoltam

R0sc0
sziasztok!

nem tudjátok hogy hol tudom megnézni hogy a TABokon szerelplõ jelek mit jelentekek?
pl, 2h3p2?

köszi

köszi

DummyBoy
http://guitargeek.com/

Gugli elsõre ezt dobta, de régebben a hozzáértõktõl valami olyasmit olvastam hogy elég sok hülyeség is van fent ...

Arra keress rá gugliban hogy "guitar rigs" ... meg majd a gitárosok mondanak többet ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

hell ,tudtok 1 olyan oldalt ajánlani ahol bandák/metallicska,pantera stb/pedál beállításai a dalokhoz megtalálhatóak!!!!

Hell boy
Pedig a hangkártyám egy mezei sb live 5.1 :S Lehetséges hogy ütik egymást a hardware-ek vagy ennyire nem érne semmit ez a kütyü? :S 😞

Hell boy
Hát ezzel se lett jobb sajna. Igazából az idegesít baromira hogy nem érzek semmi külömbséget a hangkártyám és a fast track közti felvétel minõségben. 😞 pedig azér jelentõsnek kéne lennie a külömbségnek...

Rockshow
Segítség!!! Valaki vegye meg a gitáromat, mert kell a pénz (47.000,-)ennyiért ez ajándék!!! részletek:
VIDD!

Hell boy
Köszi, audionewson megtaláltam, most szedem aztán majd kiderül hogy milyen. Nem vagyok programok terén az a megvevõs típus (holnap meg majd kopogtatnak a rendõrök Hellboy-t keresve..) Mondjuk elfogadható ár de amíg ingyen, egy órán belül lejön addig maradok ennél a módszernél. 😊 Persze szerencsére nem mindenki így gondolkodik mert akkor nem lenne semmilyen progi a világon max pár homemade freeware vacak.

A win hangkártyának ismeri fel és természetesen be van állítva hogy a hang rögzítések a fast tracket használja. A lejátszást nem állítom be arra mert akkor nem lenne hangom. Igaz van sztereó RCA kimenet rajta csak épp monitor hangfalaim nincsenek.

Hellhammer
A windows neked a fast track-et hogy ismeri fel? Mint rendes hangkártya?
Ha igen, és van mellette másik hangkártyád is, akkor a vezérlõ pulton az audio beállításoknál az audio és hang füleknél álltsd be a fast track-et alapértelmezettnek ha nem úgy van, hátha az is segít valamit.

Hellhammer
A Nuendo az nagyon hasonlít a Cubase SX-hez (elsõ nekifutásra szinte tökugyanaz), szal az akkor nem jó megoldás. A Pro Tools-ból az m-powered az m-audios- verzió, de nemtom azt lehet-e találni valahol, meg nemtom mennyire egyszerû a kezelése.
Én a Samplitude-ot tudom javasolni, nekem nagyon tetszik, számomra sokkal átláthatóbb mint pl. a Cubase vagy Sonar. Van benne pár nem túl logikusnak tûnõ dolog, de nem vészes. Jó benne az, hogy object szinten külön lehet effektezni, szerkeszteni stb. szóval nem csak sávokkal lehet dolgozni. Én ezt használom már jó ideje, szal ilyen samplitudse-al kapcsolatos kérdésre jobban is tudok válaszolni 😊
Neten letölthetõ tört verziót úgy lehet találni, hogy német nyelvû és van hozzá egy angolra fordító patch, de a megvétele sem gázos. A honlapjukon az SE verziót 49 euro-ért lehet megvenni (ami sztem teljsesen korrekt ár egy ilyen progiért) e-version-ben azaz letölthetõ a fizetés után. Az SE kicsit butább mint a full, de otthoni felvételre még így is több mint elég. Itt van, az oldal alján lehet amúgy a teljes manual-t leszedni ami jól jöhet a tört verzióhoz is 😊

Hell boy
Ez a driver van nekem is hozzá már 3x letöröltem/feltettem de nem hozott javulást. sp2-es XP-m van úgyhogy az is stimmel. A kütyü elején a gain az csak a mikrofon bemenetre vonatkozik a gitár/vonal bemenetre nem egyébként azt hiszem úgy van megcsinálva hogy azért mono mer az egyik csatornán a mikrofon jel érkezik a másikon meg a gitár/vonal.

Tudsz valami progit ajánlani ami nem túl bonyolult? Már nagyon hozzánõttem az Acidhoz mert viszonyleg egyszerû kezelni és van benne minden amire szükségem van (VST,DX,VST instrument...) de kipróbálnék más progit is szívesen, mert azért valamilyen szinten egy kaptafára készülnek csak valami olyan kéne ami nincs agyon bonyolítva. pl a Cubase SX-hez nekem sztem egy külön tanfolyamot kellene elvégeznem.. de hallottam már ilyenekrõl hogy Nuendo, Reason, Pro tools (aminek ráadásul van külön M-audios kiadása) csak az a baj hogy nem találom sehol mer 7.0 kell asszem, a régebbiek nem támogatják a fast track-et. A kütyühöz kaptam is egy példányt de az ilyen demo féleség.. szal menteni nem lehet benne pl. meg hasonlók.

Hellhammer
Próbáltál driver-t letölteni hozzá? Az m-audio honlapjáról le lehet szedni itt. Van egy ilyen írva ott, hogy "Complete redesign of the driver" szal lehet hogy az egész tök más lesz. Ja meg írja, hogy kell hozzá az XP-hez a service pack 2.
Sztem mielõtt felteszed az új drivert szedd le a régit, remélhetõleg a programok hozzáadás/törlése listában ott van. (mondjuk a verziószám alapján, lehet, hogy ez vann fent neked is)

A kütyü elején ha feltekered a gain-t max-ra akkor is totál halk? Meg hátul van egy gomb ami gitár vagy line bemenet között vált, azt próbáltad? Az impedancia sztem jó mert a leírásánál azt írja, hogy a gitár bemeneten 500k ohm (az xlr-es mikrofon bemeneten 1m ohm, a line bemenet pedig 10k ohm).
Ha nagyon nem jön össze, akkor próbáld meg más programmal megcsinálni a felvételt, mert az is lehet, hogy az Acid-nak van valami nyûgje.

Hell boy
Nem tudom de sehogy nem akar összejönni ez a dolog. Nincs is a fast trackhez külön Asio driver. :S egyetlen driver van hozzá (FastTrack_WDM_5.10.00.5080v2.exe) WDM és nem Asio. 😞 A kontroll panelen annyi lehet beállítani össz visszhogy mennyi legyen a latency semmi mást. Ja és nem tudom hogy milyen magas impedanciájú bemenet van rajta de a felvételen is amellett hogy mono azon kívül még rohadt halk is gondom szintén a driver miatt. Vagy én vagyok nagyon láma (elég valószínû) vagy szar a cucc (nem valószínû)

sziasztok akinek van tudna feldobni gitáros használható ee-bookokat? 😊

elõre is köszönöm
Hellhammer
A szobagitározsához: TesseracT Aki szereti a Meshuggah-t annak sztem be fog ez is jönni 😊
A srác is úgy indított, hogy hálószobában felvételkészítgetés.

el lettem halmozva infóval,köszi mindet!
amúgy mindig olvasom a fórumot,sok okosságot tanultam már felvételügyekben is.
sajnos hozzászólni ritkán tudok,de hátha változik a helyzet most érettségi után.
rengeteg ötletem van zenei téren(biztos szarok😊,szeretném ezeket megvalósítani,felvételeket gyártani ilyesmi.
érdekelnek ezek a zenei szarságok😛
ha lesz valami demo féleségem majd feldobom és lehet kritizálni<#vigyor3>

Hellhammer
Még egy gt8 patch-es link.