Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a szám végén hallható dallam ismerõs lehet az ezredforduló környékérõl a csapból is a crazytown butterflynevezetû fertelem folyt.
a dallam meglepõen jó volt csakhogy(mint manapság is)ezt is lenyúlták,természetesen a Chilitõl😄
ittaz eredeti,érdekessége hogy a gitáros JFrusciante még csak 19 years old<#ijedt>#ijedt>
a végére mintha picit elhangolódott volna a gityó😞
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
de nem lehet hogy a "mezei" mikrofonom torzítja a hangot?
... got nothin to share with you...
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
A másik dolog, hogy ha ez alapján hangolok, akkor az mennyire lesz hiteles? pl a mikrofon miatt
Letöltöttem egy gitárhangoló progit a netrõl. Pár dolgot nem értek benne.. . Elindítottam, azán rögtön pengettem egy E húrt. fel is ismerte. kiírta a sarokba, de az a -27% gondolom azt jelzi, hogy rosszul van hangolva. MOst akkor nem értem hogy jó-e, mert felismerte, vagy nem, mert -van van a mutató...
elõsször azt hittem hogy csak a húrt ismeri fel, de akármilyen hangot fogok le a gitáron, mindegyiket felismeri, de soha nem megy a 0 közelébe a muatató...
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Zene nélkül mit érek én?
fanatizmus kell, tehát ha nem nagy álom pusztán már maga a hangszer megszerzése, akkor maga a zenélés is csak úgy hébe-hóba fog történni.
viszont gondold el, ha elvis vadász lesz, milyen egyensúly lenne állat és ember között 😛
Most belegondoltam, hogy mi lett volna, ha a kicsi Elvis nem gitárt kap szülinapjára, hanem a puskát amit szeretett volna. Valószínûleg soha nem járta volna be azt a pályát amit bejárt, és a könnyûzene is másfelé indult volna el. Szal jól gondold meg mégegyszer, hogy tényleg a passzív hûtõ kell-e 😄DD
inkább egy passzív hûtõt mer nem birja a gépem...
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
legtöbb ember ráun, szóval elsõ nekifutásnak nem érdemes sokat áldozni rá
Amit még próbálj ki, az az, hogy fogsz egy EQ-t és a következõ alapján állítsd be a gitársávra:
"I usually find when mixing that i nearly always put a stereo Massenberg GML 8200 EQ across the rhythm guitars, if the sound has been recorded cleanly ie no strange fizz or bottom end boom, then the same type of frequencies tend to be boosted on most of my mixes. Frequency wise it's usually around 8-10 khz for the air 4-6 khz for the bite area, usually 1.5 khz for the in your face effect, 400hz for the note of the guitar, and around 70-100 hz to pick out the weight of the cab.The boost amount just depends on what has been recorded, just turn it till it sounds good. This method has worked on many albums i have worked on including Heartwork Carcass, Burn my eyes Machine Head, Chimaira self titled, Bullet for my valentine, The Poison."
Ezt Colin Richardson írta (aki olyan bandáknak a hangmérnöke, mint a Fear factory, Machine Head, Sepultura, Slipknot stb.). Én annyit csináltam elõször, hogy a 6 sávos Waves Rennaisance EQ-ba (REQ6) beállítottam az említett frekitartományok középértékét (9kHz, 5kHz, 1.5kHz, 400Hz, 80Hz) a Q értéket hagytam alapértelmezetten, aztán az mindegyiknél beállítottam +4 dB-t. És már így is elég jó eredményt hozott, szal ez a Colin gyerek tud valamit 😊 Aztán lehet szarakodni a frekikkel, a Q értékkel (milyen széles tartományban hasson az eq) és, hogy melyik tartományban mennyit erõsítesz (én inkább a középnél és a magasaknál emelem meg jobban, mert alul nekem általában sok a basszus és a lábdob, szal a gitár már ott nem nagyon fér el).
most probalgatom , es az izotopeban is nezegetem a mastering reverb és a stereo imaging et..koszi a tippeket. igazabol a tied az joval jobb lett😊 de, nekem mar oan mintha egy koncerteremben ulnek, kicsit sok a reverb😊
de gondolom nem is ultel rajta orakig😊
A torzított résznél az a fura nekem, hogy a 2 gitársávot kivéve szinte mono az egész. Ha kipróbálod azt, hogy a sztereo csatornán az egyik oldalon megfordítod a fázist és mono-ba kapcsolod a kimenetet, csak a 2 gitár marad meg. Egy mastering reverb és/vagy 1 kis stereo imaging segíthet rajta 😉
Itt az én verzióm:
klikk. Nemtom jobb lett-e, remélem igen 😄
Egyik haverom el akar kezdeni gitározni és azt kérdezi, hogy ez a gitár megfelel-e kezdésnek?
LGZ SET 4 - Baltimore SB
Gitár: Baltimore
Erõsítõ: Powerstate (20W)
Gitárpánt
Tok
Kábel
Pengetõk
Imbuszkulcsok
GITÁR: Baltimore Stratocaster
Sunburst: BS-2-SB
Fekete: BS-2-BK
Test: tömör éger
Nyak:juhar (csavarozott) rózsafa betéttel
Fogólap: juhar
berakott fogólap és oldalsó pozíciójelölõk
Merevítõpálca: állítható
Elektronika: 3 Single-Coil (Johnson EMG)
hangszedõ, 1 Volume/ 2 Tone,
5 állású pick up kapcsoló
Híd: vintage tremoló (krómozott)
Jackaljzat: elõlapba süllyesztett (krómozott)
Koptató: 3 rétegû
Húrok: U.S.A. Strings
ha nylon húros kell, akkor a klasszikusgitárok között keresgélj. de 15nél kevesebbért szerintem ne vegyél, ha késõbb ráunnál (amit õszintén kétlek 😊) még mindig el tudod adni, inkább, mint egy tûzifa-kategóriájú gitárt.
de majd az okosabbak jönnek és segítenek szerintem.
Zene nélkül mit érek én?
Szerintem a pergõt cseréld ki másra, elég garázshangzású,
de amúgy minden rendben van, a riff fasza<#vigyor2>#vigyor2>
sztnem ha irnatok velemenyt az alabbi kis kezdemenyrol😊
igazabol a szam nincs megirva egy intro feleseg van + egy riff. ami erdekelne az a hangzas beallitas ,hogy mit lehetne meg javitani rajta..
mostanaban eleg sokat probalkozom normalissan beallitani a hangzast es ezert kernek kritikat..
kezdesizotope
tx
milyet ajánlotok? 10 körül gondolkodtam de gagyit nem akarok venni, szal 10-15 körül jó minõségüt mondjatok pls. meg ha alatta van azt is.
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
az intro már nekem is megy😛
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Amúgy a lábdobon elég extrém eq van (közép kivágva és magas erõsítve), meg elég erõsen meg van küldve kompresszorral. Az addictive drum-on belül van ez csinálva és nemtom, hogy ott milyen sorrendben van az eq meg comp (szal lehet, hogy az eq a compressor elõtt van és azért érzõdik annyira a magas sziszegés, mert az is fel van húzva a compressoral). Alapbeállításban a kompresszor tresholdja úgy le volt húzva, hogy a magas zizegés faszául kicsengett végig. Feljebb vettem a treshold-ot, hogy a lecsengõ részét már annyira ne erõltesse, de lehet, hogy még jobban feljebb kellene vennem.
A vokál valóban el van baszva kicsit, túl sok lett a reverb. A kórus részen egyelõre még csak ugyanaz az eq van, mint a fõ vokálon, de lehet, hogy megvariálom majd, és rakok arra is egy kis kompresszort, hogy jobban az arcban legyen. Sõt az jutott most eszembe, hogy vagy chorus effektet vagy ilyen többszörözõt rakok rá és akkor tényleg kórus lesz 😊
Most újjabb dologra lettem figyelmes, lehet hogy csak az én szandszisztemem az oka, de van egy ilyen elég furcsa sziszegés-ciszegés a lábdobon. Majdnem mintha a lábdobbal mindig együtt ütne valami kis ride-ot vagy valamilyen cint, és ettõl kicsit olyan gagyisan szól a lábdob.<#wow3>#wow3>
A vokálból kicsit több reverb-et tettem és visszavettem belõle, de lehet, hogy tényleg nem kellene ennyi reverb rá. Tõlem okosabb emberek azt írták, hogy lehetõleg olyan reverb kell a vokálra, mint ami a pergõn is van, hogy olyan érzés legyen, mintha egy teremben lennének (mondjuk még úgy nem néztem, hogy szólózva a pergõ és a vokál, majd kipróbálom). Azt nemtom, hogy a kórus részekre hogy érted, hogy több kellene. Szal jobban hallható legyen, vagy többször legyen? 😊 A jobban hallható dolgon tudok változtatni, de sajna a felvétel már adott, szal sûrûbbre nemtom tenni.
Cristiansen: a dobolás is adott dolog, felvettem a dobosukat, hogy mit üt, és az alapján csináltam. Még jó, hogy nem nagyon ért rá a belejavításokba, amikor csináltuk a felvételt, mert akkor lenne még benne bõven kínai püfölés, konga, splash meg amit még ki lehet találni ütõs hangszeren 😊 A tempóra a zenekar 4/5 része azt mondta, hogy jó, aztán a gitáros srác aki utóljára játszotta fel, mondta, hogy lehetne lassabb, mert úgy lenne húzósabb. Mondtam, hogy sorry, a többi felvétel már megvan, nem kellene megint újrakezdeni a egészet. Egyébként élõben hallgatva õket elég húzósan játszanak és van benne agresszió rendesen 😊
ha ilyen nyers,durva érzés kell nem biztos hogy kell még vokál.
Szerintem ha nem lenne ennyire szétdobolva a dal, brutálisabb
szikárabb alapja lenne a dolognak,
amúgy <#eljen>#eljen>
Szal ez már sokkal pofásabb. <#eljen>#eljen> Mostmár egész koherens a hangzás! Csak a vokál olyan "live szagú" (mintha reverbes lenne vagy tuggya fene), bár ez nem feltétlenül baj. Csak valahogy más a hangzása az instrumentális részhez képest, nem elég "száraz"... vagy tuggyafene. De határozottan jó irányba ment a dolog.
Még annyi, hogy lehetne még bele több kórusos vokál, bár ez nemtom mennyire keverés kérdése. 😊