Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nem tul szimpi nekem
Egyebkent nincs harag 😉
ha jó hangzást keresel, akkor vegyél egy maxon od-9 vagy 808 ast, és tedd be az erõsítõ és a gitár közé.
Tekerd fel egy minimálisat a gain potit a pedálon, a volume potit meg ízlés szerint..ezzel túlvezérelheted az erõsítõd elsõ fokozatát.. hogy egy vastagabb hangzást érj el.
Érdemes úgy használni, hogy magasabb volume beállítást a booster pedálon, és kicsit visszatekerni az erõsítõn a gain potit.
Érdemes kipróbálni azt, is hogy ha lehangolt gitáron játszol gyors metált, akkor berakni egy eq pedált az erõsítõ elé, és 200 hz alatt mindent lejjebb tolni egy kicsit, miközben az erõsítõn a bass pitit feljebb tekerni.. így egy feszesebb ütõsebb hangot érhetsz el..
Nem árt ha olyan 2-3 kh környéként is tolsz fel egy kicsit az eq-n.
Nyíltabbá, nyersebbé válik a hangzás.
Arc leolvasztó lesz a hatása.
Valószínûleg ha minden hétvégén fellépünk nem ma kezdhettem..
Ez a "kis" bestia a nem rég hozzám, eddig egy Kustom 2*12-m volt meg itthon egy kis gyakorló artec kombóm volt...Színpadon nem kell olyanokkal foglalkoznom mint a hangerõ,azt majd megoldják a hangtechnikusok 😊
Csak szimplán soha nem használtam még egy ilyen szörnyet itthon, és szeretném ha nem kéne mellé más.
Effekt hurokra gondoltam én is, hogy ott megvágja-e a gaint, de akkor ezek szerint nem 😊
A peavey erõsítõknél jelelgzetes dolog, hogy lineáris volume potmétereket használnak.. holott logaritmikus a megfelelõ.
Nekem itthon egy peavey bandit van.. az is olyan, hogy tekerek rajta egy millimétert és már leüvölti a fejem is..
úgy kell kocogtatnom egy összehajtott papírdarabbal, hogy szobahangerõn szólhasson.
Amúgy meg igen, a volume pedál ami csökkenti a hangerõt az erõsítõ elõtt, csökkenti a gaint is.
Ha a volume pedált az effekt loopba kötöd, vagy az effekt loopban lévõ effektek hangerejét csökkented, akkor igaz hogy halkabb lesz az erõsítõ, a gain szint megmarad..viszont a végfok torzítása már vékonyabb lesz..
Viszont szobai gyakorló használatra így érdemesebb használni.
Ha kisebb hangerõn is szeretnéd élvezni a brutális végfok torzítást azt úgy kell, hogy lehet venni ilyen di box ot amit az erõsítõ és a hangfal közé lehet kötni.
van rajta egy vonali kimenet is, és általában lehet kapcsolni hogy hány dB el vágjon le a jelbõl, az ellenállás megtartása mellet..
vannak ilyenek amik tudnak 12 dB is vágni a jelbõl, és akkor a maxra kitekert erõsítõ közepes hangerõn fog szólni..ami még mindig hangos, de már elviselhetõ, és megvan mellette a brutális hangzás is.
egy ilyen di box, pár ezer ft.
olcsóbb mint egy THD hotplate.. ami szerint felesleges, és ugyan azt csinálja, 20x több pénzért.
Szeretem nagyon a hangját, és finnyás vagyok a többi dologra...
Van stúdió hangfalam, csöves elõfokom+3 interfészes hangkártyám, de az ilyen guitar rig meg stb nem nagyon mozgat meg...
Ha már van egy full csöves jó dinamikával rendelkezõ bestiám, nem fogom a digitálisat használni otthon...
Volume pedál levágja a gaint?
Figyelj nem fogom megbontani a ládámat, fõleg, hogy minden hétvégén van koncertünk, én egy egyszerû normális megoldást keresek.
Kérem olyan ember segítsen, aki tapasztalta már ezt a problémát, vagy tud rá megoldást..Köszönöm 😊
a gitárshopról eltünt a hirdetés
Vettem egy peavey 6505+ fejet halfstackbe fellépni, de szeretném itthon is használni...hogy tudom a hangerõt szobaszintre degradálni anélkül,hogy veszítenék a gainbõl?
Volume pedálon gondolkoztam vagy egy multieffekten amin van volume állító...
Köszi elõre is a segítséget 😊
hogy lehet egy bandának ilyen neve..
Szar kavaró, felrázva, nem keverve
egyébként az 50W os is csak 3 dB el szól halkabban, az alig észrevehetõ..
a fül logaritmikusan érzékeli a hangnyomást.. szinte alig lehet megkülönböztetni egy 50 és egy 100 wattos hangnyomást
én már akkor éreztem a hatását amikor ccsak hallod hogy bizseregnek a csövek hogy jaj na mindjárt megszólalunk 😄
én már röhögtem magamban 3 szobával arrébb zárt ajtóval és hangszigetelt szobával is úgy szól hogy próbáljátok ki 😄
Szép kis trükk..
hogy nem állt meg a szive szegénynek.
Azért sokann em tudják, hogy az ilyen csöves gitárerõsítõk olyan 1/3 hangerõn kezdik jólérezni magukat, addig csak nagyon vékonyan szól a végfok.
és olyan 2/3 hangerõn jön meg az igazi hangjuk.. különösen a marshall cuccoknál..de ez igaz minden csöves cuccra.
Nekem van itthon egy pod 500 asom..elvileg az egyik legjobb modellezõs cucc a piacon, ennél jobbnak már csak a fraktál fx et tartom..de az kurva drága.
és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon nagy különbségek vannak még így is, csõ vs digitális ... hogy csak a gitár erõsítõt modellezem, vagy csak az elõfokot, és a gitárládát meg élõben hallgatom.
Beats felejtõs de nagyon... Osztálytársaim rajolnak vele, hogy hú de jó meg úgy szól mintha egy koncerten állnál...
Annyira szarul szól és feleslegesen sok a mély benne és kiadnak 70k forintot egy fejesért.
Ugyan ez az ember semmi különbséget nem hallott egy igazi jcm800 és egy modellezett közt az igazi 4x12-n a másik hifihangfalon... azért tudjuk mennyivel nagyobb egy gitárláda hangnyomása....
és õ beszél nekem h a beats mennyire jó, meg mennyi basszus van benne meg leszólja a fejed...
Beküldtem a szobába, jcm800 csutkára, és kimentem. Megkérdezte h miért megyek ki mondtam behozok egy gitárt...
Muhahahahaaa... Thank you wireless system 😄D
ordítva szaladt ki a szobából ,aztán a szomsédok ordítottak.
Azóta valahogy nem akar okosabb lenni hangtechnika terén 😄
BTW: Hallgattam kint egy Beyerdynamics Tesla T1-et naz az tényleg jól szólt.
Mondjuk az 300k 😊
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Milyen a helyes kéztartás, milyen szögben kell állni az ujjaknak a húrokon? Mert akárhogy fogom szinte, valamelyik húrhoz mindig hozzáér az ujjam amelyikhez nem kéne és berezonál, vagy pedig a tenyerem belsõ része ér hozzá a legalsó E húrhoz.
A régi jcm, jtm, plexi éra volt az igazi.. most meg ujjítanak minden szarral, digitális dolgok, modelezzõ dolgok, közben meg nem figyelnek és elkopik a sound. ez a baj
Marshall Major-ról tud valaki értekezni velem? akarok egyet...
http://www.tenke.hu
Függ attól, hogy min hallgatod, és mit, milyen minõségben. Én nem bántam meg hogy a Sennheiser HD 435-ösömrõl HD280 Pro-ra váltottam, hatalmas különbség van hangzásban a kettõ között.
...vágod?
Nem tudtok ajánlani valami jó ragasztót amivel beragaszthatom a bundokat a vájatába?
Ha beragasszuk akkor évek múlva sem fog egy tized milit sem kimozdulni még akkor sem ha vetemedik a fa.
Olyan ragasztó kellene amivel lehet fa-fém kötést létrehozni..
De ha kell újra ki is tudom emelni a bundokat.
Olyan ragasztó kell ami lassan köt..hogy miután beraktam õket, még illesztõ kalapáccsal és a fret rocker segítségével, szintbe tudjam õket kalapálni amennyire csak lehet.
sírtam az LP-m után, de az a kurva dropD kell 😄
legutóbb egy koncerten fél soundcheck azzal ment el h a fos jacksonomat hangoltam, szétszakadt két húr mert másik államban voltunk, és nevadában ugye meleg van, szállítás közbe nem bírta a drága
megkértem a srácokat h rakják már össze az erölködõmet meg az effekteket, és játsza már be a másik gitáros, kb 15 perckig hangoltam, ne mtudom mi volt vele ált én is behangolom, satuzok oszt jónapot, na most 3szor szedtem le a satut és hangoltam teljesen újra 😊
ott a húrok ellenpontja a rugók..és azok is nyúlnak össze vissza
én is hangolás után, közvetlen megtépem a húrokat..aztán várok egy kicsit hogy lenyugodjanak..és megint hangolok
meg a másik, hogy vastagtól vékonyabb húrokig haladok..aztán megint végig, mert ahogy feszesednek be a húrok, húzzák be a nyakat is, és így enged a többi húr feszessége.
Tremolós gitárnál amin nincs zéro pont, meg maga a pokol.
ha koppra középen van a mutató, akkor elvileg tiszta a hang
ha kicsit balra van, akkor kicsit feszíteni kell a húron, ha jobbra tér ki, akkor lazítani kell rajta
arra figyelni kell, hogy ha elõször hangolod be a gitárt, akkor kb. 2 percig fogja tartani a hangolást, majd szétcsúszik, megint behangolod, megint szétcsúszik és így körbe-körbe 1 kis ideig
lehet "edzeni" kicsit a húrt azzal, hogy kb. 1 ujjvastagságnyira(ne erõltessed túl azért) elhúzod a testtõl a húrt, elengeded, korrigálod a hangolást
ezt párszor megismétled és ha már csak nagyon kicsit hangolódik el, akkor pár óra(1/2 nap) és be fog állni
bár ez saját tapasztalat és nekem legendásan fos gitárjaim vannak <#banplz>#banplz>
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Tehát a chrmoatic tunernél pengetem a húrokat és ugye átvált fent az adott hangra. Akkor jó, ha a mutató középen van, ugye?
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
holnap rá is csekkolok a videóra és a héten elintézem a festék beszerzését <#eljen>#eljen>
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
chip crack repair vagy mi a neve
gyakorlatilag tökéletesen lehet javítani az ilyen hibákat..
úgy hogy meg nem mondod hol volt lepattanva..
festékboltba kikevertetsz ugyan olyan szinû festéket.. vidd el mintának a gitárt.. elég egy két milliliter.. max egy két száz forint
aztán nagyon vékony, acetonos ecsettel felviszed a fára a festéket.. szépen vékonyan egyenletesen.
Azután vagy veszel szintén egy két milliliter fényes lakkot, vagy ciano akrilát víztiszta pillanatragasztót, és vékonyan egy fogpiszkálóval szépen kis cseppenként feltöltöd a lepattanás vájatát..
kicsit magasabbra kell tölteni mint a környezete..
maszkold le a környezetét, nehogy rácsöppenjen a lakk vagy a ragasztó.
Ha megszáradt a videón bemutatott módon szépen szintbecsiszolod vizes csiszolópapírral, 1000 grit szemcsés papírral.
Ha ezzel megvagy, polírszivaccsal, vagy papírtörlõvel és polírpasztával szép fényesre felpolírozod.
Kb fél-egy óra munka, és ha óvatosan csinálod, tökéletes lesz a végeredmény.
bassgitár fekete lakkrétegét sikerült egy gombostûfej méretben leverni,de így egyben kiesett az egész(mármint lakk/festék), h látszik alatta a nyers fa
hirtelen arra gondoltam, hogy valami glett-anyagot bekennék oda, mint "tömítés" és finoman ráfestenék egy fekete réteget. amilyen pici, nem lenne feltûnõ érzésem szerint, de azért megkérdezem, hogy járt-e már valaki így és van-e valami tapasztalata/olvasott-e jó írást ilyesmi orvoslásáról?