37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#36658 Ehun e: http://www.ebay.com/itm/Promotions-Guitar-to-USB-Interface-Link-Audio-Cable-PC-MAC-Recording-Adapter-/171051609630?pt=Guitar_Accessories&hash=item27d3786e1e -
#36657 1.6k postaköltséggel?:D Linkeld már:D -
#36656 "kb 3-4k forint ha magadnak rendeled"
kb 1.6k kinabol rendelve, csak ugye kettot erdemes rendelni. Aztan az egyiket eladhatod...
Egyebkent lehet, hogy eladom az en eredeti Behringeremet 7-8k-ert! -
Slinky Cyle #36655 pont hosszú releasere lenne szükségem egy különleges hangzáshoz -
Slinky Cyle #36654 pont van ilyen kompresszorom.. de azon nincs release állítás sajnos -
Slinky Cyle #36653 nekem személy szerint nem tetszik a gitárokon az arany hardware.. :(
kivéve steve vai fehér ibanezén.. -
#36652 Boss CS-3 -
Slinky Cyle #36651 nem cserélünk megint képet a topikban? -
ddany7 #36650 ezzel kötöttem hozzá, és teljesen jó. Igaz, kicsit meg kellett erőszakolni a jacket hogy ne zúgjon, de működik -
Slinky Cyle #36649 nem tudtok valami jó féle kompresszor pedálkát?
olyan kellene, amivel tudom állítani az attack-ot, és a release-t is, vagy decayt.
-
Slinky Cyle #36648 a késés driver és beállítás kérdése csak
nekem emu 1616M van.. belépő szintű studio kártya mastereléshez és studio felvételre alkalmas 120 db jel/zaj viszony..
jöhettek hozzám ha fel akartok venni valamit -
#36647 Egyáltalán nem késik egyik sem ha felrakod az ASIO4All-t:) Inkább csak zajosabb a kínai változat. -
#36646 Na igen, azt el is felejtettem. Késleltetésben mennyi különbség van köztük? Nekem ezekkel az usb-s kütyükkel egyedül az a bajom hogy késik mindegyik, ritmusozásnál még nem is zavaró, főleg ha nem valami nagyon gyors téma van, de ahogy gyorsabban játszok úgy egyre jobban hallom hogy késnek a hangok. -
#36645 Vagy a kínai változata, kb 3-4k forint ha magadnak rendeled, az is jó.(bár érezhetően rosszabb mint az eredeti, persze nem annyival hogy ez indokolja a 3xos árat) -
#36644 Jaja 8e a legolcsóbb amit találtam hirtelen a határ meg a csillagos ég, de amit itt a topikban is a legtöbben ajánlgattak egy időben az a Behringer UCG-102 kb 11eFt mindenhol. -
ddany7 #36643 Köszi. A jobb megoldás meg valami USB-s audio interface lenne, ami ilyen 10-20e körül mozog ? -
Fidolorous #36642 ma, mikor, hol ? -
Slinky Cyle #36641 mikor segrepacsizunk már? -
#36640 Azt kérdezte, hogy a legegyszerűbb nem a legjobb...
Mellesleg én is használtam így de lehet hogy a mikrofonba dugtam már nem emlékszem de tudom, hogy semmi sistergés nem volt. -
Slinky Cyle #36639 nem biztos hogy jól fog az szólni..
én már próbáltam ilyet, de így semmi definitionja nincs a gitárnak..csak egy merő sistergő zaj -
#36638 Jack kábel + átalakítót rádugod a line inputba(kék).
-
ddany7 #36637 mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a gitárt rákössem a gépre?
-
MaRee #36636 Na így már minden kétségem elszállt, e kell nekem -
Fidolorous #36635 Ezt vegyétek ! -
#36634 Igen tudom, csak szegény Squier mindig le van húzva, azért tettem be. -
#36633 Jobbféle, nem jóféle :D Valami USB-s Logitech (ha minden igaz így nem az alaplapi integrált hangkártyát használja), szerintem egészen szép hangja van. Nem tudok típust mondani sajnos.
-
#36632 Igen csak neki metálra kéne, szóval nem is értem hogy ez miért lett itt felhozva. -
#36631 A 20ks roland nem lesz 4x jobb mint mondjuk az 5ks kínai guitar link, persze jobb mert kevesebb a zaj és jobban kijönnek a Hi-Z bemenet miatt a magasabb hangok.(szóval nem annyival jobb mint amennyivel többe kerül)
Nem értem mi ez a sok Cort fanboy itt, 56k az m200 újan, a jobb specifikációkkal rendelkező epiphone pedig csak 38k, úgyhogy hiába hoztok fel más gitárokat meg más árkategóriákat mert erről a 2 gitárról van most szó, de persze el lehet menni egy hangszerboltba, ki lehet próbálni mind a kettőt, további szájkaraténak nincs sok értelme.
Nekem egyébként Zoom G2.1NU-m van(ez már az új változat, új chip van benne, sokkal jobb a hangzása), egyáltalán nem műanyag hangú, a peavey modell szinte tök ugyanolyan mint a Vox VT-20+ erősítőmön ami előfokcsöves, a tisztája is nagyon szép, egyáltalán nem tompa.
Amúgy milyen az a jó füles ami neked van? -
#36630 A megfelelő pick up-okkal a Squier Affinity is egy jó hangszer, nekem is volt én szerettem nagyon, csak a nagy fejű strat nekem annyira nem jön be.
-
#36629 Cortot így lehúzni... Még az alsókategóriás cuccai is tök jók, főleg ár/érték arányban. Nem egy agyeldobós, de kezdőhangszernek a Cort jó gitárokat gyárt. Pont az ilyen nagyon olcsó Epi LP-ket, és társait nem nagyon szokták ajánlani kezdőgitárnak. -
MaRee #36628 Na most már teljesen bizonytalan vagyok. -
#36627 Multiból amiknek tényleg van értelme azok a következők: Boss ME25,50,70; GT5,6,8,10,100; Line6 Pod x3 live, HD sorozat, ezek elég változatosak árban is, a Zoomokból is van ami jó de a 2.1 nem ide tartozik, műanyag hangú vacak torzítója van, a tisztája meg tompa nagyon.
Gépre kötéshez vagy guitar link és a megfelelő szoftver, vagy Line6 Studio GX, UX1 ehhez jár a Pod farm amiben elég sok effekt és erősítő található jó minőségben, UX1-re lehet lábkapcsolót is kötni ha jól emlékszem azzal meg már lehet vagánykodni, és számítógép hangszórón se szól rosszul, persze nem úgy hogy a fél utca hallja.
A Cortos témához meg csak annyit hogy az alsó és közép kategóriás Ibanezek nagy részét is ők gyártják azokkal sincs semmi baj, olcsó gitárból nem szabad tremolósat venni egyik márkából se, vagy ha nincs más akkor fixálni kell a tremolót és nincs vele baj. -
#36626 Hát van egy jobbféle fülesem, de persze néha jó lenne ha a szomszédok is hallanák mit csinálok... :D Erre a hangfalas dologra nem is gondoltam. Multi dolgokat meg nézegettem már, nagggggyon vegyes véleményeket lehet olvasni róluk, de majd jobban utánajárok/kipróbálom valahogy.
Szóval akkor szerinted egy ilyen 20k-s hangkártya már faszájos lenne? Valami Roland nemtommi a neve, láttam az egyik boltban. Ilyen kütyüt inkább újonnan vennék nem használtan, kell a gari:P
Köszi a választ. -
Gvik #36625 És ha mondjuk valaki nem szereti az lp nyakat, vagy a testformát? Vagy az annyit számít hogy a nyak most mahagóni nem jávor? Azok a hangszedők benne szerinted tényleg annyival jobbak lehetnek, hogy emiatt már "egyértelműen" jobb? Mert ráírták hogy "epiphone"? Így ránézésre mondjuk szolózásnál a felső oktávban elég kényelmetlen lehet a nyak... (De mindezek ellenére lehet hogy valakinek mégis jobban kézre áll mint akármelyik másik.) A Cort meg sztem igenis csinál jó dolgokat persze nem minden termékük az, inkább az alsó meg a felső kategóriában erősebbek ár-érték arányban. És nyugodtan körülnézhetsz az interneten, jóval több jó véleményt fogsz találni róluk mint rosszat. Attól mert te valamiért látványosan utálod ezt a gyártót, még nem kell butaságokat beszélni, pláne nem úgy a véleményedet "objektívnek" állítod be. -
#36624 Hangkártya jó, csak mint az már említve lett, hiába 5-10k maga a hangkártya, ha nincs csak mondjuk PC hangszóród vagy házimozid vagy valami sok.1 hangszórószetted akkor azzal nem fogsz túl jó eredményt elérni, szóval ha valami hangszórót is kell venned úgy már drágább a dolog. Vannak olyan multieffektek amik egyben hangkártyaként is használhatók, így használhatod az erősítődön is, vagy akár gépen mindenféle modellező programmal.(és akkor van egy pedálod amivel wah/whammy/pitch shift-et állíthatod az erősítő modelleket meg akár valamilyen szoftverből is veheted, pl amplitube 3) Ilyen hangkártya pl Digitech RP255, Zoom G2.1NU, én ezeket néztem nem tudom olcsóbban van-e, ezek 40k+ körül vannak. -
#36623 Sziasztok!
Szerintetek ha egy amolyan dögös 60-70-esévekbeli blues-classicrock-ledzeppelin-cream-lynyrdskynyrd-satöbbi féle hangzás felé szeretnék konvergálni minél olcsóban (teheát 100%-san elérni, csak hasonlítani rá - sajna a pénztárcám nem engedi), akkor mi a jobb megoldás?
1. A mostani tranyós erősítőm (Marshall MG15CFX) venni egy-két faszább pedált. (tisztája szép, tetszik, torzítottal már nem vagyok megelégedve.)
2. Gyűjtsek egy olcsóbb/használt csöves erősítőre? Az a baj, hogy az olcsóbbakhoz megint csak kéne valami pedál, mert azokon nincs több csatorna. Valszeg ez lenne a legjobb, de a legdrágább is.
3. Hangkártya. Rééééégóta foglalkoztat a gondolat, de sajnos nincs lehetőségem rá, hogy kipróbáljam, pedig nagyon érdekelne a dolog. Felvétel/visszahallgatás/covergyártás is megoldható lenne így nagyon könnyen, mivel még tanulgatok (de azért nem vagyok olyan nagyon kezdő se), jó lenne ilyen dolgokat is csinálni, úgy gondolom. Eme megoldás mellet még az az érv is szól szerintem, hogy hangkarival aztán tényleg mindenféle dolgot ki lehetne próbálni: ezeregy effekt (bár inkább csak wah meg fuzz érdekelne), erősítő modellek, stb. Csak félek, hogy nagyon műhangja lenne. (Nyilván vannak jó hangú cuccok is, csak ugye megint közbeszól a pénz)
Na szóval erre a három lehetőségre gondoltam, kíváncsi vagyok mi a véleményetek.
Köszi -
#36622 Te miről beszélsz? Epiphone LP Special 2 újan 2 év garival 39k, ez a cort ami jóval szarabb nála pedig boltban 56k, ő "újan" szerezné 40k-ért, ki tudja mennyi garival, szóval összefoglalva olcsóbb és jobb az LP Special 2. -
Gvik #36621 Ha mondjuk összeveted, hogy mondjuk squierből kapsz egy bullet vagy affinity strat-ot ugyanezért az árért, vagy egy stagg lp-copyt, akkor azért nem olyan rosszak azok a cortok... Azt meg vedd hozzá, hogy azért az árban a garancia is benne van, ami használt hangszernél nincsen, és egy "elsőgitáros" nem biztos hogy észreveszi azokat a hibákat amik később komoly gondokat okozhatnak. -
#36620 Vintage V100 les paul sem rossz -
#36619 És ilyet kapsz használtan 25k-ért is.(talán olcsóbban is) Azaz közel fele annyiba került mint a Cort és jobb is.