Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
lol😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

oda nemtom, mert amikor vip volttam, telepakoltam aztán így már nem tudok oda tölteni 😄

... got nothin to share with you...

Aquir
Galériádba is? 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

de nem vip, szal csak kicsit lehet :S

Aquir
képfetöltés galériádba

Bangyee
Jah csak a kepfeltoltes.hu-t eleve nem hagyja az SG, szal ezekután én feladom. 😄

Hellhammer: ki kell próbálni más gityóval és ha azzal is trotyog akkor lehet hogy csõ... :/

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hellhammer
Pedált (Marshall Guv'Nor) használok hozzá, a Klipp csati torzítása nem igazán passzol a zenéhez amit játszunk. Most valami gány van a dologgal, mert néha ilyen trotyogósan szól a cucc (a mélyek egybefolynak), de még nem jöttem rá miért. Eddig több dolog jutott eszembe, de még nem mentem neki a hibakeresésnek: merül az elem a gitáromban, szar valamelyik kábel, halnak megfelé a csövek (remélhetõleg csak az elõfokban, mert a végfok csöveket én nemtom kicserélni, mert bias-t kell mérni hozzá, ahhoz meg nem értek). Remélem csak kábel vagy elem gond van és nem kell csöveket cserélni, mert az kicsit macerásabb dolog (árban és beszerezhetõségben is). Mondjuk ráférne a csõcsere, mert már kb. 1 éve itt van nálam a fej és ki tudja elõtte mikor volt benne cserélve, és ugye úgy mondják, hogy 1-1,5 évente nem árt cserélni.

Lacee
20529-en mûködik, kép megjelenítése-refresh módszerrel.

amúgy sárgabékát hanyagold szerintem 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Még próbálgasd!! Ne add fel!!
😄

Bangyee
Itt semmi sem mûxik bakker???<#falbav>
kép

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
Hát fakkdiszsitt mégeccer akkor

Shot at 2007-07-21

Bangyee
Jóöreg Laney Klipp.<#eljen> Saját torzítóját használod, vagy pedált?

Én cuccom (webcames gyér kép):

Fender DG5 western
Ibanez SV470
VOX DA15

Hellhammer
Itten van az enyim cucc.

Lacee
Ibanez AS-73

plusz van egy régi Alvaro no.20 akusztikusom

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Looooser
sziasztok lehet hogy már valaki mutatta ezeket a vidiket de megéri õket megnézni 😊
Videó 1
Videó 2

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Aquir

Fender CD-60CENAT elektroakusztikus gityó

nekem egy ilyen van,csak LaceSensor hangszedõkkel

Ennyire szarul gitározni egy stadionnyi ember elõtt azt hiszem tényleg csak a keith richardsnak lehet 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

McGrady

Johnson Les Paul...ahhoz képest, hogy Johnson, nagyon korrekt hangszer

Kuss!-magyarázta.

dean playmate pcpk

Nektek milyen gitárotok van??(mármint mindenkinek)
linkeljen már mindenki képet!!

Bangyee
*EMG settet

Bangyee
Akkor neked nem linkelem be azt a jótyúbos "professzort" aki lematricázta a PRS-ét és EMG setette dobott bele...<#falbav>

Hellhammer
Ha nem para neked a külföldrõl rendelés, itt is nézz szét: Musik Produktiv. Sok minden sokkal olcsóbb mint itthon, a szállíátsi díj egységesen 30 euro és 4-5 munkanap alatt megérkezik futárral, ha a rendeléskor volt épp raktáron a cucc.

Christiansen
Hát nemtom ha valaki a hangszeremre ragasztana akármilyen matricát is,
minimum letörném a kezét..

pls valaki egy oldalt ahol lehet rendeleni gitárok vagy valami boltot... mert csomó helyen ki vanr akva 66féle gitár csak az nincs melléírva hogy még meg kell rendelni nemtomhonnan és 2-3 hét mulva tuggyuk lehozni :S

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

Ron Ragm
Maradjunk annyiban hogy mindkettõ az (mérték valaki?)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Hellhammer
Sztem nem arra gondolt hogy az sXe dolog ciki, hanem az, hogy ha valaki reklámozza magáról hogy sXe.

Bangyee
Én is sztrétedzs vagyok... leszámítva az alkoholt. <#pias>

Amúgy nemtudom miért lenne ciki ez a hozzáállás. Szerintem sokkal cikibb a "minden este hányatag részeg és sztónd vagyok és kidiobom a hotel ablakán a széket mer azjó" hozzállás.

barnie1990
Csak tudnam,miert kell reklamozni azt,ha valaki straight edge.Azok koreben,akik otthon vannak a temaban,ez inkabb ciki dolognak szamit,mint menonek.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Sztem meg sXe-k jele az X azaz a sztrétedzseké. Aki nem ismerné a straight edge dolgot, annak rövidem annyit róla, hogy elvbõl nem fogyasztanak alkoholt, drogokat, dohányt, néhányan pedig még vegetáriánusok is. A HC zenéknél jellemzõ fõleg ez a dolog, bár egyre inkább terjed és sajna kezd ez is olyan divattá válni mint ez emo :/

barnie1990
Szerintem pedig mindenkepp a punk-hoz van koze.Pl. lattatok ti mar blink182 logot?

Zene nélkül mit érek én?

Nem Emós az biztos!! Az buziság!
Lehet csak egyszerûen egy jel hogy meglehessen különböztetni a gitárost a többitõl😄

sztem szimplán ezis ilyen emós faxság.. bár nemtudom lehet van valami speciális jelentése...X-basszus XX-az már szóló vagyn ritmus...

Bangyee
Hm az enyémen nincs. Lehet ezért nem megy annyira a gitározás még! Na veszem is elõ a szigszalagot!<#idiota>

milyen az az olcsó gitár?

Császtok!
Tudja valaki,hogy mit jelent a gitárosoknál az x a gitáron??
Csomó koncerten láttam,hogy mindenki gitárján vagy egy nagy X!

barnie1990
Irtam,hogy hangerobol sosem eleg.Egy alap hangkartya egy szinten alap hangszoroval nem nagyon tudja a jelet felhangositani.Magyarul felhuztam,hogy halljak is valamit.Ezert ervelek inkabb a fulhallgato mellett,mert az rajta van a fuleden,tehat annyira nem kell felhangositani.

Zene nélkül mit érek én?

Hellhammer
Itt van az egyik legismertebb (és talán legelismertebb 😊) gitár hangszóró adatlapja: klikk. A frequency range-nél lehet látni, hogy milyen tartományban szól (70-5000 Hz), ezt összevetve azzal, hogy a hifi cuccok általában 20-30 és 18-20000 Hz között mûködnek, látszik, hogy mennyivel szûkebb tartományban mennek a gitáros cuccok.

Hellhammer
Biztos vagy abban, hogy a gitár miatt kezdett el recsegni? Nem szimplán azért ment szét, mert nagy hangerõn használtad és azt nem bírta?
Gondolkozz egy kicsit logikusan: magában a gitár semmi olyan extra jelet nem ad le, amitõl szétmenne a hangfal, sõt jóval kissebb frekitartományban van jelen, mint mondjuk ha egy kész felvételt hallgatnál (nem nagyon van 100 Hz alatt mélye, ahol a lábdob + basszusgitár szól, 6 kHz fölött is alig van benne valami 10-12 felett meg pláne, pedig ott meg egy kész zenénél még mennek rendesen a dolgok).
Szal ha a gitár szét tudja küldeni a normál hifi hangfalat úgy hogy számítógépen keresztül megy a gitár, akkor egy normál zeneszám meg még inkább szét tudná hajtani. Akkor lehet gubanc, ha egy hangszer erõsítõt kötsz normál hifi hangfalra, mert az valóban ki tudja nyírni.

Amúgy tényleg nem árt ha az ember néha gyakorol erõsítõn is, mert jobban kihozza a koszt a játékban, de ilyen szempontból még arra érdemes figyelni, hogy ha torzítót használ az ember, ne torzítsa agyon a hangot, mert az meg egybemossa a hangokat és ugyanúgy nem hallatszanak ki annyira a hibák. Sztem mindegyik (erõsítõ nélkül, erõsítõvel, torzítva, füllhalgatóval stb.) gyakorlásnak megvan az elõnye és hátránya is, szal lehet úgy is hogy egyszer így másszor úgy (pl. skálák tanulását lehet erõsítõ néklkül is csinálni) 😊

BlastR
Még jo hogy megkérdeztem <#zavart2>
Van itthon ilyen gagyibb füles majd avval szorakozok...
Szép lett volna a kipukkad a Sennheiser fülesem.<#wink>

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

barnie1990
Ilyen pl. mikor a nyak egyik vegerol a masikra ugrik a kezed,es akkor nem kicsit idegesitoen vinnyog.(Nalam nem divat az ujjakat felemelni).

Zene nélkül mit érek én?

mumpic
Én nagyon sokszor erõsítõ nélkül pengetek, mert ha kuss van akkor is szépen hallani. Annyi vele a gond, hogy ha megszokod, akkor nagyon szar lesz erõsítõn játszani, mert minden apró kis mozdulat, vagy 'megakadás' hanggal jár, ami unplugged nem is hallattszott, az kierõsítve elõjön.

barnie1990
Ja.<#idiota><#vigyor3>
Eloszor sima pc-s hangfalszetten nyuztam,egy ido utan ugy elkezdett recsegni (mert hangerobol sosem eleg),gyorsan el is passzoltam.Szerintem se erdemes,akkor inkabb veszel egy 1-2000 ft-s pc-s fulhallgatot,es akkor azt nyuzhatod (kulonben is,akkor eleg neki a kisebb hangero is).
Ilyen szempontbol tenyleg a kombo a legjobb.Most volt nalam par napig egy 15 wattos Fender kombo,vegig rajta volt a gitar es nem minimumon,de meg se kottyant neki.Nem vagyok szaki,csak a sajat velemenyemet mondtam el,ha ezzel segithetek.

Zene nélkül mit érek én?

BlastR
Értem.
Hát lehet hogy szétnézek majd a használt gitárok között is.
Lenne még 1 kérdésem..
Olvastam olyat hogy ha rákötöm a gépre a gitárt akkor elronthatja egy idõután a hangfalaimat?
Ez lehetséges?

barnie1990
En is olcso gitart vagyok,es jelenleg nagyon nem vagyok vele megelegedve.Eloszor a csucs volt,de miutan mar jobb gitarok is megfordultak a kezemben,azota nagyon sovargok egy jobb utan.
Jelenleg pedig nincs zsetonom uj cuccra.
Olcso gitart tenyleg ugy erdemes venni,ha fogsz egy gitarost,es az o szakertelmevel nekilatsz utananezni egy hasznaltgitarnak.Egyedul ne nagyon probald.

Zene nélkül mit érek én?

BlastR
Köszi srácok a válaszokat...
A gitárhoz mit szoltok jo lesz ez kezdésnek?
Késöbbiekben szeretnék venni Erõsitöt meg Effekt pedált,csak elõször meg kellene tanulnom gitározni!
A neten valamit nem tudtok ajánlani?Amit elolvasva tájékozodok egy kicsit a gitározással kapcsolatba?<#vigyor3>