Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
Ez egy szomorú nap...ismét egy taggal bõvült az Égi Zenekar :-( Bencsik Sándor és Radics Béla mellett már Daczi Zsolt is ott pengeti tovább a húrokat! 😞 Nyugodjon békében!

Kuss!-magyarázta.

McGrady
itt van
a Boss MT-2t állítottam be rajta, félgainnél kicsit fentebb van tekerve...a szólóra delay van adva.
ezen elég jól hallatszik, milyen száraz kis dög ez a Marshall 😄
a hibákért sry.

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
oks köszi 😊

McGrady
holnap küldök remélhetõleg :-)

Kuss!-magyarázta.

Köszi az infókat.
Bangyee
A Vintage '52 nagyrést használt hangszereket is tart, ott próbálkozz. Illetve ne hagyd ki a maszek hírdetéseket sem, úgy éehet a legjobb üzleteket kötni...<#nezze>
Apronet, vatera, iwiw, hangmesterforum....

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

ugyxlátom a squier kihozott valami uj szériát
Sziasztok!
Olcsóbb árkategóriájú használt gitárt ás erõsítõt szeretnék venni.
Szerintetek Pesten hova érdemes bemenni ahol van választék is és jók az árak is?
Plízhelp!
Hell boy
Tudnál nekem küldeni vmi metálosabb (kicsit zúzósabb) beállításról hangmintát?

McGrady
www.bossus.com
ott találsz hangmintákat. amúgy egy ilyen analóg pedál elég erõsítõfüggõ, úgyhogy mindenképp jó, ha meghallgatod a saját cuccodon, mielõtt döntesz.

Kuss!-magyarázta.

mumpic
#20463 elõtt volt ilyesmirõl szó.

..még annyi h nem OD-2, hanem OS-2 😊)))

hello!
erõsen gondolkodom azon, hogy lecserélem a multieffektem(digitech rp50), mert nem igazán használom ki, és szeretnék helyette egy sima torzpedált.. arról van szó, hogy egy lyen punkrock zenekarban vagyok(cask mert valahol el kell kezdeni =D) ritmusgitár-néha szóló.. ma néztem egy Boss OD-2-es pedál.. valaki meg tudná írni hogy annak milyen a hangja, ill. kb jó lenne e nekem?? ezt olyan 15E körül már láttam, ennél többet nem nagyon tudnék rászánni a dologra..

mumpic
Lehet hogy csak az oktáv tolódott el, próbálj meg állítani a húrlábon.

Sephirot T
Elöre a húrok irányába van egy nagyon kicsit elhajolva.Amugy egy gyenge kis HB Bass.

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

hát az attól függ, hogy milyen gitár meg hogy milyen irányban van elgörbülve

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Sephirot T
Valaki segitsen!
Ma észrevettem hogy mikor a nyak aljánál játszok van egy kis elhangolódás.Aztán azt is észrevettem hogy a nyak egy kicsit meg is van görbülve és valszeg ezért van az elhangolódás.Mit tegyek?<#nemtudom>

McGrady
nem, most az erõsítõ szólt, azt "bemikrofonoztam" :-)...nem szeretem vonalra kötni, mert utána mindig recseg a hangszóróm 😄 de élõben kicsit máshogy szól...

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
sztem egész jó hangja van, és így szól akkor is ha erõsítõre van kötve? ezt egyébként vonal kimenetrõl vetted ugye?

Froopy
A következõ lenne a problémám: a gitáromat számítógépen szerettem volna használni... De ehez kellett egy elõerõsítõ... Nem akartam sokat költeni, vettem egy "csináld magad" szettet😄 Összeszereltük, csodával határos módon mûködött, bár búgott egy kicsit. Kb. 3 hónapig mûködött, ma elfüstölt egy tranyó😄 Tud valaki egy jó, megbízható kapcsolási rajzot küldeni? Vagy tud valaki ajánlani valami olcsóbb elõerõsítõt? Elõre is köszönöm, remélem tudtok segíteni!😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

McGrady
Itt vannak:
Tiszta hangszín, delay-el.
Torzított hangszín, elõször delay nélkül, aztán delayel feljátszva.
Szóló - torzítás+delay

Ha meghallgatod a második mintát, jól kijön, hogy delay nélkül nagyon szárazon szól a Marcin, úgyhogy én mindig megspékelem delay-el, még ha túl folyósnak tûnik is, élõben hangosban a legtöbb ilyen nesz úgyis elveszik belõle, tökéletes bármilyen torzított témára.
A harmadik hangminta beállításai ugyanazok, mint a második téma végéé, lehet hallani, hogy milyen "szólóbarát" a motyó delay-el :-)

(ja, és mindenhol van ráadva tone modify, noise suppressor, meg reverb)

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
azt megköszönném. aza baj hogy nem nagyon tudom kipróbálni mert a közelben tudomásom szerint senkinek nincs ilyen hangszerbolt pedig szintén sehol a közelben :/ ezért próbálok róla minél többet megtudni, persze az lenne az igazi ha kipróbálhatnám.

McGrady
hello
nekem ME-50em van, be lehet lõni úgy, hogy egészségesen szóljon tranyós cuccon is. Mondjuk nekem alapból nehéz dolgom van vele, mivel egy kis tranyós, jó száraz Marshallom van, de egész szépen szól vele.
viszont hallottam már fullcsöves laneyn, azon meg brutál hangja van...a tranyós Fender FM212R-n is nagyon tetszetõs a hangja, pedig az nem csöves cucc...amúgy a többi effekt ottvan, fõleg a delay, meg nem is nehéz kezelni a kütyüt. :-) próbáld ki, ha lehet a saját erõsítõddel, hogy tudsz-e neki csinálni valami jó soundot.
ha akarod, rakok fel hangmintát az enyémrõl.

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Érdekelne hogy használ/használt-e vki Boss ME-50 multit és ha igen akkor mi a véleménye róla. Engem fõleg az érdekelne hogy ugyebár asszem nem nagyon van rajta erõsítõ/hangfal szimuláció, szal ha egy nem csöves erõsítõre kötöm rá (peavey studio pro 112) mennyire lesz kásás a hangja ha bekapcsolom rajta a torzítót.

Hellhammer
Én úgy tudom, hogy 8% a vám. Van valami olyasmi is, hogy ha ajándékként kapod a cuccot, akkor nem kell fizetni, csak akkor azt fel kell tüntetni a csomagon, hogy ajándék. Nemtom a netes kereskedõkkel mennyire lehet ezt megbeszélni, de állítólag van aki belemegy (mondjuk akirõl hallotam az nem amerikai, hanem taiwan-i volt).

A hangmester fórumán van egy Gaben nick nevû srác, ha jól tudom õ az usa-ban él, és már több embernek megoldott ilyen hangszer meg erõsítõ vásárlási dolgot, meg talán az amcsi ebay-es dolgokban is tud segíteni ha az eladó nem postáz európába. Ja meg most így belegondolva a bnõm öcssékének zenekarában a gitársos srác, usa-ból hozatott Mesa fejet (kb. a felébõl kijött neki, mint az itthoni árak) talán õ is tud valami infót mondani, majd megpróbálom megkérdezni õt.

Lacee
van a vám- és pénzügyõrségnek egy zöld száma, ott meg tudják mondani.
ha jól emlékszem, talán 5% vám és ennek az összegnek még 20%-a ÁFA... szóval nem kevés.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

ezt kicsit bõvebben is kifejthetted volna 😄 milyen?

... got nothin to share with you...

kaptam 1 új gitárt egész jó .😊

köszi😊

Bangyee
Ezaztán a Hardcore Fender tuning 😄 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Match
Felsõ húrvezetõ (ami lenyomja a húrt hogy jobban tekeredjen 😄).
Annyi a különbség a simákkal ellentétben, hogy ennél görgõk nyomják le a húrt, így tremolózáskor könnyebben mozog (tehát ilyen placebó cucc 😄).
De végülis, ha már a nut-om is görgõs, miért ne legyenek azok is azok 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

mumpic
az az utolsó micsoda?

Bangyee
Hangmester fórumon van néhány e-bayben igen járatos fazon. Õk biztos tudják ennek a csínyját bínyját. 😉

Match
Valaki jártas a külföldrõl való rendelésben? (amerika)

A BestGuitarParts-tól szándékozom rendelni pár cuccot, szállítással együtt 200 dolcsi értékben.

Ha ennyibõl megúsznám (kb 37 ezer forint), akkor az kurvajó lenne, viszont ha rávágnak még ugyan ennyi vámot, akkor már kevésbé.
Lehet valahol infót találni arról, hogy mennyi vámot szabnak ki kb?
Esetleg valakinek valami tapasztalat?

Ha valakit érdekelnek a cuccok:
- Gotoh Wilkinson VS100G tremolo (Vagy króm, vagy fekete)
- Sperzel Locking Tuners (Vagy króm, vagy fekete 😄)
- Stratocaster Jackplate (Szigorúan fekete 😊)
- Valamint esetleg egy pár Roller String Retainer (kár hogy ez csak feketébe van....emiatt lesz lehet a kulcs és a híd is fekete).

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
Próbálta már vki a Digitech RP sorozat újabb darabjait? (150 250 350)

BlastR
Megoldodott!! Hangkártya drivert lecseréltem..
Pedig milyen szép terjedelmü hozzászolást irtam 😊

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

BlastR
Sziasztok lenne egy kérdésem .
Rákötöttem a gépre a gitárt.Ahogy bedugtam már szolt is..
Találtam egy programot amivel állítolag belehet hangolni a gitárt AP Tuner. Itt láttam valamelyik hozzászolásba a linkelt képet hogy miközbe pengetek a mutató mozog.
Nekem meg sem mozdul.
A hangkártya Line in -be dugtam a kábelt de probáltam már A Mic helyére is, ott meg meg sem szolal pedig kivettem a piápát is...
Kell még valamit állitani a windowsba hogy müködjön miután rákötöttem a gépre a gitárt?
Ja és probáltam a Guitar Fx nevezetü programot.Azt irtátok hogy lehet hogy késni fog a hang, de még addig sem sikerült eljutnom..
A gitár szól de ha elinditom a programot akkor nem mutajta az input se az output hogy valami történne. Az effekteket meg hiába állitgatom nem torzul nem változik meg a hang :S Csak a sima hangja szolal meg..
Valaki tudna segiteni? 😊
Na remélem értitek mit karattyolok 😊
Végülis müködik a dolog mint "erõsitõ" csak a programok nem érzélelik a gitárt...Vagy nem tom
<#szomoru1>

MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB

elküldtem a linket
nemtudnád nekem elküldeni?????????,nagyon kellene

megvan 😄 online
sziasztok.megvan vkinek a csalamádé könyv???????

Hell boy
huuh, egy 7ig nem voltam és milyen sokat írtatok.

Nyaralásom alkalmával sikerült beszereznem egy ilyet:

KLIKK <#vigyor>

Kár hogy mindössze csak ekkora:

KLIKK <#rolleyes>

Hellhammer
Elixir. Drága, de jó és tartós, nekem asszem március óta az van, és mostanában érzem, hogy lassan cserélni kellene. "Normál" húrokat meg 2 havonta cserélgettem, szal ez minimum 2-szer annyi ideig bírta.

Aquir
sajna én csak azt tudom hogy az akusztikus fémhúrosomnál pár húrcsere után a 11-es foszforbronz tetszik eddig a legjobban 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

forza milan
hehe😄ebként ugy márka és tipus szerint nem tudnátok ajánlani vmi jó húrszettet elektromos gitárhoz?10-es legyen,az fix,és ezen belül esetleg vmi metálosabban "csengõ"?😄

Aquir
hát erre "alap"ozni kell 😛 😊

Mr_no_NaMe
De õ azt kérdezte, hogy MI melyiket választanánk xDD