Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kuss!-magyarázta.
a Boss MT-2t állítottam be rajta, félgainnél kicsit fentebb van tekerve...a szólóra delay van adva.
ezen elég jól hallatszik, milyen száraz kis dög ez a Marshall 😄
a hibákért sry.
Kuss!-magyarázta.
Apronet, vatera, iwiw, hangmesterforum....
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Olcsóbb árkategóriájú használt gitárt ás erõsítõt szeretnék venni.
Szerintetek Pesten hova érdemes bemenni ahol van választék is és jók az árak is?
Plízhelp!
ott találsz hangmintákat. amúgy egy ilyen analóg pedál elég erõsítõfüggõ, úgyhogy mindenképp jó, ha meghallgatod a saját cuccodon, mielõtt döntesz.
Kuss!-magyarázta.
erõsen gondolkodom azon, hogy lecserélem a multieffektem(digitech rp50), mert nem igazán használom ki, és szeretnék helyette egy sima torzpedált.. arról van szó, hogy egy lyen punkrock zenekarban vagyok(cask mert valahol el kell kezdeni =D) ritmusgitár-néha szóló.. ma néztem egy Boss OD-2-es pedál.. valaki meg tudná írni hogy annak milyen a hangja, ill. kb jó lenne e nekem?? ezt olyan 15E körül már láttam, ennél többet nem nagyon tudnék rászánni a dologra..
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Ma észrevettem hogy mikor a nyak aljánál játszok van egy kis elhangolódás.Aztán azt is észrevettem hogy a nyak egy kicsit meg is van görbülve és valszeg ezért van az elhangolódás.Mit tegyek?<#nemtudom>#nemtudom>
Kuss!-magyarázta.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Tiszta hangszín, delay-el.
Torzított hangszín, elõször delay nélkül, aztán delayel feljátszva.
Szóló - torzítás+delay
Ha meghallgatod a második mintát, jól kijön, hogy delay nélkül nagyon szárazon szól a Marcin, úgyhogy én mindig megspékelem delay-el, még ha túl folyósnak tûnik is, élõben hangosban a legtöbb ilyen nesz úgyis elveszik belõle, tökéletes bármilyen torzított témára.
A harmadik hangminta beállításai ugyanazok, mint a második téma végéé, lehet hallani, hogy milyen "szólóbarát" a motyó delay-el :-)
(ja, és mindenhol van ráadva tone modify, noise suppressor, meg reverb)
Kuss!-magyarázta.
nekem ME-50em van, be lehet lõni úgy, hogy egészségesen szóljon tranyós cuccon is. Mondjuk nekem alapból nehéz dolgom van vele, mivel egy kis tranyós, jó száraz Marshallom van, de egész szépen szól vele.
viszont hallottam már fullcsöves laneyn, azon meg brutál hangja van...a tranyós Fender FM212R-n is nagyon tetszetõs a hangja, pedig az nem csöves cucc...amúgy a többi effekt ottvan, fõleg a delay, meg nem is nehéz kezelni a kütyüt. :-) próbáld ki, ha lehet a saját erõsítõddel, hogy tudsz-e neki csinálni valami jó soundot.
ha akarod, rakok fel hangmintát az enyémrõl.
Kuss!-magyarázta.
A hangmester fórumán van egy Gaben nick nevû srác, ha jól tudom õ az usa-ban él, és már több embernek megoldott ilyen hangszer meg erõsítõ vásárlási dolgot, meg talán az amcsi ebay-es dolgokban is tud segíteni ha az eladó nem postáz európába. Ja meg most így belegondolva a bnõm öcssékének zenekarában a gitársos srác, usa-ból hozatott Mesa fejet (kb. a felébõl kijött neki, mint az itthoni árak) talán õ is tud valami infót mondani, majd megpróbálom megkérdezni õt.
ha jól emlékszem, talán 5% vám és ennek az összegnek még 20%-a ÁFA... szóval nem kevés.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
... got nothin to share with you...
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Annyi a különbség a simákkal ellentétben, hogy ennél görgõk nyomják le a húrt, így tremolózáskor könnyebben mozog (tehát ilyen placebó cucc 😄).
De végülis, ha már a nut-om is görgõs, miért ne legyenek azok is azok 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
A BestGuitarParts-tól szándékozom rendelni pár cuccot, szállítással együtt 200 dolcsi értékben.
Ha ennyibõl megúsznám (kb 37 ezer forint), akkor az kurvajó lenne, viszont ha rávágnak még ugyan ennyi vámot, akkor már kevésbé.
Lehet valahol infót találni arról, hogy mennyi vámot szabnak ki kb?
Esetleg valakinek valami tapasztalat?
Ha valakit érdekelnek a cuccok:
- Gotoh Wilkinson VS100G tremolo (Vagy króm, vagy fekete)
- Sperzel Locking Tuners (Vagy króm, vagy fekete 😄)
- Stratocaster Jackplate (Szigorúan fekete 😊)
- Valamint esetleg egy pár Roller String Retainer (kár hogy ez csak feketébe van....emiatt lesz lehet a kulcs és a híd is fekete).
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Pedig milyen szép terjedelmü hozzászolást irtam 😊
MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB
Rákötöttem a gépre a gitárt.Ahogy bedugtam már szolt is..
Találtam egy programot amivel állítolag belehet hangolni a gitárt AP Tuner. Itt láttam valamelyik hozzászolásba a linkelt képet hogy miközbe pengetek a mutató mozog.
Nekem meg sem mozdul.
A hangkártya Line in -be dugtam a kábelt de probáltam már A Mic helyére is, ott meg meg sem szolal pedig kivettem a piápát is...
Kell még valamit állitani a windowsba hogy müködjön miután rákötöttem a gépre a gitárt?
Ja és probáltam a Guitar Fx nevezetü programot.Azt irtátok hogy lehet hogy késni fog a hang, de még addig sem sikerült eljutnom..
A gitár szól de ha elinditom a programot akkor nem mutajta az input se az output hogy valami történne. Az effekteket meg hiába állitgatom nem torzul nem változik meg a hang :S Csak a sima hangja szolal meg..
Valaki tudna segiteni? 😊
Na remélem értitek mit karattyolok 😊
Végülis müködik a dolog mint "erõsitõ" csak a programok nem érzélelik a gitárt...Vagy nem tom
<#szomoru1>#szomoru1>
MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n