Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rosszul értelmezted a mondatomat. Nem az aktív hangszedõ gagyi metálra, hanem az aktív hangszedõ gagyi metálra jó. Érted már?
Nem csak az én hozzáértésemet fikázzátok, és ilyet írsz, hogy aktív hangszedõ gagyi metálra...Látom fogalmad sincs a dolgokról 😛
Nem fejtem ki, nem fogok veled vitatkozni, többször le lett már írva hogy milyen egy aktív hangszedõ. EMG HZ-ra meg keress rá.
Kifejtenéd nekem, hogy mit jelent ez a mondat?(aktív akkor jó ha gagyi metált akarsz játszani, olyat ami nemrég lett itt linkelve youtuberól)
Meg az az sg g400-ban az emg HZ hangszedõ mért is nem elõny?😮(Azért jobb mint annak a gyárija)
Meg az az sg g400-ban az emg HZ hangszedõ mért is nem elõny?😮(Azért jobb mint annak a gyárija)
Strat felejtõs metálra, LP special meg nem LP de olcsó és árához képest nagyon jó. Superstratból meg mint írtam bármelyik ibanez vagy cort kx1q.
Köszi, átfutottam õket, hát az LP speciált ismerem, azt én nemajánlanám kezdõnek sem, közelsem LP az a gitár, csaK hasonló a formája 😄
Hát epiket tudom, hogy nemlehetnek annyira rosszak, viszont énis átfutottam a GS-t, hogy mi található ennyiért, csak én személyszerint korlátozottan ismerem az olyan márkák ilyen árkategoriás cuccait, mint jackson, iba, washburn.
Nekem személyszerint SG tetszene, de nemnekemlesz, s a leendõ tulaj inkább egy strat-superstrat test felé kacsingat, ahogyan kivettem
Hát epiket tudom, hogy nemlehetnek annyira rosszak, viszont énis átfutottam a GS-t, hogy mi található ennyiért, csak én személyszerint korlátozottan ismerem az olyan márkák ilyen árkategoriás cuccait, mint jackson, iba, washburn.
Nekem személyszerint SG tetszene, de nemnekemlesz, s a leendõ tulaj inkább egy strat-superstrat test felé kacsingat, ahogyan kivettem
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Ez, de alkudj még belõle. Ez inkább tényleg kezdõ hangszer szóval pár évig használnád. Aztán ibanezbõl szinte bármelyik jó, fõleg HSH pickup kiosztás.(mert jó áron adják õket, sok van) Esetleg KX5 is jó de 45k+ használtan és annyit rohadtul nem ér, mivel újan 60k és KX1Qt is kapsz ennyiért.(ami újan 100k) Esetleg még ez, aktív és olcsó, amúgy egyáltalán nem ismerem ezt a gitárt, szóval nézz utána.(aktív akkor jó ha gagyi metált akarsz játszani, olyat ami nemrég lett itt linkelve youtuberól) Ez is jó. Esetleg ez, de van kis hibája. Ez sem rossz, de az az EMG benne nem elõny! Ezt már csak a kinézete miatt is megéri😄 Ennyit találtam ami jó áron volt, olyat nem találtam amit mindenképp megérné azonnal megvenni.
Cort KX1Qt vegyél 45k-ért használtan(újan 100k), ez alá ne add cortból, fix hidas legyen és mahagóni.(többi fa felejtõs) Még jó lehet Epiphone G-400 is, az is mahagóni meg fix hidas, ez mind a kettõ kényelmes. Mindjárt szétnézek neked gitarshopon hogy onnan mit érné meg venni.
Sziasztok!
Tanácsot kértek tõlem a minap, hogy olyan 30-50e környékén milyen gitárt vegyen egy kezdõ, fõként metálra, tanulni.
Persze természetesen nem új ára értendõ, használt.
Cort x1-et nézett ki, de én nemvagyok benne biztos hogy jó választás, kissé ódzkodom a cortoktól, ti mit ajánlanátok?
Szerintem satus-floyd-os nemfeltétlen kellene, ellenben egy kényelmes nyak igen, megha a gyári szedõ kevés lenne egy idõ után, akkor legyen értelme költeni a cserére. Persze csodát ennyiért nemvárhat az ember, de vannak itt jobban hozzáértõbbek nálam a témában.
Tanácsot kértek tõlem a minap, hogy olyan 30-50e környékén milyen gitárt vegyen egy kezdõ, fõként metálra, tanulni.
Persze természetesen nem új ára értendõ, használt.
Cort x1-et nézett ki, de én nemvagyok benne biztos hogy jó választás, kissé ódzkodom a cortoktól, ti mit ajánlanátok?
Szerintem satus-floyd-os nemfeltétlen kellene, ellenben egy kényelmes nyak igen, megha a gyári szedõ kevés lenne egy idõ után, akkor legyen értelme költeni a cserére. Persze csodát ennyiért nemvárhat az ember, de vannak itt jobban hozzáértõbbek nálam a témában.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
ismeri valaki a fender féle lace sensor szedõket.. különleges hangjuk van.
Szeretnék beleszerelni egy különlegesen szép csilingelõs hangú single szedõt a stratómba..
van ezekrõl a szedõkrõl véleményetek?
Szeretnék beleszerelni egy különlegesen szép csilingelõs hangú single szedõt a stratómba..
van ezekrõl a szedõkrõl véleményetek?
Látom..
Meg lehetne csinálni egy hasonló áramkört..szerintem.
Úgy hogy kell egy kettõs potméter.
Amikor növeli a power csövekhez bejövõ jelet, közben csökkenti a power csövekbõl kijövõ jel nagyságát.. elvileg.
De azt nem tudom, hogy ez jót tesz e a csöveknek, mivel azoknak van egy pontosan megadott környezetük, amiben mûködni tudnak, és ennek állandó változtatása (kimenõ ellenállás) nem tudom hogy jót tesz e neki..
na mindegy
Meg lehetne csinálni egy hasonló áramkört..szerintem.
Úgy hogy kell egy kettõs potméter.
Amikor növeli a power csövekhez bejövõ jelet, közben csökkenti a power csövekbõl kijövõ jel nagyságát.. elvileg.
De azt nem tudom, hogy ez jót tesz e a csöveknek, mivel azoknak van egy pontosan megadott környezetük, amiben mûködni tudnak, és ennek állandó változtatása (kimenõ ellenállás) nem tudom hogy jót tesz e neki..
na mindegy
én ppár éve egy csomót koslattam fejhallgatóért..
olyat kerestem, amelyik életszerûen szól.. mintha ládával gitároznék..
próbáltam AKG, Audio technika, meg seinheiser, meg még párat..
és az van, hogy ezeknek a csúcs fejeseknek nagyon nincs életszerû mély tartományuk.
A basszus, a mély hangok, lábdob, nem ütnek ahogy kellene az életben is..hanem csak kopognak.. semmi életszerû mély tartományuk nincs.
Viszont az igaz, hogy részletezõ a hangjuk, de csak a közép és magas tartományban.
Talán a legjobb amit próbáltam az az AKG, meg a 60 ezer forintos panasonic fejes volt
olyat kerestem, amelyik életszerûen szól.. mintha ládával gitároznék..
próbáltam AKG, Audio technika, meg seinheiser, meg még párat..
és az van, hogy ezeknek a csúcs fejeseknek nagyon nincs életszerû mély tartományuk.
A basszus, a mély hangok, lábdob, nem ütnek ahogy kellene az életben is..hanem csak kopognak.. semmi életszerû mély tartományuk nincs.
Viszont az igaz, hogy részletezõ a hangjuk, de csak a közép és magas tartományban.
Talán a legjobb amit próbáltam az az AKG, meg a 60 ezer forintos panasonic fejes volt
Egy nagy massza lenne a zenébõl, elnyomják egymást a frekvenciák és egy nagy katyvasz lesz az egész zene, szerintem így érti.
Kevés a mély? Elvileg egyik frekvenciát sem nyomja el/erõsíti fel egy monitor fejhallgató, és ajánlják õket zenehallgatásra is, mert hogy minden jól hallatszik.
nem
a stúdió fejhallgató ált 1 hangszeren szól jól, mivel az a feladata, hogy azt halld amit játszol, egy hangszeren, tisztán
a DJ/monitor fejesek, pedig egy jó hangszigeteléssel, és magas hangerõn szóló fejhallgató, amiben kevés mély a, hogy ne nyomja el a közepeket és a magasokat.
szvsz egyik sem alkalmas zenehallgatásra
a stúdió fejhallgató ált 1 hangszeren szól jól, mivel az a feladata, hogy azt halld amit játszol, egy hangszeren, tisztán
a DJ/monitor fejesek, pedig egy jó hangszigeteléssel, és magas hangerõn szóló fejhallgató, amiben kevés mély a, hogy ne nyomja el a közepeket és a magasokat.
szvsz egyik sem alkalmas zenehallgatásra
De engem komolyan érdekelne, monitor fejhallgató elvileg minden tisztán hallatszik, a zene minden kis apró részlete. Szóval mi a baj vele?
Versenyeznek szuzukival is xD
Viccet félretéve, gondolom más frekvencia tartományban szól és a zenét nagyon megvágja, viszont gitározásra meg pont hogy ez a jó.
Én is keresek valami normális studio/monitor fejest, mert ezek a panasonic/thomson stb amik zenehallgatásra jók, nagyon nem jók gitározáshoz, csak cincognak :S
Viccet félretéve, gondolom más frekvencia tartományban szól és a zenét nagyon megvágja, viszont gitározásra meg pont hogy ez a jó.
Én is keresek valami normális studio/monitor fejest, mert ezek a panasonic/thomson stb amik zenehallgatásra jók, nagyon nem jók gitározáshoz, csak cincognak :S
Hat ha nem akkor nem 😄
Csak mondtam h ezzel nalam ellenszenvet valtasz ki nem pedig tiszteletet
En ezen a velemenyen vagyok nem tudom a tobbiek mit gondolnak.
Es lehet h a tobbiek reszerol te is jobban josz ki ha nem ugy mondod el hogy van egy ilyen fejem es minden hetvegen koncertezunk ugyhogynemvagyokamatorhulye de azert mondjatok mar hogy kell szobaban jatszani 100w 4x12-n
Hanem mondjuk ugy hogy sziasztok hogy tudnam ezt megoldani
Es akkor nem kapod a jaguaros jelzot
Mondom engem nem zavar csak ez a velemenyem
Ha valamit nem tudunk kerdezunk
Ezzel lesz mindenki okosabb
Csak mondtam h ezzel nalam ellenszenvet valtasz ki nem pedig tiszteletet
En ezen a velemenyen vagyok nem tudom a tobbiek mit gondolnak.
Es lehet h a tobbiek reszerol te is jobban josz ki ha nem ugy mondod el hogy van egy ilyen fejem es minden hetvegen koncertezunk ugyhogynemvagyokamatorhulye de azert mondjatok mar hogy kell szobaban jatszani 100w 4x12-n
Hanem mondjuk ugy hogy sziasztok hogy tudnam ezt megoldani
Es akkor nem kapod a jaguaros jelzot
Mondom engem nem zavar csak ez a velemenyem
Ha valamit nem tudunk kerdezunk
Ezzel lesz mindenki okosabb
Ki mondta, hogy nézzetek fel rám?
Én csak kiálltam magamért, hogy azért ne õ döntse már el, hogy értek-e a gitározáshoz vagy sem....
Abszolút semmi rajolás nem volt benne, csak nem vagyok papucs 😛
Én csak kiálltam magamért, hogy azért ne õ döntse már el, hogy értek-e a gitározáshoz vagy sem....
Abszolút semmi rajolás nem volt benne, csak nem vagyok papucs 😛
Gitarozashoz kell vagy egyeb/zenehallgatashoz?
Utobbit nem ajanlom mert nem arra vannak kitalalva.
Viszont monitornak megfelel
Utobbit nem ajanlom mert nem arra vannak kitalalva.
Viszont monitornak megfelel
Remelem angol megy:http://www.tonymckenzie.com/afd100_power_output.htm
Succor:
Magyar mentalitas? Nem irigykedunk. Pont megadatik az osszes cucc amit szeretnek (most nem mert el van lopva 2 gitarom...) en csak annyit irtam h nem amiatt fogunk felnezni rad h mit ertel el a zeneiparban meg h hogy gitarozol
Van itt par srac aki evek ota jelen van a forumon es akar hogy gitaroznak sokkal jobban felnezek rajuk mintha idejonne egy Jimmi Hendrix..
Es ez nem azert mert bunko magyar vagyok (mert nem vagyok se bunko se magyar 😄) hanem mert oket ismerem kesz.
Succor:
Magyar mentalitas? Nem irigykedunk. Pont megadatik az osszes cucc amit szeretnek (most nem mert el van lopva 2 gitarom...) en csak annyit irtam h nem amiatt fogunk felnezni rad h mit ertel el a zeneiparban meg h hogy gitarozol
Van itt par srac aki evek ota jelen van a forumon es akar hogy gitaroznak sokkal jobban felnezek rajuk mintha idejonne egy Jimmi Hendrix..
Es ez nem azert mert bunko magyar vagyok (mert nem vagyok se bunko se magyar 😄) hanem mert oket ismerem kesz.
Megint kiforgatod a szavaimat 😄
Tudom jól, hogy lehet egy rohadt erõsítõn hangerõt szabályozni.
Nem ez volt a kérdés..Írtam, hogy ha egy picit is tekerek rajta olyan hangereje van, hogy a dunáig viszi a fejed...Én azt kérdeztem, hogy lehet viszonylag normális hangzást megtartva szoba hangerõn használni az erõsítõt...milyen eszközzel.
Tudom jól, hogy lehet egy rohadt erõsítõn hangerõt szabályozni.
Nem ez volt a kérdés..Írtam, hogy ha egy picit is tekerek rajta olyan hangereje van, hogy a dunáig viszi a fejed...Én azt kérdeztem, hogy lehet viszonylag normális hangzást megtartva szoba hangerõn használni az erõsítõt...milyen eszközzel.
Valaki ismeri az Invotone HD2000 fejhallgatót? Elvileg professional monitor earphones 6k-ért😄 Amit írtak róla hogy minimális közép-elnyomása van.
nyugodtan lehet kérdezni..nem vagyunk mi istenek..ne félj tõlünk
csak nekem furcsa valamiért, hogy egy ilyen erõsítõt birtokol valaki,..és egy ilyen alap kérdést tesz, fel, hogy hogy lehet szabályozni az erõsítõ hangerejét..
Nem tudom miért.. de bennem azt az érzést keltette, mintha valakinek lenne egy jaguárja, de megkérdezi a suzukistól, hogy hogy kell jobbra indexelni.
csak nekem furcsa valamiért, hogy egy ilyen erõsítõt birtokol valaki,..és egy ilyen alap kérdést tesz, fel, hogy hogy lehet szabályozni az erõsítõ hangerejét..
Nem tudom miért.. de bennem azt az érzést keltette, mintha valakinek lenne egy jaguárja, de megkérdezi a suzukistól, hogy hogy kell jobbra indexelni.
"Ti meg istenek vagytok és mindenhez értetek." <#bohoc>#bohoc>
<#vigyor>#vigyor> pénz nyomtatót akarok építeni..
ki segít benne?
<#vigyor>#vigyor> pénz nyomtatót akarok építeni..
ki segít benne?
Van egy POST feliratú poti, azzal is lehet állítani a hangerõt, kb. a hangerõ, tekerd a fõhangerõt a legkisebb olyan hangerõre amikor hallasz valamit, aztán a POSTal meg finomhangold és úgy szerintem biztosan be lehet lõni egy használható hangerõt. Ha így sem sikerül akkor nem én vagyok a hülye.
Hát te hülye vagy...Pontosan tudtam, hogy hangos lesz...nem is azért van hanem koncertezni..Én csak azt kérdeztem, hogy hogy tudnám szobahangerõn használni, de látom ez halott ügy.Mindegy Slinky-tõl már kaptam használható választ, amit köszönök is...
Van hozzáértés...Színpadon abszolút tudom, hogy lõjjem be, tudom hova tegyék a mikit, hogy az én ízlésvilágomhoz mérten a legjobban szóljon...
Nem ez az elsõ erõsítõm már..
Itt csupán arról van szó, hogy soha nem találkoztam még ezzel a problémával és nem tudom mit lehet tenni....De látom itt én vagyok a rossz fiú, mert kérdezni mertem 😊
Ti meg istenek vagytok és mindenhez értetek.
Nem ez az elsõ erõsítõm már..
Itt csupán arról van szó, hogy soha nem találkoztam még ezzel a problémával és nem tudom mit lehet tenni....De látom itt én vagyok a rossz fiú, mert kérdezni mertem 😊
Ti meg istenek vagytok és mindenhez értetek.
Nekem meg az nem szimpi, hogy segítséget kérek, és ilyet ír rá, hogy:
hogy lehet valakinek egy ilyen 5150 es szörnyetege, ha még ennyit sem ért a gitározáshoz..
Úgy lehet, hogy keményen megdolgoztam az áráért, és vettem egyet,úgy -.-
Magyar mentalitás sajnos nem sokat fejlõdik 😊
hogy lehet valakinek egy ilyen 5150 es szörnyetege, ha még ennyit sem ért a gitározáshoz..
Úgy lehet, hogy keményen megdolgoztam az áráért, és vettem egyet,úgy -.-
Magyar mentalitás sajnos nem sokat fejlõdik 😊
Én errõl nem tudok, hogy lenne ilyen áramkör.. ami fokozatmenetesen állítja a csövek teljesítményét.
Olyat lehet, csinálni, mint amit lentebb írtam.
Egy Di boxot beraksz a láda elé.. feltekered a master gaint, a di boxon, vagy attenuator on kapcsolsz egy nagyobb volume reduction szintet, és így középhangerõn full végfok torzításon használhatod a gépet.
Nagy hangerõn sajnos már úgy betorzítanak a hangszórók, hogy elmennek a mély hangok, és ez sajnos nem jó a keményebb rock hangzásnak, és metálnak.. viszont jó az old school rocknak és a régebbi fuzz szerû hangzásoknak.
Olyat lehet, csinálni, mint amit lentebb írtam.
Egy Di boxot beraksz a láda elé.. feltekered a master gaint, a di boxon, vagy attenuator on kapcsolsz egy nagyobb volume reduction szintet, és így középhangerõn full végfok torzításon használhatod a gépet.
Nagy hangerõn sajnos már úgy betorzítanak a hangszórók, hogy elmennek a mély hangok, és ez sajnos nem jó a keményebb rock hangzásnak, és metálnak.. viszont jó az old school rocknak és a régebbi fuzz szerû hangzásoknak.
Viszont jut eszembe az afd kapcsan
Utana tudnal nezni valaminek?
Ugye ezen van egy power poti amivel szabalyozhatod 0.1-100w ig a teljesitmenyt ugy h nem kapcsolja le a csoveket, viszont ki lehet hajtani oket kis hangeron is
Ez tetszik nagyon
Ez esetleg adaptalhato masba?
Es beepitheto egy barmilyen erosito aramkorebe?
Utana tudnal nezni valaminek?
Ugye ezen van egy power poti amivel szabalyozhatod 0.1-100w ig a teljesitmenyt ugy h nem kapcsolja le a csoveket, viszont ki lehet hajtani oket kis hangeron is
Ez tetszik nagyon
Ez esetleg adaptalhato masba?
Es beepitheto egy barmilyen erosito aramkorebe?
Persze h jol szolnak
Mindenhez jol szolnak ugyan az mint egy 6l6 csak sokkal nagyobb a kimeni jele es stabilabb is sztem
Emlexem annak idejen pl slash is a use for illusionban is 6l6 all hajtott 800ast hasznalt szinten vegfokon torzitva
De ezek a 6550esek jobban utnek
A KT88 meg ami a pirosban van az meg inkabb elofok torzitasra megy viszont szebbek a tisztai
Ugyhogy nekem is 6550 rulz csak meg mindig fura egy marciban
Csak tudod a tradiciok
Mindenhez jol szolnak ugyan az mint egy 6l6 csak sokkal nagyobb a kimeni jele es stabilabb is sztem
Emlexem annak idejen pl slash is a use for illusionban is 6l6 all hajtott 800ast hasznalt szinten vegfokon torzitva
De ezek a 6550esek jobban utnek
A KT88 meg ami a pirosban van az meg inkabb elofok torzitasra megy viszont szebbek a tisztai
Ugyhogy nekem is 6550 rulz csak meg mindig fura egy marciban
Csak tudod a tradiciok
dino cazares moddolt 800 asában is 6550 es csövek voltak.
Én is erre fogok alapozni.. szerintem eszméletlenül brutálisan szólnak azok a hi gain marshallok amikben 6550 es csövek vannak.
Persze metálhoz..
Én is erre fogok alapozni.. szerintem eszméletlenül brutálisan szólnak azok a hi gain marshallok amikben 6550 es csövek vannak.
Persze metálhoz..
Hard rock hoz kiváló hangzás..
Nagyon harap ez a hang.
Ha sok pénzed lesz.. inkább vegyél, egy utánépített jcm 800 ast.
Talán nemsokára beindítom az erõsítõ építõ mûhelyemet én is.
És féláron árulom majd az erõsítõket.
Ugyan az az áramkör.. hasonlóan fognak majd kinézni a fejek is.
Még egyelõre a kimenõ transzformátorral szarakodok.
Nehéz beszerezni eredeti kimenõ trafókat sajnos =(
Már van rá emberem, aki képes bármely kimenõ klón megépítésére.
Ezek lesznek a repertoárban.
Marshall jcm 800 master volume
Marshall plexi 1987x
Dual Rectifier.. még a régebbi két csatornás.. az a durvább kiadás
Bogner Uberschall (De csak akkor ha sikerül szereznem eredeti kimenõ trafót amit lemásolhatunk a barátommal)
Az a baj, hogy egy nagyon drága milliós erõsítõ kimenõjét nagyon nehéz beszerezni.
Nagyon harap ez a hang.
Ha sok pénzed lesz.. inkább vegyél, egy utánépített jcm 800 ast.
Talán nemsokára beindítom az erõsítõ építõ mûhelyemet én is.
És féláron árulom majd az erõsítõket.
Ugyan az az áramkör.. hasonlóan fognak majd kinézni a fejek is.
Még egyelõre a kimenõ transzformátorral szarakodok.
Nehéz beszerezni eredeti kimenõ trafókat sajnos =(
Már van rá emberem, aki képes bármely kimenõ klón megépítésére.
Ezek lesznek a repertoárban.
Marshall jcm 800 master volume
Marshall plexi 1987x
Dual Rectifier.. még a régebbi két csatornás.. az a durvább kiadás
Bogner Uberschall (De csak akkor ha sikerül szereznem eredeti kimenõ trafót amit lemásolhatunk a barátommal)
Az a baj, hogy egy nagyon drága milliós erõsítõ kimenõjét nagyon nehéz beszerezni.
Es persze ez bar mondom nem a metal a mufajom
Btw meg mindig nem ertem ebben a 6550-eket...
Jo hogy vegdok torzitas meg utosebb mint. 6l6 de akkor is kerem egy marshallban legyen el34 ha mar brit
Bar bitang jol szol ez eloben a gatyadat leviszi 1-es gain 10 master 😉
Aztan beszeljen nekem valaki h elofokon kell torzitani
Btw meg mindig nem ertem ebben a 6550-eket...
Jo hogy vegdok torzitas meg utosebb mint. 6l6 de akkor is kerem egy marshallban legyen el34 ha mar brit
Bar bitang jol szol ez eloben a gatyadat leviszi 1-es gain 10 master 😉
Aztan beszeljen nekem valaki h elofokon kell torzitani
Nekem ez mindig is tetszett bar nem metalra igaz
Ha ramesz a videora akkor a leirasban leirja h milyen modok vannak rajta
Ha ramesz a videora akkor a leirasban leirja h milyen modok vannak rajta
Ez kurvajo koszi
Akkor kezdodjek hat a nagy virtuali erositoepites
Asszem kiprobalom es en is egy jcm800 al kezdem
Kurva jo kis aramkor az 😊
Nagyon szivesen kiprobalnek modokat de nincs szivem hozzanyulni a kis dragahoz ugyhogy marad csak virtualisan 😊
Majd ha egyszer sok penzem lesz veszek egy masikat es szarramoddolon 😊
Akkor kezdodjek hat a nagy virtuali erositoepites
Asszem kiprobalom es en is egy jcm800 al kezdem
Kurva jo kis aramkor az 😊
Nagyon szivesen kiprobalnek modokat de nincs szivem hozzanyulni a kis dragahoz ugyhogy marad csak virtualisan 😊
Majd ha egyszer sok penzem lesz veszek egy masikat es szarramoddolon 😊
Adhattok tippeket, hogy milyen hangzásokat hallgassak meg, mondjatok elképzeléseket.. Valami nagyon durvát akarok összehozni.
Tervezem még hogy létrehozok egy csöves hi-gain bass gitár erõsítõt is.
De azt m ég nem tudom, hogy.. nincs koncepcióm.. minden esetre a bass gitárnak a nagyobb gain.. nem nagyon üt.. majd ki kell találnom, kikisérleteznem valami jó dolgot.
Tervezem még hogy létrehozok egy csöves hi-gain bass gitár erõsítõt is.
De azt m ég nem tudom, hogy.. nincs koncepcióm.. minden esetre a bass gitárnak a nagyobb gain.. nem nagyon üt.. majd ki kell találnom, kikisérleteznem valami jó dolgot.
Igen.. LTspice a neve..
Ezzel a programmal gyakorlatilag megtudom csinálni azt, hogy berajzolok egy elméleti kapcsolási rajzot, ..vagy egy már meglévõ áramkört is berajzolhatok..mondjuk egy jcm 800 asét.. aztán a megadott pontra beküldök egy audio jelet, mondjuk gitár jelét, és a program, úgy szólal meg mint egy igazi jcm 800 as erõsítõ..
szimulálja hogy mi történne a valóságban
kurva jó dolog ám..
Tekerj 3:15 höz..
Ezzel a programmal gyakorlatilag megtudom csinálni azt, hogy berajzolok egy elméleti kapcsolási rajzot, ..vagy egy már meglévõ áramkört is berajzolhatok..mondjuk egy jcm 800 asét.. aztán a megadott pontra beküldök egy audio jelet, mondjuk gitár jelét, és a program, úgy szólal meg mint egy igazi jcm 800 as erõsítõ..
szimulálja hogy mi történne a valóságban
kurva jó dolog ám..
Tekerj 3:15 höz..
Segíthetnétek..adhatnátok tippeket, hogy hogyan képzelitek el a világ legdurvább gitár hangzását.
Ez a hangzás az alapom.
Ez egy nagyon ritka effektus..
Egy átalakított kompresszor áramkör van beépítve a jcm 800 asba, és mégegy gain stage.. + 1 csõ.
Az erõsítõnek gyakorlatilag 2 gain potmétere van. Durva mi? <#idiota>#idiota>
Egy olyan effektust hoz létre a plusz áramkör, hogy van egy szûrõ, ami érzékeli, amikor a frekvencia modus leesik egy bizonyos értékhatárra, akkor küld egy impulzust egy hangerõ moduláló jFET tranzisztornak, ami a gain stagek után impulzus szerûen meglöki felerõsíti a hangot egy bizonyos frekvencia tartományban.
Az eredmény, egy nagyon durva ütés, deep punch szerû hang, ami olyan érzés kb, mintha minden egy lepengetett hang után valaki ledobna egy kurva nagy súlyos kalapácsot a földre.
Ez az a hang amitõl szó szerint remeg a gyomrod, és szétesik nagyobb hangerõ a bútor.
Szóval egy ilyen biztos lesz benne.
Csak hogy ezt az erõsítõt ellopták dinotól.. és bradshow sem emlékszik már hogy hogy építette meg pontosan. Csak töredék kapcsolási rajzok maradtak fent a múltból. Azért remélem sikerül a trükk.
Ez a hangzás az alapom.
Ez egy nagyon ritka effektus..
Egy átalakított kompresszor áramkör van beépítve a jcm 800 asba, és mégegy gain stage.. + 1 csõ.
Az erõsítõnek gyakorlatilag 2 gain potmétere van. Durva mi? <#idiota>#idiota>
Egy olyan effektust hoz létre a plusz áramkör, hogy van egy szûrõ, ami érzékeli, amikor a frekvencia modus leesik egy bizonyos értékhatárra, akkor küld egy impulzust egy hangerõ moduláló jFET tranzisztornak, ami a gain stagek után impulzus szerûen meglöki felerõsíti a hangot egy bizonyos frekvencia tartományban.
Az eredmény, egy nagyon durva ütés, deep punch szerû hang, ami olyan érzés kb, mintha minden egy lepengetett hang után valaki ledobna egy kurva nagy súlyos kalapácsot a földre.
Ez az a hang amitõl szó szerint remeg a gyomrod, és szétesik nagyobb hangerõ a bútor.
Szóval egy ilyen biztos lesz benne.
Csak hogy ezt az erõsítõt ellopták dinotól.. és bradshow sem emlékszik már hogy hogy építette meg pontosan. Csak töredék kapcsolási rajzok maradtak fent a múltból. Azért remélem sikerül a trükk.
Ez erdekel
Kifejthetned bovebben
Ha most jol ertelmezem azt mondtad h vannak olyan programok amikkel lehet szimulalni aramkoroket? Tehat akarmit osszerakhatsz a nullarol? Vagy faradt vagyok mar ma? 😊
Kifejthetned bovebben
Ha most jol ertelmezem azt mondtad h vannak olyan programok amikkel lehet szimulalni aramkoroket? Tehat akarmit osszerakhatsz a nullarol? Vagy faradt vagyok mar ma? 😊
Én most itthon.. hobby szinten azzal kisérletezem, hogy hogyan tudnám összehozni a világ legbrutálisabb, legagresszívabb gitárhangzását..
Egy emu 1616m es kártyát használok, és letettem a csõszimulációról.. képtelen vagyok megfelelõ szinten modellezni egy csõ hangját.. kipróbáltam vagy 30 féle csõszimulációs vst programot..
Volt egy két jó..de azok vagy csak hi gainen szóltak jól.. és ahogy letekerem a gaint szarrá válik..
egyik program sem tudott jó eredményt felmutatni egy analóg csõhöz képest.
Úgyhogy most azt csinálom, hogy kivezetek egy audio loop ot az emu kártyámból.. rákötöm az ADA MP-1 csöves elõfokot..
és azt tervezem, hogy különféle digitális VST ket és áramkör szimulációkat használok az analóg loopba kötött csõvel együtt..
az ada mp1 en minden beállítást ki lehet nullázni.
Teljesen ki lehet lõni az eq szabályozást, csak a csõ szól, amin gaint lehet állítani
A világ legjobb erõsítõjét akarom megépíteni.
A kiindulási áramköröm egy moddolt jcm 800 as
A fear factory gitárosa használta ezt, dino cazares.. a 800 asba a nagyon ritka bradshow féle mod volt bele építve, a custom audio engineering nél.
Egy emu 1616m es kártyát használok, és letettem a csõszimulációról.. képtelen vagyok megfelelõ szinten modellezni egy csõ hangját.. kipróbáltam vagy 30 féle csõszimulációs vst programot..
Volt egy két jó..de azok vagy csak hi gainen szóltak jól.. és ahogy letekerem a gaint szarrá válik..
egyik program sem tudott jó eredményt felmutatni egy analóg csõhöz képest.
Úgyhogy most azt csinálom, hogy kivezetek egy audio loop ot az emu kártyámból.. rákötöm az ADA MP-1 csöves elõfokot..
és azt tervezem, hogy különféle digitális VST ket és áramkör szimulációkat használok az analóg loopba kötött csõvel együtt..
az ada mp1 en minden beállítást ki lehet nullázni.
Teljesen ki lehet lõni az eq szabályozást, csak a csõ szól, amin gaint lehet állítani
A világ legjobb erõsítõjét akarom megépíteni.
A kiindulási áramköröm egy moddolt jcm 800 as
A fear factory gitárosa használta ezt, dino cazares.. a 800 asba a nagyon ritka bradshow féle mod volt bele építve, a custom audio engineering nél.