37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
-
Slinky Cyle #36697 nézd már meg léci, hogy nem tudnám e vasfűrésszel és vasreszelővel leszedni a heggesztést, hogy azt szét szedhessem az egészet.
A ragasztás nem gond, berakom egy lábasba és jól megfőzöm a trafót, aztán szétjön az egész. -
#36696 Nem lehet szétszedni, össze van heggesztve az egész.
Egyébként lomtalanításnál figyelni kell, nekem is van a padláson 1-2 kukázott rádió, tv. Alkatrésznek tökéletes, csöves cuccokat meg börzéken érdemes keresni, faterék egy veterán motoros börzéről jöttek haza egy kis csöves rádióval. Egy cső csere ráférne, de egyébbként hibátlanul. -
Slinky Cyle #36695
Mi van a tiktakkos doboz mellett figyeljétek már.
Csak 4 ezer ft. Csak a réz anyaga többet érne a méhben.
Szívem szerint megvenném ezt a kolosszális darabot, csak félek, hogy nem tudnám beépíteni egy dobozba sem.
Egy max 2U magas rack dobozba tervezem bepakolni a berendezést.
De ennek azthiszem legalább egy kisebb láda kellene. =(
izé.. léci nézd már meg hogy a mikro trafója nincs e esetleg összeheggesztve valahol a vasja.. azt hallottam.
Nehogy ne tudjam szétszedni. =( -
Slinky Cyle #36694 nincs tipped, hogy honnan tudnék ilyen trafókat beszerezni?
Legalább kettő kéne.
Egy EL34 végfokhoz, és egy 6L6 véghez.
A kimenőket természetesen meg sem próbálom összegányolni házilag, oda egy minőségi ultra Hammond trafó lesz megvéve.
De a tápot szeretném olcsón megúszni. -
#36693 Nem kell bemutatni :D
Viszont jó vele dolgozni, meg így minden eszközöm megvan az egyedi számítógépház készítéshez, egyedül az anyag az ami rohadt drága :( -
Slinky Cyle #36692 vigyázz azzal a szarral..kurva nagy íveket tud húzni.
Az a trafó gyilkos egy jószág, bárkit megöl ha akar. -
#36691 Volt egy, de pontheggesztő lett belőlle :D -
Slinky Cyle #36690 izé.. nincs itt valakinek véletlenül egy rossz mikrohullám sütője?
Kellene belőle a trafó.. megfőzném, aztán megpróbálnám áttekerni.
240V-1A primer / 450V-250mA , 50V-50mA bias áramkörnek, és 6.3V-6A a csövek fűtésének. -
Slinky Cyle #36689 hát ja.. a konrád az kurva drága =(
főleg akkor ha az ember transzformátort akar ott venni.
-
#36688 ITT nézz szét, 500VDC-t bírnak, de ugye az is számít hogy milyen áram folyik át rajta, egyébként a fentebb linkelt oldal ajánlott az új alkatrészek beszerzésére is mert az egyik legolcsóbb hely az országban ami magánszemélyeknek is szállít, a másik pedig a Conrad, de azt csak a ritka vagy nehezen beszerezhető dolgokra ajánlom, mert elég drágák. -
Slinky Cyle #36687 Nem tudtok olyan potmétert "aki ért hozzá attól kérdezem" ami bírja esetleg az 500 V DC feszültséget.
Szeretném potméterrel szabályozni a csövek anódfeszültségét, mert kiváncsi vagyok, hogy különböző feszültségeken, milyen lesz a hangjuk.
Nem kevesebb mint a legjobb hangzást szeretném kihozni a cuccokból. -
Slinky Cyle #36686 ez nem egy rossz cucc..nem néz ki annak, régi olasz csöves cuccnak tűnik
Vintage Steelphon fej 1972 gitárerősítő
24 ezerért ingyen van.
Csak a csövek kerülnének ennyibe egy újracsövezésnél -
Slinky Cyle #36685 én most régi használt csöves rádiókat, készülékeket keresek a vatárán megvételre.
Megveszem őket, és ott figyelnek benne az értékes alkatrészek.
400V os Hálózati trafó, kurva nagy szűrő elkók amik boltban kurva drágák, kimenő trafó ami szintén 50-60 ezer újonnan.
Plusz van még néhány kurva régi, de jó vintage hangú illesztő kondim is, amik bírják a +400V ot.
Minden megvan 3-4 ezer ft ból.
Ha minden alkatrészt magamnak kellene megvenni, nem jönnék ki 100 alatt.
Így meg megvan olcsón minden, csak a saját ecc83, 6l6, és el34 csövek köré kell felépítenem az egyszerű áramkört.
Csak nemtom milyen dobozba építsem bele a cuccot.
Rackes elő és végfokra gondoltam.
Mit szóltok hozzá? -
Slinky Cyle #36684 gitárhop -
Fidolorous #36683 roland micro cubehoz hasonló, de olcsóbb esetleg noname hordozható erősítőt merre találhatok ? -
Slinky Cyle #36682 75 ért láttam megint egy jó féle de olcsó IGAZI les paul t a gs en.
vintage v100 afd
nemrég rakták fel
-
#36681 Koszonom a tippet, Studiophile AV 30 meretre mar-mar hatareset. -
#36680 A meret. 3 LCD mellett kellene elferjenek, kulon allvanyokat nem szeretnek hasznalni, falra nem fuggeszthetem oket. -
Slinky Cyle #36679 behringerek nagyon költséghatékony cuccok. nagyon jó ár értékkel rendelkeznek.
Ha nem vagy milliárdos, érdemes számolni vele -
#36678 M-Audio is csinál kisebb asztali méretű studió hangszórókat, érdemes azok közt is nézelődni elég sokan használják őket. -
#36677 Az ajánlott Behringerekkel mi a problémád? -
#36676 Nagyon koszonom a szakertest, sokat segitettel!
Monitor hangszorobol sajnos a legtobb tul nagy. Ez a Genelec 6010 jo lenne, nezegettem teszteket rola, mindenhol dicserik, mar neztem, hogy honnan rendeljem meg, aztan raebredtem, hogy ennek darabja 6xk! Meg akar ki is fizetnek 120-150k-t csak hangszorora, de akkor azt alaposan meg kell bogarasszam, ossze kene hasonlitanom eloben masokkal, meg akkor mar egy nagyobb meretu krk-ban jobban megbiznek...
Valoszinuleg varok meg 1-2 evet a komolyabb hangszoro vasarlassal, meglatom, hogy hol fogok lakni es hogyan fejlodik addig a munkaasztalom, hogyan tudom elhelyezni oket, stb., valszeg most megveszem a creative-ot... -
Gvik #36675 Ja és igen, a külső DAC-ok általában jobb minőségűek mint a hangkártyába építettek (bár ezt is gyártó és árkategória válogatja, vannak olyan drága hangkártyák amiknek a beépített konverterei lazán lenyomják az "olcsókategóriás" DAC-okat), de ezeknek a hatása is csak jobb hangfalakkal jön ki rendesen, és ott is inkább felvételek visszahallgatásánál használják "hibakeresésre", nem átlag zenehallgatáshoz. De azért leszögezem, én inkább ezen műszerek stúdiófelhasználásában vagyok otthon, lehet hogy terveznek olyan gyártók is ilyeneket más felhasználási kategóriára, ahogy a pc hangszórók is vannak mert nem mindenki monitorhangfallal hallgat zenét.
Csak egy példa az árkategóriákra: az egycsatornás mikrofon előerősítőm másfélszer annyiba került mint a nyolcbemenetes hangkártyám. És ennek az árnak a negyede a benne lévő DA egység. -
Gvik #36674 Pont belőtted azt az árkategóriát, ahol véleményem szerint nem érdemes vásárolni. Ha "minőségibb" hangzás akkor mindenképpen stúdió monitor hangfalt keress, ne számítógépes hangfalakat. Vagy kevesebből vegyél, vagy gyűjtsél még hozzá.
Az egyetlen rossz paraméter számodra, hogy ezek a "rendes" hangfalak nem kis méretűek, mivel ahhoz, hogy normális basszust adjanak szükség van az üreges testben való légtömeg megmozgatására (vannak ugyan kis méretűek, mint pl a Genelec 6010, de ezeknek általában nagyon speciális hangszórójuk és üreg-akusztikai kialakításuk van, viszont jóval drágábbak).
Ha kevesebből, akkor amiről van személyes tapasztalatom: Behringer MS20 vagy ha találsz olcsón, akkor Ms40. A hangereje ezeknek is bőven elég (+ számold hozzá, hogyha hangkártyát is veszel, azon még pluszba tudsz hangerőt adni rá jócskán). A leírt paramétereknek (a méreten kívül) bőven megfelel. A fenmaradó összeget meg fektesd inkább a hangkártyába.
Ha drágább, akkor: KRK, Genelec, vagy Dyneaudio ahol érdmes nézelődni. Krk legolcsóbb szériájából (Rokit R6) már 87-ezerért lehet venni újonnan egy párat, ezek között legalább olyan minőségi ugrás van mint a sztenderd pc hangfalak és a Behringer között. Akkor ajánlom inkább ezeket, ha a hangkártyát később felvételre és zeneszerkesztésre, keverésre, mixelésre is fogod használni (mert azért a fő funkciója mégis ez), de ha van "felesleges" pénzed rá akkor mindenképpen jobb választás minőségérzet szempontjából - nem mellesleg ezeket ha megszorulsz sokkal kisebb bukóval tovább tudod adni, mint az előző kategóriát.
Szóval ha zenehallgatás és gitározás a fő cél akkor szerintem inkább a hangfalra költsél többet, ha felvétel, hangmérnöki munka akkor meg inkább olcsó hangfal + jó(bb) hangkártya. -
#36673 A Creative-ról tudom hogy nem ér annyit mint amennyibe kerül, nem jobb semmivel mint egy 10 ezres hangfal. -
#36672 Szeretnek venni valami komolyabb 2.0-as hangszorokat a szamitogepemhez, 90%-ban zenehallgatasra, 10%-ban guitar rig/Vox ToneLab-el valo gitarozasra hasznalnam. Fontos a kis meret es minoseg, legyen eleg hangereje egy 24nm-es szoba kitoltesere.
Ez a ketto kozott vacillalok:
Audioengine A2 - 60kHUF
Creative Gigaworks T40 II
Az ar masodlagos szempont, a fo kerdes, hogy szerintetek az Audioengine jobb-e erezhetoen..? Szerintem kicsi az eselye, hogy talaljak valakit, aki mindkettot probalta :D, esetleg tudtok ajanlani boltot BP-n ahol ezeket meg lehetne hallgani? Vagy egyaltalan egy nepszerubb magyar AV forumot ahol kerdezoskodnek..?
Mas. A kozeljovoben egy ~40k koruli usb-h hangkartyat vennek hozza (Focusrite/mbox/tascam), ilyen ket bemenetest, fantom tapost. Az ilyenekhez kepest a speci kulso DAC-oknak, mint pl. >>ez, erezhetoen jobb-e a hangminosege..? Ez mar csak kivancsiskodas, esetemben ugyis az mp3-ban tarolt zeneszamok lesznek a szuk keresztmetszet ami a minoseget illeti... -
#36671 hali. csináltam stereo jack-ekből 3,5 -> 6,3 jack átalakítót. de zúg nagyon. mi lehet a gond? ( a stereo belső és a testpont érintkezőjét összekötöttem hátha de nem... -
Slinky Cyle #36670 gondolom van filctollad -
Enton #36669 Valaki nem tudja véletlenül honnan tudnék szerezni 7 húros húrszettet színesben?
6 húros készletek vannak itthon is, de ott egy húr hiányzik.
Előre is kösz ha van valakinek infója. -
Slinky Cyle #36668 hm, az egyik csak 300, a másik meg 390 dollár.. ennyiért már erősítőt lehet venni a gitárshopon -
#36667 Maxon RTC600 Real Tube Compressor Guitar Effects Pedal -
#36666 DV Mark DVM Compressore Tube Compression Guitar Effects Pedal -
Slinky Cyle #36665 találtam egy üzleti fekete lyukat a gitár bizniszben..
valakinek be kéne tömnie, hogy mind jól járjunk
szóval egy olyan baszott kompresszor pedál sem létezik, amin lehet állítani az attackot és a release timeot, a ratiot, meg tresholdot..
ezt a 4 értéket egy pedálban.
ilyen pedál nem létezik.
csak rackes megoldás létezik sajnos
szóval ha valaki milliomos akar lenni.. itt van a lehetőség
és én is jól járok végre
-
#36664 Vagy működik vagy nem, valószínűleg vállalnak rá garanciát, de pont ezért kell 2t rendelni. -
ddany7 #36663 és működik is? :) Rendeltem már kínait más dologból, 1 hónap után feladta. -
Slinky Cyle #36662 kurva ingyen van, ennyiért egy jobb doboz cigit nem kapsz -
#36661 Köszi, hát ez tényleg nagyon olcsó! -
#36660 Sziasztok! Szerintetek mennyiért lehet eladni egy használt, de tökéletes állapotban lévő Cort T35 típusú 5 húros basszusgitárt puhatokkal? Húrok rendben vannak. Most újonnan 80k körül van. -
#36659 >>link