Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a tippet!és milyen ez az átalakító?Még nem vagyok ennyire elmerülve a mûszaki dolgokban😄!ja és nem tudod véletlen, hogy a Dean gitárok, (ezen belül én egy kezdõt néztem ki ami Dean vendetta xm és a hangszermester.hu-n 44000ft) szal ezek milyen minõségûek?Egyáltalán netrõl érdemes rendelni mert innen csak úgy lehet.

Elõre is köszi!:Róka
Hell boy
hát nem úgy tûnik mintha lenne rajta bármilyen gitár bemenet, hacsaknem az XLR. egy XLR-6,3 Jack átalakítóval talán gitárt is köthetsz rá. de ebben nem vagyok biztos majd valaki nálam okosabb megmondja.

Sziasztok!!!Lenne egy hatalmas kérdésem!!!Hozzám került egy Digitech vocal 300-as "énekeffekt multi proc" ezt azért tettem idézõ jelbe mert azt mondják hogy elvileg gityura is jó.Nos az a helyzet hogy én nem tudom gitárral megszólaltatni és ének cuccom még nincs hozzá, ezért is inkább gitárhoz használnám.Valaki aki tud segíteni az írja már le nekem a tapasztalatát errõl a cuccról meg hogy, hogy a picsába kell ezt beállítani hogy jó legyen 😄 !!!Köszönöm elõre is segítségeteket!!!!!
ja és hogy milyen pedált ajánlanátok hozzá, jelenleg van egy multieffektem ami inkább hardrockra jó, amellé szereznék még be valamit

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

az EMG passzív pickup-ökrõl mi a véleményetek? adott nekem egy handmade gibson explorer kópia, totál mahagóniból, átmenõ nyakkal, szóval igazi kis nyalánkság, aktív pickupnek ki van benne alakítva a hely. De mikor készült kifogyott az anyagi keretem, és így jobb híján egy másik gitárból kibuherált hangszedõk lettek beletéve. most lassan eljutok odáig hogy tudok venni egy készlet passzív cuccot. Szerintetek megvegyem, vagy várjak még, hátha összejön az aktív is? hümm?
köszönöm a tanácsokat, jegeltem a Vorsont...
azzal a Jacksonnal szemezgettem én is. De hogy karácsonyra öszetudok kaparni annyi pénzt... max ha lesz elég lehetõségem és idõm dolgozni(szigorlatra készülve nem valószínû 😄)...
Viszont akkor lehet hogy a mostanit tuningolom egy kicsit, az új gityót meg eltolom egy fél-1évvel)
Szerintetek a Squierembõl lehetne elérni valami fasza hangzást valamilyen humbuckerrel?( valami faxa thrashes hangzást szeretnék 80s évek végérõl,kilehet hozni stratóból ilyet?)

Rockshow
Kérj egy Jacksont a Télapótól vagy a Jézuskától <#circling>,itt már 112e-ért kapsz! Ez már tuningolható!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Rockshow
Egyet kell értenem az elõttem szólókkal! A fa minõsége és tömege nagyon sokat számít, még az aktív pickup-ok esetében is! Azért mert a gitárból kimenõ jel "elõ van erõsítve" az nem jelenti, hogy egy száraz boton is ugyanúgy megszólal! A vorson elõszeretettel alkalmazza az agathist mint alapanyagot (megjegyzem most már nagy márkák alsóbb kategóriái is), nos ebbõl a fából jó esetben szobadíszeket, evõpálcikát és hasonló tárgyakat szoktak készíteni a távolkeleten! Én hallottam ugyanazt az EMG81-et agathisban, égerben és mahagóniban ez kb. így szólalt meg: szar-nemrossz-qwajó! Az agathist (részletek itt) tudomásom szerint egyetlen kedvezõ tulajdonsága teszi hangszerek alapanyagává, mégpedig az hogy különösebb kezelés- gõzölés-elõkészítés... nélkül viszonylag hamar alaktartó marad, de ez a tömegtermelést segíti elõ, ettõl ez még egy kis testsûrûségû hitvány fa!
Nem véletlenül nem szerelnek gyárilag agathis testû gitárba tisztességes pickup-ot, ez kis túlzással olyan lenne mint az 1200-e LADA-ba nitrót tenni! Ha gitárt akarsz tuningolni jobb alapra építs mint a Vorson! Bocs ha hosszúra sikerült!

Hellhammer
Aktív pickupnál lehet, hogy nem számít, hogy milyen fából van a gitár, de mondjuk annál, hogy egy megpengetett hangot meddig tart ki, annál igen. Azaz sztem nem is annyira a faanyag számít, hanem a gitár általános minõsége (mondjuk ebbe beletartozhat az is, hogy ne rétegelt lemezbõl legyen a gitár, hanem tényleg tömör fából).
Amúgy az EMG-81-ben kurva sok magas van, mélyek meg alig. Szal nem biztos, hogy szerencsés egy alapból magas tónusú hanggal rendelkezõ gitárba ilyen pickupot tenni, mert lehet, hogy vékony lesz a hangja.

Hell boy
ezt többen mondják hogy mind1 milyen fában van az aktív pickup de sztem egyátalán nem igaz. na meg az ilyen olcsóbb gitárokon ne várd hogy normális floyd legyen. ha 20 percenként szeretnél hangolni akkor nyugodtan válazd ezt egyéb esetben nem ajánlott. ezt az aktív dolgot asszem Hellhammer elmagyarázta itt egyszer lehet elmondja majd megint vagy pedig meg kell keresni azt a hsz-t.

az a helyzet hogy nagyon vegyes dolgokat hallottam Vorsonokról...
pl azt is olvastam hogy a Jacksonnak is az olcsóbb gitárjait õk csinálják... Emellett hallottam olyat is hogy aktív pickupnál annyira nem számít milyen fából van a gitár... ha ez igaz lenne, akkor már csak az lenne a kérdés hogy mennyire kényelmes a nyaka, és mennyire stabil a tremolója... Az aktív pick upok ára kb a különbség a Jackson meg a Vorson King V közt...

Hell boy
Vorsont ne vegyél mert nagyrésze tüzifa meg a pénzedért kapsz jobb gitárt is.

valaki nem tudna mondani véleményt Vorson VV3asokról?
fõleg a kényelmessége érdekelne, meg a tremolórendszere mennyire jó, még csak pár percet volt kezembe, meg elég rég... de a kinézete azóta is itt van a fejembe olyan gyönyörû... legszívesebben egy Jackson King V lenne a jó, csak ott a floydosok 120+, és annyim nem lesz, max talán nyárra...
De gondoltam veszek egy VV3ast meg majd késõbb bele egy EMG81est meg talán egy 85öst...
Vélemény? Megérné? Szeretnék King V formájjú gityót floydal, régi álmom

Hellhammer
Arra figyelj, hogy végfokcsõnél nem csak úgy van, hogy berakod és kész hanem munkapontot (bias-t) kell állítani. Nem mindegy milyen áram hajtja meg a csöveket, az is elõfordulhat, hogy túl sokat kap, és elfüstölnek a végfokcsövek ahogy bekapcsolod. Ha nem értesz hozzá, végfokcsõ cserére érdemes szakemberhez elvinni a cuccot. A végfokcsöveknél nagyon fontos még az is, hogy mindig párban vegyed (vagy quadban ha 4 kell), és ne csak úgy hogy kivesznek a fiókból kettõt és azt mondják, hogy ezek párban vannak, hanem tényleg összeválogatva legyenek lehetõleg egy csomagban 😊 Az elõfokcsöveknél nincs ilyen gond, azoknál simán csak bedugod az újakat és kész.
Ahogy nézem 4 db ECC83 kell (a 12AX7 ugyanaz a csõ, csak valamiért két neve is van) és 1 ECC85-ös. A végfokba 2 db EL34 kell, a GZ34-nek egyenirányító szerepe lehet. Márkából nemtom mi az ami jó, nagyjából mindenki másra esküszik, mert másképp tudnak szólni (ilyen ez a zenészélet 😊). Általában Svetlana, Sovtek, TAD csövekkel sztem nem sokat lehet hibázni. Ja itt nézz szét: www.elektroncso.hu, www.stageshop.hu

Hellboy: igaza van Rockshow-nak, aktív EMG-hez kell poticsere és jack aljzat csere is. Potikat azért kell cserélni, mert a passzív gityókba általában 500k-s potikat raknak, de az EMG-nek 250-es kell. A jack aljzat meg azért lényeges, mert úgy van megcsinálva, hogy egy sztereo aljzattal van megoldva az, hogy lekapcsolja az elemrõl a pickupot ha nincs kábel bedugva (a sztereo aljaztba ha mono dugót tolsz, akkor a dugó hosszabb hengeres részéhez ér a második érintkezõ, és ha az is rá van kötve a földre, akkor kvázi kapcsolóként is mûködik, mert a jack dugón keresztül zárja rövidre a kört).

Ja meg vegyetek E-Bow-t kurva jó cucc, most nemrég vettem (azaz kaptam barátnõmtõl 😊) én is és fasza dolgokat lehet vele csinálni 😉

igen megvan, jeszjesz<#taps> na akkor mostmár csak be kell szereznem, bele-applikálni a szerkentyûbe és nagyon vigyorogni, köszi a segítséget 😊
Match
Oda van írva az is a végfoknál: GZ34

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

hümm...
a végfokok nevét megtudtam, de csak kettõt jelöl, mi a fene a harmadik? franc... nekem senki nem mondta hogy ehhez mûszaki diploma is kelleni fog.. *fejetvakar
Rockshow
Klassz kis szabásminta! Burda magazinban láttam hasonlót gyermkkoromban <#nevetes1>!

jaigen najon szépen köszi... pont ezt kerestem...😊
Na ez az ami nekem kicsit lenni jápán... viszont a nyelvtanóráról kiutáltak meccsbácsi... 😊
Match
Tessék.

Most pedig irány a nyelvtanóra!

Hálló
eljutottam odáig hogy segítséget kérjek... Tehát...
SEGITSÉÉÉÉÉG!
nostehát, azvan hogy rátettem a mocskoskismancsom, egy ELK GUitarman kombóra, viszont mivel ingyé' (copiright by haverom) volt így csövek nem jártak hozzá, hosszas utánajárás, némi protekció (meg egy nagykés) segítségével megtudtam hogy az elõfokcsövek azok ECC83 és ECC85 jelüek, demivel öt hely van a cuccban nem tudom hogy milyen arányban kellene ezeket beszereznem... továbbá a végfokcsövekrõl nem tudok semmit... asszem három hely van nekik az erõsítõn... Ötletek???
KÖszi😊
Hell boy
igen én is ott néztem asszem 19.990, valószínû az lesz a vége hogy onnan rendelek csak gondoltam megkérdezem hátha.

Rockshow
Valószínûleg nem fogsz használtan kapni, én is kerestem aktív EMG-t S vagy SA-t és csak egy-két példányt találtam elég "szakadtan" majdnem új áron! A másik, ha valaki mégis megválik egy ilyentõl majdnem biztos, hogy nem fogja adni hozzás a jack aljzatot-potikat-elektronikát (de a potmetereket amúgy is illik kicserélni újakra)! Ha tudsz, vegyél újat, ha nem tévedek itt a hangszerdiszkontban Szász Petinél a legolcsóbb!

Hell boy
nincs vkinek esetleg eladó EMG 81 pickupja?

sry a hirdetesert, de hatha erdekel innen vkit😊
Elado egy Ibanez RG7321 7huros gitar..
a gitar 1 eves hibatlan.Talan kisebb karcolasok vannak rajta de nem jellemzo.Meglehet nezni barmikor. a gitar a 22. kerben van (leanyka utca)

kepek a galeriamban

egyeb info

107321 HF
Nálam beriasztott a Kaspersky-m és az csöppet jobb mint a NOD32
Sztem hanyagoljátok azt az oldal-t

Lacee
kiváncsiságból megnéztem a profilban linkelt honlapot, hát nem beriasztott a nod32 egy trójai miatt...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

John Cena
az érdekelne mennyi

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

© BZS :
Csak érdeklõdnék hogy mennyiért adod. ?
John Cena
azéerrt szép gitár!

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Beast Machine
vatera, teszvesz, eBay rulz, pls

...vágod?

Match
Jólvanna, láttuk már az elõzõ 3 alkalommal is. Ne spammeld már plz tele a fórumot.

Ibanez GRG 270 BK - két és fél hónapos,kifogástalan állapotú,garanciás elektromos gitár ELADÓ!Hársfa test, GRG2 nyak, PSND1 (H), PSNDS (S), és PSND2(H) pickupok, ILT1 húrláb. Szín: Black Night
Érdeklõdéseket e-mail-ben,msn-en vagy telefonon.
E-mail: [email protected]
Msn: [email protected]
Tel.:0630/691-7063
kép

Dragon Ball,Gitár,Papírmakett,Vízipipa

Bangyee

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Üdv!
Pécsen tud valaki jó gitár tanárt?
Ja meg nics véletlenül valakinek Behringer vx-amp2-es vagy korg ax5-ös effektje?

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Csá!
Tud valaki ajánlani gitár festõt??
Kössz

Sziasztok!!
Már újonnan nem is lehet kapni squier showmaster szériát??
nem is lesz ehhez hasonló squier széria??

üdv:sapi
Beast Machine
tremolo - reszkettetõ bizgentyûû

...vágod?

Sziasztok!!!Lenne egy hatalmas kérdésem!!!Hozzám került egy Digitech vocal 300-as "énekeffekt multi proc" ezt azért tettem idézõ jelbe mert azt mondják hogy elvileg gityura is jó.Nos az a helyzet hogy én nem tudom gitárral megszólaltatni és ének cuccom még nincs hozzá, ezért is inkább gitárhoz használnám.Valaki aki tud segíteni az írja már le nekem a tapasztalatát errõl a cuccról meg hogy, hogy a picsába kell ezt beállítani hogy jó legyen 😄 !!!Elõre is kösz!!!
Aquir
😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Match
Nem tudom, az nincs benne a szótárba 😊
Lehetne mondjuk rezgettyû 😊
vagy végülis, a "tremulous" azt jelenti hogy reszketõ 😊

a tremoló meg mi lesz, rángattyú?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
A sztaki szerint tolattyú 😄

Beast Machine
Slide = Sluttyer

...vágod?

Rockshow
Esetleg:

"ujjra huzogatászati gitárcsusszancs"

Ez magyarabbul hangzik! Próbáld meg ezt az Oroszlánéknál, hátha veszik a lapot, (nem olyan drága egy slide, ennyit mindenképp megér) de rejtett kamera az legyen nálad!

Rockshow
Zseniális!
Most próbáld meg ezt az egyszerû mozaik-szót segítség nélkül is!

"LKFDGOISZEGHLTHLCVIZUGFOIHFHIUZRO684LX788HZ"

HIRTELEN EZ JUTOTT ESZEMBE!

Match
Hmm, összeállíthatnák mozaikszóban 😊

Slide = FVKSZGYETVUHLFVÜKUFVMEHMSGENMB(BGEJ)TKE

végülis, vannak ilyen csodaszavaink: domén, fájl, bájt....

Majd valamelyik kurvaokos magyarítja nekünk, és lesz olyan szavunk hogy "slájd".

Rockshow
Ez hohy tetszik:
Slide = felsõ végtag -kényelmi szempontból gyûrûs egyébként tetszõlegesen választható- ujjára húzható, leggyakrabban fémbõl vagy üvegbõl készülõ ujjvastagságtól függõen változó méretben elõállított henger, mely sajátos gitárhangzást eredményezõ nehezen megtanulható balkéz (balkezes gitáros esetén jobbkéz) technikára kifejlesztett eszköz.

Match
ehh 😄
Elmaszkírozom magam és bemegyek az oroszlánbarlangba venni két sádlit 😄

Apropo, hülye kifejezések.
Van ugyebár a wah pedál, született: wah-wah pedál.
Találó név, mert mozgatod, és angol kiejtéssel azt mondja hogy wah wah.
Na aki erre kitalálta hogy hápogó, azt beutalnám valami kezelésre...
Valaki hallott már kacsát, amelyik ezt mondta: Wah-Wah ?
Vagy wah pedált amit taposol és azt mondja hogy háp háp?