Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Srácok egy fontos kérdés.
Van egy olyan erõsítõ, hogy Mega Amp T60R Tube
Elõfokcsöves.Lehet tudni, hogy milyen csövek vannak benne gyárilag?
Hivatalos oldalon nem tüntetik fel, de hátha volt már valakinek ilyen 😊
Ha már tosin akkor:

Bár ezekhez a matek/technical/Djent metálokhoz kell némi kifinomult ízlésvilág...Olyan mint a jazz, fel kell fogni, élvezni kell...Nem mindenki képes rá.
Pl Anyum utálja a bluest,a jazzt imádja,és olyakor meghallgat pár black/death/melodic metált <#taps>
Hecker007
Látod megint kötekedni próbálsz, pontosan errõl beszéltem.
Belemehetünk mélyebben hogy pontosan melyik együttesek is tartoznak a metál mûfajba és melyek tartoznak a metál akármelyik alfajába, de semmi értelme nincs és csak fölös újabb 100+ hozzászólás lenne generálva.

Fehercsoki
Hát ha Pantera nem metál akkor igazad van tévedtem...

Õ a Tosin Abasi féle gitározásra azt mondta, hogy gayi, meg ilyet az álvezi aki még nem próbált gitározni... 😄játszik
Hecker007
Nem támasztasz alá kb semmit semmivel... szerinted minden szar kb csak az jó amit te hallgatsz meg csak az a jó amit te annak tartasz... én se fikázom itt a panterát mikor szerintem egy határ szar az egész zene... viszont ha jobban megnézzük te pontosan ezt csinálod, valaki betesz valamit amit jónak tart és egybõl megy rá a fikázás tõled, ugyanez van ha valaki az aktív szedõkkel kapcsolatban kérdez valamit te egybõl ugrasz és fikázod hogy azzal csak gagyi metált lehet játszani... az hogy neked ez a meglátásod oké felfogta mindenki ettõl függetlenül ez nem igaz hogy csak "gagyi metált" az hogy ki mit tart gagyinak nézõpont kérdése leginkább. Volt itt most dobálózás Panterával, Buckethead-del mindennel de ez egyik se éppen a klasszikus értelemben vett metal mûfaj úgyhogy megint nem értem hogy ez mitõl jobb mint a Tosin Abasi, Keith Merrow féle metal.

Legyen neked igazad tökös...Ha ettõl jobban érzed magad 😊
Menj oda Abbath bácsihoz és súgd a fülébe:
Az aktív hangszedõ szar, csak gagyi metálra való 😄
Fehercsoki
Nem feltétlen, de ha én meg tudom magyarázni hogy miért van igazam más pedig nem tudja hogy miért nincs akkor ki az aki téved?

Hecker007
Te meg kelted a flémet, ideje lenne abbahagyni, meg az állandó fikázást is, mindenki megértette hogy te milyen zenét szeretsz, azt is hogy az aktív szedõket fikázod, mikor szerintem még az életben nem játszottál aktív szedõn (jelzem én kipróbáltam egy-két fajtát), de mindegy nem kötekedni akarok, csak azért érezd hogy nem feltétlen csak neked lehet igazad.

Fehercsoki
De már megint nem cáfoltál meg semmit csak hülyeségeket beszélsz...

Alátámasztottad*
Szerinted alátámasztott igen...Maradjunk ennyiben 😄
csokalaci
Basszus kiütötted a kommentem 😄
Szóval csak azt szerettem volna mondani, hogy nekem az albumverziós szóló jobban bejön és az mellett ez az élõ verzió gagyinak tûnik. De hát ez relatív, hogy kinek mi tetszik, mégsem mondom, hogy Dime szólói gagyik élõben hiszen láttam én már olyan This Love szóló felvételt ami übereli az eredetit.

http://facebook.com/musicleander

Fehercsoki
Nem mondtam hülyeséget, és én ezt érvekkel alá is támasztottam...

Nem akarok se vitatkozni se meggyõzni, én csak arra kértelek ne mondj hülyeséget az aktív hangszedõvel kapcsolatban...
Ha ezt nem látod be sajnálom...
Fehercsoki
Nem gondolod hogy kicsit kevés amit felmutatsz? Tényekkel és érvekkel szemben te csak folyamatosan szidsz, elég gáz amit csinálsz. Hogy akarsz így vitatkozni vagy bárkit is meggyõzni?

#36378 Köszönöm, hogy megkerested, nem tudom mi a gondod vele, ez egy ilyen szóló, esetleg keresd meg az eredetit is és hasonlítsd össze.(én ezt nem tettem meg, de semmi furcsát nem észleltem)

csokalaci
This love szóló 21:22-tõl. Szerintem ez random és gagyi.(Játszott már jobbat is élõben.)

"cáfolni pedig azért nem fogsz, mert nem tudsz."
Látod errõl beszéltem akkora egód van, hogy már megint elhiteted magaddal, hogy te vagy a nyerõ...de legyen is így 😊

Nem foglalkozok ilyenekkel 😛
Fehercsoki
Fáradtság? Tényeket és érveket itt egyedül én hoztam fel, te csak szidtál, én továbbra is fenntartom az álláspontomat, cáfolni pedig azért nem fogsz, mert nem tudsz.

csokalaci te meg linkelheted azt a videót amiben szerinted Dimebag random gagyiságot tolt szóló helyett.

joshua
Kissé átment rinyába a topic. Nem akarok beszólni senkinek, én ki szeretnék maradni😄 Amúgy ez jó zene(szerintem) <#wink>

Nem fogom megcáfolgatni a dolgokat mert úgy se tudnálak meggyõzni, és nem is akarlak.Õszintén szólva van jobb dolgom is 😊

Csak arra kérlek ha valaki kérdezi, hogy aktív vagy passzív hangszedõt használjon ne egybõl azt írd, hogy az aktív csak gagyi metálra való...Ha ezt betartod már megérte a fáradságot 😄
csokalaci
Mindegy zárjuk le a témát szerintem. Van akinek tetszik Attila játéka, van akinek nem. Van akinek bejönnek a keményebb/modernebb metál témák, van akinek nem. Ennyi.

csokalaci
"Random gagyiság"... Láttam már felvételt én is ahol Dimebag szólója is egy "random gagyiság" volt mégsem mondom rá, hogy "élõben faileli a Pantera számokat". Nem tudom melyik számra gondoltál ahol tappingelt, lehet hogy a Walk-ra ott van tapping szerû rész de én tudom, hogy videók alapján is próbálta tökéletesen leutánozni a számokat.

Persze hogy téged szidunk mikor lefikázod Vörös Attilát aki feltehetõleg 10000* tehetségesebb gitáros mint te valaha is leszel.
Az meg hogy nem ugyanazt játszotta mit számít?Improvizáció...elõfordul..még tribute zenekaroknál is...A zene szabadságát nem lehet elfolytani..Ha neki ehhez volt kedve akkor ehhez van kedve..Attól még lehet jó valami,hogy nem 100% ugyanolyan...
Fehercsoki
Jó akkor tekerd vissza a "vita" elejére és kezd el megcáfolni azokat amiket írtam, ne sértegess mert az nem vezet sehova.

Fehercsoki
Értem, szóval ha én valamit elrontok ez elég ok arra Vörös Attilának hogy a szóló helyett valami random izét játsszon? Ezért nem akartam vitatkozni veled, mert én érveket írok ti meg nem azokra reagáltok hanem engem szidtok...

Mert a dobon nem lehet mindig újat tanulni -.- 😄
Vagy a basszeron..Én dobolok is tudom mennyire nehéz és kreatív hangszer az is...
Hagyjuk az olyan emberek mint te, egy olyan mentális problémája van,amitõl elhiszi, hogy mindig az lesz a jó amit õ mond...szóval maradjunk a videónál 😊
Linkelj már be magadról egy videót ahol gitározol,természetes hibátlanul... 😊
Fehercsoki
Nagyon kiforgatod, nem is tudod mi volt ott, arról volt szó, hogy melyik hangszeren a "legnehezebb" játszani, és itt az egyértelmû véleményem az volt, hogy egy gitáros sokkal magasabb szintre juthat el, ezért mindig van tanulnivaló. De már megint nem érveket mutatsz fel, hanem csak beszólogatsz.

Fehercsoki
Egyiken sem mivel nem vagyok pesti, NEM elrontotta, hanem valami random gagyiságot játszott el a szóló helyett. Tappingel az a baj, hogy Dimebag nem csinálta, szóval még leutánozni sem tudja rendesen. Nem szólok le mindenkit, és én mindent meg is tudok indokolni, szóval nem értem a problémát, tõletek még egy érvet sem hallottam.

Szerintem csoki pont az a fajta ember aki csak beleszól mindenbe, mert semmi sem tökéletes, de nyújtani meg nem nyújtott még semmit...

Nagyon csõ látásod van, olvastam most régebbi hozzászólásokat:

Elektronikus zene téma, dobos basszerosnak alig kell tanulnia téma...GRAT 😄
Fehercsoki
Pontosan, de én meg is tudom mondani miért, nem úgy mint te aki csak linkelget és mindent az ízlésre fog, pedig én nem azt mondtam, hogy nem szeretem ezeket, hanem hogy gagyi. Egy passzív hangszedõbõl pedig nagyon sok mindent ki lehet hozni, mivel minden hatással van a hangzásra.

csokalaci
Hány tribute bulin voltál? Hm egyen sem? Oké. Te egy számot sem rontasz el soha mi? Mi a baja tappingel? Az sem tetszik, túl mainstream, túl egyszerû vagy mi a problémád? Mindenkit csak leszólni tudsz... De nem akarok már megint vitába keveredni inkább rád hagyom, már látom, hogy veled nem lehet rendesen beszélni.

Succor: Le hát. Ami nem tetszik neki az fos.

Akkor ennyi erõvel minden tucathangzás, hacsak nem magadnak gyártassz egy passzív hangszedõt vagy aktívat, hiszen amit a boltban kapni az már biztos van másvalakinek is... 😄

Vörös Attilát meg lenézed vagy mi?😮
Meg a Leandert is mi?😛
Fehercsoki
Egyébként azért mert eljátssza más zenéjét azért miért javulna az õ megítélése? Amit õ csinált az nem valami jó... (pl. volt itt linkelve egy hamis szóló, na az nagyon gáz volt)

Fehercsoki
Nagyszerû de élõben olyan szinten faileli a Pantera számokat...(youtubeon van valami kézikamerás videó róla) Másrészt meg tappingel pedig nem kéne.

Maradjunk annyiban, hogy kinek mi...nekem a blackout is nagyon tetszik...Pont bejön ez a steril hang...Az biztos, hogy hard rock meg jazz témákra nem aktívot használok, de nekem ezekhez a modern metalokhoz ez illik 😊
Fehercsoki
Nem értem a youtubeos videóknak mi köze ahhoz hogy hogy gitározik, egyébként tudtommal hivatalos csatornája nincs, még egy rendes honlapja sem. És továbbra is fenntartom, hogy aktív hangszedõvel csak tucathangzást lehet elérni, és aki komolyabban gondolja, szeretne egyedi lenni az úgyis vált.(kivéve ha alapból a tucathangzás és keménykedés a cél)

csokalaci
Fehercsoki: Mivel a múltkor mondtad, hogy valakit a zenéje alapján elítélsz és itt most Vörös Attilára gondolok, és írtad, hogy szereted a Panterát, akkor hagy linkeljem ide Magyarország szerintem legjobb Pantera tribute zenekarát a Vulgar Display Of Covert aminek Attila a gitárosa. Fiatalabb korában az összes Pantera számot leszedte fülrõl, az Official Live-on nõtt fel.

az aktív EMG szedõkrõl nekem is hasonló a véleményem.. nagyon steril a hangjuk.. össz vissz kb két féle aktív szedõ közül lehet választani.. blackout, meg emg.. ezeknek alapból mesterséges..steril hangjuk van. Ezzel mindenki egyet ért.

A passzív szedõk sokkal tónusosabbak.. és kismillió közül választhatod ki a neked megfelelõ hangzásút.
Ezért szeretem a passzív szedõket. Sõt.. vannak olyan passzív szedõk amelyek brutálabbúl szólnak bármelyik emg nél

De én innen nem is kérek vissza választ semmit...Elfogadtam, nem vagy nyitott a dolgokra, megvan a saját ízlésed, semmi gond, csak tartsd tiszteletben mások ízlését is, és ne mondj olyan oltári nagy baromságokat, hogy az aktív hangszedõvel csak gagyi metált fogsz játszani, mert egyszer érted jön egy jó megtermett viking/PAGAN metal banda és "megsimogat" 😄
Fú hatásvadász...az igen...na jó téged inkább hagylak 😄
Vagy nagyon fiatal vagy még vagy már nagyon öreg 😛

Buckethead meg soha sem volt hatásvadász mi?
1 yútúbos videója nincs, meg subscribeolni se lehet mi?
Fehercsoki
Mi az hogy tiszta az ének? Pantera meg azért nincs tele egyszerû riffekkel, ha a modern metál olyan mint alapvetõen a modern zene akkor igen azt biztosan nem szeretem. Ez amit linkeltél pedig szintén egyszerû, hatásvadász, gagyi(maximum egy olyan ember lát ebben gitározási képességet aki még az életében nem próbált gitározni). Ha komolyabb gitár téma érdekel akár keress rá arra hogy Buckethead.(Final Wars, Lebron's Hammer-itt a szólót különös figyelemmel hallgasd mert rohadt jó, és látod Bucketheadnek még ének sem kell) Egy gitár téma pedig akkor lesz komoly/jó, ha amellett hogy igen csak technikás(azaz nem tapping a legdurvább dolog ami van benne) még repetitivnek sem nevezhetõ(azaz nem ugyanaz megy végig mint az általad linkelt "zenék" esetében) és szint él a zene.(Dimebag szólóit ajánlom, még az early-Pantera szólók is nagyon jók, pl. We'll Meet Again, és nézd meg ezeknek is a felépítését, hogy mennyi minden van benne, egy ilyen számból az általad linkelt bandák 5 albumot hoznának össze)

Tehát akkor összegezve az olyan metált csipázod amiben tiszta az ének:
Heavy,power és társai..Semmi gond ezzel, de ez nem azt jelenti, hogy a többi metál gagyi lenne...
Panteráék nem használtak pl csöves cuccokat.

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy aktív hangszedõ a modernebb metálokhoz való:
Core,Death,Melodic,Black stb....De ismétlem attól, hogy neked nem tetszik nem azt jelenti, hogy gagyi lenne 😊
Panterát én is szeretem, de azért ott is van egy rahedli egyszerû gitár riff..Szerintem neked a mûfaj nem jön be ezért tartod gagyinak a gitártémákat 😊
Bár nem értem mi a gayi benne, lehet nem agyonbonyolított de dallamos nagyon, és a metalcore és társai mûfajt nagyon sokan kedvelik 😊

De akkor tessék egy fejtörõbb gitártéma

Fehercsoki
Pantera, Blind Guardian, Demons & Wizards.(természetesen még nagyon sokáig tudnám sorolni, viszont én nem téríteni akarok ezért csak pár példát hoztam fel)

Ez már minõsít téged....

Szerinted mi a metál kedves csoki?
Fehercsoki
Egyiket sem ismerem, youtubeon rákerestem As I Lay Dyingra, és igen, elég gagyi a gitártéma, pont olyan mint ami már itt lett linkelve. Nagyon sajnálom, hogy ezt a hányadékot metálnak lehet nevezni.

Tehát ezek szerint a Messugah,Caliban,As i lay dying gagyi metál..Értem már.