37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#36738 JamUp PRO XT van meg nekem iPad-en, figyelemre méltó az is :) -
Slinky Cyle #36737 nem hasonlít rá..
amplitube meg új guitar rig.. meg revalver ..
ezek jók -
#36736 Ha hajaz a PODxt-re, akkor bejövős. Lehet jobban járnék egy olyannal, a VOX nem metálra való, mondjuk vannak egész jó tónusai. -
MaRee #36735 Ehhez valaki tud értelmes tabot? Mármint az elején Zakk részére.
Mert sehol nem találok, ultimate guitaron is fasságok vannak, a többi meg hiányos, legalábbis pont ezt a részt nem találom. -
#36734 Emlekeztek >>erre? Kicsit lement az ara... -
Slinky Cyle #36733 a podfarmnak nagyon szar mesterséges hangja van. -
#36732 Köszönöm!
A Tonelab számomra mindenképpen must have, csak a költségvetés jelenleg még nem engedi, mert beszerzés alatt van az első ESP gityóm. [büszke] [/boldog] -
#36731 Nekem a guitar rig működött vele anno, meg a peavey revalver is, úgyhogy gondolom a POD Farm is megy vele, ha megvan a Tonelab akkor keress egy "virágbolti" Farmot aztán próbáld ki. -
#36730 POD Farm 2.5 bármilyen hangkártyával működik most már. -
#36729 Hey!
Egy kérdésem volna hozzátok!
VOX Tonelab ST USB-s multieffektet tudom én használni Line6 POD Farm 2 modellező szoftverrel? Magyarul külső hangkártyaként tudom használni a Tonelabot?
Tudom, hogy van a Line6-nek hardware-e hozzá, de ha működik a multival akkor két legyet egy csapásra :)
Köszi! -
#36728 a refrénen belül ráadásul van egy plusz ismétlés alternatív befejezéssel :) ezért az egész refrént a De Segno ismétléssel próbáltam duplázni, viszont a második ismétlésnél a versén belüli alternatív ismétlést átugorja :/
szerintem is a copy paste lesz a megoldás :D
köszi -
Gvik #36727 Közvetlen ismétlést használhatsz ismétlőjelekkel - pl az intro után a két verse - , illetve rendelhetsz az ismétlőjelekhez alternatív befejezést (ha pl 8 ütemből csak 7-et akarsz megismételni és a nyolcadikba kéne valami változtatás).
Olyan funkcióról nem tudok, hogy visszatérjen adott ütemhez, pl: hogy a verse 2 és a szóló után visszatérjen a már előzőleg beírt refrénhez. Talán marker beállításokkal meg lehet oldani, de első ránézésre nem találtam ilyet (legalábbis az 5-ös guitar pro-ban, a hatosban már lehet hogy megoldották valahogy).
Azt viszont vedd figyelme, hogy az ismétlőjeles megoldás minden hangszerre vonatkozik, tehát ha más hangszer játékában van variálás az ismétlés alatt, akkor érdemesebb simán a Ctrl+C Ctrl+V megoldással élni. -
#36726 sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni kottaíráshoz.. GuitarPro-ban szeretnék pár tabot bepötyögni, és az egyes részek ismétlésének megadásánál van egy kis problémám..
a szám így épül fel:
- intro
- verse (2x)
- szóló 1
- refrén
- szóló 2
- verse (1x)
- szóló 3
- refrén
- szóló 4
mivel a verse és a refrén is ismétlődik a számon belül, jó lenne ha be tudnám rakni hogy az adott helyen megismételje a korábbi részt, de nem tudom erre van-e valami szabályos kottajelölés?
köszi előre is
-
Slinky Cyle #36725 mostanában freeztag ez játszom a quake arenaval.
itt: http://www.excessiveplus.net/spider
Pinky*Punk néven
Ha valaki szeretne játszani velem.. jöjjön, vagyunk már páran magyarok
-
#36724 Hát ha nem rezeg az elég gáz mert akkor nincs hangja=/ -
#36723 nem rezeg E-ben sem a húr, csak kibaszott feszes, barrézni pl. lehetetlen vele, ez az egyetlen gondom hogy nagyon feszes rajta a húr. (de mondom ha lehangolom 2 hanggal és capozom akkor teljesen jó már)
slinky: valszeg ja, vastag a gyárú húr nagyon rajta. -
#36722 A merevítőpálcát akusztikus gitároknál 2 helyen lehet állítani: vagy a nyak felső részén ahol a hangolókulcsok vannak, vagy pedig a nyak alsó részén, ebben az esetben az állító csavar a hanglyukon át érhető el(ez a gyakoribb szerintem). Milyen húrkészlet van most fent? Amúgy attól hogy állítasz a nyakon nem lesznek kevésbé feszesek a húrok E hangolásban, a zörgés pedig sok más miatt is lehet.(pl be kéne reszelni a bundokat) Gitár teljes beállítás kb 10k körül van, de csak akkor add be ha biztosan megbízható a hangszerész. -
Slinky Cyle #36721 baszki mért nem veszel rá egy kicsit vékonyabb húrokat? -
#36720 van egy johnson westerngitárom, sajna E hangolásban rohadt feszes a húr (F akkordot pl. lehetetlen barréban fogni)
így lehangoltam D-re és capozom a 2. bundnál, de nem az igazi így (amúgy tuti a húrtávolsággal lesz baj, mert ha lecapozom akkor még nem zörög de csökken a táv a fogólap és a húr között)
de a nyakát nemtudom beállítani, mert nem látok rajta csavart, imbusz semmi sincs rajta. akkor ezt már nem lehet beállítani? vagy a hangszerész betudja? mennyibe kerül kb. egy nyak beállítás? (csak azért kérdezem mert melózom, jövő héten szabin tudok elugrani vele egy megyeszékhely hangszerészéhez) -
Fidolorous #36719 Szerintem pszichedelik szóval jól néz ki.. -
Slinky Cyle #36718 randa -
#36717 Szerintem nagyon csúnya. -
Khool #36716 Szevasztok!
Kéréssel fordulok hozzátok, hogy ítéljétek meg, hogy fest amit majd láttok. Épp gitárépítésben vagyok, és a kép alapján majd láthatjátok a jelenlegi helyzetet. Van akik szerint jól néz ki, van akik szerint nem igazán, jobb lenne simán feketében. Azt szeretném kérni Tőletek, hogy véleményezzétek, maradjon így vagy legyen inkább simán fekete?
A kép:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/625419_589142374442328_1749934042_n.jpg -
Slinky Cyle #36715 amúgy meg ja.. amióta létezik elektromos gitár, azóta kontárkodnak amatőr gitárosok különféle effekpedálok építésével. És azóta nagyon sok fejlesztést hoztak a világba, különféle áramköröket fejlesztettek ki.. ami jó és szép.
Leo fender, és Jim Marshall is előbb amatőr zenész, gitáros volt, és csak azután váltak amatőr elektrotechnikussá és hozták létre a saját nevük alatt futó cuccokat -
Slinky Cyle #36714 a legvégső szint meg amikor megbasz a mikrohullámú sütő trafója, mikor át akarod szerelni a saját készítésű erősítődbe és jobb létre szenderülsz. -
#36713 Ez a gitárosok következő szintje. :D -
Fidolorous #36712 Jó lenne ehhez érteni amúgy -
MaRee #36711 Én már vagy 100 hsz óta csak lesek, tiszta villamossági topik -
Slinky Cyle #36710 hát ha lesznek még itt mások akiket érdekel a téma..majd nyitunk egy fasza topikot a tudományosba
amúgy meg ok.. majd veszek új elkókat, nem kockáztatok inkább, igazad lehet
-
#36709 A véglegesbe azért én vennék új elkókat, a régiek hajlamosak elszállni, kiszáradni. Nekem legutóbb egy kb 10 éves eddig hibátlanul működő tápban száradt ki az összes szűrő elkó, de láttam olyat akinek kipukkant és minden tiszta elektrolit volt a műszerben.
Elektrolittal meg vigyázz!!
Kezdünk egyébként átcsapni erősítő építésbe :D lehet nyitni kéne egy külön topikot, vagy egy privátot erre a célra, hátha van más is akit érdekel a téma. -
Slinky Cyle #36708 Én így csinálom ha csöves végfok erősítőt építek majd.
Most még csak szemezgetem hozzá az olcsó de jó alkatrészeket, csöveket.
Trafó.. olcsó de elég nagy darab, hogy kihozhassak belőle 400W ot, sag nélkül.
Aztán kapcsolható diódás graetz híd és 5u4 es egyenirányítócső..választható mint a mesa dual rectifierben.
Aztán két baszott nagy szűrőelkó amit találok, közé meg egy jó nagy folytótekercs, legalább 10 Henry-s.
A fojtótekercs a kondikkal együtt jobban megszűri a tápot, mint akár mi más, kb 15 sec amíg a fojtó eléri az üzemi feszültséget, addig ellenirányba dolgozik.
És azért is jó, mert ha a végfokba egy nagy hanglökés érkezik a mély tartományba, a fojtó tekercs rengeteg ampert tárol magában és amikor kell a végfok számára biztosítja..így a mély tartománynak is elég szolíd vastag hangja lesz.
Ez az ami hiányzik nagyon sok erősítőből.
Ilyen fojtó tekercs van a dual recben, a régebbi marshallokban, meg a úgy általában a régi, de ma nagyon drága erősítőkbe.. ezt nem lehet helyettesíteni elkókkal sajnos. A kondik feszt tárolnak áramerősséget nem a tekercsek mind a kettőt.
Diódát nem rakok bele, mert csak bezavarna, a nyitás és a zárás nem foyltonosan hanem szakaszosan működik, kis megszakítások lennének a táp jelben, és akkor már nem lennne simított.
Aksit sem raknék bele, mert nem egy class A hyper utlra tranyós cuccot építek.
-
#36707 Ha ma valaki erősítőt épít csak toroid trafóval tegye. toroid + graetz hidas egyenirányító, egy kondenzátor telep simítani a brummot + 1 dióda és egy aksi simításnak. tökéletes. -
Slinky Cyle #36706 azzal és egy ronggyal fényesre polírozod a gitár testet, de az elég sok idő kézileg, és fáradságos munka. Jobb ha van polírozógéped. -
Slinky Cyle #36705 az is egyszerű.. bár elég időigényes dolog.
bemész a barkácsboltba, vagy festékboltba, és kérsz polírozó pasztát.
De ne autopolírt, hanem olyat amivel karcokat lehet polírozni, és nem olyat ami a meglévő fényes lakkot, jobban kifényesíti.
-
#36704 Szóval most az van, hogy nagy része matt, de ahol a kezem hozzáért ott fényes foltok vannak, és azt szeretném, hogy az egész fényes legyen, ezt hogy lehetne elérni? -
#36703 És azt nem lehet hogy a többi nem fényes részt kifényesíteni?(nem szívesen csiszolnám) -
Slinky Cyle #36702 igen..
bemész a barkácsboltba, vagy a festékboltba és kérsz vizes csiszolópapírt..a legfinomabbat kérd ami van. 300 ft kb egy lap
hazamész és ott ahol fényes, gyengén megsimogatod a finom csiszolólappal..
majd ciffel, vagy fogkrémmel addig polírozod amíg megfelelően hasonlóvá válik a környezetéhez. -
#36701 Matt gitár pár helyen már kifényesedett(ahol hozzáér a kezem), annyira nem zavar, de lehet valamit kezdeni vele? Gondolom újra mattá varázsolni elég nehéz lenne, esetleg ki lehet fényesíteni valahogy az egész gitárt? -
#36700 Heggesztve van ahogy nézem, ha megpróbálod vágni biztos hogy szétvágod a vezetéket is. -
#36699 nekem azt hiszem van a padláson egy rossz mikróhullámú sütő,ha kell viheted