Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én most nemrég vettem egy 4×12es HB ládát, meghallgattam a srcánál, nekem tökéletesen megfelel majd.. õ azt mondta h azért vette, mert olcsó volt aztán valami kellett, és hogy majd lecserélni ha lesz rá pénze, de aztán megtartotta.. most meg mindenét eladta, mert ki akar költözni.. ha minden igaz, akkor jövõ hétre összeáll majd az egséz minden cuccom, és akkor nagyon boldog leszek majd, csak jöjjön meg rá a fej.😛
én nem nagyon szeretem a Harley Benton dolgokat, nem tudom miért, nekem most egy kis Fenderem van, az elég jól szól, de egy marshall-ra szeretnék szert tenni 😊 azon szól igazán jól
A kommenteken beszartam.
"- Jól szól, milyen zengetõ pedált használtál?
- Nincs semmilyen pedálom.
- De olyan hangzása van, mintha egy teremben játszottál volna.
- Igen. Egy teremben játszottam."
😄
"- Jól szól, milyen zengetõ pedált használtál?
- Nincs semmilyen pedálom.
- De olyan hangzása van, mintha egy teremben játszottál volna.
- Igen. Egy teremben játszottam."
😄
Hello!
Pont ugyan ezt gondolom en is errol a hangszerrol. Egyetertek veled!)
soice plays the blues soice plays the blues 2
Az a Harley Benton GA 5 gitárkombó nagyon jol szol szerintem!😊
Pont ugyan ezt gondolom en is errol a hangszerrol. Egyetertek veled!)
soice plays the blues soice plays the blues 2
Az a Harley Benton GA 5 gitárkombó nagyon jol szol szerintem!😊
Én majdnem csatlakoztam,de végül egyelõre a Cort klub tagja vagyok😄...De volt szerencsém próbálni a gitárod az egyik Gyõri hangszerboltban nyári kiruccanás során...eszmletlenül jó hangszer...de szentem kb 3/4 év mulva egy Epiphone LP lelhet bennem gazdára...😄Nelegyen furcsa,csak gondoltam beírok😊
nekem is ilyen van csak feketében, rózsafa fogólappal, szerintem nagyon jó kis gitár, kényelmes a nyaka, szép a hangja, és egy jó effektel ebbõl is kilehet hozni elég durva hangzást, de ha lágyabb dolgokra kell arra tökéletes, nem egy durva hangú metálos gitár, de arra se teljesen alkalmatlan, mondjuk én nem sokat használtam a gyári elektronikával, miután megvettem nem sokkal késõbb kapott egy Fender elektronikát, úgy mindjárt jobb hangja van 😊😊
Naszóval😄! Én nem régiben vettem egy Les Paul formájó gityót ami egy Vintage v100-as.Ezt olyan 72körül lehet kapni de én megbizniceltem 65be (sztem te is le tood alkudni az eladóval) szal ez egy k.rva jó gityó szerény véleményem és egy szakmai szemmel is lásd=>Vintage-v100cs
wilkinson pickup van benne ami egy középkategóriás cucc.A hangja mint majd olvasod tényleg mélyebb tónusú mert mahagóni a test+kerámiás pickup van benne.Na az én véleményem hogy nagyon jó és örülök hogy ezt választottam remélem te is csatlakozol a vintage klubba😄
wilkinson pickup van benne ami egy középkategóriás cucc.A hangja mint majd olvasod tényleg mélyebb tónusú mert mahagóni a test+kerámiás pickup van benne.Na az én véleményem hogy nagyon jó és örülök hogy ezt választottam remélem te is csatlakozol a vintage klubba😄
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=2518
szerintetek ezt megéri megvenni? vagy van olyan les paul forma gityó, ami jobban megéri?
szerintetek ezt megéri megvenni? vagy van olyan les paul forma gityó, ami jobban megéri?
Fender Squier Standard Stratocaster MN: EZT az infot talaltam rola! Szoval, nem lehet rossz!
Jo otlet, de nagyon jol kell ismerni a hanszekeszitot, hogy meg tudjon bizni az ember benne.
Blues, de osszessegeben mi a velemeny a Fender Squier STD Strat MN gitarrol? Jobb valasztas mint a Epiphone Special II? Koszi mindenkinek a valaszokat!)
Udv
Udv
Régóta gondolkozok azon hogy gitár vásárlás helyett csináltatok egyet. Ha belegondol az ember vannak elõnyei hiszen egyrészt teljesen a saját ízlésem szerinti lesz, nem kell semmiben sem kompromisszumot kötni, emellett olcsóbban ki lehet jönni mintha az ember megveszi nevesebb gyártók gitárjait amiben nem kicsit ott van az hogy a márkát fizeted meg, persze van egy bizonyos szintû kétség is hogy vajon nem lesz-e vele probléma de azt hiszem ez a gyári gitároknál is elõjöhet.
nektek mi a véleményetek errõl?
beszéltem egy ilyen gitárkészítõ emberkével régebben és úgy számoltam hogy kb 130ból ki lehet hozni egy olyan gitárt ami ugyanolyan szinten van mintha a boltban megveszek egy 180-200ezres nevesebb gyártótól származó hangszert.
nektek mi a véleményetek errõl?
beszéltem egy ilyen gitárkészítõ emberkével régebben és úgy számoltam hogy kb 130ból ki lehet hozni egy olyan gitárt ami ugyanolyan szinten van mintha a boltban megveszek egy 180-200ezres nevesebb gyártótól származó hangszert.
huhh.. húzós.. de jó kis mötál ez annyi biztos.. na hát megérte ezen rágódni meló közben..😛 Grat!!! 😊))
Meg még egy video 😊
Nah felreszelgettem egy rövidke témát abban 7/8-os variálgatásban amit írtam. Itten van.
A pontatlanságokat nézzétek el, nem nagyon vol türelmem, hogy 4 sávon tök ugyanúgy feljátsszak mindent 😊
A pontatlanságokat nézzétek el, nem nagyon vol türelmem, hogy 4 sávon tök ugyanúgy feljátsszak mindent 😊
Az sztem annyira nem bonyi 😊
Itt van pl ez a szám: Crowbar - All I Had I Gave na ebben kövesd le az 1:53-tól kezdõdõ részt 😊
Itt van pl ez a szám: Crowbar - All I Had I Gave na ebben kövesd le az 1:53-tól kezdõdõ részt 😊
Jo estet!
Mi a velemenyetek a Fender Squier STD Strat MN BK gitarrol?
Udv
Mi a velemenyetek a Fender Squier STD Strat MN BK gitarrol?
Udv
Ertem, koszonom szepen a valaszt!)
a thomannon télleg jó árak vannak, de pont nincs les paul 100as, amilyet vennék 😞😄
még ha 61papír lenne a vége még azzal is jól járnék. azér lenne jó a jenkiktõl hozni mer bush jól haavágta a dollárt a háborúkkal 😄
Hamár ennél a vásárlási dolognál tartunk nekem is lenne egy kérdésem nem nagyon tudok németül így nem nagyon értem mit írnak ezen a 2 német oldalon de azt láttam hogy mindkét oldalon egy Gibson Explorer '76 999 euróba kerül na most én tervezem ennek a hangszernek a vásárlását meg tudnátok mondani hogy kb mennyibe kerülne így mindennel együtt a hangszer ide hozatala? Köszi szépen!
Gondoltam rá, hogy majd felveszek valami témát ezen agymenés alapján, és akkor talán jobban érthetõ lesz 😊
Talán majd este prüntyögök valamit és közkinccsé teszem.
Talán majd este prüntyögök valamit és közkinccsé teszem.
azt hallomásból ismerem hogy az ilyen mötálhang az többi hangszerrel együtt elveszik, de úgy vettem le, hogy itt egyenlõre fõként otthoni gyakorolgatásról lenne szó..
az elõzõ hozzászólásod meg inkább nem minõsítem.. xDD
**egyébként én is veszettül unatkozom melóban, mert eleve nem i kell csinálnom semmit, de azért ilyen szintig még nem jutottam el..😄DDDDD
soksikerthozzá "élõben" 😛
az elõzõ hozzászólásod meg inkább nem minõsítem.. xDD
**egyébként én is veszettül unatkozom melóban, mert eleve nem i kell csinálnom semmit, de azért ilyen szintig még nem jutottam el..😄DDDDD
soksikerthozzá "élõben" 😛
hát sok szerencsét hozzá <#idiota>#idiota> 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Na de ezt a beállítást szigorúan csak otthoni metálkodásra meg gyakorlásra szabad használni. Élõben vagy felvételen pont ellenkezõje kell, ha azt akarja az ember, hogy hallatszódjon is és emellett érthetõ is legyen hogy mit játszik a gitár. Azaz basszus kicsit vissza (olyan 11-12 óra környékére max), közepek jól megtekerve és a magasakkal is finoman.
Nincs most meló aztán unatkozom így a munkahelyen, így elkezdtem agyalni fejben ritmusokon, aztán gondoltam leírom ide is, hátha nektek is lesz belõle jó ötlet 😊
Szal az alapötlet az lenne, hogy 7/8-ados (vagyakármilyen agyament ütemezésû) témát rányomni 4/4-re (lehet túlsok Meshuggah-t hallgatok mostanában 😊) Szal van 7 nyolcadom így minden ismétléskor "sietek" egy nyolcadot a 4/4-hez képest, 2 ütemnél 2 nyolcadot stb. Egy 4 ütemes szakasznál (ami sztem standard cucc 4/4-ben, hogy 4 ütemenként van ismétlõdés), 4 nyolcad kell még, hogy szinkronba kerüljön a kettõ. Azaz 4/4-ben 32 nyolcad van 4 ütemben, 7/8-ban 28 nyolcad van, ehhez rakok még 4 nyolcadot, hogy "bevárjam" a 4/4-et.
Na így meg is van az alapkoncepció, de hogy a picsába számoljam, hogy ne vesszek el félúton? 😊
Arra gondoltam (persze ez a témától is függ), hogy 3+4-es vagy 4+3-as csoportosításban számolni magamban (azaz 1-2-3-1-2-3-4-re jön ki egy téma - vagy fordítva 1-2-3-4-1-2-3) aztán a végére a 4. ismétlés után odanyomni egy 1-2-3-4-et és meg is vagyunk 😊
Aztán tovább gondolva, milyen lenne, ha 3+4 és 4+3-as csoportosítások követnék egymást megvariálva. Ebbõl jött egy ilyesmi dolog (a számok a nyolcadok számát jelentik): 4-3-3-4-4-3-3-4-4. Azaz az ismétlõdne, hogy 4-3-3-4 és a végén még 4 nyolcad, de ez így olyan unalmasnak tûnik. Mi lenne, ha némelyik 4 nyolcad mondjuk szinkópa lenne, vagy a 3 nyolcadok ti-tá vagy tá-ti, vagy 2 nyolcadok 4 db 16-od vagy akármi 😊
Szal most van egy ritmusképletem jól megvariálva, a hangok is itt vannak hozzá a fejemben, aztán délután megyek le a próbaterembe, mert megy a dobosunk is gyakorolni, én meg viszem vissza az erõsítõmet mert szerelõnél volt, aztán akkor majd kiderül hogy élõben is el tudom-e játszani azt amit fejben összeraktam, vagy pedig reménytelenül belekavarodok 😊
Ugyanígy lehet variálni, mondjuk 13/8-addal különféle 3-4-5-ös csoportosításokkal pár nyolcaddal megtüzdelve a végén, hogy 4/4-re passzoljon meg gyakorlatilag akármivel. Aztán jön a további csavar, hogy 4/4 és 3/4 váltások is vannak és így aztán totál matek-metál lesz a vége 😄
A zenekarunkkal most ilyesmiket gyúrunk, de azért nem túl bonyolítva, hogy egyszerû földi halandó számára is élvezhetõ legyen azért 😊 - mondjuk a dobosunk már majdnem hogy könyörög, hogy legalább egyik számunkban legyen már olyan, hogy ismétlõdik vagy visszajön valami téma, hogy legalább kicsit hasonlítson a "trendi" zenékre azamit csinálunk 😊
Bocs az agymenésért, de tényleg halálra unom magam most melóban, aztán gondoltam ezzel az irománnyal is lefoglalom magam egy idõre.
Szal az alapötlet az lenne, hogy 7/8-ados (vagyakármilyen agyament ütemezésû) témát rányomni 4/4-re (lehet túlsok Meshuggah-t hallgatok mostanában 😊) Szal van 7 nyolcadom így minden ismétléskor "sietek" egy nyolcadot a 4/4-hez képest, 2 ütemnél 2 nyolcadot stb. Egy 4 ütemes szakasznál (ami sztem standard cucc 4/4-ben, hogy 4 ütemenként van ismétlõdés), 4 nyolcad kell még, hogy szinkronba kerüljön a kettõ. Azaz 4/4-ben 32 nyolcad van 4 ütemben, 7/8-ban 28 nyolcad van, ehhez rakok még 4 nyolcadot, hogy "bevárjam" a 4/4-et.
Na így meg is van az alapkoncepció, de hogy a picsába számoljam, hogy ne vesszek el félúton? 😊
Arra gondoltam (persze ez a témától is függ), hogy 3+4-es vagy 4+3-as csoportosításban számolni magamban (azaz 1-2-3-1-2-3-4-re jön ki egy téma - vagy fordítva 1-2-3-4-1-2-3) aztán a végére a 4. ismétlés után odanyomni egy 1-2-3-4-et és meg is vagyunk 😊
Aztán tovább gondolva, milyen lenne, ha 3+4 és 4+3-as csoportosítások követnék egymást megvariálva. Ebbõl jött egy ilyesmi dolog (a számok a nyolcadok számát jelentik): 4-3-3-4-4-3-3-4-4. Azaz az ismétlõdne, hogy 4-3-3-4 és a végén még 4 nyolcad, de ez így olyan unalmasnak tûnik. Mi lenne, ha némelyik 4 nyolcad mondjuk szinkópa lenne, vagy a 3 nyolcadok ti-tá vagy tá-ti, vagy 2 nyolcadok 4 db 16-od vagy akármi 😊
Szal most van egy ritmusképletem jól megvariálva, a hangok is itt vannak hozzá a fejemben, aztán délután megyek le a próbaterembe, mert megy a dobosunk is gyakorolni, én meg viszem vissza az erõsítõmet mert szerelõnél volt, aztán akkor majd kiderül hogy élõben is el tudom-e játszani azt amit fejben összeraktam, vagy pedig reménytelenül belekavarodok 😊
Ugyanígy lehet variálni, mondjuk 13/8-addal különféle 3-4-5-ös csoportosításokkal pár nyolcaddal megtüzdelve a végén, hogy 4/4-re passzoljon meg gyakorlatilag akármivel. Aztán jön a további csavar, hogy 4/4 és 3/4 váltások is vannak és így aztán totál matek-metál lesz a vége 😄
A zenekarunkkal most ilyesmiket gyúrunk, de azért nem túl bonyolítva, hogy egyszerû földi halandó számára is élvezhetõ legyen azért 😊 - mondjuk a dobosunk már majdnem hogy könyörög, hogy legalább egyik számunkban legyen már olyan, hogy ismétlõdik vagy visszajön valami téma, hogy legalább kicsit hasonlítson a "trendi" zenékre azamit csinálunk 😊
Bocs az agymenésért, de tényleg halálra unom magam most melóban, aztán gondoltam ezzel az irománnyal is lefoglalom magam egy idõre.
Köszönöm a válaszokat. Még annyit kérdeznék, hogy kb. mennyi egy jó minõségû torzitópedál? vagy multieffekt?
PS3 ID: SDani456
legegyszerûbben úgy lesz metál, hogy magas-mély ütközésig felcsavarva, közép meg 0ra leszedve..😊
Hi all!
A múltkor gondolkoztam, hogy hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy az én gitáromnak is olyan mélyebb és metálosabb hangja legyen. Ezt hogyan tudom elérni? vagy ezt a gitár gyártásakor állítják be? Nemértek ezekez a dolgokhoz még. A gitárom nem valami nagy márka, de én még most keztem (decemberben vettem) el gitározni. Amúgy egy Crafter ST-80 as.
Elõre is köszönöm!
A múltkor gondolkoztam, hogy hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy az én gitáromnak is olyan mélyebb és metálosabb hangja legyen. Ezt hogyan tudom elérni? vagy ezt a gitár gyártásakor állítják be? Nemértek ezekez a dolgokhoz még. A gitárom nem valami nagy márka, de én még most keztem (decemberben vettem) el gitározni. Amúgy egy Crafter ST-80 as.
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
Kellene nekem egy kis segítség ugyanis sajnos nem vagyok a legjobb angolból viszont a következõ a helyzet: van a musik produktiv-on minden terméknél egy olyan opció hogy "Too Expensive?" ahol meg lehet nekik írni hogy ha te találtál az õ árfekvésüknél kedvezõbb árat a neten. Na most van az LTD-EX400ami náluk 679euro ami olyan 170ropi és ugyanez a gitár a musician friends-nél pedig 599dolcsi ami 108ropi körül van. bár nem tudom hogy ha megírnám nekik akkor kapnék valami kedvezményt vagy sem de egy próbát talán megérne, csak az a baj hogy nem tudnám normálisan megfogalmazni a levelet. tudna ebben vki segíteni?
majd mindenképpen tartok egy képes beszámolót ha megtörtént a dolog..😛 xDD
Hát én eddig jókat hallottam/olvastam róluk. Nekem nincs tapasztalatom velük, én a musik-produktiv-tól rendeltem párszor, õk korrektek voltak és ebbõl gondolom, hogy a thomann is hasonló lehet, mert a legnagyobb konkurenciái egymásnak 😊
köszi szépen.. remélem õk is így értelmezik amit írtak.. mert akkor aztán lesz itten hamarosan rokkendroll 😄DD
egyébként õk tényleg ennyire korrektek mint amennyire írják?? mert az már szinte gyanús, de mindenképpen szimpatikus..😊))
egyébként õk tényleg ennyire korrektek mint amennyire írják?? mert az már szinte gyanús, de mindenképpen szimpatikus..😊))
Megnéztem a thomann oldalán a dolgot és itt ha jól értelmezem az van, hogy 20 euro faltrate van Magyarországra. A 31 kg-os határnál meg az van írva, hogy: "For countries in which we offer a shipping flatrate, we cover the additional costs, for all other countries, we charge the exact shipping costs."
Ezt én úgy értelmezem, hogy ahova van flatrate díjazás, oda bevállalják a 31 kg-nál nehezebb csomagok extra szállítási díját. Mivel elõtte meg az van írva, hogy Magyarországra fix díjjal szállítanak, azért azt mondom, hogy sztem 20 euróért is elküldik azt, amit írtál (ha egyben adod le a rendelést), hiába lesz az akár 1 tonna is 😊
Ezt én úgy értelmezem, hogy ahova van flatrate díjazás, oda bevállalják a 31 kg-nál nehezebb csomagok extra szállítási díját. Mivel elõtte meg az van írva, hogy Magyarországra fix díjjal szállítanak, azért azt mondom, hogy sztem 20 euróért is elküldik azt, amit írtál (ha egyben adod le a rendelést), hiába lesz az akár 1 tonna is 😊
és thomannál ez a "flatrate" dolog hogy van? mert ott azt írják h "up to 31 kg" meg hogy 20 Euro a szállítás attól függõen h mennyi mindent rendelek, de nekem ez már kicsit üti egymást.. mert hogy rendelnék én egy fejet, haver egy 2×12es kombót, meg még egy haver egy basszerkombót rendelne, és ez már a 31 kilón bõven felül van, de egyszer írtam nekik, hogy mivan, és õk ezt a súlylimitet nem említették, pedig emlékeim szerint említettem hogy abba nem nagyon fogunk beleférni.. szerinted?! 😊))
EU-n belül nincs vám és áfa (azaz ha kifizeted az áfát ott ahol vetted, akkor itthon már nem kell - thomann-nál érdemes náluk fizetni mert a németeknél 16% az áfa).
Az én tapasztalatom szerint nem sok különbség van a különféle futárszolgálatok és a Posta között, max másmilyen szinû ruhában van a kézbesítõ 😊 Azaz remélem ez az elméletem nem dõl meg, mert épp mostanában várok csomagot az usa-ból a postán keresztül, elvileg tegnapra vagy mára kellene megérkeznie, de eddig semmi 😞 Mondjuk az is benne van a pakliban, hogy fennakadt a vámon, ha holnap kora délutánig nem érkezik meg akkor felhívom a postát, hogy tudnak-e valamit a csomagomról.
Az én tapasztalatom szerint nem sok különbség van a különféle futárszolgálatok és a Posta között, max másmilyen szinû ruhában van a kézbesítõ 😊 Azaz remélem ez az elméletem nem dõl meg, mert épp mostanában várok csomagot az usa-ból a postán keresztül, elvileg tegnapra vagy mára kellene megérkeznie, de eddig semmi 😞 Mondjuk az is benne van a pakliban, hogy fennakadt a vámon, ha holnap kora délutánig nem érkezik meg akkor felhívom a postát, hogy tudnak-e valamit a csomagomról.
na most akkor hogy is van ez a külföldi rendelés?
mert mi Thomannról akarunk rendelni, ami ugyebár német, tehát õk is EU tagállam.. és a cuccok jóval olcsóbbak mint itthon, az tény.. de most ebben az esetben is kell mindenféle többletköltségekkel számolni(vám meg ÁFA)? mert ott nem volt említve ilyen(de annyi igen h: Our price
incl. VAT. plus shipping costs) és még az, hogy magyarosrszágra van 20Euro szállítási költség (http://www.thomann.de/gb/helpdesk_shipping.html?country=hun). ja, és DHLlel hozzák(ez nem tudom h mit változtat a dolgokon)!
hogy is van ez pontosan? örülnék ha valaki meg tudná írni pontosan ennek a mikéntjét..😊 elõre is kössz!!!
mert mi Thomannról akarunk rendelni, ami ugyebár német, tehát õk is EU tagállam.. és a cuccok jóval olcsóbbak mint itthon, az tény.. de most ebben az esetben is kell mindenféle többletköltségekkel számolni(vám meg ÁFA)? mert ott nem volt említve ilyen(de annyi igen h: Our price
incl. VAT. plus shipping costs) és még az, hogy magyarosrszágra van 20Euro szállítási költség (http://www.thomann.de/gb/helpdesk_shipping.html?country=hun). ja, és DHLlel hozzák(ez nem tudom h mit változtat a dolgokon)!
hogy is van ez pontosan? örülnék ha valaki meg tudná írni pontosan ennek a mikéntjét..😊 elõre is kössz!!!
Például itt egy Marshall MS-2 bevetésen: klikk 😊
Amúgy viccnek szánták, de tényleg hallottam olyanról, hogy stúdióban is használtak ilyeneket.
Amúgy viccnek szánták, de tényleg hallottam olyanról, hogy stúdióban is használtak ilyeneket.
Jaja igaza van Besat Machine-nak, 15W bõven sok szoba hangerõnek. Sztem 2-4W simán elég. Vannak ilyen mikro-erõsítõk amik ebben a kategóriában vannak. Ilyenek pl. Marshall MS-2 v. Ms-4, Fender Mini 57, Roland Micro Cube, Vox DA5 - nemtom hol lehet ezeket kapni, de google segít 😉
otthoni gyakorlásra a 15 W bõven sok, nekem is olyanom van, van azoknak is hangerejük bõven
...vágod?
Hali szeretnék egy erõsitõt az elektromos gitáromhoz..
De nem tudom milyen legyen ...
Csak gyakorolgatni itthon mert,a pcre kötöttem rá de hifin keresztel..ugye nem is kell tovább mondani.
Szoval nem tudom milyen elég itthonra a szobámba mert nem nAgyon halottam még ilyet müködés közbe...
15W 20W 25W?
A neten tudnátok ajánlani ahonnan érdemes lenne rendelni?És milyen márkát?
Nálunk Miskolcon van egy Laney 15W nem tudok többet rolla sajnos.23ezerért..
Megéri a pénzét?
Na egyenlõre ennyi kérdés csak.
Nem szégyen nem értek hozzá szakikhoz kell forulni.
<#confused>#confused>
De nem tudom milyen legyen ...
Csak gyakorolgatni itthon mert,a pcre kötöttem rá de hifin keresztel..ugye nem is kell tovább mondani.
Szoval nem tudom milyen elég itthonra a szobámba mert nem nAgyon halottam még ilyet müködés közbe...
15W 20W 25W?
A neten tudnátok ajánlani ahonnan érdemes lenne rendelni?És milyen márkát?
Nálunk Miskolcon van egy Laney 15W nem tudok többet rolla sajnos.23ezerért..
Megéri a pénzét?
Na egyenlõre ennyi kérdés csak.
Nem szégyen nem értek hozzá szakikhoz kell forulni.
<#confused>#confused>
MSI Z77A-GD65 I5 3570K 4G DDR3 RAM Gigabyte HD4870 512MB
Tuti, hogy ingyenesen szállítanak ide Magyarországra is? Ha nem, én akkor olyan 100-120 dollárra saccolnám a szállítási díjat. Sztem egy gitár nem nagyon jön be vám nélkül az USA-ból, kisebb cuccok még csak-csak átcsúsznak a vámon, de sztem egy gityó már a méreténél fogva is felkelti az érdeklõdést.
Amúgy úgy kalkulálhatsz, hogy a gitár értékéhez hozzáadod a szállítási költséget is (sztem ide nem nagyon küldenek ingyen cuccot), aztán erre rájön a vám (nemtom most pontosan mennyi, régebben 8% volt), aztán a vámmal növelt értékre jön az áfa 20%-a. Szal 47eFt-ból 61e lesz vámmal áfával együtt.
Amúgy úgy kalkulálhatsz, hogy a gitár értékéhez hozzáadod a szállítási költséget is (sztem ide nem nagyon küldenek ingyen cuccot), aztán erre rájön a vám (nemtom most pontosan mennyi, régebben 8% volt), aztán a vámmal növelt értékre jön az áfa 20%-a. Szal 47eFt-ból 61e lesz vámmal áfával együtt.
Hello!
Hogy ejtik helyesen az Epiphone szot magyarul? thx
Hogy ejtik helyesen az Epiphone szot magyarul? thx
csá, szeretnék venni egy epiphone les paul 100ast, de ez itthon 70rugó. amerikában néztem ha átszámítom kb 47rugó. rendelt vki már gityót külföldrõl? mert írják h 100dodó fölött free shipping, de nem tom miket kell rá fizetgetni