Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló! Itt is van http://www.chordbook.com/guitarchords.php
http://chordfind.com/ szerintem ez elég szemléletes

Froopy
Thx😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hellhammer
Jah azért van sokszor ismételve, mert a dobot variáltam alatta, hogy melyikkel lenne jobb.

Hellhammer
Nah megint egy téma, ezúttal 13/8 és 6/8 variálva 4/4-es alapra 😊
klikk

Hellhammer
Az azért van, hogy a magas húrok ne csengjenek be véletlenül se. Olvastam is valahol hogy stúdióban nyomták így, de kevés videón lehetett látni, ez most pont olyan 😊

slash21: sunburst-nek nevezik ezt a fajta festést, esetleg úgy keresgélj (vagy erre kérdezz rá hangszerboltban).

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, nem tudom ismeritek-e Bussy Gábor 5 stílus gitárkönyvét, ami nagyon jó, csak néhány dolog nem teljesen tiszta! 😞
Már elég régóta zenélek, azonban gitáron "csak" 2-3 éve játszom. Nagyon jó tanárom van, és mondhatni hogy tudom már az alapokat, pl bármilyen hangnemben játszani, mégis ha már bonyolódik a dolog akkor elsötétül minden! 😞 Gondolok itt arra, hogy a könyv lapozgatása közben a rock szóló résznél megtaláltam az improvizációs játék alapjául szolgáló E lá pentaton skálát! Ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne (biztosan hülyén fog hangzani), de hogy az improvizációt hogy lehet megtanulni?? Mert az egy dolog hogy megtanulom hogy hányas ujjal kell egy-egy hangot lefogni, de vágjam is be a hangok nevét? Mert improvizációnál úgyse ugyanez az ujjrend van és akkor már kavarodás az egész.. Meg a transzponálás sem világos, mivel ez az E-lá pentaton elvileg C-dúrban lévõ daloknál mûködik. Mi ennek a szisztémája? Mi van akkor ha egy szám G-dúrban van?? Úgy tudom hogy a dúr skála 6. foka lesz a vele azonos pentaton skála!?!? A blues résznél is hasonló gondokkal küszködöm, hogy ugyebár a 12 ütemû skála E-dúrban van, és mi van akkor hogyha én más hangnemben játszom egy számot és ezt szeretném a kíséret alapjául venni? És végül hogy milyen akkordok tartoznak bele 1-1 hangnembe?? Persze ezt alapból tudom de bluesnál más a helyzet. Bocsánat lehet hogy ezek tényleg nagyon hülye kérdések, de abszolút nem világosodtak meg! 😞 😄 Most hírtelen ennyi jutott eszembe, lehet hogy kérdezek majd még, de aki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném! 😊 Gábor
oliwwer
ok
köszi
am most keztem gitározni nem rég és meg kéne tanulni az akkordokat. nem tudtok vmi jó oldalt?
ahol érthetõen le van írva?
forza milan
Ha jól nézem a többsége barré...pl az intro elsõ accordja ugye:
E-2
B-2
G-3
D-4
A-4
E-2
az 1-es(mutató)ujjaddal ráfogsz mindegyik húrra a 2. bundon,és e mellé a többit...tehát a G húron a 3. bundon a középsõvel,a D-n a 4.en gyûssel,és az A- 4.en kisujjal...a többit is haosnlóképpen...innen kilehet találni már...

Hecker007
barréval kell fogni, az intro elsõ hangja pl: a 2. bundban lefogod az összes húrt a mutató ujjaddal, a középsõvel a G húrt a 3.-ban a gyûrüssel az A húrt, a kicsivel meg a D-t

oliwwer
csáó
megmondaná nekem vki hogy ezt hogy fenébe fogjam le?
nagyon fontos lenne...
elõre is köszi

http://www.ultimate-guitar.com/tabs/s/sum_41/so_long_goodbye_tab.htm
hellhammer pont ilyen kéne amelyik jobb oldali pont ugyanilyen színben, de ebben a színben használtan se találtam sehol
Froopy
A magas húrokon miért van az a "calofándarab"?😄 Vagy végig vannak ragasztva? Néha úgy tûnik, mintha a 3 magas húr közt is minden csillogna végig a nyakon. De lehet, hogy csak rossz a szemem😄

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Mivel ez általános "eszmecsere" érdeklõdnék hogy neten hol lehet keresni bandat vagy oktatót? mert kerestem en ra de nem nagyon talaltam csak egyetemi szinten. Ha valaki tud ilyen oldalt akkor link me plz 😄
Beast Machine
kifõzni inkább csak a bassgitárhúrokak szokás, ha sima gitárod van, egyszerûbb, ha veszel egy új szettet.

...vágod?

Hellhammer
Ha tetszik, akkor keressél rá a Sol Niger Within version 3.33-ra 😉

Borgi
komolyan mondom erröl az jutot eszembe hogy: jazz-metál >:C

porki fagyok fállalon

Gitartisztitas! Igen, ki kell fozni! DE csak acelhurokat! A fenti linken megtalalsz minden infot.

Hellhammer
Na itt a zip: klikk.

Hella
Érdeklõdnék ha egy effektekkel rendelkezõ combó(roland microcube) bekötök egy dunlop waht az muxik ugy?
Es meg az lenne h a gitartestet ti mivel tisztitjatok?
A hurokra azt a megoldast kaptam h fozzem ki oket szerintetek?
Hellhammer
Ehun van. Ja a kapcsolója szarakodott egy idõ után, szal azt érdemes kipróbálni rendesen használt gitárnál.

Hellboy: mindjárt összedobok egy zip file-t amibe belepakolok néhány cuccot 😉

Hellhammer
Ilyen volt az elõzõ gitárom 😉 Én is használtan vettem, szal nemtom újonnan hol lehet kapni. Nem rossz hangszer amúgy, de a hangszedõi azért nem világbajnokok. 79-et soknak tartok érte (hacsak nem tökéletesen hibátlan állapotban van), annyiért vettem 2002 környékén és 65-ért adtam el nagy nehezen tavaly elõtt.

Hell boy
használt nem jó?

amcsi oldalon láttam, de azt írták momentán nem tudnak külföldre szállítani 😞
Hell boy
számomra nem derült ki hogy pontosan melyik színbe is szeretnéd de itt van mind2: egyik másik
igaz mind2 használt de ez sztem ne tántorítson el. egyébként nem tudom hogy kapni-e még újonnan LP-100ast.

http://www.guitarcenter.com/Epiphone-LP-100-Electric-Guitar-100246478-i1150098.gc
ilyet hol tudok venni? fontos lenne, hogy ebben a színben. mert se magyar oldalakon se németeken nem találtam
Hell boy
igen ez végülis érthetõ..meg utólag télleg okosabb az ember de egy rendszámot legalább fel kell írni ilyenkor ha a muksó nevét nem is hiszen mondhat bármilyen nevet de a rendszámot nem tudja gyorsan átírni

mumpic
Utólag sajnos én is okosabb vagyok már. Ott helyben nem fájt még semmim, ezért elhajtott.. Késõbb ugye az orvos hivatalból kihívta a rendõröket, de csak annyit tudtam nekik mondani hogy kopasz, meg hogy világosszürke sedan, de se rendszám, se típus, lehet hogy a muksót sem ismerném már fel, képzelheted mennyire be voltam fosva, nem törõdtem semmi ilyesmivel ott helyben 😞

Hell boy
bazzz... a zebrán? hítál legalább rendõrt vagy valami? simán elvehetnék a csávó jogsiját

mumpic
Gázolásos sportbaleset...
Görkorizás közben egy autós úgy gondolta hogy én nem gyalogos vagyok, és elütött a zebrán. 😞 Olyan kopasz kigyúrt majomcsávót képzeljetek el, aki az ütközés után a karcokat nézegette a kocsiján 😞

Balezes tepping megy, egy kesztyût rákötöttem az elsõ bundra hogy lefogja a húrokat, így nincs visszapendülés :o)

forza milan
Azt tudom tán mondtad már vmikor ...😄Nemmondtam még h faszák az új felvételek is...mostanában csak ugy lesem a fórumot de nem írok😊

Hell boy
közbe rájöttem hogy ez a REQ6 a waves plugin csomagnak az egyik darabja 😊 viszont az a spec beállítás továbbra is érdekel.

mumpic: részvétem.. de próbáld meg a jó oldalát nézni, gyakorolhatsz egykezes tappinget 😊

Hell boy
Hellhammer: Ez a REQ6 ez is egy plugin? mert kerestem de nem leltem rá ha tudsz majd screenshotot tenni az eq-s cuccokról azt nagyon megköszönném.

Beast Machine
pengessek ma este helyetted is?

...vágod?

Hellhammer
Az gáz 😞 Részvét...
Mi történt?

Szeva
Én is 12 es húrt nyúzok + Bosz MT2 es pedál!
amúgy az télleg tróger lehet ha gipszbe van a kezed :S:S:S
mumpic
sajnáljatok.
gipszben van a kezem, nem tudok pengetni :'(

Hellhammer
Ehhehe nekem leszpól forma gityón 12-es húr van. Rokk

forza milan
Már a szöveged is gyanús...nemhogy a link...Amugymeg volt már pár gitár az én kezemben is én amióta szólógitáron játszom 10es húrszettet használok,az Elixir nagyon jó és tényleg min fél év a kitartóideje h igy fogalmazzak...Augusztus óta van fenn az Elixir és énis tántán most kezdem majd észrevenni lassan h cserélni kéne...a hangja meg még bõven tartja magát...a 10es bõven kényelmes lassabb szólókhoz,nyujtásoknál is a kettest bõven kilehet nyujtani vele bár nem mindig simán...a pörgõsebb szólók meg gyakorlás alatt állnak,de azok sem fognak nehézséget okozni...Szerintem is a 10es a legjobb és az visz igazán dögöt a gitárba ahogy azt sokan írták már...márha ilyen Gunsot meg hasonlókat nézünk...én pl Les Paulon egy 9es settet gáznak tartanék,mondjuk attól függ mire kell...

Hecker007
9-es DR-t, nem szeretem a túl kemény húrt, de a 8-as meg nagyon gyenge volt, igaz azon szólózni sokkal könyebb, de nincs olyan hangzása mint a 9-esnek, 10-es meg szerintem inkább ritmusos dolgokra jó

Hellhammer
A linkedben az, hogy "msnspy" nem túl sok biztatót sugall...

Milka
sztetek hogy nyomom,gyakorlom már 1 ideje:
play

\"A gumi kopjon, ne a lelked.\"

Hello!

Ertem, es milyen hurt hasznalsz? 9 vagy 10? Szerintem egy Elixir 10-46 hur kivalo a gitarra. 😊

Hecker007
Frontman 25R-em van most, Marshall-ból még nem tudom milyet, de abból kicsit nagyobbat fogok venni 😊

Hellhammer
Ja meg a v100-on a jávor fedlap is közelebb van az igazihoz, mint a fedlap nélküli v99 😉

Hellhammer
Hát jóval messzebb van a "standard" LP speckótól a v99 mint a v100 az biztos. Nyárfa test, jávor csavarozott nyak, szemben a mahagóni test/mahagóni ragasztott nyak összeállítással. Sztem ha igazából a Gibson Les Paul hangját akarod megközelíteni és nem csak a kinézetet, akkor szánd rá azt a 10-15e Ft-ot ami a két gitár között van és a v100-ast vedd meg.

hát így hirtelen ránézésre talán az anyagok, meg hogy ez a 99es cavarozott nyakú.. ami furcsának tûnik, mert LPk ragaszottak szoktak lenni legjobb tudomásom szerint(tehát ezek miatt talán nem lesz annyira tipikus LPs hangja.. gondolom én 😄)

http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=3236
ez mennyivel rosszabb mint a v100as? ha vki látja vhol vintage sunburst színben pls linkelje be
En sem szeretem a Harley Benton dolgokat, de az a kombo jol szol! Ha szabad kerdeznem, milyen fendered van? Fender Frontman 15R? Marshall MG15 CDR-re gondolsz?

Jo reggelt mindenkinek!)

<#nevetes1>