37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#36818 Amúgy pl. epiphone g-310-en nagy koptató van, esetleg az jó lehet a g-400ra is. -
#36817 Annyit írtál, hogy vannak eltérések, ebből nehéz kitalálni hogy pontosan mi a bajod.
#36816 Ezzel kellett volna kezdeni. -
#36816 Vannak eltérések méretben, elrendezésben az SG és a G 400 között, ezért a Gibson SG nagy pickguardja nem jó a G 400 ra.
-
#36815 Ha nem olvasod végig a mondatot, akkor igen. -
#36814 Tailpiece-nek mi a magyar neve? -
#36813 "nem jó rá", ebből nehéz kitalálni. -
#36812 Nem igazán értelek :D Nem a csavarokkal van a gondom. -
#36811 Persze hogy van eltérés, mert az egyik kicsi a másik meg nagy, tök más a csatlakozás, szerintem csináld azt, hogy a nagykoptatóra ráteszed a kiskoptatót és kifúrod ott ahol a kicsin vannak a lyukak. -
#36810 Kis kérdés:
Epiphone G-400 nagy koptató. Gibson SG nagy koptatója nem jó rá, a hídnál, húrlábnál van valami kis eltérés.
Hol lehetne venni/csináltatni? Itthoni dolgok érdekelnének elsősorban, nem külföldről rendelős.
Köszi. -
Slinky Cyle #36809 Kezdéshez kellene egy kis segítség.
Nem tudtok helyet, ahonnét tudnék venni, transzformátor lemezt, csévetestet.. transzformátor sapkát, netán olcsón zománchuzalt?
A kimenő trafót profi helyről megveszem drágán..de a táp trafóját már szeretném olcsón megúszni és inkább én tekerném. -
Slinky Cyle #36808 Belevágok a csöves power erősítők készítésébe.. egyelőre szabványos Rack fiúkba.
Egy tuningolt JCM 800 as végfok kapcsolást használok majd..
kikapcsolható Feedbackkel, és kapcsolóval választható diódás, és Tube 5u4 rectifier lesz benne.
Lesz benne még a mesa dual rectifierből ismert Sponge/Bold, kapcsoló..ami annyit jelent, hogy a táp B+ feszültségét csökkenti 20% al..
Szóval egy nagyon masszív csöves öszvér megoldás lesz, ami rengeteg féle képen variálható lesz.
-
Slinky Cyle #36807 jobb helyeken matt lakkot is lehet kapni..
fel is lehet egy kicsit csiszolni, mattítani egy finom vizes csiszolópapírral.. hidd el szépen meg lehet csinálni házilag is..
-
#36806 Köszönöm!
Ezt a videót néztem nemrég, ügyes a csóka. A gond az, hogy selyem matt a festés, de lehet hogy elviszem inkább egy profihoz. A gitár is megérdemli :) -
bcrics #36805 Ezeket próbálgatom:
real drum
drumpads
drumpads 24
Ebből vmit biztos ki lehet hozni.
-
#36804 TouchDAW az DAW és midi kontroller(szóval pl dobolni tudsz rajta ha ez érdekel). -
#36803 Ez engem is érdekelne.
Rá is kerestem, főleg almás cuccokhoz találtam ilyen progikat. Van egy TouchDAW nevű droidra ezer párszáz forintért, de nem tudom hogy az a telón csinál mindent vagy midi kontroller ként használható FL Studioval vagy Reasonnel. -
bcrics #36802 oF Course, Hogy ne csak a számat jártassam, erre a pár akkordra akarok felvenni vmi dobtémát.
Persze az akkordmenet már enm így néz ki, ez még a legelső állapot.
YT Link.
-
bcrics #36801 Elvileg okostelefonnal szimulálva a Midipadot, dobot, szintit-billentyűsöket is össze lehet hozni már vmi értelmeset.
Usb-én keresztül csatlkaoztatod és fel kéne ismerni a programnak az eszközt, de nekem ez nem sikerül.
De az is lehet hogy csak hangkártyára közvetlenül csatlakoztatva lehet működésre bírni ilyetén módon.
Ha vki így már próbálkozott és siekrült neki az megoszthatná az információkat.
Vagy hol lehetne ezügyben pontosabb, naprakészebb infót kicsikarni a topiklakókból?
-
#36800 Nekem sincs szintim hozzá, kölcsön szintivel szórakoztam vele, de szinti vagy valami midi pad kell az EZ Drummerhez is. Dobot máshogy nem lehet szerintem összehozni, pedig jó lenne ha billentyűzetről is be lehetne pötyögni bele. -
bcrics #36799 egy két saját samplét majd tolhatnál, mégis miket hozol ki belőle.
Szóval egy értelmes dob kreációhoz mindenképp kell egy szinti.
Fuck.
Próbálkozom simán Ezdrummerrel, de jobban menne ha klaviatúráról vagy szimulált midiről lehetne a dolgokat odarakni.
Ez így nagyon stúdiós -száraz fuck.this.shit.
kb mintha dörzspapírba tolnám a kicsi gyíkomat:D -
Slinky Cyle #36798 Van rá megoldás..egyszerű
olcsó, de munkaigényes..
festékboltban vegyél pár mililiter (ha mérnek ki annyit) magasfényű színtelen lakkot.
és olyan szinű festéket, szintén pár mililitert mint amit javítani akarsz..
vannak helyek ahol kevernek ki.. és kimérnek fél decit is olcsón
Vegyél még minél finomabb vizes csiszolópapírt a festékboltban.
Otthon acetonnal lekezeled a sérült helyet.. tisztára törlöd.. majd a kés hegyével.. felviszed a festéket a szín sérült felületre.
Ha megszáradt..
jöhet a lakk..
szintén a kés hegyével .. hozzáérinted.. és rákerül egy vékony lakk réteg.. a kés hegyéve oszlasd el a lakkot..
várj.. megszárad..
majd megint
addig ismételd ezt amíg sikerül teljesen felölteni a lakksérülést
majd a finom vizes csiszolópapírral csiszold szintbe a környezetével..mint a videóban..
majd polírozd tükörfényesre -
#36797 Ha már festés. :D
Le van pattanva a gitárom fejének két sarka, egy picit a fa rész is sérült, valamint a selyemmatt festék.
Ezzel tudok én valamit kezdeni? Kicsi fagitt, csiszolás, majd festés..? Félek, hogy nem passzol a festés majd.
Vagy vigyem el hangszerészhez, talán az a bizti? :) -
#36796 Aha és neki meg nem mersz szólni hogy fizesse ki? Elég szánalmas és amúgy ilyeneket kár ide beírni mert ezzel is csak azt éred el hogy lenézzenek az emberek. -
#36795 Hát akkor mondani kell neki hogy adjon zsetont a kocsi rendbetételére mert az ő kutyája cseszte össze...
bcrics: én próbálkoztam vele anno, de kb 30 percet, maradtam a midi+reason kombónál abban én szebb dobokat tudok kikeverni, meg rengeteg VST van hozzá. -
bcrics #36794 Ez Drummer ki használja itt?
Senki?
pc-Billentyűvel miképp lehet a dobokat megszólaltatni?
vagy esetleg androidos telefonra telepített midi billentyűvel? -
Slinky Cyle #36793 de a gazdája..a haverom -
#36792 Így van, a gazdáját kell elkapni :D -
Slinky Cyle #36791 ha lenne neked is egy toyota celica-d..meg tudnád érteni, hogy mért akarom kibelezni azt a bolhafészket =( -
#36790 Gratulálok, a lehető legrosszabb megoldást sikerült kiválasztanod. -
Slinky Cyle #36789 rohadjak meg..lelövöm azt a rohadt kutyát =( -
#36788 Fel kell políroztatni az általában segít rajta. -
#36787 Gitározz. -
Slinky Cyle #36786 egy rohadt kutya vadul be akart mászni a kocsim nyitott ablakán, és szanaszét karmolta az autó ajtaját, fényezését..
nem lehet lemosni sem..
mit csináljak ilyenkor? =(
-
Slinky Cyle #36785 most tervezek rakni bele nyakhoz seymour duncan Sh-1 szedőt..
a Hídhoz meg egy spéci SH-5 custom szedőt fogok átalakítani egy alnico 8 mágnest rakok bele..
számomra ennek a mágnesnek van a legdögösebb, legbrutálisabb hangja..
ez a mágnes meg az sh-5 indukciós tekercse tökéletesen illenek egymáshoz..
sokan nagyon szeretik ezt a kombinációt a neten..
és nagyon egyedi szedő ez, mert ilyet boltban nem kapni..
mindenkinek saját magának kell legyártania.. =)
Szóval ezt rakom majd bele a nyakhoz.. és úgy fogok vele zúzni..
-
Slinky Cyle #36784 nekem van egy fekete Jackson DKMGT-m.. ezt a fajtát már nem gyártja a jackson..
annyit mondhatok, hogy simán odaver egy átlag ESP nek is..
Nagyon szép.. nagyon masszív szerkezet.. Tömör Éger test.. nagyon erős rezonáns hanggal.. úgy morog mint egy harly davidson meg egy láncfűrész zabigyereke.. olyan hangja van mint egy óriás mutáns moszkító meg egy házimalac keverék
Amcsiból vettem.. kb 150 ezer egy ilyen gitár.. viszont simán jobb mint az újabb mai ESP cuccok, fél milkás árkategóriában..
a másik meg.. szerintem kurvaszép gitár -
#36783 Vagy be lehet menni egy nagyobb hangszerboltba(pestiek előnyben) és végigpróbálgatni ezeket a gitárokat, de ugyanazon az erősítőn ugyanazokkal a beállításokkal hogy érződjön a különbség. -
#36782 Szerintem akkor már inkább egy KX5 újan, az is "csak" 60k és azzal alapból meglenne neki a felezhető hangszedő + SD hangzás. -
#36781 Jackson Adrian Smith SLX-ről mi a véleményed? :D
A hídas témához visszakanyarodva: így már értem, ennek az átalakításnak tényleg semmi értelme, csak tönkreteszi a gitárt. -
Slinky Cyle #36780 izét is tudom ajánlani, LTD M-10 fix hidas.. jól beállítva..nagyon jó és olcsó -
Slinky Cyle #36779 Jackson KELLY
itt ez egy jó gitár.. a jacksonok nagyon jó gitárok általában, legalább mint az ESP-k, viszont elég olcsóak magukhoz képest.