Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nyári sláger,
Köszi, majd megnézem😊
Tudsz felvenni elvileg, mivel az usb alkalmas adat közvetítésére.
Én Nuendo 4-t használok, szóval abban tudok nagyjából tájékozódni (a cubase kezelõfelülete majdnem ugyanaz).
Elõször le kell töltened a fender oldaláról az erõsítõhöz való ASIO drivert. Röviden megfogalmazva ez egy olyan cucc ami jelentõsen lecsökkenti a hang késését (normál esetben ugye a gitárból erõsítõn, kábeleken, megy a jel, amit a gép feldolgoz, majd visszaad a kábeleken és a hangszórón keresztül, ez idõbe telik, és ezt a folyamatot gyorsítja fel az ASIO driver). Ha ez megvan, kösd össze az erõsítõt és a gépet az usb kábellel, majd nyisd meg a zeneszerkesztõ progit – esetünkben Nuendo/Cubase – Majd a „Project” menüpont alatt „Add track” és „Audio” pontokat válaszd ki, ekkor megjelenik egy audio sáv felvételhez. Elvileg az erõsítõ kezelõprogramját ha megyitod, a bal also sarokban zölden kell világítani egy pöttynek ami jelzi a gép és az erõsítõ sikeres kapcsolódását. Ezután vissza a Nuendo-ba és a „Devices” menüpontban nyisd meg a „Device setup” alpontot. A megjelenõ ablakban baloldalt a könyvtárfa elrendezésben kattints a „VTS audio system” menüpontra és válaszd ki a Fender ASIO driver-jét (elvileg „Fender audio ASIO driver” lesz a neve). Ezután bal oldalt a könyvtárfában a „VTS audio system” menüpont alatt megjelenik egy almenü pont a kiválasztott ASIO driver nevével. Katt a „Control Panel” nevû gombra és a felugró ablakban Látni fogod a számítógép hangkártyájának be és kimenetét, valamint az USB port bemenetét. A hangártyánál kapcsold ki a bemenetet (különben a program a hangkártya mikrofon bemenetébõl akarna felvenni), az usb-n a bemenetet pedig kapcsold be (ezen jön majd az erõsítõbõl a jel ugye). Zárd be az ablakot és a baloldali könyvtáfában kattints az „VTS systeem link” menüpontra, majd az „ASIO input”-nál válaszd ki az USB-bemenetet (elvileg valami „USB audio device” lesz a neve), az „ASIO output”-nál pedig egy tetszõlegeset (általában az egyes és a kettes a sztereó hang bal-job párja szaokot lenni alapból, de ezt nem biztos hogy beállítja maától a program, szóval ha beállítja akkor 3-tól felfele valamit). Ezután Zárd be az ablakot, majd ujra „Devices” menüpont, csak most a „VST connections” menüpontra kattints. Válaszd ki az „Output” fület itt elvileg meg kell jelennie egy sztereó kimenetnek (ha nem akkor „Ad Buss” -> „Stereo”😉 és állítsd be a bal-jobb stereo kimenetet: valmi „audio input left” illetve „audio input right” lesz a nevük elvileg. Ha ez megvan, akkor menj át az „Input” fülre, itt szintén kell lennie egy Stereo bal-jobb párnak (ha nem, hasonló módon, meg tudod csinálni, mint az output fülnél), Left-re állítsd be az USB audio device 1-et, right-ra, meg az USB audio device 2-t, ha nem csinálja meg magától a program. Zárd be a „VTS connections” ablakot, majd jelöld ki az audio sávot, amit a folyamat elején készítettél. A projekt ablak bal oldalán egy oszlopban megjelenik a kiválasztott audio sáv kezelõfelülete, itt az „In”-menüpontban válaszd ki a megfelelõ usb bemenetet, az „Out”-nál a kimenetet (utóbbit általában megcsinálja magától a program). Ezután aktiváld az audio sáv „Rec” gombját – egy kör alakú gomb középen fekete pöttyel és ha fölé viszed az egeret akkor a „Record Enable” felirat jelenik meg. Ezután a kezelõablakban (ahol jelzi a metronómot, meg minden ilyen fura adatot, ott van egy Record gomb, ami pirossá válik ha megnyomod, azzal indul a felvétel.
Én Nuendo 4-t használok, szóval abban tudok nagyjából tájékozódni (a cubase kezelõfelülete majdnem ugyanaz).
Elõször le kell töltened a fender oldaláról az erõsítõhöz való ASIO drivert. Röviden megfogalmazva ez egy olyan cucc ami jelentõsen lecsökkenti a hang késését (normál esetben ugye a gitárból erõsítõn, kábeleken, megy a jel, amit a gép feldolgoz, majd visszaad a kábeleken és a hangszórón keresztül, ez idõbe telik, és ezt a folyamatot gyorsítja fel az ASIO driver). Ha ez megvan, kösd össze az erõsítõt és a gépet az usb kábellel, majd nyisd meg a zeneszerkesztõ progit – esetünkben Nuendo/Cubase – Majd a „Project” menüpont alatt „Add track” és „Audio” pontokat válaszd ki, ekkor megjelenik egy audio sáv felvételhez. Elvileg az erõsítõ kezelõprogramját ha megyitod, a bal also sarokban zölden kell világítani egy pöttynek ami jelzi a gép és az erõsítõ sikeres kapcsolódását. Ezután vissza a Nuendo-ba és a „Devices” menüpontban nyisd meg a „Device setup” alpontot. A megjelenõ ablakban baloldalt a könyvtárfa elrendezésben kattints a „VTS audio system” menüpontra és válaszd ki a Fender ASIO driver-jét (elvileg „Fender audio ASIO driver” lesz a neve). Ezután bal oldalt a könyvtárfában a „VTS audio system” menüpont alatt megjelenik egy almenü pont a kiválasztott ASIO driver nevével. Katt a „Control Panel” nevû gombra és a felugró ablakban Látni fogod a számítógép hangkártyájának be és kimenetét, valamint az USB port bemenetét. A hangártyánál kapcsold ki a bemenetet (különben a program a hangkártya mikrofon bemenetébõl akarna felvenni), az usb-n a bemenetet pedig kapcsold be (ezen jön majd az erõsítõbõl a jel ugye). Zárd be az ablakot és a baloldali könyvtáfában kattints az „VTS systeem link” menüpontra, majd az „ASIO input”-nál válaszd ki az USB-bemenetet (elvileg valami „USB audio device” lesz a neve), az „ASIO output”-nál pedig egy tetszõlegeset (általában az egyes és a kettes a sztereó hang bal-job párja szaokot lenni alapból, de ezt nem biztos hogy beállítja maától a program, szóval ha beállítja akkor 3-tól felfele valamit). Ezután Zárd be az ablakot, majd ujra „Devices” menüpont, csak most a „VST connections” menüpontra kattints. Válaszd ki az „Output” fület itt elvileg meg kell jelennie egy sztereó kimenetnek (ha nem akkor „Ad Buss” -> „Stereo”😉 és állítsd be a bal-jobb stereo kimenetet: valmi „audio input left” illetve „audio input right” lesz a nevük elvileg. Ha ez megvan, akkor menj át az „Input” fülre, itt szintén kell lennie egy Stereo bal-jobb párnak (ha nem, hasonló módon, meg tudod csinálni, mint az output fülnél), Left-re állítsd be az USB audio device 1-et, right-ra, meg az USB audio device 2-t, ha nem csinálja meg magától a program. Zárd be a „VTS connections” ablakot, majd jelöld ki az audio sávot, amit a folyamat elején készítettél. A projekt ablak bal oldalán egy oszlopban megjelenik a kiválasztott audio sáv kezelõfelülete, itt az „In”-menüpontban válaszd ki a megfelelõ usb bemenetet, az „Out”-nál a kimenetet (utóbbit általában megcsinálja magától a program). Ezután aktiváld az audio sáv „Rec” gombját – egy kör alakú gomb középen fekete pöttyel és ha fölé viszed az egeret akkor a „Record Enable” felirat jelenik meg. Ezután a kezelõablakban (ahol jelzi a metronómot, meg minden ilyen fura adatot, ott van egy Record gomb, ami pirossá válik ha megnyomod, azzal indul a felvétel.
Heló, Van egy Fender Mustang Guitarkombóm, adott hozzá egy fender Fuse program (usb-n keresztül kapcsolódik) amivel hangszíneket lehet keverni, preseteket összerakni stb.
Felvételhez pedig az Amplitube programot ajánlja a Company.
De nem sok sikerrel vesz fel, Nuendó, Cubase-el is próbáltam de semmi.
Most akkor a Guitar kombón keresztül nem is tudok felvenni?
Felvételhez pedig az Amplitube programot ajánlja a Company.
De nem sok sikerrel vesz fel, Nuendó, Cubase-el is próbáltam de semmi.
Most akkor a Guitar kombón keresztül nem is tudok felvenni?
Ha fél kezû is meg béna is akkor nehezen. Amúgy szerintem tök poén a videó, csak azért linkeltem...
http://facebook.com/musicleander
ezt egy félkezû béna is meg tudja csinálni
És mi lenne ha vennél egy nyitott fejhallgatót? Azon menne a zene amit tökéletesen hallanál és mellé még hallható lenne a gitár is.
Lehet,hogy szarul fogalmaztam, de látjátok lehet normálisan is válaszolni... Köszi Hecker.
Attól is függ hogy mekkora az erõsítõd. Nekem a 30W elnyomja a kis 2.1-es Creativeot viszont a SAL-al már nem bír, igaz az 120/80 meg méretileg is nagyobb. Ezeket a logitech cuccokat inkább játékra tervezik, persze kisebb hangerõn gyakorolni éppen jó.
izé..
már ott tartok, hogy kéne építeni egy csöves erõsítõt..
viszont kéne valami alapáramkör..amit át tudok alakítani, gondoltam veszek egy régi csöves rádiót, hogy azzal kísérletezhessek.
már ott tartok, hogy kéne építeni egy csöves erõsítõt..
viszont kéne valami alapáramkör..amit át tudok alakítani, gondoltam veszek egy régi csöves rádiót, hogy azzal kísérletezhessek.
ez nekem is nagyon zavaros..
még egy ilyen beírás és jöhetnek, vihetnek a zubonnyal az elmeosztályra
még egy ilyen beírás és jöhetnek, vihetnek a zubonnyal az elmeosztályra
mindfuck. 😄 Kíváncsi vagyok, hány embernek esett le, mit akarsz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
én azt csak arra értettem,hogy hangfal legyen elég hangos ahhoz,hogy az erõsítõn normálisan szóló gitárt mellett lehessen hallani a zenét
alapvetõen gép mellé kell a hangfal, mert régi tönkrement.
alapvetõen gép mellé kell a hangfal, mert régi tönkrement.
ezt csak úgy,
Nem azt írta hogy erõsítõre rákötött elektromoshoz??
Ha egy gitár erõsítõre, vagy akár milyen erõsítõre rákötsz közvetlen egy gitárt..és ahhoz egy hifi hangfalat kötsz..elvileg úgy fog sisteregni, mint állat. Túlságosan sok lesz benne a magas hang.. meg az egész szar lesz ahogy van.
A gitár link az jó dolog, mert ahhoz eleve vannak szimulációs cuccok.. erõsítõ, hangfal
Ha egy gitár erõsítõre, vagy akár milyen erõsítõre rákötsz közvetlen egy gitárt..és ahhoz egy hifi hangfalat kötsz..elvileg úgy fog sisteregni, mint állat. Túlságosan sok lesz benne a magas hang.. meg az egész szar lesz ahogy van.
A gitár link az jó dolog, mert ahhoz eleve vannak szimulációs cuccok.. erõsítõ, hangfal
egyiket se vazme..
Celestion Vintage 30, vagy T75
Gitárhangszoró kell neked vazz, nem pedig hifi cucc
Celestion Vintage 30, vagy T75
Gitárhangszoró kell neked vazz, nem pedig hifi cucc
sziasztok
gitár mellé melyik hangszórót vennétek? Erõsítõre rákötött elektromos mellé
Logitech Z313, 323,523?
gitár mellé melyik hangszórót vennétek? Erõsítõre rákötött elektromos mellé
Logitech Z313, 323,523?
Nem tud valaki neodímium mágnes alapú hangszedõt..
Állítólag annak feszesebb a hangja és mélyebbre is megy mint a kerámia mágnes szedõké.
Állítólag annak feszesebb a hangja és mélyebbre is megy mint a kerámia mágnes szedõké.
vettem egy hamburgert.. a szemetek meg raktak bele majonézt is és meg se kérdeztek..és én azt utálom de nagyon.. most nem ehetem meg =(
ez nem vicces..vazz, így megerõszakolni szegény gitárt
Szerintetek jól nyomja?
Ugyan ennyiért veszel egy vadonatúj Cortot, ami tuti jó, nem ilyen izé.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Akusztikusnal kritikus a faanyag minosege es a konstrukcio. Ha ennyire lapos, es meg olcso is, sok jot nem varnek tole, de ki kell probalni...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Próbáld ki elõtte, amúgy szerintem az ár nagy része a kinézetre ment el, 5k-t meg ha le tudsz belõle alkudni akkor ne vedd meg mert ha ennyit enged belõle akkor biztos nagyon olcsón szerezte.(szóval megint csak nem jó a gitár) Szerintem keress rendes akusztikus gitárt mert ennyiért már kaphatsz jót.
jaja, nem is értem minek van hangszedõ benne ilyen áron, de a lényeg az akusztikus része.. szóval mondjuk ha lealkudom 20-ra akkor vállalható a dolog, csak akusztikus banzájra ?
Szeretem a cicákat
Hangszedõ biztos használhatatlan, szóval ha így nézzük 25k-ért már rendes akusztikus gitárt kapsz.
A másik...
ebben a gitárban érdemes gondolkodni, kedves hozzáértõk ? Elég noname és olcsó, viszont baromi jól néz ki, érdemes belevágni a fejszét ?
ebben a gitárban érdemes gondolkodni, kedves hozzáértõk ? Elég noname és olcsó, viszont baromi jól néz ki, érdemes belevágni a fejszét ?
Szeretem a cicákat
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=ihenYCUhf5M&NR=1
Erre nincs kedve valakinek összehozni egy lesson videót ?
Erre nincs kedve valakinek összehozni egy lesson videót ?
Szeretem a cicákat
Ez meg olcsonak is tunik ahhoz kepest, hogy egyedi keszitesu. A multkor kertem arajanlatot egy PRS Santana masolatra egy magyar mesternel, 500-600k-ba fajt volna... <#gunyos1>#gunyos1>
Nem az enyém a hirdetés.😮 Megtaláltam, nekem tetszett a gitár, az ára kevésbé, oszt' betettem ide.
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
de milyen áron..
[url=http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/166623/elado-egyedi-keszitesu-elektromos-gitar?fb_action_ids=10200251598156146&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210200251598156146%22%3A332370676890524}&action_type_map={%2210200251598156146%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]]Egyedi gitár készítés, akit érdekel.[/url]
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
Sziasztok!
http://www.youtube.com/user/Columblues?v=cd2-SiPPoOM
Valaki megtudná mondani, hogy milyen skálában szólózik a srác?
http://www.youtube.com/user/Columblues?v=cd2-SiPPoOM
Valaki megtudná mondani, hogy milyen skálában szólózik a srác?
Aztat rebesgetik ez a villanygitár igen jó féle a maga nevében és alig 100ropi újonnan, használtan nem valószínû hogy találsz:
ESP LTD Telecaster

ESP LTD Telecaster

http://www.tenke.hu
Hosszútávon nem bírnám az lp-t nekem baromi kényelmetlen a nyakuk. Kipróbáltam 1-2 Ibanezt, DBZ-t és úgy néz ki hogy egy RGD421 vagy RGD7421 boldog gazdája leszek, feltéve hogy sikerül normális áron szerezni egyet. A DBZ Bolero is nagyon megfogott, viszont arra a stílusra nem épp a legmegfelelõbb amire nekem kéne. Esetleg még ESP/LTD viszont azt itt helyben nem tartanak, pestre meg nem tudom mikor jutok fel. Schecter se lenne rossz, csak azok közül nem tudok választani 😄 olyan szépek 😛 😄
nem, pontosan kétszer ennyiért már olyan hangszert vehetsz ami esetleg világi szinvonalú.ajánlom keresgélj a schecter háza táján, vagy a vintage les paul-ok si jók. (bár marha rondák sztem.😛)
http://www.tenke.hu
Ilyen olcso kitet a barkacsolas oromeert erdemes max venni, ugyanis valoszinuleg nagyon gyenge a minosege, es ha nincs tapasztalatod gitarepitesben, nemigen lesz abbol kenyelmes hangszer...
úgy látom nekünk gitárosoknak semmi se nem jó, elégedetlenek vagyunk állandóan, és folyton keresünk valamit "talán elérhetetlent"
Én már lassan ott tartok, hogy inkább építek magamnak egy erõsítõt, hogy végre megkaphassam azt a hangzást amit keresek
Én már lassan ott tartok, hogy inkább építek magamnak egy erõsítõt, hogy végre megkaphassam azt a hangzást amit keresek
Én fémre savazok, fõleg blueshoz sokkal jobban el tudom képzelni. Nekem üveg van, de nemtecc.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.