Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

am ti milyen stilusban gitároztok?
oké. egyébként most úgy tûnik bejött amit mondtál, még tekergettem egy párszor és most már egészen jól áll 😄 lehet h be kell járatni a menetet vagy a jóisten tudja... namindegy, köszi

En nem reklamalnek mert nekem mindegy h hogy all a gityon az a kar az a lenyeg mukodik
ez a ZR tremoló am mennyi?😄
szal aszondod h emiatt ne reklamáljak?

amúgy kössz 😊

Figy nekem is ilyen a tremolom en nem szoktam annyira becsavarni igy alul log es amikor kell odanyulok hozza de egyebkent majd eszre fogod venni hogy ez mindig valtozik pl most nekem mar teljesen jol be lehet csavarni nem tudom miert de eddig nem lehetett ugy becsavarni hogy jol alljon ezert logott de mostmar jo nem tudom miert lehetett lehet kikopott a menet az a lenyeg h nem kell teljesen szorosra huzni es hasznalni pedig ugy lehet hogyha a gitar teste fele nyomod a tremolot akkor lazitja a hurt.
jaja.. nem hogy a "kurva élet"-et tennéd fel ahogy sokan mások is 😄D
sokkal metálabb lennél..😄DDDDDD

de azért szeretném tudni h ez mit jelent.. mert keddig még kicserélik az üzletben 😛

egyébként meg ja 😄 nem is tudnám h hogy kell használni... 😄 (..egyelõre 😊 )

mumpic
Egy ZR tremolós gitár kõ' neked. 😊

most hogy így a tremolo karról van szó ,pl én ha használom nagyon eltud hangolodni tõle a gitárom😄 vagyis ha lenyomom a kart lejjebb hangolodik az egész gitár ezért akarok majd venni magamnak vmi komolyabb gitárt ibanez vagy nemtom nem értek annyira hozzá mi a jó
Count Adyn
😊 Jól tolod amugy, csak itt az emberek már hánynak a canon-tól nézd el nekik😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

hehe.. egyébként meg ha nagyon kezdõ vagy, akkor felesleges vibrátóznod😄D
szerintem.

igen, igazad van, csak arra gondoltam h lehet h rosszul van berakva a menet vagy ilyesmi... mert a vibrato kar, ha éppen optimálisan csavarom be, akkor eláll a gitártól és nem a húrok alatt van ahogy kéne :S

majd az okosak mondanak valami okosat.. addig meg részemrõl annyi hogy a menetnek nem hiszem h baja lenne, ha egyszer be tudod annyira csavarni hogy nagyon szoros legyen.. de igazából nem is teljesen értem a problémát..<#nemtudom>
egyébként eléggé ki van halva a fórum mostanában.. mindenki nyaral??😄

sziasztok!

most vettem gitárt, és furcsa dologgal találtam szembe magam: szeretném becsavarni a vibrato kart, de nem tudom normálisan becsavarni!! elvileg ugye úgy kell h ne legyen túl szoros de ha a normális pozíciójába szeretném csavarni akkor vagy túl laza vagy túl szoros... illetve olyan laza h leesik vagy olyan szoros h nem is tudom addig csavarni.. szóval ha ideálisan csavarom be akkor pont ellentétesen áll mint ahogy kéne... kezdõ vagyok, szal fogalmam sincs h mit kell ilyenkor tenni. a kar rossz v a menet szar? én vagyok béna? lécci vki mondjon valami okosat 😊

na mit?😄
hadd ne mondjam ki hogy mit gondolok most😄

2 éve lesz 😊 szeptemberben
ejjtecsaba! 😄
respekt, de komolyan!
te mióta is gitározol??😮
😊

üdv nézzétek meg az új videóm véleményt

http://videa.hu/videok/zene/canon-rock-gabiman-gitar-guitar-DhD5LzYYicy34OYB<#hawaii>
Neogan
oks köszi!

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Tud valaki valamit az SX VST szériájáról? Nem találiok semmit a neten. A lajkó áruháznak írtam, ízt mondták ugyanaz, mint azz sst csak kiadták újra, de ahogy án tudom, a nyak mintha különbözne (láttam képet).

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

asszem ugyanezzel a packkal már sikerült találkoznom.. a gitár nekem személy szerint nagyon nem jött be, a kis kombó használható..
lehet hogy érdemesebb lenne körülnézni használt piacon.
múltkor ilyen kombó volt valakinek 8E-ért eladó, a maradék pénzbõl(28-30E pénz ha nem a legoptimálisabbat nézzük😄D) meg ennél jobb gitárt is tudsz szerezni..
véleményem szerint

Neogan
#23263 valaki?

Köszönöm a tippeket. Ezt a Muszty könyvet majd megpróbálom megszerezni.
Ha pesti vagy, tudok magántanárt ajánlani klasszikushoz (ez esetben privizz rám). Amúgy gratula a vételhez. Dalkísérethez a Muszty-Dobay könyvet én is csak ajánlani tudom, ha személyesen keresed föl õket, olcsóbb és még dedikálják is.

A neten sok hasznos dolog van, de szvsz a tanárt nem pótolja. Viszont kottákat vadászni jól lehet rajta.

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Count Adyn
Én a muszty-dobay féle 25 kb éves Gitáriskola "könyv" bõl tanultam amit lehetett könyvbõl😊 Azóta csináltak egy újabbat is :itt

De a legjobb ha egy tanárhoz mész el, vagy valakihez aki tud gitározni, sokkal gyorsabban megy úgy😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Kedden megvettem a gityómat. (Alvaro N.25) Azóta skálázgatok, meg boci boci tarka. A neten találtam ilyen gitároktató oldalakat, de egyik se elég részletes nekem, tudtok ajánlani valamit?
gibson9
Igen! Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél! <#worship>

Neogan
Az ezen az oldalon lévõ V-tone packrõl mi a véleményetek? Elsõ gitárom lesz, ha minden jól megy.
link

a kottában ahol akarsz tempót váltani, ott jobb klikk-->keverõpult (vagy csak nyomsz egy f10et), és ott átírod hogy mit akarsz..
remélem nagyjából érthetõ volt 😊

gibson9
Helló! Egy olyan kérdésem lenne hogy guitar pro 5-ben lehet e olyat csinálni hogy egy bizonyos ütemig mondjuk 80as a tempo, de aztán meg 120ra állítom? és ha igen akkor hogyan?
Elõrre is köszi!

Ron Ragm
Aztakurva.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Hellhammer
De háromtól több a négy, szal ez még jobban odabasz <#idiota>

Hellhammer
Egy kis ellenpélda <#vigyor2>
Egyik
másik
Na meg (szvsz) az értelmetlenség netovábbja: Vai.
Nekem az elsõ kettõ inkább bejön 😉

Köszönöm a jóindulatú észrevételeket, ígérem, megtanulok olvasni meg minden. Nem mosnám össze a klasszikus és az elektromos gitárt effektelés szempontjából, mert mint mondtam, elektromosnál ez teljesen oké, klasszikus esetén viszont más tapasztalataim vannak, de ezt is leírtam: kb. 200 ezernél kezdõdnek azok a hangszerek, amiknek a beépített elektronikája van olyan jó, hogy inkább azt használnám külsõ mikrofon helyett. Nem javaslom, hogy Te meg számolni tanulj meg; biztosan csak a figyelmed járt máshol, mikor magad írtad, hogy egy jobb mikrofon 60-70 ezer körül van, amit ugye jobb helyeken eleve biztosítanak, így nem neked kell állni, a stúdióba meg szintén nem te veszed a mikrofont (a jelenlegi hangszerem amúgy egy 50 ezres Raimundo, tehát semmi igazán komoly, és bár lehetne utólag is elektronikát beszereltetni, nem látom értelmét).

Nem foglak és nem is akarlak gyõzködni semmirõl, amúgy is kicsit az az érzésem, mintha kicsit elbeszélnénk egymás mellett. Én nem tántorítanék el senkit az elektronikával szerelt gitároktól, csupán annyit írtam, hogy klasszikushoz egyáltalán nem létkérdés, pláne kezdõként.

Ja, és csak mondom, hogy a "Gran Vals" nem fickó neve, hanem a darab címe 😊))

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Kedves KGy: én megtanultam írni, Te tanulj meg olvasni légyszíves. Nem kezdõnek ajánlottam elektro-akusztikust, csak leírtam az elõnyeit. 😊 Viszont szvsz kezdõknek se rossz.

Másrészt: Ha már játszottál effekttel és effekt nélkül klasszikus, akusztikus vagy elektromos gitáron, akkor tudhatnád, hogy sokkal szebb a játék, ha meg van effektelve. Természetesen nem attól lesz szép, viszont ha valaki jól bánik a hangszerével + alátesz egy kis visszhangot, vagy hasonlót, akkor dob az élvezhetõségen. Természetesen itt se a BOSS pedálokra és társaikra gondolok. Azok elektromoshoz tökéletesek, de akusztikus/klasszikus-hoz szánalmas.

Ha pedig valaki mikrofon elõtt akar játszani, akkor ahhoz valami megbízható mikrofon kell, amit kb. úgy egy gitár áráért kapsz. Itt az én esetem, bár igaz a mikro ingyen van: Shure KSM32 - kb. 150000 Ft. Igaz ez stúdió mikrofon, de tökéletes élõben való hangosításhoz. Stúdióban vagy élõben, mindenhol ezt használom, ha mikrofon elõtt játszok. Igaz ez nem sokszor fordul elõ.

Jah és Gran Vals a videóban, két darab Audio-Technica AT4041-et vagy AT3031-et használ (ha jól látom), aminek darabja kb. 60-70 ezer Ft. Szóval, szvsz ha valakinek esze van, akkor elektro-akusztikusat vesz. x) De ez az én véleményem. Természetesen, ha valaki profi gitáros, mint amilyen videókat küldtél, annak persze, hogy jó a mikrofon. Ha utánam hajítanának egy ilyen mikrofont én is azzal játszanék...

Viszont, ha Te nem így gondolod fejtsd ki bõvebben, lehet meg tudsz gyõzni, de nem hinném. 😊

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Neogan
Üdv!
Fejembe vettem hogy meg kéne tanulnom valamilyen hangszeren játszani, hát a gitárra esett a választás. Mivel nem vagyok otthon a témában, a segítségeteket szeretném kérni hanszerválasztás ügyében. Én egy olcsó de jó minõségû elektromos gitáron gondolkodom, tudnátok ajánlani néhányat amire lehet alapozni?
Elõre is kösz!

tigeroo
baltimore gitárokról mi a véleményetek?
tervezem egy ilyen beszerzését...kezdésnek elég lesz még pötyögtetni

mi a különbség a baltimore és a baltimore by johnson között? vagy ez ugyanaz (tévesen használva)?
ezis ilyen kistesómárka mint mondjuk squier > fender vagy epiphone > gibson?
Hú mennyi üzenet jött egy hét alatt... Bocs, hogy erre csak most reagálok, de külföldön dolgoztam, és nem követtem a fórumot.

> WTF?

>> "Elektronika csak akkor kell, ha ki akarod hangosítani. Vagy még akkor
>> sem - én egyszerûen mikrofon elõtt játszom, ha hangosítás kell."

> Az elektro-akusztikus gitárokat azért kezdték gyártani, hogy elõben és
> stúdióban egyaránt tudja az a minõséget adni, amit egy sima
> akusztikussal nem tudnád mikrofon elõtt... <...> Még egy piros ponty
> az elektro-akusztikus javára, hogy ha valaki komolyan fontolgatja a
> gitározás mûvészetét, akkor az effekteknek hála sokkal érzékibbé
> teheti a játékot, visszhanggal, kórussal stb, de ehhez elektronika
> kell, mert ha mikrofonnal játszol begerjed, a zajokat is effekteled stb.

Egyrészt: elektronikát elõször azért kezdtek kapni a gitárok, mert anélkül egyszerûen túl halk hangszer lenne, és nem a játékminõség miatt. Klasszikus zenekarban erõsítés nélkül egyszerûen nincs helye, mert nem hallatszik (szimfonikus zenekarban sincs gitár, helyette ott a hárfa).

Másrészt: SB azon gondolkodott, hogy klasszikust tanulna. El nem tudom képzelni, tanulógitárra miért kéne beépített erõsítés. És hogy az effektek tennék érzékibbé a játékot... inkább elhiszem, hogy komolyan gondoltad, mert viccnek kicsit erõs lenne. Tisztán elektromos gitárnál még oké, annak másképp nincs is hangja. De klasszikus gitárból elektronikával ellátottat csak óvatosan szabad venni. Amiben csak piezo van, azt eleve kerülném, mert hiába szórakozol a hangszínekkel, a valódi érzéki játékot képtelen visszaadni, mivel csak húronként egy ponton szedi a hangot. Így valóban csak effektekkel tudnál variálni, de szvsz ez nevetséges. A beépített mikrofonos elektronikák már visszaadják a kezeddel formált hangszíneket is, de egy ilyenbõl egy jobb gitár 200 ezer körül kezdõdik. Szóval fenntartom, hogy nem olyan fontos az az elektronika, pláne tanulógitárra, szükség esetén inkább üljön be az ember egy mikrofon elé.

És milyen érdekes,
valahogy
minden
klasszikus
gitáros
így is
csinálja.

ha majd esetleg mégis a Hellhammer által felvázolt második lehetõség mellett kezdesz el gondolkodni, akkor lehetséges, hogy lesz egy nagyon olcsó 4×12es ládám(az a bizonyos HB-féle).. semmi extra, de szólni tud 😊)
de még semmi sem biztos, csak elképzelhetõ 😊)

DummyBoy
Igazság szerint azért néztem a Banditot, mert ebben a kategóriában nem találtam mást ... Haveromnak ugyanilyen Fendere van, szépen szól, bár ahol olvasom a Fendert sokan szidták (De lehet nem ezt hanem a Frontmant ... erre már nem emléxem, csak arra hogy ne Fendert ...) ... Harmony Centralos és Ultimate-Guitar-os rivjúkban is a Peavey a nyerõ ...

Közben találtam még pár erõsítõt ilyen kategóriában ... Hiwatt G-100, és Laney LV 200 és LV 300 ... ezekrõl tudtok valamit? Ezeknek még nem jártam utánna ...

De ami miatt a legjobban tetszett: találtam youtubon wgy olyan videót ahol egy gitáros majdnem az összes általalm keresett hansgzínt kihozta belõlle 😊 A Tankcsapdától Hendrixig 😊 Egy hibát említenek meg rajta ... Nincs fejhallgató csati 😊

Mondjuk ráérek keresgetni, sajnos a pénz nagy úr, de addig is nézelódök, olvasgatok 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

forza milan
Igaz,hogy Epiphone Les Paul Standard Plussal,meg csúcskategóriás Corttal,ember legyek a talpamon ha most eszembejut a neve tán az Evl vagy Z kat. cucca...de akkoris😊nem igazán tudtam elszakadni tõle 1-2 órán keresztül,mondjuk lehet h ebbe erõsen belenyúlt az elfogultság is de azért nemcsak ilyen szemmel néztem a dolgokat😊

forza milan
Ezenkívül volt még dolgom Laneyvel amirõl hallottam hideget meleget jót rosszat de szerintem kibaszott jó cucc...ott nekem átjött valami😊

forza milan
egyik gitárosunknak is fm212ese van teljesen kiváló cucc ellátja a feladatát amennnyi magast tud produkálni annyi mélyet is ez csakis beállítás kérdése rajta...de nincs meg aza karakteres hangzása...inkább tovább gyûjtök Marshallra nálam aza etalon!de tényleg egy precíz jó kis cucc és van bivaly benne bõven😊

fender fm212 tényleg nem olyan rossz cucc, csak ha az ember nem figyel rá oda, akkor ki×××zott bántó magasak tudnak kijönni belõle (másik gitárosunk nem figyelt oda rá, és õ persze valahogy úgy állt h õ nem hallotta, én meg túlzottan), de lehet ügyesen variálni a "3 csati"-val meg a "mid contour"-ral..
hangja van, és át tud jönni egy hangosabb doboson is..

Hellhammer
Hát amit írtam pl. 😊 De itt a #165021-ben épp van egy Bandit hirdetve, az is fasza. De a #164929 is megér egy misét, bár az már kicsit több.
Amúgy az 5150 nem is vészesen drága, a másik gitárosunk a 6505-öt pár éve 200 körül vette/kapta, aztán faszául felment az ára olyan 350 környékéig, de most megint lecsökkentette a hazai forgalmazó 250 körülre. Ami szerintem tényleg indokolatlanul drága az a Mesa Boogie. A hangjához képest sztem nem éri meg a kb 2szeres árát.

Ja ha meg még olcsóbban kellene 5150 féle erõsítõ, akkor ott van a Behringer féle egy-az-egyben koppintás a Bugera 6260, ami állítólag elég meggyõzõre sikerült. 440 euro az ára, de okosan meg lehet oldani áfa nélkül is, és akkor 369 euro ami olyan 88e ft ami kurva jó pénz egy full csöves 120W-os fejért zsír újan. Kell hozzá venni kezdésnek valami alap 2x12-es ládát óccsón és mehet a bömbölde 😊

mumpic
hkmhm. hsz <#fogmosas>

Hell boy
hmmm hát ebbe tényleg van igazság, de az 5150 az nem halandó embernek való legalábbis pénztárát nézve, tudsz vmi viszonyleg jó árú max 70-80 ezerért kombót ami jó metálra?

mumpic
ok 😊