Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy kössz 😊
sokkal metálabb lennél..😄DDDDDD
egyébként meg ja 😄 nem is tudnám h hogy kell használni... 😄 (..egyelõre 😊 )
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
szerintem.
egyébként eléggé ki van halva a fórum mostanában.. mindenki nyaral??😄
most vettem gitárt, és furcsa dologgal találtam szembe magam: szeretném becsavarni a vibrato kart, de nem tudom normálisan becsavarni!! elvileg ugye úgy kell h ne legyen túl szoros de ha a normális pozíciójába szeretném csavarni akkor vagy túl laza vagy túl szoros... illetve olyan laza h leesik vagy olyan szoros h nem is tudom addig csavarni.. szóval ha ideálisan csavarom be akkor pont ellentétesen áll mint ahogy kéne... kezdõ vagyok, szal fogalmam sincs h mit kell ilyenkor tenni. a kar rossz v a menet szar? én vagyok béna? lécci vki mondjon valami okosat 😊
respekt, de komolyan!
te mióta is gitározol??😮
😊
http://videa.hu/videok/zene/canon-rock-gabiman-gitar-guitar-DhD5LzYYicy34OYB<#hawaii>#hawaii>
Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.
lehet hogy érdemesebb lenne körülnézni használt piacon.
múltkor ilyen kombó volt valakinek 8E-ért eladó, a maradék pénzbõl(28-30E pénz ha nem a legoptimálisabbat nézzük😄D) meg ennél jobb gitárt is tudsz szerezni..
véleményem szerint
A neten sok hasznos dolog van, de szvsz a tanárt nem pótolja. Viszont kottákat vadászni jól lehet rajta.
Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu
De a legjobb ha egy tanárhoz mész el, vagy valakihez aki tud gitározni, sokkal gyorsabban megy úgy😊
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
link
One man\'s hero, is another man\'s demon...
remélem nagyjából érthetõ volt 😊
Elõrre is köszi!
Nem foglak és nem is akarlak gyõzködni semmirõl, amúgy is kicsit az az érzésem, mintha kicsit elbeszélnénk egymás mellett. Én nem tántorítanék el senkit az elektronikával szerelt gitároktól, csupán annyit írtam, hogy klasszikushoz egyáltalán nem létkérdés, pláne kezdõként.
Ja, és csak mondom, hogy a "Gran Vals" nem fickó neve, hanem a darab címe 😊))
Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu
Másrészt: Ha már játszottál effekttel és effekt nélkül klasszikus, akusztikus vagy elektromos gitáron, akkor tudhatnád, hogy sokkal szebb a játék, ha meg van effektelve. Természetesen nem attól lesz szép, viszont ha valaki jól bánik a hangszerével + alátesz egy kis visszhangot, vagy hasonlót, akkor dob az élvezhetõségen. Természetesen itt se a BOSS pedálokra és társaikra gondolok. Azok elektromoshoz tökéletesek, de akusztikus/klasszikus-hoz szánalmas.
Ha pedig valaki mikrofon elõtt akar játszani, akkor ahhoz valami megbízható mikrofon kell, amit kb. úgy egy gitár áráért kapsz. Itt az én esetem, bár igaz a mikro ingyen van: Shure KSM32 - kb. 150000 Ft. Igaz ez stúdió mikrofon, de tökéletes élõben való hangosításhoz. Stúdióban vagy élõben, mindenhol ezt használom, ha mikrofon elõtt játszok. Igaz ez nem sokszor fordul elõ.
Jah és Gran Vals a videóban, két darab Audio-Technica AT4041-et vagy AT3031-et használ (ha jól látom), aminek darabja kb. 60-70 ezer Ft. Szóval, szvsz ha valakinek esze van, akkor elektro-akusztikusat vesz. x) De ez az én véleményem. Természetesen, ha valaki profi gitáros, mint amilyen videókat küldtél, annak persze, hogy jó a mikrofon. Ha utánam hajítanának egy ilyen mikrofont én is azzal játszanék...
Viszont, ha Te nem így gondolod fejtsd ki bõvebben, lehet meg tudsz gyõzni, de nem hinném. 😊
Sacred & Diablo 2 fan ;)
Fejembe vettem hogy meg kéne tanulnom valamilyen hangszeren játszani, hát a gitárra esett a választás. Mivel nem vagyok otthon a témában, a segítségeteket szeretném kérni hanszerválasztás ügyében. Én egy olcsó de jó minõségû elektromos gitáron gondolkodom, tudnátok ajánlani néhányat amire lehet alapozni?
Elõre is kösz!
One man\'s hero, is another man\'s demon...
tervezem egy ilyen beszerzését...kezdésnek elég lesz még pötyögtetni
mi a különbség a baltimore és a baltimore by johnson között? vagy ez ugyanaz (tévesen használva)?
ezis ilyen kistesómárka mint mondjuk squier > fender vagy epiphone > gibson?
> WTF?
>> "Elektronika csak akkor kell, ha ki akarod hangosítani. Vagy még akkor
>> sem - én egyszerûen mikrofon elõtt játszom, ha hangosítás kell."
> Az elektro-akusztikus gitárokat azért kezdték gyártani, hogy elõben és
> stúdióban egyaránt tudja az a minõséget adni, amit egy sima
> akusztikussal nem tudnád mikrofon elõtt... <...> Még egy piros ponty
> az elektro-akusztikus javára, hogy ha valaki komolyan fontolgatja a
> gitározás mûvészetét, akkor az effekteknek hála sokkal érzékibbé
> teheti a játékot, visszhanggal, kórussal stb, de ehhez elektronika
> kell, mert ha mikrofonnal játszol begerjed, a zajokat is effekteled stb.
Egyrészt: elektronikát elõször azért kezdtek kapni a gitárok, mert anélkül egyszerûen túl halk hangszer lenne, és nem a játékminõség miatt. Klasszikus zenekarban erõsítés nélkül egyszerûen nincs helye, mert nem hallatszik (szimfonikus zenekarban sincs gitár, helyette ott a hárfa).
Másrészt: SB azon gondolkodott, hogy klasszikust tanulna. El nem tudom képzelni, tanulógitárra miért kéne beépített erõsítés. És hogy az effektek tennék érzékibbé a játékot... inkább elhiszem, hogy komolyan gondoltad, mert viccnek kicsit erõs lenne. Tisztán elektromos gitárnál még oké, annak másképp nincs is hangja. De klasszikus gitárból elektronikával ellátottat csak óvatosan szabad venni. Amiben csak piezo van, azt eleve kerülném, mert hiába szórakozol a hangszínekkel, a valódi érzéki játékot képtelen visszaadni, mivel csak húronként egy ponton szedi a hangot. Így valóban csak effektekkel tudnál variálni, de szvsz ez nevetséges. A beépített mikrofonos elektronikák már visszaadják a kezeddel formált hangszíneket is, de egy ilyenbõl egy jobb gitár 200 ezer körül kezdõdik. Szóval fenntartom, hogy nem olyan fontos az az elektronika, pláne tanulógitárra, szükség esetén inkább üljön be az ember egy mikrofon elé.
És milyen érdekes,
valahogy
minden
klasszikus
gitáros
így is
csinálja.
de még semmi sem biztos, csak elképzelhetõ 😊)
Közben találtam még pár erõsítõt ilyen kategóriában ... Hiwatt G-100, és Laney LV 200 és LV 300 ... ezekrõl tudtok valamit? Ezeknek még nem jártam utánna ...
De ami miatt a legjobban tetszett: találtam youtubon wgy olyan videót ahol egy gitáros majdnem az összes általalm keresett hansgzínt kihozta belõlle 😊 A Tankcsapdától Hendrixig 😊 Egy hibát említenek meg rajta ... Nincs fejhallgató csati 😊
Mondjuk ráérek keresgetni, sajnos a pénz nagy úr, de addig is nézelódök, olvasgatok 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
hangja van, és át tud jönni egy hangosabb doboson is..
Amúgy az 5150 nem is vészesen drága, a másik gitárosunk a 6505-öt pár éve 200 körül vette/kapta, aztán faszául felment az ára olyan 350 környékéig, de most megint lecsökkentette a hazai forgalmazó 250 körülre. Ami szerintem tényleg indokolatlanul drága az a Mesa Boogie. A hangjához képest sztem nem éri meg a kb 2szeres árát.
Ja ha meg még olcsóbban kellene 5150 féle erõsítõ, akkor ott van a Behringer féle egy-az-egyben koppintás a Bugera 6260, ami állítólag elég meggyõzõre sikerült. 440 euro az ára, de okosan meg lehet oldani áfa nélkül is, és akkor 369 euro ami olyan 88e ft ami kurva jó pénz egy full csöves 120W-os fejért zsír újan. Kell hozzá venni kezdésnek valami alap 2x12-es ládát óccsón és mehet a bömbölde 😊