Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beast Machine
Én vasgólem vagyok, szal kiestem a körbõl?<#shakehead><#hehe>

...vágod?

Borgi
most ez csak vicc lesz:

"Budapestrõl és környékérõl keresünk fõként: embereket"

porki fagyok fállalon

sapkafej
bocs, hogy beírom, hátha vkinek. de ha zavar titeket, akkor.

Emo-core/screamo zenekar (nem baj ha kezdõ vagy!)

Alakuló emo-core/screamo zenekar keres dobost, basszgitárost, énekest. Irány: Alesana, Eyes Set To Kill, Blessthefall, Silverstein stb.

Budapestrõl és környékérõl keresünk fõként embereket (a lényeg, hogy Bp-n próbálunk majd). Írjatok emailt (gyorgy.gutai [ kukac ] hotmail.com), üzenjetek en vagy vegyetek fel msn-en (itsallbullshit [ kukac ] hotmail.com )

csé

György

Casillas
nekem is megvan a Finale Notepad (igaz, csak a 2003), de nem értem, hogy ez hogy segíthetett volna?

Vivimos por ti, vence por nosotros.

forza milan
Hát ez kurvanagy...énis hallottam már róla de igy még tesztben nem....ilyen kinek nem kellll?😄

hinar
Próbáld ki ezt finale
Ingyes, csak regisztálni kell és kapsz hozzá egy kódot.
Én a guitarpro -t nem szeretem ezért használom ezt.

Casillas
köszi szépen <#worship>

Hellhammer
Amúgy átjött ma este a haverom aki egyben zenekarunk bézgitárosa is és nézegettünk mindenféle erõsítõket neten, mert ottohnra akar valami gyakorló motyót, és ráleltünk az új szerelmemre a narancs mikro zúzó-ra. Kell egy ilyen 😊

Hellhammer
Mondjuk ahogy nézem az 1-3-5 sor ugyanaz, a 3. sorban egy hanggal van kevesebb (a magas E után nincs D). A 2-4-6 sor is nagyon hasonló.

Hellhammer
A hangolás nincs feltüntetve, de gondolom normál hangolásban van.

Elsõ sor:
A-F-E-D-C-A#-A#-A-A#-G-E-D-C-A#-A-A-G-F-A-F-E-D#-H-H-A-G
Második sor:
F#-F#-E-E-D#-E-F#-G-A-H-D-E-F#-G-G-A-H-D-E-F#-G-G

Remélem tényleg elég lesz az elsõ két sor 😊 Azt gonolom kimazsolázod, hogy melyik hang van 1 oktávval feljebb, mert oda-vissza mászkálás van.

Casillas
sziasztok
úgy látom, többen is gitároznak innen irl is, igazából hozzájuk fordulnék egy kis segítségért <#vigyor0>
mivel én sajnos nem értek a gitározáshoz, vagy a tabok olvasásához, ezért lenne egy olyan kérésem, hogy ha valakinek van pár perc szabadideje, akkor ezt a tabot írja át légyszi hangjegyes kottára (a hangok hossza nem fontos, csak hogy melyik milyen hang), sõt, elég lenne az elsõ két sor is a hatból, onnan már rájövök és megoldom egyedül is, csak elkezdeni nehéz 😊
itt meg lehet hallgatni a számot is hogy mirõl lenne szó, elõre is köszi ha megszán valaki <#integet2>

ja és én úgy tudom h NTT már szétment..
de aztán ki tudja..😊

ja igen.. nekem is adapterrõl megy.. vagyis menne a pedál, ezért is nem értem hogy mi baja lehet:S

nincs ezeken a pedálokon hálózati tápellátásra lehetõség?

A Bossokon szokott lenni en is ugy hasznalom elemet nem pazarlom elso dolgom volt h kivettem nincs tul sok ertelme.
Hello

Nincs valakinek eladó Boss CE-1 vagy Ibanez WH-10 wah pedalja?
Ha van szivesen megvennem.
Beast Machine
nincs ezeken a pedálokon hálózati tápellátásra lehetõség?

...vágod?

mumpic
Szerintem is az elem 😊

Amúgy elég kényes ribanc az én DS-2-m is, ha a 9V-os elem kapocsfeszültsége lemegy 8,8V-ra, akkor csúnyán szól, pár tized volttal lejjebb már szóba sem áll vele.

Hellhammer
Ismerem õket. Talán mindkettõjüknek fogok felvételt csinálni. A NTT talán még összehozza ezt a felvételt és utána mennek szét, bár csak pletykaszinten hallottam.
A pedál is ugyanúgy el tud baszódni mint bármi más egyéb cucc. Mondjuk azért megnézném benne az elemt is hogy nem merült-e le 😛 Esetleg a kábel lehet még szar amivel pluszban bekötöd.

hát én elsõsorban a NotThisTime-ra gondoltam(r.i.p.), meg a mostani Säw-ra.. jó bandák azok 😊
ja meg ha már itt vagyok: van nekem egy Boss DS-2-m (turbo distort), és a fejemre kötve nagyon csúnyán szól mostanában, pedig régebben jó volt.. mi tud történni egy pedállal, hogy így "megbetegedjen"?!
ráadásul mostanában nem is nagyon használtam, és benn volt a dobozában..

Hellhammer
Hát van/volt pár zenekar itt a városban, vannak köztük tényleg tehetségesek is, de nem vagyok biztos abban, hogy te pont rájuk gondoltál 😊

Azért adom el, mert szeretnék másik erõsítõt venni, amit meg igazából nem is tudok megindokolni, hogy miért. Igazából meg vagyok elégedve a hangjával (meg sokan dicsérték is már, hogy nagyon faszául szól), talán csak az van bennem, hogy változtatni kellene valamit, mert rég nem basztam már el pénzt a gitárcuccomra 😊

Felteszem pár helyre a hirdetést, aztán ha nem megy el, akkor használom tovább és veszek erõsítõ helyett mást - mondjuk másik ládát, vagy valami effektet vagy mittomén lehet hogy még egy gitárt 😊

'tarjánban soksok tehetséges zenész látott már napvilágot😊)
hogyhogy eladod?!

Hellhammer
Eladom az erõsítõmet, ha valakit érdekel itt van róla infó: klikk.

Hi! Van valami tapasztalata itt valakinek esetleg SX gitárral kapcsolatban? Vagy esetleg mit gondoltok az éger fafajtáról gitárgyártás terén? Érdemes éger-testû gitárt venni?
Elõre is kösz: Robi😊

\"És Isten szólt: Legyen világosság! ...Chuck Norris: Talán légyszives!!!...\"

Hell boy
nekem van egy Digitech The Weapon Dan Donegan (Disturbed) pedálom, bár olcsónak nem mondanám de hát viszonyítás kérdése, az új árához képest sztem olcsó.

Fehercsoki
Effekpedál kéne olcsó valami rock/metál hangzású milyet tudtok ajánlani?

Hellhammer
A Pocket Pod-ról annyit tudok, hogy pici 😊 Megnéztem a manual-ját, abban nincs túlrészletezve a dolog, pl. az sem hogy mennyire lehet az effektek paramétereit variálni, csak hogy van valami effect tweak gomb amit lehet tekergetni.

Nekem Pod XT van és meg vagyok vele elégedve, faszául szól (bár meg kell venni hozzá a Metal Shop kiegészítõt, mert abban vannak igazán fasza erõsítõmodellek). Ami jó benne, hogy lehet USB-s hangkártyaként használni, és elég jó asio driver-e van. Lehet vele reamping-ot csinálni, ami hasznos tud lenni néha. Élõben nekem kicsit nehézkes a használata, mert külön lábkapcsoló kell hozzá.
Nekem olyan van, hogy egy adott bank 4 csatija között lehet váltani, de a bankok között nem, ahhoz meg kell tekerni a pod-on a gombot ami azt jelenti, hogy gitározás közben nem megoldható (mondjuk kevésszer fordul elõ, hogy egy számban több mint 4 hangzás kell, de volt már rá példa nálunk is). Mondjuk lehet hozzá venni olyan lábkapcsolót, amivel aztán bármit meg lehet csinálni (külön lehetne kapcsolni ki be az adott presetnél az effekteket), de az magában lenne annyi, mint amennyiért a pod-ot vettem.
Sajna nem annyira érzékeny mint egy rendes erõsítõ, szal azt nem igazán tudja szépen megoldani, hogy ha mondjuk letekered a hangerõt a gitáron, akkor a torzított hang szépen kitisztul, de szerencsére ez is ritkán létfontosságú (amikor meg erre van szükségem, arra ott van egy overdrive pedál elõtte, egy tiszta hangszínt torzítok vele, és a pedál már meg tudja azt oldani, hogy a gitár hangerejétõl függõen erõsõdik/tisztul a torzítás).
Szal sztem érdemes Pod-ot venni (legalábbis XT-t), a pocket pod sztem arra tökéletes lehet amire kitalálták (gyakorlás otthon, hegytetõn, tengerparton, útközben stb.) Az X3 nemtom mennyiben szól jobban, mondták páran hogy szinte ugyanaz mint az XT csak 2 párhuzamos effektláncot lehet kialakítani, de azt tudom hogy a elsõ szériákkal voltak gondok, mert bugos volt a szoftvere (amit persze lehet frissíteni USB-n keresztül - az XT-nél is van erre lehetõség).

Fehercsoki
Guitar Pro 5.2-m van majd szedek onnan tabot köszi!

szerintem szerezz guitar pro-t (és szedj hozzá tabot a 911tabs.com-ról)... gitározáshoz jó, tabot meg megtanulsz olvasni késöbb 😊

Fehercsoki
Ja télleg így alul van😄Köszi😄

Ron Ragm
ja, szal a tabot perspektivikusan kell nézni.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

ha felülrõl nézed, akkor alul van ;-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Fehercsoki
Biztos hogy taboknál alul van a legvastagabb?Mert nekem a legvastagabb húr a gitáron felül van.

Fehercsoki
Értem köszi.

Aquir
ált. automatikusan felismeri milyen húrt hangolsz és ekkor az adott pengetett húr hangolását fogja épp mutatni. A tabban alul van a legvastagabb húr, felül a legfelsõ, a szám azt jelzi melyik bundnál fogsz le

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Fehercsoki
Sziasztok!Most kezdek gitározni és azt szeretném kérdezni hogy hogy kell behangolni a gitárt?Van hozzá ilyen kis elemes hangolóm de nemtom hogy mûködik és hogy kell tabot olvasni?(am elektromos gitár)

Hell boy
Line6 pocket POD-ról is ha van valakinek tapasztalata leírhatná 😊 Hellhammer te otthon vagy ebbe a Line6 témába ha olvasod a fórumot dobj pár mondatot POD-okról.

hallottam már a tequila bandról , és hallottam hogy oktatást vállal,de nemtudom honnan,én rengeteget gitározok naponta szal szorgalmammal nincs gond ,te mióta jársz hozzá oktatásra?
tigeroo
aha és cuccot kell vinni?
Hell boy
Marshall Valvestate 8080 próbálta már vki ezt a kombót? vmi tapasztalat esetleg?

kraawz
elmélet.. kis gyakorlat.. és otthon rengeteg önszorgalom
hetente 2-3x ha elmész,az már haladás. Az ár nem tudom,hogy mozog, 1500 körül lehet egy óra. (nekem 500ért van,mert haverom is😄)

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

tigeroo
aham😊 amúgy egy ilyen magánóra kb. mibõl áll? heti hány alkalom stb,,,
nemnagyon vagyok képben, ma vettem egy bõgõt de kicsit szeretném magam "felügyelet melett" képezni...nyár van, ráérek (azfeszt yee<#idiota>)
kraawz
híjj

én pl egy tõlem fiatalabb sráchoz járok nyiregyre ( 9 éve gitározik,most vették fel a Lincolnba,16 évesen megy azfesztre😮). Am a tequila gitárosa hihetetlen profi és magánórákat is vállal 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

tigeroo
szabolcs megyében nemtudtok egy jó basszusgitár oktatót?
(nyíregyháza-mátészalka fõleg)
Aquir
az elõzõ kérdésemet tekintsétek semmisnek

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
hali
kezdõ elektromos gitáron gondolkozom, egy Squier Bullet vagy Standard Stratocaster egy jobbfajta erõsítõvel szerintetek jó választás lenne? a rétegelt test mennyire jó ilyen gitárnál?

trogerzsiger
Jó estét!

Tudtok olyan dalt amit elektromos gityón játszanak és akkordokból áll? :-)

nem akarsz majd feltenni valami jó kis metalcore videót?
vagy valami olyasmit.. gondolok itt AILD vagy Black Dahlia Murder 😊

én metál😄
pánk xDDD

Aquir
többnyire fingerstyle