Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na most már teljesen bizonytalan vagyok.<#nevetes1>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hecker007
Multiból amiknek tényleg van értelme azok a következõk: Boss ME25,50,70; GT5,6,8,10,100; Line6 Pod x3 live, HD sorozat, ezek elég változatosak árban is, a Zoomokból is van ami jó de a 2.1 nem ide tartozik, mûanyag hangú vacak torzítója van, a tisztája meg tompa nagyon.
Gépre kötéshez vagy guitar link és a megfelelõ szoftver, vagy Line6 Studio GX, UX1 ehhez jár a Pod farm amiben elég sok effekt és erõsítõ található jó minõségben, UX1-re lehet lábkapcsolót is kötni ha jól emlékszem azzal meg már lehet vagánykodni, és számítógép hangszórón se szól rosszul, persze nem úgy hogy a fél utca hallja.

A Cortos témához meg csak annyit hogy az alsó és közép kategóriás Ibanezek nagy részét is õk gyártják azokkal sincs semmi baj, olcsó gitárból nem szabad tremolósat venni egyik márkából se, vagy ha nincs más akkor fixálni kell a tremolót és nincs vele baj.

kemotox
Hát van egy jobbféle fülesem, de persze néha jó lenne ha a szomszédok is hallanák mit csinálok... 😄 Erre a hangfalas dologra nem is gondoltam. Multi dolgokat meg nézegettem már, nagggggyon vegyes véleményeket lehet olvasni róluk, de majd jobban utánajárok/kipróbálom valahogy.
Szóval akkor szerinted egy ilyen 20k-s hangkártya már faszájos lenne? Valami Roland nemtommi a neve, láttam az egyik boltban. Ilyen kütyüt inkább újonnan vennék nem használtan, kell a gari😛
Köszi a választ.

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

És ha mondjuk valaki nem szereti az lp nyakat, vagy a testformát? Vagy az annyit számít hogy a nyak most mahagóni nem jávor? Azok a hangszedõk benne szerinted tényleg annyival jobbak lehetnek, hogy emiatt már "egyértelmûen" jobb? Mert ráírták hogy "epiphone"? Így ránézésre mondjuk szolózásnál a felsõ oktávban elég kényelmetlen lehet a nyak... (De mindezek ellenére lehet hogy valakinek mégis jobban kézre áll mint akármelyik másik.) A Cort meg sztem igenis csinál jó dolgokat persze nem minden termékük az, inkább az alsó meg a felsõ kategóriában erõsebbek ár-érték arányban. És nyugodtan körülnézhetsz az interneten, jóval több jó véleményt fogsz találni róluk mint rosszat. Attól mert te valamiért látványosan utálod ezt a gyártót, még nem kell butaságokat beszélni, pláne nem úgy a véleményedet "objektívnek" állítod be.
Fehercsoki
Hangkártya jó, csak mint az már említve lett, hiába 5-10k maga a hangkártya, ha nincs csak mondjuk PC hangszóród vagy házimozid vagy valami sok.1 hangszórószetted akkor azzal nem fogsz túl jó eredményt elérni, szóval ha valami hangszórót is kell venned úgy már drágább a dolog. Vannak olyan multieffektek amik egyben hangkártyaként is használhatók, így használhatod az erõsítõdön is, vagy akár gépen mindenféle modellezõ programmal.(és akkor van egy pedálod amivel wah/whammy/pitch shift-et állíthatod az erõsítõ modelleket meg akár valamilyen szoftverbõl is veheted, pl amplitube 3) Ilyen hangkártya pl Digitech RP255, Zoom G2.1NU, én ezeket néztem nem tudom olcsóbban van-e, ezek 40k+ körül vannak.

kemotox
Sziasztok!
Szerintetek ha egy amolyan dögös 60-70-esévekbeli blues-classicrock-ledzeppelin-cream-lynyrdskynyrd-satöbbi féle hangzás felé szeretnék konvergálni minél olcsóban (teheát 100%-san elérni, csak hasonlítani rá - sajna a pénztárcám nem engedi), akkor mi a jobb megoldás?
1. A mostani tranyós erõsítõm (Marshall MG15CFX) venni egy-két faszább pedált. (tisztája szép, tetszik, torzítottal már nem vagyok megelégedve.)
2. Gyûjtsek egy olcsóbb/használt csöves erõsítõre? Az a baj, hogy az olcsóbbakhoz megint csak kéne valami pedál, mert azokon nincs több csatorna. Valszeg ez lenne a legjobb, de a legdrágább is.
3. Hangkártya. Rééééégóta foglalkoztat a gondolat, de sajnos nincs lehetõségem rá, hogy kipróbáljam, pedig nagyon érdekelne a dolog. Felvétel/visszahallgatás/covergyártás is megoldható lenne így nagyon könnyen, mivel még tanulgatok (de azért nem vagyok olyan nagyon kezdõ se), jó lenne ilyen dolgokat is csinálni, úgy gondolom. Eme megoldás mellet még az az érv is szól szerintem, hogy hangkarival aztán tényleg mindenféle dolgot ki lehetne próbálni: ezeregy effekt (bár inkább csak wah meg fuzz érdekelne), erõsítõ modellek, stb. Csak félek, hogy nagyon mûhangja lenne. (Nyilván vannak jó hangú cuccok is, csak ugye megint közbeszól a pénz)

Na szóval erre a három lehetõségre gondoltam, kíváncsi vagyok mi a véleményetek.
Köszi

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

Fehercsoki
Te mirõl beszélsz? Epiphone LP Special 2 újan 2 év garival 39k, ez a cort ami jóval szarabb nála pedig boltban 56k, õ "újan" szerezné 40k-ért, ki tudja mennyi garival, szóval összefoglalva olcsóbb és jobb az LP Special 2.

Ha mondjuk összeveted, hogy mondjuk squierbõl kapsz egy bullet vagy affinity strat-ot ugyanezért az árért, vagy egy stagg lp-copyt, akkor azért nem olyan rosszak azok a cortok... Azt meg vedd hozzá, hogy azért az árban a garancia is benne van, ami használt hangszernél nincsen, és egy "elsõgitáros" nem biztos hogy észreveszi azokat a hibákat amik késõbb komoly gondokat okozhatnak.
tenkenorman
Vintage V100 les paul sem rossz

http://www.tenke.hu

Fehercsoki
És ilyet kapsz használtan 25k-ért is.(talán olcsóbban is) Azaz közel fele annyiba került mint a Cort és jobb is.

Fehercsoki
De 40k NAGYON sok érte, Cort drága ahhoz képest hogy mit nyújt(ár-érték arány meg hazugság), mahagóni test jávor nyak és iszonyat gagyi hangszedõk, inkább vegyél egy Epiphone Les Paul Special II-t(van SG-be is ha az jobban tetszik, ugyanilyen specifikációkkal), az mahagóni teljesen és bár olcsó de kerámia hangszedõ van benne, kezdõ gitárnak tökéletes és boltból újan 40k alatt van.

Értem. Nos ez nem hangzik túl jól, bár nyilván nem koncertre kell, hanem itthon bohóckodni, de azért nincs kedvem 5 percenként hangolgatni.

Hosszabb távon akkor is, ha pontosan beállítod/beállíttatod, akkor valamivel jobb a helyzet. De ha pl elkezdesz intenzívebben nyújtogatni a felsõ regiszterben (12. bund felett) ott 5-10 perc alatt már komoly hangolódás lesz. Az ilyeneket szoktam "stúdiógitároknak" hívni, arra jó, hogy ha tetszik a hangja, akkor stúdióban egy-egy számot fel tudsz úgy játszani, hogy ne legyen észrevehetõ hangolódás. De koncertre már nem érdemes vinni...
Vadonat új az m200, bolti ára ilyen 55-60 közt van. Utazni nem fogok mert minimum 20ezerbe lenne egy Pesti út sajnos. A Cortról érdekes módon csak jókat olvastam eddig a hangja is tetszik. Ha nem buzerálom a tremolót akkor is fos?

Fehercsoki
Cort M200-ból alkudj minél többet mert 40kt nem ér... Cort X1 jó árban van de tremolós abból is a gagyibb fajta szóval azt semmiképp. Utazz el és nézd meg azt a vintaget...

Hát majd beállítom hogy csak egy csatornán jöjjön a cucc, mást most nem tudok kitalálni, a gitár(okat)t meg nem akarom hogy megvegyék elõlem.

Lentebb említett cort m200 (40k) / cort x-1 (25k) / az általad linkelt vintage vs-6 (bár ettõl ódzkodok, mert nem tudom kézbe venni, zsákbamacskát meg nem akarok venni).

Fehercsoki
5.1 meg házimozi felejtõs ilyen dologra... Milyen gitárt veszel végül?

No a gitár úgy néz ki meg lesz, úgyhogy tudnátok nekem ilyen amp progit mondani gépre? Mert arra még nincs zseton. 5.1-es 8W-os hangfalszettem van, a semminél csak jobban fog szólni rajta, ha nem, bedugom a házimoziba <#zavart1>

Otthoni gyakorlásra bõven. Én ms40-et használok a Logic beépített effektjeihez, és semmi gond nincs vele. Viszont egy átlag számítógép hangfalhoz képest fényévekkel jobb rajta zenét hallgatni (de azért ha egyszer rád szakad a bank vegyél egy pár Genelec-et, az legalább akkora ugrás az ilyenekhez, mint ez az átlag pc hangszórókhoz).
Fehercsoki
USB Guitar Link(ez a kínai változat teljesen neve), Behringer UCG-102.(ez pedig a rendes, valamivel jobb, de 2x annyiba kerül)

Milyen linketek van?Milyet érdemes venni? Gondolkodom rajta hogy beruházok egy ilyenbe.
sz4bolcs
Én is guitar linkkel játszogatok, eddig csak fejhallgatóval. Még anno egy ilyenen gondolkodtam. Ez sem jó erre a célra?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Fehercsoki
Microt szerintem ne, csak azért drága mert kicsi, a sima Cube viszont jó.(ha jó áron van)

Óvakodj a pengémtõl

Roland Micro Cube? 15-ben tudok használtan egyet ismerõstõl.

Aham, értem. Fú bázzeg még az erõsítõ használatát külön meg kell tanulni, van rajta annyi gomb <#zavart1>

ja ez igaz

Fehercsoki
Ha sima PC hangszóród van akkor az nem jó hozzá(nem bírja a hangerõt, torzít és amúgy sem olyan jó a hangja), szerintem egy használt Vypyr 15-el jól járnál.(25k körül van)

vannak bizony
vegyél egy gitárt, ami rendben van, vegyél hozzá egy guitar linket, amivel össze tudod kötni a géppel, az pár ezer ft bõl kijön.
és ha ezzel megvagy, mondunk majd egy csomó programot, amivel használhatod majd

Köszi a válaszokat! Esetleg arra gondoltam, hogy erõsítõt nem is vennék most, hanem össze dugom a géppel a gitárt, gondolom vannak hozzá jó programok?

eszembe jutott valami amit megosztanék

A mahagóninak van egy hátránya..
mivel a mahagóni mélyközép overtónusú fa.. szóval ha egy ilyen fába egy mélyebb tónusú szedõt teszel, akkor kurva szarul fog szólni a gitár..
a másik meg, hogy ha lehangolsz egy ilyen gitárt drop C, vagy drop B tartományba, akkor kurva szarul szólnak rajta a gyors palm muted metál riffek.. nagyon szivacsos, kásás, és lassú lesz a mélytartomány.. a mély B, vag C húrok meg játszhatatlanok lesznek.

szóval sok minden múlik a szedõn, és a gitár anyagán.

Azoknak az ibanezeknek kurva jó a tremolójuk, amik ZR vagy eredeti floyd rose al vannak szerelve.
A golyóscsapágyas tremcsik, legalább ugyan olyan jók mint a floydok, csak azzal az elõnnyel, hogy soha nem kopnak el a kések.

én is azt mondom, hogy érdemes egy jó alapgitárt venni használtan..tremoló nélkül..érdemes mahagónit, meg égert venni, esetleg hárs is jól szólhat bizonyos esetekben.
A legberregõsebb, legrezonánsabb és a legkiegyensúlyozottabb, és egyben a legszélesebb spektrummal az ÉGER fa rendelkezik.
Nagyon érdemes olyan gitárt venni aminek égerbõl van a teste.

Fehercsoki
Használtat vegyél mindenképp, fa mahagóni lenne a legjobb, hangszedõ pedig mindenképp humbucker, tremoló ne legyen rajta(mert rossz minõségû és csak a baj van vele ilyen árban). Pár példa:

1(hídnál jó kis hangszedõ van!)

2(ebbõl még alkudj 5 ezret mindenképp)

3(ez szinte új!)

4(ez nagyon jó árban van)

Az ibanezeket is nézegetheted, csak ne legyen tremoló.

Cort-ból az említett mûfajokhoz szerintem leginkább az M-220-ig vagy a KX5-ig érdemes elmenni bár ezek picivel drágábbak mint a keret. KX1q-t ki lehet még fogni használtan hasonló árban néha, de csak azt a sorozatot ajánlanám, amiket még/már nem emg szedõkkel árulnak/árultak.
Valaki kicsit felhomályosíthatna elektromos gitár ügyben!

Akarok egyet venni az akusztikus mellé, de nem tudom milyen lenne a jó, az erõsítõrõl nem is beszélve. 30-50 ezer forint körülire gondoltam, a Cort X1 -et néztem elsõnek, de mondom, nem értek hozzá. Rock és metal számokat játszanék.

sz4bolcs
Elég frusztráló látásmód. Gyorsan elmegy ám az élet.

Hecker007
ritka hülye csajokat ismerhetsz... de emiatt nem kell általánosítani

pl oldani a szexuális feszültséget, szex idõtöltés, kaja csinálás, mosás, háztartás..végülis egy csomó hasznos dologra lehet õket használni. Igaz.

de pl a legtöbb lány nem tud gitározni..
nem tudok velük quake et játszani hálózatban, mert egyszerûen nem tudnak játszani ilyen játékkal..
Értelmesebb dolgokról nem tudok velük beszélgetni..

sz4bolcs
Jó dolgokra is lehet használni a nõi borg kollektívát

Így dugnak a rocksztárok - Történetek groupie-król groupie-knak (18+)

ez azért undorító valamilyen szinten
még jó hogy nem vagyok rock sztár..
amúgy is utálom a nõk álszentségeskedéseit..

ha kibeszéled egy csaj szexuális szokásait a haveroknak, és ezt a nõ megtudja.. általában simán szakít veled miután leordította a fejedet.
Csak közben meg minden lány kibeszélik egymás között minden fiú szexuális szokásait.. de nem csak azt..gyakorlatilag minden információt megosztanak.

Ha valamit elmondasz egy lánynak.. másnap az egész város tudni fogja..erre fel kell készülni sajnos.

éhes vagyok..

joshua
A lényeg, hogy nem a cuccaikat, hanem õket akarom pakolgatni😄

AtomHeart
"The road crew (or roadies) are the technicians or support personnel who travel with a band on tour, usually in sleeper buses, and handle every part of the concert productions except actually performing the music with the musicians. "

"A groupie is a person who seeks emotional and sexual intimacy with a musician or other celebrity or public figure."

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

tök mindegy..így is úgy is megdugnának

csokalaci
Nem izgat, hogy nem pont így van leírva a wikin. Lényeg ugyan az... A roadie felelõs a banda cuccáért (õk pakolnak fel/le stb.) a groupie meg csak dugni akar.

http://facebook.com/musicleander

Fehercsoki
Wikipedia szerint nem pont így van.

csokalaci
A groupie-k fekszenek le a bandával 😉

http://facebook.com/musicleander

most már meginnék egy fél liter jóbort

Fehercsoki
Szerintem te a roadie-ra gondoltál.

joshua
Itt elég szívesen lennék groupie <#idiota><#wow1>

Nagyon menõ lett ez a krákogós visítós nõi éneklés a ván déj bébi vil bi ód óta, ütni tudnék az ilyenért 😄