Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Gépre kötéshez vagy guitar link és a megfelelõ szoftver, vagy Line6 Studio GX, UX1 ehhez jár a Pod farm amiben elég sok effekt és erõsítõ található jó minõségben, UX1-re lehet lábkapcsolót is kötni ha jól emlékszem azzal meg már lehet vagánykodni, és számítógép hangszórón se szól rosszul, persze nem úgy hogy a fél utca hallja.
A Cortos témához meg csak annyit hogy az alsó és közép kategóriás Ibanezek nagy részét is õk gyártják azokkal sincs semmi baj, olcsó gitárból nem szabad tremolósat venni egyik márkából se, vagy ha nincs más akkor fixálni kell a tremolót és nincs vele baj.
Szóval akkor szerinted egy ilyen 20k-s hangkártya már faszájos lenne? Valami Roland nemtommi a neve, láttam az egyik boltban. Ilyen kütyüt inkább újonnan vennék nem használtan, kell a gari😛
Köszi a választ.
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Szerintetek ha egy amolyan dögös 60-70-esévekbeli blues-classicrock-ledzeppelin-cream-lynyrdskynyrd-satöbbi féle hangzás felé szeretnék konvergálni minél olcsóban (teheát 100%-san elérni, csak hasonlítani rá - sajna a pénztárcám nem engedi), akkor mi a jobb megoldás?
1. A mostani tranyós erõsítõm (Marshall MG15CFX) venni egy-két faszább pedált. (tisztája szép, tetszik, torzítottal már nem vagyok megelégedve.)
2. Gyûjtsek egy olcsóbb/használt csöves erõsítõre? Az a baj, hogy az olcsóbbakhoz megint csak kéne valami pedál, mert azokon nincs több csatorna. Valszeg ez lenne a legjobb, de a legdrágább is.
3. Hangkártya. Rééééégóta foglalkoztat a gondolat, de sajnos nincs lehetõségem rá, hogy kipróbáljam, pedig nagyon érdekelne a dolog. Felvétel/visszahallgatás/covergyártás is megoldható lenne így nagyon könnyen, mivel még tanulgatok (de azért nem vagyok olyan nagyon kezdõ se), jó lenne ilyen dolgokat is csinálni, úgy gondolom. Eme megoldás mellet még az az érv is szól szerintem, hogy hangkarival aztán tényleg mindenféle dolgot ki lehetne próbálni: ezeregy effekt (bár inkább csak wah meg fuzz érdekelne), erõsítõ modellek, stb. Csak félek, hogy nagyon mûhangja lenne. (Nyilván vannak jó hangú cuccok is, csak ugye megint közbeszól a pénz)
Na szóval erre a három lehetõségre gondoltam, kíváncsi vagyok mi a véleményetek.
Köszi
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Lentebb említett cort m200 (40k) / cort x-1 (25k) / az általad linkelt vintage vs-6 (bár ettõl ódzkodok, mert nem tudom kézbe venni, zsákbamacskát meg nem akarok venni).
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

vegyél egy gitárt, ami rendben van, vegyél hozzá egy guitar linket, amivel össze tudod kötni a géppel, az pár ezer ft bõl kijön.
és ha ezzel megvagy, mondunk majd egy csomó programot, amivel használhatod majd
A mahagóninak van egy hátránya..
mivel a mahagóni mélyközép overtónusú fa.. szóval ha egy ilyen fába egy mélyebb tónusú szedõt teszel, akkor kurva szarul fog szólni a gitár..
a másik meg, hogy ha lehangolsz egy ilyen gitárt drop C, vagy drop B tartományba, akkor kurva szarul szólnak rajta a gyors palm muted metál riffek.. nagyon szivacsos, kásás, és lassú lesz a mélytartomány.. a mély B, vag C húrok meg játszhatatlanok lesznek.
szóval sok minden múlik a szedõn, és a gitár anyagán.
A golyóscsapágyas tremcsik, legalább ugyan olyan jók mint a floydok, csak azzal az elõnnyel, hogy soha nem kopnak el a kések.
én is azt mondom, hogy érdemes egy jó alapgitárt venni használtan..tremoló nélkül..érdemes mahagónit, meg égert venni, esetleg hárs is jól szólhat bizonyos esetekben.
A legberregõsebb, legrezonánsabb és a legkiegyensúlyozottabb, és egyben a legszélesebb spektrummal az ÉGER fa rendelkezik.
Nagyon érdemes olyan gitárt venni aminek égerbõl van a teste.
1(hídnál jó kis hangszedõ van!)
2(ebbõl még alkudj 5 ezret mindenképp)
3(ez szinte új!)
4(ez nagyon jó árban van)
Az ibanezeket is nézegetheted, csak ne legyen tremoló.
Akarok egyet venni az akusztikus mellé, de nem tudom milyen lenne a jó, az erõsítõrõl nem is beszélve. 30-50 ezer forint körülire gondoltam, a Cort X1 -et néztem elsõnek, de mondom, nem értek hozzá. Rock és metal számokat játszanék.

de pl a legtöbb lány nem tud gitározni..
nem tudok velük quake et játszani hálózatban, mert egyszerûen nem tudnak játszani ilyen játékkal..
Értelmesebb dolgokról nem tudok velük beszélgetni..

ez azért undorító valamilyen szinten
még jó hogy nem vagyok rock sztár..
amúgy is utálom a nõk álszentségeskedéseit..
ha kibeszéled egy csaj szexuális szokásait a haveroknak, és ezt a nõ megtudja.. általában simán szakít veled miután leordította a fejedet.
Csak közben meg minden lány kibeszélik egymás között minden fiú szexuális szokásait.. de nem csak azt..gyakorlatilag minden információt megosztanak.
Ha valamit elmondasz egy lánynak.. másnap az egész város tudni fogja..erre fel kell készülni sajnos.
éhes vagyok..
"A groupie is a person who seeks emotional and sexual intimacy with a musician or other celebrity or public figure."
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
http://facebook.com/musicleander