Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rockshow
Nézelõdjél itt is!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

😊 azthiszem az már nem fér bele a pénzkeretbe. Esetleg valakinek van tapasztalata a Stagg SW206CE-vel?
Ha elektro akusztikus akkor szamora Gretsch a márka, mondjuk zsebbe kell nyulni 😄
Még annyit, hogy erõsítõre nincs már pénzem, az majd max késõbb lesz, szóval fontos lenne, hogy a gitár magába is jól szóljon.
Üdv! Tanácsot szeretnék kérni, akusztikus vagy elektroakusztikus gitárt szeretnék venni, kb 40e értékben. Nézegettem az Árkádia kínálatában a Marris J220CE/D220CE gitárokat, és ezek sima akusztikus változataikat, amik 6e-el olcsóbbak. Van valakinek tapasztalata ezekkel a gitárokkal? Az elektroakusztikusok között viszonylag olcsónak számítanak, és ha ennek az az oka, hogy nem túl jó minõségûek, akkor inkább veszek sima akusztikusból jobbat. Ha tudtok esetleg jó alternatívákat, amiket érdemes lenne megnéznem, megköszönöm ha mondjátok 😊
Hell boy
Hellhammer! ha olvasod a förumot akkor lenne egy kérésem. Úgy tudom neked van POD XT-d, tudnál felrakni valami hangmintát úgy hogy csak a POD szól, szal nincs effektezve meg eq-zva meg stb. gépen. kíváncsi lennék a hangjára. valami metálos preset jó lenne. kösz elõre is.

McGrady
bûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûû
nincs felvételed? én tavaly voltam, amikor jött Kecskemétre ingyen, óriási volt!! imádom a játékát

Kuss!-magyarázta.

mumpic
De õ itt Eric Johnson ám.

kraawz
hétfõn voltam al di meola koncerten =)

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

mumpic
Már rég volt zene 😊

bardocz
<#nevetes1>
Rockshow
Csak nehogy egy dzsibzonleszpól legyen,<#nevetes2> mert akkor ott fognak rabszolgának!

Christiansen
Így vettem én is OSSZIÁN PÓSZTERT<#banplz>

bardocz
Igaz 😄 Na akkor bemegyek a boltba,becsukom a szeme,megprögök párszor,és amire elõször ránézek azlesz😄 Najó,nem😊
bens
én meg azt mondom h minek válogatni 500ezer felett 😛

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bardocz
Amúgy egy gitártanár mondta,hogy minek válogatni gitárt 500.000 alatt😄
bardocz
Sajna annyi pénzem nincsen rá,meg egy ideig nem is lesz😞 Viszont barátom majd eljön velem,és megnézni,hogy jól szól-e a gitár.
hali

beirom ide is hatha erdekel innen vkit.
remelem nem zavar senkit😊

elado egy Ibanez Rg7321 7huros gityo
3 eves, hibatlan allapot.(talan kisebb karcok lehetnek rajta de nem jellemzo)
Galeriamban kepek..

Rg7321-1
Rg7321-2

85000 Ft
Rockshow
Na a Vorson az végképp felejtõs, kínai tüzifa, nem javasolnám!

Ez kicsit drádább, de lehet hogy jobban megéri: Klikk

Vagy böngészd össze külön a motyót innen,itt sok jó cucc van!

Ezek az olcsó szettek sokmindenre nem jók, érdemesebb egy akusztikus hangszeren elkezdeni és ha az alapok megvannak és a kedv sem illant el, lehet tisztességes motyót venni!

bardocz
Viszek majd,az biztos.De most mutattak nekem még ilyeneket,ezek is jónak tûnik.
mumpic
Kezdésnek jó, ha nincs eltolva. Lehetõség szerint vigyél valakit, aki meg tudja neked nézni ott helyben, hogy nem hamis-e a fogólap miatt? van-e lehetõség megfelelõen beállítani az oktávot, esetleg a nyakat, ha kell? Mennyire szarok a hangolókulcsok (láttam olcsó gitárt amin a hangolás sima pengetéstõl is elmászott, hát még a nyújtásoktól)? És hogy mennyire szar a tremolója? (Mert ennyiért az tuti hogy trágya, de max nem használod)

bardocz
Barátomnak ilyen van két éve,csak jobbkezesben.Kezdésnek meg nulla tudás mellé elég ez nem?Ha majd tudok akkor kell csak komolyabb.
Rockshow
Ne vegyél ilyen tüzifának való szart!

Gondolom ezt akarta mondani.

bardocz
Mi ne?
sapkafej
ne

György

bardocz
Barátom mutatta ezt a gitárt,amint lesz pénzem veszek egyet😊 Tegnap este msn-en megtanított tab-ot olvasni,már nézegetem pantera,meg hasonló számokat<#nevetes1>
V, VII, XII, XIX-es fekvéshez odateszed az ujjad pont az érintõhöz és megpengeted. Van üveghang a hanglyuk húrláb felé esõ részén is(azt hiszem ez elektromoson a 24es érintõ, én klasszikuson játszom). Ha nem akar sikerülni elõször gyûrûsujjal gyakorold, valamiért a kezdõknek jobban megy vele.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

norbdog
üdv. az E6 os húron hogyan kell felhangokat kihozni? nem nagyon sikerül.

#23564: igen.

#23558: szerintem csak akkor zúg ha torzításnál megfelezed a dupla hangszedõket.

tigeroo
akusztikus gitárt lehet úgy hangolóprogrammal hangolni hogy egy mikrofont tartok elé?
(tehát nem kis-nagyjack kábellel mint az e gitárnál)
bardocz
Pont erre gondoltam,csak hozzá nemértõként nem akartam tanácsokat osztani<#idiota>
Christiansen
így viszont Gdúr, alsõ két ujj helycsere..

Christiansen
kisujj
gyûrûs
.
.
középsõ
mutató

tigeroo
hopp sikerült elírnom (eddig emlékeztem a tabra<#idiota>)

3
3
0
0
2
3

tigeroo
3
3
0
0
3
3

ezt hogy kell lefogni? ujjrendet mutat valaki?
KISS FanTom
hello!
egy kis tanácsra lenne szükségem. néha zúg a hangszedõm (Ibanez V7, V8). de nem mindig, csak van amikor rájön és akkor zúg, következõ nap nem és nem tudom mitõl van. a gitár teljesen új (1 hetes). szép hangja is van a pickup-oknak, de ez a zúgás kicsit zavar. van valakinek valami ötlete? köszi elõre is

http://rockflash.uw.hu a honlapom

ja bocs nem nekem szólt XD
Sry elõzõ megnyilvánulás visszavonva 😄

Jólvan ennyi volt nem írok ide semmit mert bunkó faszok vagytok....
Christiansen
Jól megmagyaráztad hogy papucs vagy<#bee1>

Hellboy ok, hogy viccces kedvedben vagy na de ennyire?😄

Hellhallmer:
Neked meg kösz mindent , egyébként amikor fogom a dolgokat nem feszül a kezem, csak mondom olyan ritka szar ereim vannak hogy már legkisebb nyomástól is kidudorodnak és ezért tûnik úgy mintha megfeszíteném 1000-rel..

Aztmeg tudom, hogy hogyan állítsam az intonációt a gitárom csak lustva vagyok most ilyenekre, de ha lesz kis idõm beállítom 😊
De azért kösz, hogy leírtad 😊
Hellhammer
Ja meg nemtom hol olvastam, hogy gitározás elõtti bemelegítésnél az is jó ha valahogy felmelegíted a kezed. Erre tökéletes megoldás az is, ha az ember elmosogat, mert akkor gyakorlatilag végig melegvízben van kéz, meg nem mellékesen nagy pirospont a szülõknél/barátnõnél/feleségnél 😄

Hellhammer
A bal kezed amivel a hangokat lefogod. Ránézésre olyan, mintha folyamatosan megfeszítve lennének az izmok az alkarodban. Nyilván ezt te érzed, hogy így van-e valójában, de légy _nagyon_ önkritikus ebbõl a szempontból önmagaddal, mert megéri. Próbáld meg azt, hogy azt a számot amit legjobban tudsz, próbáld meg úgy eljátszani hogy direkt arra figyelsz, hogy milyen erõsen fogod le a hangokat, és próbáld meg a lehetõ legkisebb szorítással végigjátszani (én néha meglepõdök saját magamon, amikor odafigyelek rá, hogy néha milyen szükségtelenül erõsen fogok le egy-két dolgot). Meg egy kicsit olyan hozzáállás is segít, hogy "beleszarok a dologba" 😊
Amúgy én sajnos sikeresen szétbasztam a kezemet - ezért is említettem meg neked ezt a dolgot - mert sokszor volt hogy bemelegítés nélkül nyomtam túlerõltettem, meg hidegben gitároztam (legszarabb), ennek eredményeképp az van sajna hogy bonyolultabb témákat nem is nagyon tudok már eljátszani, mert eléggé lemerevedtek az izületeim és izmaim a kezemben, meg elég hamar elfárad és megfájdul.
Itt van pár videó amit érdemes megnézni, és ha lehet akkor meg is csinálni, mert nem beszél hülyeségeket a csávó 😄
Elsõ.
Második.
Harmadik.

Az intonáció beállítása meg nem nagy ördöngõsség csak türelem és idõ kérdése 😊 Fogsz egy hangológépet, behangolod a gitárt. Aztán minden húron végig kell azt csinálni, hogy megnézed, hogy a hangológép mit mutat a 12. bundnál lévõ üveghangra, és azt összehasonlítani a 12. bundnál lefogott hanggal. Ha a lefogott hang magasabb mint az üveghnag, akkor a húrlábat úgy kell állítani, hogy hátrébb legyen (elfelé a nyaktól). Ha a lefogott hang mélyebb mint az üveghang akkor meg a nyak felé, elõre kell állítani a húrlábon. Ezután újra be kell hangolni az adott húrt (mert a húrláb állítás miatt elhangolódik) és megint összehasonlítani az üveghangot a lefogott hanggal, aztán az állítgatást addig csinálni, amíg az üveghang és a lefogott hangra csontra ugyanazt mutatja a hangológép. Eltart egy darabig ez a móka, de megéri megcsinálni. Ja amikor állítod a húrlábat, akkor kis lépésekben tedd, max egy fordulat a csavaron, a lefogott hangoknál meg próbáld mindig ugyanolyan erõsségel lefogni a húrt mindegyik húrnál és próbánál, mert az is számít a dolgonál.

Nem fogok pénzt kiadni olyan szerzõ mûveiért, aki már nem kap pénzt a jogdíjból. Brouwer etûdök tényleg nemrosszak, bár Brouwertõl a kedvencem még mindig a Novemberi Nap.

A 4-es etûd egyébként tetszik, de a legtöbb Carlevarót én sem szeretem. Carlevarónak nagy rigolyája volt a kar mozgatása, a 4es is pont ezt gyakoroltatja, nekem is azért kell.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Hell boy
"nekem fájt a bal kezem, ahogy néztem hogy mennyire megfeszítve van miközben játszol"

Ebbõl a mondatból én arra tippelek hogy a bal kezedre gondolt amivel a húrokat fogod le 😊 a lépegetést meg sztem hagyd meg a lábadnak 😄

Akkor most a pengetõ kezem feszül vagy a "lépegetõ" kezem?😄
Meg nekem alapból már a legkisebb erejû pengetésnél 6 cm-t nõ az erem a kezem felszíén szal nemtom, de sztem nem játszok olyan feszülten mert laza csuklóval nyomom....
De kösz a tanácsokat 😊
A gitáron meg mjad állítok azt már énis észrevettem hogy picit hamis, de lusta vagyok mostanság ilyenekre 😛
xy21
a tabokon az x mit jelent?

Hellhammer
Nem rosszak. Pár észrevétel: próbálj meg egy kicsit lazábban játszani, némelyik videódnál már nekem fájt a bal kezem, ahogy néztem hogy mennyire megfeszítve van miközben játszol. Hosszabb távon tuti tönkre fogod vágni a kezed, ha nem változtatsz rajta. A gitárodon állítsd be az intonációt, mert magasabb fekvésekben kicsit hamisan szól. Hangológéppel nézd meg, hogy a 12. bundnál az üveghang és a lefogott hang ugyanolyan legyen. Ha nem ugyanaz akkor állíts a húrlábon elõre/hátra, kicsit el kell vele szórakozni, de utána nem lesz hamis a hang 😉

Sziasztok új videók a youtube-os profilomnál!

http://www.youtube.com/user/guitaristfromth3hell
Sziasztok.

Eladó egy keveset használt Greg Benett (ex-Samick) Torino 1 (Gibson SG utánzat) elektromos gitár, borvörös színben

http://www.gregbennettguitars.com/tr1.html

illetve egy Laney LX-20R típusú kombó láda torzítóval (15 W, gyakorláshoz megfelelõ)

http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=LX20R

Csak együtt, a cucchoz természetesen jár gitárkábel, egy Rocktex puha gitártok, illetve egy gitártartó-állvány is.

Remélem valaki másnál tényleg annyit lesz használva amennyit megérdemel.

Ára: 70.000 Ft

A fentiek új bolti ára kb. 100.000 Ft

érdeklõdni: 30/349-2318 (Budapest)

Ha esetleg valakit zavarna a hirdetés, attól elnézést.

\"The old man then prepares to die regretfully, that old man here is me.\"

Ingyenes Carlevaro kottákról nem tudok, de a tíz etûdjének kottáját potom 18 euróért megrendelheted. <#vigyor>

Amúgy ezzel a tanárod sanyargat, vagy tényleg tetszik is? Nem piszkálásképpen kérdezem, komolyan érdekel - én csak örülök, ha látom, hogy van klasszikus gitáros hozzászólás is. De ha már modern etûdök, nekem inkább Leo Brouwer jön be...

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Ha valakinek megvan Abel Carlevaro 4-es számú(Oktáv) etûdje az legyen olyan kedves és küldje el vagy mondja meg hogy honnan lehet letölteni.
Köszönöm