Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Értem,ez egy jogos érvelés volt a hangoló ellen,de akkor honnan fogom tudni azt h melyik hang melyik és h milyen is egy pontos c-hang meg ilyesmi?
bens
gitrából squier vagy samick javasolt (kb 30ezer), erõsítõbõl van a marshallnak egész jó és olcsó (kb 20ezer). én mint oktató nem javaslom a hangológépet kezdõknek, mert lehet h nincs hallásod, de ha nem gyakorlod a hangolást nem is lesz.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Jeh én is ilyesmi pack-ot néztem ki magamnak,de akkor ezek szerint inkább ne ilyet vegyek!😛
A gond az,h egyálltalán nem értek a gitárokhoz,a különbözõ márkákat sem ismerem,szal nem tudom h mit érdemes venni!Most kezdenék el gitározni,elektromos gitárt szeretnék,hozzá erõsítõt,hangolót(a bot fülem miatt) és mindenféle bizbaszt, ami még kell,kb. 40-50 ezer forintot tudnék rá szánni,nézzen ki jól,legyen jó hanga.....
Segítsetek plíííz,h milyen márkájút vegyek,mibõl és hol,mivel a pack-okat nem ajánljátok ezért gondolom nekem kéne külön összeállítanom a felszerelést ezért jó lenne ha egy helyrõl tudnám megvenni!😄
Köszi
Mészáros Ádám(Erik Sumo Band,Péterfy Bori,Ninjahelikopter,etc.), fiatal,lelkiismeretes gitáros oktatást vállal. Keress,ha érdekel az improvizáció(mûfajtól függetlenül)!
Érdeklõdj,jelentkezz bátran!
[email protected]
bardocz
Ilyen árkategóriában minden tré<#nemtudom> Erõsítõt meg még nem is láttam olyan áron,hogy kijöjjek egy tizessel olcsóbban,vaterán meg nem találtam.
köszi
bens
sztem ne vegyél ilyen gagyi pack-okat, de ez csak egy vélemény. hangolót kapsz olcsón, gitárt is, ezt a kábelt amit az ilyen packokhoz adnak dobhatod is ki ahogy megvetted. tényleg nem akarok lebeszélni senkit, de ha 10ezerrel többet áldozol rá, akkor fényévekkel elõrébb vagy.

Rockshow
Ne vegyetek vorsont mert az tré! Kezdésnek inkább egy ilyet ez könnyebben el is adható ha "kinövöd"!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

bardocz
Ja,akkor szerintem is pack 2-t vedd.
0blueman
köszi a választ, de erõsítõm már van, azért néztem a pack2-õt mert ahoz van hangológép

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

bardocz
Inkább a pack3-at vedd,mert ahhoz van erõsítõ,és alapból nem sok hangja van :-) Amúgy én valószínû innen veszek majd Vorson-t.EDG-45mvalamelyiket,amihez van erõsítõ,majd pénztõl függ,lesz-e rá.
bens
a legolcsóbb mexikói strat 126ezer újonnan idehaza

0blueman
Hello!
link
Innen néztem ki a BMI-202 Pack 2, és tetszik is, de szerintetek tanulásra jó lesz?Életemben nem volt még a kezemben gitár, ezért kérdezlek titeket, hogy errõl mi a véleményetek, és hogy tanulásra mennyire jó<#confused>

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

köszi
Christiansen
ha mexikói és új 100 alá ne adjad. de sokkal fölé se...

nem nagyon értek mondom ehhez. természetesen körülnéztem. láttam 38ezerér ilyen típust. meg 150e-ért is. a legtöbb ilyen 90-100 körül. de nem lettem okosabb mert nemtom h enyim meik "árfolyamba" tartozik...
tigeroo
megnézed az "árfolyamot"
van 1 raklap használtgitáros weboldal.
😄
aham. hülye nem vagyok. de eladom neked. hehe kezdtél örülni mi. te kurvavicces vki
mumpic
OK, nemtom mennyit ér, ennél sokkal többet. De ha eladod nekem 15-ért én megveszem. Na jó, akár 20-ért is. 😉))

mivan? na lécci komoan
mumpic
Tokkal együtt max 15k. Akár meg is szánlak és megveszem én.

;D

fender stratocaster mexico v mi. bocs csak pár hónapja nyertem és foglalmam nincs h mit hogy mennyi...
bens
ez most olyan mintha azt kérdeznéd h egy vadiúj autót mennyiért lehet eladni. nem mind1 h suzuki vagy ferrari 😊

hella. egy vadiuj fender stratocaster-t mennyiér lehet eladni?
Hell boy
2-3 ezerért kapsz egy állványt sztem egyszerûbb megoldás 😊 de ha minden áron barkácsolni akartok akkor lemérem neked.

tigeroo
szeretnék gitárálványt csinálni faterommal
tudnátok adni valami méretet vagy rajzokat?😊
Hell boy
Igen használtan akarom, majd rákérdek hogy regisztrálta-e vagy sem. Kösz a tippet!

Hellhammer
Használtan akarod venni? Ha igen, arra figyelj oda, hogy ha az elõzõ tulaj beregisztrálta a line6 weblapján, akkor törölje ki. Azértr fontos ez, mert ha nem törli, akkor te nem tudod a saját nevedre beregelni, és akkor nem tudsz semmi kiegészítõt venni hozzá (meg nincs support stb.).

Hell boy
az is lesz😄 ha sikerül beszereznem egy POD xt-t

Csáóó. 16-17 ik kerületi 15-17 éves gitárost vagy/és dobost keresünk.Stílusunk kevert de mindent szívesen játszunk szóval írhat az is aki pl: Funkyt és írhart az is aki Metált játszik. AZtán majd eldõl hova húzodunk. Komoly zenélésrõl lenne szó tehát teljesen kezdõk ne jelentkezzenek.(Kivéve ha nagy tehetség😛😊)(Mi kifejezetten az Arctic Monkeyst és Az RHCP t szeretjük de mondom akármi jöhet)
E-mail: [email protected]

Mindenképpen írjon vki mert zenélni akarunk.😄

Üdv:Máté
mumpic
meg hangmintát is, 'természetesen'! 😊

Hell boy
ha minden igaz én pénteken megyek a gitáromért, csináltattam nem vettem kiváncsi leszek hogy milyen, a készítõje szerint simán felér egy 300ezres esp-vel is. abba is 81/85 konfig van szal majd lehet kipróbálom én is a 85öt hídnál. ja meg majd dobok fel képeket róla, kiváncsi vagyok a véleményekre is 😊

Hellhammer
Olvasgattam a dologról és sokan rakják át még a 81/85 konfigos gitárban is a 85-öst hídhoz, mert állítólag testesebb/teltebb hangja van, mint a 81-nek. Sajna én nemtom kipróbálni mert nekem 81-es és 60-as van a gityómban, de lehet hogy lecsekkelem a 60-ast a hídnál, hogy hogyan szól.

Hell boy
Nem inkább a 89-es kellene a hídhoz és a 85ös a nyakhoz? persze te döntöd el csak általába így szokott lenni a felállás nem fordítva 😊

Beast Machine
óóköszönöm, ez a file eloszlatta nagyrészt a homyált😊

...vágod?

Hellhammer
Ha jól értelmezem a plusz kapcsoló az annyi, hogy push-pull poti van hozzá, azaz a poti ki/be tolásával tudod kapcsolni a felezést. Ha van minimális mûszaki affinitásod, akkor sztem magad is meg tudod csinálni a cserét. A kis rúgók a hangszedõt tartó csavarokra megy ahogy mumpic is írja.
Az is simán megoldható, hogy 1 hangerõ 1 hangszín és egy 3 állású kapcsoló legyen. Az EMG weblapján a support résznél tudsz nézni bekötési rajzokat, de segítek, itt van a 89-es bekötése mindenféle kombinációban: klikk 😉

mumpic
Csak tippelem, de szerintem a magasság állító csavarok köré lesznek. Azért gondolom hogy oda, mert azok a csavarok alapból nincsenek befeszítve, ezért kell ami felnyomja a hangszedõt.

Beast Machine
ja, meg vmi rugókat is adnak hozzájuk, azokkal hova a vérbe kerülnek majd?

...vágod?

Beast Machine
Nna, döntöttem: megújítom a hengszedõket a gityón, kiszemeltjeim egy EMG 85-ös hátra, és egy EMG 89 a nyakhoz. Már csak egy gond van. Ha meglesznek, hogy szereljem be õket? láttam, hogy mindkettõhöz adnak külön-külön potikat, a 89-eshez meg egy plusz kapcsolót is (gondolom ezze lehet majd single coilra felezni), de a gitáromon csak két poti van (egy a hangszínnek, egy a hangerõnek), meg egy háromálású pickupkapcsoló. Vagy inkább hagyjam a dolgot, és inkább vigyem szervízbe?

...vágod?

Hellhammer
Ja meg még annyit hozzáfûznék, hogy ezek az erõsítõmodellek sajna alapból nincsenek benne a pod-ban, külön kiegészítõként lehet megvenni a line6-tõl (Metal Shop), és egy progival usb-n keresztül frissíti a pod firmware-jét, szal sajna trükközni sem nagyon lehet vele.

A Metal Shop model pack 50 dollár, de ha a 3 kieget egyben veszed meg - Metal Shop, Collector Classics, FX Junkie - akkor az 100 dodó, ez 36 (18/18) további erõsítõmodellt és 30 új effektet tartalmaz. Ha nagyon sok pénzed van, akkor hozzá lehet csapni a Bass model pack-et, ami 28 basszgitár erõsítõmodell és 22 láda szimuláció, a power pack-et viszont _nem_ kell megvenni mert az alapból benne van az xt-ben.

Szal ha esetleg nézelõdsz ilyen cucc után, az jó ha legalább a metal shop model pack rá van telepítve (50 dollárt tudsz spórolni jó esetben).

Hellhammer
Nincs mit. Kicsit bénán gitároztam fel, mert sajna mostanában nem érek rá gyakorolni 😞 Amúgy nem ennyire zajos lenne, mint a felvételen, hanem teljesen kussban van, semmi alapzaja nincs. Azért lett most ilyen, mert nem volt otthon gitárkábelem és egy sztereo kisjack-es hifi kábelt használtam átalakítóval, meg úgy van otthon, hogy a számítógép a tv mellett/mögött van és be volt kapcsolva, így a képcsõ zaját nagyon összeszedte a hangszedõ.
A véleményem tényleg ott van abban a hozzászólásban, de már nem is emlékeztem rá hogy írtam 😊 Amúgy erre is meg arra is használom, és nagyon nem bántam meg, hogy megvettem.

Ja azt nemtom, hogy írtam-e hogy van benne ilyen reamping funkció ha usb-n keresztül használod felvételre. Annyit jelent, hogy a pod kezelõ programjában be tudod állítani, hogy mit csináljon. Van olyan lehetõség, hogy rendesen hallod a kimenetén az effektezett gitárt, viszont a natúr gitárjelet veszi csak, van olyan hogy az effektezett gitárjelet küldi (ez lenne a "normál" üzemmód), van olyan hogy a natúr gitárjelet küldi, de a visszajátszott hangot effektezi, és van olyan hogy a visszajátszott hangot effektezi és azt küldi vissza (végül is ez a reamping).
Szal ez annyit tesz, hogy feljátszol valamit és ha megvan a natúr gitárjeled, akkor azt késõbb akármikor újra tudod venni másféle hangzással. Most is úgy csináltam a hangmintákat, hogy csak egyszer játszottam fel és a tiszta gitárhangot rögzítettem, aztán ezt átküldözgettem a pod-on reamping módban és azokat is rögzítettem külön-külön sávokra. Hasznos 😊

Hell boy
Na közbe megtaláltam a #23317-es hozzászólásodat ahol nagyjából leírtad amit most tudni akartam 😊

Hell boy
Köszi a hangmintákat! erõsen gondolkozok most egy ilyen cuccon és kiváncsi voltam hogy mégis hogyan muzsikál felvételkor és ha így szól mindenféle belenyúlás nélkül akkor az egész jó mert ezen még lehet dobni egyet ezzel-azzal. Egyébként te mire használod? erõsítõre kötve inkább vagy felvétel készítés? vagy is-is? általánosságban mi a véleményed róla?

Hellhammer
Roger6
Sziasztok!

Szeretném bõvíteni a gitárparkomat egy fémhúros akusztikus gitárral. Tudnátok ajánlani nekem 100.000 Ft körüli összegben olyan gitárt, melybõl létezik bal kezes változat, és minõségre is megfelelõ? (csak hobbiként gitározom, nem teltházas koncertekhez kellene...<#vigyor5>)

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Hellhammer
Ok, majd csinálok pár felvételt többféle beállítással.

Ezek jobbak.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

bardocz
Ezek a gitárok milyenek?Nem mintha lenne rá pénzem,csak kíváncsi vagyok😄
Mindenképpen szeretném elõtte kipróbálni a gitárt, ezért nem szeretnék online rendelni.