Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
rá de nem érdemes mert nem fog túl jól szólni ahogy a gitár se nagyon jól szól ha gépre kötöd és sima hangfalakból szól, nem hiába találtak ki mindkettõhöz külön hangcuccot.

bardocz
Engem már meggyõztetek😊 Hagyom a szettet inkább,a harley benton az hamis elvileg,ismerõsöm mondta.Fender Squier meg van balkezesben.

Tényleg,egy erõsítõt rá tudok kötni a gépre úgy,hogy az hangfalként üzemeljen?
Hell boy
Látom mostanába egyre több itt a kezdõ éppen gitár vásárlás elõtt álló ember. Sztem a szettek felejtõsek mert valami biztos nem stimmel benne, én inkább használt cuccba gondolkodnék a helyetekben persze csak ha van hozzá értõ ismerõs, mert nagyon jó cuccokat nagyon jó áron ki lehet fogni gitárból is erõsítõbõl is. javaslom nézegessétek a gitarshop.hu-t vagy hangmester fórum adok veszek részét.

0blueman
Innena harmadik szerintetek milyen?

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

mumpic
A webshop dolgozóinak 'hozzáértését' 😊
A lényeg: a szettekben az olcsóságot úgy érik el, hogy valami bizony gagyi. A gitár szerintem nem az, talán az erõsítõ lesz a ludas (vagy mégis a gitár 😛 ).
A választás azért erõsen le van korlátozva ilyen készletek esetén, én külön vennék gitárt és erõsítõt, úgy hogy mindkettõnél alaposan megfontolom hogy tényleg azt kapom-e amit elvárok tõle. Ha nem kell majd az erõsítõ, mert mégiscsak vacak, és vennél másikat, ezt kinek adod el? Senki nem venne egy szettbõl kikapott erõlködõt.

Amúgy, eleve nem vennék gitárt webshopból sem.

Aham, szal mindent elmond,de mégis mit?
Christiansen
Igen bár ez mindent elmond:
"basszus,közép,szoprán,hangerõ szabályzók"<#hehe>

mumpic
Nem tûnik rossznak, de én nem vagyok szett-hívõ.

De akkor egyébként a tremolón kívül,(m az szar ugye) ajánljátok nekem,totál kezdõnek azt a szettet?
Ennyi pénzért megéri?
Még egyszer a link(remélem nem rontom el):gityó
Christiansen
5bõé 2 állásban marad a strat hang😊

Elvileg nem. Olyan mintha HSS pick up elrendezés lenne.
Christiansen
Remekül eltûnik a strat hang.

mumpic
Uhh. öhm, oké. _Nyilván_ ottvan a pöcök, de mögötte a falban van is földelõvezeték, vagy a pöcök szabadon lóg?

Hello!
Kicsit tuningolni akarom a gityóm és gondoltam megkérdezem a véleményetek.😊 Szóval nekem egy American Series Fernder Stratocasterem van és gondoltam a hídnál a pickupot lecserélem valami humbisra. Sok embert megkérdeztem, olvasgattam és végülis a DiMarzo Chopper DP184re jutottam. Valaki használt/használ ilyet? Vélemény róla? Vagy esetleg más javaslat amcsi sztratóba?😊
ha jól tudom a konnektor földelése a két függõleges pöcök az meg van😄
mumpic
Ha nem földelt hosszabbítót használsz akkor cseréld le. Ha meg simán konnektorba megy, akkor lehet hogy nem földelt. A régi panelokban mind ilyen egyébként, nálunk is zúg.

az erõsitõt kéne vhogy földelni?
mumpic
Földelés nem oké valahol, akár még a konnektorban is lehet a hiba. Végülis annyira nem gáz, de ha lehet akkor érdemes megcsinálni.

NagyonPajkos: Azt jelenti, hogy ha lenyomod a tremolót, vagy épp meghúzod (nem tudom hogy ezzel lehet-e) akkor nem fog elengedésnél nullhelyzetbe visszaállni és hamis lesz. Általában a húrok különbözõ mértékben hangolódnak el, és akkor még a kezdõ fülét is zavarja. A jó tremolónak sajnos ára van. Max úgy használod mintha fix hidas lenne.

az normális hogy ha van hang akkor az erõsitõ zug egy kicsit alapbol és ha hozzáérek a gitár egy fém részéhez nem zug (ha elengedem ujra)?
Ejj tényleg elrontottam a linket, de végül is amúgy is a gitáron van a hangsúly, hozzáértõ ismerõs,szerint kezdõ gitárnak nagyon megfelel ez az Ibanez,de õ is szidta a tremolóját(csak tudnám h mégis mit értetek ezen😛,szal ez mit jelent?)Megnézni meg vszínüleg csak akkor tudom,ha ideér mert netrõl fogom rendelni vszínüleg,de azzal nincs gond m van 8 napom eldönteni h okés-e!😄
mumpic
Nyilván elszabták az árát, mikor kitették az oldalra, megesik.
Egy pár éve ennyiért gitárt sem lehetett kapni, de persze az árak lementek. Nézd meg közelrõl a gitárt, de nem hiszem hogy nagyon gáz (még jobb, ha hozzáértõ ismerõs is megnézi). A tremolója viszont tuti szar, szóval nem nagyon kell majd rángatni.

(Amúgy elrontottad az elsõ linket.)

Halli!Köszönöm az eddigi segítséget!Lenne egy kérdésem mi a véleményetek ezekrõl?
gitárszett1
gitárszett2

És még vmi, ti láttok közöttük különbséget?
Köszi
0blueman
a Peavey Raptort ismeri valaki? 29900-ért láttam, nagyon csábító...

Aquir
egy régebb kérdésre válaszolva a fém és nejlonhúros gitárokról röviden..

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

bens
admira juanita sztem a legjobb tanulógitár

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

vegicsek
Sziasztok
Egy akusztikus gitárt szeretnék venni. Lényeg, hogy olyan fadarab legyen, amin könnyen meg lehet tanulni játszani, és felismerhetõ hangzásban lehessen vele eljátszani könnyûzenei számokat.
Örülnék ha mondanátok pár tanácsot vásárlással kapcsolatban(Boltok, márkák, árak)
Elõre is kösz

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Hát valamelyiket muszáj lesz XD kényszerbõl 😄 amúgy nem próbáltam még õket , gondoltam hátha itt van aki ismeri ezeket a cókmókokat.Használtba venném jó árban.
Christiansen
Egyiket se..
próbáltad már õket?

Helló mindenki!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek melyiket vegyem a két erõsítõ közül: az erõsítõ fej az egy Behringer gmx 1200 as fej amirõl utólag kiderült hogy analóg és digitális változatban is van. Na most nem tudom hogy találkoztatok -e vele de fogalmam sincs hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni.Válaszotokat elõre is köszönöm!

Üdv:Róka!!!
bardocz
Nah,szerintem majd egy Fender Squier gitárt fogok venni,és van belõle balkezes.Csak majd kell hozzá szereznem erõsítõt,de hátha azt megkapom karácsonyra,a 2x2 méteres szobámba meg elég egy 10w-os,csak legyen benne torzító😄 Ma barátomnál jobbkezes gitárt úgy fogtam,mintha balkezes lenne,és úgy próbáltam rajta játszani^^
Hell boy
Eladó egy Digitech Weapon pedál és egy Pocket POD!!

minden tartozékkal adapterrel kutyafülével occsóóé 😊

na helyi hangszerboltban találtam kicsit olcsóbban vmi yamaha vagy mi és nekem teccik a hanzása ugyhogy asszem ez meg van oldva😄
Hell boy
100ezer fölött már egész jó igen 😄

nem csak állítólag 😉

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

0blueman
az nekem is tetszik, és állítólag az Ibanez jó márka<#eljen>

ilyet vegyek vagy inkább vmi mást(ez a max amit most ki tudok adni érte) . hard rockos metalos zúzósra kéne leginkább😄
sziasztok. nekem akkordkíséret segítség kellene, pl. a Péterfy Bori - Hajolj bele a hajamba c. számhoz. tud valaki ilyenben segíteni?
köszi elõre is
bens
ha szegedi vagy érdemes benézni ide is

bens
kezdésnek jó

Megfogadom a tanácsod,mivel szegeden tanulok ezért egy ottani boltba tudnék bemenni a haverommal aki gitározik már régóta,szal jobban ért hozzá az tuti,ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni azt h mi errõl a véleményetek? http://www.csermak.hu/hangszer/3182 ,m ezt megpengetném szivesen!😛
szeretnék venni elektromos gitárt de nem tul drágán, ahogy láttam van errõl szo , de berakok egy linket és kérnék véleményt errõl az erõsitõrõl, mennyit számit ez hangzásban? vagy milyet érdemes estleg venni hasonlo árban
Rockshow
Na a kép meg jól lemaradt!

Erre gondoltam!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Rockshow
Én kifejezetten ajánlani szoktam a Cort-okat, nekem is az van (csak a tetejérõl, az kiváló) de az alsó kategóriákról nem tudok korrekt véleményt mondani, valószínûleg nem rossz de itt nagyobb szórás lehet a minõségben! mMindenképpen hozzáértõvel menj el kipróbálni/megvenni, azt gyanítom van olyan jó ez is mint a hasonló kategóriás Squier vagy Samick viszont mindenképpen jobb mint a Vorson Johnson és egyéb gagyik, ár/érték arányban a Cort még mindíg az egyik legjobb választás!
Nekem ebben a színben kifejezetten tetszik!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

bens
hangszert leginkább hangszerüzletben tudsz venni. h pontosan milyen típusú hangszert szeretnél, vagy melyiknek tetszik meg a hangja leginkább azt meg csak te tudod, ki kell próbálni, vagy megkéred az eladót h pengesse meg h meghallgasd a hangját. legyél kicsit önálló.

0blueman
mert nekem kifejezetten tetszik, nem az az "elcsépelt" strato forma. Vagyis az, de a koptató evonja a figyelmet

0blueman
szerintetek ez milyen?
linkk

"gitrából squier vagy samick javasolt (kb 30ezer), erõsítõbõl van a marshallnak egész jó és olcsó (kb 20ezer)" és ezekt hol lehet megvenni/megnézni és közülök melyik tipust,m én nagyon láma vagyok!😛
Köszi
Na pont ezért kéne nekem a hangoló és így használnám!😛
Christiansen
Szerintem hangológép kell, elõször fülre behangol aztán
ellenõrzi, javítja. Aztán egy idõ után már csak próbán/koncerten kell az a hangológép...

McGrady
behangolod a gitárt hangolóval, aztán ha legközelebb elhangolódik, akkor már magadtól próbálod meg hangolni. így le tudod ellenõrizni magad a hangolóval, és ha sokat gyakorlod, fejlõdni fog a hallásod. sok sikert!

Kuss!-magyarázta.