Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0blueman
Vadiúj és gyönyörû:
Link

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

Rockshow
Elhamarkodtam mert én a komolyabbakat néztem! Speciált tényleg lehet hasonló áron kapni, tehát ezért megkövetlek! De kérdés hogy ez a használható normális kategória-é vagy tüzifa!

Epiphone Special II 29.000-ért!

I\'d like to think that when I die I\'d get a chance another time.

Rockshow
Nosza linkeld! Futok és megveszem!

0blueman
Hát Specialt én láttam pont 40ér

Rockshow
Ez viszont majdnem igaz, így már rendben lesz:

2x ennyiér már használt normális Epiphone Les Paul-t is kapsz!

0blueman
ennyiér már használt normális Epiphone Les Paul-t is kapsz

sapkafej
azt hiszitek, hülyeség amit mindenki mond, hogy kezdjetek akusztikuson. pedig nem.

amúgy errõl a gitárról nem tudok semmit, azt majd a többiek megmondják

György

joshua
Errõl a gitárról van valakinek vmi véleménye? Kezdésnek jó? És még egy használható erõsítõt is szeretnék venni,tehát ha valakinek van vmi jó tippje,szívesen fogadom😄

Én D'Addario pro arte compositot használtam, nem voltak ilyen gondjaim. Savarezt egyszer használtam de se a hangja se a "tapintása" nem tetszett. Hannabachból én sima feketét szoktam venni, de majd lehet kipróbálom a te kombódat.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

A régi akusztikus gitáromhoz én is mindig D'Addario-t vettem, semmi bajom nem volt vele és akkoriban meg is felelt. Klasszikus gitárhoz viszont szerintem a D'Addario nagyon silány húrokat ad: a mély húrok hamar elvesztik a hangszínüket, a vékony E1 meg egyszer gyakorlatilag "szétfoszlott" (vékony nylon "szõrszálak" jelentek meg rajta hajszálvékony szálak formájában, amiket próbáltam letépkedni, de csak egyre több lett). Akkor egy ideig kék Savarez-t használtam, ma meg inkább külön veszem a mély és magas húrkészletet (Fekete Hannabach bass set + Hannabach Goldin a magas húrokhoz). Drágább, mint egy D'Addario, de sokkal jobb minõségû, és egész sokáig szépen szól.

Thief: The Dark Project/Gold/Metal Age magyarítás: http://kgysoft.try.hu/darkhun Thief: Deadly Shadows magyarítás: http://kgysoft.try.hu/thief3hu

Én csak klasszikus húrt szoktam venni, de a D'Addario nem rossz. Egyébként én Hannabach húrt használok, de nem tudom hogy gyártanak-e fémhúrt.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

joshua
ja oké.bocs de ezen vhogy átfutottam.Akkor egy nagyon kezdõnek mit ajánlanátok?

Beast Machine

...vágod?

joshua
Szevasztok. Gondolkozok azon h elkezdek gitározni és ahhoz kéne egy kis segítség h milyen gitárt vegyek. Eddig ezt néztem, de inkább kikérem a ti véleményeteket is😊

Harley Benton SET G-32

GITÁR: HBL-400 BK
Test: éger
Nyak: Juhar, csavarozott
Fogólap: Palisander
22 bund
Menzúra: 63cm
Hangszedõk: 2 humbucker pickup
Kezelés: 3 állású kapcsoló, 2 volume, 2 tone
Hardware: króm
Szín: fekete

ERÕSÍTÕ: Harley Benton HB-20 G
20 Watt
3 sávos ekvalizátor
Overdrive
Fejhallgatókimenet

Vagy ha valaki tudna jó ötletet adni annak megköszönném.

hali, szeretnék véleményt kérdezni h akkusztikus gitárhoz vennék fémhúrt ~2000-2200ft-ért, melyik a jobb ebben a kategóriában ernie ball vagy D'Addario? elõre is köszi! 😊

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Ha Horat nem találok(valószínüleg nem fogok), akkor megveszem a stagg ot.
0blueman
20-ér szerintem a hülyének is megéri(hát még neked<#eplus2>)

A stagg sw 205 rõl még mindig várom a vélemyényeket!
Akkor a Johnson elfelejtve, marad a Hora Standard.
0blueman
Valki mondta itt már nekem hogy a Johnson a Vorson meg a Harley (Davidson)gagyi

Ma megnéztem Jhonson gitárt ami 20000Ft-ba került. Ez jó gitár kezdéshez? Majd szétnézek Hora gitár ügyben is, de eddig sehol nem láttam.
Beast Machine
ha fizetsz mellé egy 3k HUF-ot, már vittem is 😄

...vágod?

bardocz
Hát csak akkor,ha szarért-hugyért adod<#nevetes1>
sapkafej
harley-t tényleg ne vegyen. nekem az van és akkora fos hogy.
tényleg, nem akarja vki megvenni? 😄

György

akkordok és tabok nézzetek meg lécci!!!
Hell boy
Keresek POD XT-t! ha esetleg van itt vkinek eladó szóljon!

mumpic
Szerintetek egy régi (nem modellezõs) effektet egy PC-s hangkártya mennyire vesz zokon? Pl: boss me6.

bardocz
32 nagyon sok,egy 20-at költenék rá,ha nem nekem kell megvennem a gitárom,de még ez sem biztos,anyám nem nagyon akarja,hogy gitározzak,mert tanulni kell,meg mitudomén.Inkább örülne,hogy addig sem gépezek:-)
Hellhammer
Harley Benton-t ne. Egyetlen jó dolgot csinálnak az a G412S Vintage 4x12-es gitárládájuk, de az is csak azért mert olcsóbb maga a láda, mintha külön venne az ember 4 db Vintage 30-as hangszórót, szal normális ládába át lehet menteni belõle a hangszórókat 😊

Nemtom mennyi a keret, de ilyen kis teljesítményû gyakorlókombóban amit én vennék az vagy egy Orange Crush10 (tranzisztoros, kb 15e Ft) lenne, vagy egy Peavey Royal 8 Valveking (ez full csöves cucc olyan 32e Ft-ért).

Rockshow
Én ugyanezt tettem be csak más színben és kicsit drágábban, kezdõ hangszernek kiváló!

bardocz
Vinném egy barátomat,és õ megnézné jó-e.Márcsak egy erõsítõt kéne hozzá választani,amiben van torzító.Ha ez megvan,akkor meg már csak pénz kérdése😊 Elvileg a Harley Benton 10G-ben is van torzító,és 10W-os,de nem tudom milyen minõségû lehet,ha a gitárjaik hamisak.Vagyis az olcsó gitárjaik.
Hellhammer
Nem rossz, de zajos és gerjed mint a veszedelem. Ha van kis mûszaki érzéked, akkor lehet sokat rajta javítani (át kell vezetékelni a gitárt, más kapcsolásban normálisan leföldelni és belülrõl ilyen öntapadós alu- vagy rézfóliával leárnyékolni a gitárt). Amúgy kezdõ gitárnak sztem teljesen patent, a párom öccsének is ilyet vettünk tanulni és megfelelõ volt (mondjuk gondolom minõségben azért nagyobb lehet a szórás az olcsó kategóriában, szal bele lehet nyúlni szarba is).

bardocz
Fú,nagyon jó cikkek vannak az oldalon,kedvencek között van már😊
arra gondoltam hogy Epiphone j-200at választom! Mit szóltok? Még árban is jó úgy gondolom
20-25 ezerért szerintem vegyél egy alap Horát.

Akusztikus gitárhoz milyen multieffekteket lehet használni? nem nagyon értek a dolognak ehhez a részéhez, de szeretném felturbózni picit a hangját😊 ugyanúgy lehet hozzá kapni loop, delay stb. pedálokat? köszi
Aquir
Gitárvásárlási tanácsok
ha tetszik a színe, jó a hangja, nincs rajta semmilyen rendellenesség akkor már valószínûleg jó lesz 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
itt egy régebbi kérdésre válaszoltam a nejlon és fémhúros gitárokról röviden

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

A Stagg sw 205 jó választás?
igen fémhúros
bardocz
Errõl mi a vélemény?
Szeretnék megtanulni gitározni és ehhez szeretnék venni egy akusztikus gitárt. Mi a különbség a nylon és a fém húros gitárok közt? Maximum 20-25 ezrem lenne rá. Ilyen árkategóriában várnák pár ajánlást.
Aquir
gondolom fémhúrosra gondolsz

És még annyit, hogy mit érdemes figyelni, ha gitárt figyelek, és melyik számit jó anyagnak amiböl készült? tömör vagy a rétegelt test a jó?
Sziasztok!
Szeretném végre lecserélni a gitárom. Arra lennék kiváncsi hogy milyen akusztikus gitárt (nem elektro-akusztikus) tudnék venni 80-85ezerért ami tényleg megéri az árát és nem bánnám meg? köszi a segitséget elõre is!
Rockshow
Nos mumpic kollégának teljesen igaza van, használtan is vannak jó motyók pl.: Roland Cube 15W erõsítõnek, gitár Squier Bullet Stratesetleg Cort X2 gondolom ezeknek az árából alkudni is lehet!

Tessék nézelõdni és dönteni, nem találhatja ki más hogy mi kell neked!

Rockshow
Erõsítõ pl.: Marshall MG10CD vagy ez kicsit hangosabb de talán kevésbé jól szól Fender Frontman 15G

Gitár pl.:
Squier Bullet Strat vagy egy Cort G200

És egy hevedert vagy húrkészletet kapsz hozzá ajándékba, arra sincs már gond! <#wink>

mumpic
Szemlélet: A gitár nem olyan mint egy régi monitor. Ha használt, _és_még_mindig_ használható, akkor az garancia arra, hogy ezután is így lesz. Már kiszáradt a fája, nem fog vetemedni, nem fog a nyak csavarodni, stb.
Apróságok lehetnek vele, pl picit recsegnek a potik, vagy a hangszedõk huzalozásánál elengedett a forrasztás meg ilyesmi (nem valószínû). Ha van is ilyen, akkor az ugye javítható, nem sokért. Még az is javítható ha szarrá le vannak kopva a bundjai, vagy szarok a hangolókulcsok, stb, de ki lehet kerülni ezeket ha van ott ismerõs és ért hozzá, mikor mész vásárolni (nem 2 hónapja van gitárja, és nem a vivatévébõl 'tanult meg' gitározni 😛).

Az lenne a jó ha ajánlanátok x darab gityót x darab erõsítõt,ami jó,a többit már be tudnám szerezni én is hozzá(a tokhoz,hangolóhoz,pengetõkhöz,húrokhoz,hevederhez,kábelhez,nem kell sok ész<#buck>)és én meg megnézném õket és beleszorítanám vhogy a keretbe!
De egyébként tényleg nagyon köszönöm az eddigi segítséget!
Persze vágom én h vszínüleg egy szett azért olcsó m van benne gagyi cucc is,de hát baszzus,kezdõ vagyok,nem értek hozzá ezer helyrõl próbálom beszerezni az infókat de mindenki mást mond! Nekem kéne egy jó kezdõ gitár mindenféle kiegészítõvel+ egy erõsítõ és van minderre 50ezer forintom,és nem akarok használt cuccot venni,mert abban nem bízok!
Összeválogatnék én magamnak mindent h ne szettet keljen vennem,de fogalmam sincs h mit vegyek senki nem mond semmi konkrétat,én meg nem értek hozzá!