Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
M-Audio is csinál kisebb asztali méretû studió hangszórókat, érdemes azok közt is nézelõdni elég sokan használják õket.

sz4bolcs
Az ajánlott Behringerekkel mi a problémád?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

AtomHeart
Nagyon koszonom a szakertest, sokat segitettel! <#worship>

Monitor hangszorobol sajnos a legtobb tul nagy. Ez a Genelec 6010 jo lenne, nezegettem teszteket rola, mindenhol dicserik, mar neztem, hogy honnan rendeljem meg, aztan raebredtem, hogy ennek darabja 6xk! <#guluszem1> Meg akar ki is fizetnek 120-150k-t csak hangszorora, de akkor azt alaposan meg kell bogarasszam, ossze kene hasonlitanom eloben masokkal, meg akkor mar egy nagyobb meretu krk-ban jobban megbiznek...

Valoszinuleg varok meg 1-2 evet a komolyabb hangszoro vasarlassal, meglatom, hogy hol fogok lakni es hogyan fejlodik addig a munkaasztalom, hogyan tudom elhelyezni oket, stb., valszeg most megveszem a creative-ot...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Ja és igen, a külsõ DAC-ok általában jobb minõségûek mint a hangkártyába építettek (bár ezt is gyártó és árkategória válogatja, vannak olyan drága hangkártyák amiknek a beépített konverterei lazán lenyomják az "olcsókategóriás" DAC-okat), de ezeknek a hatása is csak jobb hangfalakkal jön ki rendesen, és ott is inkább felvételek visszahallgatásánál használják "hibakeresésre", nem átlag zenehallgatáshoz. De azért leszögezem, én inkább ezen mûszerek stúdiófelhasználásában vagyok otthon, lehet hogy terveznek olyan gyártók is ilyeneket más felhasználási kategóriára, ahogy a pc hangszórók is vannak mert nem mindenki monitorhangfallal hallgat zenét.
Csak egy példa az árkategóriákra: az egycsatornás mikrofon elõerõsítõm másfélszer annyiba került mint a nyolcbemenetes hangkártyám. És ennek az árnak a negyede a benne lévõ DA egység.
Pont belõtted azt az árkategóriát, ahol véleményem szerint nem érdemes vásárolni. Ha "minõségibb" hangzás akkor mindenképpen stúdió monitor hangfalt keress, ne számítógépes hangfalakat. Vagy kevesebbõl vegyél, vagy gyûjtsél még hozzá.
Az egyetlen rossz paraméter számodra, hogy ezek a "rendes" hangfalak nem kis méretûek, mivel ahhoz, hogy normális basszust adjanak szükség van az üreges testben való légtömeg megmozgatására (vannak ugyan kis méretûek, mint pl a Genelec 6010, de ezeknek általában nagyon speciális hangszórójuk és üreg-akusztikai kialakításuk van, viszont jóval drágábbak).
Ha kevesebbõl, akkor amirõl van személyes tapasztalatom: Behringer MS20 vagy ha találsz olcsón, akkor Ms40. A hangereje ezeknek is bõven elég (+ számold hozzá, hogyha hangkártyát is veszel, azon még pluszba tudsz hangerõt adni rá jócskán). A leírt paramétereknek (a méreten kívül) bõven megfelel. A fenmaradó összeget meg fektesd inkább a hangkártyába.
Ha drágább, akkor: KRK, Genelec, vagy Dyneaudio ahol érdmes nézelõdni. Krk legolcsóbb szériájából (Rokit R6) már 87-ezerért lehet venni újonnan egy párat, ezek között legalább olyan minõségi ugrás van mint a sztenderd pc hangfalak és a Behringer között. Akkor ajánlom inkább ezeket, ha a hangkártyát késõbb felvételre és zeneszerkesztésre, keverésre, mixelésre is fogod használni (mert azért a fõ funkciója mégis ez), de ha van "felesleges" pénzed rá akkor mindenképpen jobb választás minõségérzet szempontjából - nem mellesleg ezeket ha megszorulsz sokkal kisebb bukóval tovább tudod adni, mint az elõzõ kategóriát.

Szóval ha zenehallgatás és gitározás a fõ cél akkor szerintem inkább a hangfalra költsél többet, ha felvétel, hangmérnöki munka akkor meg inkább olcsó hangfal + jó(bb) hangkártya.
Hecker007
A Creative-ról tudom hogy nem ér annyit mint amennyibe kerül, nem jobb semmivel mint egy 10 ezres hangfal.

AtomHeart
Szeretnek venni valami komolyabb 2.0-as hangszorokat a szamitogepemhez, 90%-ban zenehallgatasra, 10%-ban guitar rig/Vox ToneLab-el valo gitarozasra hasznalnam. Fontos a kis meret es minoseg, legyen eleg hangereje egy 24nm-es szoba kitoltesere.

Ez a ketto kozott vacillalok:
Audioengine A2 - 60kHUF
Creative Gigaworks T40 II

Az ar masodlagos szempont, a fo kerdes, hogy szerintetek az Audioengine jobb-e erezhetoen..? Szerintem kicsi az eselye, hogy talaljak valakit, aki mindkettot probalta 😄, esetleg tudtok ajanlani boltot BP-n ahol ezeket meg lehetne hallgani? Vagy egyaltalan egy nepszerubb magyar AV forumot ahol kerdezoskodnek..?

Mas. A kozeljovoben egy ~40k koruli usb-h hangkartyat vennek hozza (Focusrite/mbox/tascam), ilyen ket bemenetest, fantom tapost. Az ilyenekhez kepest a speci kulso DAC-oknak, mint pl. >>ez, erezhetoen jobb-e a hangminosege..? Ez mar csak kivancsiskodas, esetemben ugyis az mp3-ban tarolt zeneszamok lesznek a szuk keresztmetszet ami a minoseget illeti...

tenkenorman
hali. csináltam stereo jack-ekbõl 3,5 -> 6,3 jack átalakítót. de zúg nagyon. mi lehet a gond? ( a stereo belsõ és a testpont érintkezõjét összekötöttem hátha de nem...

http://www.tenke.hu

gondolom van filctollad

Valaki nem tudja véletlenül honnan tudnék szerezni 7 húros húrszettet színesben?
6 húros készletek vannak itthon is, de ott egy húr hiányzik.
Elõre is kösz ha van valakinek infója.
hm, az egyik csak 300, a másik meg 390 dollár.. ennyiért már erõsítõt lehet venni a gitárshopon

AtomHeart

AtomHeart

találtam egy üzleti fekete lyukat a gitár bizniszben..
valakinek be kéne tömnie, hogy mind jól járjunk

szóval egy olyan baszott kompresszor pedál sem létezik, amin lehet állítani az attackot és a release timeot, a ratiot, meg tresholdot..
ezt a 4 értéket egy pedálban.

ilyen pedál nem létezik.

csak rackes megoldás létezik sajnos
szóval ha valaki milliomos akar lenni.. itt van a lehetõség
és én is jól járok végre

Fehercsoki
Vagy mûködik vagy nem, valószínûleg vállalnak rá garanciát, de pont ezért kell 2t rendelni.

és mûködik is? 😊 Rendeltem már kínait más dologból, 1 hónap után feladta.

kurva ingyen van, ennyiért egy jobb doboz cigit nem kapsz

Fehercsoki
Köszi, hát ez tényleg nagyon olcsó!

Froopy
Sziasztok! Szerintetek mennyiért lehet eladni egy használt, de tökéletes állapotban lévõ Cort T35 típusú 5 húros basszusgitárt puhatokkal? Húrok rendben vannak. Most újonnan 80k körül van.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

AtomHeart

AtomHeart
Ehun e: http://www.ebay.com/itm/Promotions-Guitar-to-USB-Interface-Link-Audio-Cable-PC-MAC-Recording-Adapter-/171051609630?pt=Guitar_Accessories&hash=item27d3786e1e

Fehercsoki
1.6k postaköltséggel?😄 Linkeld már😄

AtomHeart
"kb 3-4k forint ha magadnak rendeled"

kb 1.6k kinabol rendelve, csak ugye kettot erdemes rendelni. Aztan az egyiket eladhatod...

Egyebkent lehet, hogy eladom az en eredeti Behringeremet 7-8k-ert!

pont hosszú releasere lenne szükségem egy különleges hangzáshoz

pont van ilyen kompresszorom.. de azon nincs release állítás sajnos

nekem személy szerint nem tetszik a gitárokon az arany hardware.. 😞
kivéve steve vai fehér ibanezén..

Hecker007
Boss CS-3

nem cserélünk megint képet a topikban?

ezzel kötöttem hozzá, és teljesen jó. Igaz, kicsit meg kellett erõszakolni a jacket hogy ne zúgjon, de mûködik<#hamm>

nem tudtok valami jó féle kompresszor pedálkát?
olyan kellene, amivel tudom állítani az attack-ot, és a release-t is, vagy decayt.

a késés driver és beállítás kérdése csak

nekem emu 1616M van.. belépõ szintû studio kártya mastereléshez és studio felvételre alkalmas 120 db jel/zaj viszony..
jöhettek hozzám ha fel akartok venni valamit

Fehercsoki
Egyáltalán nem késik egyik sem ha felrakod az ASIO4All-t😊 Inkább csak zajosabb a kínai változat.

Hecker007
Na igen, azt el is felejtettem. Késleltetésben mennyi különbség van köztük? Nekem ezekkel az usb-s kütyükkel egyedül az a bajom hogy késik mindegyik, ritmusozásnál még nem is zavaró, fõleg ha nem valami nagyon gyors téma van, de ahogy gyorsabban játszok úgy egyre jobban hallom hogy késnek a hangok.

Fehercsoki
Vagy a kínai változata, kb 3-4k forint ha magadnak rendeled, az is jó.(bár érezhetõen rosszabb mint az eredeti, persze nem annyival hogy ez indokolja a 3xos árat)

Hecker007
Jaja 8e a legolcsóbb amit találtam hirtelen a határ meg a csillagos ég, de amit itt a topikban is a legtöbben ajánlgattak egy idõben az a Behringer UCG-102 kb 11eFt mindenhol.

Köszi. A jobb megoldás meg valami USB-s audio interface lenne, ami ilyen 10-20e körül mozog ?

ma, mikor, hol ?

Szeretem a cicákat

mikor segrepacsizunk már?

csokalaci
Azt kérdezte, hogy a legegyszerûbb nem a legjobb...
Mellesleg én is használtam így de lehet hogy a mikrofonba dugtam már nem emlékszem de tudom, hogy semmi sistergés nem volt.

http://facebook.com/musicleander

nem biztos hogy jól fog az szólni..
én már próbáltam ilyet, de így semmi definitionja nincs a gitárnak..csak egy merõ sistergõ zaj

csokalaci
Jack kábel + átalakítót rádugod a line inputba(kék).

http://facebook.com/musicleander

mi a legegyszerûbb módja annak, hogy a gitárt rákössem a gépre?

Na így már minden kétségem elszállt, e kell nekem <#banplz>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Szeretem a cicákat

Hecker007
Igen tudom, csak szegény Squier mindig le van húzva, azért tettem be.

kemotox
Jobbféle, nem jóféle 😄 Valami USB-s Logitech (ha minden igaz így nem az alaplapi integrált hangkártyát használja), szerintem egészen szép hangja van. Nem tudok típust mondani sajnos.

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

Fehercsoki
Igen csak neki metálra kéne, szóval nem is értem hogy ez miért lett itt felhozva.

Fehercsoki
A 20ks roland nem lesz 4x jobb mint mondjuk az 5ks kínai guitar link, persze jobb mert kevesebb a zaj és jobban kijönnek a Hi-Z bemenet miatt a magasabb hangok.(szóval nem annyival jobb mint amennyivel többe kerül)

Nem értem mi ez a sok Cort fanboy itt, 56k az m200 újan, a jobb specifikációkkal rendelkezõ epiphone pedig csak 38k, úgyhogy hiába hoztok fel más gitárokat meg más árkategóriákat mert errõl a 2 gitárról van most szó, de persze el lehet menni egy hangszerboltba, ki lehet próbálni mind a kettõt, további szájkaraténak nincs sok értelme.

Nekem egyébként Zoom G2.1NU-m van(ez már az új változat, új chip van benne, sokkal jobb a hangzása), egyáltalán nem mûanyag hangú, a peavey modell szinte tök ugyanolyan mint a Vox VT-20+ erõsítõmön ami elõfokcsöves, a tisztája is nagyon szép, egyáltalán nem tompa.

Amúgy milyen az a jó füles ami neked van?

Hecker007
A megfelelõ pick up-okkal a Squier Affinity is egy jó hangszer, nekem is volt én szerettem nagyon, csak a nagy fejû strat nekem annyira nem jön be.

sz4bolcs
Cortot így lehúzni... Még az alsókategóriás cuccai is tök jók, fõleg ár/érték arányban. Nem egy agyeldobós, de kezdõhangszernek a Cort jó gitárokat gyárt. Pont az ilyen nagyon olcsó Epi LP-ket, és társait nem nagyon szokták ajánlani kezdõgitárnak.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.