37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#36938 atw.hu asszem, vagy google doc csak be kell állítani hogy ne lehessen szerkeszteni
-
#36937 Legyen meg a szöveg aztán csinálunk neki valami alap weblapot valami ingyenes helyen és berakjuk fejlécbe. -
Slinky Cyle #36936 jólvan.. majd leírom, hogyan lehetne megcsinálni házi szerszámokkal.
Keresek valami helyet ahol közzétehetem.
Akár ajánlhattok is valami konkrétat.
Aztán jöhet ide.
-
#36935 Blog pl, vagy valami alap html oldal, aztán a linket berakom fejlécbe. -
Slinky Cyle #36934 Ha érdekel a dolog, leírhatom hogyan tudod házilag tökéletesre megcsinálni, úgy a bundokat és a nyerget is.
Már kigondoltam alaposan.
Viszont valahogy közzé kéne tenni, de nem csak neked, hanem mindenki számára.
Mert szerintem itt magyarországon nagyon fontos hogy jól be tudd állítani a gitárod, mert a boltban szarnak az ilyesmire.
Tökéletesen meg lehet otthon is csinálni a bundokat..vagy majdnem tökéletesre.
és a nyerget is.
Házi szerszámokkal, csiszolópapírral, nagyítóval, stb.
Leírom.. de akkor jó lenne ha betennénk a fejlécbe..
A másik, hogy hova írjam? Hol fogjuk tárolni a szöveget?
-
#36933 Én akusztikusomhoz vettem, és nagyonsokat dobott a hangzásán, sokkal teltebb, színesebb lett. De továbbra is fennáll, hogy kb az oktáv környékén kijjebb áll az egyik bund, mertmég mindíg bezörög a vastag e...
Lehet rászánom magam, s veszek cuccot hozzá, később is jól jöhet végülis, ésakkor nemkell hangszerészhez rohangálni -
Slinky Cyle #36932 most reszeltem be tökéletesre a nemrég beültetett tevecsont nyergemet az egyik gitárom nyakán.
Most 0.1 mm a rés az első bund és a húrok között.
Résmérővel tökéletesen meg lehet csinálni.
-
#36931 szépségesszép 8)) -
Slinky Cyle #36930 van erre megoldás, majd később elmondom..
de az főleg csöves dolgokhoz van kitalálva nem tranyósokhoz -
#36929 Valakinek nincs egy gyakorló kis terrorista kombója amit elcserélne velem egy Marshall MG100DFX-re?
Vettem itthonra, de azzal nem számoltam, hogy az itthon elviselhető hangerőn nemtudom használni, mert erőtlen, tompa, ha meg feljebb csavarom, megvan a dög benne, csak kinyomja a falakat :D -
bcrics #36928 Fincsíí
-
Slinky Cyle #36927 18 feletti..festet vörös haja van..szőke melírral..
de képet nem adok -
bcrics #36926 Hugod hány éves?
Ha 18 feletti akkor képet a közönségnek. -
Slinky Cyle #36925 most hozatok hugommal egy 64 es húrt pestről..
az már csak jó lesz B és drop B hez..
kiszámoltam, hogy a 64 es húr B hangon.. kb ugyan olyan feszes mint a 48 as E hangon.
Akkor nem lehet rossz.
Ugyan ilyen 64 es húrt használ Dino Cazares B hangoláson.
És az ő hangzása nagyon feszes és brutális...
-
#36924 adja -
Slinky Cyle #36923 ZZYZX
ja nem tűnik rossznak ez a kábel..
majd veszek belőle -
#36922 Ez egy út USA-ban, azért ez a neve hogy ABC sorrendben az utolsó legyen. -
Slinky Cyle #36921 ZZYZX milyen márka ez már..
biztos a cégalapító gondolkodhatott jó ideig a cégéren, de biztos nem jutott semmi sem az eszébe, ezért lett ez a neve -
#36920 Az hogy hangban mi a különbség azt nem tudom, de előtte akármilyen kábelt próbáltam mind megtört, megszakadt valahol, illetve nem voltak normálisan árnyékolva. Megvettem a legolcsóbb ZZYZX kábelt, ez 3. éve hibátlanul működik, pedig átgurultam egy párszor a székkel is rajta, gitárból csak akkor húzom ki ha muszáj ill az erősítőbe is be van dugva. A csatlakozója aranyozott és nem kopott le 1-2 hét múlva mint általában szokott. Én csak ajánlani tudom, planetwavesnél kb 500Ft-al volt drágább. -
Gvik #36919 Ezt saját tapasztalat is alátámasztja?
Milyen a hangja a hagyományos kábelhez képest?
Nincs jelentősebb veszteség vagy kiemelés adott frekiken? Mármint úgy értem, hogy füllel is nyilvánvalóan észrevehető. Gondolkoztam rajta én is egy időben, mert több gitárnál nagyon praktikus, főleg színpadon, de végül maradtam az sztenderd kábelnél.
Planet waves-em volt nekem is előszőr, másfél évig bírta, akkor megtört valahol, aztán vettem a helyi hangszerboltban egy no-name kábelt, (legalábbis semmi nincs ráírva), ezzel már lassan a negyedik éve húzom. Mondjuk lehet azért, mert ennél már megtanultam hogyan kell rendesen feltekerni. -
#36918 Győrben, Sopronban vagyok jártas és bárhol kapni külön húrt :) -
#36917 Én ennél sokkal jobbat találtam egyszer, ha megtalálom újra belinkelem. -
Slinky Cyle #36916 ez is nagyon érdekes kis oldal
GAUGE & TENSION CALCULATOR
-
#36915 Blahától egy megállóra a Rákoczinál ott van a Coda, ott láttam egyszer hogy egy afro magyar csávó egy darab húrt akart venni, hogy kapott-e arra már nem emlékszem :D -
Slinky Cyle #36914 pesten a keleti vagy blaha környékén nem tudtok valami boltot ahol egy darab húrt is megvehetek?
szükségem lenne egy .64 es húrra B hangoláshoz..
a 60 as nem valami feszes nekem -
#36913 ZZYZX én csak ennyit mondok erre a kábel témára, szerintem a legjobb választás! -
#36912 Slinky: a legolcsóbb kábel, megvan egy éve kbnagyszobába tökéletes, pedig sokszor úgy rakom le a gitárt hogy a jack ki sincs húzva
Hecker: A schecter-re figyelek, a másik kettő nem ér annyit hogy a külsejével törődjek, házibuliba részegen úgy is összetöröm őket előbb vagy utóbb:D -
Slinky Cyle #36911 ugyan olyan planet waves kábeled van mint nekem..
nekem egy ilyen már bedöglött mert nem nagyon bírja a mozgást..hajlongást -
#36910 Jól néz ki nagyon!
De a gitárt ne falnak támaszd!!!!!4444nééégy -
Slinky Cyle #36909 de szépen néz ki a háttérben az a 800 as fej istenem.
de igazán megérdemelne egy igazi 1960 as B öblös ládát, mondjuk 2 greenbackkel meg 2 v30 vintage szóróval megtöltve
a 800 as elé, meg egy fulltone OCD, vagy egy maxon od9 rakva, és jól megküldve velük az előfokcsöveket -
#36908 3-vagy 4000 forint volt a gitár peavey hevederrel :) -
#36907 nesztek jól neki van döntve a falnak / erőlködőnek :P -
-
#36905 kérjük harmadjára is, mert nem látszik :D esetleg link formájában :) -
#36904 mégegyszer:
-
#36903 Sziasztok! Kaptam egy Johnson Balltimore-t kb egy éve. össze volt matricázva, karcolva, a fej telibe lefestve filctollal, egy porcelán ökörfej volt ráragasztva ami a leszedésnél hozta magával a laminált réteget is. az elektronikája egy az egyben kuka volt.
a héten kicsit kezelésbe vettem ez lett a vége:
-
Slinky Cyle #36902
List of guitar tunings
akár ezt is be lehetne rakni a fejlécbe..
benne van minden hangolás, és példákat sorol fel, hogy milyen bandák használják leginkább ezeket a hangolásokat -
#36901 Köszi, ha tényleg nincs beragasztva, az eléggé leegyszerűsítené a dolgot. Ha találok megfelelő anyagot, kézi maróval készítek oda valamit.
@feher-csoki: nem szeretnék vele törődni, de ha egyszer hallom... :)
(Előbb hallottam, és csak utána mértem meg, nem fordítva.) -
#36900 1%al ne törődj. -
#36899 Elméletileg nincsen beleragasztva, könnyen kézzel (vagy fogóval) ki tudod húzni, ha levetted a húrokat. Vidd el egy hangszerészhez, Ő szépen és szakszerűen meg tudja csinálni, persze mérlegelni kell, hogy ér-e ennyit a gitár :)