Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Monitor hangszorobol sajnos a legtobb tul nagy. Ez a Genelec 6010 jo lenne, nezegettem teszteket rola, mindenhol dicserik, mar neztem, hogy honnan rendeljem meg, aztan raebredtem, hogy ennek darabja 6xk! <#guluszem1>#guluszem1> Meg akar ki is fizetnek 120-150k-t csak hangszorora, de akkor azt alaposan meg kell bogarasszam, ossze kene hasonlitanom eloben masokkal, meg akkor mar egy nagyobb meretu krk-ban jobban megbiznek...
Valoszinuleg varok meg 1-2 evet a komolyabb hangszoro vasarlassal, meglatom, hogy hol fogok lakni es hogyan fejlodik addig a munkaasztalom, hogyan tudom elhelyezni oket, stb., valszeg most megveszem a creative-ot...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Csak egy példa az árkategóriákra: az egycsatornás mikrofon elõerõsítõm másfélszer annyiba került mint a nyolcbemenetes hangkártyám. És ennek az árnak a negyede a benne lévõ DA egység.
Az egyetlen rossz paraméter számodra, hogy ezek a "rendes" hangfalak nem kis méretûek, mivel ahhoz, hogy normális basszust adjanak szükség van az üreges testben való légtömeg megmozgatására (vannak ugyan kis méretûek, mint pl a Genelec 6010, de ezeknek általában nagyon speciális hangszórójuk és üreg-akusztikai kialakításuk van, viszont jóval drágábbak).
Ha kevesebbõl, akkor amirõl van személyes tapasztalatom: Behringer MS20 vagy ha találsz olcsón, akkor Ms40. A hangereje ezeknek is bõven elég (+ számold hozzá, hogyha hangkártyát is veszel, azon még pluszba tudsz hangerõt adni rá jócskán). A leírt paramétereknek (a méreten kívül) bõven megfelel. A fenmaradó összeget meg fektesd inkább a hangkártyába.
Ha drágább, akkor: KRK, Genelec, vagy Dyneaudio ahol érdmes nézelõdni. Krk legolcsóbb szériájából (Rokit R6) már 87-ezerért lehet venni újonnan egy párat, ezek között legalább olyan minõségi ugrás van mint a sztenderd pc hangfalak és a Behringer között. Akkor ajánlom inkább ezeket, ha a hangkártyát késõbb felvételre és zeneszerkesztésre, keverésre, mixelésre is fogod használni (mert azért a fõ funkciója mégis ez), de ha van "felesleges" pénzed rá akkor mindenképpen jobb választás minõségérzet szempontjából - nem mellesleg ezeket ha megszorulsz sokkal kisebb bukóval tovább tudod adni, mint az elõzõ kategóriát.
Szóval ha zenehallgatás és gitározás a fõ cél akkor szerintem inkább a hangfalra költsél többet, ha felvétel, hangmérnöki munka akkor meg inkább olcsó hangfal + jó(bb) hangkártya.
Ez a ketto kozott vacillalok:
Audioengine A2 - 60kHUF
Creative Gigaworks T40 II
Az ar masodlagos szempont, a fo kerdes, hogy szerintetek az Audioengine jobb-e erezhetoen..? Szerintem kicsi az eselye, hogy talaljak valakit, aki mindkettot probalta 😄, esetleg tudtok ajanlani boltot BP-n ahol ezeket meg lehetne hallgani? Vagy egyaltalan egy nepszerubb magyar AV forumot ahol kerdezoskodnek..?
Mas. A kozeljovoben egy ~40k koruli usb-h hangkartyat vennek hozza (Focusrite/mbox/tascam), ilyen ket bemenetest, fantom tapost. Az ilyenekhez kepest a speci kulso DAC-oknak, mint pl. >>ez, erezhetoen jobb-e a hangminosege..? Ez mar csak kivancsiskodas, esetemben ugyis az mp3-ban tarolt zeneszamok lesznek a szuk keresztmetszet ami a minoseget illeti...
http://www.tenke.hu
6 húros készletek vannak itthon is, de ott egy húr hiányzik.
Elõre is kösz ha van valakinek infója.
valakinek be kéne tömnie, hogy mind jól járjunk
szóval egy olyan baszott kompresszor pedál sem létezik, amin lehet állítani az attackot és a release timeot, a ratiot, meg tresholdot..
ezt a 4 értéket egy pedálban.
ilyen pedál nem létezik.
csak rackes megoldás létezik sajnos
szóval ha valaki milliomos akar lenni.. itt van a lehetõség
és én is jól járok végre
A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?
kb 1.6k kinabol rendelve, csak ugye kettot erdemes rendelni. Aztan az egyiket eladhatod...
Egyebkent lehet, hogy eladom az en eredeti Behringeremet 7-8k-ert!
kivéve steve vai fehér ibanezén..
olyan kellene, amivel tudom állítani az attack-ot, és a release-t is, vagy decayt.
nekem emu 1616M van.. belépõ szintû studio kártya mastereléshez és studio felvételre alkalmas 120 db jel/zaj viszony..
jöhettek hozzám ha fel akartok venni valamit
Szeretem a cicákat
Mellesleg én is használtam így de lehet hogy a mikrofonba dugtam már nem emlékszem de tudom, hogy semmi sistergés nem volt.
http://facebook.com/musicleander
én már próbáltam ilyet, de így semmi definitionja nincs a gitárnak..csak egy merõ sistergõ zaj
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Szeretem a cicákat
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Nem értem mi ez a sok Cort fanboy itt, 56k az m200 újan, a jobb specifikációkkal rendelkezõ epiphone pedig csak 38k, úgyhogy hiába hoztok fel más gitárokat meg más árkategóriákat mert errõl a 2 gitárról van most szó, de persze el lehet menni egy hangszerboltba, ki lehet próbálni mind a kettõt, további szájkaraténak nincs sok értelme.
Nekem egyébként Zoom G2.1NU-m van(ez már az új változat, új chip van benne, sokkal jobb a hangzása), egyáltalán nem mûanyag hangú, a peavey modell szinte tök ugyanolyan mint a Vox VT-20+ erõsítõmön ami elõfokcsöves, a tisztája is nagyon szép, egyáltalán nem tompa.
Amúgy milyen az a jó füles ami neked van?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.