Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az bizony tremolókar, már ha jól értelmezem amit írsz. Kezdõ gitárosként nem hiszem, hogy szükséged lesz rá, csak elhangolja a gitárod (fõleg ha budget kategóriás), de jól lehet vele szórakozni, ne félj használni. Metálolást meg ne vedd komolyan😊 Én is psychedelic-space rock-experimental vonalon mozgok fõleg. Rokk on!

Kipróbáltam. Natúr nincs késés. Guitar rigben van, de az szerintem a szoftver velejárója. Köszi a választ.

Christiansen
enyhe vibratozásra jó. fél hangot lefelé max..
harmóniáknál szép, ha negyedhangosan rebegteted

ennyinél még nem fog hangolódni, ha jól használod

Metalolni? 😊

Nalam marad a BEAT es a ROCK and ROLL...😊
Lenne egy kerdesem, van egy kar a gitarhoz amit be lehet csavarni, konkretan a hurlab alatt van a helye, egy kis lyuk/menet van a gitarban. Utana neztem a neten es kideritettem hogy ez elvileg a tremolo-kar lenne vagy mi, de sztem ennel a gitarnal (nevezzuk csoro gitarnak) csak arra jo hogy valami kialljon a gitartestbol... 😊

Vagy megsem?
ERykk
Haveromnak is Pocket podja van, majd rákérdezek.

Christiansen
próbáld ki simán natúr bekötni a gitárt, ha úgy nincs késés
a line6el se lesz. amúgy nagyon jó cucc, ha lenne feles pénzem énis vennék😊

Tanár erõsen ajánlott, mert hobbiszinten való pötyögéssel lassan halad az ember. Ha mégis ezt az utat választod, akkor egyszerû tabokat nézegess, és légy szorgalmas, utána lehet metálolni.

Üdv mindenkinek! Így karácsonykor elõjön a gitár/kiegészítõvásárlási láz, látom mindenki ezzel floodolja az oldalt😊
Beállnék a sorba. Két éve vettem egy 15w-os Marshallt és mellé egy kis 25ezres Korg multieffektet.
A multieffekt bevált, de szeretném bõvíteni a repertoárt és ami mégfontosabb normálisan szeretném rákötni a gitárt gépre. Eddig a Line 6 cégrõl hallottam ami gyárt ilyen készségeket. Mivel a POD XT nekem túl drága kategória, a Pocket POD-ot néztem ki magamnak. Tudom a szoftveres hangzás, erõsítõmodellezés nem az igazi, de engem fõleg az effektek sokszínûsége, mint a tökéletes hangminõségre törekvés vonz. Véleményeket, ajánlatokat nagyon szívesen fogadok. Köszi elõre is.
ui.: delay (csúszás) elõfordulhat integrált Realtek szarfos hangkártyával, vagy ezt kiküszöböli a szerkezet?

bardocz
Nekem szerencsére van,akihez átmehetnék gitározni.Még az apja is velünk gitározna😄
A haver dolog kiesik, egy sincs aki jatszana egyatalan valamilyen hangszeren, nemhogy gitaron. 😊
haverral, társsal, tanárral gyorsabb a fejlõdés, meg több mindent is lehet gyakorolni, mint egyedül.

bardocz
Én majd Panterát akarok játszani😄
Gando
lehet de fele olyan muris 😄 pláne hogy b*szogathatod a haverod 😄

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

tigeroo
tanulj meg gitártabot olvasni.
utána pedig tanulj meg egyszerûbb akkordozós dalokat (8óra munka..., kis kacsa fürdök stb.)

menni fog😊

és lehet egyedül is tanulni, ezt tapasztalatból mondom
Gando
de vannak ilyen oldalak is amik segíthetnek, pl megmutatja hogy mit gyakoroljál és ha már megy, akkor kövi lecke, meg ilyesmi

Gando
szóljál haveroknak, akik tudnak gitározni, aztán megkérheted õket hogy tanítgassanak
én majd ezt fogom tenni 😄 jól rászállok valamékre és nemhagyom békén 😄

Hat ne rohogjetek de megvettem eletem elso gitarjat. StarSound, kemeny 16500Ft volt, erositovel egyutt. Ebbol az is kiderul hogy eletemben 1x volt kezemben gitar, az is egy basszusgitar volt. Semmit sem tudok rajta jatszani es igy olyan lehetettlennek is tunik. Azon filoztam hogy van valami fele progi ami total kezdoknek segit legalabb elindulni?
kraawz
majdnem eltaláltad 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

skate00
ajándékba lett véve (kb 10 percet volt használva)

14 000 ft volt

Christiansen
azért valamit írhatnál róla..ez így kb. akár a teszkó selejt raktárából
is származhat.

Aquir
nekem már van :|

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

skate00
Eladó ÚJ Gitár

AtomHeart
<#hehe><#eljen>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Aquir
ez hasznos volt köszönjük buborék999 xD

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

a klasszikusom is kicsit olyan de az nem zavar mert azon nem is játszok anyit ,meg ha játszok akkor sem fent ,mert azt már 12 felett amugy is nehéz elérni 😄

egyébként lejjebb állitottam még mindig nem egyenes ,de már sokkal jobb és nem zörög ,ami zörögött feljebb huztam(megköszönhetitek ,hogy megosztottam ezt a fantasztikus információt😄😄)
Bandew
Fõleg klasszikus gitárnál van ez a "probléma", legalábbis tapasztalataim szerint.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Aquir
úgy értem akkor zörögne ha alacsonyra állítanád xD

most nem zörög csak nehéz lefogni már 15 körül mert mély ,
de akkar marad az hoyg bejelölöm hol volt és lejjebb huzom aztán ha nem jo vissaz rakom
Aquir
akkor zörögne, normális az 😊

szoval akkor szar a gitár és nem nagyon leht vele mit kezdeni😄
mert az se jo hoyg mindenütt magas ,olyan kéne kb mindenhol ami az 1.nél
McGrady
A nyakon is állítani kell, mert ha csak a hídnál lejjebb veszed, akkor az elsõ bundoknál is ugyanúgy közelebb kerül, és túlságosan zöröghet.

Kuss!-magyarázta.

az normális hogy a gitárnak a 20dik bundál már sokkal nagyobb a hurmagassága? nem egyformának kéne lennie mindenhol?
és ha igen akkor ha simán a bridge-nél lejjebb csavarozom az jo?
Aquir
én azt kérdezném meg, bár régebb óta gitározok, hogy a capo-t rajta lehet hagyni a gitáron? (fémhúros akusztikus gitár és állványra teszem)
Tehát hogy állandóan ott maradjon. Vagy lesz annak valamilyen negatív hatása? :]

Hellhammer
Csekk disz. Remélem le tudod játszani, meg nagyjából követhetõ, hogy mi történik 😊 Ha nagyon nem követhetõ, akkor megpróbálom feliratozni majd valahogy.

bardocz
Van olyan program gépre,ami olyan mint egy szintetizátor szerûség,és gitár hangot ad ki?Beállíthatom hogy így meg úgy torzítsa,és ahogy csapkodom a billentyût,adja a hangot😄
AtomHeart
Jaaa, csak a gitarpantot arverezik! Mar csodalkoztam, hogy ilyen olcso... <#vigyor3>

AtomHeart
Ugy pengeted, ahogy akarod!

Az akusztikus kiseretet nekem ujjakkal (finger picking), elektromos szolot pengetovel konnyebb...

a stairway to heavent végig ujjal kell pengetni?
sziasztok.nincs meg vkinek a csalamádé 4?ha vkinek megvan lécci írjon nagyon kellene és persze meg is hálálom 😊

Hell boy
Hellhammer: Le tudnád nekem írni pontról pontra hogy hogyan tudom a POD XT-vel ezt a reamping funkciót használni? szal hogy felveszek vmit és még utána tudom variálni XT-n belül hogy milyen hangzás legyen.

Christiansen
tökmindegy úgyis a lenikraviccé lesz :C

Árverezik Hendrix woodstock-i koncertrtjén használt gitárpántját az Ebayen.
Kb. 25000-35000 dolláros leütésre számítanak.
Dec. 11-én lesz a licit. Aki eleget spórolt kine hagyja! Tökéletes karácsonyi ajándék.
LINK

mumpic
Ha a húr lábát elõretolod, akkor rövidül a hullámhossz, tehát magasabb lesz a hang, ha hátrább húzod, akkor mélyebb. Hangológéppel állítsd be a húrt, majd nézd meg hogy a 12. bundnál lefogva is ugyanazt a hangot mutatja-e. Ha nem, akkor húzd vagy told a lábat, de utána állítsd be a húrt ismét, és csak akkor ellenõrizd le. Ez ilyen tippelõs játék, de egész szépen meg lehet csinálni.

Ray Z
Hello!
Kéne egy kis help, mert elektromos gitáron szeretném beállítani az oktávtisztaságokat a húrokon, mert szerintem nem tiszta, és ehhez ugye a húrlábon lévõ csavarokon kell húzni/engedni. Ehhez lazítanom kell a húrokon, vagy úgy van kitalálva hogy lehet úgy mint a hangolást?

Elõre is köszi!

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Hi!

Valakinek nincs meg tabon vagy gp-be ez a dal Kistehén tánczenekar - Elviszi a szél? Pls ha igen akkor link vagy mail. Elõre is köszönöm

eladó Fender Jag-stang akit érdekel http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=apro_hirdetesek_rapattanok&erdekel=28710

mumpic
Jah, a dropC jó megoldás, meg a vastagabb húrok is. Nekem 10-es van, meg akkor is az volt amikor le kellett hangolni. Msn-en mondta a másik gitárosunk, hogy van egy szám amit majd megmutat a próbán, csak hangoljak le C-re. Tekintve hogy kvinteket kellett tologatni, elég lett volna dropC-re hangolni. 😊

Hellhammer
Hát alapból azért van a bariton gitár, hogy mélyebb hangolásokra lehessen menni, de ha egy zenekarban van kétféle gitár, akkor sztem érdemes kihasználni a benne lévõ lehetõségeket. Amúgy mi drop C hangolásban vagyunk, nekem nem lötyögnek a húrjaim. Annyi a "trükk", hogy 13-as húrkészletet használok, míg normál hangolásnál 10-11-est raknék fel.

mumpic
Szerintem elég sok hangolása van, azért találták ki, hogy ne legyen nagyon laza a húr. Egyszer lehangoltam C-re, és már lötyögtek. 😊