Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lee86
húúú! köszönöm a válaszaitokat! ezek alapján --nomeg azért némi utánajárás után-- meg lettem gyõzve, karácsonyra, ha minden igaz már vakargathatom a Fendert. 😊

Második kérdésemnél abból a dilemmából indultam ki, hogy ennyi idõsen megvan-e egyáltalán a képesség egy ilyen összetett skill elsajátítására? Mindezt arra alapoztam, hogy például kiskorúan sokkal egyszerûbb, magától értetõdõbb idegennyelveket megtanulni, mint teszemazt huszonévesként. És nem tudom, hogy a hangszerekkel mennyire van ez így. Persze mindez pszichológia, meg tudom is én milyen embertan, ha belegondolok az egészhez csak elszántság, akarat és türelem kell, és akkor ezzel meg is válaszoltam a kérdésemet. 😊

Még egyszer köszi a segítséget!

¡Hala Madrid!

sapkafej
ott van a zeneiskola Gödöllõn

György

Beast Machine
Ja, és én nem hiszek olyanban, hogy tehetség. Csak a gyakorlás.

...vágod?

Beast Machine
jajsrác, nehogyazthidd, én is 18 éves fejjel, érettségire való tanulás helyett álltam neki gityózni (de mondjuk még így is meglett a 3,8-as érettségi átlagom😛) anno, és 2k9 májusában lesz 3 éve, és ha visszagondolok, egy év alatt az ember nagyon sokat tud fejlõdni (ha visszagondolok egy évvel ezelõttre, hogy nem tudtam 16-od hangokat pengetni.... XD).

Szal fel a fejjel, és: gyakorolnigyakorolnigyakorolni!

...vágod?

Koszi a biztatast sracok, csak hulyeskedtem, valami keruljon a topicba is. Nyilvan meg evek kellenek mire nekem valamennyire menni fog. Mas lenne ha tehetsegem is lenne hozza, de akkor mar nyilvan (kis tulzassal) gitarral szulettem volna. Nagyon tetszik a gitarhang is, meg maga a gitar formaja, lehet hulyen hangzik de vonzodok hozza vagy mi. 😊
Neztem itt Godollon vagy kornyeken gitar tanart de meg nem igazan talaltam. De ha bele doglok is megtanulok valahogy. 😉
Aquir
tudsz gitározni (képes vagy rá), csak még nem tudod hogyan kell csinálni. De fizikailag olyat is tudsz csinálni a gitáron amitõl elájulsz. Csak még nincsenek ott a beidegzõdések az idegrendszerben. Azért kell megtanulni hogyan kell a megfelelõ mozdulatokat megcsinálni, amire a tested már amúgy is képes! na meg egy kis elmélet kell hozzá :]

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

tigeroo
és miket próbálsz játszani? ájáájjájj! gitártabot tudsz már olvasni?
Nekem mar egy hete megvan a gitarom aztan megsem tudok gitarozni! Szerintetek a gitarral lehet a baj?

<#nyes><#zavart1><#idiota><#wave><#worship>
Aquir
szépes, nekem is hasonló van (Fender CD-60CENAT)😊
és van értelme, én is csak pár éve kezdtem el (igaz elõtte pár hangszert fogtam a kezemben kisebb koromban), de sok örömet fog okozni (legalábbis én már nagyon hozzászoktam) :]

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

mumpic
1.Szép gitár, nekem bejön.
Elmennék, megnézném hogy milyen rajta játszani, tetszik-e a hangja, illetve hogy pontos-e. Aztán megvenném. 😊

2.Komolyabb alatt mit értesz? Szerintem ne úgy indulj neki hogy akkor most híres gitáros leszel. 😛 Tanulj sokat, járj gitártanárhoz, és akkor jó lesz. Gitározni jó. 😊

lee86
*mármint a gitározással. 😊

&#161;Hala Madrid!

lee86
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1., Ez a Fender gitár mennyire jó befektetés ár/érték szempontjából? http://www.zenepower.hu/site/termekek.cgi?sub=86#994

2., Évekig tartó prüntyögések után, 22 évesen szerintetek van értelme komolyabban foglalkozni a gitárral?

Köszi!😊

&#161;Hala Madrid!

Aquir
talán azért nincs mert fejnehéz, és ekkor amúgy is elõrebillenne a gitár. ha ez van, akkor a nyakra kell kötni a hevedert

halihó
szeretném megérdeklõdni, h ha a gitáromon (sima akusztikus) nincs "gitárheveder-alasztó-gomb", akkor lehet-e valamiféleképpen utólag ráerõsíteni egyet? /keresgéltem, és találtam egy ilyen nevû alkatrészt, de ahogy én látom, annak sefüle sefarka, magyaránt nem jöttem rá h most ak azt ragasztani köll-e vagy furni-e. mert ha esetleg az utobbi lenne, az nem vágná amugyis tönkre az akusztikát..?/
elõre is köszi
Köszönöm szépen a választ én egy Gison Explorert szeretnék onnan rendelni, mert itt Magyarországon sehol nem találok Explorert. Minden üzletbe azt mondjak hogy várni kell rá. Szóval szerintem megpróbálkozom ezzel. Mégegyszer köszönöm!

Hellhammer
Ja meg még egy (baszki egyszerre nem jutott eszembe, azért a több hsz 😊) a német oldalon nézd az árakat, azaz németre állított nyelvvel. Ha angolra állítod, akkor az angliai üzletük árait látod, és az valamivel alacsonyabb, mert ott kisebb az áfa, viszont hiába ott rendelsz, a hozzánk legközelebbi raktárukból küldik és számlázzák, és az meg Németországban van (szal többre jöhet ki, mint amit az angol nyelvû oldalon látsz - és akkor van a meglepõdés, amikor levonják a lóvét).

Hellhammer
Ja persze a postázási címedet, nevedet stb. mind meg kell adnod a regisztrációkor. A szállítási díj fixen 20 euro, 1 csomag pengetõt is ennyiért küldenek, meg mondjuk egy fullos dobszerkót is.

Nekem a legnagyobb csomagom úgy nézett ki, hogy egy 4x12-es gitárláda, egy gitár keménytok és mellé még pár apróság. Nem is fért be egy dobozba, de gond nélkül megjött, ezt már futár hozta és elõtte felhívtak, hogy mikor kézbesíthetik - amikor erõsítõ fejet vettem, midi billentyûvel meg apróságokkal, az is több dobozban jött, viszont azt posta hozta (meg elõtte még 2-3 másik rendelésnél is postás hozta), gondolom valami súlyhatár lehet, mert az erõsítõs csomag kb 25-26 kg volt, a gitárládás csomag meg vagy 45.

Hellhammer
Elõször regisztrálj, amit aztán kb 1 nap múlva aktiválnak (vagy ha délelõtt csinálod, még lehet, hogy aznap megoldják, mert egy thomann alkalmazott hagyja jóvá a regisztrációd). Ezután összeválogatod, hogy mit szeretnél, bepakolod a bevásárlókocsiba, aztán checkout. Én dombornyomott mastercard-al fizetek náluk, az elsõ alkalom után email-ben kérték, hogy küldjem el a bankkártyám és a személyim képét, hogy tudják, hogy nem lopott/hackelt cuccról megy a fizetés. Ezután megterhelik a kártyát (számlát) egy foglalóval, aztán 1-2 nap alatt összeállítják a rendelést, és akkor kerül levonásra a tényleges vásárlási érték. Utána várod a postást/futárt (bizonyos súlyhatár felett futár hozza - sztem 30 kg lehet ez). Nekem átlagban 5-6 munkanap alatt jöttek meg eddig a cuccok. Minden további vásárlás esetén már nincs szükség az azonosításra (fénykép/kép küldés) az csak az elsõ alkalommal van.

Sziasztok!!
Aki vásárolt már a Thomann-ból kérem segítsen vagy ha valaki tudja,hogy kell. köszönöm szépen!!

mumpic
Lennék a Fendernél gitárkoptató szakmunkás 😊
Annyit kellene gitározni hogy elkopjon 😊

Borgi
az már régen rossz szvsz :C

porki fagyok fállalon

tigeroo
árulnak olyan gitárt is amit direkt lekoptatnak, meg szöget átütnek a testén hogy direkt "oldschoolnak" tûnjön
mumpic

Stevie Ray Vaughan gitárját skubizd!

Christiansen
pedig az úgy szép😄D😄:d
tényleg, lefested nemhogy ráfizetsz de még veszítesz is a hangszer értékébõl. no meg a hangjából..

Hello!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok:
Elég régi gitárom van (Fehér Strato), és a festése (fõleg a hátulján) már elkezdett lekopni. Ujra szeretném festeni feketére, de akit megkérdeztem asztalost és gitárboltost, az azt mondta hagyjam mer ez "így szép"😊
De leszeretném festeni szóval légyszi tanácsokat kérnék hogy mivel-hogyan.
Köszi szépen.
Brian Johnson jobban énekel
Froopy
Black Sabbath - Paranoid

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hi!

Lehet, hogy ismeritek de valami zseniális kb 3 napja mást se hallgatok.Padmasana

Christiansen
integrált chip is kegyetlen zajos.
ha nagyon szoftverhírózni akarsz, akkor is külsõ hangkártyák,interface-ek
a legjobbak..de ne akarj..inkább valami multi vagy elõfok
azaz hardwaresen effektezel és csak natúr windows hangerõszabályzó...

Na a helyzet a kovetkezo: Ha mindent elnemitok akkor a gitar effektezett hangja sem hallatszik. Mindegy hogy a LINE-IN vagy a MIC a bemenet, mert akarhogy is allitom a hangeroszabalyzot vagy hallom az effektezett gitarhangot (tenyleg kurva jo LENNE, total zuzos hang is van...😊), de mellette nagyon nagy a zaj is a csatornan. Vagy nincs zaj de akkor semmit sem hallok. Tudom hogy a laptopban levo hangchip alkalmatlan komolyabb dolgokra, csak azert jo lett volna tisztan varialgatni a gitar hangjat. Megha kesesekkel is de legalabb kiprobalni, de az alapzaj miatt ez elvezhetettlen. Van meg itthon egy asztali gep (jelenleg uzemen kivul) bar abban is integralt chip van, azert majd azzal is kiprobalom, hatha... 😊
Na az elobb arra rajottem hogy a dologban tuti nem a gitar a ludas. A kegyetlen zugas a gitar radugasa nelkul is megvan. Eleve oriasi alapzaj van. Nemtudom miert de van folyamatosan mihelyt elinditom valamelyik progit. Eleve ez egy MSI laptop, nem varok csodat, le legalabb a zaj eltunne. 😊

dashed_: Tustent kiprobalom 😉
hangero szabalyzo play control es elnemitod a line in-t, vagy a mic in-t amibe dugtad..ha meg vmi proli,vagy alaplapi hangkartyaval probalod ne csodalkozz a recsegesen.. max a latencyt (hang kesleltetese) tudod novelni a recseges ellen, de mint benne van a neveben igy amit jatszol az kesobb szolal meg, ami nem szerencses😊 vmi jobb hangkartya kene asio tamogatassal es akkor nem lesz se keses se recseges
Egyatalan alabol kell ezeken a progikon allitani? Vagy mindenfele vakeraszas nelkul is azonnal menni kene rendesen?
bens
hangkártyád is lehet a bûnös

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Sracok, sikerult vennem atalakitot igy a 6.3-as jack dugot (ami a gitarbol jon) atalakitja 3.5-re. Igy mar kozvetlenul csatlakoztathato a MIC csatira a PCbe. De! A hang borzalmas, recseg! Tovabba szerintem az a baj hogy egyutt hallom a gitar eredeti hangjat (tehat csak azfut a hangkartyan a Line OUTra es igy a hangszorokra), es a rakevert effektezett hangot is.

2 progit probaltam:

-Amplutube 2
-Guitar Rig 3

Mindketto demo, nem varialtam csak szerettem volna kitapasztalni hogy mukodik. De miert recseg? Illetve miert hallom a gitar eredeti hangjat is, mert ugye pont az a lenyeg hogy azt nem kene!?
Hell boy
olyanok biztos nem XD ennél csak jobbak xD egyébként elõször azt hittem hogy valami atombrutáltekerõs srác lesz szal jót nevettem amikor megnéztem 😄

Christiansen
szerintem azok annyira nem jó hangzások hogy inkább tisztán játszom
effekt nélkül..

Christiansen
pont ezaz, hogy a Line6-el nem lesz késés, mert azt a hangot már nem
kell a hangkártyával effektezni, csak átmegy rajta realtime

Beast Machine
SOHA nem lesztek olyan istencsászárok, mint EZ a srác.

SOHA.

...vágod?

Hell boy
A Pocket POD csak egy multieffekt és mivel nem szolgál külsõ hangkártyaként ezért ugyanúgy lesz késés, ha meg akarod szüntetni a késéseket akkor egy asio-s hangkártyát kellene beszerezned ilyen páldául a Toneport is amit írtál, a tone portba úgy tudom hasonló effektek vannak mint a POD XT-be úgyhogy nem nyúlhatsz vele mellé, de ha azok nem tetszenek akkor még mindig ott van a guitar rig ami egyébként sztem nagyon jó progi én szoktam használni felvétlnél is és eddig bevált.

Oké, akkor már csak az a kérdés, hogy a "szar" hangzás, illetve a csúszás megmarad-e a Pocket PODnál. Ha marad, megpróbálkozom ezekkel a Toneport kütyükkel - külsõ hangkártyák, amik elvileg ugyanúgy tartalmaznak erõsítõ/effektmodelleket. A gond, hogy nehéz találni errefelé usereket, akiknek konkrét tapasztalatuk van. De addig is köszi a válaszokat, meg a véleményeket, nagy segítség. Virtuális sör megy mindenkinek.

skate00
VideoSmart Gitársuli kezdõknek

NA senkit nem érdekel a gitár?? (olyan 10 körül gondoltam)
http://kepfeltolto.hu/i/?312939&t=img

egyaltalan nem alja a progi.. nagyon jo hangzasokat ki lehet vele hozni, ha foglalkozik vele picit az ember. Esetleg megsegiti mas pluginekkel is.
A keses meg a "szar" hangkari miatt van.Nem art egy asiot tamogato hangkari ala.
Köszi, nem tudtam, hogy ennyire alja progi.

bens
hangszerekhez monót használj ne sztereót

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Ilyenem van:

De pont a forditottja kene!
Gondoltam en is kiprobalom ezt a dolgot, marmint hogy a gitart osszekotom a laptoppal. Sajnos nem volt olyan csatlakozom ami a nagy jack dugot alakitja at a kis jack-re, igy ugy oldottam meg hogy az erositobol vezettem a PCre ha gitar jelet. Ugy sikerult osszekotnom. Volt olyan gerjedt hang hogy az valami eszmeletlen... 😊
Christiansen
az egy szar. az összes olyat betiltanám..Amplitude jobb, de azért az is szar😊)

Elõre köszi! Nagy segítség lenne!