Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gibson9
B.U.É.K! 😄
Lenne egy kérdésem. Áthangoltam a gitáromat C-be, tehát a legvastagabb húrom most C, viszont annyira laza lett a húr, hogy olyan mintha x-eket pengetnék rajta :S De ha meg húznék rajta, akkor már nem C lenne.
Valaki esetleg ha tudna segíteni azt elõrre is köszönöm!

AtomHeart
Squier standard strat hasznaltan egy jo valasztas lenne, hacsak nem uberbrutal metalra kell.

Egy ilyent arul itt egy tag (#24124), erdemes megnezni szvsz!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Hellhammer
Ja 😊 Nemtom melyik zenekar volt, de a dobosunk mondta pont, hogy azt csinálta a dobos, hogy minden szerda meztelen nap volt neki. Szal minden szerdán meztelenül volt egész nap, és csak piált meg evett aznap. Néha elfelejtette, de akkor mondták neki a többiek hogy "Na milyen nap van ma?" és akkor egybõl dobálta le a ruháit 😊

Hell boy
In Flameséknél ais a dobosnak vannak ilyen hülye videói 😄 amikor stúdióztak

Úgy értem a továbblépést ,hogy most egy akusztikusom van és szeretnék elektromosat. A squier úgy néz ki meghaladja a költségvetést,de lehet h használtat veszek még nem tom. Épp ezért nem akarom elkapkodni,ezért várok további ajánlást. Szeretnék jól választani.
mumpic
Továbblépni? honnan? Az a squier amit belinkeltél az miért nem jó?

Úgy érzem, hogy most már itt az ideje a továbblépésnek. Max 50000ftom lenne elektromos gitárra. Én a Stagg L400-at néztem ki. Mi a véleményetek róla? De várom a további ajánlásokat.
Fasza, de mintha a 2 gitár hangolása nem stimmelne, legalábbis nekem ez volt a benyomásom. Mea culpa ha tévednék, ettõl függetlenül jól sikerült felvétel.

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

Gando
na ez ritka nagy állat 😄

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

Hellhammer
Na ha már mindenki felveszeget, akkor én is linkelek 😊
Szal elkezdtük mi is felvenni a számainkat tegnap. Itt egy kis izelítõ: tréler.

Mikor agyilag lefáradt a dobosunk, akkor kezébe kapta a kamerát (lesz folytatása is): Frencis Beat visszavág

Ja meg csinálja valaki a blogunkat is myspace-en, talán lesz frissítve (nem biztos): blog.

Skacok itt az új számunk (nem akarok egoista lenni de az leszek) KURVAJÓ!!!!!!!!!

Csekdiszáúthttp://www.youtube.com/watch?v=CVhImvP-_eU
Borgi
szvsz zeneelméleti alapok azér nem ártanak 😮

porki fagyok fállalon

Froopy
Egy tanár meg tudja mutatni a technikákat... Sõt, lehet, hogy a testtartásod miatt nem tudsz könnyen elõrejutni, amit egy tanár az elsõ órákon tisztáz... Mind1, fáradt vagyok😄 jó8😊 bye

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Nitramk
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ha gitározni tanulok akkor érdemes-e tanárhoz fordulni, vagy esetleg meg lehet tanulni jól úgy is hogy fogok egy könyvet ami ezzel foglalkozik, és emellett még megpróbálok eljátszani számokat netes TABokról? Igazából van egy ismerõsöm aki szerint mennem kéne, mert megtanulnám a zenei alapokat, hangnemeket, stb... viszont többen mondják hogy könnyen meg lehet tanulni egyedül is, és hogy nem a fogalmakkal fogok gitározni hanem az ujjaimmal. 😊

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Na akkor 1 kis vélemény,😊

Tökös riffek,Tetszett ahogy indult,,szépen ment végig,néhol pontatlan,,Superbuttos énekkel simán elbírnám képzelni.
Elsõ felvételként egész korrekt,,fõleg házilag.
Viszont a szólót ki kellet volna hagyni ,vagy normálisan megcsinálni,mert ez így elbassza a dalt.erõltetett,nemodavaló ,kis püttyögés azt csinálja tiesto.

Összeségében fasza,csak így tovább,,ha lesz még dal nyomassátok fölfelé.

#24126ra vélemény?😄

hja,,

ezt mi pedig a köv. képp vettük fel,,,mindenki fogja a hangszerét,kényelmesen elhelyezkedik,,,1 mikrofont belógattunk középre...plusz még 1 az énekhez és rec😄..a végén audacityvel basskiemelés és sercegés eltávolítás,,és tádám😄D

egyébként elég hallgatható lett,,most vagyunk stúdióban.pár dalt rögzítünk,majd linkelem ha kész.

Üdv!

eladnám Squier Standard Stratomat, ha valakit érdekel, mailben megbeszélhetjük.

Szasa

sza.sa

mumpic
Nekem tetszik, várom a kész verziót. <#eljen>

Hell boy
nem rég elkészültem egy felvétellel ami még kicsit hiányos mert még a szólót fel kell venni meg az éneket szal még csak félkész de kiváncsi vagyok a véleményekre. itt található katt

Nem ezt mi gyöngyössolymoson vettük fel a próbatermünkbe a következõ képpen:
Samplitude 10-es verzióval csináltuk az egészet....
3 sáv gitár(szóló,ritmus,basszus) minegyik külön kikeverve(parametric EQ)...
A gitárokat a line6 Pod Studio UX1-el vettem fel....
A dob meg annyi hogy bemikrofonoztuk(és nem hangszermikrofonnal)...
Tettünk egyet közvetlenül a lábdobhoz egyet a tamokhoz egyet meg a cinekhez fel középre, majd mind 3 sáv bement a behinger XENYX 808 keverõmbe akol megfelelõ vágást kapott EQ-n(ezért arra volt szükség mert külön nem bírtuk volna felvenni a dob elemeket így 1 sávra került ésha nem lett volna mögötte EQ akkor a cinek megvágják a lábdobot stb....) és ezek után ment be a line6 Pod Studio UX1-be ahol kapott egy icipici reverbet meg mélykiemelést a lábdob és a tamok miatt)
Szépen összejátszottuk aztán a legvégén 1-2 igazítás és kész is^^

Remélem elég részletes voltam 😄
köszi a választ. és van valami honlap esetleg amelyik megbízhatóbb szerinted?
ha rádugom gépre a gitárt, kell vmi progi ami felismeri, vagy fel lehet venni vele?
hol vettétek fel??pesten vmerre?

Hell tudnátok olyan oldalt mutatni ahol bemutatják a guitar rig használatát??

Borgi
kell venni ilyen nagydzsekk-kisdzsekk átalakítót, és akkor beletudod dugni a pc-be a gitárt, mármint csak hangját ;*-C
én 36k-ból, ha mostani tudásom szerint elsõ gitárt vennék, vennék egy squrier stratot, szerintem teljesen korrektetek 30-32k körüli verzójuk.

hangszerdiszkontrol az a véleményem, hogy mindent kirak a honlapra a srác, de a felét nem tudja megszerezni. legalábbis nekem eddig 2-bõl nulla ;*-C

porki fagyok fállalon

Üdv! Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de elektromos gitárt hogy tudok számítógépre kötni, mi kell hozzá?(kábel, software stb). éserrõl az oldalról mi véleményetek? van itt vmi jó szólógitár a "nagyonolcsó" kategóriában?😄 (max. 36e.) vagy ha nincs, jöhetnek linkek hogy hol van jobb. elõre is thx
Köszönöm szépen mindenkinek😊
Gando
szvsz nagyon jó... bírom az ilyen zenéket <#eljen>

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

Aquir
kiszeded a pöcköket (vagy kézzel vagy segédtárggyal vagy speciális kiszedõvel) alulról felfelé, vagy tökmindegy, és ott az új húrt bedugod, hogy a pöcök vágatába menjen bele, azt meg beleteszed így együtt a lyukba, és a húrt meghúzod hogy megakadjon. Aztán a fejnél feltekered úgy a húrt hogy a belsõ felérõl tekeredjen fel és levágod a kilógó végét

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sziasztok! lenne egy kérdésem ... azaz egy problémám elektro-akusztikus gitárt kéne felhuroznom és nem igazán tudom azaz értem hogy a hurlábnál hogy cserélhetem ki a hurt hogy szedhetem ki a hurt a kis szoritó bigyóból aki tudna dobni valami linket vagy valami lerást vagy csak tudna segteni pls Válaszoljon!!!
bardocz
Bejövõs😊
_Hellosztok elkészült a bandánkkal az elsõ demo felvétel...
Szeretném ha meghallgatnátok és véleményt nyilvánítanátok róla....
Link:Shalem-Le a Láncokkal

Elõre is kösz 😊
Borgi
korrekt szvsz

porki fagyok fállalon

http://hangszershop.hu/catalog/product_info.php?cPath=25_59&products_id=103 Errõl a gitárról mit gondoltok?
Froopy
Nincs mit😊

Kocce a hozzaszolast, megnezem ezt a zeneiskolat akkor komolyabban. 😊
mumpic
Leszedtem neked fülre egy részét:

Dzsííí---dzsi-dzsidzzsi--dzsi-dzsidzzsi--dzsííí, dzsííí---dzsi-dzsidzzsi--dzsi-dzsidzzsi--dzsííí ×3

aztán:

vruummm, vrúúúmmm, vrúúúm vrúúúmmm.
dödödödödödödö ×sok
<#idiota>

(szorri, pár órán belül vizsga, és már nagyon le van halva az agyam)

tigeroo
hát egen.
pedig nem bonyolult a basszustémája.
no nembaj😊
Aquir
akkor megpróbálod kihallani az mp3-ból :]
egyébként nincs a 911tabs-on gp fájl róla, de még csak gitár tab se xD

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

tigeroo
helló emberek!

depresszió - itt az én idõm c. gp fájlt keresem! (vagy a bass tabját)

a wicked oldalán találtam de onnan nemtudom letölteni (server error)
ami a 911tabs.com-on fenntvan azt meg a guitar pro-m nemtudja megnyitni
Beast Machine
Most miért, az enyémet is Lajosnak híjják 😛

...vágod?

sapkafej
én voltam ott egyszer, és egy csávó ott oktatott egy embert egy szobában.

György

Froopy
😊
Ha így jobban tetszik, akkor elvittem hozzá a gitárt és megnézettem vele... És persze játszottunk rajta... És nem egyszerre😊

csodálkoznék, ha férfi neve lenne a gitárjának 😊

Borgi
te a gitároktatódnak:
-"Õ itt József, az új gitárom" ^^

porki fagyok fállalon

Froopy
Én a Ferencvárosi Ádám Jenõ zeneiskolában tanultam gitározni 2 évet. Itt teljesen egyéni volt az oktatás, de csak részben volt beleszólásod, hogy mit szeretnél tanulni. (A tanárommal nagyon kijöttünk, így mikor megvettem az elektromos gitáromat, bemutattam neki.😊 Meg ha elakadtam valami saját "projektben", akkor boldogan segített.)Én klasszikus darabokat tanultam, ha valakinek mond valamit Julio S. Sagreras vagy M. Carcassi neve. De a zeneiskolai oktatáshoz szervesen hozzátartozik a szolfézs😊 Ami ugye (azt hiszem 4 évig) kötelezõ. Viszont lényegesen olcsóbb, mint egy magántanár. Úgy hallottam, hogy magántanárok 2-3000 forintot vagy többet s elkérhetnek egy óráért vagy foglalkozásért. Nekem az Ádám Jenõben 5500 körül volt egy félév. Gödöllõn nem tudom, hogy hogy megy, de érdemes fontolóra venni. Ha nem tetszik, kiszállsz az elsõ félév után, és keresel egy magántanárt. Bocsi a hosszú válaszért😊))

Aquir
ez "csak" annyi hogy mire vagy érzékenyebb, de a szorgalom nélkül a tehetség is meg van kötve 😊

Christiansen
igaz az rá, mint a nyelvtanulásra

viszont a tehetség dolog igenis létezik,
ahogy pl. az abszolút hallás is. más kérdés hogy csak keveseknek adódik
meg, ráadásul van aki leél egy életet anélkül, hogy tudná..

Az rendben van csak ahogy neztem ott nem egyenileg hanem csoportosan oktatnak, nekem magantanar kene, hogy az oktatas alatt csak harman legyunk. A tanar, a gitar, es en. 😊