Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mészáros Ádám (Erik Sumo Band,Péterfy Bori,Ninjahelikopter,stb.) fiatal,lelkiismeretes gitáros oktatást vállal Budapesten! Keress,ha érdekel az improvizáció! (Mûfajtól függetlenül.)
Jelentkezz,érdeklõdj bátran!
[email protected]
www.myspace.com/mszrsadam
Szia mindenki.
Valaki nem tud csalamádé 4-et valahol.
Nagyon kéne.
nem olyan bonyolult dolog egy húrt kicserélni...

Hell boy
ha nem értesz hozzá akkor bemész a legközelebbi hangszerboltba és kicserélik neked a húrokat

Hello!
Van egy nylon húros gitárom és az a gonom,hogy le kez hámlani az egyik húrról a burkolat és nagyon csúnya hangja lett.nem tudna valaki segíteni,hogy hol lehetne kicseréltetni?lehetõleg Pesten
Köszi

Hell boy
na az már egy nagyon korrekt kis gitár azzal elleszel jó darabig, csak kérdés hogy mennyit kér érte... 85 körül van az új ára szal sztem 60at biztos elkér érte bár kitudja, van aki szereti elkótyavetyélni a gitárjait 😄

mike0013
😄😄😄
azt hiszem tökéletesen lebeszéltetek róla😄
"nem akarok rocker csajt"😛😄
de találtam még egy áldozatot... ismerõsöm eladja a gibson epiphone g400-as gitárját😊 tetszik... és vele még részletre is meg tudom beszélni😊 bár kérdés mennyiért adja😄

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

minõségbe ez árához illõ gityó...
de ezt a külsõt sz.tem a jövõben még megbánod

tigeroo
háát nemtom, inkább valami "normális" gitárt vegyél. ha csak reszelni akarsz vele, akkor ahhoz jól áll, de attól hogy tudsz metált játszani az még nem jelenti azt hogy gitározni is tudsz (sokak meg ezt hiszik...nyomják a riffeket közben ha akusztikus gitárt adnak a kezébe csak néznek)

a gibson féle forma szerintem a legjobb. vagy a strato
Christiansen
ez csak metálra jó, alsó kategóra miatt pedig csak
zsizsik "zsíroskenyérmetál" lesz az eredmény, de ha rocker csajt
szeretnél nem jó hangzást akkor inkább ilyet vegyél😄😄d

"Csak nem tudom nem-e húz el nagyon a metál felé, fõleg kinézetre😄"

Hat sznted? jazz-es ,nagyon jazz-es.. 😄

Az a lenyeg ,hogy neked tetszen. En biztos nem vennek ilyen gityot😊
sapkafej
full metál

György

mike0013
Sziasztok!
Megint én😊
Voltam itt Sopronban egy másik zeneboltban, ahol szemezgettemezzel szemezgettem... Márkára jó😊 40ezer, mert használt, de hibátlan állapotú, hangra mindenre... Csak nem tudom nem-e húz el nagyon a metál felé, fõleg kinézetre😄 Ti hogy vagytok vele?

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

amugy véletlen belebotlottam a megoldásba , mer tegnap nézetem peavy 5150 vagy mi aztán ilyet ir hogy bassus gitárt csinál a gitárbol a reklám szövegébe XD ugyhogy gondoltam
tehát várnom kell egy jobb erõsitõig 😞
en sejtem mirol beszelsz ,es valszeg a gyenge hangfal miatt van , es igen egy normalissab lada nem csinal ilyet.. vegyel vissza a melybol 😊
mumpic
Miért nem jó mikrofonozva? Megrémül és elfelejt torzítani? 😛

nem tudom normálisan mert gépbe nem tudom bedugni mikrofonon át meg nem jo xd
mumpic
Akkor vedd fel valahogy, és tedd fel a hangmintát, mert mostmár baromi kíváncsi vagyok. :o)

nem ugy torzit de mind1😄 haggyuk
mumpic
Akkor viszont nem értem. Ha használsz torzulópedált akkor jó hogy torzít. <#circling>

hát distortionnal amugy az erõsitõ clean on van nem max volume-on , csak van mellé pedál
mumpic
Tiszta csatornán? Ha nincs csutkára feltekerve, akkor azért nem kéne torzítania.

ha mély hangoknál plam mutingolás után betorzit ez erõsitõ az azért lehet ,mert kis 15 wattos? azt egy jó erõsitõ nem csinálja ugye?
Christiansen
amit ne, a késõbbieknek is😊

Vorson, Harley Benton, Baltimore, SX, Aria, Johnson stb..

mike0013
köszi szépen mindent😊

Christiansen
na a kis narancs nagyot tud dörrenni!
Cort,Invasion,Epiphone, olcsóbb Ibanez,Yamaha

mike0013
a csávó a boltban orange crush 10W-os erõsítõvel mutatta, hát... volt egy jófajta hangzása😄
akkor mindenképp ezt a squier márkát ajánljátok:/? nincs még valami, ami szépen szól és "olcsó"😊?

Christiansen
Squier Bullet vagy Affinity Strat + Orange Crush kiskombó

hatalmas sound!!

mike0013
hmm, akkor most teljesen tanácstalan vagyok😄
squier gitárok annyira nem jöttek be:S bár az tökéletesen beleférne a keretbe és mellé még egy 10W-os erõsítõ is a gyengébb fajtákból, de otthonra tökéletes...
esetleg 40, max 45-bõl összetudtok állítani nekem egy "szettet"😊?
gitár, erõsítõ, kábel, ezek kellenek mindenképp, köszi szépen!😊

tigeroo
szerintem squiert vegyél!
ár/érték arányban a legjobban jössz ki vele
Froopy
Saját véleményem szerint ha normális kezdõ gitárt szeretnél, az 30-40 körül lesz. És akkor még mindig kell az erõsítõ ugye. Szetteket pedig nem érdemes venni, azokról beszéltek le a leghamarabb az Itteniek😊 Én elég szarul intéztem az ügyeimet annó😊 Év elején megvettem a Cort G200-at, év vége felé pedig az erõsítõmet, egy Roland Cube-15X-et... Addig meg egy DoItYourself elõerõsítét használtam számítógéppel.:S Dejó, hogy már tól vagyok rajta😄 A Cort-okat tudom ajánlani. De ahogy elnézem, nagyon hambucis gitárokra mész😊 Ez volt a véleményem... A többit a tapasztaltak😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

mike0013
köszi szépen a tanácsot, akkor már el is felejtettem😄
És errõl a gitárról milyen véleményetek lenne😊?
Meg a helyi boltban is voltam, ott mutattak nekem egy Ibanezt, hogy kezdõknek ezt ajánlják, meg is mutatta, szépen szólt... 42-bõl fáj, csak az a gond, hogy nincs annyi pénzem, hogy még vegyek ehhez legalább egy 10W-os gyakorló erõsítõt:S

Christiansen
tényleg ne vegyél ilyet!
Squier, Cort, Epiphone stb. ilyesmi márkák alatt kuka mind..rá se jössz egy fél évig hogy szar, de akkor már késõ, és a kutya se fogja megvenni tõled

forza milan
Hát szerintem még ebben a nagyon alja árfekvésben is lehet tán jobbat fogni,zenekarunk gitárosának órég volt egy ilyenje,végevolt mindenének hónapokon belül,pickupok javithatatlan állapotba kerültek már magától a használattól....A tag utána végigrúgdosta a világ minden elébe kerülõ dolgát mert akkor még ez is sokat ért a lelki világának...szóval én nem ajánlanám😊De lehet más mást mond ez csak egy személyes tapasztalat nembiztos hogy ez veled is megesik!!

mike0013
Sziasztok!
Errõl a gitárról szeretnék véleményeket kérni😊 Ilyet szeretnék venni, de elõbb gondoltam megkérdezem a nagyobb tudásuaktól!
KÉP
GITÁR: Vorson EDG-46
Test: candlenut dió
Nyak: jávorfa
Fogólap: rózsafa, 24 bund
Hardware: krómozott TMCS-1
Vintage tremolo
2db VR20 humbucker pick-up
1db hangerõ potméter
1db hangszín potméter,
3 állású pick-up kapcsoló

köszi szépen elõre is!

Hellhammer
Bõr pánt + valamilyen straplock. Nem kell utána variálni a pánt fel- leakasztgatásával, hanem simán csak a straplock-ot pattintod be a helyére - a pánt sem szaródik el, meg tuti hogy nem fog kiakadni a pánt és a gitár a földre zuhanni.

mumpic
Nekem amolyanfajta Jim Dunlop van, ilyen racsnis rátekerhetõs. Kaptam. Jó, mert nem szakad el, rossz, mert a lespaul-lik gitáromnak egy pontban megnyomta a nyakát a tövébél.

milyen pántot érdemes venni ami sokáig birja (a mostani az olcsó vacak volt és már el is szakadt) van ilyen müanyagos végü az sokkal jobb?
gibson9
Na ehez viszont már nem értek. De majd kérek segítséget egyik ismerõsömtõl ez ügyben, mert valamivel többet ért a gitárhoz mint én. Még nincs 1 éve, hogy vettem.

Hellhammer
Az is lehet, hogy a nyakban lévõ feszítõpálca kezdi elhúzni a nyakat egyre jobban, ahogy lazítod a húrokat. Igazából az a szopás ezzel, hogy elvileg adott hangoláshoz és adott húrvastagsághoz kell beállítani a nyakat, ha változtatod valamelyiket (hangolás, húrvastagság), akkor újra kellene állítani a pálcának a feszítését is.

mumpic
No jó, de azt azért érzed hogy ott nincs valami rendben ha egyre lazábbra engeded a húrt, és a hangológép még mindig C-t mutat? Használd a füled is!
A gépben meg lehet hogy kezd merülni az elem, azért mutat fals dolgokat.

gibson9
hangológéppel 😄 Chromatic tuner

mumpic
hûha, mivel hangolsz? 😊

gibson9
Köszönöm szépen neked is 😊 Igazából azt nem értem, hogy behangoltam már c-be és nem volt ilyen gond, de ahogy elhangolódik és én meg hangolom vissza (és általában lazítanom kell olyankor a húrt) most már annyira laza lett, hogy nem adja ki a hangot rendesen, csak az elsõ 3 bundnál. De most veszek is 12es húrkészletet és letesztelem 😄

Hellhammer
Én is drop c hangolást használok, 12-es húrkészlettel semmi problémám nincs. Jó a sima 12-es húrkészlet is, de nekem jobban bejött az elixir 12-es bariton készlete, na abban már elég vastagok a húrok (12-16-22-38-52-68).

gibson9
jah akkor bocsi félreértettem :$ De amúgy nincsenek szerencsére 😄 tanulgatok akordokat is, de váltani egyikrõl a másikra még nem megy azonnal :/

mumpic
csal = csak, eh. 😛

mumpic
A 'csal darálást' úgy értettem, hogy nincsenek benne nyakatekert akkordfogások a kvintek mellett, meg magasfekvésû szólók. 😊

gibson9
Köszönöm a segítséget! Egyébként dropC-re van hangolva. És nem csak darálni szoktam rajta 😄 A refrének között a verse-kben kipengetõs részek vannak azokban a számokban amiket tanultam most. Na de persze a refrén az zúzás 😄

mumpic
Vegyél egy vastagabb húrkészletet. Szerintem minimum 12-est. Ja meg ha csak darálsz rajta (gondolom), akkor elég ha csak dropC-re hangolsz, így a maradék öt húr kicsit feszesebb lesz, és a kvinteket is le lehet fogni egy ujjal.