Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
a refrénen belül ráadásul van egy plusz ismétlés alternatív befejezéssel 😊 ezért az egész refrént a De Segno ismétléssel próbáltam duplázni, viszont a második ismétlésnél a versén belüli alternatív ismétlést átugorja :/

szerintem is a copy paste lesz a megoldás 😄

köszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Közvetlen ismétlést használhatsz ismétlõjelekkel - pl az intro után a két verse - , illetve rendelhetsz az ismétlõjelekhez alternatív befejezést (ha pl 8 ütembõl csak 7-et akarsz megismételni és a nyolcadikba kéne valami változtatás).
Olyan funkcióról nem tudok, hogy visszatérjen adott ütemhez, pl: hogy a verse 2 és a szóló után visszatérjen a már elõzõleg beírt refrénhez. Talán marker beállításokkal meg lehet oldani, de elsõ ránézésre nem találtam ilyet (legalábbis az 5-ös guitar pro-ban, a hatosban már lehet hogy megoldották valahogy).
Azt viszont vedd figyelme, hogy az ismétlõjeles megoldás minden hangszerre vonatkozik, tehát ha más hangszer játékában van variálás az ismétlés alatt, akkor érdemesebb simán a Ctrl+C Ctrl+V megoldással élni.
norbre
sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni kottaíráshoz.. GuitarPro-ban szeretnék pár tabot bepötyögni, és az egyes részek ismétlésének megadásánál van egy kis problémám..

a szám így épül fel:
- intro
- verse (2x)
- szóló 1
- refrén
- szóló 2
- verse (1x)
- szóló 3
- refrén
- szóló 4

mivel a verse és a refrén is ismétlõdik a számon belül, jó lenne ha be tudnám rakni hogy az adott helyen megismételje a korábbi részt, de nem tudom erre van-e valami szabályos kottajelölés?

köszi elõre is

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

mostanában freeztag ez játszom a quake arenaval.
itt: http://www.excessiveplus.net/spider
Pinky*Punk néven
Ha valaki szeretne játszani velem.. jöjjön, vagyunk már páran magyarok

Fehercsoki
Hát ha nem rezeg az elég gáz mert akkor nincs hangja=/

tigeroo
nem rezeg E-ben sem a húr, csak kibaszott feszes, barrézni pl. lehetetlen vele, ez az egyetlen gondom hogy nagyon feszes rajta a húr. (de mondom ha lehangolom 2 hanggal és capozom akkor teljesen jó már)

slinky: valszeg ja, vastag a gyárú húr nagyon rajta.
Fehercsoki
A merevítõpálcát akusztikus gitároknál 2 helyen lehet állítani: vagy a nyak felsõ részén ahol a hangolókulcsok vannak, vagy pedig a nyak alsó részén, ebben az esetben az állító csavar a hanglyukon át érhetõ el(ez a gyakoribb szerintem). Milyen húrkészlet van most fent? Amúgy attól hogy állítasz a nyakon nem lesznek kevésbé feszesek a húrok E hangolásban, a zörgés pedig sok más miatt is lehet.(pl be kéne reszelni a bundokat) Gitár teljes beállítás kb 10k körül van, de csak akkor add be ha biztosan megbízható a hangszerész.

baszki mért nem veszel rá egy kicsit vékonyabb húrokat?

tigeroo
van egy johnson westerngitárom, sajna E hangolásban rohadt feszes a húr (F akkordot pl. lehetetlen barréban fogni)

így lehangoltam D-re és capozom a 2. bundnál, de nem az igazi így (amúgy tuti a húrtávolsággal lesz baj, mert ha lecapozom akkor még nem zörög de csökken a táv a fogólap és a húr között)

de a nyakát nemtudom beállítani, mert nem látok rajta csavart, imbusz semmi sincs rajta. akkor ezt már nem lehet beállítani? vagy a hangszerész betudja? mennyibe kerül kb. egy nyak beállítás? (csak azért kérdezem mert melózom, jövõ héten szabin tudok elugrani vele egy megyeszékhely hangszerészéhez)
Szerintem pszichedelik szóval jól néz ki..

Szeretem a cicákat

randa

Fehercsoki
Szerintem nagyon csúnya.

Szevasztok!
Kéréssel fordulok hozzátok, hogy ítéljétek meg, hogy fest amit majd láttok. Épp gitárépítésben vagyok, és a kép alapján majd láthatjátok a jelenlegi helyzetet. Van akik szerint jól néz ki, van akik szerint nem igazán, jobb lenne simán feketében. Azt szeretném kérni Tõletek, hogy véleményezzétek, maradjon így vagy legyen inkább simán fekete?
A kép:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/625419_589142374442328_1749934042_n.jpg
amúgy meg ja.. amióta létezik elektromos gitár, azóta kontárkodnak amatõr gitárosok különféle effekpedálok építésével. És azóta nagyon sok fejlesztést hoztak a világba, különféle áramköröket fejlesztettek ki.. ami jó és szép.
Leo fender, és Jim Marshall is elõbb amatõr zenész, gitáros volt, és csak azután váltak amatõr elektrotechnikussá és hozták létre a saját nevük alatt futó cuccokat

a legvégsõ szint meg amikor megbasz a mikrohullámú sütõ trafója, mikor át akarod szerelni a saját készítésû erõsítõdbe és jobb létre szenderülsz.

sz4bolcs
Ez a gitárosok következõ szintje. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Jó lenne ehhez érteni amúgy

Szeretem a cicákat

Én már vagy 100 hsz óta csak lesek, tiszta villamossági topik <#zavart1>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

hát ha lesznek még itt mások akiket érdekel a téma..majd nyitunk egy fasza topikot a tudományosba

amúgy meg ok.. majd veszek új elkókat, nem kockáztatok inkább, igazad lehet

Hecker007
A véglegesbe azért én vennék új elkókat, a régiek hajlamosak elszállni, kiszáradni. Nekem legutóbb egy kb 10 éves eddig hibátlanul mûködõ tápban száradt ki az összes szûrõ elkó, de láttam olyat akinek kipukkant és minden tiszta elektrolit volt a mûszerben.
Elektrolittal meg vigyázz!!
Kezdünk egyébként átcsapni erõsítõ építésbe 😄 lehet nyitni kéne egy külön topikot, vagy egy privátot erre a célra, hátha van más is akit érdekel a téma.

Én így csinálom ha csöves végfok erõsítõt építek majd.
Most még csak szemezgetem hozzá az olcsó de jó alkatrészeket, csöveket.

Trafó.. olcsó de elég nagy darab, hogy kihozhassak belõle 400W ot, sag nélkül.

Aztán kapcsolható diódás graetz híd és 5u4 es egyenirányítócsõ..választható mint a mesa dual rectifierben.

Aztán két baszott nagy szûrõelkó amit találok, közé meg egy jó nagy folytótekercs, legalább 10 Henry-s.

A fojtótekercs a kondikkal együtt jobban megszûri a tápot, mint akár mi más, kb 15 sec amíg a fojtó eléri az üzemi feszültséget, addig ellenirányba dolgozik.
És azért is jó, mert ha a végfokba egy nagy hanglökés érkezik a mély tartományba, a fojtó tekercs rengeteg ampert tárol magában és amikor kell a végfok számára biztosítja..így a mély tartománynak is elég szolíd vastag hangja lesz.
Ez az ami hiányzik nagyon sok erõsítõbõl.
Ilyen fojtó tekercs van a dual recben, a régebbi marshallokban, meg a úgy általában a régi, de ma nagyon drága erõsítõkbe.. ezt nem lehet helyettesíteni elkókkal sajnos. A kondik feszt tárolnak áramerõsséget nem a tekercsek mind a kettõt.

Diódát nem rakok bele, mert csak bezavarna, a nyitás és a zárás nem foyltonosan hanem szakaszosan mûködik, kis megszakítások lennének a táp jelben, és akkor már nem lennne simított.

Aksit sem raknék bele, mert nem egy class A hyper utlra tranyós cuccot építek.

tenkenorman
Ha ma valaki erõsítõt épít csak toroid trafóval tegye. toroid + graetz hidas egyenirányító, egy kondenzátor telep simítani a brummot + 1 dióda és egy aksi simításnak. tökéletes.

http://www.tenke.hu

azzal és egy ronggyal fényesre polírozod a gitár testet, de az elég sok idõ kézileg, és fáradságos munka. Jobb ha van polírozógéped.

az is egyszerû.. bár elég idõigényes dolog.
bemész a barkácsboltba, vagy festékboltba, és kérsz polírozó pasztát.
De ne autopolírt, hanem olyat amivel karcokat lehet polírozni, és nem olyat ami a meglévõ fényes lakkot, jobban kifényesíti.

Fehercsoki
Szóval most az van, hogy nagy része matt, de ahol a kezem hozzáért ott fényes foltok vannak, és azt szeretném, hogy az egész fényes legyen, ezt hogy lehetne elérni?

Fehercsoki
És azt nem lehet hogy a többi nem fényes részt kifényesíteni?(nem szívesen csiszolnám)

igen..
bemész a barkácsboltba, vagy a festékboltba és kérsz vizes csiszolópapírt..a legfinomabbat kérd ami van. 300 ft kb egy lap

hazamész és ott ahol fényes, gyengén megsimogatod a finom csiszolólappal..
majd ciffel, vagy fogkrémmel addig polírozod amíg megfelelõen hasonlóvá válik a környezetéhez.

Fehercsoki
Matt gitár pár helyen már kifényesedett(ahol hozzáér a kezem), annyira nem zavar, de lehet valamit kezdeni vele? Gondolom újra mattá varázsolni elég nehéz lenne, esetleg ki lehet fényesíteni valahogy az egész gitárt?

Hecker007
Heggesztve van ahogy nézem, ha megpróbálod vágni biztos hogy szétvágod a vezetéket is.

sanzik
nekem azt hiszem van a padláson egy rossz mikróhullámú sütõ,ha kell viheted
Guidorace20

Becsapott a villám pedig én hittem neki,

nézd már meg léci, hogy nem tudnám e vasfûrésszel és vasreszelõvel leszedni a heggesztést, hogy azt szét szedhessem az egészet.
A ragasztás nem gond, berakom egy lábasba és jól megfõzöm a trafót, aztán szétjön az egész.

Hecker007
Nem lehet szétszedni, össze van heggesztve az egész.
Egyébként lomtalanításnál figyelni kell, nekem is van a padláson 1-2 kukázott rádió, tv. Alkatrésznek tökéletes, csöves cuccokat meg börzéken érdemes keresni, faterék egy veterán motoros börzérõl jöttek haza egy kis csöves rádióval. Egy csõ csere ráférne, de egyébbként hibátlanul.

Mi van a tiktakkos doboz mellett figyeljétek már.
Csak 4 ezer ft. Csak a réz anyaga többet érne a méhben.
Szívem szerint megvenném ezt a kolosszális darabot, csak félek, hogy nem tudnám beépíteni egy dobozba sem.
Egy max 2U magas rack dobozba tervezem bepakolni a berendezést.
De ennek azthiszem legalább egy kisebb láda kellene. =(

izé.. léci nézd már meg hogy a mikro trafója nincs e esetleg összeheggesztve valahol a vasja.. azt hallottam.
Nehogy ne tudjam szétszedni. =(

nincs tipped, hogy honnan tudnék ilyen trafókat beszerezni?
Legalább kettõ kéne.
Egy EL34 végfokhoz, és egy 6L6 véghez.

A kimenõket természetesen meg sem próbálom összegányolni házilag, oda egy minõségi ultra Hammond trafó lesz megvéve.
De a tápot szeretném olcsón megúszni.

Hecker007
Nem kell bemutatni 😄
Viszont jó vele dolgozni, meg így minden eszközöm megvan az egyedi számítógépház készítéshez, egyedül az anyag az ami rohadt drága 😞

vigyázz azzal a szarral..kurva nagy íveket tud húzni.
Az a trafó gyilkos egy jószág, bárkit megöl ha akar.

Hecker007
Volt egy, de pontheggesztõ lett belõlle 😄

izé.. nincs itt valakinek véletlenül egy rossz mikrohullám sütõje?
Kellene belõle a trafó.. megfõzném, aztán megpróbálnám áttekerni.

240V-1A primer / 450V-250mA , 50V-50mA bias áramkörnek, és 6.3V-6A a csövek fûtésének.

hát ja.. a konrád az kurva drága =(
fõleg akkor ha az ember transzformátort akar ott venni.

Hecker007
ITT nézz szét, 500VDC-t bírnak, de ugye az is számít hogy milyen áram folyik át rajta, egyébként a fentebb linkelt oldal ajánlott az új alkatrészek beszerzésére is mert az egyik legolcsóbb hely az országban ami magánszemélyeknek is szállít, a másik pedig a Conrad, de azt csak a ritka vagy nehezen beszerezhetõ dolgokra ajánlom, mert elég drágák.

Nem tudtok olyan potmétert "aki ért hozzá attól kérdezem" ami bírja esetleg az 500 V DC feszültséget.

Szeretném potméterrel szabályozni a csövek anódfeszültségét, mert kiváncsi vagyok, hogy különbözõ feszültségeken, milyen lesz a hangjuk.

Nem kevesebb mint a legjobb hangzást szeretném kihozni a cuccokból.

ez nem egy rossz cucc..nem néz ki annak, régi olasz csöves cuccnak tûnik

Vintage Steelphon fej 1972 gitárerõsítõ

24 ezerért ingyen van.
Csak a csövek kerülnének ennyibe egy újracsövezésnél

én most régi használt csöves rádiókat, készülékeket keresek a vatárán megvételre.

Megveszem õket, és ott figyelnek benne az értékes alkatrészek.
400V os Hálózati trafó, kurva nagy szûrõ elkók amik boltban kurva drágák, kimenõ trafó ami szintén 50-60 ezer újonnan.
Plusz van még néhány kurva régi, de jó vintage hangú illesztõ kondim is, amik bírják a +400V ot.
Minden megvan 3-4 ezer ft ból.
Ha minden alkatrészt magamnak kellene megvenni, nem jönnék ki 100 alatt.
Így meg megvan olcsón minden, csak a saját ecc83, 6l6, és el34 csövek köré kell felépítenem az egyszerû áramkört.

Csak nemtom milyen dobozba építsem bele a cuccot.
Rackes elõ és végfokra gondoltam.

Mit szóltok hozzá?

gitárhop

roland micro cubehoz hasonló, de olcsóbb esetleg noname hordozható erõsítõt merre találhatok ?

Szeretem a cicákat

75 ért láttam megint egy jó féle de olcsó IGAZI les paul t a gs en.
vintage v100 afd
nemrég rakták fel

AtomHeart
Koszonom a tippet, Studiophile AV 30 meretre mar-mar hatareset.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
A meret. 3 LCD mellett kellene elferjenek, kulon allvanyokat nem szeretnek hasznalni, falra nem fuggeszthetem oket.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

behringerek nagyon költséghatékony cuccok. nagyon jó ár értékkel rendelkeznek.
Ha nem vagy milliárdos, érdemes számolni vele