Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerintem is a copy paste lesz a megoldás 😄
köszi
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Olyan funkcióról nem tudok, hogy visszatérjen adott ütemhez, pl: hogy a verse 2 és a szóló után visszatérjen a már elõzõleg beírt refrénhez. Talán marker beállításokkal meg lehet oldani, de elsõ ránézésre nem találtam ilyet (legalábbis az 5-ös guitar pro-ban, a hatosban már lehet hogy megoldották valahogy).
Azt viszont vedd figyelme, hogy az ismétlõjeles megoldás minden hangszerre vonatkozik, tehát ha más hangszer játékában van variálás az ismétlés alatt, akkor érdemesebb simán a Ctrl+C Ctrl+V megoldással élni.
egy kis segítséget szeretnék kérni kottaíráshoz.. GuitarPro-ban szeretnék pár tabot bepötyögni, és az egyes részek ismétlésének megadásánál van egy kis problémám..
a szám így épül fel:
- intro
- verse (2x)
- szóló 1
- refrén
- szóló 2
- verse (1x)
- szóló 3
- refrén
- szóló 4
mivel a verse és a refrén is ismétlõdik a számon belül, jó lenne ha be tudnám rakni hogy az adott helyen megismételje a korábbi részt, de nem tudom erre van-e valami szabályos kottajelölés?
köszi elõre is
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
itt: http://www.excessiveplus.net/spider
Pinky*Punk néven
Ha valaki szeretne játszani velem.. jöjjön, vagyunk már páran magyarok
slinky: valszeg ja, vastag a gyárú húr nagyon rajta.
így lehangoltam D-re és capozom a 2. bundnál, de nem az igazi így (amúgy tuti a húrtávolsággal lesz baj, mert ha lecapozom akkor még nem zörög de csökken a táv a fogólap és a húr között)
de a nyakát nemtudom beállítani, mert nem látok rajta csavart, imbusz semmi sincs rajta. akkor ezt már nem lehet beállítani? vagy a hangszerész betudja? mennyibe kerül kb. egy nyak beállítás? (csak azért kérdezem mert melózom, jövõ héten szabin tudok elugrani vele egy megyeszékhely hangszerészéhez)
Szeretem a cicákat
Kéréssel fordulok hozzátok, hogy ítéljétek meg, hogy fest amit majd láttok. Épp gitárépítésben vagyok, és a kép alapján majd láthatjátok a jelenlegi helyzetet. Van akik szerint jól néz ki, van akik szerint nem igazán, jobb lenne simán feketében. Azt szeretném kérni Tõletek, hogy véleményezzétek, maradjon így vagy legyen inkább simán fekete?
A kép:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/625419_589142374442328_1749934042_n.jpg
Leo fender, és Jim Marshall is elõbb amatõr zenész, gitáros volt, és csak azután váltak amatõr elektrotechnikussá és hozták létre a saját nevük alatt futó cuccokat
Szeretem a cicákat
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
amúgy meg ok.. majd veszek új elkókat, nem kockáztatok inkább, igazad lehet
Elektrolittal meg vigyázz!!
Kezdünk egyébként átcsapni erõsítõ építésbe 😄 lehet nyitni kéne egy külön topikot, vagy egy privátot erre a célra, hátha van más is akit érdekel a téma.
Most még csak szemezgetem hozzá az olcsó de jó alkatrészeket, csöveket.
Trafó.. olcsó de elég nagy darab, hogy kihozhassak belõle 400W ot, sag nélkül.
Aztán kapcsolható diódás graetz híd és 5u4 es egyenirányítócsõ..választható mint a mesa dual rectifierben.
Aztán két baszott nagy szûrõelkó amit találok, közé meg egy jó nagy folytótekercs, legalább 10 Henry-s.
A fojtótekercs a kondikkal együtt jobban megszûri a tápot, mint akár mi más, kb 15 sec amíg a fojtó eléri az üzemi feszültséget, addig ellenirányba dolgozik.
És azért is jó, mert ha a végfokba egy nagy hanglökés érkezik a mély tartományba, a fojtó tekercs rengeteg ampert tárol magában és amikor kell a végfok számára biztosítja..így a mély tartománynak is elég szolíd vastag hangja lesz.
Ez az ami hiányzik nagyon sok erõsítõbõl.
Ilyen fojtó tekercs van a dual recben, a régebbi marshallokban, meg a úgy általában a régi, de ma nagyon drága erõsítõkbe.. ezt nem lehet helyettesíteni elkókkal sajnos. A kondik feszt tárolnak áramerõsséget nem a tekercsek mind a kettõt.
Diódát nem rakok bele, mert csak bezavarna, a nyitás és a zárás nem foyltonosan hanem szakaszosan mûködik, kis megszakítások lennének a táp jelben, és akkor már nem lennne simított.
Aksit sem raknék bele, mert nem egy class A hyper utlra tranyós cuccot építek.
http://www.tenke.hu
bemész a barkácsboltba, vagy festékboltba, és kérsz polírozó pasztát.
De ne autopolírt, hanem olyat amivel karcokat lehet polírozni, és nem olyat ami a meglévõ fényes lakkot, jobban kifényesíti.
bemész a barkácsboltba, vagy a festékboltba és kérsz vizes csiszolópapírt..a legfinomabbat kérd ami van. 300 ft kb egy lap
hazamész és ott ahol fényes, gyengén megsimogatod a finom csiszolólappal..
majd ciffel, vagy fogkrémmel addig polírozod amíg megfelelõen hasonlóvá válik a környezetéhez.
A ragasztás nem gond, berakom egy lábasba és jól megfõzöm a trafót, aztán szétjön az egész.
Egyébként lomtalanításnál figyelni kell, nekem is van a padláson 1-2 kukázott rádió, tv. Alkatrésznek tökéletes, csöves cuccokat meg börzéken érdemes keresni, faterék egy veterán motoros börzérõl jöttek haza egy kis csöves rádióval. Egy csõ csere ráférne, de egyébbként hibátlanul.
Mi van a tiktakkos doboz mellett figyeljétek már.
Csak 4 ezer ft. Csak a réz anyaga többet érne a méhben.
Szívem szerint megvenném ezt a kolosszális darabot, csak félek, hogy nem tudnám beépíteni egy dobozba sem.
Egy max 2U magas rack dobozba tervezem bepakolni a berendezést.
De ennek azthiszem legalább egy kisebb láda kellene. =(
izé.. léci nézd már meg hogy a mikro trafója nincs e esetleg összeheggesztve valahol a vasja.. azt hallottam.
Nehogy ne tudjam szétszedni. =(
Legalább kettõ kéne.
Egy EL34 végfokhoz, és egy 6L6 véghez.
A kimenõket természetesen meg sem próbálom összegányolni házilag, oda egy minõségi ultra Hammond trafó lesz megvéve.
De a tápot szeretném olcsón megúszni.
Viszont jó vele dolgozni, meg így minden eszközöm megvan az egyedi számítógépház készítéshez, egyedül az anyag az ami rohadt drága 😞
Az a trafó gyilkos egy jószág, bárkit megöl ha akar.
Kellene belõle a trafó.. megfõzném, aztán megpróbálnám áttekerni.
240V-1A primer / 450V-250mA , 50V-50mA bias áramkörnek, és 6.3V-6A a csövek fûtésének.
fõleg akkor ha az ember transzformátort akar ott venni.
Szeretném potméterrel szabályozni a csövek anódfeszültségét, mert kiváncsi vagyok, hogy különbözõ feszültségeken, milyen lesz a hangjuk.
Nem kevesebb mint a legjobb hangzást szeretném kihozni a cuccokból.
Vintage Steelphon fej 1972 gitárerõsítõ
24 ezerért ingyen van.
Csak a csövek kerülnének ennyibe egy újracsövezésnél
Megveszem õket, és ott figyelnek benne az értékes alkatrészek.
400V os Hálózati trafó, kurva nagy szûrõ elkók amik boltban kurva drágák, kimenõ trafó ami szintén 50-60 ezer újonnan.
Plusz van még néhány kurva régi, de jó vintage hangú illesztõ kondim is, amik bírják a +400V ot.
Minden megvan 3-4 ezer ft ból.
Ha minden alkatrészt magamnak kellene megvenni, nem jönnék ki 100 alatt.
Így meg megvan olcsón minden, csak a saját ecc83, 6l6, és el34 csövek köré kell felépítenem az egyszerû áramkört.
Csak nemtom milyen dobozba építsem bele a cuccot.
Rackes elõ és végfokra gondoltam.
Mit szóltok hozzá?
Szeretem a cicákat
vintage v100 afd
nemrég rakták fel
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Ha nem vagy milliárdos, érdemes számolni vele