Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

schorby
Egy újabb cover tõlem... Little boxes (weeds ost)
szeressétek, véleményezzétek!
tigeroo
Santana - Moonflower

tudna valaki nekem ehhez a számhoz bass tabot adni?
tigeroo
ja, igen ugyan arra gondolunk akkor!
sry, kommunikációs zavar
0blueman
igen a kettõ együtt az trill, de a p az a pull off

TDU: X1650PRO \"Furcsa. Valaki véletlenül bedeszkázta az ajtómat.\"

tigeroo
nemnem, amire te gondolsz azt trill-nek nevezik
az sima hamer on amit írt.

az s meg tényleg slide
0blueman
p az nem pull-off?
hammer-on után szokott általában lenni például 1h2p1 akkor az amit te mondtál, rácsapod és után rögtön el is veszed az ujjad hogy megint az 1 legyen

Christiansen
s -> slide

Christiansen
ja Paks..akkor bocccs

Christiansen
hova jártok ti, íjász? _D::_D

oliwwer
köszi 😊
tigeroo
H, Hammer on: 1h2, megpengeted az elsõ bundot és "rácsapod" egy másik ujjad a 2. bundra

P, Pull: pl. 4p2 akkor a 4. bundról az ujjad lehúzod pengetés nélkül a 2. bundra

az S szerintem azis "pull", csak a másik irányba (pl. a tabon 3s7 akkor 3. bundról az ujjad a 7. bundra húzod)
oliwwer
Szeretném megtanulni ezt, de nem tudom hogy mit jelentenek a p,h,s betûk a hangok mögött. Valaki elmagyarázná pár szóban? köszönöm
schorby
aha én 18 vok...
L3vi
12 év mögött sok tapsztalat lehet... nekem még csak augusztusban lesz 2.év hogy benne vagyok az iparban... bár ez sztem az én koromhoz pont otimális. x)

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Aquir
nem rossz

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

schorby
Asszem 12 éve, efekt az simán a line6 spider3 erõsítõn alap delay a saját számon,m a másikon sima viszhang. a húr vagány hosszan.
L3vi
Nekem bejön... látom te is rajtahagysz elég sokat a húrokon x)

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

tigeroo
a saját számnál engem zavar a sok ugrálás😛
maradhattál volna tovább 1-1 fekvésnél

a cover az kurvajó lett!

2 kérdés: mióta gitározol, használsz-e vmi effektet?😛
schorby
Rámjött a felvevõsdi (bár sose sikerül rendesen eljáccani mikor felveszem)
Elektromos gityóval, a kis ibanezemmel:
I'm allright feldolgozás
és egy saját szám
Mit mondotok?
L3vi
Arra gondoltam, mi lenne ha az LP-m nek lenne szive, akkor lehet õ is úgy szeretne mint én õt😄
Így délután nekiálltam és alkottam egy ilyet:

http://img259.imageshack.us/gal.php?g=p3260009.jpg

schorby
Beszélj a tulajjal, én majd mondom a jogdíjat.... 😄
kösz amúgy
Hell boy
van egy szórakozó hely ahol csocsózni szoktunk és naponta vagy 5x leadják ezt a szart 😄 az helyett hogy a te verziód menne 😄

schorby
Egy kis saját feldolgozás egy diszkósz@r számra No stress
mit szóltok?
Hellhammer
Na most dumáltam Barbival, elvileg írt vissza. Azt mondja, hogy lehet hogy csak az õsz jönne össze, mert sûrû a program, de azért még keresi a helyet ahova esetleg beférhettek majd.

Koszi.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hello
Eladó egy teljesen új , garantáltan karcmentes Cort X-1 -es elektromos gitár!
- jávor nyak
- rózsafa fogólap
- 2 humbuckeres hangszedõ
- 24 bundos
- fekete színû

A gitár körülbelül 1-2 órát volt használva , azóta a kihasználatlanság és az idõhiány miatt a dobozában áll!
Kábel van hozzá és átalakító is amivel a gépre lehet kötni!
A gitárt tavaly novemberben vettem!
Képeket még egy ideig nem tudok feltölteni , mert költözés miatt nincs internetem
De nincs is rá különösebben szükség mert hibátlan , eredeti állapotban van!
Még 8 hó gari van rá!
mail:[email protected]
Hell boy
gitár bele a pocket podba onnan meg az erõsítõ inputba. erõsítõn átrakod clean-re és akkor a pod-nak a hangját fogod hallani.

Lenne egy kerdesem, ha teszem azt van egy roland cube 20x combom arra tudok ratenni kulon multi effekt kutyut, pl Line6 pocket podot tenni.? Van a kombon kulon drive es clean csatorna, a driveon ott vannak erosito modelek stb oda biztos nem jo otlet gonolom en.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Hellhammer
Aham. Gyertek hozzánk 😉

Hell boy
érdekel, persze. bár épp most dumáltam a dobosunkkal és mondjuk õ szeretné ha õ dobolhatná fel a számokat amit megértek mert én se örülnék ha nem én gitároznám a dalokat felvételen hanem vmi progi. szal valószínûleg az lesz hogy vmi olcsóbb stúdióba felvesszük a dobot.

Hellhammer
Az is megoldás 😊
Havromék is úgy nyomták fel a lemezükre a zenét. Itt meg tudod hallgatni mit hoztak ki belõle. Nemtom már pontosan melyik dob progit használták, de meg tudom kérdezni ha érdekel.

Hell boy
úgy látom maradunk a jó öreg addictive drums-nál XD

Hellhammer
Vettünk olyat is 😊
Konkrétan Alesis iO26 a cucc meg hozzá egy bélinger ada8000 ami az alesis adat bemenetére tolva további plusz 8 csatornát ad.
Az Alesis-t ebay-en vettem asszem 75-80e ft körül volt.

mumpic
Nem tudok. 😄
No, attól függ milyen a próba. Amikor én próbálkoztam régebben a zenekarosdival, akkor azért kellett a 100w, mert a dobos elnyomta a kisebb teljesítményû erõlködõt.

A dobost lehet a legkevésbé befolyásolni, de korlátozottan õ is vissza tud venni a hangerõbõl (ami nem biztos hogy jó, mert ahhoz a megszokottól eltérõen kell ütnie). Az erõsítõkkel meg okosan kell bánni, pl két gitárnál ne legyen hangerõkülönbség, vagy pl a hangszínt is úgy lõjétek be, hogy ne fedjétek le egymásét. Olyankor elõjöhet az, hogy "nem hallod" a sajátod, ezért tekersz még rá, de ekkor meg õ "nem hallja a sajátját", így õ teker rá, ekkor meg te.....

0blueman
és olyat tudsz nekem ajánlani, ami olcsó de szobába és közös próbákra is jó?

Hell boy
hmm hát olyanom sajna nincs és gondolom egy vagyon lehet =/ fõleg hogy usb-s kéne. ti mivel csináltátok meg?

mumpic
10 watt körül nézegess, ha csak a szobába kell. Még azzal is majd le fognak cseszni, hogy halkabban he'. 😊

Nitramk
Én épp most(anában) szeretnék elektromos gitárt venni, úgyhogy menni fog ezerrel a nyárimunka, azt szeretném kérdezni hogy egy 40ezres Fender Squier gitárhoz milyen erõsítõt és mennyiért tudnék venni, szóval mennyibe fog fájni, mire számítsak? 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Hellhammer
Nabaszki majd beszélek vele amint tudok. Nemtom miért nem ír, lehet elfelejtette vagy ilyesmi, mert nem így szokta intézni a dolgokat.

Amúgy annyi a trükk a dobfelvételnél, hogy olyan hangkártya/audio interface kell ami tud több sávon rögzíteni. Ha az megvan, akkor utána a progiban amit használsz csak be kell állítani hogy melyik sávra melyik bemenet jelét rögzítse. Ha keverõt használtok, akkor olyan kell amin minden csatiról lehet levenni jelet.

/hirdetés on
Ja meg ha szóbakerült a dolog a felvételünkkel. Örömmel jelentem, hogy ma elkészült a lemezünk. Ha valaki esetleg venne belõle, akkor írjon nekem egy üzenetet. Az ára 1000 Ft + postaköltség, de Budapesten személyes átadás is megoldható a hétköznapokon.
Vegyétek vigyétek, nagyon dizájnos digipack csomagolásban még faszább dizájnú lemezen attól is faszább zene 😄 A 10-bõl 3 számot meghallgathattok itt: www.myspace.com/corrodal
/hirdetés off

ja télleg<#heureka><#idiota>

Hell boy
jah a tulaj meg továbbra se jelentkezett még de várunk türelmesen 😊

Hell boy
Hellhammer:

egyszer linkeltél ide egy videót a készülõ lemezetek dobfelvételérõl. Egyelõre még csak elvben érdekelne pár dolog ugyanis dob mikrofonunk még nincs. Igazából arra lennék kíváncsi hogy hogyan lehet azt megoldani hogy a felvevõ progiban külön sávokra rögzítse az egyes mikrofonok jeleit. mer ha elindítod a felvételt akkor csak egy sávot indít el. szóval ha lehet olyat hogy egyszerre több sáv menjen akkor meg még az a kérdés hogy hogyan kötöm a géphez, mert ha egy keverõbe megy bele az egész akkor onnan csak egy kimenetet tudok géphez kötni nem?
remélem sikerült valamennyire érthetõen fogalmazni 😄

Hellhammer

nem is értem a többi gitármárkának miért az élén van a dugó
valaminek nekiütõdik, el is hajlott

0blueman
igen közbe rájöttem mire gondoltál 😄
akkor ezért tûnik superstrat-nak mert az alján van :I

mumpic
Nem a gitár elején van a jack bemenet, mint a stratoknál általában, hanem az élén-alján, mint a többi gitárnak szokott.

az csak a feje...
vajon több gitárból van összerakva?

0blueman
kicsit tényleg olyan az elsõ képen mint egy super-strat, de ez sima strato

Hell boy
ne mondd már XD még a fender logo is rajta van 😄

habár a feje az stimmel de se a nyak se a gitártest nem azonosítható