37982
  • Slinky Cyle
    most éppen azt nézem a neten, hogy melyik a legjobb hangú 6550 es cső..
    most veszem meg a csöveket meg a kimenő trafókat ..
    csinálok magamnak két jóféle csöves végfokot.

ilyen csöveket fogok venni:

ecc83

5U4GB egyenirányító csövek
    végfok csövek:
    6l6gc
    6CA7
    6550
    el34.. ilyenből van itthon 16 db NOS RFT.. ilyenből nem kell vennem, kb 40 évesek már
    Darabját 1500 ft ért vettem a vaterán.
    Ha majd megszorulok el passzolhatom őket az ebayen a japánoknak vagy bárkinek a nemzetközi piacon, olyan 60 USD ért darabjáért.
  • Slinky Cyle
    a gitár beállítása kész művészet.. majd a blog bejegyzés vége felé fogom leírni, hogy hogyan kell azt megcsinálni, mert aki nem ért hozzá könnyen elállíthat mindent.. és csak szarabb lesz mint előtte
  • Slinky Cyle
    küldj a nutról képet nekem, hogy hogy is van eltörve..
    de amúgy igen.. meg lehet oldani..
    én is mikor bereszeltem a nutot, egy helyen egy kicsit mélyebbre reszeltem mint kellene, mert nem figyeltem.. kb 0.1 mm t..

De nincs semmi gond..
    Fogtam egy cianoakrilát pillanatragasztót.. modell ragasztó
    egy pöttyöt kifolyattam egy műanyag palackra ..amit amúgy is eldobok
    a kés hegyét belemártottam a pöttybe, majd a kés hegyével egy leheletnyit felvittem a nut vájatba..
    kb fél óra alatt kő keményre száradt.. és még reszelnem is kellett belőle ismét.

• Tibi7
    Na újra itt. Újabb kérdések merültek fel bennem, szóval vázolom is őket szépen sorban. :)

1.
    Gondoltam, kipróbálom a slinky blogja alapján a beállítást. Leszedtem szépen a húrokat, beállítottam a nyakat, húrok vissza, behangoltam, és bekövetkezett amit vártam. A nyak homorú. Szóval nem úgy kellene a nyakat állítani ha a húrok rajta vannak? Vagy kell legyen egy kevés homorúsága a nyaknak?

2. Megpróbáltam így, felhúrozva állítani a gitár nyakán. Tekertem egy keveset, de nem változott semmi, így inkább megkérdem. Ugye feszíteni kell a csavaron, tehát befelé tekerni, hogy homorúból egyenes legyen a nyak?

3.
    Közben eltört a vastag E-nél a húrvezető nut, ma vettem is egy újat, viszont az a baj, hogy a húrok félrehúzzák, és így nincs a helyén. Milyen ragasztóval ajánlott a vájatba ragasztani? Akár pillanatragasztó is elég lehet annyira, hogy oldalirányba ne csússzon el?

4.
    Kezdő gitárom van, új ára pár éve 50 körül mozgott. Ilyen alsó kategóriás cuccal érdemes egyáltalán szenvedni? Be lehet ugyanolyan szépen állítani rajta mindent, vagy törődjek bele, hogy tökéletesre nem tudom összehozni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Ui: ha már lent voltak, életemben először kifőztem a vastag húrokat. Hát nem gondoltam volna, hogy ennyire beválik. :)
  • Slinky Cyle
    3800 ft ért most vettem 50 db NOS elektron csövet a vaterán..egy csomó tungsram meg RFT cucc van köztük..
    beszarás mi?
    Mire eladogatom ezeknek a felét, a keresettebbeket az ebayen bejön majd belőle vagy 50-100 ezer ft.

Nem tom ki mondta azt, hogy a butaság nem egy értékes emberi tulajdonság..
    nagyon is értékes.. számomra más butasága nagy érték..
  • Gvik
    Ha jól megy az angol, akkor neten rengeteg könyvet lehet találni, én múltkor összeszámoltam, vagy hetven valahányat szedtem össze a kalózöbölből, negyedéhez kb még hanganyag is van. Szint meg össze vissza, van olyan, ami onnan kezdi, hogy hogyan tartsd a gitárt, meg pengetőt, vagy olyan ami komplett zeneelméleti hátteret hoz és kottából is tanít játszani, nem csak tab-ból. De vannak specifikusak is, amik egy-egy műfajra, technikára, előadó munkásságra, stb. mennek rá.
    Ha gondolod írj rám privátban, aztán ajánlok párat.
  • Slinky Cyle
    én is ugyan így voltam ezzel..
    aztán hi gainra kapcsoltam a cuccot.. és szépen elkezdtem csak ezt gyakorolni..
    kb negyed óra, fél óra alatt ráérzel..
    rájössz hol kell pengetned a húrt és hogyan.. egy kicsit alig észre vehetően hozzá kell érni a húrhoz az ujjaddal is..
    aztán nekem a magas E húrt valahogy máshogy tudom csak sikítattni.. mint a többi húrt.. más teknikával megy
    gyakorolni kell ezt is..
    csak ezt kell gyakorolni.. aztán menni fog.. de a következő nap már megint elrontod.. mert az a baj ezzel, hogy az érzést kell begyakorolni.. hogy pontosan hogy is kell
  • sz4bolcs
    Ja, én örök kezdő lévén eddig csak a föl-le pengetést ismertem, 50-ből egyszer jön így össze. :D
  • Slinky Cyle
    pinch harmonic meg ahhoz hasonló pengetés
  • sz4bolcs
    Mit szopok én ezzel a technikával :Ð
  • Tibi7
    Ez a justinguitar elég jónak tűnik, szerencsére angol is megy, legalább gyakorlom azt is :) Egyébként nem most kezdtem, hanem úgy két éve, elég sokat tudok már, de vannak technikák amiket úgy érzem magamtól nem tudok megtanulni. Kell valami, ami segít, ami rávezet. Azt a hangoló progit használom én is, hallás után még nem tudom tökéletesen, csak naggyából beállítani. Most így hirtelen megnéztem a smoke on the water oktatót, és tényleg jól érthető, és használható a segítsége. Neked is köszi egyelőre, bármi eszedbe/eszetekbe jut, ne sajnáljátok tőlem :D
  • kemotox
    ja és még annyit hogy a gyakorlás rendszeres legyen, nagyon fontos. ha csak napi 10 percet érsz rá, akkor annyit, mindegy. a lényeg hogy minden nap nyomjad.
    a gitározás egy olyan dolog, hogy nem elég elméletben emg tanulni, az izmaidnak és a kezeidnek is meg kell tanulniuk a dolgokat, és ez cska úgy megy, hogy ha sokat gyakorlod akkor megrögzülnek a dolgok. akkor rögzül meg valami a legjobban benned, ha sokszor csinálod/hallod/látod/stb, nem pedig kéthetente vagy ilyesmi, érted :D
    másik meg hogy mindent lassan kezdj el tanulni, először azt kell megtanulni, hogy HOGYAN kell, és utána mehet a gyorsítás. skálák riffek ilyesmikre gondolok.
  • kemotox
    hangoláshoz meg AP guitar tuner progi + egy mikrofon. mondjuk hamar eljutsz oda, hogy hallás alapján hangold a cuccot.
  • kemotox
    justinguitar.com
    NAGYON JÓ!
    vannak fizetős dolgai is a csávónak, de a nagy része elérhető ingyen!
    Eszméletlen arc a fazon, jófej, jól magyaráz. Amiért szerintem a legjobb netes tanár, az azért van, mert baromi jól rendezett összeszedett kurzusa van, és vannak gyakorló feladatok is ("fül-edzés" meg ilyenek, rendesen kitér arra, hogy hogyan juthatunk el olyan szintre, hogy magunktól lejátszunk számokat hallás alapján.. ZENÉLNI tanít meg, nem tabot olvasni. Nagyon jó tanár)
    Van egy csomó kis amolyan mini-sorozata, pl nemrég indult a Quick tip cuccos, hetente jelentkezik egy 5-10 perces videóval, mindenféle ki hasznos tippekkel.
    Van egy széria ami kifejezetten arról szól, hogy hogyan állítsunk fel magunk elé célokat, hogy hatékony legyen a gyakorlás és gyorsan fejlődjünk.
    nagyon jó tényleg, tudom ajánlani. van beginners course (kezdő kurzus), intermediate method (haladó). van technikás részleg is, külön a stílusoknak (jazz blues rock mindenség). zeneelmélet, skálák, minden lófasz tormával. Tényleg nagyon jó. a lényeg elérhető ingyen.

Linkek:
    justinguitar.com
    Elsődleges youtube csatornája itt vannak a Quick Guitar Tip meg ilyen dolgok. (beginners cours-os videókat ne itt nézd, hanem az oldalon, mert nemrég újra felvette mindet, jobb minőség, stb)
    dalos csatorna itt nemrég elindította a Friday Rock kis sorozatocskát, péntekenként mindig megtanít valami überklasszik riffet. legutóbb pl smoke on the water volt, MINDNEKI ismeri és el tudja játszani, még az is aki nem tud gitározni :D én is el tudtam játszani, de kiderült, hogy világéletemben rosszul tudtam :D

van még néhány személy akiknek fasza kis anyaga van a neten, youtube videók formájában.
    Marty Schwartz, Papa Stache, yourguitarsage, privetticker, stb stb, rengetegen vannak.
  • Fehercsoki
    Azért a gitározásnak elég kis része az amikor ezeket a leckéket olvasod el/ nézed meg videón.
  • Tibi7
    Igen, csak pont az a bajom, hogy annyi helyről szedegetem össze, és nincs meg egyben a dolog. Ez így csak lassítja a dolgomat.
  • Fehercsoki
    Sok helyről ingyen is össze tudod szedni.
  • Tibi7
    Szomorú ezt hallani :( Hát nem elég az elszántság.
  • Fehercsoki
    Ja, csak az ilyen oldalak fizetősek. Esetleg majd Rocksmith 2014 megjelenik akkor próbáld ki lesz benne egy csomó oktató videó is.
  • Tibi7
    Srácok. Tudtok nekem olyan könyvet, vagy internetes oldalt mondani, amiből egész jól lehet gitározni tanulni? Persze nem sok oldal vagy könyv kellene, mert pont az a bajom, hogy sok felől szedem össze a dolgokat, viszont szeretnék egy olyan forrást, amiben szinte minden benne van, ahhoz hogy egy erős haladó szintet elérjek. Létezik ilyen?
  • Slinky Cyle
    Hé fiúk.. nem akar valamelyikőtök transzformátort venni innen?
    http://www.classictone.net/
    Mondjuk olyan célból, hogy csöves erősítőt építeni, vagy építettni a jövőben, és ahhoz kellenek kimenő transzformátor meg hálózati trafó.
    Itt elég olcsón meg lehet őket venni, és nagyon jó mindőségben..jó a hangjuk is. Karakteres, vastagabb. Nem az a steril szar mint a hifi transzformátoroknak van.

Én most veszek két kimenő trafót. Csak a szállítási költséggel van a baj.
    60 $ a szállítás, amibe még beleférne egy 3. transzformátor is, ha valakinek szüksége lenne rá.
    Egy szállítással, felesben fizetnénk a szállítási költséget.
  • norbre
    a nem "kirakósak" közül is van aki magával tud ragadni :)

• kemotox
    Még nincs becsavarozva de remélhetőleg nem így akarja a tulajdonos majd rácsavarozni :D
  • Slinky Cyle
    hogy a faszomba van az a jack aljzat?
  • tenkenorman
  • tenkenorman
    kész :)

• Tibi7
    Ha már itt tartunk, esetleg pesten tudtok olyan boltot ahol lehet kapni?
  • Tibi7
    Na ez egy fontos info. Köszi :)
  • Hecker007
    Ne hangszerboltban keresd hanem szerszámboltban :)
  • Tibi7
    Amit eddig írtál az teljesen korrekt, érthető. Szóval csak így tovább!

Egyébként ezt a résmérőt minden valamire való hangszerboltban lehet kapni?
  • Slinky Cyle
    a párbeszédeket jobban szeretem, mert ott közvetlenül tudom, hogy mi nem volt érthető.. mit hagytam ki
    a monológban meg nem tudom, hogy az olvasó mikor veszíti el a fonalat
  • Tibi7
    Én is utálok írni. Meg sokat olvasni is. Szóval csak nyugodtan :)
  • Slinky Cyle
    lassan majd fojtatom..csak kurva unalmas blogot írkálni.. meg időbe telik
  • Tibi7
    Mikorra várható folytatás?
  • joshua
    hohóó nagyon köszönöm
  • MikX
    Próbáltam a kezére figyelni, én próbáltam :D
  • MikX
    Állatul néz ki! :)
    Nálunk terembe van egy srácnak egy ashdown fullcsöves kombó, azis gecire tetszik, főleg az analóg mutató miatt is
  • AtomHeart
    NB King 100
  • Slinky Cyle
    Nem tudom mi lehet ez, de jó nagy darab batár feje van.
    Amilyen nagy, lehet hogy egy nagy csöves bass fej lehet..akár.
    Nem tudom.
  • sz4bolcs
    na, ha már gitáros lányok, akkor ő a kedvenc: