Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én úgy értettem, hogy kikapni a tremolót, aztán az üreget kitölteni valami kitöltõ anyaggal, majd kifúrni a fix hídnak a helyét, és ráépíteni..
ezt én baromságnak tartom, mert egyrészt drága lenne így átalakítatni, másrészt meg szar lenne az egész..
ezt én baromságnak tartom, mert egyrészt drága lenne így átalakítatni, másrészt meg szar lenne az egész..
Viszont nekem is lenne egy kérdésem, errõl a Top Mount Floyd Rose Special-ról mit tudtok?
Mennyire használható ez mondjuk egy Edge3-hoz képest, illetve mennyire áll messze az Original Floydtól?
Mennyire használható ez mondjuk egy Edge3-hoz képest, illetve mennyire áll messze az Original Floydtól?
amúgy néhány olcsó, de jó gitár:
-Dean Vendetta XM, nincs tremolója, hangszedõk nem rosszak
-LDT M-50 vintage tremolós amit egyszerûen a rugók feszítésével ki lehet iktatni
-Jackson JS32RT testen átmenõ húros
-Ibanez GRG170DX vintage stílusú tremoló ami ha jól be van állítva akkor egész jól használható is alapból felezhetõk benne a szedõk csak egy push-pull poti kell bele meg egy kis vezetékelés
-Cort G210 H-S-S, vintage tremoló
-Squier Standerd Stratocaster van belõle H-S-S verzió is
Ezeket meg lehet venni boltban is, de használtban is kaphatók általában jóval 50k alatt, persze ezeket érdemes átnézni még akkor is ha boltban veszed. Illetve csak úgy szabad boltban is megvenni bármelyiket hogy beállítják neked ott helyben és ha úgy is mindent megfelelõnek találsz akkor veszed meg csak.
-Dean Vendetta XM, nincs tremolója, hangszedõk nem rosszak
-LDT M-50 vintage tremolós amit egyszerûen a rugók feszítésével ki lehet iktatni
-Jackson JS32RT testen átmenõ húros
-Ibanez GRG170DX vintage stílusú tremoló ami ha jól be van állítva akkor egész jól használható is alapból felezhetõk benne a szedõk csak egy push-pull poti kell bele meg egy kis vezetékelés
-Cort G210 H-S-S, vintage tremoló
-Squier Standerd Stratocaster van belõle H-S-S verzió is
Ezeket meg lehet venni boltban is, de használtban is kaphatók általában jóval 50k alatt, persze ezeket érdemes átnézni még akkor is ha boltban veszed. Illetve csak úgy szabad boltban is megvenni bármelyiket hogy beállítják neked ott helyben és ha úgy is mindent megfelelõnek találsz akkor veszed meg csak.
Akkor vegyük úgy, hogy ez megoldható. De a kérdés második felére tudtok valami biztatót vagy lehangolót mondani? Mármint a hangszedõkre.
Már bocs de ez hülyeség vannak nagyon jó tremoló fixálók gyárilag is, meg ha a rugókkal teljesen ráhúzod a testre az is jó, semmivel nem lesz kb másabb a hangja mintha rendesen be lenne állítva a tremoló.
<#vigyor4>#vigyor4>

természetesen lehet fixálni a floydot is, de ha szar anyagból van akkor mindegy teljesen mert a satu nem fogja rendesen a húrt
elvileg fordítva lehet csak.. fix hidat, tremolósra átalakítani.
Gyakorlatilag gányolással meg lehetne csinálni fixre a tremolósatt..de az már nem gitár lenne, hanem egy nagy szarkupac, ami zenélésre alkalmatlan lenne.
Gyakorlatilag gányolással meg lehetne csinálni fixre a tremolósatt..de az már nem gitár lenne, hanem egy nagy szarkupac, ami zenélésre alkalmatlan lenne.
Na keresgéltem használt kx 5 után, de nem találtam a nagyobb használt hangszeres oldalakon. Nem lesz könnyû.
Kicsit visszakanyarodva a jackson js 30-hoz. Annak a jackson hangszedõirõl van tapasztalatotok?? Néztem róla videót, nekem tetszett a hangzás, clean-ben is. Viszont ott az a fránya floyd-os tremoló. Nem lehet azt valahogyan levakarni, és fixre alakítani? Mert js 30-ast használtan 40 körül többet is találtam. Bár ez akár árulkodó is lehet...
Kicsit visszakanyarodva a jackson js 30-hoz. Annak a jackson hangszedõirõl van tapasztalatotok?? Néztem róla videót, nekem tetszett a hangzás, clean-ben is. Viszont ott az a fránya floyd-os tremoló. Nem lehet azt valahogyan levakarni, és fixre alakítani? Mert js 30-ast használtan 40 körül többet is találtam. Bár ez akár árulkodó is lehet...
én a tone potit tartom feleslegesnek, mert degradálja a gitár jelét is, a kondenzátor amin átmegy a jel, interakcióba lép az eletronika többi részével, a szedõben lévõ indukciós tekerccsel úgymond, meg a mellette lévõ ellenálásokkal is..
szóval érdemes kikapni onnan a tone részét az elektronikának, és inkább aktívan vezérelni a hangot..
mondjuk egy 7 bandos EQ pedállal..
egy ilyen eq pedál amúgy is sokkal több szabadságot ad amikor a hang karakterét állítod.
Ha magad számára, ízlésednek tökéletes soundot akarsz..
nem csak a gitár erõsítõ (tube distortion) után érdemes beállítani a hang karakterét eq pedállal akár, hanem a torzítás elõtt is.. meg fogsz lepõdni, hogy ilyenkor mi történik voltaképpen.
Ha mondjuk a csöves erõsítõ elõtt kiemeled a közép tartományt egy eq pedállal (mid boost), akkor igazából nem az történik, hogy még hangosabb lesz a középtartománya a hangnak, mint amikor a csöves torzítás után lenne, hanem inkább megvastagodik a gitár hangjának a középtartománya.. több gain, melegség, erõ érezhetõ ebben a középtartományban.. pl Slash, gary moore, david gilmoure féle soundok
vagy pl érdemes a csõ elõtt lejjebb venni a mélybõl, majd a csõves torzítás után feljebb venni, hogy ütõsebb, feszesebb mély tartománya legyen a gitárnak.. pl metál..
Vagy a csöves torzítás elõtt 500 hz környékén vágni a jelbõl egy kicsit, majd 4 Khz környékén hozzáadni.. majd így beküldeni az erõsítõbe, és kész is a trash metál
szóval érdemes kikapni onnan a tone részét az elektronikának, és inkább aktívan vezérelni a hangot..
mondjuk egy 7 bandos EQ pedállal..
egy ilyen eq pedál amúgy is sokkal több szabadságot ad amikor a hang karakterét állítod.
Ha magad számára, ízlésednek tökéletes soundot akarsz..
nem csak a gitár erõsítõ (tube distortion) után érdemes beállítani a hang karakterét eq pedállal akár, hanem a torzítás elõtt is.. meg fogsz lepõdni, hogy ilyenkor mi történik voltaképpen.
Ha mondjuk a csöves erõsítõ elõtt kiemeled a közép tartományt egy eq pedállal (mid boost), akkor igazából nem az történik, hogy még hangosabb lesz a középtartománya a hangnak, mint amikor a csöves torzítás után lenne, hanem inkább megvastagodik a gitár hangjának a középtartománya.. több gain, melegség, erõ érezhetõ ebben a középtartományban.. pl Slash, gary moore, david gilmoure féle soundok
vagy pl érdemes a csõ elõtt lejjebb venni a mélybõl, majd a csõves torzítás után feljebb venni, hogy ütõsebb, feszesebb mély tartománya legyen a gitárnak.. pl metál..
Vagy a csöves torzítás elõtt 500 hz környékén vágni a jelbõl egy kicsit, majd 4 Khz környékén hozzáadni.. majd így beküldeni az erõsítõbe, és kész is a trash metál
Akkor gondolom azért lehetett elég egy volume poti
Ha bele gondolsz, a H-S-S hangszedõs stratocastereknek is van a 4. állása (vagy második, fene tudja melyik irányból számozzák), ahol egyszerre szól a híd humbucker és a középsõ singlecoil - bár ez valamennyire eltér az általunk felvázolt variációtól a hangszedõ elhelyezkedése miatt. Híd single coil, nyak humbucker gitárra meg pl ott a klasszik 72-es Fender tele custom.
Speciel én élõben egy egyedileg épített stratocasteren halottam/próbáltam ilyet, ami úgy nézett ki, hogy a 3 singlecoil helyett 3 felezhetõ, single coil méretû humbucker volt benne hangszedõként. Mindegyik hangszedõ felett volt egy pici kapcsoló (mint a fender jazzmastereken meg jaguarokon), amivel ki lehetett választani, hogy single coil, vagy humbucker állásban mûködjön. Az öt irányú hangszedõ kapcsoló mellett (híd-, közép-, nyak- hangszedõ, híd+közép, illetve nyak+közép) az egyik tone poti helyén egy három állású kapcsoló volt beépítve. Ez középállásban nem csinált semmit, ha balra toltad el, akkor "felülírta" az öt állású kapcsolót, és mind a 3 hangszedõ szólt egyszerre, ha meg jobbra toltad, akkor szintén felülírta a másik kapcsolót és telecaster állásban szól (nyak+híd, közép nélkül). És volt az egész gitáron egy master tone és egy master volume poti.
Arra viszont tök jó, hogy rávilágítottál, hogy a humbucker elnyomhatja jel miatt a single coilt... Szóval jó lenne két külön volume poti mind2 hangszedõhöz, de sajnos a kinézett gitáron (PRS SE séria) elég hülyén nézne ki még egy volume potit furatni... Pf, dejó, most vagy komprumisszum, vagy keresek másik hangszert. Esküszöm, lehet egyszerûbb lenne egyedileg építeni, bár akkor az egész hangszerem kapcsolókkal meg pontméterekkel lenne tele (2 volume + 2 tone + master volume...)
Speciel én élõben egy egyedileg épített stratocasteren halottam/próbáltam ilyet, ami úgy nézett ki, hogy a 3 singlecoil helyett 3 felezhetõ, single coil méretû humbucker volt benne hangszedõként. Mindegyik hangszedõ felett volt egy pici kapcsoló (mint a fender jazzmastereken meg jaguarokon), amivel ki lehetett választani, hogy single coil, vagy humbucker állásban mûködjön. Az öt irányú hangszedõ kapcsoló mellett (híd-, közép-, nyak- hangszedõ, híd+közép, illetve nyak+közép) az egyik tone poti helyén egy három állású kapcsoló volt beépítve. Ez középállásban nem csinált semmit, ha balra toltad el, akkor "felülírta" az öt állású kapcsolót, és mind a 3 hangszedõ szólt egyszerre, ha meg jobbra toltad, akkor szintén felülírta a másik kapcsolót és telecaster állásban szól (nyak+híd, közép nélkül). És volt az egész gitáron egy master tone és egy master volume poti.
Arra viszont tök jó, hogy rávilágítottál, hogy a humbucker elnyomhatja jel miatt a single coilt... Szóval jó lenne két külön volume poti mind2 hangszedõhöz, de sajnos a kinézett gitáron (PRS SE séria) elég hülyén nézne ki még egy volume potit furatni... Pf, dejó, most vagy komprumisszum, vagy keresek másik hangszert. Esküszöm, lehet egyszerûbb lenne egyedileg építeni, bár akkor az egész hangszerem kapcsolókkal meg pontméterekkel lenne tele (2 volume + 2 tone + master volume...)
Szóval, meg lehet oldani igen, alapból én is így akartam, mondta is az elektronika szervizes haverom, hogy igen meg lehet oldani csak bonyolult, sok lesz a kábel😊 De aztán rájöttem hogy annyira nem is kell az nekem, meg hát szar lenne mert a humbucker úgyis elnyomná a single coilt a nagyobb kimenõ jel miatt. Szóval nekem most úgy van ahogy írtam, felezõ kapcsoló ami mindkettõt felezi, de a 3 állású kapcsolóval lehet hangszedõt "választani". Amúgy te már ilyet hallottál vagy csak úgy gondolod hogy ilyen kell neked? Szerintem humbucker+single coil egyszerre elég fura.
Ó, basszus, rosszul emlékeztem, egy volume és egy tone poti van csak a nézegetett hangszeren, nem kettõ volume.
Öregszem <#vigyor2>#vigyor2>
Öregszem <#vigyor2>#vigyor2>
Biztos hogy van ezek közt olyan állás amit az életben nem fog használni, ki kell kísérletezni, hogy mi kell és mi nem.
De pont ez lenne a lényeg, hogy: "mind a kettõ egyszerre megy csak az egyik felezve van". Megpróbálom leírni még egyszer, mert így újraolvasva a hsz-emet elég bénán sikerült megfogalmaznom.
Szóval van két felezhetõ humbucker, egy három állású hangszedõváltó-kapcsoló, két volume és egy tone poti, az egyik poti push-pull, felezi egyszerre mindkét hangszedõt. Ekkor ugye a következõ lehetõségeim vannak:
Push-pull poti benyomva mindkét hangszedõ humbuckerként mûködik, vagyis a pickup-váltó kapcsoló szerint:
-nyaki hubucker
-nyak-híd humbucker
-híd humbucker
Push-pull poti kihúzva, mindkét hangszedõ singlecoilként üzemel, pickupváltó kapcsoló szerint:
-nyaki singlecoil
-nyak-híd singlecoil
-híd singlecoil
Ezek melett kéne nekem még olyan állást hogy:
- nyak: humbucker, híd: singlecoil
- nyak: singlecoil, híd: humbucker
Ezért gondoltam, hogy az egyik hangszedõ felezését az egyik potihoz, a másik hangszedõ felezését a másik potihoz lehetne kapcsolni. Szóval így 9 fajta hangszedõállásom lehetne.
Az öt állású kapcsolókkal az a baj, hogy ott általában úgy oldják meg, hogy:
1-es állás: nyaki humbucker
2-es állás: nyaki singlecoil
3-as állás: nyak-híd humbucker (vagy nyak híd singlecoil)
4-es állás: nyak humbucker-híd singlecoil
5-ös állás: híd humbucker
Ez az elrendezés koncerten valóban jobb lehet, mert így csak a hangszedõváltó kapcsolót kell eltolni, nem kapcsoló + poti benyom + másik poti kihúz, ez jóval több idõ. Viszont én élõben nagyon ritkán játszom, úgyhogy ez nem preferencia számomra.
Btw, van triplebucker hangszedõ is, három singlecoil közvetlen egymás melett pl fender modern player maraduer, meg némelyik vox jazzgitárban láttam...
Szóval van két felezhetõ humbucker, egy három állású hangszedõváltó-kapcsoló, két volume és egy tone poti, az egyik poti push-pull, felezi egyszerre mindkét hangszedõt. Ekkor ugye a következõ lehetõségeim vannak:
Push-pull poti benyomva mindkét hangszedõ humbuckerként mûködik, vagyis a pickup-váltó kapcsoló szerint:
-nyaki hubucker
-nyak-híd humbucker
-híd humbucker
Push-pull poti kihúzva, mindkét hangszedõ singlecoilként üzemel, pickupváltó kapcsoló szerint:
-nyaki singlecoil
-nyak-híd singlecoil
-híd singlecoil
Ezek melett kéne nekem még olyan állást hogy:
- nyak: humbucker, híd: singlecoil
- nyak: singlecoil, híd: humbucker
Ezért gondoltam, hogy az egyik hangszedõ felezését az egyik potihoz, a másik hangszedõ felezését a másik potihoz lehetne kapcsolni. Szóval így 9 fajta hangszedõállásom lehetne.
Az öt állású kapcsolókkal az a baj, hogy ott általában úgy oldják meg, hogy:
1-es állás: nyaki humbucker
2-es állás: nyaki singlecoil
3-as állás: nyak-híd humbucker (vagy nyak híd singlecoil)
4-es állás: nyak humbucker-híd singlecoil
5-ös állás: híd humbucker
Ez az elrendezés koncerten valóban jobb lehet, mert így csak a hangszedõváltó kapcsolót kell eltolni, nem kapcsoló + poti benyom + másik poti kihúz, ez jóval több idõ. Viszont én élõben nagyon ritkán játszom, úgyhogy ez nem preferencia számomra.
Btw, van triplebucker hangszedõ is, három singlecoil közvetlen egymás melett pl fender modern player maraduer, meg némelyik vox jazzgitárban láttam...
Egy 5 állású kapcsolóval is meglehet ezt oldani akár pl 1- hídnál H; 2- hídnál S; 3- a két humbi egyszerre vagy akár felezve; 4- nyak S; 5- nyak H.
DiMarzio hivatalos oldalán van fent elég sok bekötési variáció csak ki kell találnod hogy a gitárodban lévõ szedõknek melyik vezetéke micsoda.
DiMarzio hivatalos oldalán van fent elég sok bekötési variáció csak ki kell találnod hogy a gitárodban lévõ szedõknek melyik vezetéke micsoda.
Meg lehet oldani külön is a felezést, de bonyolultabb, viszont úgy egyszerû, hogy egy kapcsoló felezi mind a kettõt, viszont lehet még a 3 állású kapcsolóval hangszedõt választani(tehát a felezés nem jelenti azt hogy mindkettõt egyszerre kell használnod-van néhány gitár ahol gyárilag ez így van-) Nekem így van és így jó, gondolom úgysem akarod úgy használni õket hogy mind a kettõ egyszerre megy csak az egyik felezve van. Amúgy ez nem gitárfüggõ, bármelyik "4 vezetékes"(van 3 vezetékes felezhetõ is) hangszedõvel meg lehet csinálni.
Ha már témánál vagyunk hangszedõ felezés ügyileg... ezt akartam kérdezni, hogy szemezek egy gitárral egy ideje: H-H hangszedõ elrendezéssel 2vol-1 tone potival, 3 állású kapcsoló. Az egyik potival felezni lehet a hangszedõket - egyszerre mindkettõt - gyk így van egy les paul és egy tele hangszedõállás.
Ezt szerintetek mennyi eséllyel lehet úgy megoldani a gyári hangszedõk megtartásával, hogy egy másik potitt is kicserélni felezhetõre, amivel meg lehet oldani azt amit Slinky is említett, hogy mondjuk híd állásban single ként üzemel a hangszedõ, nyaknál meg humbuckerként illetve vica versa.
Igazából tetszenek a gyári hangszedõk hangilag, nem feltétlen cserélném õket. Az viszont cink, hogy mo-n jelenleg nem kapható a gitár, mindenképp külföldrõl kéne rendelni (meg ha kapható is lenne, gondolom a boltba nem szívesen vennék, ha a vezetékezést nézegetném - mondjuk enm is értek hozzá, szvsz "felesleges" is lenne.
Ezt szerintetek mennyi eséllyel lehet úgy megoldani a gyári hangszedõk megtartásával, hogy egy másik potitt is kicserélni felezhetõre, amivel meg lehet oldani azt amit Slinky is említett, hogy mondjuk híd állásban single ként üzemel a hangszedõ, nyaknál meg humbuckerként illetve vica versa.
Igazából tetszenek a gyári hangszedõk hangilag, nem feltétlen cserélném õket. Az viszont cink, hogy mo-n jelenleg nem kapható a gitár, mindenképp külföldrõl kéne rendelni (meg ha kapható is lenne, gondolom a boltba nem szívesen vennék, ha a vezetékezést nézegetném - mondjuk enm is értek hozzá, szvsz "felesleges" is lenne.
Amúgy 55-60k-ért szokott lenni KX1Q is(többet nem is ér ha gyári...), az mahagóni viszont a hangszedõk Duncan Designed szarok, a legjobb egy KX1Q lenne ezekkel a mighty mite hangszedõkkel.
Ha külön rákeresel a hangszedõre akkor arra is sok találatot dob ki a youtube.(még a gyártónak is van saját honlapja)
Persze mert jó hangszedõ van benne és még alapból felezhetõ is. Amúgy használtan kb 40k-t adj a gitárért, és ne a floydosat vedd meg.
Nem kell faragni semmit, a push pull poti ugyanolyan mint az összes többi, de a kapcsoló is pont jó a poti helyére ha inkább azt akarsz. Amúgy szerintem vegyél Cort KX5-t, abban alapból felezhetõ és jóféle hangszedõk vannak, gyárilag push/pull potik vannak benne. Ha használtan veszed akkor mindenképp olyat keress amiben eredeti hangszedõk vannak, mert azok tök jók(az ilyen passzív EMG szedõk meg rosszabbak mint a gyári szóval azokat kerüld!), seymour duncan másolat szedõk, de szinte nincs is különbség az eredeti és ezek között(Mighty Mite Motherbucker).
Ez erõsen megfontolandó, és nem hinném hogy túl nehéz lenne 2 kapcsolót beforrasztani. De meg lehet ezt úgy oldani, hogy szépen beépüljön a gitár testbe a kapcsoló? Vagy faragni kell a testen?
tremolót felejtsd el.. ha csak nem szánsz több száz ezret a gitárra, hogy eredeti schaller floydos, vagy zero-point ZR csapágyas legyen a tremoló rendszer
én azt mondom, hogy vegyél egy fasza de olcsó gitárt "ne a márkáját nézd", aminek tökéletes nyaka és bundjai vannak, minél magasabb bundjai legyenek. H-H szedõset.
Ezt késõbb ha lesz egy kis pénzed úgy tuningold fel, hogy a hídi szedõt cseréld le Seymour SH-6 distortionra, amit pl a papa roach is használ.
Slash is seymour szedõkkel nyomja.
Majd aztán bütyköld meg úgy a gitár elektronikáját, hogy veszel két push-pull kapcsolós hangerõ potmétert és ezekhez a kapcsolós hangerõ potikhoz kötöd a szedõket úgy hogy a potikkal kapcsolható legyen a szedõk felezése.
Ha nem értesz hozzá, megkérsz valakit erre aki ért egy kicsit az elektronikához, és a forrasztáshoz.
Hogy ez miért jó?
Mert így kedvedre tudod lefelezni a szedõket, pl a nyaki humbukkert single be lefelezed, és így mégtisztább, fényesebb jelet kapsz.
és bármikor vissza is kapcsolhatod ha melegebb hangot akarsz.
Vagy a hídi szedõt is lefelezheted, és akkor olyan hangja lesz mint egy single coilos telecasternek.
Ez az elrendezés a legvariálhatóbb szerintem ami létezik.
Két humbucker, felezhetõ.. két push pull volume poti (tone kiiktatva, nem kell mert rontja a jel minõségét is), és egy 3 állású végkapcsoló amivel tovább variálhatod, akár egybekeverheted a szedõk jelét is.
Ezt késõbb ha lesz egy kis pénzed úgy tuningold fel, hogy a hídi szedõt cseréld le Seymour SH-6 distortionra, amit pl a papa roach is használ.
Slash is seymour szedõkkel nyomja.
Majd aztán bütyköld meg úgy a gitár elektronikáját, hogy veszel két push-pull kapcsolós hangerõ potmétert és ezekhez a kapcsolós hangerõ potikhoz kötöd a szedõket úgy hogy a potikkal kapcsolható legyen a szedõk felezése.
Ha nem értesz hozzá, megkérsz valakit erre aki ért egy kicsit az elektronikához, és a forrasztáshoz.
Hogy ez miért jó?
Mert így kedvedre tudod lefelezni a szedõket, pl a nyaki humbukkert single be lefelezed, és így mégtisztább, fényesebb jelet kapsz.
és bármikor vissza is kapcsolhatod ha melegebb hangot akarsz.
Vagy a hídi szedõt is lefelezheted, és akkor olyan hangja lesz mint egy single coilos telecasternek.
Ez az elrendezés a legvariálhatóbb szerintem ami létezik.
Két humbucker, felezhetõ.. két push pull volume poti (tone kiiktatva, nem kell mert rontja a jel minõségét is), és egy 3 állású végkapcsoló amivel tovább variálhatod, akár egybekeverheted a szedõk jelét is.
Milyen hülye vagyok. Szóval 3 singleöset nem akarok, egy humi mindenképpen legyen. Szóval vagy superstrat legyen, vagy egy humbuckeres 2 singleös strat, viszont a tremolót ha lehet kerülném. Bár a mostani olcsó gitáromon nem használtam, és így nem is igazán hangolódott el a gitár.
Superstrat, strat, van különbség? Egyébként ragaszkodom, bár a les paulok is bejönnek, de szóló játék szempontjából kezdõ szinten éppen túllendülve talán nem olyan szerencsés.
EZDrummer használja vki?
hogyan lehet a Billentyûre állítani a dobokat?
Vmi fasza kis magyar nyelvû Tutorial van e hozzá esetleg?
hogyan lehet a Billentyûre állítani a dobokat?
Vmi fasza kis magyar nyelvû Tutorial van e hozzá esetleg?
Igazából Nincs olyan komoly berendezésem mögé, és olyan jó hallásom Még, ami miatt pl az anyaga óriási szerepet töltene be. A mostani gitáromon 1 humi és 2 single van, de az a baj, hogy a bundok már zavaróan megkoptak.
Egyébként amit játszom, az papa roach, avenged sevenfold, guns n, system of a d, és hasonlók. Ritmust szólót egyaránt.
Egyébként amit játszom, az papa roach, avenged sevenfold, guns n, system of a d, és hasonlók. Ritmust szólót egyaránt.
Superstratból van annyi mint égen a csillag abból válogathatsz bõven Cort, Ibanez, ESP/LTD, Jackson, Kramer... stb.
Ha Strato kell olcsón akkor Squier Stratocaster szigorúan olyan ami nem Bullet vagy Affinity azok olcsóbbak és nem igazán jelent elõrelépést.
Ha Strato kell olcsón akkor Squier Stratocaster szigorúan olyan ami nem Bullet vagy Affinity azok olcsóbbak és nem igazán jelent elõrelépést.
Döntsd el elõször, hogy mit akarsz, mert a stratocaster és a superstrat nem pont ugyanaz, egyrészt a fa is más lehet(van amikor ugyanaz persze, superstratból pl van mahagóni, ami metálra jó), másrészt a superstratokba jellemzõen 2 humbuckert raknak(vagy 2 humbucker+középre egy single coil, ibanez elég sok félét csinál), a stratokba pedig 3 single coil pickupot(vagy 1 humbucker a hídhoz és még 2 single coil), illetve a stratocon olyan tremoló van ami nem nagyon terhelhetõ, a superstratokon pedig valamilyen floyd rose copy vagy fix hidas.
Egyébként jók a jacksonok, gitarshopon nézegesd õket, ibanezek is elég jók(és elég sok féle van), valamint ha sima strat kell akkor squier.
Egyébként jók a jacksonok, gitarshopon nézegesd õket, ibanezek is elég jók(és elég sok féle van), valamint ha sima strat kell akkor squier.
Sziasztok!
Két és fél éve kezdtem el gitározni, egy samick elektromos gitáron. Mivel ezt olcsón vettem, tanuló gitárnak, mára úgy érzem kinõttem, és egyébként is, szeretnék már egy pofás gitárt helyette. Erre szeretném segítségeteket kérni, hogy milyen márkát ajánlanátok. Hogy kicsit szûkítsek a keresztmetszeten, számomra csak strato jöhet szóba, használt legyen, 50 ezret lehetõleg ne lépje túl az ára, és mivel átlagos kézméretem van, jó lenne, ha a nyaka sem lenne túl széles. Meg egyébként is, legyen kényelmes nyaka. Azt hiszem, igazából az a fontos, hogy anyagra, minõségre rendben legyen, aztán késõbb egy hangszedõ cserével tovább javíthatok rajta.
Azt hiszem ennyi a kikötésem. Egyébként nagyon tetszenek a jackson gitárok, viszont nem tudom alsó kategóriásat érdemes-e venni belõle. Js30?
Két és fél éve kezdtem el gitározni, egy samick elektromos gitáron. Mivel ezt olcsón vettem, tanuló gitárnak, mára úgy érzem kinõttem, és egyébként is, szeretnék már egy pofás gitárt helyette. Erre szeretném segítségeteket kérni, hogy milyen márkát ajánlanátok. Hogy kicsit szûkítsek a keresztmetszeten, számomra csak strato jöhet szóba, használt legyen, 50 ezret lehetõleg ne lépje túl az ára, és mivel átlagos kézméretem van, jó lenne, ha a nyaka sem lenne túl széles. Meg egyébként is, legyen kényelmes nyaka. Azt hiszem, igazából az a fontos, hogy anyagra, minõségre rendben legyen, aztán késõbb egy hangszedõ cserével tovább javíthatok rajta.
Azt hiszem ennyi a kikötésem. Egyébként nagyon tetszenek a jackson gitárok, viszont nem tudom alsó kategóriásat érdemes-e venni belõle. Js30?
nem hasonlít rá..
amplitube meg új guitar rig.. meg revalver ..
ezek jók
amplitube meg új guitar rig.. meg revalver ..
ezek jók
Ha hajaz a PODxt-re, akkor bejövõs. Lehet jobban járnék egy olyannal, a VOX nem metálra való, mondjuk vannak egész jó tónusai.
Ehhez valaki tud értelmes tabot? Mármint az elején Zakk részére.
Mert sehol nem találok, ultimate guitaron is fasságok vannak, a többi meg hiányos, legalábbis pont ezt a részt nem találom.
Mert sehol nem találok, ultimate guitaron is fasságok vannak, a többi meg hiányos, legalábbis pont ezt a részt nem találom.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Emlekeztek >>erre? Kicsit lement az ara... <#miaz>#miaz>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
a podfarmnak nagyon szar mesterséges hangja van.
Köszönöm!
A Tonelab számomra mindenképpen must have, csak a költségvetés jelenleg még nem engedi, mert beszerzés alatt van az elsõ ESP gityóm. <#hawaii>#hawaii> [/boldog]
A Tonelab számomra mindenképpen must have, csak a költségvetés jelenleg még nem engedi, mert beszerzés alatt van az elsõ ESP gityóm. <#hawaii>#hawaii> [/boldog]
Nekem a guitar rig mûködött vele anno, meg a peavey revalver is, úgyhogy gondolom a POD Farm is megy vele, ha megvan a Tonelab akkor keress egy "virágbolti" Farmot aztán próbáld ki.
Hey!
Egy kérdésem volna hozzátok!
VOX Tonelab ST USB-s multieffektet tudom én használni Line6 POD Farm 2 modellezõ szoftverrel? Magyarul külsõ hangkártyaként tudom használni a Tonelabot?
Tudom, hogy van a Line6-nek hardware-e hozzá, de ha mûködik a multival akkor két legyet egy csapásra 😊
Köszi!
Egy kérdésem volna hozzátok!
VOX Tonelab ST USB-s multieffektet tudom én használni Line6 POD Farm 2 modellezõ szoftverrel? Magyarul külsõ hangkártyaként tudom használni a Tonelabot?
Tudom, hogy van a Line6-nek hardware-e hozzá, de ha mûködik a multival akkor két legyet egy csapásra 😊
Köszi!