37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Gvik #37058 Hát akkor reméljük, hogy ez a sorozatgyártás minden termékére igaz (azért jobb félni, mint megijedni... )! -
#37057 Nem, minden mást zárj be, amíg a Guitar Rig(vagy bármilyen hasonló szoftver) megy addig minden másnak le lesz tiltva a hangja. DAW-ba be lehet rakni pluginként ha az érdekelne. -
#37056 üdv.. van valakinek tapasztalata zenészeknek készülő hallásvédőkkel? pl hol érdemes venni meg milyet? -
#37055 Sok support nem is kell hozzá... olyan dolgokról írsz, amikkel én mióta megvan ez a kütyü -nem foglalkoztam. :D -
Gvik #37054 Kösz de ha rászánom magam - előbb egy kemény tok van kiszemelve, mert tömegközlekedésen láthatóan nem törődnek azzal, hogy esetleg egy drága hangszer van nálad... - ezt mindenképpen boltból szerzem be, hogy tudjam őket "baszt*tni" ha valamiért nem működik, mert ahogy olvastam neten a véleményeket, a Behringer support ehhez a termékhez valamikor tavalyelőtt gyakorlatilag megszűnt. -
#37053 Neked megy az, hogy hogy guitar rig mellett az összes többi progi is a laptop hangszórót használja? -
#37052 most meg a gitárt kiadja laptop hangszóróra de minden mást meg a guitar linken át ad ki lol -
#37051 királyság xD -
#37050 Hát akkor rosszul állítottad be, én tudok rá megoldást. Asio4All nevű drivert leszeded, ott letiltod az összes bementet kivéve amit használsz, összes kimenetet is letiltod, kivéve a laptop hangszóróit aztán az adott programban kiválasztod hogy Asio4All drivert használja. -
#37049 Az ~1.600HUF-os kinai guitar link klon ar/ertek aranyban sztem verhetetlen, az eredeti behringeremhez kepest alig ereztem kulonbseget a minosegben, de nem jatszottam vele sokat.
Mindenesetre ha behringert akarnal venni, nekem van egy elado hasznalt 8khuf-ert! -
A Fender bemutatja a Rosewood Telecastert
Itthon lesz vagy 2 milla :D -
#37047 Ez viszont nem tuti, h. így van, csak nekem eddig sehogy nem sikerült.
Ha vki erre tud megoldást, az ne tartsa magába! -
Gvik #37046 Thx!
"...át sem tudom vezetni, h. a laptop hangszóróján adja ki a hangot..."
Ezt el is felejtettem megkérdezni, tök jó hogy leírtad! -
#37045 Nekem behringerem van. Amikor csatlakoztatom, akkor azt használja alapértelmezett hangkártyaként, és át sem tudom vezetni, h. a laptop hangszóróján adja ki a hangot, mindenképp a kütyü kimenetébe kell dugni a fejhallgatót/hangfalat (3 évnyi használat tapasztalata után).
Csak ennyire tudok reagálni, nekem se macbookom, se ezerféle jelerősségű gitárom, meg ilyesmik..
Általános megítélés szerint remek kis cucc, szal nagyon félre nem lőhetsz. -
Gvik #37044 Ha már így szóba került (megint), én is elgondolkoztam egy ilyen guitar link eszközön, az Alesis-en és a Behringer-en kívül más gyárt ilyesmit?
Igazából a cél csak szimplán zenélgetés lenne, felvételre van itthon normális hangkártyám, viszont amikor ingázok a fősuli meg a zenesuli között, jó lenne valami ilyesmi gyakorolni. Nincsenek nagy elvárásaim, macbook pro-val használnám, abban a Logic-nak elég jó erősítő modelljei vannak, szóval ideálisabb lenne egy olyan eszköz, ami nem akar fölöslegesen egy "vacak" erősítő-modellező programot rám erőltetni. Fejhallgató kimenet se muszáj, a laptopon úgyis van, vagyis minél egyszerűbb konstrukció/kompaktabb, minél kevesebb "felesleges" softwarerel a működéséhez, annál jobb. Ja, meg az némi előny, ha valamelyik esetleg kevésbé hajlamos szívni az aksit. És "of korz" ne recsegjen normál hangerőn fejhallgatóval használva. Igazából ahogy néztem, árban pár ezer forint különbség van közöttük, de ha ezen a pár ezren lényegesen nagyobb minőségbeli ugrás múlik, akkor belefér a drágább is a költségvetésbe. Szóval ha van valakinek tapasztalata bármilyen ilyesféle termékkel, az ne habozzon megosztani! Thx előre is!
Egy valami viszont szemet szúrt az ilyen eszközökön: eddig az összes interface, amivel dolgom volt, hozzárendelt gain-potit vagy csúszkát a bemenetkhez állítási lehetőséggel, és ahogy néztem, eléggé különböznek a gitárjaim jelszintje, szal valszeg nem véletlenül van ez így kitalálva... Ezeknél a guitar link-eknél viszont nincs ilyen (oké, a Behringeren van egy lo-hi kapcsoló állítási lehetőségként, de ez se sokkal több a semminél), akkor ezek az eszközök belövik szofware-esen a jelszintet automatikusan maguktól?
Eddig az Alesis felé húz a szívem, de csak kizárólag azért, mert a Behringer mint márkanév tapasztalataim szerint nem a minőség szinonimája az általános termékpalettát tekintve... ergo meggyőzhető vagyok.
-
#37043 Rákötni sztem rá tudod anélkül, hogy baja lenne, viszont élvezhető dolgot nem fogsz tudni kihozni belőle. Párezer Ft-ért tudsz venni guitar linket, amivel már teljesen jól el lehet szórakozni gépre kötve... -
RYO21 #37042 Gitárt direktbe beszabad kötni a PC line in-jébe? Mert ajánlották, hogy így generálhatok hozzá valami progival effekteket, de félek h leégetem vele az alaplapot (integrált hangkártya). -
FusionXl #37041 Medgyesi oldalán le van írva a sustainer, keress rá.
Vagy van itt olyan akinek már volt dolga vele, esetleg van neki? -
#37040 fejtsd ki nekem bővebben, nem tudom mi az de szakmabéli vagyok ha lehet ilyet mondani, ha érdekesnek találom összedobok magamnak egyet, ha nem túl bonyolult + anyagárba neked is, ha de akkor már nehezebb az ügy de egy próbát megér :) -
FusionXl #37039 Üdv mindenkinek!
Nos, foglalkoztat egy dolog már jó ideje ami nem hagy nyugodni, ezért is írok rá a topikra.
A sustainer elektronika. Valószínűleg előttem is sokan megkérdezték, de itthon hozzá lehet jutni valahogy? Akár gitárból kiműteni.
A működési elvét értem, azon is gondolkodtam már hogy házilag összehozok valamit, csak sajnálom szétbarmolni feleslegesen a gitár testet. -
bcrics #37038 Hű, én a Nothing else Mattersel szoptam rengeteget mikor Kiscsikó voltam.
Teljes Napok csak azzal teltek hogy jól fogjam le az akkordokat, stb.
Nem guitar Proból hanem csak Tabról, Papíron.
-
Slinky Cyle #37037 -
Slinky Cyle #37036 faszom.. elköltöttem 90 ezret csak csövekre..
vettem minden félét, e34l, 6ca7, 6l6gc, tungsol reissue 6550, 5u4g dióda, 54z dióda.. meg még pár dolgot az előfokba is.. -
#37035 cort gitárok elég jók :) -
#37034 vagy a matekot :D -
#37033 Igen ez szenzációs érzés :D Én is sokszor tapasztaltam már. (Kár hogy suliba mikor már harmadjára veszem fel a programozást, akkor nem érzek így...) -
#37032 Ez nagyon lol. Most gyakom a Guns - Nightraint, és úgy emlékeztem rá pár évvel ezelőttről, mikor megvettem az első elektromos gityóm, hogy próbálgattam guitar pro tabról megtanulni, de abbahagytam, mert bonyolultak voltak az akkordok. Most meg így nézek bután, és nem értem, hogy mi tűnt ezen akkor annyira nehéznek. -
#37031 Csak nekem vannak olyan vad asszociációim, ha ránézek az ujjbegyeimre, akkor a Dűne navigátorai jutnak az eszembe?
Am elég tré, hogy még fix bőrkeményedéssel is tud fájni, ha sokat nyúzom a gitárt. :/ -
zenoka #37030 jobban szeretem volna en is de nem gyartanak balkezesbe tenor meretben aktiv hangszedoset.. meglehetne cserelni a hurokat az igaz de akkor a "kapocsolo tabla" mindig a tokomhoz vagy a combomhoz esne..
igy mas megoldast nem tudok.. vagy nagyon dragan besszereltetni egy simaba egy aktiv hangszedot de arra nincs pinzem:)
koszi a helpet meg egyszer -
#37029 Az aktív szedőknek kisebb a tekercse, általában kevésbé zajosak és nagyobb jelet adnak mint a passzívak, akusztikusnál általában van egy aktív eq is beépítve, én akusztikus gitárnál jobban szeretem az aktív szedőt, de kinek mi jön be. -
zenoka #37028 azt mar akkor meg sem merem kerdezni hogy akkor mi ertelme van az aktivnak ha minden erositoben benne az eloerosito?:) -
#37027 Ugyanolyan erősítő kell mindhez, benne van az erősítőben az előerősítő, vannak külön végfokok meg előfokok, de ezeknél ez fel van tüntetve, meg az árukon is meglátszik keményen :D -
zenoka #37026 franc..
lemaradt
koszi!:) -
zenoka #37025 konkretan egy ilyenre:
http://ortegaguitars.com/en/product-finder/ukuleles/ukulele/show/Product/rue12fmh/rue12fmh/
nem sokat irnak csak hogy van benne egy ortega uk1 es passziv..
ezaz a gitaroknal neztem utana de ott sem jottem ra hogy passzivhoz mi kell.
-
#37024 Milyen cuccra akarod rákötni?
Szerintem akusztikus gitár erősítő simán jó ukuleléhez is, passzív meg aktív szedő itt is azt jelenti mint az elektromos gitárnál, de a gyáriak általában nem a legjobbak. -
Slinky Cyle #37023 egész nap azon lovagolok, hogy milyen márkájú és tipusú csöveket vegyek..
-
Slinky Cyle #37022 TAD 6l6gc ről van valakinek tapasztalata? -
zenoka #37021 Sziasztok!
Szeretnek egy kis segitséget kerni.. sajna a googlezas nem hozott szamomra felfoghato (biztos hogy az en saram) eredmenyt.
vennek egy ukulelet tenor meretben ami csak passziv pickuppal van ellatva (sajna nem talaltam megfelelot balkezes aktiv pickup-osat). Es istennek nem jovok ra hogy akkor most ehhez kell e vennem egy eloerositot hogy erositore kossem vagy van e olyan erosito amiben mar benne van a megfelelo technika vagy mi a rossebbet kell vennem meg hozza hogy hangfalra tudjam rakotni:)
Valaszokat elore is koszonom. -
Slinky Cyle #37020 mindent bemutatok ha vársz még egy kicsit..
nemsokára folytatom tovább a blogot..
amúgy tűreszelővel -
#37019 A törött helyett egy teljesen ugyanolyat vettem. Szóval csak annyi érdekelne, hogy milyen ragasztót vegyek hozzá. De akkor valami spéci pillanatragasztót veszek én is.
Magukat a vájatokat mivel érdemes mélyíteni a nuton?