Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
nem tudom hogy a hohner professional st '59 az olcsó vagy a drágább gitárok közzé tartozik-e, én nagybátyámtól kaptam, hangolás már megy elég jól 😊 tanáromnak a hangolás volt a mániája, volt olyan hogy széthangolta teljesen, én meg hangolhattam, nagyon utáltam, de így elég hamar megtanultam rendesen behangolni

mumpic
Az olcsó gitárok úgyis elhangolódnak. Gyakran kell hangolni, de legalább megtanulsz.

Hecker007
akkor ezek szerint erre nincs megoldás 😞
a tremoló már meg se mozdul hogyha nyújtom a húrokat, nem tudom mennyi meg milyen rugók lehetnek benne, a gitár 10-es optima húrok vannak, legalábbis szerintem optima, ezzel a húrral vettem a gitárt, lehet hogy nem ártana lecserélnem...

mumpic
Az elhangolódás több ok miatt van, amiket a tremolós gitárokon jobban meg lehet figyelni, de érvényesek a fix húrlábakra is. Elõször is, a megnyújtott húr kulcsát nagyobb erõvel húzza a húr. Ugyanez a húr jobban húzza majd a húrlábat is, ami miatt a többi húrról leveszi a terhelést kis mértékben, így a hat kulcsból ötön csökken a feszültség, egyen pedig megnõ. Amikor visszaengeded, akkor nem tud pontosan az eredeti állapotba visszakerülni, hanem kicsit elmászik a hangolás. A húrra is érvényes, hiszen a nyújtással deformálod, és mivel a rugalmassága nem tökéletes, ezért alakváltozást szenved el, és visszaengedésnél nem lesz olyan feszes mint elõtte volt. Persze, ez csak kis mértékû változás, de ha sokat csinálod, akkor már nem kell vájtfül hozzá hogy halld a különbséget.

A G húrral pedig szerintem mindenki így van, de az a húrok kiképzése miatt van. A gitárhúrokat egy hengeres, vagy legtöbbször hatszög keresztmetszetû magra tekercselik fel. A vékonyabb húrokban más lesz a mag és a felvitt réteg aránya mint a vastagabbaknál, emiatt másképp deformálódik, és jobban hallod a különbséget egy idõ után. Ha pl mélyre hangolsz, vastag húrokkal, ahol a 4. húrt is tekercselik, akkor az 5. húroddal lesz problémád.

Nitramk
Valakinek nincs véletlenül meg az Eltalált állat tabja? (Kispál és a borz)

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

SrAta
már megvan a musima gy fender copy még az NDK-ból
A kombóról nem találtam semmit de elvileg a végfokja szállt el:S
Az elektronikai tanulmányaim alapján nem olcsó...:S
Egy 60Wos Végfok mennnyi mostanság?
Az a kombóban egy panelon van az elõfokkal és az effektezéssel??

FONTOS PLZ HELP

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Hecker007
A hosszú nyújtásoknál mitõl hangolódhat le a gitár, illetve csak a G húrom mászik el mindig mikor megnyújtom hosszabb ideig :S
Most a húr nem jó vagy a hangolókulccsal van valami?

SrAta
A musimura gitár (basszus) az jó márka?
Meg van egy erõsítõ is vagy SAR vagy ZAR vagy SäR vagy ZäR.
Melyik a márka neve?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Szevasztok! Line 6 pocket podhoz jó bármilyen 9 v-os adapter,vagy csak a gyári??
mumpic
John5-tól hallgassátok meg a Behind The Nut Love címû számot, az is ilyen nutbendekkel van eljátszva (nem teljesen). Persze, valamilyen agyament hangolással, sima E-ben nem lehet eljátszani.

mumpic

sztem csak a nyereg fölött nyomkodja a húrokat. próbáld ki😄
Srácok! Jól látom, hogy a kis Frusciante itt a hangolókulcsokkal vibrato-zik?😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

szerintem egy elég durván beállított phasert
Ha választhatnék hogy ingyen kapok egy effektet akkor ezt választanám bõgõre😄
Amplitube-ban nagyon jókat szoktam vele játszogatni😊

kraawz
Eladó egy Fuzz: Big Muff torzító pedál. 16k, akit érdekel, írjon!

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

tigeroo
ebben

a 2. percnél milyen effektet használ a gitáron?
Nitramk
Most én is GuitarFX-el gitározom, géprõl, de már alíg várom hogy erõsítõt vehessek, mert valami szörnyû állandóan azzal vacakolni. Guitar Rig nem mûködött rendesen, pedig nem alaplapi hangkártyával próbáltam. Akadozott meg késett a hang, vagy csak simán búgott.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Nekem pl Line 6 guitar portom van, az eleg jo, erosito modellek, hangfall es effektek is. Kulso USB hangakartya is nem alaplapi szar. Mondjuk nem a legolcsobb de legalabb jo.

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Van valakinek valamilyen tapasztalata az MG 15 combóval kapcsolatban?
DummyBoy
Ezesetben sorry!

Én még csak hangszertulaj vagyok, az én "klimpírozásomhoz" ez bõven elég 😊

Nem gondoltam volna hogy ez komolyabb sebesség esetén gondot okozhat ...

Mindenesetre kezdõknek bõven elég az Asio4All ... vagy elég egy bármilyen gagyi Audigy kártya is ...

De ha valaki komolyabban foglalkozik ezzel a dologgal, az meg szerintem valami alap de komolyabb hangkártyát tud venni egy multi árából ...

Kezdõknek meg ott vannak az Amplitube-ok, Guitar Rig, OverLoud TH1 és a Revalver-ek ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Hecker007
nem meghallom hanem feltûnõ a gyorsabb szólóknál hogy már nem azt a hangod fogod amit hallasz, legalábbis én ezt vettem észre és engem zavar :S

DummyBoy
Ehh ... Audigy-knek van saját ASIO drivere, Audigy 2 5ms késleltetést tud ... Az tény hogy késik xD , de ha te ezt meghallod xD

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Jah és minden kezdõnek, aki még nem tud hallás után úgy bármit visszajátszani (pl én😄) annak ajánlom a Transcribe! nevû programot....
Mindent lehet vele csinálni aminek egy zenészléleknek szüksége van... de én legnagyobb hasznát a lassításnak veszem... és nem úgy lassítja, hogy oktávokkal mélyebb lesz az egész zene, hanem normálisan😊
De lehet pitchet emelni, van benne equalizer ilyen funkciókkal hogy basszus kiemelés/elnyomás, tenor kiemelés/elnyomás szoprán kiemelés/elnyomás...stb, van benne még egy "tuning" nevezetû menü, ahol 2 oktávval meg lehet emelni vagy lejjebb állítani a zenét vagy lehet csak félhangokkal is... miegymás...
Szóval rengeteg tulajdonsága van a programnak és tegnap óta azt vallom, hogy elengedhetetlen azoknak akik még csak fejlesztgetik a fülüket😊

furcsa logikai bukfenceid vannak😄
Kevés idõd lesz gép elõtt ülni de gitározni lesz idõd?
Ok mondjuk ez egy jó dolog!😄 CSak ha gép elõtt gitározol, az se bûn😄
Lényeg hogy szart ne vegyél... csak figyelmeztetni akartalak😊

mumpic
"kellesz"? 😄
Hova valósi vagy? 😄

Mondjuk nekem erõsítõm az van, azon kezdtem tanulni. Amíg nem lesz meg az effektem, addig jó megoldás ez a program. Csak sajnos iskolaidõben kevés idõm lesz gép elõtt ülni, effektet így mindenképp kellesz venni.
ritkán, de én amúgy baszgitáros vagyok😄

És te még használod a programot?
ez így van... én gépnél kezdtem el... nehéz volt utána játszanom, mikor erõsítõt kaptam😄

De ezt csak azért mutattam be, mint egy alternatív megoldás a multieffektre😄

De majd néhány effekt azért valóban is kellesz, mert azért erõsítõ mellett mégis más gyakorolni, mint gép elõtt.
Jó sok mindent tud a progi.
Letöltöttem az AmpliTube-t. Sajnos még nem tudtam kipróbálni, mivel még nincs jack átalakítom.
Beast Machine
Ez elég érdekesen néz ki, lehet, hogy kipróbálom. Perpill egy Line 6 POD Studio GX-em van, és a hozzá adott POD Farm progit használom, az is nagyon jó, átlátható, és teljesen paraméterezhetõ (plusz a kicsikét használom hangkártyának).

...vágod?

Hecker007
A Boss GT-8, GT-10, Me50, Me70 ezek is csak pénzkidobásnak számítanak?
Én egy ME70-est szeretnék majd venni, hogyha kicsit jobban állok majd anyagilag.

Hecker007
de azt hogy csinálod meg hogy ne késsen a hang? 😛
én próbáltam mindenhogy de mindig késett vagy recsegett :S
pedig én audigy4 pro-val meg Xonar D1-el is próbáltam :S

könyörgöm picit figyelj már arra is amit írunk😄

Én is itt írtam hogy nekem is alap hangkártyám van és tökéletesen müxik

Igen a pedálok drágák. A Behringer pedálok az olcsóbbak. Azok szerintetek milyenek? YouTube-n néztem pár tesztet, a hangzás nem a legrosszabb.
A program alap hangkártyán szerintetek használható?
mike0013
én is így voltam, hirtelen felindulásból vettem egy multieffektet (ismerõstõl) és 2 hónap múlva rájöttem, hogy ezt nem kellett volna... el is adtam utána, szerencsémre olcsón vettem így még hasznot is húztam az üzletbõl😛 bár igazából otthoni zenélésre jó a multieffekt, fõleg ha nem állsz csúcson anyagilag, de még 30-40-ig elmehetsz... mert egy pedálsort összerakni... háát... van amelyik pedál több, mint 30..😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Jó lenne a program, csak nem tom alap hangkártyával használható e
én pedál alatt a szimpla effektet értettem😄

Igen még nemrég kezdtem. Tehát ha effektre kerül a sor, mindenképp pedál. A Behringer pedálok szerintetek milyenek?
hát ok... akkor vegyél multieffektet... örülj neki, majd fél éven belül jöjj rá, hogy kidobtál 30++ ezer forintot az ablakon

Hát nekem nem a legjobb hangkártyám van, így lehet maradok a multieffetnél/pedálnál
mikrofonbemenet
Hát ha effektet akarsz akkor mindenféle képpen pedálokat vegyél...
de ha jól tudom te még nem régóta gitározol, szerintem ráérsz még ezzel a témával😊

És a gitárt hova kell kötni a gépre? Akkor inkább pedált vegyek?
pm ment

mumpic
Letöltöttem az amplitube2 demót, és amikor elindítom, akkor serialt kér, még így hogy 10 napos is, de nem kaptam mailben serialt, pedig jól adtam meg a címemet. <#confused>

abszolút nem
lényeg hogy legyen asio4all... de próbáld ki elõtte anélkül hátha jó😊
Jobban ajánlom a guitar rig-et... ha értesz az effektekhez, erõsítõ beállításokhoz

Az amplitube pedig picit vizuálisabb, picit magyarázkodóbb😊
pl itt egy kép az effekt részérõl... el akarja veled hitetni, hogy ott vannak elõtted az effektek... csak bele ne taposs a monitorodba😄

Állítólag a Guitar rignek a hangja is jobb... errõl nem tudok nyilatkozni, ezért próbáld ki mind2-t

tigeroo
hohha az igen, nekemis ilyen hangkártyám van de amikor én FL Studioval zenét írok már 10 sáv felett elég rendesen dolgozik a gép és recseg a tetõ is 😄Ddd