Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Labrie csak azért kell bele, hogy eladható legyen, mert nem sokan vesznek instrumentális zenét. 😄 Amúgy nekem bejöm a hangja, talán azért mert képes koncerten is CD minõségben énekelni. Persze, a Score DVD nem ezt mutatja, olyankor ha nem jön össze neki, akkor nagyon szar hallgatni. :S

mumpic
Értem 😊
Azt még mindig nem, hogy miért egyszerûbb kottában, mint egy fogástáblázatban, ahol le van rajzolva hogy hova tegye az ujjait? 😊
Amúgy, feltehetnél neki egy Guitar Pro-t, vagy egy PowerTabot (emlékeim szerint az még ingyenes is, csak nem olyan csillivilli), azokban van akkordgyûjtemény is, berakosgatod vele a tabulatúrára, és felette kirajzolja kottában is.

jaja feldolgozták pl az egész Wall-t
És Labrie hangján kívül az egész úgy fasza ahogy van😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

SrAta
sajnos abbahagyta a tanárhoz járást amikor elkezdték az akordokat tanulni és csak 1-2õt tud
és megkért hogy valahogy szerezzek neki

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

mumpic
Lehet hogy ezzel nem mondok újat, de elég sok ilyenje van a DT-nek. 😊 Egész Metallica, Pink Floyd, Iron Maiden tribute koncertjeik voltak, asszem mind létezik dvd-n.

sz4bolcs
Na ezzel a muséval megvolt a napi szatori. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Tetszik a szinti hangja. 😊

HTS s3rg1nh00
azé vannak még érdekes dolgok...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

sz4bolcs
Mégsem voltam egészen offtopic, gitározik is a srác.....

sz4bolcs
Ez megint csak billentyûs lesz, de még mindig ez hozzá a legértelmesebb topic:

muse?

4:28-kor mit csinál már????? <#wow1><#wow1><#wow1> elképesztõ..

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy van-e valakinek esetleg Stagg C530 típusú nylon húros gitára? Illetve ha van, milyen? Nekem világ életembe fém húros gitárom volt és nem is tudom elképzelni milyen lehet egy nylon húros, viszont szivesen kipróbálnám, de nem mindjárt a legdrágábbal szeretném bontogatni szárnyaim.
Válaszokat elõre is köszönöm!
http://www.youtube.com/watch?v=qqCADd4O3x4

Nekem ilyen van csak nem a pedálos fajta. Teljesen korrekt kezdésnek szerintem jó.

igen, ahogy írod illetve kell még hozzá egy ASIO4ALL nevû program, amitõl valós idõben tudod nyomatni a cuccost😊

MadBence

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

MadBence
Kösz 😊
Azért azt megkérdezem, hogy pl szemfényvesztés-e ez a KORG cucc? (úgy hallom a KORG az azért jó minõségû) És miért nem jók ezek a multik általában? Azt tudom, hogy a pedálok analógok, a multik meg digitálisak, csak nem tudom, hogy ez hogyan befolyásolja a hangot (elveszti mondjuk a "fényét", vagy egyéb)

És ezek a guitar rig meg egyéb progik hogy mûködnek? a nagy jacket csak át kell alakítani kicsire, és rá kell nyomni a bemenetre, aztán már megy is? Kell neki erõs processzor? (gondolom valós idõben a hangot manipulálni azért izzasztó valamennyire)

ha 30 k körül szánnál rá akkor inkább szimpla effektet vegyél
Jó multit nem kapsz annyiért... már ha van ilyen hogy jó multi
ha multit akarsz akkor ajánlom neked is a Guitar rig és Amplitube nevû programokat!

MadBence
Szerintetek melyik a jobb? Pedál, vagy multi? Az a baj, hogy nem igazán tudom, melyik effekt a kedvencem, és nem akarok pénz kidobni olyan effektre ami nem is fog tetszeni.
Ezek a multi cuccok nem néznek ki rosszul, de azért jó lenne, ha használni is lehetne õket.
Olyan 30K körül szánnék rá maximum.

hmmmm😄
Akkor: csak a zuhany alatt énekelt a kottát meg még énekóráról ismeri😄

mumpic
3 emberrel ki lehet énekelni egy akkordot, énekkar vaze! 😊

lehet énekelt ezelõtt😄

linkelni nem tudok de am a leges legalapabb akkordok a tábortüzes akkordok 3 fekvés alatt. a lényeg h tábor tüzes akkordo😄 így rákerestek és bizt lesz vmi
mumpic
Kottában? kottában a legrosszabb akkordokat leolvasni. Miért nem fogástáblázatban?
(az meg más kérdés, hogy hogyhogy nem ismeri az akkordokat, ha kottát meg tud olvasni😊

SrAta
valaki tudná linkelni a nevezetesebb akkordokat?
barátnõmnek kellene akkusztikus gitárja van
lehetõleg kottába légyszi mert csak azt tudja/szereti olvasni
Nagyon köszi
SrAta

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

spongya
köszi szépen😊

mumpic
Igen. (440 Hz az A hang, meg az egész számû többszörösei, hangvillával úgy hangolunk, hogy az A húrt húzzuk a villához, ami 440 Hz)

spongya
Hali! Youtube-on van egy videó ahol egy csaj gitározik és meg akartam tudni hogy miket fog le és a kommentben visszaírt nekem h:
"Its 440 tuning, capo on the 2nd fret, and then just a minor, c, and g over and over. "
Csak annyit akarok kérdezni hogy a 440 tuning az ugye Standard E hangolás nem? nem találtam mást róla. hülye kérdés tudom de érdekelne😄

---19p15--------15-19p15-
---------15--15-----------
-----------16----------------
Sziasztok!

Van a sweeping (sweep picking) gitártechnika.
----19p15--------15-19p15-19p15------15
---------15---15-----------15--16---
-----------16----------------16-----

Ez így gondolom sweepingnek számít. Az ilyen típusúakat úgy láttam, hogy az átkötést lefele pengetik, a közéspsõ 15 fel, a 16-15 fel. Ez így sweeping?
Christiansen
hallani kéne hogy van a dalban..
én pl. az ilyet hüvelyk és középsõ/gyûrûsujjal csípném

Hát igen, fõleg attól függ, hogy az egész kb milyen fekvésben van, így két hangra ha a többit nem játsszuk akkor meg tökmindegy hogy fogja az ember, csak ne túl távoli ujjakkal mert ugyanarra a bundra csúszik mindkettõ...

Aha. Szóval fojtsam le a húrokat. Kösz a segítséget, most már legalább mehetek gyakorolni. 😄

JohnnyNapalm
én középsõ+gyûrûs ujjal csinálom de ugyanígy

én az E8at mutatóval fognám, a G9et meg középsõvel, és a mutatóujjam megdönteném mintha barréznék, de nem nyomnám le a húrokat, csak fojtanám. Vagy pedig hüvely+mutató jobbkézen...

Szeveasztok!
Még kezdõnek számítok, ezért lenne egy kérdésem. Hogy ezt, hogy kell lepengetni?
--------
--------
--9/10--
--------
--------
--8/10--
Meg a hasonlókat? Fogjam le csak annyira a közbülsõ üres húrokat, hogy ne tudjanak megszólalni, vagy van erre valami módszer? Kicsit piszkálja ez a csõröm, szóval, ha valaki tudna orvosságot a problémára, egy életre lekötelezne.

használj Trancsribe! programot, ha nem megy😊

mumpic
Szerintem nem nehéz. Szedd le fülre!

tigeroo
az a baj hogy a számban nem csak kíséri a basst.

a dal alá meg nem akarok kitalálni új basslinet 😄

bár megpróbálom akkor fülre
mumpic
Mollnál játsz kistercet, dúrnál nagytercet. Esetleg mindenhol prímet, refrénnél meg kvintet. Illetve aki "cisz moll szubdominánsra kvartot játszik az hülye". Elnézést kérek részeg vagyok.

nem írtad, hogy basszeros vagy... én se tudtam eddig

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
haha

tigeroo
pfah, sokra nem megyek az akkordokkal😛 gp változat kéne, a stúdió változat
Nitramk

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

tigeroo
edda - éjjel érkezem gp fájl kellene nekem.

wickeden meg pár helyen kerestem de nem találtam.

tud valaki segíteni?
XD
Vagy amikor azt is hiszem hogy jó a fülem és azt hallom hogy el van hangolva... a hangológép még úgy is azt mutatja hogy tökéletes😄

mumpic
Hát, cucc az van. 😛

OFF:
Valami szõr van a palacsintában, néhány beágyazott videót nem jelenít meg nekem a firefox, itt az sg-n. Használok ugyan flashblockot, de ha rábökök, akkor meg kellene jelennie a videónak, de nem mindig szokott :-/. Sõt, ha pl valaki válaszol a videót tartalmazó hozzászólásra, és a válasz alsó sarkában rábökök az eredeti üzenet megjelenítésére, akkor meg bejön a videó. Nem tudja valaki hogy miért van ez?

skate00

SD456
Hi all!

Úgy hallottam a GFS (Guitar Fetish) cuccok jó minõségûek. Valaki rendelt már tõlük ? Most néztem ezt a kis görgõs húrvezetõt, ez vajon mennyire jó ? Meg még néztem hangoló kulcsokat azokból pedig ezt néztem ki. A Wilkinson az úgy tudom elég jó, de javítsatok ki ha nem így van.

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

mumpic
Jók a kulcsaid. Vagy nagyon szar a füled 😄.

és ez a basszusgitár slappelésénél is így van?😄 Mert nekem van hogy több hétig ugyan úgy marad a hangolás😮

mumpic
Úgy a jó. A hangoláshoz csak fül kell. 😊 (meg mondjuk egy hangvilla)