Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Amikor elõször elhatároztam hogy gitározni akarok, akkor úgy gondoltam hogy én bizony kaliforniai punkot fogok játszani. Egy év múlva elmentem tanárhoz, aki felnyitotta a szememet, hogy mennyi király mûfaj létezik. Azóta mindenfélét hallgatok és játszom is.

CopyKing92
de nekem a célpontom a core müfajok. 😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

ha igazán jó zenész akarsz lenni, akkor minden stílusban tudsz játszani, és ahhoz kell pengetõ is😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

CopyKing92
ja csak az a pár pengetõ nem kell bele XD

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

mumpic
Ez jó cuccnak tûnik.

CopyKing92
hát elég kezdõ vokszal én erre is gondoltam: Ibanez<--

hát én 50ért vettem bõgõt, Ibanez RD300-at (ma 60ba fáj😄)
Meg 40ért egy 60wos Warvick erõsítõt (ma 50ért láttam már)
Plusz heveder, kábel meg ilyesmi
szóval nekem egy 100as volt... persze az erõsítõt csak pár hónapra rá vettem mert akkor volt karácsony😊
Nekem ez így jelenleg totál megfelel... kérdés neked milyenek az igényeid😄

HTS s3rg1nh00
ebben is van sok húros,de mélyen😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

csokalaci
<#miaz>

http://facebook.com/musicleander

mumpic
ez egy bass-stick, nem gitár

CopyKing92
azttom de nem bírom.. a méj hangzást kedvelem.

csokalaci
csak a gitár lenne a lényeg 😄 mármint hogy 11 húros 😄

CopyKing92
fujde szar ez ezt már láttam. sztem szar ez a hawaii stájl 😄

csokalaci
aztán mész sorban húronként és itt fogsz kilyukadni 😄

CopyKing92
szeriíiiííntem kezdésnek elég egy 4 húros :-) elöbb meg tanulok faszán 4 húrral aztán jöhet az 5 sztem. ha ott tartunk. 😄

HTS s3rg1nh00
azért elõny az,ha van még plusz 5 félhangod lefelé a metálban.speciel a progmetálban az sem árt,ha még felfelé is van ennyi pluszba😊

CopyKing92
Most tanulom a zenei alapokat kottákat tanulmányozom. próbálom értelmezni, eddig megy. Már csak a gyakorlatban kéne ki próbálnom 😊. 5 ötödik húrt általában melódiásabb/dallamosabb mûfajokban használják pl.: Melodic Death Metal , Symphonic Death Metal, de lehet igazad van. Elõször én is 5 húrosra gondoltam. 😮

mumpic
Szerintem meg meg kéne tanulni a zenei alapokat (sok metál-isten ismerõsöm azt sem tudja mi a különbség egy moll skála és egy pentaton között).

HTS s3rg1nh00
szerintem meg ha már metál,akkor lehet kellene egy ötödik húr is...de ez csak az én véleményem.

CopyKing92
az a gáz hogy elöbb eladnám a biciklimet kb 120 ban. 😄 és csak utánna tudnák venne gitárt.

Froopy
Ha Ibanez GSR-200, akkor:

"Másfél éves, alig használt Ibanez GSR 200 –as basszusgitár eladó.
Irányár: 40e Ft
Érdeklõdni a [email protected] címen lehet
Képek a http://www.adamsms.fw.hu/ibanez.htm címen
Miért adom el? Dobolni kezdtem, a dobomhoz akarok kiegészítõket venni."

Ezt a mail-t kaptam ismerõsömtõl, mert tudta, h basszusgitárt szeretnék venni😊 Végül 25K-ért vettem egy 5 próbán használt Johnson JB-t😄 Nekem egyelõre megteszi.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

CopyKing92
mármint ahogy tolja 😄

CopyKing92
ez teccik 😮

CopyKing92
és amúgy minden hozzá valóval együtt köbö mennyi? 😮 effektek még nem kellenek (: hanem pl erössítõ, sötöb XD

nagyon helyes😄

CopyKing92
bejövõs :-) amúgy fõleg ujjal pengetnék. (:

Srác nem gyengén profi😛 ez az egyik kedvenc zeném.

Stagg c542 -rõl mi a véleményetek?

CopyKing92
70 ig maksz.

Hell boy
árkategória?

CopyKing92
tudtok jó bass gitárokat Grindcore/deathcore/hardcore hoz? kinézetileg, elektronikailag egyaránt?(najó kinézet=feketeXD):/

még tudatlan vagyok és kezdö- és majd ilyesféléket szeretnék játszani a jövõben. vagy ha tudtok segíteni😊 megköszönném😄

Budapesten tudtok mondani jó próbatermeket?
Én a próbazónát ismerem, de kiváncsi vagyok milyen jó próbatermek vannak még

Köszi megpróbálok vele bûvészkedni egy kicsit.

mumpic
Vááá. Ha SG akkor szarabb a helyzet, ott az elülsõ húrláb két szélén lévõ csavart tudod meglazítani, akkor az egész húrláb megemelkezdik, vagyis az összes húr. Ilyen szempontból jobb a fender féle húrláb, ott egyenként is lehet a húrokat macerálni.

mumpic
A húrlábak magasságát tudod állítani nagyon pici fejû (nem tudom mekkora, vidd el a gitárt a csavarboltba, ott majd megmondják) imbuszkulccsal. Ha ez sem segít rajta (pl már kényelmetlenül magas, de még mindig zörög), akkor még el lehet vinni pl a Vintage52-be, hogy csiszoljanak a bundokon. Van ismerõsöm aki a nyakmerevítõ pálcán lazított, és így neki elmúlt a zörgés, de én ezt a legeslegvégsõ esetben sem tenném. Az én gitáromon is zörög pár bund, de nem annyira zavaró.

Hi!

Egy olyan gondom lenne, hogy lecseréltem a húrokat amik 9 volt. Most 10 raktam rá fel de az A elkezdett zörögni. Mit érdemes állítani, hogy jó legyen? Elõre is köszi! Ja és sg ha számítana, hogy milyen gitár.

hát azért a srác annál profibb, hogy egy másfél perces számot ne tudjon egy szuszra felvenniXD

mumpic
Nekem ez a videó nem tetszik, mert szerintem kifejezetten fosul szól az a bõgõ, valszeg nincs rajta beállítva az oktáv rendesen, mert amikor alacsonyabb fekvésben játszik akkor jó. Meg szerintem közben el is baszta, 1:04 nél van egy villanás, gondolom ott vágta össze 😛

ááá nem ide 😄 csak keresõbe akartam 😄 izé sok volt ma a suli bocsi 😄 este van 😄

hero of war

Szépes! Gratu!😄

én meg

Õtet szedtem le végre...
Hallás plusz a srác segítségével
Nem tûnik nehéznek de számomra még nagyon technikás... nem is tudom leírni szavakkal, hogy miért... majd meglássátok😄

sz4bolcs
Olyan szépek azok az egy-egy hang betûzések az akkordok közé, no nem az én gitárommal... :/

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Jeee!!!! Leszedtem hallás után a goljadkin féle Canon covert!!

sztetek? :-))

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

tigeroo
LaBrie fanoknak ajánlom a "The Human Equation" nevû AYREON albumot.
bõvebben

amúgy még matt tuck hangja sem rossz (bullet for my valentine) tud hörögni is és szép tiszta hangokat kiénekelni (tears dont fall studió ill. akusztikus változatát tessék meglesni!)
Azért Coreynak sincs olyan rossz hangja... ha énekel😄
(Stone Sour)

mumpic
(mennyi bohóc <#bohoc> 😊))

HTS s3rg1nh00
de azért még mindig jobb,mint a Meshuggah énekese...<#hehe>
(és igen,idén pesten is hozta LaBrie azt amit a lemezeken,mindenhol,hibátlanul...nem egy slipknot😊)

valaki megtuggya nekem modnani hogy mivan akkor amikor gitárzom, és overdrive ról átkacsolok tiszta hangra és recseg kurvára v nem is szól.
és ki be kell kapcsolgatni egy évig mrie talán talán el kezd szólni, ez msot gitár v erõsítõ probléma(megvan már egy ideje a gitárom szal elképzelhetõ...)
mumpic
Kicsit homályos, de alapvetõen azért kurva rendes vagyok nem? 😊

Nekem sincs a hangjával bajom

csak néha már uncsi a 20 oktávos hangterjedelme😄